|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
A ja spróbuje tę niebieska herbatę..to po prostu jedna z odmian czerwonej..do tego chrom bede jesc bo straszny apetyt na słodycze przed@..zobaczymy czy beda efekty.
Ostatnio znajoma napisała stwierdziła ze bedzie stosowac tabletki pochłaniające skrobie z pożywienia..moze to i skuteczne..zapytam ja o efekty..moze i my skorzystamy. Jak wam mija popoludnie..nam leniwie..dzieciaki strasznie rozrabiają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3572 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem dziś tylko po 2 posiłkach.. wstałam po 11.20, a potem pojechałam w gości i dopiero wróciłam, ale wszamałam wielki talerz owsianki. Dieta owsiankowa jest przepyszna ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane.. RATUNKU! Potrzebuję pomocy. Moja łydka ma aż 44 cm, a pragnę kupić sobie glany 20-stki, których góra cholewki ma 40 cm ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
Agiantkaa oj moje nowe glany czekaja aż je ubiorę
![]() Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Hej znalazlam o tej herbacie na wikipedii " Ulung (zwana też ulong, oolung, oolong, wulung, bohea, bohe, bou; chiń. upr.: 乌龙; chiń. trad.: 烏龍; pinyin: wūlóng, co znaczy "czarny smok") - rodzaj półfermentowanej herbaty z Chin (prowincje Fujian i Guangdong) oraz północnej i północno-wschodniej części Tajwanu. Znane są też ulungi z Indii, Nepalu, Wietnamu i innych krajów. Nazywana jest herbatą niebieską, turkusową lub szmaragdową, w Polsce zaliczana - podobnie jak Pu-erh - do herbat czerwonych." Jesli chodzi o cwiczenia to moze nogi z Mel B filmiki sa na youtube ![]() ![]() Och powiem Wam ze jestem przed @ i sama ze soba nie moge wytrzymac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3575 |
Zadomowienie
|
agiankaa niewiem jak to jest z tymi łydkami, ćwiczenia na pewno je wyszczuplą ale wiem z doświadczenia że z nich cm zlatują najwolniej.... mi w ciagu całej diety zleciało 6 cm tylko albo i aż....także na 4 cm bedziesz musiała trochę poczekac...
A mi dzisiaj jakoś niedobrze , jakbym ie dostała @ to pewnie juz bym panikowała ![]()
![]() |
#3576 | |||
Raczkowanie
|
Dzień DOBRY !
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na śniadanko owsianeczka, ale do jasnej cholery - ciągle przypalam garnki. Już nie mam jak ich szorować, bo nie schodzi! Mam dość ciśnienia.. mogłoby się dziadostwo wreszcie unormować! Co do diety owsiankowej - nie 1 kg, a pół zleciało czyli obiecanki cacanki autorów tekstów internetowych się nie sprawdziły, ale mimo wszystko namiętnie włączam owies do swojej diety i pewnie kiedyś jeszcze takiej jednodniowej spróbuję. Buziaczki wszystkim ![]() Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-03 o 09:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ostatnio odpuściłam..dawniej wszędzie szybko..jak najwiecej załatwic..tu zdążyc..tam pojechac...a teraz wszędzie spacerkiem..powolutku bez neerwów i stresu..pomaga no i ....mniej dokucza mi PMS..jestem spokojniejsza niz dawniej..cieszy mnie wiecej rzeczy niz dawniej..człowiek zestresowany odbija sobie na otoczeniu i wnerwia się na bliskich.....popatrzcie sobie na niektórych mężów jak mają stresującą pracę jak sie zachowują czasami w domu...no tragedia.. a co do niebieskiej herbaty to znalazłam..fajny sklep na allegro i tak bede tez zamawiac..mają tez fajne przyprawy i kawy aromatyzowane. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Agniatka...Każde przypalenie schodzi jak sie czyści druciakami..albo fairy platinum..rewelacja..nie chce innego płynu. A najlepiej gotować płatki w wiekszej ilości wody..nie w mleku..odstawić aby zrobiły sie sluzowate i takie są najlepsze płatki..dorzucic parę rodzynek migdałów i gotowe..a ty na czym gotujesz na mleku ze tak przypala? Zróbcie sobie diete krupnikową..jak macie silną motywację i chcecie schudnąć..naprawde szybko gubi sie kilogramy..do tego nawet nie chce sie jesc po krupniczku z kaszy jaglanej..naprade polecam jka chcecie schudnąc..potem nalezy powoli powracac do zdrowego zywienia..czyli duzo owoców i warzyw oraz mało prod.przetworzonych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3578 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Agiantka co do owsianki to rzeczywiscie jest bardzo zdrowa i po niej człowiek czuje się dużo lepiej, ale wydaje mi sie na na diecie na kolację nie jest wskazana, jak by ie było ma dużo weglowodanów, polecam ją za to na śniadania nawet co dziennie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Joanno ciekawa ta dieta krupnikowa. Mogłabyś coś więcej powiedzieć? Co prawda nie chcę się rzucać z motyką na słońce.. czy jak to się tam mówi i wolę chudnąć jedząc zdrowo - nie monotonnie, ale lubię takie ciekawostki. Zastanawiają mnie wszelkie ciasta.. ciasto warzywne, sojowe, dyniowe i wszelakie inne. Ok, zamiast jajka, którego nie mogę 2 białka, zamiast mąki pszennej - otręby, płatki owsiane, soja etc., ale co z proszkiem do pieczenia? Jest zdrowy? Nie zawiera soli ? Cukier? Co z cukrem? Nie chcę dodatkowych kalorii. Możecie coś doradzić? Pozdrawiam ![]() Mam wrażenie, że za bardzo się tu udzielam ![]() ![]() Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-03 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do twoich pytań.... to tak mąkę zwykła zastąp mąką pełnoziarnistą, żytnią lub mielonymi otrebami owsianymi..., cukier zamień na stevie lub cukier brazowy z tym że z brazowym też nie wolno przesadzać, a co do soli to morska jest zdrowsza wiec moze taką w minimalnych ilościach mogłabyś używać....? A proszkiem bym się nie przejmowała, tyćke chemii nie zaszkodzi ![]() A z tymi glanami to nie glupi pomysł żeby kupić je wcześniej, zawsze to dodatkowa motywacja ![]()
![]() |
![]() |
#3581 |
Raczkowanie
|
Witam! Dziewczyny prosze do pieczenia jest rakotwórczy..to sama chemia! Lepiej dodać pół porcji co w przepisie proszku i pół sody oczyszczonej.
Co do diety krupnikowej to leci sie z wagi super na niej..do tego oczyszcza cudnie organizm. Spróbujcie moze wytrzymacie tydzień.. i tak zalezy spadek jakis 3-4 kg w tydzien..proponuje zrobi9c raz na jakis czas..zobaczycie jaki przypływ energi odczujkecie po takiej kuracji krupnikiem. Pzepis: pół szkalnki kaszy jaglanej umyc 3-krotnie wrzucic na gotująca sie wode - jakies 2-3 szklanki..zawsze mozna dolac jakby było za gęste. I tak jak ktos lubi moze dodać oprócz marchewki startej w piórki selera, piertuszkję..dla mnie najbardziej zjadliwe było z marchewką. Dodac do krupniku pieprz ziołowy, i sól. gotowac do miękkości. Bez masła i najlepiej jechac tylko na tym cały tydzien..aby nie wstrzymywać odchudzania i procesów oczyszczania organizmu. POLECAM DIETA WARTA SPRÓBOWANIA. Ja próbowałam 2-czy 3 krotnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Raczkowanie
|
Hej . melduję,że dziś dieta u mnie ok. Ćwiczenia też zaliczone.Weszłam na wagę i aby tak dalej, na razie nie podam bi boje sie zapeszyć.Spotkałam sie dziś z niewidzianymi jakiś czas koleżankami ( 3 mies) . i powiedział,że wyglądam rewelacyjnie(urosłam), ale jedna z nich spytała czy to już koniec diety i jal dowiedziała się ,że jeszcze chcę zrzucić 10 kg to stwierdziła że to przesada i ze będe wyglądać nie ciekawie . A wała! nie dam się zniechęcić. Konwalijka znsalazłam cudne czerwone rurki i po "matki pienięznej" chcę sobie kupić. podaję link
http://allegro.pl/elastyczne-spodnie...912864281.html Kupiłam na razie takie ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- O udało się nie zawsze zdjęcia z allegro daja sie skopiowac wrzucam czerwone ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Jeśli chodzi o owsiankę jadam codziennie na 1 śniadanie otręby owsiane z mlekiem lub jogurtem>jesli z mlekiem zalewam gorącym lub zimnym i wstawiam do mikrofali. Do tego owoc i nie mam już podwyższonego choresterolu. a ta herbata o której pisałyście pomaga obniżyć i unormować ciśnienie , ale o właściwościach odchudzających , czy zmniejszających łaknienie nie słyszałam. Jeśli chodzi o diety oczyszczajace , czy po których chudnie sie 4-5 kg w tydzień nie wierzę, one są zawodne i powodują spowolnienie metabolizmu na dłuższą metę. Ale każdy musi sam sprawdzić też to przechodziłam i nabawiłam się chronicznego zapalenia śluzówki żoładka, pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3583 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie nic nie ruszyła waga, w sobotę się ważylam i dalej 104.. ale cóż się dziwić, jak w piątek na kolacje tosty, wczoraj byliśmy na urodzinach i oczywiście tort, salatka, a dzisiaj pół dnia nic nie jadłam i pojechalismy na kebaba i mi niedobrze po nim. Tyle sosu w nim bylo nawalone, że nawet nie dałam rady zjesc do konca. Zrobiłam sobie dzisiaj zakupy i od jutra już zaczynam diete, bo kurde będe sie tak zbierać do lata. Na śniadanie własnie planuje owsiankę . http://www.qchenne-inspiracje.blogspot.com/ a tu jest link do fajnego bloga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3584 |
Wtajemniczenie
|
u mnie ćwiczeń dalej brak ..... jakaś zimowa depresja mnie dopada
![]() ![]() jeśli chodzi o herbaty to zdecydowanie bardziej wole czerwona od zielonej, bo w tej czerwonej bardziej jakoś te inne smaki wyczuwam , a czy pomagają może troszkę na trawienie tak ![]() ![]() teraz takie małe pytanie, czy wraz ze spadkiem wagi spada też tolerancja na alkohol ?? . Wiem że on w czasie diety jest tragiczny ale zauważyłam że od czasu jak na niej jestem to skutki dnia następnego są mocniejsze i mniej mi trzeba żeby wprawić się w imprezowy nastrój ( tylko nie bijcie ;P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3585 |
Raczkowanie
|
Tak, kupię te glanki
![]() ![]() Piękne te czerwone rureczki! Cudeńko po prostu, marzenie. LOCA! Buty? Ojej. Są dobre rozmiarowo? Pasują na Twoją nogę? Hmm. Kochane. Co jecie na kolacje ? Trzymacie się białek czy nie przywiązujecie uwagi do tego i wciągacie węglowodany? Niestety ja nie mogę kupić żadnej herbatki. Jedyna, którą piję to czarna - nawet często, tzn. mam w szafce zieloną, pokrzywę, skrzyp, gruszkową, ale niestety... Nie mam mobilizacji do picia ich ![]() Słodkich snów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3586 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie Laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy owsianke da sie zrobic na wodzie bo ja mleka niestety nienawidze pod zadna postacia i co do niej dodac zeby byla dobra ![]() Edytowane przez zmotywowana28 Czas edycji: 2014-02-04 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3587 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() Loca to sobie sprawiłaś buty ... szkoda bo pewnie fajne .... Wiola superaśne te rurki , i z wysokim stanem ![]() ![]()
![]() |
#3588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się konwalio ! Moja szalona waga też coś dziś nie spadła... ale jutro już będzie lepiej. Ja z zatokami mam spokój na kilka dni. Pragnę zobaczyć na wadzę 85,7 kg i już w cholerę pokonać I stopień otyłości ! ![]() Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-04 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3589 |
Raczkowanie
|
hej dieta dziś ok . Jak z ćwiczeniami zobaczymy. Jasne rurki mają przyjść do mnie jutro, a czerwone zamierzam kupić w weekend. Jak leża i czy sa zgodne z fotka dam znać. A dziś kupiłam sobie katankę i nawet się już dopinam , (na razie na wdechu
![]() ![]() Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-02-04 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3590 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. Niedługo będzie 38, ![]() U mnie dziś ryż z jablkami na obiad ![]() Wiecie co straciłam węch, smak i słuch ....zgrozo ![]()
![]() |
![]() |
#3591 |
Raczkowanie
|
Ładna katanka !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3592 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3593 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj poćwiczone w końcu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3594 |
Raczkowanie
|
Hej kolejny dzień ćwiczeń zaliczony.Agiantka jak Ja zgubiłam pierwsze 7kg to tez niewiele było widać.Ale spróbuj założyć jakiś ciuch który był za ciasny a tam powinno być już widoczne. Z dieta dziś ok. na kolację jajka na miękko i chlebek chrupki 3 kromeczki (15kcal na szt).. Czerwona herbatka. Jeszcze troche i nadejdzie lato a ja bedę mogła włożyć szorty i to nie długie do kolan a kuse( w normie do wieku). Idę się relaksować. Pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3595 |
Raczkowanie
|
Ojej...a ja załamana z I stopnia. Kurczę.. już się bałam, że coś nie tak ze mną
![]() ![]() Jak dietka dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 | |||
Raczkowanie
|
Jeśli po kaszy jaglanej nabawicie sie zapalenia śluzówki żołądka..to ze mnie ksiądz ") Kasza ta ma wszystkie wazne dla organizmu wartosci..mozna rano i wieczorem jesc krupnik a w południe lekki obiad..do tego owoce. Ale jak tak uwazacie. HERBATE NIEBIESKA KUPIŁAM NA ALLEGO W SKEPIE UWIELBIAM HERBATĘ.
U MNIE DIETA WZIEŁA W ŁEB..MÓWIĄC BRZYDKO..JESTEM PRZED OKRESEM I ODPUSCIŁAM..nie wiem czemu tak spada motywacja przed @..beznadzieja..spodziewa m sie wzrostu w sobotę. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Kurcze dziewczyny juz powoli przestaje wierzyc ze uda mi sie schudnąć. Może jakbym miała prace to byłaby tez wieksza motywacja. A tak siedze w domu z dzieciaczkami i nie mam czasu zeby pomyslec o sobie..ani siły na żadne aerobiki..cięzkie jest zycie matki polki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- jJoanna musisz się zawziąć porządnie, może wprowadź całej rodzince do jadłospisu zdrowe rzeczy ![]() ![]() ![]() A wieczorkiem zostaw dzieci z męzem i w spokoju oddaj się np. Chodakowskiej ![]() Już czuje się lepiej ![]() ![]() Mam ochotę dziś coś znowu upiec ![]() Buziaki i miłego dnia życzę ![]()
![]() |
![]() |
#3598 |
Raczkowanie
|
Hejka..dzieki Konwalia za porady..a co bedziesz piekła? Ja mam miec w weekend gosci i tez pasuje cos upichcic..na razie pieke dzis chleb dla rodzinki.
Masz racje musze sie zawziąć..i nie kupowac słodyczy przed @. Własnie ide kupic nordic walking i mysle jeszcze w zimie isc na spacerki..moze to da mi troche energii..bo cały zapas energi wydaje dzieciakom..i jestem zła ze nie daje rady nic zrobic ze sobą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
Konwalio... jakże ja zazdroszczę temu Twojemu chłopowi
![]() ![]() ![]() Maudy ogromne gratki ![]() ![]() ![]() Joanno Na pewno spróbuję jak wybiorę się do większego miasta, bo u nas, heh.. takich sklepów nawet nie ma, ale poszukam czegoś ciekawszego w naszych sklepikach i doprawię tą miętą ![]() Wstałam późno.. całkiem niedawno. Już po ważeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.