|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Nataszka 100 lat dla taty!!! ![]() Dziewczyny.. zrobiłąm rano zastrzyk w brzuch i tylko raz chwile słabo mi sie zrobiło... a tak to bach i poszło...!!!!!! więcej mnie kosztuje samo psychiczne przygotowanie ze zaraz bedzie zastrzyk.... A odnośnie chorowania naszych dzieci zapomniałąm dodac ostatnio... Lekarka powiedziała mi że największy problem to nie choroba dzieci typu katarek i kaszelek- tylko rodzicom brak cierpliwosci bo dziecko musi swoje wysiedziec w domu wykaszleć i wysmarkać bez jaki,ś mocniejszych leków, dużo owocó wit C ewent. inhalacje . Bez wit C w jakiejkolwiek postaci to się bedzie ciągneło.
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny skąd wy macie tyle czasu na pisanie? ja nawet siedząc w domu mam pełno roboty. teraz wykorzystuję ostatnie dni kiedy jestem w domu i robię porządki, bo od poniedziałku zaczynam staż
a tak w ogóle to na razie nie chcę nic pisać, ale możliwe że szykują się u nas zmiany my walentynek nie obchodzimy jakoś specjalnie bo mąż zawsze mi powtarza, że on mnie kocha cały rok i na kolację albo do kina może mnie zabrać kiedy zechcę
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIWNIA brak cierpliwości moze u matek siedzących w domu, ale sa jeszcze pracujące ,które nie maja wyboru, dostaną dzien dwa albo wcale ,a cos z tym dzieckiem trzeba zrobic
, wiec z katarem czy kaszlem posypaną do przedszkola bo wyjścia nie maja, bo wolnego nie ma , a jak sie nie podoba to wyjazda , powie ci pani juz podziękujemy.Takie realia. KLADUSKA co to za staż? Z urzędu pracy ? A studiujesz? Ja kiedys robiłam i zaraz zaczęłam studia to mi chuja nie zapłacili za ostatni miesiąc bo byłam juz studentka, a ja miesiąc naginalam studia/ staż Niech se w dupsko te pare stówkę wsadza !!!! |
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
staż z up, jestem studentką zaoczną więc bez problemu mogę iść na staż. na razie czekam z decyzją dot. studiów. jeśli uda mi się wszystko zaliczyć do końca lutego i zebrać wpisy to będę studiowac dalej
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - matka nie jest przekonana do gender to i synowie nie bardzo.
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Libra mój miał testy ale na pyłkowe, a nie na spożywcze i wyszły na wszystko negatywne. Tylko ja w te testy co nakłuwają ręce nie wierzę, starszemu na corocznych testach wychodzi zawsze co innego, teraz ma uczulenie bardzo mocne na trawy, a rok wcześniej było na olchy, a na trawy nic.
Cytat:
To że tz kocha to wiadomo, ale z takim nastawieniem to po co ślub brał skoro ślub to tylko pokazanie wszystkim wokoło że się kochacie. U nas w kraju tak mało wesołych świąt to ja uważam że trzeba korzystać.
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
klauduska.. ja ci powiem skad one mają czas... ja to odkryłąm
![]() :bo pisza z laptopa.. jak ja od jakiegoś czasu.. wstaję w łózku odpalam, ide spac jeszcze w łózku pisze, teraz przeniosłam sie do kuchni właśnie... ot cała tajemnica...... ![]() :brzyd al: ja sie szybko z systematycznościa pisania i czytania poprawiłamPS. dzIś zap-araszam na pyszne ruskie pierogi z masełkiem i cebulką
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie.
Osłuchowo czysto, wygląda na zdrową, pełna energii. Problemem jest katar, który ciagle nawraca. Powiedziała, że taki nawracający katar bakteryjny leczy się przewlekle. Także przez 10 tygodni codziennie ma dostawać Xyzal, do tego nasonex- krople ze sterydem Zaleciła postawienie baniek. Zaraz dzwonię do tej siostry którą mi poleciła. ona stawia bańki ogniowe. Po tym mała ma siedzieć w domu przez 2-3 dni. To chyba tyle... Powiedziała, że jakby zrobić wymaz to na pewno ma gronkowca albo paciorkowca. Ale leczenie antybiotykiem nie gwarantuje wyleczenia, raczej tylko zaleczy. Ale powiedziała, że warto zrobić ten wymaz, wtedy pomyślimy co dalej... Tyle...
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ale u mnie wiosennie ![]() Asia - to tak w skrócie dla Ciebie, bo pytałaś jak mi ferie lecą ![]() Isia ma katar, Kubuś też od dzisiaj, ale nie jakiś bardzo upierdliwy, więc damy radę mam dla małej syrop aerius i drugi dzień jej daję i katar zdecydowanie mniejszy. Małemu dałam pneumolan, więc też powinno szybko mu minąć. Isia ma we wtorek szczepienie, ale jej nie zaszczepię, poczekam, aż wszyscy w domu zdrowi będą
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze jest to, że wróciłyśmy a ona zaczyna skarżyć się na ucho
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, sterdyd na katar ![]() oby to tylko chwilowe z tym uchem
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Ona te krople miala juz raz przepisane przez laryngologa. Dostawała miesiąc czasu ale jak dostała wtedy zapalenia ucha i przyjechał do nas lekarz to kazał odstawić. Dziś tej lekarce to powiedziałam to stwierdziła, że wcale tak nie jest (powiedziałam jak to tłumaczył ten lekarz). I bądź tu człowieku mądry...
Ma te krople wiec zacznę stosować... cóż mam zrobić... Ucho zakropliłam i teraz poszła spać... co tez mnie martwi bo ona raczej juz nie śpi w dzień
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie się zapowiada kiepski luty i marzec!!
T. nie pracuje już 10 h tylko 8h bo na razie mają przestój a poza tym dziś wrócił do domu już! zamiast o 17tej.. czekaja na jakis przetarg i oby ziemia troche odmroziła.
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULEK a możesz przedzwonic do tej lekarki i powiedzieć o tym uchu? Ze ja zaczęło bolec i poszła spac co jej sie juz nie zdarza.
Moze bedzie chciała ja jeszcze raz zobaczyć, powie ci co robic czy wrócić czy czekać do jutra . Współczuje . |
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- zadzwoniłam. Kazała podać jej ibufen i 3 razy Dicortineff po 2 krople. ja już jej dałam zanim poszła spać ten decortineff a wczesniej ibufen wiec moge być lekarzem ![]() Tylko boję się, że już sobie nie da zakroplić bo jak jej spływało to nie było dla niej miłe uczucie i narzekała, że ona już nie chce tych kropelek... wiec pozostanie zakraplanie na siłę... A na 18 jedziemy na bańki ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Kur... obudziła się z gorączką
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tylko nie był konieczny antybiotyk znowu
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że tak...
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla dzieciaczków
Asia rozumiem że kobieta zna się na bańkach skoro lekarka poleca. Nie rozumiem dlaczego Wy macie jechać do niej skoro nie powinno się wychodzić przez 2-3 dni. Nawet po bezogniowych nie zalecają wietrzenia bezpośrednio po stawianiu. Nie lepiej żeby ona do Was przyjechała. Poza tym na pierwszy raz dla dziecka bańki to może być nic przyjemnego i do tego w obcym otoczeniu. Nie jestem pewna czy Wercia w ogóle da sobie postawić bańki. Zosia jak jej troszkę mocniej zassie to krzyczy i trzeba zdejmować. Ja mam łatwiej bo mogę sama regulować mocą a przy ogniowych jak pociągnie to ho, ho... Xyzal Zosia bierze (2x dziennie 2,5 ml) i nie ma problemu z opuchniętą śluzówką. Jak nos jest drożny to oddycha normalnie, nic nie spływa tyłami
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście zawsze dostaję od męża jakiś mały prezent z tej okazji ale od ślubu przestaliśmy to obchodzić jak za czasów nastoletnich |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
![]() chociaż z każdych stron jesteśmy atakowani nawet reklamy z podtekstem genderowym ,widziałaś może tą z Piotrem Adamczykiem fajna podoba mi się ,albo ta makaronu lubelli jak tata gotuje ![]() Cytat:
ciekawe jakbym młodemu znowu zrobiła co by wyszło ?To prawda u nas obchodzi się smutne rocznice tylko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Wercia!!!
A z bankami to tak jest ze od razu musiałąm pod kocem leżeć coby nie przewiac wiec dziwne to ze trzeba tam jechac na postawienie bo to się z celem mija. Asia jesli małą niedobrego syropku nie wypije ci bo NIE bo niedobry to trzymam kciuki za bańki.. ja miałąm... masakraaaaa jej ja za nia sie juz boje...Trzymam kciuki i czekamy na wieści!
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Bao szczepienie nie ucieknie lepiej zaczekać
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
eee dziewczyny wyluzujcie z tymi Walentynkami.. madzia ma racje u nas tak mało się świąt radosnych obchodzi... a jak juz sa to Polaków oczywiscie wkurza bo inni sie kochają.. bo chodza za rączki itd.. no kosmos.. świeta tez bleeeeee bo to ludzie po sklepach chodza...
ja cały rok nie mam okazji isc zbyt czesto do kina i włąsnie walentynki chodzimy.. bierzemy zawsze kogos w tym roku moja kuzynka jedzie sama z nami. Taki nasz cholerny naród ze tylko jak cos się złego dzieje to poruszenie i kom,entarze .. co widac po wpisac anonimów pod artykułami... szkoda nawet czytac.
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Walentynek nie obchodzimy ale pewnie jakiego wiechcia Tż przyniesie
![]() Nie przeszkadza mi że ludzie się kochają (to nawet pożądane) ale drażni mnie cała szopka wokół. Gromada serduszek i lizaczków, poduszeczek i różnych innych gadżetów. Tak samo jak przed świętami dekoracje mamy już tuż po Wszystkich Świętych. Jak ktoś chce obchodzić to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko. Osobiście nie uśmiecha mi się pójście do kina które jest zapchane po brzegi i siedzenie w knajpce, gdzie ludź na ludziu siedzi a kelnerzy uwijają się jak w ukropie. Wolałabym takie obchodzenie jak Madzia.
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas juz od miesiąca motywy wielkanocne, zajaczki jajeczka i inne gowna
Wkurzające to jest bo jak sie człowiek patrzy w tych sklepach przez 4 miesiące na te ozdoby wielkanocne to go święto nie cieszy ,a raczej to zbliżające sie oczekiwanie na nie, a nie kurka 4 miechy !!!!! Jeszcze do tz- ta mówiłam, ze ich pogięło, Walentynek jeszcze nie ma !!! A dzieciakom cos kupujecie na walentynki ? Ja moim kupie po balonie na Hel, największe serce jakie sa , w sumie juz widziałam . Bedą sie cieszyć A z tz moze uda mi sie isc do kina ale za dnia Z tego co widziałam to późne popołudnia sa bo sama chciałam pojeździć na filmy, jak oni sa w szkole, ale lipa. Moze w walentynki cos dadzą. Mogłabym jeszcze zrobic sobie tatuaż z tz- tem takie sam, ale on nie chce . Także bedzie branie na bani jak zapowiedzialam
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-05 o 15:47 |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Monka czyli czochranie bobra sie szykuje
![]() ja co najwyżej upiekę ciasteczka serduszka
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym chciała. ale tak jak Daria ma. na nodze, super wygląda. małej zrobię walentynek;-) ona wszystkim robi cały czas to tego dnia dostanie ona;-) Asia:-( ale przykro się to czyta. nie umiem doradzic:-( |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA jak sie za bardzo nie spije
A wróć okres bede miec . Nie nie odpada. Nic nie upieke bo nie mam miksera , nawet nie mam jak masła ubić ![]() Pomyślałam jeszcz , zeby chłopakom zrobic niespodziankę , jak wroca ze szkoły. I zrobiłbym truskawki w czekoladkach ( mleczka, biała gorzka) Nigdy nie robiłam, ale to chyba łatwe. Roztopie czekolady w kąpieli i bede maczać truskawki a potem do lodówki . Tylko nie wiem jak je kłaść zeby całe były w czekoladzie. Chyba posiuraja sie ze szczęścia . NATASZKA a co byś chciała? Ja mam na kostce, ale chciałabym to poprawić bo ja robiłam jak miałam 15 lat, na koloni
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-05 o 16:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

, wiec z katarem czy kaszlem posypaną do przedszkola bo wyjścia nie maja, bo wolnego nie ma , a jak sie nie podoba to wyjazda , powie ci pani juz podziękujemy.

oby tylko nie był konieczny antybiotyk znowu
ciekawe jakbym młodemu znowu zrobiła co by wyszło ?
okres bede miec