|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: efekty na diecie DUKANA- ile i w jakim czasie? chwalimy sie :)
Dziewczyny, a ja dzis strulam sie ryba. Mialam takie rewolucje zoladkowe, ze az mi slabo. Moze apetyt zniknie i troszke wiecej spadnie. Tym sie pocieszam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
I jak się czujecie?
Tabaluga mam nadzieje że przeżyłaś )Ja natomiast mam kryzys... nie nie na słodkie nie na tłuste nie na owoce.. Po prostu od wczoraj jestem jakaś taka nieogarnięta. Wszystko jest ciężkie, nie potrafię się wysłowić i siedzę bezruchu. co jakiś czas mam takie samopoczucie. Już nie wiem czy obwiniać pogodę czy dukana ale bardzo spadła moja wydajność. Jestem taka obojętna na otoczenia i nie jestem w stanie zrobić nic konstruktywnego... odbija się to na pracy mówiąc szczerze. Też tak macie czasem? Jak się ratujecie? |
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja zaczęłam Dukana wczoraj, chcę szybko zrzucić 3-5 kilo, myślicie, że ta dieta to dobry sposób? Przez noc spadło mi tylko 100g... Pozdrawiam Gabi x |
|
|
|
|
#245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje sposoby na złe dni to domowe SPA (kąpiel, maseczka, peeling, balsam i relaks), albo dzień pod kocem + ulubiony film (tutaj przoduje Duma i Uprzedzenie oczywiście wersja z Collinem Firthem) bądź dobra książka. U mnie również z humorem słabo, termin oddania pracy inż mnie goni, a mam zero szans na to, że się uda. Chyba konieczne będzie przesunięcie obrony na za pół roku PełnaMarzeń - jeżeli nie masz dużo do zrzucenia to waga będzie trochę wolniej spadać. Ale 5kg szybko spadnie, nie zapomnij tylko o stabilizacji i będzie dobrze!
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Myślicie, że wyrobię się w dwa tygodnie, jeśli będę trzymać się planu?
|
|
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
Zrzucenie kilogramów może zająć 2-3 tygodnie + 5 tygodni stabilizacji (na 1kg przypada 1 tydzień stabilizacji).
|
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Cos musi byc w pogodzie... Ja dzis tez bez zycia... Zgubilam sniadanie i dopiero Teraz cos Jem. Katastrofa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
Ja już kiedyś dodawałam w innym wątku te zdjęcia ale jak potrzebujecie motywacji to wrzucę raz jeszcze
miesiąc dukania i 7,6kg mniej ![]() (nic nie ćwiczyłam i czułam się tragicznie) 75kg Załącznik 5555762 31 dzień - 67,4kg Załącznik 5555766 później zrezygnowałam z tej diety i przybrałam na wadze do 70kg.. następnie schudłam do 63kg Załącznik 5555763 Załącznik 5555764 |
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
Mega!!! Świetnie wyglądasz
![]() x Mi przez noc znowu spadło 200g, ale zawsze to lepsze niż nic i ćwiczę do tego, dobry to pomysł? Edytowane przez pelnamarzen Czas edycji: 2014-01-25 o 12:11 |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;44790508]Ja już kiedyś dodawałam w innym wątku te zdjęcia ale jak potrzebujecie motywacji to wrzucę raz jeszcze
miesiąc dukania i 7,6kg mniej ![]() (nic nie ćwiczyłam i czułam się tragicznie) 75kg Załącznik 5555762 31 dzień - 67,4kg Załącznik 5555766 później zrezygnowałam z tej diety i przybrałam na wadze do 70kg.. następnie schudłam do 63kg Załącznik 5555763 Załącznik 5555764[/QUOTE] No super !! różnica spora... powiedz mi jeszcze ile masz wzrostu ? |
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;44797658]169cm
[/QUOTE]super wyglądasz przy 63 kg! zazdroszczę Ja dążę do wagi 65 kg z tym, że ja mam 179 cm.. ale chciałąbym wyglądać tak jak Ty
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bardzo łatwo mi z niego schudnąć.. w sumie to wystarczy mi parę dni ![]() gorzej z nogami co widać na załączonych zdjęciach ![]() chciałabym ważyć ok 53-55kg i wtedy moje nogi może i by były znośne ale już przy 62-63kg widać mi żebra więc nie chcę myśleć jakbym wyglądała przy 55kg już o tym że mnie przy 62kg kości miednicy gniotły przy każdej pozycji leżącej to nie wspomnę
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Zrobilam pyszne spaghetti mam nadzieje, ze nie przyspozy mi ono klopotow wagowych. Byly same rzeczy dozwolone miesko z piersi kurczaka, sos pomidorowy wlasnej roboty i przyprawy. No i oczywiscie dukanowy makaron![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
)))Co słychać? U mnie huk spadających kilogramów. Nie o może bez przesady, dziś na adze równe 75. Przysięgam nigdy nie będę warzyła więcej. No chyba, że będę w ciąży z trojaczkami )))))) Czuje się już lepiej witaminuje się z każdej strony mój kryzys minął )) Dzisiaj sporo rozmyślałam o tym naszym odchudzaniu. I zastanawiałam się kiedy pęknę i pójdę do Mc Donald's Skoro 4 tygodnie nie byłam to pewnie jeszcze troche wytrzymam. Postanowiłam też jeść znacznie więcej mięsa - bo i efekt będzie lepszy. A jak u was? Opowiadajcie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś chyba z nadmiaru wolnego czasu oszalałam. zrobiłam z 6 prań(połowa nie była konieczna), sprzątałam na strychu. różne dziwne rzeczy
![]() Marta ja też się zastanawiam czy nie zmusić się do większej ilości mięsa. Jem stanowczo za dużo nabiału i chyba dlatego waga stoi w miejscu. Kurcze ale już nie mogę patrzeć na kurczaka. Mielone z sosem mi smakuje przez ostatnie trzy dni jadłam a jutro zaczynam kolejne 3 dni proto, przeszłam na 3/3, tak jak polecałaś ![]() miłego wieczorku
|
|
#258 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
))) ja od jutra tez białkowo. Zaplanowałam rybę. W mięsie jest bardziej artościowe białko i mniej węgli a to ważne. Z czym kombinujesz te mielone? odpowiadaj )) Ja chyba zaraz się zabiore za pożegnalnego pomidorka xD
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
smażę po prostu zmieloną pierś kurczaka, dodaję później sok pomidorowy(sama latem wekuję
)i przyprawiam kupiłam jakąś przyprawę do pizzy ostatnio i dodaję ją do wszystkiego mam nadzieję, że nie grzeszę w żaden sposób tym właśnie jak to jest, na dniach proto mogę używać tego soku pomidorowego czy jest on uznany za warzywko? ja zaraz będę wcinać rzodkiewki ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- aaa i do tego mięsa z sosem robię makaron z bloga z kotem w kuchni, a dzis np zapiekałam cukinię z nim pycha
|
|
#260 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do soku pomidorowego hmm.. Koncentrat w małych ilościach na proto więc mam pewne wątpliwości. Ale to Twoje mięsko ładnie brzmi Dzięki już wiem co będę jadła ))
|
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, to mój pierwszy post tutaj.
Na wątku Dieta proteinowa dr. Pierre Dukana - cz. 24! zadałam pytanie, ale obawiam się, że tam tylko z doświadczonych Wizażanek tyko EMNE czyta, więc chciałabym Wam zadać pytanie, bardzo przepraszam za infantylność, ale chcę zapytać ekspertów bo pomyłka w moim rozumieniu będzie mnie kosztować zdrowiem więc mam duze obawy.Mam pytanie, czy dobrze rozumiem tą dietę? . I I faza = 5 dni I faza = 29, 30, 31, 1, 2 II pytanie 1) II faza = czytam że trwa tyle aż osiągniemy cel wymarzonej wagi lub na innej stronie piszą że trwa 7 dni na każdy utracony kilogram - która wersja jest okej? nie mam książki ![]() więc jeśli to 7 dni to jeśli schudnę 3 kg ? to 21 dni tak? II faza = 3 lutego - 24 lutego III III faza = 10 dni na każdy utracony kilogram pytanie 2) ale utracony w I fazie + II faza czy tylko z tej II fazy? Czytam gdzie indziej ze faza ta polega na naprzemiennym spożywaniu produktów jedynie z fazy ataku oraz produktów z fazy ataku i fazy naprzemiennej. Spożywane produkty „zmieniamy” co pięć dni. Nie ma jednak określonego terminu trwania drugiej fazy, a to dlatego, że każdy z nas decyduje ile chce schudnąć, do fazy trzeciej przechodzimy dopiero w momencie gdy osiągniemy odpowiednią wagę. IV IV faza - jemy normalnie, trwa już cały czas do końca zycia, i 1 x tygodniu stosujemy dietę proteinową Dobrze to rozumeim? przepraszam jeśli się powtarzam ale to bardzo wazne dla mnie, nie chcę zrobić sobie krzywdy
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-01-28 o 09:59 |
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jutro chciałabym rozpocząć tą dietę Dukana. Chciałabym aby kilogramy schodziły mi równie szybko jak wam
Przed świętami stosowałam dietę 500 kcala, ale w czasie świąt sobie odpuściłam i szybko wróciłam do poprzedniej wagi, więc boje się, że teraz będzie podobnie
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() zaczynam od dziś z wami róno dwa miesiące temu urodziłam syneczka Waga przed ciążą- 63kg - w dniu porodu 88...zatem plus 25kg...wiem wiem przegiełam ale w ostatnim miesiącu ciąży miałam "dietę pączkową" i dzień bez 2-3pączków był dniem straconym :P do tego brak ruchu itd..Budowa gruszka- wiec zawsze rosną mi biodra,uda,pupa... Na Dukanie byłam 4lata temu...wtedy zgubiłam 18kg w miesiąć - z 78 na 60(a przytyłam do takiej wagi przez mieszkanie przy MC) Zatem wiem ,że dukan działa teraz po porodzie powoli ograniczałam rożne rzeczy by sensownie zacząć dietę od lutego Wstawiam najpierw foto: 1)w dniu porodu 2)tydzień po porodzie 3)7tyg po porodzie 4)8tyg po porodzie Od 2tyg chodze na siłwonie 2-3 razy w tyg po 40min(rowerek lub bieżnia) a od dziś jeszcze Dukan trzymajcie kciuki bo czuje się fatalnie w moją obecną wagą -77kg.11kg zeszło już ale jeszcze sporo mam do zgubienia.. Dziś zjadłam:serek biały, jogurty jogobela 0% 2szt , 3kawy z chudym mlekiem,miętę,wodę 2l i teraz zjem rybę wędzona i koniec na dziś. 1546387_742082432493231_130893147_n.jpg 1011765_744367278931413_1361054877_n.jpg
Każdego dnia możesz być najpiękniejszą wersją samego siebie.. Edytowane przez beticzek Czas edycji: 2014-02-04 o 07:20 |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
II fazę stosujesz dopóki nie osiągniesz celu
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Dzis przeszłam na II fazę po tygodniu I. WYNIK = -4.5 kg!!!
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
hej Wam;P
Na dukanie bylam jakis czas temu jakies 3 lata temu. Wazylam poczatkowo 75kg udalo mi sie zgubic 12 kg, w ciagu 2 miesiecy. Ostateczna waga 63kg utrzymywala sie az do stycznia 2014 r. Niestety w tym czasie za duzo sobie pozolilam i praca tez siedzaca i w tej chwili jest 70 zalamka ale od 18.03.2014 zaczynam pierwsza faze.waga poczatkowa 70 chce zejsc do 58kg. wczesniej udalo sie mam nadzieje ze teraz tez dam rade;p a po diecie kilka lat temu mialam odczucie ze nie potrzebuje tyle jedzenia wczesniej sie opychalam a po diecie juz jadlam male ilosci i bylam zapchana;d Organizm potrzebowal mniej jedzenia niz przed dieta do slodkiego po diecie tez nie ciagnelo tak jak przed a jak zjadlam wiecej mialam mldosci. Nietety teraz sie przytylo i trzeba dzialac. Do momentu rozpoczacia diety odstawiam slodycze i napoje slodkie. Potem robie faze uderzeniowa. Bede pisac;D ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- aa zapomnialam przy tym spadku wagi pomogly tez tabletki term line 2 :P teraz tez juz zakupilam tabletki i dukan i nie potrzeba nie wiadomo ile czasu aby bylo widac znaczne efekty. |
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Zaczynam od soboty dietkę.
Życzcie dziewczyny powodzenia. Jutro wrzucę fotkę z chwili obecnej Wzrost 170 Waga 76kg Cel 65 Od dłuższego czasu waga nie idzie mi do góry bo ćwiczę codziennie po ok 30-40min ale też nie spada stąd też decyzja żeby zrobić coś więcej |
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
Musze ci powiedziec ze ja zaczynam z waga 76,9 a taraz jest 66,7 wiec 10 kilo mniej
a minelo tylko 6 tygodni powoli wprowadzam chleb orkiszowy a wy jakie pieczywo wcinacie? |
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
hej, od poniedziałku jestem na diecie, i dziś rano równe 3 kg mniej, ustaliłam sobie że faza P będzie trwała 4 dni, więc jeszcze jutro i PW
myślałam że będzie gorzej, dodam że startowałam z wagą 69,5 przy wzroście 169 marzy mi się 55 ale jak na razie dążę do 60 kg.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

)

Dzięki już wiem co będę jadła