|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Piękna pogoda, wiosenne słoneczko, więc biegnę na długi spacerek i obiadowe zakupy. Nos do góry! Będzie dobrze! Buziaki!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-02-04 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
A wogóle to od kilku dni mam straszny nastrój. Wszystko mnie dołuje, wszystko mnie wnerwia. Najchętniej to bym leżała w łóżku całymi dniami pomimo pięknej pogody. Non stop płakać mi się chce z byle powodu. Dobija mnie wszystko. A jak patrze na to co moja mama wyprawia to już ludzkie pojęcie przechodzi. Póki nie mamy swojej łazienki korzystamy na dole z rodziców, a ja boje się tam wejść nawet, bo nawet jak się wykąpie to mam wrażenie że z tego syfu co tam jest zaraz się ubrudze. Ogólnie ona jest zdania że po co sprzątać jak i tak za chwile będzie to samo. Lepiej przesiedzieć cały dzień przed tv (nie pracuje zawodowo, od czasu do czasu dorywczo). A na ciucholandach to kupuje tyle niepotrzebnych rzeczy że wszędzie gdzie nie popatrze to leżą jakieś ciuchy. Bo to tylko złotówkę kosztuje. A jak zwróci jej ktoś uwagę to gdzie tam przecież nie ma żadnego problemu, to wszystko na coś jest potrzebne. To nic że nawet w nie nosi tych ciuchów. Czasem jak już nie ma wogóle miejsca w szafie to wynosi na strych i zostawi byle gdzie pod nogami. A latem 4 dni doprowadzaliśmy ten strych do jakiego takiego porządku bo już się tam wejść nie dało. Jakieś rzeczy sprzed 20 lat były nawet. Ja sobie na to u nas na naszym piętrze nie pozwole. Przykro mi że to piszę ale muszę się komuś wyżalić bo chyba przez to że duszę wszystko w sobie i może przez to mam taki humor ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4233 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dobrze, że macie swoje piętro, urządzisz się tam i odetniesz od tego co się dzieje na dole... Niestety pewnie ich już nie zmienisz i będziesz musiała się nauczyć jakoś żyć... Co do szkoły rodzenia dobrze, że się zapisałaś, może nakłonisz jednak męża i z Tobą pójdzie, niektóre kobiety chodzą same, to nic nie szkodzi, a co się nauczysz to Twoje ![]() Ja szkołę zaczynam od marca przez 3 miesiące w każdy czwartek. Prowadzi ją położna ze szpitala, w którym chcę rodzić więc może później na nią trafię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nikt mi w domu nie wadzi, z nikim nie mam żadnych jazd (no poza siostra która tu nie mieszka) tylko moja mama ma tak specyficzny i trudny charakter że mogłabym tu do jutra pisać i pisać. Sypialnię mamy zaraz przy schodach na dół i już nie raz jej krzyki o 6 rano mnie budziły. Bo ona nie rozumie że ktoś śpi a jej pies s☠☠☠☠.... kundel jest najważniejszy i do psa na pół domu trzeba mówić :"Oj mój pieseczku już ide, juz ide bo zimno ci w łapki na polu" No mówie to trzeba widzieć żeby się przekonać. A do sr jeszcze się nie zapisałam ale na dniach muszę zadzwonić i się zorientować co i jak. Koleżanka mówiłą że nie ma problemów żeby się tam zapisać. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A dziewczyny jeszcze 760 postów i zaczynamy nowy wątek. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19131869 zamawiała może któraś z Was u tego sprzedawcy? Ciekawi mnie jakość tych ciuszków bo kolory i wzory mają super.
![]() |
#4235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do allegro to nie zamawiałam u tego sprzedawcy, ale opinie ma super, więc chyba bym się nie bała, a rzeczy przynajmniej na zdjęciach na prawdę fajne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My co prawda też mamy swojego psa- cocker spaniela ale ona ma wyraźnie wyznaczone granice co może a czego nie i trzyma się tych zasad a i tak już jest powiedziane że na wiosnę robimy dla niej kojec i idzie na dzień na pole siedzieć a nie w domu.
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4239 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Prowansja mnie też już wyszedł pępek... ![]() Nie chcę zapeszać, ale chyba z mężem doszliśmy w końcu do zgody odnośnie imienia. Będzie Krystian ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44975128]
ja mam 157cm i rodziłam naturalnie. Mierzyli mi najpierw tylko obwód w biodrach. Więc musiałabyś być bardzo wąska w biodrach, żebyś mogła nie dać sobie rady, wzrost tu nie ma znaczenia ![]() ![]() Nie chcę zapeszać, ale chyba z mężem doszliśmy w końcu do zgody odnośnie imienia. Będzie Krystian ![]() ![]() Z czadem nie ma żartów, ja bym zrobiła wszystko, żeby wyjaśnić od czego to się dzieje :/ A w biodrach to jestem w miarę normalnych rozmiarów to nie powinno być problemów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja podałam mojemu 3 imiona do wyboru: Dominik, Igor i Krystian. Kazałam mu przy mnie przeczytać WSZYSTKIE imiona, jakie mu wypisałam. Powiedział, że przeczytał już wczoraj i że nie ma jakiś ulubionych i niech zostanie Krystian |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pomiary to wklejam linka:
http://www.mjakmama24.pl/encyklopedia-ciazy/pelwimetr/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44975596]no ale co ja mogę zrobić? Kominiarz dokładnie sprawdzał wszystkie wentylacje i niby jest ok. Do administratorki nie mam co iść, bo ona się tym nie zajmie, jej typowy tekst to "a co ja pani zrobię..."...
Ja podałam mojemu 3 imiona do wyboru: Dominik, Igor i Krystian. Kazałam mu przy mnie przeczytać WSZYSTKIE imiona, jakie mu wypisałam. Powiedział, że przeczytał już wczoraj i że nie ma jakiś ulubionych i niech zostanie Krystian[/QUOTE] Kurcze sama nie wiem, co z tym gazem... Przecież coś musi być nie tak, skoro czujnik się włącza... |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Witam sie Dziewczyny po powrocie.
Wypad do Rodzinki jak zawsze zlecial za szybko,za krotko i bardzo intensywnie. Wrocilismy z 2 dodatkowymi zebami,a trzeci bliski do koncowki.Takze mielismy troche ciezkie noce. Ja czuje sie dobrze i od wczoraj czuje bardzo niesmiale ruchy Dzidzi,a przed chwila poczulam pierwsza czkawke,mam dokladnie tak samo jak z Synkiem.Ruchy zaczely sie w trakcie 21 tygodnia. Jutro mam wizyte z usg i juz sie niecierpliwie,mam nadzieje,ze poznam plec. Podczytywalam Was z tel,wiec jestem na biezaco,ale niestety na tel nie bralam sie nawet za aktualizacje 1 stronki,wiec bardzo prosze o powtorke wszystkich informacji do pierwszej strony witam sie rowniez z nowymi Mamusiami ![]()
#4245 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44961257]Ale wiem jedno - nigdy więcej nie zdecyduje się na ten gaz rozweselający. Na początku sprawia wrażenie, że bóle są mniejsze, ale przez niego ostatnią godzinę leżałam na tym łóżku, bo strasznie mi się kręciło w głowie i wymiotowałam ![]() Ostatnio ciągle włącza mi się czujnik czadu.. Boję się się co by było, gdybyśmy tego czujnika nie mieli, pewnie dawno byśmy w szpitalu wylądowali...[/QUOTE] różne są opinie o tym gazie, jedne zachwalają inne twierdzą że spowalnia akcję porodową :/ Doczytałam że doszliście do porozumienia z imieniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44963823] W moim przypadku ja mam kilka imion wybranych, a mąż niby dzisiaj jakieś wybrał, po czym stwierdził, że sam nie wie czemu, bo one mu się i tak nie podobają ![]() a mówią że to kobiety są niezdecydowane ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44975128]
Nie chcę zapeszać, ale chyba z mężem doszliśmy w końcu do zgody odnośnie imienia. Będzie Krystian ![]() ![]() gratuluje podjęcia decyzji ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Lidla.... chyba wolałabym się tego nie dowiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#4248 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A za podejście do tematu waga: wielkie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze,że macie swoje piętro ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44975128] kominiarze dopiero co byli, stwierdzili, ze wszystko jest ok.. A, administratorka ma ponad 80lat, jak spisuje stan wody to chodzi po 10 razy i potem jeszcze dzwoni i od nowa pyta, bo nie pamięta... Od dwóch lat wszyscy jej trują, że powinna naprawić schody drewniane, bo się rozpadają, spadł z nich sąsiad, potem ja w poprzedniej ciąży w 8 miesiącu, potem ona sama spadła, a i tak nic nie zrobiła z tym Nie chcę zapeszać, ale chyba z mężem doszliśmy w końcu do zgody odnośnie imienia. Będzie Krystian Nad drugim imieniem musimy się jeszcze zastanowić, ale tu już mi wszystko jedno, niech bierze sobie nawet tego swojego Andrzeja [/QUOTE] Może wymieńcie czujnik (może on się popsuł), ale i tak dla pewności jeszcze innego kominiarza bym wezwała ![]() Super, że już imię wybrane ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() https://www.google.pl/search?q=graco...w=1138&bih=498 lub https://www.google.pl/search?q=graco...+city&tbm=isch lub https://www.google.pl/search?q=graco...cadet&tbm=isch A Ty jaki jeszcze bierzesz pod uwagę oprócz jedo??? ---------------------------------------------------------- Zamiast się uczyć, musiałam do Was zajrzeć ![]() Znowu ledwo żyję, jeszcze 2 dni pracy (będę tęsknić ![]() Lecę, bo jeszcze ang dzisiaj mam. Ps. Co do SN i CC. Cieszę się, że udało mi się z synkiem SN ![]() ![]() ![]() O znieczuleniu u siebie w szpitalu mogę pomarzyć, bo nie ma. Chyba, że oprócz położonej za którą płacę przyjedzie specjalnie anestezjolog, który też słono kosztuje. Nie ma to jak "rodzić po ludzku" ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja dzisiaj znowu zaganiana i do tego wybuchłam płaczem już na koniec dnia, bo mnie natłok ostatnich wydarzeń po prostu przytłacza, za dużo mam na głowie jak na ciężarną
![]() ![]() bazile jednak nie zdążyłyśmy z drugim wątkiem przed Twoim przyjazdem ![]() ![]() ![]() ![]() majkela bardzo mi się podobają te wózeczki, szukam w podobnych kategoriach, musi być lekki i nie zajmować dużo miejsca ![]() sylvunia nie wiem jak wytrzymasz w tej niewiedzy, ja już odliczam dni do kolejnej wizyty i mam nadzieję, że w końcu poznam płeć ![]() Co do kg to u mnie też robi się nieciekawie, co najgorsze nic sobie z tym nie robię. Wstaję codziennie rano i powtarzam: "nie zjem dzisiaj nic słodkiego", po czym zaczynam od posłodzenia herbaty...a żeby nie było tak kolorowo kończę na batonikach. No i 1 kg tygodniowo przybywa ;/ Jak na poprzedniej wizycie gin narzekał na słaby przyrost wagi tak teraz będzie mi kazał przystopować z obżeraniem się ![]() Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-04 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zadomowienie
|
Witamy bazile!
Nie wiem jak pozostałe mamusie, ale ja odczułam brak Twojej osoby. ![]() Brakło prowadzącej ![]() Możesz mi dopisać na 1 str. Chłopiec, wizyta kontrolna 27.02
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym czytajac o porodach innych to ja jednak mam wrazenie, ze duzo sie zmienilo od czasu tej akcji. Zdarzaly sie nieprzyjemne sytuacje zwiazane z brakiem kultury personelu na porodowkach, ale raczej nie jest to norma. Za to jak juz wczesniej pisalam na noworodkach bywa roznie. Inna sprawa to zwlekanie w niektorych szpitalach z cc kiedy jest taka potrzeba. Co do dlugich porodow to ja mam raczej wrazenie ze obecnie raczej naduzywana jest oksytocyna- ale to tylko moje odczucie. Moge sie mylic. Tak jakby szpitale szly na ilosc porodow. Ona zwykle przyspiesza porod ale skurcze sa bardziej intensywne. Oczywiscie samemu wyraza sie na nia zgode lub nie. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2014-02-04 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A w ogole jesli chodzi o znieczulenie, to ono tez spowalnia porod.. I to czasem nawet o kilka godzin, a to nie jest tak ze nie boli nic. Natomiast zdecydowanie odradzam dolargan i jemu podobne - w srodku nocy, zdesperowana brakiem wsparcia zgodzilam sie bo wiedzialam ze do porodu bedzie daleko (wiec nie bedzie mialo to wplywu na stan dziecka po urodzeniu) ale dziewczyny, co to za g... NIC ale to NIC nie daje, nie zmruzylam oka tylko mi w glowie szumialo. Juz lepiej było bez tego ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pierwsze ciuszki można dostać w kolorach unisex, a potem już kupować pod konkretną płeć, bo niestety tak wyglądają działy z ubrankami dla dzieci w sklepach. Ja i tak, jako fanka koloru czerwonego i niebieskiego (m.in.), nie zamierzam np. dziewczynki nie ubierać na niebiesko ![]() No i wcale nie uważam, że to jakaś odwaga, jak napisała Pradip. Majtki po porodzie - w szpitalu nie nosiłam żadnych, bo nie wolno nawet było (zresztą w wielu placówkach gonią za chodzenie w majtkach), a potem zakładałam takie większe bawełniane majtasy bez szwów. No i potwierdzam - póki krocze się nie zagoi, wszelkie podpaski nie bawełniane, a już szczególnie ze skrzydełkami, po prostu drażnią niemiłosiernie. Poza tym, tych wielkich podkładów nie nosi się długo (ja byłam tylko takim przypadkiem, co chyba ze 2 tygodnie musiał się nimi posiłkować, a już szczególnie w pierwszym tygodniu przy karmieniu, bo wtedy ze mnie się dosłownie lało). Poród SN - nie taki diabeł straszny, jak go malują. Mam nadzieję, że dobre Anioły i tym razem pozwolą mi na rodzenie nie przez CC. Mi się skurcze zaczęły przed 21, w szpitalu znalazłam się o 3 nad ranem z 7-centymetrowym rozwarciem, potem to się przystopowało, więc musieli mi podać oksytocynę, ale o 7.45 tuliłam synka, zapomniawszy momentalnie, że mnie bolało w krzyżu, jakby ktoś mnie przypalał żywym ogniem. A cięcie krocza właściwie było niewyczuwalne. Trochę żałuję, że w moim szpitalu jest to standard, bo mam przez to kłopoty, które mogę usunąć chirurgicznie dopiero po drugim porodzie, ale może teraz uda się tego uniknąć? ![]() Czworonóg w domu, jak jest małe dziecko - nie można zrobić większej krzywdy zwierzakowi, jak usunąć go z domu z powodu pojawienia się dziecka! Są nawet prowadzone badania, że dziecko wychowywane razem z psem czy kotem jest mniej narażone na alergię. Ja mam kota. I wcale nie latałam codziennie z odkurzaczem i mopem, gdy synek zaczął "zwiedzać" podłogę. I co? I nic. Przesadne odkażanie otoczenia tylko szkodę wyrządzić może. No bo jak ma się wykształcić odporność, jak nie wie, z kim może mieć do czynienia? ![]() ________________________ A teraz tak na szybko, co u mnie - wczoraj byliśmy na połówkowym USG. Wszystko OK, i z dzidzią, i z łożyskiem, i z przepływami w pępowinie. Waga orientacyjnie 310 g. Dalej termin z USG jest o tydzień wcześniejszy niż z @, ale przy pierwszym dziecku miałam podobnie, a urodziłam w terminie "miesiączkowym". A dzidzia to coraz mocniej mnie okopuje, szczególnie po 22, i to tak, że widać ![]()
![]() |
#4255 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
tak mój mąż pod tym względem pokonuje wszystkie kobiety ![]() Cytat:
![]() U mnie też nie ma znieczulenia, ani w jednym, ani w drugim szpitalu... Cytat:
![]() Bazile możesz mi dopisać synka - Krystiana i termin wizyty 27 luty ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Ad.2 Zazdroszczę ![]() ![]() Ad.3 super wieśći ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Bo nacinanie krocza musi być dokładnie w chwili parcia. U mnie położna dobrze się "zgrała".
A co powiesz na taki przypadek, że ja prawie 2 miesiące po porodzie dostałam @ mimo regularnego, częstego karmienia? ![]()
#4257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-04 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Sylwia, ja to napisałam tak ogólnie, żeby obalić ewentualne mity, które często krążą wśród ludzi i potem robią wodę z mózgu młodym mamom. Jeśli pies może być niebezpieczny, to jasne, że dziecko nie może mieć z nim kontaktu.
#4259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie mialam @ przez 14 miesiecy, dostalam dokladnie miesiac po odstawieniu od cycka. Ale u mnie nocne karmienia byly norma. Mojej kolezanki synek na poczatku przesypial kilka godzin w nocy i ona tez szybko dostala mimo iz karmila jeszcze dlugo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja dostałam 4 miesiące po porodzie. A karmiłam regularnie przez 6 miesięcy. Tyle, że mój Adaś jakoś właśnie w 4 miesiącu zaczął przesypiać całe noce i to może dlatego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.