|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Ja ostatnio spotkałam fryzjera, który mi robił włosy na jeden z występów i myślę, że u niego się zdecyduję czesać (nawet rabat dostanę
)
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jak Wy robicie fryzure probna? Np macie jedna upatrzona, pokazujecie fotke albo opisujecie i fryzjer/ka robi od A do Z? Czy jak w nazwie probna czyli probujemy rozne warianty, troche upina, potem rozwala i od nowa upina w innej wersji, potem moze z boku lekka modyfikacja i wychodzi ta wymarzona? Ja dotychczas szlam z konkretna i wychodzilam z nia na glowie, ale rozmawialam z kolezanka, ktora wlasnie miala takie probowanie roznych i sie zaczelam zastanawiac jak to u Was jest
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2823 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę się Wam pochwalić - przyszły mi buty
|
#2824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie to będzie pierwszy raz, gdy pójdę do fryzjerki ze zdjęciem, do tej pory szłam i mówiłam, jak mniej-wiecej chcę być uczesana/obcięta, a detale pozostawiałam już fryzjerce, w końcu to ona się bardziej na tym zna
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeny, jakie piękne... Ale CIUT za drogie ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam z tym pewność do niej, bo już nie raz mnie czesała, wiem jak wygląda próbna u niej. Zapisuje na sam koniec dnia i tak długo się bawi włosami, aż znajdzie ideał
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tego potrzebowałam ;D Ostatnio całymi dniami myślę nad tymi butami i nie mogę nic wymyślić.Cytat:
gratuluje i zazdroszczę! ![]() edit: czytałyście wątek "Przed ślubem" ? To musi być straszne Mam nadzieję, że uda jej się z tego wybrnąć.
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-02-05 o 11:42 |
||
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie czytałam, ale zaraz się biorę, bo zabrzmiało groźnie...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co najlepsze probną robię u innej fryzjerki niż jestem zapisana na ślub a to tylko dlatego że "moja" w weekend" majowy nie pracuje. Jeśli fryzura wyjdzie dobrze to taką zostawię, a jeśli nie to na drugą próbną umówię się do mojej fryzjerki i tam już pewnie będziemy próbować kilku wariantów. no_doubt no ale jak to tak bez fotek ![]() W końcu zapisałam nas na nauki ! ![]() ![]()
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-02-05 o 11:49 |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama miałam przeboje przy rozstaniu z chłopakiem, rodzice się nie odzywali do mnie jakiś czas, wysłuchiwałam od exteściowej "Ja wiem że nie zasługujesz na mojego syna ale on i tak chcę Ciebie wiec nie możesz tak robić" ale przecież nikt mi nie będzie mówił co ja mam robić. Jak to mówił mój 80 letni wykładowca : "jak ktoś nie ma odwagi żyć, to nich ginie" Sorry że mnie tak ponosi, ale normalnie jak widzę takie bezwolne mimozy które same się pakują w bagno a potem mówią że są nieszczęśliwe to aż mnie nosi.
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-02-05 o 11:57 |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna dziewczyna...
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za odpowiedzi i tez pojde z kilkoma zdjeciami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja znam kilka osób które są w takich związkach. 2 lata temu podrywał mnie kolega z pracy, był z dziewczyną 8 lat i planowali ślub, pewnego dnia powiedział mi że zakochał się we mnie i jest gotowy zostawić tą dziewczynę. Pytam dlaczego, a on że tyle lat są razem, że jemu jest szkoda ją zostawić, że boi się że będzie sam, że ona go kocha ale jest drętwa itd. Skończyło się na tym że wyznając mi miłość w pracy, w domu spłodził jej dziecko, ja zakończyłam tą dziwną relację, on zmienił pracę a po 3 miesiącach wziął ślub. Pół roku później pytał czy nie miałabym ochoty spotkać się z nim ale tak bardziej niż koleżeńsko ![]() Nie wierzę że nigdy więcej nie będzie próbował podrywać innych dziewczyn/kobiet. Biedna ta jego żona.... Koleżanka jest październikową PM2014, kiedyś zauważyłam że o swoim TŻ mówi z lekką pogardą, drwi z niego. Jej szef kiedyś proponował jej romans, opowiadała o tym jakby z zachwytem... Raz po piwie zapytałam jej po co w takim razie jest z TŻ, a ona że to zabrnęło za daleko żeby coś z tym zrobić...
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwalają mnie takie wątki ![]() Sorry, ale jesteśmy dorosłe, więc postepujmy jak dorośli ludzie, podejmujmy decyzje i bierzmy za nie odpowiedzialność, a nie że przez całe życie ktoś nas pcha naprzód i nami steruje, mówi co mamy zrobić i jak. Nie rozumiem tego: daję sobą komuś rządzić, a potem płacz, bo 'ja nie chciałam'. Kuźwa, nie chcę chłopa, to nie przyjmuję zaręczyn. Kłócę się 2 lata z chłopem, to się z nim nie zaręczam! I to bycie z facetem, bo 'tyle jesteśmy razem', bo rodzina nas traktuje jak małżeństwo. No jak to jest wyznacznikiem dobrego związku, to spoko. Ja się nie dziwię, że tyle jest rozwodów/nieszczęśliwych małżeństw, jak ludzie pchają się do małżeństwa, mając tyle przesłanek, że to NIE jest dobra decyzja
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Ups... załączam zdjęcia
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia, Dotka, zgadzam się z Wami. Jak ktoś bezwolnie obserwuje, jak inni układają mu życie to... smuteczek. Jak się zaręcza to trzeba być dojrzałym do tej decyzji, a jak się ma chory związek to się go nie kończy zaręczynami.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo ho! Ktoś jeszcze mnie pamięta ?
![]() "Zmartwychwstałam" a poważnie to skończyłam sesję i mogę oddychać. Jesteśmy na etapie zapraszania rodziny na ślub i wesele... podczytam sobie co pisałyście, ale wszystkiego niestety nie jestem w stanie ogarnąć ![]() Kate Noir Przeczytałam ten wątek właśnie i powiem szczerze, że dziewczyna strasznie jest uległa i nie potrafi panować nad swoim życiem niestety... madzixx88 Pokazywałam kilka zdjęć fryzur jakie mi się podobają i moja fryzjerka mnie czesała. zrobiłyśmy ze 4 próbne, ale ja mam mało włosów i szukamy coś żeby się nadawało a nie jest to prosta sprawa :/ Linaewen Zamówiłam w salonie welon. Miała babeczka zadzwonić do mnie w zeszłym tygodniu. Do tej pory nie zadzwoniła ;/... cieszę się, że nie wpłaciłam jej żadnych pieniędzy. Tylko nie wiem po co w taki układnie brała ode mnie nr tel i naobiecywała. Pfff.... Kupiłam sobie żakiet do sukni. Teściowa jednak mówi, że nie pasują pagony i guziki. Owszem guziki zmienię bo są złote a przecież będę miała niebieską biżuterię... ale pagony? Ja lubię styl militarny no co poradzę...
|
|
#2841 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
ysia, Dotka, Lin też tak uważam.
Zresztą, znam dwa różne przypadki z odwołaniem ślubu. Jedna koleżanka zaszła w ciąże, no więc ślub (pomińmy, ze dla mnie ciąża nie zmusza do ślubu). Dziewczyna cały czas miała wątpliwości, czy tego chce. No ale ślub wzięli. Po trzech latach szarpania się, rozstań i powrotów rozwiedli się. Druga koleżanka, 2 m-ce przed ślubem stwierdziła, że jednak nie popełni tego błędu. Już wcześniej coś tam nie grało ale miała nadzieje, że się polepszy. Duże znaczenie miał też fakt, że przyjaciel stał jej się bardzo bliski. Jak rodzice się o tym dowiedzieli, tak zamknęli jej drzwi do domu, zabrali samochód, do którego jej dołożyli. Wprowadziła sie do tego przyjaciela, teraz już narzeczonego. No i jest jest szczęśliwa, aż promienieje. |
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na pewno wybiorę jakąś fryzurę w internecie (już w sumie mam wybraną) i pójdę do fryzjera na próbna fryzurę. Chyba, że fryzjer mi coś innego zaproponuje i mi sie jego propozycja spodoba to jestem skłonna zmienić swój typ. Ale najpierw muszę fryzjera znaleźć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2845 |
|
Zadomowienie
|
madziara889 to jak przykład masz jeszcze mnie. Ja zerwałam z chłopakiem przed samymi zaręczynami, podobno pierścionek kupiony, ale przecież życia sobie nie będę marnować. Jest jakieś takie durne społeczne przeświadczenie, że jak ludzie są ze sobą już trochę to trzeba w tym trwać , bo można gorzej trafić, bo to się trzeba trzymać tego co się ma. Nie można się rozstać bo się po prostu "nie jest szczęśliwym". Moi znajomi też się pukali w czoło, że co ja wymyślam, że takie jest życie, że nie ma co kombinować, że nie pije, nie bije to przecież ideał!
Z tamtym byłam dwa lata, jak szłam na naszą drugą rocznice to myślałam że się .... w majtki, że mi się oświadczy a ja będę musiała powiedzieć "nie". Na szczęście nic takiego się nie stało, ale sama doszłam do wniosku że to jest bez sensu. Fakt, ta druga strona cierpi, jest jej przykro, ale czy lepszym wyjściem jest bycie z kimś kto Cię nie kocha i się z Tobą męczy? Teraz mu dałam szanse żeby poznał kogoś kto go będzie kochał i uszczęśliwiał. Dlatego mnie do granic możliwości wkurza gadanie : Ja tego nie mogę zrobić, co ludzie powiedzą, ojej jaka ja jestem nieszczęśliwa...
|
#2846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też swoje w życie przerobiłam.Cytat:
Teraz jestem pewna na 100%, że tego chcę Nawet jeżeli czasami ma ochotę udusić mojego TŻ :POdnośnie tortów (ehhh, te wasze wyglądają przepięknie i przepysznie ) : z jakim kosztem powinnam się liczyć przy torcie na 150-160 osób?
Edytowane przez sweetsunday Czas edycji: 2014-02-05 o 13:03 |
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz mialam chyba z 6 próbnych, wszystkie fajne każdy sie zachwyca ale mi jakos... no nie wiem. Nic nie umiem wybrac
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, że było źle, ciężko było mi podjąć tą decyzję, bo myślałam, że nie zasługuje na kogoś lepszego. Drugi mnie zostawił (smsem Do tamtego czasu byłam bardzo uległa, prawie nie miałam swojego zdania. teraz jest zupełnie inaczej dzięki czemu jest dobrze. |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Misia, a próbowałaś coś z prostymi włosami?
|
#2850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

)

TEN dzień: 09.08.2014 

Kosztują 3 zł za szt. i może nie jest to dużo ale ostatnio posłuchałam koleżanki, która też w tym roku wychodzi za mąż i powiedziała mi że ona wybiera zaproszenia za 1zł bo i tak każdy to wyrzuci do kosza i nie będzie pamiętał jakie były zaproszenia
takie zdzierstwo!!