|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
![]() na 15 ale mam beznadziejny tam dojazd więc za niedługo muszę wyjść z pracy. W sumie kciuki mi chyba niepotrzebne bo ja sama nie wiem po co idę poza receptą na metforminę ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44973836]Znalazłam białego winowajcę... I płaczę, tym razem ze wzruszenia ![]() Dopił trochę mleka, zaraz go pakuję w wózek i ruszamy. [/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
nie mogę się nadziwić jak Kasia to robi, że jej taka ilość wystarcza. u nas: 200ml mleka, 200 ml kaszy na mleku, 250ml zupy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
Poszłam na spacer a tu tyle postów
![]() Maga83 ja myślałam że Ty chcesz do woreczka zrobić hahaha ![]() Berbie dobrze że idziesz do przychodni ![]() Edyta współczuję samopoczucia ![]() Iza po to jest ten wątek żeby o takich rzeczach pisać. Na mamusiowym jedna z dziewczyn wyskoczyła kiedyś z tekstem, żeby nie pisać żadnych dołujących informacji... Miałam wrażenie że to do mnie było... ![]() Detektor użyty. Mały siedzi koło pępka a nogi ma na dole. I czasem mnie łaskawie smyrnie na dole stopą... Tętno ok 146. Czyli jego norma ![]() Wczoraj powiedziałam tż że powoli te kopniaki zaczynają sprawiać dyskomfort... No i się synek obraził :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej! czytam na bieżąco ale nie mam weny pisać wybaczcie, ze nie odnoszę się do wczesnijeszych dni....
IZA! to nie ogarniam tego po prostu!!!!!!!!! RENA! trzymam kciki za wizyte czekam na wieści. MEASIA! śliczna Marysia urodzinkowa! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44973419]Nie wyjdę dzisiaj na spacer, bo od godziny karmię Artka... W ruch poszedł już trzeci słoiczek i wszystkie trzy przywitane rykiem. Wypił ledwie 80 ml mleka... Co robić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaciskam za egzamni!!!!!!!!!!!!! Jakub łądnie je!!! A teraz usprawiedliwienie: Zosia jest chora wiec i u mnie nocka taka sobie. ma zapalenie gardła dostałyśmy antybiotyk i 2 dizen zbijamy temperaturę ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Zebra
![]() Esia ![]() ![]() Ja też czytam na bieżąco ale tutaj obiad tutaj sprzątanie a i co chwila chodzę na drugą część mieszkania ogarniać ![]() Kucyk dobrze że mały dał o sobie znać ![]()
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
esesia- zdrowia dla Zosi, bidulka kupiliśmy wczoraj 8 lamp ![]() ![]() (wszyscy mnie pytają ile mam pomieszczeń, że tyle lamp ale tak to jest jak się babie umani tu światełko, tam światełko- w samym salonie mam 4 lampy (2 kinkiety i lampę na 3 żarówki i na 5) - na szczęście do lamp w salonie przewidziałam włączniki podwójne- tak, że załączam i może świecić połowa lampy ![]() salonowe http://archiwum.allegro.pl/oferta/an...637662662.html łazienka http://allegro.pl/lampa-nowoczesna-p...892603425.html http://allegro.pl/lampa-nowoczesna-k...892548406.html
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-04 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
seksy? nie, u nas nie... je i niech je na zdrowie, co mu będę żałować. zdrowia dla Zosi! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
jak słucham tej piosenki to normalnie mogę fruwać jakoś tak pozytywnie na mnie działą
![]() http://www.youtube.com/watch?v=b6vSf0cA9qY&feature=kp
#2139 |
Zakorzenienie
|
Agata właśnie słucham jej trzeci raz pod rząd
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie wróciliśmy z godzinnego spacerku.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Zadomowienie
|
Barbi ???
![]() Zeberko ![]() ![]() Izka jak Wam mijają dni jak tż w pracy? Dominik pozwala Ci ogarnąć wszystko? Jojla ![]() Esia zdrówka dla Zosi!!! ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Rena jak po wizycie???? |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | ||
Zakorzenienie
|
ciągle myślę o tym, że my z Waderką zaraz po Tobie i Kucyku byłyśmy...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() już pewnie jest ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44973836]Znalazłam białego winowajcę... I płaczę, tym razem ze wzruszenia ![]() który to już?? pan profesor spisywał tylko moje wyniki i nic nie mówił ![]() zapytał: a dlaczego pani brała aspirynę i clexane przecież nie ma wskazań? a ja: no profilaktycznie...to tylko się uśmiechnął...no i powiedziałam o encortonie, że mam brać teraz jakbym zaszła plus te leki wcześniejsze to powiedział żebym żadnych sterydów nie brała przepisał takie badania: AMH, chlamydia trachomatis IgM, Ca 125, p/c przeciw plemnikom, posiew z kanału szyjki na bakterie tlenowe i beztlenowe, jeszcze coś z immunofenotypem jakieś CD3, CD4, CD8, CD19, CD16+56 -> te wszystkie od razu zrobiłam... a pozostałe: IBT w surowicy i na plemnikach, interpretacja (?) DNA plemników i coś jeszcze nie mogę rozczytać, muszę zrobić 14.02... nie mam pojęcia co to za wyniki ![]() nic więcej niż wiedziałam, nie wiem....no i jesteśmy lżejsi o 1000zł ![]() ![]() zastanawiam się nad jednym...miałam dziś brany wymaz z szyjki i co by było gdyby się okazało, że w ciąży jestem ???? ![]()
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
Rena no to konkretna ilość badań
![]() Co do wymazu to chyba nic złego się nie dzieje, wiele kobiet zaraz na początku ciąży ma np. robioną cytologię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem kiedy kolejna wizyta...14.02 robimy kolejne badania a później umówimy się na wizytę - pewnie na początku marca.
![]() |
#2146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nic nie powinno się stać,bo w ciąży też pobierają wymazy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
Rena, wiele badan z tych tez robilam, na pewno amh, to jest badanie rezerwy jajnikowej, przeciwciala p. Plemnikom, chlamydie, posiewy tez, aaaa i posiewy tez sie pobiera w ciazy, to nic nadzwyczajnego.
Przypomnij jak sie nazywa prof.?
#2148 |
Wtajemniczenie
|
Też o tym myślę...
![]() ![]() A moje pierwsze dziecko miałoby już prawie 4 miesiące... ![]() Rena myślę, że ten profesorek wie co robi! Szkoda tylko, że takie drogie te badania... Mam nadzieję, że wizyta podniosła Cię na duchu? Tylko co teraz z encortonem?! Przypomnisz namiary na tego profesorka? ![]() Dziewczyny co to może być, że ciągle chce mi się spać?... To znaczy, że czegoś mi brakuje? Jakiegoś pierwiastka? Wstyd się przyznać, ale śpię po 10 godzin, a i tak w dzień zasypiam na stojąco...
#2149 |
Zakorzenienie
|
Berbie gdzie jesteś?
Rena no to niezła lista ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jana, Waderka - prof. Kurpisz - klinika Invimed Poznań. W sumie mam mieszane uczucia - niczego nowego się nie dowiedziałam - oprócz tego, że mam nie brać tych leków ![]() ![]() Wadera a może w ciąży jesteś - ja spałam całe dnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
Niczego nowego się nie dowiedziałaś, ale masz nowe badania, działasz, a więcej dowiesz się, jak już będziesz miała wyniki w ręku ![]() Pamiętam, że ciąża = senność, ale u mnie ten stan utrzymuje się długo, gdzieś od wyjścia ze szpitala, może początek grudnia...
![]() |
#2152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o rajuuuu, zeszło? lepiej już? Cytat:
![]() ![]() Berbie na oddziale pod kroplówką. z Krzysiem wszystko OK. szyjka zamknięta.
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
Jak to?! A co się stało?...
#2154 |
Zakorzenienie
|
Co się stało????
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szkoda, że profesor taki mało wylewny - ale wydaje mi się, że jak będziecie mieć wyniki to będzie inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja po wizycie złapałam doła... już sobie pochlipałam w poduszkę, zeżarłam o kilka ciastek do kawy za dużo i nawet nie próbuję siadać do pisania pracy bo i tak nic z tego nie będzie... Zrobiła mi usg (dziś 16dc) ale wygląda na to, że nie będzie owu... jakoś mnie to podłamało... Wracam chyba do punktu wyjścia - czyli do cykli bezowulacyjnych. Mam przepisaną metforminę i mam brać ją do maja. Jak będzie się kończyć przyjść na wizytę. Jeśli do tego czasu nic się nie wydarzy, będziemy robić badania i myśleć o stymulacji... Nie wiem co ja sobie myślałam mając nadzieję, że w końcu może coś u mnie będzie normalnie... nie będzie, nigdy nie jest... ![]() Mam starać się nie myśleć za dużo, nie wywierać na sobie presji - jak mam to zrobić? ![]() Przepraszam za ten godny pożałowania lament... ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że z Krzysiem wszystko ok - a jak się czuje Berbie?
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pani a co się stało, że Berbie pod kroplówką??? właśnie zeżarłam pół miski sałatki, ale była taka dobra ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-02-04 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Lekarz w przychodni ja bardzo nastraszyl. lekarka w szpitalu nie widzi powodu do obaw. Kroplowka, zrobione pełne morfo.
Berbie dziwnie, bo pierwszy raz w szpitalu ![]() Cytat:
Jojla, uszy do góry. Jak trza to trza, jak mus to mus. Powiem brutalnie - najważniejsze co wiemy to, że płodność jest. U każdej z nas. mnie ta myśl trzymała przy życiu ![]() dobrze że leki, dobrze, że teraz. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
A z czym ta kroplówka? Z magnezem?
![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Jojla ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że nie powinnam się łamać... ale chyba dziś mi puścił zawór bezpieczeństwa trzymający emocje na wodzy... chyba nie płakałam tak na prawdę od zabiegu w szpitalu... wybaczcie mi to mazgajstwo ![]()
![]() |
#2160 | ||
Zakorzenienie
|
Biedna BERBIE mam nadzieję że szybko wyjdzie! Trzymajcie się tam ciepło! A z ginka to pajac że ją tak nastraszył!!
![]() Cytat:
Jak ta P. Dr się zwie?? ![]() a jak długie masz te cykle?? spokojnie jesli nawet stymulacja będzie to dasz radę ![]() a tak poza tym to wiesz kiedy zachodzi się w ciążę?? przy cyklach bezowulacyjnych! Zapytaj tutaj to sama zobaczysz że wiele z dziewczyn miało mieć cykl bezowulacyjny i w tych cyklach się udawało ![]() Cytat:
![]() tutaj nie ma co wybaczać bo popłakać sobie warto od czasu do czasu i wyrzucić te wszystkie złe/negatywne emocje a zawsze potem jest lepiej! Wiesz, po każdej burzy wychodzi słońce Kochana! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.