Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 09:01   #2641
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

cześć wszystkim wstawałam milion razy

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

a te zaburzenia, wynikają z tego że dziecko np w niekapku pije z dzióbka, czy o to że musi mocniej zassać? bo sa jeszcze takie np kubki treningowe, czyli "kapki" bo nie mają zaworka, mają ustnik i po prostu z niego leci....
chodzi o wszystkie kubki z dziobem wkładanym do buzi. Te z których trzeba ciągnać obniżają sprawność warg, a te z których leci samo powodują brak pionizacji języka, bo jest przyciśnięty do żuchwy.
Wszystkie typy seplenienia to bardzo często wynik złego podawania pokarmów
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy tak o tych ciazach ze sie zaczelam nad soba zastanawiac i mam banie teraz......
po połogu poszalelismy pare razy wiadomo ale raz konkretnie
no i ja karmilam piersia bardzo nieregularnie i mialam malo mleka a okresu dalej nie ma, juz chwile temu odstawilam piers, juz pare razy mnie bolal brzuch jak na @ ale ani widu ani slychu...
a jeszcze powiem tylko ze ja zawsze malo jadlam slodkiego i moj Tż czuł ze jestem w ciazy bo zjadlam chyba z 5 wafelkow princessa pod rzad(jak bylam w ciazy z Julka)
A wczoraj znowu zjadlam 4 kawałki sernika a przed chwila zjadlam 4 kawalki roznych ciast ktore zostaly z chrztu i pol ptasiego mleczka
...
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ponieważ jeszcze nie podawałam wody to zapytam-zwykła woda przegotowana, czy źródlana przegotowana?
Masz zamiar podawać te sklepowe soczki?
ja podaję źródlaną przegotowaną

mariiasia
wzruszyłam się

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2014-02-05 o 09:33
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:01   #2642
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cześć

Gratuluję wszystkich ząbków i witam znów Mariiasię

Małż ma dzisiaj wolne, więc jedziemy pozałątwiać parę spraw na mieście, Natalkę będziemy nosić w nosidle No i becikowe może się uda, chociaż znając życie to czegoś będzie brakować...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam o jakże pięknej porze!Tak mnie naszło,jak Wy obcinacie dzieciom paznokcie?Tzn.jakie macie sposoby na wyrywajaca się rączkę?I kurcze,czy u Waszych maluszków pazurki zaraz po obcięciu też są takie ostre?Bo u nas strasznie,może to wina nożyczek?Czym Wy obcinacie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Moja jest wiercipięta, muszę obcinać jak śpi. I to co 2-3 dni bo tak szybko rosną...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:10   #2643
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

my z TZ czasem, mega rzadko (raz, dwa razy w roku)pijemy redsa na pół takie z nas żule
O kurcZę, takiej osoby to ja nie znam...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale Ty sobie jaja robisz czy poważnie tak uważasz??
Serio, tylko zaznaczam, że mówię o jednej dziesiątej lampce,wychodzi pewnie ze 3-4 łyki, ale ja sobie mocze usta tylko, naprawdę myślę, że taka ilość nie zaszkodzi, zdarzy mi się ze 2 łyki piwa od tż wziąć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:12   #2644
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
Mój synuś urodził się 15 października przez cc. Ciąża do końca była na podtrzymaniu. Na szczęście urodził się cały i zdrowy, waga 3140 g, 54 cm wzrostu
A było to tak....
piękny opis wzruszyłam się

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Wykończymy się... Ja już nie wiem, czy ona płacze z bólu czy strachu... Daliśmy jej dziś czopek, bo się prawie sina robiła z tego płaczu. ;/ Noszenie na rękach już nie pomaga... Oprócz tego trochę też spokojniejszego płaczu.

I to nie tak, że płacze i płacze... Potrafi się śmiać i bawić i w jednej sekundzie jest straszliwy płacz... Nie patrzy wtedy na nas, oczy zamknięte... Nie wiem, jak jej pomóc.

A jutro ściągamy szwy, juz sobie wyobrażam ten krzyk.
ojej, biedna Zuzinka kochana Może się boi albo się jej przypomina to co złe Trzymam kciuki za ściąganie szwów!

Cytat:
Prosze o kciuki,jutro szczepienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

My bylismy dzisiaj do szczepienia, ale pediatra odeslala nas z kwitkiem... Jasko zrobil rano zielona kupe :/
Ja podejrzewam ze to od wczoraj pierwszy raz podanego banana, ale lekarka kazala przyjsc w pt...

Btw Jas wazy 9950g (21t) moja klusia

no piękna waga Kawał chłopa

Cytat:
Dziewczyny,czy kapalyscie maluszki po szczepieniu?Czy dopiero następnego dnia?

w dniu szczepienia też kąpaliśmy

Cytat:
Witam o jakże pięknej porze!Tak mnie naszło,jak Wy obcinacie dzieciom paznokcie?Tzn.jakie macie sposoby na wyrywajaca się rączkę?I kurcze,czy u Waszych maluszków pazurki zaraz po obcięciu też są takie ostre?Bo u nas strasznie,może to wina nożyczek?Czym Wy obcinacie?

Szymkowi paznokcie obcina TŻ, bo ja się boję Najczęściej mały śpi, albo leży u mnie na rękach w tym czasie...

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Dwie godziny czekaliśmy w kolejce, lekarz wcześniej miał urlop i takie zaległości. Adaś waży 7900.
za wagę!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:12   #2645
ewacia85
Wtajemniczenie

mariiasia witaj tez cie pamiętam
po godzinnej walce z moim dzieckiem ide na śnaiadanie
śpiący jak nie wiem co oczy lecą na stojąco a ryk nieziemski niewiadomo o co
na poczatku stwierdziłam że to brzuszek i zrobiliśmy kupke a potem to już pomysłów nie miałam ale nic nie działało ..przy cycu na moment spokój i zaraz ryk....wypił teraz herbatke koperkową i padł w leżaczku biedulka moja
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:13   #2646
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to sprawdzone informacje, wczesniej mialam takie info jak ty, a te rewelacje ktore napisalam przekazal mi deweloper

tz sie nawrocil.

a ja wpadne do was dopiero jutro bo tz w koncu jedzie a poki co mamy burze mozgow, bo mieszkanie ktore bylo idealne,niestety idealnym nie jest i trzeba szukac dalej...

A czemu nie jest idealne?

Stary 2014-02-05, 09:16   #2647
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
hej

Marisia super opis

dziewczyny brawa za wagi maluchów

mój dupiaty humor dalej trwa... jak mi przejdzie to wrócę, nie będę wprowadzać grobowego nastroju

Wszystko będzie dobrze Miałam Ci napisać wcześniej,że zazdraszczam takiej teściowej.

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-02-05 o 09:20
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:16   #2648
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
witam się ja. mariiasia marnotrawna.
pewnie część z Was mnie pamięta z wątku brzuszkowego (mam nadzieję), ale daaawno się odłączyłam.
przyczyn nieobecności było wiele, nie widzę sensu ich wymieniania, te które mnie "znają" na pewno będą wiedziały o co chodzi

przyjmiecie mnie z powrotem? pliz pliz
smutno mi było bardzo bez wizażu, jakoś tak się człowiek uzależnia...

obowiązkowo muszę podczytać chociaż opisy porodów

ja urodziłam 15 października przez cc, do samego końca ciąża była na podtrzymaniu. szczegółowy opis wrzucę w osobnym poście, żeby można było podlinkować i jakby któraś chciała poczytać
Hej

Cytat:
Mój synuś urodził się 15 października przez cc. Ciąża do końca była na podtrzymaniu. Na szczęście urodził się cały i zdrowy, waga 3140 g, 54 cm wzrostu
A było to tak....
... 14 października stresowałam się okropnie. Nie, nie tym, że będą mnie kroić (cesarka planowana ze wzgl med), ale tym, że .... będę musiała zrobić sobie lewatywę co prawda, mogły mi ją zrobić położne już w szpitalu, ale stwierdziłam, że z dwojga złego zrobię sama.
Wstałam 15.10 po 4 rano i dawaj do kibelka w wiadomym celu. Po akrobacjach i 1,5 godzinie stwierdziłam, że chyba zrobiłam coś źle, bo myślałam, że efekt będzie hmmm bardziej "spektakularny"
a i dodam jeszcze, że byłam potwornie głodna!!!
o godzinie 8 byłam w szpitalu. Przyjęli mnie, dali opaskę na rękę, zrobili usg. Kazali przejść na poczekalnię. W międzyczasie byłam w toalecie kilka razy- stres lepszy niż ta cała enema
Wyszła położna, przywitała mnie i jeszcze jedną dziewczynę, która też czekała. Kazała przygotować ubranka dla maluszka i rzeczy dla siebie. (W tym czasie usłyszeliśmy jak kobieta rodząca sn zaczęła wrzeszczeć gdzieś w sali obok i mój tż zrobił się na twarzy bordowy i bardzo zestresowany ). Ja zostałam wezwana do przygotowania jako pierwsza. Umyłam się w "odkażaczu", założyłam gustowną koszulkę do operacji, wypełniłam dokumenty i położyli mnie pod kroplówki w ilości hurtowej i ktg. Przyszedł anestezjolog, chwilę się zastanawiał jakie znieczulenie mi dać, żeby było bezpieczne przy moim guzie. Koniec końców padło na podpajęczynówkowe. Do mojego gina na cesarkę czekała już na tej samej sali jeszcze jedna dziewczyna, więc myślałam, że wezmą mnie dopiero po niej, a tu niespodziewanka i poszłam na pierwszy ogień. W momencie zrobiło mi się gorąco i brakło mi tchu. Przewieźli mnie na operacyjną, tam hop na stół, znieczulenie- był mega problem z wkłuciem, bo tak się zestresowałam, że cała zesztywniałam, na szczęście personel super więc mi pomogli. Przypięli do mnie wszystko co przypiąć należało, podali tlen (bardzo cieżko mi było oddychać, nie wiem czy to norma, czy wynik stresu, ale jakby nie tlen to chyba bym się udusiła). Poczułam szarpnięcie brzuchem i usłyszałam najcudowniejszy krzyk, potem zobaczyłam synka i pomyślałam, że jest taki śliczny i ma włoski!!! Lekarze gratulowali, ja nie byłam w stanie wypowiedzieć słowa. Maleńki płakał, położna dała mi go przytulić i ucałować, gdy tylko go dotknęłam ucichł a po chwili otworzył jedno oczko. Fantastyczne uczucie.... Zabrali go pokazać tatusiowi i umyć, ubrać. Mnie zszyli, założyli dren (niestety) i przewieźli na pooperacyjną. Jak wyjeżdżałam z sali to na korytarz wleciał mój mąż, tak podekscytowany, że aż podskakiwał i zaczął krzyczeć na anestezjologa, który mnie wiózł: "to moja żona! to moja żona! ja sam chcę ją zawieźć na salę!!!!!!" a potem wybiegł z korytarza, na co anestezjolog: "tak się wyrywał i uciekł" a on biedaczek po prostu poleciał pędem po moje rzeczy. Wrócił, ucałował mnie, a ja zaciskałam usta i oczy bo wiedziałam, że zaraz się rozpłaczę. Na pooperacyjnej puściły mi nerwy i zaczęłam ryczeć, wyć i cała się trząść. Mąż wpadł w panikę, przykrywał mi nogi głośno komentując, że trzęsę się z zimna (pacjentka obok i położne miały ubaw, na nic zdawały się tłumaczenia, że nie może mi być zimno bo mam znieczulenie ). Po chwili przywieźli Go. Najwspanialszego człowieka, tak maleńkiego, tak ślicznego, tak spokojnego. Pomogli mi go przystawić do piersi i zassał od razu, a mi płynęły łzy szczęścia. Tak długo na niego czekałam, tak walczyłam i w końcu jest. Mój cudowny Na noc wzięli go na noworodki (najgrzeczniejszy dzidziuś wychwalony przez wszystkie położne ). Następnego dnia hardcore związany ze wstawaniem, myciem i przewożeniem na inny oddział. Masakra! Bolało mnie okropnie, zwłaszcza z tej strony, z której miałam dren. Podczas przystawiania Synka miałam tak silne skurcze, że mnie zwijało z bólu.
gdyby nie pomoc męża i mamy w szpitalu nie poradziłabym sobie, ale ogólnie po około tygodniu był już luz i brzuch nie bolał.
Ogólnie poród oceniam na dwa sposoby. Narodziny dziecka- najwspanialsze wydarzenie w życiu, pełne tak skrajnych emocji i cudownych uczuć, że może to zrozumieć tylko inna matka.
Kobieta, którą pokroili- ból niesamowity, ale i do przeżycia. Niepokój, lęk i bezradność. Miałam okropnego baby bluesa niestety. I było to coś gorszego milion razy od samego bólu fizycznego. Poza tym stwierdziłam, że wszystkie położne zakładają z góry, że każda kobieta była na szkole rodzenia lub ma już dzieci i nie potrzebna jej pomoc. Mnie tej pomocy w szpitalu ze strony położnych zabrakło.

Podsumowując, mam cudownego Synka. Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi i każdy dzień z maleństwem jest wspaniały. (mimo kolek, płaczu i nerwów )
Tak bardzo kocham Synka, tak bardzo............: love:
Super opis.. jest co wspominać

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Witam z rana.....ja standardowo od 5 na nogach My już po wczorajszym szczepieniu - Antosia nawet nie zapłakała, lekarka była w szoku, że mamy już dwa spore ząbki. Wczoraj się w końcu wyspałam Mała po szczepieniach padła o 20.30 a ja na szczęście też położyłam się spać no i dzięki temu jestem w końcu dospana Pobudki były oczywiście na jedzonko, ale da się przeżyć. Lekarka zadowolona z wagi Antosi - chociaż mi się wydaje, że w porównaniu z Waszymi brzdącami waży mało - 6200 - ale babka powiedziała, że w 6 miesiącu dziecko podwaja wagę urodzeniową a u nas ona już jest prawie podwojona wiec jest ok A z ekspozycją na gluten mam się wstrzymać do 6 miesiąca - my tylko na piersi

dodinha....ja paznokcie obcinam cążkami z tt...na początku robiłam to gdy Antosia spała, a teraz obcinam gdy nie śpi, żeby później nie była w szoku i się mi nie wyrywała Trzymam kciuki za szczepienie, żeby odbyło się bezproblemowo i bez płaczu tak jak u mnie A i pytałaś o kąpanie po szczepieniu...ja wczoraj małej nie kąpałam tylko ją obmyłam, bo była już trochę przysypiająca ale chyba nie ma przeciwwskazań odnośnie kąpieli.
Brawa za wagę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:20   #2649
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam wrażenie,że mam w brzuchu 'obcego' Czuję takie dziwne przesuwanie się w brzuchu i często jak leżę na płasko,to wyczuwam zgrubienie
ej to tak jak ja...
Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
My codziennie wstajemy o 5.15 jak w zegarku.Ale idzie spać wcześnie bo przed 20 już spi i w nocy też śpi.Parę razy wstaję do niego podawać mu smoka,przykryć go,ale przyzwyczaiłam się do tego.
wcześnie idzie spać ? Mój zasnął o 19 a wstał o 8.30.
Cytat:
Jaki jest duży?
nie wiem. Ale spkojnie miescił sie w gondolę, bo nasza jest długa, po prostu ze spacerówką mi lepiej.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:21   #2650
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Smarowałam dziś przed spaniem Emilce dentinoxem i musiałam się z nią siłować, żeby posmarować dziąsełka, bo tak zasysała mi palca poczułam takie jakby zgrubienia na górze dwójka, lub trójka, ale to chyba niemożliwe, żeby już? Kamilowi najpierw wyszły jedynki dolne
Kornelowi wyszły górne na początku

Cytat:

Tak,bez problemu

Gratulacje dla wszystkich zębatków

Stary 2014-02-05, 09:22   #2651
jo_asiek
Zadomowienie

Nadrobiłam, pocytowałam, a teraz napiszę co u nas Byliśmy wczoraj na rehabilitacji. Babeczka tak wymęczyła Szymonka, że już po zakończeniu ćwiczeń zasnął i ubieraliśmy go na śpiocha. Biedaczek płakał w trakcie niektórych ćwiczeń, bo sprawiały mu trudność, ale to znaczy chyba, że są odpowiednio dobrane, bo gdyby nie stękał i nie mruczał i by z łatwością je wykonywał, to chyba nie w tym rzecz Tak mocno trzyma główkę w pionie, że nie potrafi spojrzeć w dół i żadne zabawki go nawet nie interesują, bo nie umie utrzymać brody przy klatce piersiowej. No cóż, będziemy duuużo ćwiczyć i musi być poprawa

Noc ciężka, po 10 wstawaniu i podawaniu smoka przestałam liczyć. Szymuś jakiś taki niespokojny był, mruczał, płakał, może coś go bolało po tych ćwiczeniach?! Mój maluszek kochany...

Aaaaa wczoraj byliśmy w sprawie rehabilitacji na NZF u uwaga... nabliższy termin na koniec SIERPNIA
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:31   #2652
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ej to tak jak ja...

wcześnie idzie spać ? Mój zasnął o 19 a wstał o 8.30.

nie wiem. Ale spkojnie miescił sie w gondolę, bo nasza jest długa, po prostu ze spacerówką mi lepiej.
moja zasypia o 19-20 wstaje ok 6.30,oczywiscie z pobudkami na jedzenie

a wozisz go przodem do siebie czy tylem?
ja planuje na wiosne sie przesiasc w spacerowke,tzn parasolke, bo wkurza mnie strasznie ten wielki wozek

moj tz powiedzial wczoraj, ze jakby mial gwarancje ze bylby syn, to moglby sie zgodzic na 3 dziecko
Stary 2014-02-05, 09:36   #2653
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj Adaś miał szczepienie i kąpaliśmy tak jak zawsze.
Stary 2014-02-05, 09:38   #2654
ja-ika
Zakorzenienie

Marisia super opis porodu, wróciły wspomnienia
Stary 2014-02-05, 09:40   #2655
Agnieszka257
Raczkowanie

Misia no to masz fajnie.tyle spać.mój od zawsze idzie spać o 19-20.chciałam go pózniej kłasć ale to nic nie daje.tak samo wstaje,więc kładę go tak jak zwykle.przynajmniej mam wieczory wolne
Stary 2014-02-05, 09:40   #2656
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Kornelowi wyszły górne na początku
tak wiem, ale np. na kły to jeszcze nie ta pora

Logoasia, może Ty mi coś poradzisz na te gazy karmię tylko piersią, czy mam Emci podać jakąś herbatkę? Wzbraniam się przed tym strasznie
Stary 2014-02-05, 09:43   #2657
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Ja obcinam na śpiocha nożyczkami specjalnymi dla takich maluchów.
Stary 2014-02-05, 09:43   #2658
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
moja zasypia o 19-20 wstaje ok 6.30,oczywiscie z pobudkami na jedzenie

a wozisz go przodem do siebie czy tylem?
ja planuje na wiosne sie przesiasc w spacerowke,tzn parasolke, bo wkurza mnie strasznie ten wielki wozek

moj tz powiedzial wczoraj, ze jakby mial gwarancje ze bylby syn, to moglby sie zgodzic na 3 dziecko
woże go przodem do siebie na razie, w maju to ja zamierza go też wozić w małej spacerówce.

A co do zęba wiem, że to źle że wcześnie, aale ja tez miałam szybko.
A przecież nie wbije mu spowrotem

ogłaszam, że jedzenie mojego syna się poprawiło, potrafi zjeść nawet i 150 ml mleka. je 5 razy dziennie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:51   #2659
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas noc średni, bo co chwilę pobudka, ale mam jakiś pozytywny humor od rana to pewnie prze to piękne słońce zaglądajace przez okno od rana
takze dzis tez wybieramy sie na długi spacerek a ja zabieram ze soba ksiazke

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość

Btw Jas wazy 9950g (21t) moja klusia

wow! to juz bardzo duzy chłopczyk

Papalinka, supr ze Ola przybrała
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam wrażenie,że mam w brzuchu 'obcego' Czuję takie dziwne przesuwanie się w brzuchu i często jak leżę na płasko,to wyczuwam zgrubienie
haha mam czasem podobne wrażenia szczególnie jak leżę na plaecach to mam wrażenie że taka gula mi po brzuchu jeździ

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dostałam książeczki dla Natalki: Zuzie o różnych rzeczach i Robimisie-fajna książeczka, obrazki jej się podobają A dla siebie kupiłam " dzieci w Paryżu nie grymaszą" i właśnie czytam
Robimisie są super, moje siostrzenice ją mają
a "dzieci w Paryżu nie grymaszą" jestem bardzo ciekawa tej pozycji, muszę sobie zażyczyć na prezent... oo najblizej dzień kobiet

Cytat:
pewnie część z Was mnie pamięta z wątku brzuszkowego (mam nadzieję), ale daaawno się odłączyłam.
przyczyn nieobecności było wiele, nie widzę sensu ich wymieniania, te które mnie "znają" na pewno będą wiedziały o co chodzi

ja urodziłam 15 października przez cc, do samego końca ciąża była na podtrzymaniu. szczegółowy opis wrzucę w osobnym poście, żeby można było podlinkować i jakby któraś chciała poczytać
witaj
piekny opis porodu

ja tez czasem tęsknie za tymi naszymi opisami i podczytuję na poczekalni opisy

Cytat:

my obcinamy raczej na śpiocha - tzn. obcina mój mąż ostatnio zdażyło nam się "na żywo" i Jaśko był mega grzeczny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja obcinam nożyczkami dla dzieci i różne dźwięki wydaję, żeby się uspokoiła choć na chwilę.
U nas ciężka nocka. Emilka budziła się co godzinę od 1. Strasznie ją te gazy męczą, kupka była wczoraj z moją pomocą po 4 dniach

współczuję nocy
a jak buzia wygoiła się całkowicie?
byłaś juz u lekarza w związku z tym?

Cytat:
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Dwie godziny czekaliśmy w kolejce, lekarz wcześniej miał urlop i takie zaległości. Adaś waży 7900.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, pocytowałam, a teraz napiszę co u nas Byliśmy wczoraj na rehabilitacji. Babeczka tak wymęczyła Szymonka, że już po zakończeniu ćwiczeń zasnął i ubieraliśmy go na śpiocha. Biedaczek płakał w trakcie niektórych ćwiczeń, bo sprawiały mu trudność, ale to znaczy chyba, że są odpowiednio dobrane, bo gdyby nie stękał i nie mruczał i by z łatwością je wykonywał, to chyba nie w tym rzecz Tak mocno trzyma główkę w pionie, że nie potrafi spojrzeć w dół i żadne zabawki go nawet nie interesują, bo nie umie utrzymać brody przy klatce piersiowej. No cóż, będziemy duuużo ćwiczyć i musi być poprawa

Noc ciężka, po 10 wstawaniu i podawaniu smoka przestałam liczyć. Szymuś jakiś taki niespokojny był, mruczał, płakał, może coś go bolało po tych ćwiczeniach?! Mój maluszek kochany...

Aaaaa wczoraj byliśmy w sprawie rehabilitacji na NZF u uwaga... nabliższy termin na koniec SIERPNIA
na pewno Szymek szybko się "poprawi"
co do terminów na NFz ->

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:52   #2660
kaska87
Zakorzenienie

dzięki ale wygadam się TZ-owi

chciałam tylko napisać, że mój synuś dzisiaj zaczął wkładać nóżki do buzi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 09:57   #2661
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Witaj z powrotem

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Niestety Helka wyrywa rączkę,ja chyba robię błąd,bo obcinam jej zwykłymi(moimi) nożyczkami

Ja mam obcinak baby ono.Maly sie nie wyrywa jakos bardzo, na poczatku zaglada zaciekawiony, ale przy drugiej rece juz go to nudzi.
Raz go skaleczylam, ale wzielam wtedy za dyzy obcinak

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
u
Adaś śpi pod kołderką i nie naciąga na głowę, a kocyk tak.
To moze sprobuje jeszcze przed wyjazdem.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 10:01   #2662
karolson
Zakorzenienie

Witam sie z kolejki na rehabilitacje. Termin na NFZ - 3 tygodnie. Lekarza niema wle za chwile ma przyjsc ordynator na zastepstwo.

Marisia hej hej helol. Ach te wspomnienia

Kaska tez uwazam ze lepiej sie wygadac jak nie nam to kolezance czy psychologowi np tlumienie zlych emocji zabija nas od srodka doslownie.
Stary 2014-02-05, 10:03   #2663
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

U nas noc calutka przespana, od polnocy do 9.30.Przynajniej ja przespalam, za Janka glowy nie dam, ale nie slyszalam żadnych hulanek w ozeczku
Stary 2014-02-05, 10:03   #2664
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

ogłaszam, że jedzenie mojego syna się poprawiło, potrafi zjeść nawet i 150 ml mleka. je 5 razy dziennie.

Cytat:
chciałam tylko napisać, że mój synuś dzisiaj zaczął wkładać nóżki do buzi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 10:05   #2665
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

współczuję nocy
buźka już od dawna ładna choć teraz pojawiły się takie malutkie niewidoczne krosteczki, ale to podejrzewam od kremu z ziajki, smaruję Emilium i jest lepiej
Stary 2014-02-05, 10:05   #2666
Agnieszka257
Raczkowanie

Mówie wam jak mój mały mężczyzna stara sie przekręcić na brzuch to masakra i właśnie mu to się udało.pierwszy raz.hurrra
Stary 2014-02-05, 10:12   #2667
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Mówie wam jak mój mały mężczyzna stara sie przekręcić na brzuch to masakra i właśnie mu to się udało.pierwszy raz.hurrra
moja odgina główkę jakby chciała się przekręcić na brzuszek, ale już leżeć na brzuchu nie lubi
Stary 2014-02-05, 10:13   #2668
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm będę mieć pytanie w K. do mam dziewczynek

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

sierień?masakra...

a mogę zapytać ile płacisz za te rehabilitacje?

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas noc średni, bo co chwilę pobudka, ale mam jakiś pozytywny humor od rana to pewnie prze to piękne słońce zaglądajace przez okno od rana
takze dzis tez wybieramy sie na długi spacerek a ja zabieram ze soba ksiazke

wow! to juz bardzo duzy chłopczyk

Papalinka, supr ze Ola przybrała

haha mam czasem podobne wrażenia szczególnie jak leżę na plaecach to mam wrażenie że taka gula mi po brzuchu jeździ

Robimisie są super, moje siostrzenice ją mają
a "dzieci w Paryżu nie grymaszą" jestem bardzo ciekawa tej pozycji, muszę sobie zażyczyć na prezent... oo najblizej dzień kobiet

witaj
piekny opis porodu

ja tez czasem tęsknie za tymi naszymi opisami i podczytuję na poczekalni opisy

my obcinamy raczej na śpiocha - tzn. obcina mój mąż ostatnio zdażyło nam się "na żywo" i Jaśko był mega grzeczny

współczuję nocy

na pewno Szymek szybko się "poprawi"
co do terminów na NFz ->

też czasem mam wrażenie,że coś mam w brzuchu,tak pulsuje

noo a ja jeszcze na następny dzień po dniu kobiet mam urodziny

Mariiasia dzięki Twojemu opisowi przypomniałam sobie moją cc plsnowaną
A o co chodzi z tym drenem?ja nie miałam,więc od czego zależy jego założenie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 10:14   #2669
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moj sie pare razy przekrecil
Stary 2014-02-05, 10:16   #2670
dodinha
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za kciuki i za rady odnośnie obcinania paznokci.Kupię obcinaki dla dzieci,może będzie się lepiej obcinalo.Ja obcinajac pazurki sadzam ją na kolanach,plecami do mnie i tak obcinam.Nie puszczajcie jeszcze kciuków,niedługo się zbieramy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości