|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Ślicznie wszystko opisałaś na zdjęciach, nie da się ukryć dziewczynki ![]() Mala_Czarno_Biala wymęczona jestem pewnie ogromnie, nie forsuj się i zbieraj teraz siły, najważniejsze, że Cię przebadali i z dzidzią wszystko dobrze... A na pogotowiu to by człowiek prędzej ze zmęczenia umarł niż by się przez tą kolejkę przedarł :/ |
|
|
|
|
#4292 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Prowansja88 dokładnie wiem co piszesz. Niestety rodziców się nie wybiera. I ja nie będę się kopać z koniem i na siłę tego zmieniać bo wiem że się zmienić tego nie da. Po prostu się odcinam i tyle. A piszę o tym dlatego że ciąży mi to na sercu i od czasu do czasu potrzebuje się wygadać. A kto nie zrozumie lepiej ciężarnej jak druga ciężarna.
Ale dodajesz mi otuchy i jest mi lepiej jak wczoraj. A i znów obkupiłam malucha dziś na ciucholandzie. Chyba z 15 rzeczy kupiłam. Spodenki, bluzy, body, śpiochy. Wszystko jak zwykle po złotówce.
|
#4293 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety będzie musiał chłopina zmienić niektóre swoje przyzwyczajenia Cytat:
Cytat:
Bazile, kochana mi możesz dopisać dziewuszkę ![]() No i 03.03.2014 godz. 16:00 wizyta kontrolna |
||||
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja teraz jak się przeprowadziłam to w żadnym nie byłam i chyba nawet w okolicy nie ma, tylko musiałabym gdzieś podjechać, a na razie nie znam się tym na komunikacji miejskie i prędzej się zgubię niż gdzieś dojadę
|
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj przyszła paczuszka z moim zamówieniem z allegro. Jeszcze nie widziałam bo przyszło do rodziców do domu ale jutro idę obadać co i jak. Podobno mama mi mówiła że piękne |
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
Bazile też poproszę o dopisanie mojego chłopca
niestety bez imienia bo to biedne dziecko do 30-stki chyba będzie "dzidziusiem" |
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Bazile, różowe gratki
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2014-02-05 o 13:01 |
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulację i świetne fotki małej !!Cytat:
Po to jest wątek, żeby się wspierać i pisać ![]() Witam was po kolejnej nieobecności :/ został mi już tylko jeden egzamin w sobotę i mam nadzieje więcej czasu na wizaz Moja mała cały dzień potrafi dawać o sobie znać to takie wspaniałe czułam ją wczoraj ok 1-2 cm nad pępkiem.Bardzo proszę o wpisanie 24.02.2014-09:20 (wizyta kontrolna) |
||
|
|
|
#4299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A uwiera Wam na pęcherz? Bo mi ostatnio strasznie to doskwiera, chodzę sikać dosłownie 4 razy przed wyjściem gdziekolwiek, a później i tak lecę gdzieś do łazienki... Czasami to nawet nie wiem czy mi się chce sikać czy nie, tzn. czuję, że mi się chce, ale siknę jak kot i tyle, a za chwile to samo :/ nie jest to raczej zapalenie pęcherza, bo nie boli, zresztą w sobotę zrobię badania moczu to będę wiedzieć, ale wydaje mi się, że dzidzia jest tak nisko i uwiera na pęcherz, ale z drugiej strony, chyba jest jeszcze za mała, żeby aż tak to doskwierało? |
|
|
|
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Bazielie gratulacje córusi a mi proszę dopisać chłopca Radusia
![]() I następną wizytę mam 20 lutego
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Pater86, ja to do toalety standardowo raz na 20 min latam. I mam tak samo jak ty, przed wyjściem gdzieś obowiązkowo wizyta w wc, no i czasem jeszcze dobrze auta nie odpalę a już od nowa mi się chce
W dzień jeszcze jakoś idzie wytrzymać ale jak muszę wstawać po kilka razy w nocy to już przestaje być fajnie. Już staram się tyle nie pić przed snem no ale i tak mi to za bardzo nic nie daje |
|
|
|
#4302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję bo na razie o jakimś dłuższym spacerze (gdy tracę ubikacje z pola widzenia) nie ma mowy
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to ostatnio dość często Przed chwilą siedzę i czuję, że kopię więc się położyłam...widać jak się brzuch podnosi to w tym miejscu delikatnie nacisnęłam palcem a on mi odpowiedziała później zmieniłam miejsce a ona w tym miejscu znów kopnęła ![]() __Sylwia__88 wrzucisz zdjęcia ciuszków ? ![]() JA odkupiłam od jednej pmki 2 sukieneczki Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-05 o 14:22 |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi piękne te sukienuuuusiee!!!
Bazile gratuluje córeczki ![]() Czarno_Biala może to jakaś grypa żołądkowa...? Dziwne że na położniczym chociaż Ci kroplówki nie dali...Współczuje mocno |
|
|
|
#4306 |
|
Zadomowienie
|
Zubi cudowne sukienki. Dlatego chciałabym córkę bo tyle pięknych rzeczy jest dla dziewczynek.
Zdjęcia ubranek wrzuce wieczorem jak do lapto zasiąde. A i sobie kupiłam super parke ciążowa z podpinką na chłodne dni i sukienkę ciążowa. Jutro może też pojadę na łowy póki męża nie ma.
|
#4307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście naprodukowały
![]() Poród - ja w tym temacie mam bardzo rygorystyczne poglądy bo uważam, że CC to nie jest w ogóle poród - to jest operacja! ratująca życie matki i dziecka. To jest ostateczność. A nie życzenie. Jeśli decydujemy się na dziecko to raczej ze świadomością jak te dzieci przychodzą na świat nie? Nóż w kieszeni mi się otwiera jak czytam czy słyszę teksty 'miałam cesarkę więc nie namęczyłam się' - czysty egoizm....W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i dużo mi dała pod względem psychicznego przygotowania się do porodu. Wiem, że ten ból ma sens, że każdy skurcz zbliża Nas do przytulenia maleństwa! Że to jest proces i nie powinno się go przyśpieszać. Że każdy etap ma swoją drogę, mniej lub bardziej bolesną i nie należy z paniką skupiać się na bólu tylko podejść do tego zadaniowo - mam zadanie do odbycia, ja i moje dziecko. Ile przy tym hormonów się uwalnia! Mimo tego co Wam opisałam naprawdę nie żałuję SN i drugi raz z pełną świadomością chcę tak rodzić! Gdzie się ma nacięcie krocza do przeciętego brzucha, mięśni, macicy??? I powiem więcej - pamiętam moment w którym myślałam, że zejdę z bólu, mówiłam do TŻta że tak boli że nie dam rady urodzić, panika wzięła górę... wtedy przyszedł lekarz i mnie zbadał ogłaszając "7cm, jeszcze chwila" - i nagle dostałam skrzydeł! bo pomyślałam "to dlatego tak boli! przecież to kryzys 7cm! już bliżej niż dalej!" - i wystarczyło odpowiednie podejście i już inaczej człowiek odbiera ból I to nie prawda, że wszędzie w Polsce tak jest, że porody to masakra. Wszędzie tak będzie jak źle trafimy na położną moja koleżanka pierwsze dziecko rodziła w Anglii i wspomina to tak traumatycznie, że drugi postanowiła urodzić w Polsce i jest bardzo zadowolona ![]() Ktoś pisze 'bo u mnie w szpitalu nie ma ZZO" - a kto karze Ci tam rodzić? Jeśli komuś zależy na ZZO to czemu nie szuka szpitala który to oferuje bez mrugnięcia okiem? Koleżanka parę dni temu urodziła i wybrała szpital taki w którym na pewno dostanie znieczulenie! I mimo szybkiej akcji dostała bez żadnego ale ![]() Nie w każdym szpitalu też nacinają rutynowo ![]() Karmienie piersią - kolejny przykład, że jeśli kobieta czegoś bardzo chce to pokona nawet ból bo widząc korzyści dla siebie (szybsze obkurczanie macicy i powrót do formy) i dla dziecka potrafiłam przetrwać naprawdę dużo. początki były tak ciężkie że karmiłam a łzy z bólu ciekły. A TŻ tylko dopingował - spróbuj chociaż do 1mca, potem do 3mca itd karmiłam 8mcy Cytat:
Cytat:
A córka urodziła się mając 3860g i 58cm więc malutka nie była ![]() Cytat:
poprostu nie przełknę takich mieszanek warzywnych, mimo, że wiele warzyw pojedyńczo zjem (no oprócz kukurydzy, groszku, pomidorów, ogórków kiszonych, sałaty.... eh dużo by wymieniać ). Poza tym nie lubię majonezu, a niestety wciąż wiele osób daje go do sałatek.[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44963823]Dziwiło mnie to o tyle, że w pierwszej ciąży chodziłam dużo szybciej, a pod koniec ciąży to urządzałam sobie spacery godzinne szybkim tempem, żeby tylko zacząć rodzić, a tu nic mnie nie ruszało i nic nie bolało (prócz pleców). A teraz wlekę się jak żółw, a i tak jakieś kolki..[/QUOTE] też zauważyłam, że w pierwszej ciąży byłam dużo bardziej aktywna a teraz to dyszę, sapię, zipię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytam dalej.... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-05 o 15:16 |
|||||
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba patrzeć na materiał - jedno będzie szmatką po praniu ale inne Dominika mi przechodziła i jeszcze na drugie czeka tak świetne jakościowo! Lidlowskie bodziaki też mieliśmy - dość wytrzymały eksploatację jedynie napki Nam odpadły z kroku ![]() Mi wczoraj TŻ powiedział, że wątpi, żeby nagle coś dzidziusiowi urosło między nogami, że gdyby był siusiak to lekarz na pewno by go dojrzał i że mogę śmiało coś kupić 10lutego w Lidlu ![]() Bazile moje różowe gratulacje Widzę, że jednak dziewczynki górą! ![]() Poprosiłabym o dopisanie u mnie Dziewczynka Wiktoria )Zubi piękne łowy! Głównie ta druga z doszytym bodziakiem chyba prawda? pięknaaa A ja wczoraj dokończyłam segregowanie ciuszków niemowlęcych i jestem w szoku ile tego wyszło 3 ogromne pudła to sam rozmiar 62 i 68 dzięki temu wiem co mi brakuje i z czym mogę poszaleć ![]() Lecę robić pulpety na obiad
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-05 o 15:17 |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TŻ odrazu jeszcze przed tym jak sie dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka wybrał takie imie, a potem i mi się spodobało wiec tak zostanie
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Bazile- gratuluję córeczki!! Super zdjęcia! Poproszę o dopisanie CÓRKA przy moim imieniu na 1. stronce Wróciłam właśnie od koleżanki z siatką rzeczy! Wydałam sporo kasy, ale wziełam ciuszki najlepszej jakości, na które nigdy nie mogłabym pozwolić sobie kupując nowe. Głownie zestawy: dresik, loginsy z sukienką, rajstopki z sukienką, spodenki, koszulki. Nie brałam rzeczy, które mogę kupić tanio: body, spiochy. Jakość tak dobra, ze jeszcze ja je odsprzedam po swoim dziecku. Sa naprawde zadbane i z dobrego materiału. rozmiary głownie 61-68 i kilka, duże 56. Mam nadzieję, ze dobrze zrobiłam. Teraz na min 2 miesiace koniec kupowania. Bedę chciała popolowac troszkę w lumpeksach jak wyjade do rodziców. I zapomniałam dodać, dziś startujemy z 22 TC!! Pierwsza połowa za nami! teraz druga, grubsza część.. ajj jestem w szoku jak ten czas szybko leci!!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-02-05 o 17:00 |
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny coraz wiecej znas zna juz plec, to powiedzcie ktorej sie kalendarz chinski sprawdzil??
Mi sie sprawdzil! Tylko pamietajcie, mamy urodzone w styczniu i lutym musze to liczyc troche inaczej: cyt: Pierwszym i najważniejszym krokiem jest poznanie swojego wieku księżycowego. Różni się on od wieku obliczanego za pomocą kalendarza gregoriańskiego. Jeśli zamiast wieku księżycowego użyjemy tradycyjnego, uzyskana informacja o prawdopodobnej płci dziecka nie będzie wiarygodna. Postępując zgodnie z poniższą instrukcją można z łatwością obliczyć swój wiek księżycowy. Po pierwsze należy zwrócić uwagę na miesiąc swojego urodzenia. Jeśli jest to styczeń lub luty, niezbędne są dodatkowe obliczenia. Kalendarz chiński jest kombinacją kalendarza księżycowego i słonecznego, dlatego też Chiński Nowy rok jest świętem ruchomym i przypada pomiędzy 21 stycznia a 21 lutego. Gdy narodziny przyszłej matki miały miejsce w tym okresie, kalendarz chiński może kwalifikować ją jako rok młodszą. Następnie należy wyszukać rok swojego urodzenia na liście chińskich świąt Nowego Roku, która jest dostępna w Internecie. Jeśli przyszła mama jest urodzona w styczniu lub lutym, należy sprawdzić, czy data urodzin przypadła przed czy po Nowym Roku. Jeśli urodziny nastąpiły wcześniej niż Chiński Nowy Rok, oznacza to że od wieku kobiety trzeba odjąć jeden rok. Przykładowo w 1988 roku Chiński Nowy Rok przypadał 17 lutego. W związku z tym wszystkie osoby urodzone pomiędzy 1 stycznia a 17 lutego są księżycowo o rok młodsze. Do obecnego wieku należy dodać jeden rok. Wiąże się to z odmiennym postrzeganiem wieku człowieka w okresie płodowym w kulturze azjatyckiej. Według chińskiej filozofii okres od poczęcia do urodzenia wliczany jest w długość życia człowieka. Dlatego też Chińczycy uważają, że dziecko przychodząc na świat ma jeden rok Określenie wieku księżycowego polega na odjęciu chińskiego roku urodzenia (zgodnie z tym kiedy przypadał Chiński Nowy Rok) od aktualnego roku. Ostatnim krokiem jest dodanie jednego roku. Na przykład jeśli zgodnie z chińskim kalendarzem przyszła mama jest urodzona w 1988 roku, to w 2013 ma 26 lat (2013-1988=25+1=26).
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pokazuj ciuszki !! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcia ciuszków jakie kupiłam. Nawet jak się okaże że będzie synek to dziewczęcych nie będzie mi szkoda bo każdą rzecz po złotówce kupuje ;p Chcecie to możecie do mnie przyjechać na zakupy
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
A z kalendarza który wstawiła Monika wychodzi synek. Ciekawe czy się sprawdzi.
|
#4316 |
|
Konto usunięte
|
Monica a mi się nie sprawdziło...
|
|
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
A ja czytałam, że liczy się dokładnie wiek, w jakim się jest w chwili poczęcia, bez żadnego dodawania roku, no i akurat licząc w ten sposób, przy pierwszym dziecku się sprawdziło. A jak teraz, to się okaże za 20 tygodni
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam się, że jest nowa emotka na Wizażu
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Małpolska, Gorlice nie wiem czy któraś z Was kojarzy.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-05 o 21:26 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

bedzie Dziewuszka

13.07.2013 

takze zalaczam zdjecie,zebyscie wiedzialy na co nastepnym razem patrzec.Lekarz powiedzial,ze juz nie ma szans zeby cosik doroslo 

i świetne fotki małej !!

Miałaś opłaconą położną czy byłaś zdana na łaskę pań tam pracujących
[COLOR="Silver"]