|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() ![]()
![]() |
#4022 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to ![]() Cytat:
![]() Poród ?? ![]() ![]() Super ,że z serduszkiem to nic poważnego. ![]() A co do lekarki to brak słów po prostu. Bardzo dobrze ,że ją zjechałaś. Takie małpy nie powinny pracować z dziećmi... Śliczny ![]() sweet_vintage- współczuje tak bezsensownej wizyty położnej. ![]() Ja już w domku co prawda od 3 godzin prawie, ale tyle was nadrabiałam.W między czasie zagrzałam obiad, TŻ przyszedł z pracy, kąpiel też odhaczona i leniuchuję. Byłam na akupunkturze i powiem ,że myślałam iż będzie to bardziej nieprzyjemne. Wbili mi teraz 6 igieł, po 3 na każdą nogę, i samo bicie czy szukanie odpowiedniego punktu nie bolało nie było nie przyjemne w ogóle niewidoczne, ale jak już położna namierzyła nerw o matko ![]() ![]() A w ogóle dzisiaj o północy odbyliśmy też wizytę na Ip bo mały się wieczorem znowu nie ruszał mimo szturchania, pukania picia itd itd ![]() Całe szczęście okazało się ,że wszystko jest w porządku,w sumie spędziliśmy w szpitalu ponad 2 godziny , bo oprócz ktg miałam jeszcze usg i musieliśmy czekać aż lekarka zbada tyle co urodzonego maluszka(słyszeliśmy śliczny donośny pierwszy płacz z sali obok ![]() Mały waży około 3081 gram. I oboje stwierdziliśmy,że te ostatnie tygodnie są na prawdę najgorsze pod względem psychiki... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-02-04 o 17:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Zakorzenienie
|
to od rana kibicujemy
![]() słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas cisza jak makiem zasiał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4024 |
Rozeznanie
|
![]()
#4025 |
Zadomowienie
|
W nocy Marcel spał niespokojnie i ciągle na cycu , przez co ja miałam tylko 2 godziny snu, na szczęście w dzień udało się zdrzemnac godzinę i jestem jak nowo narodzona
![]() Teraz wiem o co chodziło moim koleżankom które radziły wyspać mi się na zapas ![]() Le la i dobrze ze warknelas na "miłą "pani dr Kurde dziś z dziadkiem będziemy kąpać małego, mam nadzieję ze go nie utopimy... Jutro wizyta położonej, czyli pobodka o 7 ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zadomowienie
|
dziekuje za rady!
Sweet vintage u mnie tez wizyty patronazowe to porazka. wkurzaja tylko dziecko. Muminku wspolczuje nerwow, dokladnie koncowka ciazy bije po glowie. Magnusia nie mysl tyle nad tym kp, bo sie zameczysz. napewno jest wszystko ok, Maly sie najada, na odciaganie masz czas.
#4027 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Będzie dobrze! Moje wszystkie dzieciaki uwielbiały i uwielbiają kąpiel.
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja w szpitalu, założyli mi balonik i tak mam z nim funkcjonować, mamy nadzieję ze zrobi się rozwarcie i szybko wyleci
![]()
#4029 | ||||
Wtajemniczenie
|
TŻ własnie mnie pocieszył. Mam jakieś skurcze, bóle, generalnie czuję się źle. Przesiedziałam jakieś dwadzieścia minut pod prysznicem i trochę mi przeszło, ale dalej nie jest różowo. Więc leżę taka zmarnowana na kanapie, a on podchodzi, przytula mnie i mówi "nie martw się, nie zrobię ci więcej dzieci"
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4030 | ||
Zadomowienie
|
Witamy ślicznego Borysa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lo ![]() ![]() ![]() Lo ![]() ![]() ![]() Byłam na zakupach i kupiłam sobie bieliznę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ![]() ![]() My po wizycie położnej. Jestem bardzo zadowolona. Przyszła fajna babeczka, taka życiowa. Oczywiście nie obyło sie o pytanie na temat szczepionek - jej zdanie jest takie, ze ona swoich dzieci by nie "doszczepiala" . Umotywowała to tym, ze jesli te szczepionki (pneumo, meningo, rota) byłyby na prawde aż tak potrzebne i pomocne to najzwyczajniej w świecie byłyby refundowane. Poza tym niepochlebnie wyrażała się o szczepionkach skojarzonych - że dzieci różnie na nie reagują, nie wiadomo potem po czyn dana reakcja. A dziecko bedzie miało większe bóle i nerwowe chwile niż dwa, trzy wkłucia. I powiem Wam szczerze, że mam zagwozdkę ... Poza tym dopytałam jak to jest z główką - to bylo moje pierwsze ścięcie z tesciowa. Podniosłam mala do góry wiadomo główką nawet podtrzymywaną raz w jedna raz w druga (przecież nie bede ściskać dziecia i krępować), a tesciowa do mnie zebym jej nie męczyła ze ma na to czas. Położna mi naprostowała, że Mała żeby później nie miala problemów z podnoszeniem juz teraz ćwiczy i to ze lekko uniesie, przechyli glowe krzywdy jej nie zrobi- w sumie nie raz przyuważyłam, ze śpi troszke wygięta, a w polecanej pozycji na brzuszku nie da sie zeby ta głowina w jednym miejscu leżała. Na nastepnej wizycie mamy rozmawiac o antykoncepcji ![]() ![]()
![]() |
#4032 |
Wtajemniczenie
|
HEj witam
U nas bez zmian czyli dobrze. Mikołaj sobie radzi jak na razie. Mi za to siada laktacja. Ściągam pokarm ale jak mnie połozyla ta grypa żołądkowa to teraz ciezko mi utrzymac laktacje. Pozyczylam od połoznej laktator elektryczny (ja mam ręczny ) i zobaczyny co z tego bezie. ![]() Mam pytanie jak rozkrecić laktacje na laktatorze? Czymś sie wspomóc jakies zioła, leki? |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4034 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ,że jesteś zadowolona po wizycie położnej. Moim zdaniem ważne , aby taka osoba była kompetentna i umiała pomóc, a nie tylko przyjść, odbębnić, albo wystukać regułkę wykuta na pamięć. Boże dziewczyny już 2gi dzień z rzędu czuję się szybciej padnięta, śpiąca i taka wręcz przymulona.
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Kurcze u wszyskich cos sie dzieje tylko u mnie cisza... nawet slawne masowanie sutow nic nie daje.....pol dnia je dzisiaj maltretowalam i nic, zadnego skurczyka
![]() Eehhh chyba nie jest mi dane urodzic bez wspomagaczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4036 |
Rozeznanie
|
Śliczny, podziwia ten piękny pokoik, który my też jakiś czas temu się zachwalałyśmy
![]() Le la współczuje takiej wizyty. sweet i następni do kolejki do zmiany zawodu... chociaż mam wrażenie, ze teraz bardzo dużo ludzi jest nieszczęśliwych (czy to w swoich zawodach czy po prostu życiowo nieszczęśliwi) a jeszcze muszą "użerać się" z innymi. U mnie cisza. Byłam na ostatnich zajęciach na SR. Ciągle boli mnie kolano, mam nadzieję, że nie dzieje się z nim nic poważnego, a przyczyna to tylko dodatkowe obciążenie... Mam ochotę na wszystkich nakrzyczeć, nie wiem dlaczego. W końcu wychodzi na to, że ja też życiowo nieszczęśliwa... ![]() Odnośnie pytania "czy już urodziłaś" to u mnie dziś się zaczęło, najpierw moja mama dzwoniła, później teść, później koleżanka, później znowu ktoś dzwoni, patrze... a tam Biuro Obsługi Klienta ![]() ![]() Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2014-02-04 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Wtajemniczenie
|
Nie krakaj, ja się w piątek mam przeprowadzić
![]()
#4038 |
Zakorzenienie
|
Rany, co za dzien
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4039 |
Rozeznanie
|
Le la - brawo za odwagę
![]() Roane - nie wygłupiaj się to nie Twoja pora na rodzenie;p Oddaj mi zasłużone pierwszeństwo ![]() Akkma - tak 20 lutego bo na szpitalu uważają że to nieduży poślizg. Tylko kurde ja wiem kiedy zaszłam w ciąże i 20 to jest bardzo odlegly termin. Mam nadzieję że przez ich głupotę nic się małej nie stanie! Boże żeby ona już wyszła w tym tygodniu, lekarz ciągle uważa że poród mam na dniach tylko to na dniach już od tygodnia trwa lolita25 - zazdroszczę balonika senira666 - nie lam się u mnie też nic, zero skurczy, bóli, nawet upławy które miałam przez calą ciążę znikły i teraz jestem sucha jak kobieta po 90 -tce.... ![]() Coś faktycznie spokój na forum. Czlowiekowi łatwiej nadrobić. Ja wskakuję tu tylko jak maż się wieczorem kąpie, ewentualnie jak go wypcham do sklepu bo póki co siedzi ze mna jeszcze w domu. Zaczęlam czytac książki od nowa. Barkowało mi tego a przez calą ciążę jakoś nie miałam zacięcia a zwykle to pochłaniałam 700 stron w 24-48h teraz idzie powoli. W sumie ostatni czas na relaks. A no i męża coś przeziębienie zbiera kurde nie dobrze tak na 3 dni przed terminem gdyby się rozchorował i mała miałaby przyjść na świat. Nie byłby ze mną przy porodzie wtedy. tzn u nas dalej etap będę do 10cm rozwarcia później wychodzę;p ale liczę że jednak na końcówce glupio się mu będzie wycofać jednak i zostanie. ![]()
![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2014-02-04 o 19:44 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
Nie pierwszą kąpiel, ale wcześniej z mężem to robiliśmy, ale w pracy jest, a dziadek niemowlakow się boi...ale daliśmy radę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Nie martw się Senira będzie dobrze, ja masowalam i nic tylko lekko laktacja mi się ruszyła ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Lolita boli ten balonik? Jak to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi: jak rozpoznać skurcze?
Bo jest tak: od rana brzuch mi twardnieje i mięknie na zmianę. Próbowałam ogarnąć to w jakieś ramy czasowe, ale nie czuję konkretnych momentów "stwardnienia" i "zmiękczenia". Nie mam żadnych bóli brzucha jako takich, ale czuję uścisk i ciężkość towarzyszącą twardnieniom. Jak posiedziałam pod prysznicem to zelżało, ale to było ze dwie godziny temu, teraz sytuacja wróciła do stanu poprzedniego. Czy tak wyglądają przepowiadacze?
#4042 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Co do skojarzonych myśle ze każdy musi podjąć decyzje sam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie przepowiadacze bolały jak na lekki okres mniej wiecej.
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
Zeświruję. Pomóżcie
![]() Pokaże wam dzisiejszy dzień bo martwi mnie, że Borys coś mniej je i więcej śpi. 2:15 karmienie 4:30 kwiczał coś ale cyca nie chciał, zasnął ze mną w łóżku - trochę podjadł, ale nie wiele kilka minut ssał. 6:00 to samo co wyżej. 8:00 jedzenie normalne (ssie kilkadziesiąt minut z obu piersi) trochę pokwiczał, popłakał, wsadziłam w chustę - zasnął. Za chwilkę się obudził dałam cycka i znów zasnął. 10:30 jedzenie normalne, trochę pooglądał pogadał popłakał, w końcu zasnął. został z babcią, przebudziła go chyba kupa bo wstał z krzykiem, mama zgrzała mleko, ale za chwilę zasnął. 12:00 zjadł jakieś 20 ml z butelki (pokarm z rana zaraz po nocy) 14:20 jedzenie normalne. 15::00 wsadzony w auto - więc zasnął. 15:30 cyc ale tylko ciumcianie, znów trochę płaczu ale bez szału. potem nie spał nawet w samochodzie wracając do domu. 17:30 jedzenie normalne ok 20 podjadanie czyli znów possie chwilkę puszcza, bawi się cyckiem potem już ewidentnie go nie chce. Śpi do teraz. ... wcześniej dzień wyglądał tak sen, płacz, płacz płacz 20 min snu, czasem 10 min. Był dzień że prawie nie spał. ![]() Kupa jest, siuski są. Co istotone, odstawiłam herbatkę laktacyjną, bobotic, zaczęłam chustować, opatulać i kupiłam chuśtawkę - bujaczek (mąż wsadził Borysa i usnął w dwie minuty!!). Widzę, że nie pręży się tak przy robieniu kupki i bączków. Martwić się?
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-02-04 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy następnym razem nie wziąć skojarzonych jednak ![]() Teraz już jest dobrze. Ma lekki stan podgorączkowy, ale śpi sobie spokojnie.
![]() |
#4048 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() tak na szybko demony ![]() lolita ![]() migotka a moze to był ten skok rozwojowy ? u swojej tez podejrzewam jej szalenstwoi to skok albo smoczek ![]() jutro moze dowiem sie czegos u pediatry Debrah dzieki za rady!! ja znam Twoje wpisy z wizazu oraz Twojego bloga ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-04 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Podlacze sie pod pytanie ....bo tez nie wiem jak one maja wygladac.
Da sie pomylic ruchy ze skurczami ?? Jutro ide po L4 i chyba poprosze lekarza zeby sprawdzil czy jest jakikolwiek postep. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.