|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
I co? I co?
![]() Hania pyta o pięknego Antonia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Czekamy dalej,nie ma wiadomość :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Cebula mam nadzieję, ze już tulisz syna!!!!!!!!! Czekamy na wieści!!!!!!
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Cebulka
Wyjdzie na to, że Cebulka szybciej urodzi niż Maru zrobiła kupę
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
cebulka, you go girl!!!!!!
a Wy trzymajta kciuki, ide na glukoze
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Santi kciuki za glukoze
![]() CEBULLAAAA JEDZIESZ TAM KOCHANA;* chociaż pewnie już Antos jest z nami;-) Witam się ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana jakie emocje!!!!
Dawaj Cebulontko czekamy na Ciebie! |
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś coś już wie????? Mamy Antonia już????
![]()
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co myślicie o imieniu Nikola przy typowo polskim nazwisku???
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Tz chcial dla dziewczynki...jak dla mnie obciachowe.. |
|
|
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana.
Ciekawe czy Antoś przyszedł na świat???? Linka??? Jak tam, wiesz coś?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
I przyszedł ten dzień w którym Marcello stał się mobilny...mamuska się musiała pozbyć kasiorki...
http://allegro.pl/duzy-kojec-dla-dzi...909288463.html http://allegro.pl/materac-mata-do-ko...934250054.html |
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
No,:juz wypilam to paskudztwo. Teraz czekac 2 godziny
![]() isia, nikola juz.mi sie osluchala przy polskich nazwiskach. Ale samo imie u tak srednie, a co? planujesz kolejna corke?;D Ciekawe jak cebulka mam nadzieje, ze juz sie nie meczy tylko date antonio sobie wybral, cebulka nie chciala rodzic dzis, bo tatusiowi plany pokrzyzowal synus![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Domiś jak padł o 20:00 tak tż wrócił o 3:00 z pracy a on jeszcze spał.Obudziliśmy go bo mi cycki rozsadzało,tak to by jeszcze spał
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ups...to sporo Cię to kosztowało. Kurcze, ja nawet nie miałabym gdzie tego postawić, Lidce musi wystarczyć mieszkanie jako kojec. Cytat:
Tak pytam, bo ...no właśnie. Ja nie planuję, ale mojemu koledze się urodziło dziecko i dali jej Nikola Amelia. No i właśnie mi się nie podoba, ale może ja mam jakiś spaczony gust? A może muszę się osłuchać? Albo jedno dziecko Nel a drugie ma Lena. Odwrócone imię. Taki trochę brak wyobraźni. Ale w sumie ani mnie to ziębi ani grzeje. Chciałam poznać Wasze zdanie.
||
|
|
|
#587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakie emocje
Cebula cisnij dziolcha, cisnij! O ile juz nie tulisz synusia Cytat:
Cytat:
O mnie wrecz przeciwnie. No i pierwszy raz bolal. Gin zaproponowal kuracje Xaluronem. Wykupilam dwie bo nie widzialam dla siebie nadziei i teraz jest ekstra
|
||
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że u Cebuli ok
![]() Koocur jak kiedyś będę miała to drugie dziecko to też mu takie więzienie sprawię Isia dla mnie imię jak imię, 'spolszczało' mi już i nie robi na mnie wrażenia - zresztą moje zdanie nt stereotypów imionowych znacie ![]() Znam jedną Nikolę, ma typowo polskie nazwisko i jakoś nie razi a dziewczynka bardzo ładna i inteligentna. jest takie słowo imionowych ![]() Izuś ale wam dobrze z tym Dominisiem
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2014-02-05 o 08:01 |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=IsiaG;44988083]Ups...to sporo Cię to kosztowało. Kurcze, ja nawet nie miałabym gdzie tego postawić, Lidce musi wystarczyć mieszkanie jako kojec. [QUOTE=IsiaG;44988083]
No tak, ale na dole mam dużo miejsca, ale same zimne kafle..mały musi mieć trochę przestrzeni... ![]() Na kaflach za zimno i za twardo na raczkowanie.. Kwitka to będę mogła Ci pewnie swoje sprzedać nie wiem czy mogę pisać bo Linka mi odpisała na smsa.. Cebulka ma 3 cm rozwracia...Wiec obawiam się, żeby Jej cc nie zrobili..zbyt długo to trwa... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() Witam patrzę czytam a tu tyle się dzieje Cebulka kochana kciuki Nikola jak dla mnie normalne imię ostatnio coś dużo tych Nikol słyszę wokoło osobiście ja bym nie dała tak na imię swojemu dziecku po prostu nie w moim typie to Isia ale fajowe będziecie mieli to poddasze. A powiedz te 80m2 co macie już będzie tak na gotowo po odjęciu skosów czy jak. Pytam bo my też myślimy nad poddaszem i ile pokoi i jak duże i jaka kuchnia i jaka łazienka. Ale jestem ciekawska ![]() Koocurek ale będzie miał Marcelek pole do popisu A ja nie dawno wstałam i zaraz mykam na śniadanko a później kawka |
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kooocur;44988210][QUOTE=IsiaG;44988083]Ups...to sporo Cię to kosztowało. Kurcze, ja nawet nie miałabym gdzie tego postawić, Lidce musi wystarczyć mieszkanie jako kojec.
Cytat:
O jacie... Biedna... Musi się męczyć teraz. Trzymam kciuki, żeby posżło. i żeby obyło się bez cc. Ciekawe czy dali jej coś, np. oksytocyne. Oby tylko z Małym było wszystko ok. Ja miałam tak samo, przez 8 godzin rozwarcie 3 cm, skurcze w ciul bolesne, ale dostawałam od początku oksyctocyne i coś tam jeszcze, jakieś czopy na to rozwarcie i skrócenie szyjki. Potem w ciągu 50 minut akcja poszła
|
|
|
|
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja myślała, że Antonio już na świecie ... Cebulka, trzymaj się! Czekamy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może za 15 lat nie będzie mnie razić hehe
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulka rano pisala sms ze rozwarcie nadal 3 cm , az przeklinała piszą sms jeśli chodzi o ból. Podali jej oksytocynę , może coś sie ruszy. Prosila o znieczulenie zewnątrzoponowe i mieli jej podać , narazie nie pisze nic , może dzieje się coś już
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
łee myslalam ze juz Antoś jest na świecie....
Cebulko trzymaj sie kochana Ja mialam dlugo rozwarcie 4cm,,,chyba z 8 godz. pozniej zaproponowali prysznic,,,siedzialam tam z Tz (on mnie z kibla pilnowal ) i pozniej chyba mieli podac mi cos p/bolowego ale najbierw badanie no i okazalo sie ze nagle zrobilo sie chyba 8cm... i zaraz parcia 15 minut i Dominika byla z nami Eh.... jak to sie teraz milo wspomina.....
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
Cebulka 3mam mocno kciuki za Ciebie i Antonio!!!!
Oby szybciutko poszło Santi, a dla Ciebie za glukoze, smacznego![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2014-02-05 o 08:56 |
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem tak przerażona i zestresowana ze się trzese przez ten poród cebuli..popłakalam się w nocy jak sobie pomyslałam ze wchodzi do domu z dzieckiem w nosidełku i z męzem
rodzina..a potem się popłakałam jak przeczytałam ze przeklina z bólu
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze Maru na problemy moja gin polecala zeby wieczorem odstawic szklanke przegotowanej wody i rano dodac miodu i cytryny i wypic na czczo... wazne zeby woda sie odstala.... dlaczego? nie wiem ;p a pod konic ciazy polecila mi tabletki ziolowe...czekaj zaraz poszukam nazwy... BOLDALOIN
No i wiadomo to co wszedzie, kefiry, maslanki, ... eh, znam ten bol
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Cebulka ode mnie tez moc kciukow! Cala noc sprawdzałam czy mamy jakies info. Oby sie bardzo nie nameczyla jeszcze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Maru ja mam taki problem od dziecka , potrafe tydzien nie isc do wc i nie mam z tym 'problemu' jako takiego , tzn nic mnie nie boli , nie mam wielkiegi brzucha z tej okazji. Próbowałam wszystkiego...siemienia , wody z cytryną , kapuśniaków , mleka ( nawet przeterminowanego ) , ruchu na plecach , zioł i NIC. Taka moja natura i tyle
nadal ide co 3-7 dni i mi z tym się zyje dobrze..ale do rzeczy , chciałam napisac ze bywa ze nic nie pomaga :P
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Tż też to imię chciał dla dziewczynki ale mi się kompletnie nie podoba więc odpadło w przedbiegach ![]() Isia, teraz to imię jest na modzie więc wg. mnie pasuje ale tak jak pisałam wyżej jednym się to podoba innym nie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

if you know what I mean :P