|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny czy na samą morfologię trzeba być na czczo czy można zjeść lekki posiłek? |
||
|
|
|
#2342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Owsianka Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj już 13+3, dzień dobry w nowym trymestrze ![]() Zostały mi tylko jedne dżinsy, w które się dopinam, brzuch zrobił się okrągły i już wystaje
|
|||||
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Sliczna mamy wiosnę tej zimy
slonko ślicznie świeci szkoda tylko ze w pracy do 19A ja dzisiaj zaczynam 16 tydz strasznie szybko mi to leci wam tez ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-04 o 12:41 |
|
|
|
#2344 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję II trymestru ![]() Cytat:
Mi też strasznie szybko leci, tak to jest jak się czeka od wizyty do wizyty co by podejrzeć bobasa Dzisiaj byłam w Lidlu i kupiłam Ani trochę ciuchów, bo są w miarę dobre jakościowo i nie drogie. A za tydzień też się wybieram bo będą ciuszki dla maluszków, więc dokupię parę bodziaków i będę miała większość ubrań na 56/62. Cieszę się, że kupowałam raczej uniwersalne rzeczy dla córeczki
|
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj piękny dzionek, a rano było tak mroźno....Ja dziś rano byłam na badaniu glukozy w obciążeniu trochę dziwnie sie czułam, bo koleżanki które czekały na to samo badanie były w bardziej widoczniej ciąży
Zresztą słyszałam że po 20 tyg normalnie się robi...a ja od razu dawka 75 g w 14 tyg....ale cóż trzeba lekarza słuchać
|
|
|
|
#2346 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem co mnie dziś naszło ale od rana oglądam wózki i podoba mi się X-LANDER X-A lub X-Move, ma ktoś coś do powiedzenia na ich temat? |
|||
|
|
|
#2347 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję II trymestru!! ![]() Witam się Kochane mam dzisiaj wizytę i już nie mogę się doczekać 18stej..martwię się wynikami ,oby były ok i by maleństwo było zdrowe. Od wczoraj strasznie boli mnie głowa , mam nadzieję że to nie żadne grypsko..wziełam wczoraj apap i nie wiem czy dzisiaj też po niego sięgnąć? co myślicie ? nie mam pomysłu na obiad? hmm Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-02-04 o 14:04 |
||||
|
|
|
#2348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() izka to fakt takie hobby to najlepsze hobby :P bo możesz coś z niczego zrobić i dla wszystkich coś zrobić na drutach i na szydełku się bawię już jakieś 14 lat jest czym sie chwalic :P![]()
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chciałam póki co Wezmę tż na usg 3dDzień dobry ![]() U mnie też super pogoda Także dobrze, że te mrozy już minęłyFajnie jakby świeciło słoneczko w sobotę tak jak dzisiaj
|
|
|
|
|
#2350 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem trzeba być na czczo. Cytat:
za II trymestr.Cytat:
![]() Cytat:
Ja też lubię Lidla. Kupuję w nim ubranka dla synka. Też czekam na 10.02 i idę kupić pierwsze rzeczy dla maluszka Cytat:
Cytat:
Bardzo dobrze się prowadził. Z perspektywy rodzica nie kupiłam jednak x-landera bo miały krótkie/małe gondolki.Nie wszyscy ginekolodzy zlecają badanie na HIV.
|
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie pogoda też piękna, aż żal siedzieć w pracy. Ale jeszcze niecałe dwie godzinki i finito
W pracy się mnie dziś uczepili, że taka blada jestem, ciągle pytają czy się dobrze czuję, a jedna koleżanka już wypaliła, że może to ciąża czekam na wizytę w czwartek, mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w piątek już oznajmię w pracy dobrą nowinę będą zaskoczeni
|
#2352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę!Co do leków to za często bym nie brała, ale je nie wiem jak bardzo boli Cię głowa ![]() Na obiad mam dzisiaj mirune z surówką, tylko jeszcze nie wiem frytki czy ziemniaki? Mam jeszcze czas bo u nas obiad późno bo 16-17 jak Tż wróci z pracy |
|
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęJa mam naleśniki z wczoraj ale chodzi za mną devolay i kebab ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za sobotnie słoneczko i o brak mrozu!
|
|
#2354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieje że będzie ciepło i przyjemnie aby jak najdłużej spedzać czasu na świeżym powietrzu
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Zadomowienie
|
mnie też się dłuży
a gdzie tam do końca , ja się czuję jakbym w tej ciąży już co najmniej z pół roku chodziła
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę sprawdzić może lepiej kupić używaną gondolę, a zainwestować w lepszą spacerówkęMnie badanie na Hiv zlecało dwóch różnych lekarzy także myślałam że to standart Cytat:
za wizytę!Ja mam zaplanowaną wizytę na 21 lutego a poprzednio byłam 17 stycznia, strasznie długo muszę czekać. Wybieram się teraz w piątek do mojego lekarza po receptę na duphaston bo za mało mi przepisał i mam nadzieję że udam mi się go namówić żeby zrobił mi szybkie usg
|
||
|
|
|
#2357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
Ja niby zachcianek nie mam ale na kebab mam straszną ochotę
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() twin--maid :P no wiesz, jak bym bardzo chciała by Pani Zima od nas odeszła już na dobre i mocno trzymam kciuki by tak było ale nie umiem się tak do końca prawdziwie cieszyć z tej pogody bo obawiam się że Pani Zima se jaja z nas robi. Dziś się cieszymy a jutro bałwana lepić będziemy :P ![]() ważne że niebo czyste więc wszystko możliwe że już będzie dobrze.twin--maid i niki mnie to już w ogóle się dłuży ta ciąża bo dziś dopiero 11 tydzień, jak czytam inne kobietki że mają 14-16 tydzień to zazdrość mnie zalewa ale na mnie przecież też przyjdzie czas.. ale i tak zawsze będą szybciej :P idę sobie naleśnika zrobić z dżemem bo mam smaka o dziwo, mam nadzieję że nie przejdzie mi jak już je zrobię ;P
|
|
|
#2362 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i śniegiem na koniec kwietnia nie strasz bo będzie lanie, w co ja bym sie ubrała Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam juz takie zapuszczone od listopada bo jak sie dowiedziałam o ciąży to już nie myłam na święta, a męża zanim bym się doprosiła to bym prędzej urodziła, poza tym jak widzę jak on myję te okna i mam później oglądać te mazgajki to nie mam to nie mam na to nerwów, wolę powoli robić to sama o ilę się czuję na siłach Ja jak pozaznaczałam sobie w gazetce co chcę kupić i podliczyłam to mi wyszło 300 zł mąż się na pewno ucieszy
|
|
#2363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie kracz nie kracz ![]() Cytat:
:thumbup:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W poprzedniej ciąży ginka mi nie zleciła badania na hiv. Dopiero gdy zmieniłam gina, dostałam skierowanie. Ja mam wizyty co 4 tygodnie (prywatnie). Gdyby się coś działo to mam przychodzić wcześniej. Dopiero pod koniec ciąży wizyty są częstsze (przy prawidłowym przebiegu). Ja niby też nie mam zachcianek ostatnio miałam ochotę na hamburgera. TŻ miał już jechać ale przed wyjazdem mówi, że może zamiast hamburgerów zjedlibyśmy krewetki. Natychmiast zmienił mi się smak Cytat:
a nie podejrzewa u Ciebie cukrzycy?Cytat:
![]() Trzeba było wcześniej mówić, podgrzałabym Ci z domowym dżemem truskawkowym
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam gazetkę Lidla... ale śliczne ciuszki! Aż mam ochotę coś kupić, tylko czy to nie za wcześnie?
...Kurcze.. ciągle jestem pełna obaw. Dopiero dziś pierwszy raz pomyślałam o wózku, a boję się nawet zastanawiać nad imieniem
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
jakoś nie potrafię sobie wyobrazic ze bede potrafiła jeszcze kogoś tak bardzo pokochać martwi mnie to trochę bo narazie to ta ciaza kojarzy mi sie tylko z nerwami i złym samopoczuciem mam nadzieje ze jak zacznę czuć ruchy dziecka i brzuszek urośnie bo bedzie lepiej...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia na ślubie, dobrej pogody i samopoczucia. ![]() U mnie jakieś zniechęcenie ostatnio, siedzę, jem, czytam, jem, śpię, trochę pracy w międzyczasie i tyle. Nic się takiego ze mną nie dzieje o czym mogłabym pisać, a też nie mam zdania na temat tego o czym piszecie i tak czytam tylko. Na wózkach się nie znam, pójdę do sklepu i wybiorę ten który mi pasuje, chociaż też chcę większą gondolę. Ciuszków nie kupuję na razie, może coś dostanę od szwagierki. |
|
|
|
|
#2369 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tak szybko leci moze dlatego ze ciągle pracuje. Ale od marca ide na L4.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2370 |
|
Zadomowienie
|
Zuken życzę wam dobrej pogody i niezapomnianego szczęśliwego dnia w sobotę
Bez neta czuję się jak bez ręki, nudzę się bez książki, bez neta, w TV kilka kanałów tylko a w nich tradycyjnie NIC. NIe wychodzę z domu, dostanę świra ![]() Jak czytam wizaz na komorce to nie moge wielocytowac i zapominam co chcialam odpisać. Dzis na obiadek robilam ziemniaczki kotlet rybny i surowka z kapusty jeszcze do wyboru papryka konserwowa A w miedzyczasie zrobilam nalesniki. TŻ ukradł mi jednego prawie ze z patelni ![]() Kusi mnie ta zaupa z porow z serkami i mieskiem, chyba zrobie w najblizszym czasie i jeszcze ta cebulowa ![]() A czuje sie dobrze dopoki nic nie robie. Jak zaczne to brzuch mnie boli ponizej pepka i musze lezakowac by przeszlo. Dluzy mi sie troche te ostatnie 3 dni, a ciaza?Chcialabym juz byc w polowie i zobaczyc w 3D buzię Dzidziolka Jak czesto smarujecie brzuchy/biusty? 1x/dzien 2x/dzien? Zdazylam sie pochwalic ze mam dobra cere hehe znow kiepska sie zrobila - na buzi wypryski, na plecach to samo tylko skora sucha sie zrobila wiec szybciej zmarszczki wychodza ppfffff OD wczoraj chce mi sie slodkiego, zjadlam platki czekoladowe na sniadanie a do tej pory wszystko co slodkie bylo bleeeeee nawet slodzony kompot Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-04 o 18:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

. Chciałabym kupować takie ciuchy, które po ciąży też będę mogła (i chciała) nosić.

Ginka mówiła, że mam się tym nie sugerować bo pewnie i tak nie urodzę w terminie
Serduszko bije jak dzwon i ogólnie dzidzia jest piękna

Także dobrze, że te mrozy już minęły

za wizytę!
mam nadzieje ze jak zacznę czuć ruchy dziecka i brzuszek urośnie bo bedzie lepiej...