|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
P.S. DELIIIIII... spadaj mnie z tym bebzolem z forum!!! Chcesz mnie zdołować ??,Obraże się an Ciebie -mówię to publicznie....
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Zadomowienie
|
Debrah ja już kiedyś o tym pisałam, ale może w kontakcie z jedzącymi równoczesnie rówieśnikami by coś ruszyło?
W moim mieście w klubiku dla mam z dziećmi były niedawno warsztaty gotowania dla maluszków ( uczestniczyły mamy z dziećmi), może warto poszukać czegoś takiego? W niedziele, byli u nas znajomi z 3 miesiące starszą córeczka i mój maly próbował (często nieudolnie) naśladować to co robi starsza koleżanka. Zresztą jak ten chciał pić soczek to i ona piszczała za swoją butelką, jedno jadlo, to drugie zabierało mu z ręki i sobie do buzi wkładało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Zakorzenienie
|
Neti :D cichosza
![]() nie gadaj bzdur, pewnie masz fajny ! ![]() ogarnelam sie na jeden egzamin;> na drugim musze niestety uzyc metody sciagi ![]() ![]() ![]() Black, pytalam o te zeby, bo ja musze zaraz isc usunąć dwie piątki i dwie czwórki i chyba bym się załamała jakby bolało tka jak przy ósemce;] Debrah, a robiłaś jej te badania w końcu? może coś jest na rzeczy? anemia np? no nie wiem, kurcze, współczuje CI. Mojej teraz idzie ząbek i tez mało co je ale u Ciebie to apogeum niejadka ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-05 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczyną o babydream mówię, bo w gazetce widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() ![]() U nas noc tez srednia takze lacze sie w bolu z niektorymi z Was ![]() Debrah, wspolczuje problemow z jedzeniem. Trzymam kciuki, zebys jak najszybciej znalazla na Amelke jakis sposob ![]() Deli ladna figurka, a Amelka z tylu wyglada jakby tanczyla? ![]() marsi TAK, moja uderza o kanape, poza tym wdrapuje sie na wszystko, na lozka, na fotele, na stolik w salonie a jak jej mowie: "Lilcia nieee" to patrzy na mnie bezczel maly, kiwa glowa i mowi "taaak mama" ![]() neti ja lubie salatke z pora, z serem zoltym i szynka ![]() bokeh kochana, nie wybierasz sie czasem w najblizszej przyszlosci do UK? Chetnie bym sie do Ciebie na warsztaty zapisala ![]() ![]() nawijko, ifwka wspolczuje problemow z Tztami, u nas tez ostatnio burzowo jak nigdy wczesniej, a za miesiac 10ta rocznice bycia razem swietujemy ![]()
#2197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
ANIA...dzięki własnie się nad tą zastanawiałam..
Deli...wiesz że ja miałam usuwaną ostatnio ósemkę...i u mnie nie było lekko...ale to chyba pamiętasz..myślę że każdy trzonowy podobnie..tyle że przy ósemce CZA się rozdziawić porządnie ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem właśnie czy rozsądniej by było proponować jedno, i albo zje albo nie.. Cytat:
Cytat:
![]() Wiosną pokombinuję co zrobić (bo teraz przez śnieg bez szans) żebym mogła sama wyłazić do parku, tzn jak się przestać bać tej cholernej ulicy bez pobocza. Z tego co widzę sąsiadka jest w drugiej ciąży - dzidziuś się urodzi to pewnie będzie w domu z nim i na spacery będą chodzić. Może będę wychodzić w tym samym czasie, to raźniej i nic nas nie przejedzie ;p Robiłam jakiś czas temu i było oki wówczas, jak często się powinno powtarzać? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle mialam zamiar usunac 3 na raz zeby, ale nie wiem, czy to jest dobry pomysl.
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...czy klopsy jak na rosołku..ale zapieczone w piekarniku mogę dac Antoniowi???
a czy do buraczków dodajecie kwasku cytrynowego?? Bo ja odkąd Antonio je to wciskam trochę cytryny (wolę kwasek)..ale czy dzieciom można doprawić kwaskiem??
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() U nas już o wiele lepiej ![]() ![]() a i powiem Wam, że z Hani się straszna płaczka zrobiła ![]() ultra ale masz śniadanko ![]() ![]() marsi Hania uderza główką nawet o ścianę ![]() Deli zdrówka dla Amelki ![]() ale jesteś szczupła ![]() ![]() laurko boskie spodniaszki ![]() Black kciuki za koleżankę! a widziałyście co będzie w lidlu od 10- http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-BB193...rta.htm?id=195 http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-8D22D...rta.htm?id=194
#2205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola ma dużo takich książeczek z serii obrazkowych uwielbia je. Bardzo fajne są z wydawnictwa Olesiejuk - Okruszek poznaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Zadomowienie
|
Kochana, mialam ostatnio taki zapiernicz (sprzedaz na ebay'u), ze nie wiedzialam w co rece wlozyc
![]() ![]() Bokeh, ooo ![]() ![]()
#2207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-05 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Co do przekąsek suchych : Ja mam dużą szafę wnękową w przedpokoju. Na samym dole jednej półki trzymam rózne produkty suche, taka spiżarka. Są tam też wafle ryżowe bo kupiłam kilka paczek.
Amelka teraz otworzyła szafę, sięga po opakowanie, słyszę, że krzyczy "aaaam" (no właśnie, ona coraz lepiej się komunikuje czego chce...) to wzięłam z paczki otwartej wyjęłam kawałek, podeszła, wzięła, zjadła. Za chwilę znowu przy szafie : to też dałam - i też zjadła. Potem podeszła do kubeczka z wodą i teraz z nim chodzi i popija wafla... Także no. Dziecko moje jest od rana o mleku i dwóch kawałkach wafla ryżowego. Kasza, kanapka i banan przegrały, odrzucone.. Dodam, że ona takich chrupek np to zje maks 3 na raz (krótkie), długa jej jedna starczy, może dwie. Wafla ryżowego też mało zje, mniej niż pół - także nie wiem, czy by ją to zapychało tak, że nic innego nie zje.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kostki to sama chemia, nie polecam. Neti, chyba tak zobie ze usunę tą ósemke a później dwa za jednym zamachem i w nastepnym tyg nastepne dwa po tej samej stronie. Bosz.... musze kupic 3 litry lodów ![]() ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-02-05 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny..to gdzie lubczyk dostać???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
w biedrze/lidlu był kiedyś a jak chcesz suszony to w kazdym markecie.
![]() |
#2214 |
Zakorzenienie
|
w każdym sklepie, czasem w mniej wyposażonych warzywniakach może nie być
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
Aga ja tam wcześniej też nie stroniłam od kostek rosołowych, bo szybko i bez babrania się w robienie wywaru, ale własnie od kiedy jest mały staram się tak jak napisała nina przyprawiać zupki lubczykiem nie jest najgorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
Nagrałam wam właśnie filmik z moim dzieckiem. Chcecie go? W trakcie jedzenia deserku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() w ogóle Deb to że sie nie wypowiadam nie znaczy że olewam, ale nie mam chyba mądrego pomysłu...
![]() |
#2218 | |||||||
Zadomowienie
|
![]() Wczoraj Pietrek miał sesje zdjęciową i wróciliśmy tacy padnięcie (oboje),, że tylko przeleciałam Was szybciorem, ale cytować już sił nie miałam ![]() Ogólnie z sesji jestem bardzo zadowolona, Pani Monika super babka, Piotrek szedł do niej jakby znał ją od zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Piotrek nie uderza głowa, ale kręci się zawodowo ![]() A dla Piotrka kichanie to jedna z ulubionych zabaw ![]() Cytat:
Nie wiem co doradzić ![]() ![]() Powiem Co co u nas za skutkowało- początkowo karmienie dziecka przy telewizji ![]() ![]() A no i u nas przełomowa była jego gorączka ![]() Ja Cię absolutnie nie namawiam do tego samego.. Po prostu piszę jak było u nas Mocno trzymam kciuki za jedzenie Amelki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A idz Ty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
JA kostek nie używam od jakiś 3 lat ![]()
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
Debrah, ja mimo wszystko podziwiam Twoje podejscie i cierpliwosc.
Nie wiem co Ci poradzic, pewnie podejmowalabym podobne kroki co Ty, takze zupelnie nie mam pojecia, gdzie w tym calym niejedzeniu moze byc Twoja wina ![]() Aga, ja kostki nie uzywam do gotowania zupy. TZ za to magi leje na potege :/ czytam i czytam, ale jakos nie mam glowy, zeby cytowac. Pozarlam sie jeszcze bardziej z TZ. I to tak, ze nie wiem czy bedzie co zbierac. I jak to bywa przy okazji tak wielkich klotni - uslyszalam kilka milych slow na temat tego, co t.o mnie mysli....... |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w końcu kupię zabezpieczenia do szuflad bo mały wszystko wywala z szafek a mnie szlag trafia Cytat:
Cytat:
![]() ale vegetę czasem lubię,kupuję taką specjalną bez glutaminianu sodu, ale czytałam kiedyś,że dziewczyny same robiły w domu proszę przepis • 100 g suszonej włoszczyzny (marchewka, cebula, pietruszka, seler, por, pasternak), • 4 łyżeczki soli, • 1 łyżeczka kurkumy (to ona daje żółtą barwę), • 1 łyżeczka słodkiej papryki, • 1 łyżeczka czarnego pieprzu, • 1 łyżeczka granulowanego czosnku, • 1 łyżeczka granulowanej cebuli, • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki lub lubczyku. zblendowac i gotowe Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-02-05 o 11:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.