|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI
No i dla mnie to jest akurat super, bo... na katafalk jeszcze zdążę uzbierać
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem w Połowie drogi między 25, a 30... i ani czekam, ani nie czekam. Jakoś nie sądzę, by nastąpiło załamanie mojej linii życiowej, bądź też akurat w tym czasie osiągnę ogromny sukces
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno algowa z żurawiną z Organique jest fenomenalna, ale nie mam jej - obczaj w necie, natomiast myślę, że robienie sobie samemu maseczki algowej, będzie delikatnie mówiąc trudne
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
I czemu Azjatki to klony, ach tyle pytań
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2014-02-05 o 13:02 |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I prawda jest taka- częśc kobiet w Polsce wygląda dużo starzej niż wskazuje ich metryka- mają lat 30-33, a wyglądają na 40. Do tego niby próbują się odmłodzić, ale efekt jest karykaturalny- przecierane jasny, panterki, mocne makijaze, solarium. Zobacznie jak wygląda Figielka czy Pchełka (nie pamiętam nicku). Czy ogolnie kobiety po 30-stce na yt w Polsce. Widać, ze mają te 30 + lat. Dobrze trzyma sie Nissiax. I tak, znam takie kobiety. Takie mnie otaczają. Takie mam w pracy. A potem wychodze z biura i widzę jak jest. Cytat:
Przecież nigdzie nei napisalam, że każda 30-tka w PL to zapuszczona kobieta- matrona. Nie, znam i takie, które wyglądają, młodo, świeżo. Ale odsetek stryranych życiem jest dużo wyższy niż w innych krajach, gdzie mieszkałam. |
||
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten Orgasm ale pupy mi nie urwał. Kolor jak kolor do tego nietrwały. Wiele hałasu o ... nazwę.
|
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo fajnie by było jakby mogła w tak odległym kraju pokazać kawałek polskiej kultury, a tak stara się wyglądać jak tysiące innych kobiet mieszkających tam
![]() Cytat:
ostatnie zdjęcie wygooglowałam.
|
|
#2618 | |
|
Karo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dobra, tego nigdy nie zrozumiem dlaczego? jak ma pokazać swoim wyglądem polską kulturę? nie nosząc soczewek będzie bardziej 'polska' ? nie rozumiem, po co na siłę być patriotą, może nie chce z Polską mieć nic wspólnego i tyle, jej życie, jej sprawa jasne, że było kilka 'aferek' związanych z tym jak o Polakach mówi, jak ich traktuje słownie i tego nie popieram, ale jeśli sama nie czuje się już Polką to luz chyba, nie? nie wiem, nie rozumiem takiego gadania: 'jesteś urodzona w Polsce, masz wszędzie gdzie tylko jesteś, pokazywać że jesteś Polką, masz kochać Polskę i nie poddawać się wpływom innych kultur' ![]() jeśli Ty tak masz, to okej, ale no nie wymagaj
Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-02-05 o 13:19 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Karo
|
Cytat:
To tez się zgadza, ale z drugiej strony wygląda jak następny klon. Dlatego podbiłam tamten post, bardziej jego drugą część :P ale może: jak wlazłaś między wrony, kracz jak i one (ta wypowiedź ma wydźwięk żartobliwy, żeby nie było)
Edytowane przez Adamantium01 Czas edycji: 2014-02-05 o 13:24 |
|
|
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2622 |
|
-ist
|
Naprawdę myślisz, że dla przeciętnego Singapurczyka polska kultura jest czymś interesującym? I że AC wyemigrowała właśnie do Singapuru (pamiętam, jak w którymś z filmików mówiła o tym, że mogliby z mężem wyjechać do UK, ale chcieli przeżyć coś innego, jakąś przygodę, wyjechać do miejsca właśnie odległego kulturowo) po to, żeby zajmować się tym rzeczami, które jej nie pasjonują, no ale jest z Polski i fajnie by było, jakby, no nie wiem, nosiła okulary zamiast soczewek, w których wygląda po prostu ładniej, nakładała róż po bokach twarzy, a nie na środku? I przede wszystkim - lubię jej kanał właśnie dlatego, że traktuje o sposobach dbania o urodę mieszkanek innych rejonów niż Polska, istnieją dziesiątki polskich bjutigurus, ale większość mówi o tym samym, w haulach, denkach, ulubieńcach i bublach przewijają się te same produkty, tagi o trickach kosmetycznych w wykonaniu każdej z dziewczyn wyglądają praktycznie tak samo, po co kolejny kanał o tym samym?
|
|
|
|
#2623 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętam jak w DDTVN Karolcia zarzekała się: nieeee nie, trzeci kanał to już by było za duuużo.
Ale cóż: biznes się kręci, hajs się zgadza, więc czemu by nie nazbierać więcej fejmu i przy okazji wypromować mhroczną siostrę. ![]() Moim zdaniem trzeci kanał to już przesyt. Za dużo chyba nawet dla fanek. Facet w kuchni, dekorowanie itd. spokojnie mogłaby nadal wrzucać na stylizacje2, tak jak do tej pory. |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2626 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Podróżniczka
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/szusz1313/p...type=1&theater szuszu
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- hahahah <3 |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widoczenie już jest zbyt wielkie zagmatwanie w tym wszystkim - nie neguję tego, ze pokazuje azjatyckie kosmetyki, nie ma przecież żadnego kanału o Singapurze jeśli chodzi o polski yt, tymbardziej nie neguję tego, ze używa azjatyckich kosmetyków, przecież nie bedzie sobie sprowadzać ich z Polski bo to taka patriotka. Cytat:
). Singapur też trochę jest jak Polska - kraj gdzie można tanio zatrudnić siłę roboczą i umieścić tam działy swoich korporacji, głownie IT, a ja jako ten szary tani robotnik wynoszę takie właśnie wartości od siebie, gdzie ludzie poprostu są tego ciekawi, ciekawi jak smakują lokalne slodyczne, jak wygladaja rozne rzeczy w odległym kraju.Edit: Nie czepiam się jej, ze istnieje, że nagrywa filmiki, tylko piszę, co MI przeszkadza - i to jest moja opinia, nie narzucam wam jej. Po postu po takim ataku wolę wyprostować nadinterpretacje moioch wypowiedzi. I troche przykro, ze za typową 30-latkę uważacie babę w dresie z dziecmi na ramieni
come take my heart of glass and give me your love I hope you'll still be there to pick the pieces up 89,9->73,2 ![]() spinoholiczka ![]() [COLOR="Gray"]thriatlon - finished! Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2014-02-05 o 13:41 |
||
|
|
|
#2631 |
|
Klientka w krawacie
|
5. zafundować sobie korektorowe usta nude albo perłoworóżowe
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Rozumiem, że Azjaci dla nieprzyzwyczajonego oka wyglądają podobnie/tak samo, ale dla ludzi mieszkających w Azji są zupełnie inni, to że ich łączy jakaś moda... no cóż, na całym świecie tak jest. Cytat:
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2014-02-05 o 13:47 |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio? no nie wierzę ![]() skoro nie czuje się Polką, tylko dajmy na to obywatelką świata, to powinna odciąć się od Polaków w 100% ? Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-02-05 o 13:44 |
|
|
|
|
#2634 | ||
|
-ist
|
Cytat:
I skąd wniosek, że AC nie rozmawia ze swoimi singapurskimi przyjaciółmi o Polsce? Myślę, że to azjatyckocukrowy kot Schrödingera, rozmawia albo nie rozmawia, tyle ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2635 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o podawane przykłady 'typowej kobiety po 30'. Nie chodzi mi o to, ze o siebie dba, tylko o to, że dąży do tego żeby wyglądać jak Azjatka i tyle ![]() Cytat:
|
|
#2636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sorry, ale dla mnie ta dyskusja jest bezsensowna... Edytowane przez madziaraaa Czas edycji: 2014-02-05 o 14:14 |
|
|
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o Barbarę vel AzjatyckiCukier... Nie lubię jej osoby (oczywiście tej, którą nam pokazuje w filmikach), wyczuwam sztuczność i jakieś takie ciężkie do określenia krypto-wywyższanie się (może przez sposób bycia, wypowiadania się...).
Uważam jednak, że jest ładną kobietą, fajnie się ubiera i nic nie mam do jej stylówy, przynajmniej w większości swoich stylizacji wygląda super. Jednak bardzo infantylne i trochę pozerskie jest robienie z siebie żywej lalki, różowe perłuki itp. i kocie uszka. Mój kolega spędził w Japonii trochę czasu i zaobserwował, że takie rzeczy nawet w Azji są domeną nastolatek, dorosłe kobiety ubierają się luźno, po prostu normalnie, ale nie robią z siebie lalek. To, że robiła z imienia wielką tajemnicę również było słabe. ![]() Robi ciekawe filmiki o życiu w Singapurze, pokazuje ciekawe, azjatyckie triki urodowe i kosmetyki, ale czasem mnie irytuje, że inteligentna kobieta piszczy czasem do nas słodkim głosikiem trzynastolatki w uszkach kota na głowie mimo, że filmik wcześniej całkiem mądrze gadała. Mimo wszystko nazywanie jej chińską podróbką to trochę przeginka. |
|
|
|
#2638 |
|
-ist
|
|
|
|
|
#2639 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
? Może ma poczucie misji (jakkolwiek to zabrzmiało ) i chce pokazać Polakom życie w innej kulturze, otworzyć trochę oczy.
|
|
#2640 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że z mojej strony to koniec tematu, nie ma sensu ciągnąć go dalej przez kilka stron, ponieważ każdy ma swoje zdanie na ten temat, ja bronię tylko swojego poglądu ( że na siłę upodobadnia się do Azjatki oraz maniery jej wypowiedzi, niczego więcej, a broń boże pokazywania azjatyckich kosmetyków, kultury bądź obyczajów). A co komentarzy na dosyć ciekawym poziomie - nigdy nie odnosiłam się do niej personalnie, oceniam tylko to co widziałam na filmikach
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

.

Nie wiem w jakim kręgu ludzi się obracasz ale ja znam mnóstwo 30 latek i są to wysportowane, zabawne dziewczyny które wyglądają na 20 kilka lat. Może kilka z nich ma nadwagę ale to tak samo jak wśród nastolatek. Może większość z nich ma dzieci ale o żadnej bym nie mogła powiedzieć że wygląda jak styrana życiem i nadwagą 

roki hamuj