Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-05, 14:09   #3901
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ryba fajna okazja z tym wyjazfem byscie sie odcieli od t.

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app
taaaa tylko maż wydaje mi sie ze średnio chce jechać...
Stary 2014-02-05, 15:27   #3902
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Rybko odpisałam
A proszę powiedz jeśli moge spytać, skąd u Was taki pomysł wyjazdu? pytam, bo ja tez bym chciała wyjechać, jedyne co mnie trzyma to to, że nie chce odseparowywać dziadków od bliźniaków- oni by się załamali jakbym im ich zabrała i gdzieś daleko wyjechała.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:43   #3903
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
jakie puzzle kupiłas? ja myślałam o takich :
http://allegro.pl/puzzle-piankowe-au...902935624.html ale nie wiem cyz s odpowiednie...
?

ale już słyszałam ze włąsnie wiele lekarzy tak mówi.. nawet artykuł o tym był...
Tez takie duze kupilam tylko 5 z kaczkami a 5 z konikami morskimi :p

EDIT Rybko wprowadzilam Cie w blad. Rozpakowalam i te puzzle sa z roznymi obrazkami. Wieczorem pokaze Ci zdjecie

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-02-05 o 16:09
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:50   #3904
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Kochana pochwal sie jak to zrobiliscie

Sent from my LG-D605 using Wizaz Forum mobile app
Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny...

Dziś przespał 9h byłam w szoku jak obudziłam się o 6 a on sobie gaworzył cichutko w łóżeczku. Ale cycki mi prawie wybuchły Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.

A macie fotkę

Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej.

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2014-02-05 o 15:58
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 15:51   #3905
lusesita23
Zakorzenienie

Ale fajna dzis,pogoda!
2 godziny chodzilam.z,mama tez bylam i przy okazji kupilam sobie kozaki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-05, 15:58   #3906
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
My się dziś kisimy w chacie bo siąpi
Majka drzemie od 10 min...ciekawe ile jeszcze da mi luzu

Maja póki co nie chwyta sama zabawek, a jak jej włożę do rączki to chwilkę potrzyma Jak oglądamy książeczki to wyciąga łapki i dotyka, zabawki jak jej podsunę też dotyka

Kociak - super, że rehabilitacje za free

Rybka - poświęć mężowi trochę czasu, bo czuje się odrzucony a pranko czy prasowanko nie ucieknie...i nie myśl tak ciągle o tym co musisz, bo się tylko nakręcasz, głowa Cie boli i źle się czujesz...trzymam kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5570087 chwalę się moja Anią, już bez rurek wczoraj jej wyjeli sondę bo zjadla sama z butelki50 ml mleka. ale nie wykluczone, ze podłączą ją z poerotem, bo jak ją karmilam, zjadła już tylko 35 ml. Ale już załatwiam jej sondę, bo będę ją karmiła sondą w domku boo tak uwaga uwaga, Ania jutro lub w piątek wychodzi do domku
śliczna niunia super, że wreszcie wychodzi

Fajne te puzzle, też muszę kupić

Weronisiek - śliczny Misiek

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-05 o 16:00
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 16:49   #3907
Kociak85
Zadomowienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44995577]Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny...
[/QUOTE]

A kiedy traktujesz płacz jako płacz a nie marudzenie? Moja tak płacze marudząco i nie wiem czy to już moment w którym trzeba utulić czy jeszcze nie...
U mnie dziwne to wszystko, bo wieczorami Iga zasypia sama w łóżeczku bez problemu - problem mamy ze spaniem w ciągu dnia.
Stary 2014-02-05, 17:13   #3908
Taszanta
Zakorzenienie

Helou

Nanusia, Agnieszka - gratulacje

Kociak- fajnie że z tymi lekarzami się powyjaśniało, a co to za masaż, znaczy się co on powoduje i jaka jest różnica w działaniu masażu i ćwiczeń? My jutro idziemy na lekcję masażu, ale to chyba taki relaksacyjny, ciekawa jestem jak to będzie wyglądać .

Ryba - zaintrygowałaś mnie, o co chodzi z tym paszportem- chodzi o niemiecki dowód? Ale co on tak w ogóle ci daje skoro na polskim dowodzie możesz legalnie pracować ?
I nie przejmuj się nieznajomością języka, szczególnie w Niemczech, bo tam wiele osób mieszka dziesięcioleciami, słowa po niemiecku nie mówiąc.. No nie mówię, że to popieram, bo ja się od początku ucze ale taka rzeczywistość No i jak by coś to na miejscu o wiele szybciej się uczysz

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 17:22   #3909
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Od paru dni Natalia budzi się w nocy co dwie godziny
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5570087 chwalę się moja Anią, już bez rurek wczoraj jej wyjeli sondę bo zjadla sama z butelki50 ml mleka. ale nie wykluczone, ze podłączą ją z poerotem, bo jak ją karmilam, zjadła już tylko 35 ml. Ale już załatwiam jej sondę, bo będę ją karmiła sondą w domku boo tak uwaga uwaga, Ania jutro lub w piątek wychodzi do domku
Jaka ślicznotka!!Wspaniale że będziecie już niedługo razem w domku!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ale super wieści! gratulacje!

tak gdzieś ok 2 tygodni temu łapała ślimaka przy karuzeli w leżaczku

a w piątek odkryła że ma stópki

Rybka a mężowi manto spuscić i już :P

jaka słodka

hej hej!
Nela kończy dzisiaj 3 miesiące- jeju jak to zleciało

Cytat:
nieee... sama nie wiem co sie dzieje... Wszyscy na okolo mi mówią , że teraz dopiero ise okazuje ze wcale do siebie nie pasujemy, a mnie to nakręca i ciągle tak myślę, ale kur.wa ... nie znam małżeństwa które nie miewa kryzysów. I to ze teraz nie umiemy sie dogadać w wiekszosci sprawach to odrazu znaczy że mamy sie rozstać? no chyba nie. I na początku jak sie nakręciłam to mówiłąm ciągle mu ze chhyba do siebie nie pasujemy, ze jakos sie dogadac nie umiemy i teraz mam... ciągle sie kłócimy, bo wszystko nam przeszkadza. Nawet mi głupi obiad nie wychodzi, mam tyle stresów, tyle problemów ze nie umiem tego poukładać i ciągle chodze wkurzona, rycze na niego. A on zwyczajnie ma dość. Dość mnie... A ja mimo ze sie staram i chce zeby było ok to wychodzi odwrotnie. On twierdzi ze hest tylko maszyna do zarabiania bo co rusz mowie ze potrzebuje, ze Kacper potrzebuje a ze nie patrze ze onn tez moze cos potrzebowac, no bo przeciez on nie musi sobie odzywek do włodów i innych kupowac to sie onim zapomina. I tu ma racje, zapomnialam o jego potrzebach, staram sie to naprawic , ne mowie tu tylko o rzeczach , tylko ogolnie...
chce ze mna obejrzeć film, ale ja albo nie mam czasu albo jestem zmeczona. i o ile zmeczenie uwaza za dobry powod tak brak czasu twierdzi ze wymyslam, bo praie i prasowanie moze poczekac, a film razemmozemy obejrzec raz na ruski rok. Praktycznie nie spedzamy ze soba czasu... dlugo by mozna pisac...

powiedzcie czy to moga byc zabki czy skok:
-maly budzi sie w nocy z placzem,
- kocyk ciagle memla, tetra jak jest w zasięgu ciągle w buzi [tu zdjęcie]
- jak je to pcha też paluchy do buzi
-śliniaki zmieniam 3xdziennie minimum
gryzie wszystko co ma pod reka, nawet zabawki plastikowe...[zdjęcie]
- ciągle płacze! a jak ssie rękę to aż słychać
- jest v11 a ja druga tetre mu dalam juz. slini sie koszmarnie.

ale dziasla sie nie zmieniły... ?
To mogą być zęby
Rybko musisz troszeczkę sobie odpuścić, i przestać myśleć tylko o obowiązkach. Czas troszkę sobie odpuścić tych nerwów i stresów, robota nie zając-nie ucieknie.A chwile z mężem są bezcenne. Nic się nie stanie jak nie zetrzesz kurzy albo nie pozmywasz podłogi, nikt tego od Ciebie nie wymaga.Daj mężowi troszkę więcej siebie a zobaczysz że wszystko się ułoży
Bardzo dobry pomysł z tym wyjazdem taki krok na przód dla Was, przede wszystkimz dala od T.
Cytat:
Rybko, ja jak mąż przyjeżdża do domu to też zostawiam wszystko i spędzam czas z TŻ.. sprzątam sobie w ciągu dnia jak jego nie ma, prasuję i zmywam tak samo, mamy mało czasu dla siebie a obowiązki domowe nie zając nie uciekną

moja Nelka to samo robi co Twój Kacperek i stukałam łyżeczką w dziąsełka to nic nie słychać ale kreseczki na dziąsełkach coraz mocniejsze

wiecie co... moja szwagierka była dzisiaj u pediatry i ta jej kazała wprowadzać już.. ZUPKI na mięsie z królika a jutro dopoiero 3 miesiące kończy nie warzywa nie kaszki tylko już zupki..
a ta ich mała waży 6750g
W ogóle to dziwna jakaś ta pediatra, ale co ja tam wiem

U mojej Natalii zauważyłam jakąś białą kropkę na dziąsłach, no tak sobie wszystko wkłada do tej buzi że postanowiłam że zajrzę...ciekawe czy to ząb?
Cytat:
to jest jeszcze nic... mają wizytę u neurologa bo Majka ma asymetrię i będzie miała rehabilitację a ta pediatra dzisiejsza powiedziała że po co do neuro, że wszystkie dzeci mają asymetrię i żadna rehabilitacja nie jest potrzebna
powtórzę się-dziwna pediatra
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44995577]Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny...

Dziś przespał 9h byłam w szoku jak obudziłam się o 6 a on sobie gaworzył cichutko w łóżeczku. Ale cycki mi prawie wybuchły Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.

A macie fotkę

Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej.[/QUOTE]
słooooodziak
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Ale fajna dzis,pogoda!
2 godziny chodzilam.z,mama tez bylam i przy okazji kupilam sobie kozaki
Ale fajnie

Dobra, dziś zaczynam naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku, a nie na rączkach, aż się boję
Czasami zadziała samodzielne spanie jak włączę suszarkę oczywiście
Stary 2014-02-05, 17:23   #3910
ktosiula
Wtajemniczenie

Aga świetne wiesci!!!! Anulka jest śliczna i jak pięknie patrzy!

Rybka rozumiem twoje problemy z mężem, ja też nie ogarniam za dnia obowiązków i chce wszystko nadrobić wieczorem i jak najszybciej iść spać bo Mikołaj budzi się po 2,5-3h po zaśnięciu.

Kociak super ze ta rehabilitacja będzie, mam nadzieje ze po tej wizycie konsultacyjnej nie będziecie długo czekać. Ja płaciłam 100 zł prywatnie za rehabilitacje a teraz mamy raz w tygodniu. A ty szczepilas juz Igule?
Mam ten sam problem ze spaniem małego w dzień, najlepiej to iść na spacer. Parę razy udało się ze zasnal sam ale musiałam w odpowiednim momencie go odłożyć, po 3 ziewnieciu i owinąć kocykiem. Ale jak tak zasnie to max 40 min....i to przy dobrych wiatrach. A wieczorem po kąpieli szybko zasypia sam... Jedyny problem, ze na krotko

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 18:08   #3911
lineczka1989
Zakorzenienie

Moje dziecko z racji swojego swieta jest marudna i obslinia mi co chwile cale ramie i sobie bluzke...a najgorsze jest to ze zje i od razu wsadza raczki do buzi i sie ulewa :/

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 18:37   #3912
Kociak85
Zadomowienie

Taszanta, te ćwiczenia dzisiaj to właśnie wyglądały jak masaż. Masowałyśmy tak od ucha do barku i uciskając na końcu bark. I tak z przodu, później w pozycji na brzuszku. To ma na celu rozluźnienie tego barku, coby spięty nie był.
Dzisiaj za to pediatra mi powiedziała, że czasami jako rehabilitację uważa się nawet masaż Shantala - bo często wystarczy dziecko rozluźnić po prostu.

ktosiula, szczepiłam Igę na wzw i rota. 5w1 mam odroczone i neurolog to teraz potwierdził, żeby jeszcze nie szczepić.

A co do zasypiania - ona na spacerze to śpi. Ale ona popołudniu jest już zmęczona (tak w okolicy 16-17). I wtedy chciałabym żeby spała w łóżeczku. Ani tetra (pomysł rybki) nie działa ani owinięcie kocykiem, ani gadanie do niej ani głaskanie. W rezultacie dzisiaj od 15 nie śpi. Po wielkim marudzeniu na chwilę udało jej się zasnąć w łóżeczku, już już myślałam, że się udało- ale niestety to było tylko na 10 min. Oczy ma zmęczone ale usnąć w łóżeczku niet. A ja nie chcę jej kolejny raz usypiać na rękach bo tak to się nigdy nie nauczy... Brak mi już pomysłów na nią.
Stary 2014-02-05, 19:00   #3913
ktosiula
Wtajemniczenie

Mój też od 14 nie śpi... Nawet na rękach nie dało rady...a taki jz zmęczony i marudny. Do tego smok jest be...nie wiem też sama co robić. Położyłam się z nim i ssie cyca...tylko co to za metoda...bledne koło. Ratunku

Zaluje ze na drugi spacer go nie wzięłam choćby połazić w kolko po tarasie...

Weronisiek fajny ten twój Michałek

Tak w ogóle to miałam wam pisać, położyłam dzisiaj małego na kanapie i się oddalilam na chwilkę, ja patrzę a on się na bok obrócił!!!! Kurcze dobrze ze blisko byłam bo na takim wąskim skrawku na rogowce leżał...teraz już go nie spuszcze z oka, chyba ze będzie leżał na środku naszego łóżka w sypialni...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Lineczka najlepszego dla Nelki!!!

Ryba chyba zabki u was idą, ale to mogą iść i iść i wyjść za 2 miesiące :P

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-02-05 o 18:57
Stary 2014-02-05, 19:26   #3914
kyte
Wtajemniczenie

Czy Wasze dzieci też tak często mają czkawke?
Cytat:
Moje dziecko z racji swojego swieta jest marudna i obslinia mi co chwile cale ramie i sobie bluzke...a najgorsze jest to ze zje i od razu wsadza raczki do buzi i sie ulewa :/

moja to samo wciska te piąstki i powoduje odruch wymiotny.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mój też od 14 nie śpi... Nawet na rękach nie dało rady...a taki jz zmęczony i marudny. Do tego smok jest be...nie wiem też sama co robić. Położyłam się z nim i ssie cyca...tylko co to za metoda...bledne koło. Ratunku

Zaluje ze na drugi spacer go nie wzięłam choćby połazić w kolko po tarasie...

Weronisiek fajny ten twój Michałek

Tak w ogóle to miałam wam pisać, położyłam dzisiaj małego na kanapie i się oddalilam na chwilkę, ja patrzę a on się na bok obrócił!!!! Kurcze dobrze ze blisko byłam bo na takim wąskim skrawku na rogowce leżał...teraz już go nie spuszcze z oka, chyba ze będzie leżał na środku naszego łóżka w sypialni...

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Lineczka najlepszego dla Nelki!!!

Ryba chyba zabki u was idą, ale to mogą iść i iść i wyjść za 2 miesiące :P
Nie wiem co dziś za dzień.Moja od 15 nie śpi a ja sie już dwoje i troje.
Ooo już nie ma co zostawiać nasze dzieci będą ćwiczyły już akrobatyczne sceny

Stary 2014-02-05, 19:37   #3915
lusesita23
Zakorzenienie

A my bylysmy na drugim spacerze
poszlysmy do mojej siostry, mala troche spala po drodze,troche plakala( w,obie strony), a,u niej grzeczna jak aniolek:p
no i w domu zasnela,teraz sie obudzila.
chcielismy wykapac,ale byl ryk juz przy rozbieraniu...

teraz karmie.

fajnie,,ze wasze dzieciaczki umieja same zasypiac...moja tylko przy cycu alvo na rekach...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Kyte moja ma czkawke dwa razy dziennie co najmniej:p
w brzuchu tez miala tak samo

Ktosiula no trzeba uwazac moja mam mnie od samego poczatku uczulala,na to,wiec tak nie klade.ulamek sekundy i moze byc tragedia...
Stary 2014-02-05, 19:40   #3916
ktosiula
Wtajemniczenie

Kyte u nas też często jest czkawka, 2 razy, czasem wiecej

Stary 2014-02-05, 19:53   #3917
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
A my bylysmy na drugim spacerze
poszlysmy do mojej siostry, mala troche spala po drodze,troche plakala( w,obie strony), a,u niej grzeczna jak aniolek:p
no i w domu zasnela,teraz sie obudzila.
chcielismy wykapac,ale byl ryk juz przy rozbieraniu...

teraz karmie.

fajnie,,ze wasze dzieciaczki umieja same zasypiac...moja tylko przy cycu alvo na rekach...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Kyte moja ma czkawke dwa razy dziennie co najmniej:p
w brzuchu tez miala tak samo

Ktosiula no trzeba uwazac moja mam mnie od samego poczatku uczulala,na to,wiec tak nie klade.ulamek sekundy i moze byc tragedia...
Nie przejmuj się moja też sama nie zasypia.Ale dziś będzie nauka.Zobaczymy.
Wściekne się dziewczyny.Znowu na kompie nan to samo co poprzednio.Będę kazała jutro im wymienić router i tyle niech spadają z nim!

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Booosssh jak moje dziecie marudzi...

Stary 2014-02-05, 20:17   #3918
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

To już nauka się zaczęła? Ciekawa jestem jak ci pójdzie
Co do czkawki - Iga też ma bardzo często.

No i bądź tu mądry i pisz wiersze...
Nie zasnęła do kąpieli. Zrobiliśmy jej kąpiel ciut wcześniej i possała cyca i co? Poszła spać jak zawsze - zasnęła już sama w łóżeczku.
To dlaczego w ciągu dnia nie chce? Fakt, że ten wieczorny rytuał to wprowadzaliśmy od samego początku jak się urodziła. No, ale przecie nie będę jej kąpać w ciągu dnia żeby spać poszła
Stary 2014-02-05, 20:33   #3919
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
To już nauka się zaczęła? Ciekawa jestem jak ci pójdzie
Co do czkawki - Iga też ma bardzo często.

No i bądź tu mądry i pisz wiersze...
Nie zasnęła do kąpieli. Zrobiliśmy jej kąpiel ciut wcześniej i possała cyca i co? Poszła spać jak zawsze - zasnęła już sama w łóżeczku.
To dlaczego w ciągu dnia nie chce? Fakt, że ten wieczorny rytuał to wprowadzaliśmy od samego początku jak się urodziła. No, ale przecie nie będę jej kąpać w ciągu dnia żeby spać poszła
a,wedlug mnie to mega,sukces,ze mala zasypia sama w lozeczku,chociaz wieczorem.
u nas to byla tylko pierwsza noc po powrocie ze szpitals,a tak to lipa...
no ale trzymam kciuki,zeby nauczyla sie sama zasypiac i w ciagu dnia.

Kyte powodzenia

ja jeszcze karmie..
i ogladam Na wspolnej:p

a moj M. juz poszedl spac

Stary 2014-02-05, 20:36   #3920
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci też tak często mają czkawke?

często jak gadulimy to się powietrza nałyka i czka

Majka drzemie a ja oglądam seriale przy herbatce i czekoladzie
Stary 2014-02-05, 21:31   #3921
lubiewiedziec
Raczkowanie

Cytat:
nasturcja, nawet nie troche tylko bardzo. Ja sie po prostu w dzień nie wyrabiam i wieczrem chce wszystko zrobić, bo potem mam 3 prania zaległe, i sterte prasowania. Kacper ma gorsze dni od piątku i na prawde robie wszystko jedną ręką.. wiec szkoda mi czasu na siedzenie przed TV.:/ no ale rozumiem go i staram sie teraz to naprawić, wiec wczoraj po kąpieli małego, położyliśmy sie wczesniej i oglądaliśmy film- zasnęłąm po 5minutach. Poza tym ja sien ie umiem skupić na tych filmach......... bo iągle myslę :co musze zrobić, jak musze zrobić, gdzie isc i co załatwić.

Ja nawet nei chcewiedzieć jak ja w 3 miesiace naucze sie mówić po niemiecku.

MUSZE to zmienić. muszę jakoś naprawić i NADROBIĆ ten stracony czas.. .
Tez tak ma z moim dzieckiem. Z tz takie mamy rozwiazanie: po pracy musi mi pomoc wszytsko zrobic, albo uspic dziecko na pilce lekarskiej zebym ja to mogla zrobic. Bo sorry, ale dziecko jest wymagajace a ojcpwie tez od czegos sa. Mezczyzna ma nie tylko chodzic donpracy ale tez pomagac w domu i przy dziecku moim zdaniem. I jak mi pomaga to mozemy spedzac tyle czasu ile zechce razem. A kryzysy zawsze przychodza. Przeczekac i robic swoja czesc umowy malzenskiej moim zdaniem.

A co do kroliczego miesa to ja mieszkam we wloszech i tutaj czesto podaje sie zupki na miesie wczesnie. Tez mnie to szokowalo na poczatku, ale dzieciom nic sie. nie dziejexazwyczaj, wiec jak chca to niech tak robia.

Podziwiwam was kobietki ze potraficie sobie tak czas zorganizpwac zeby na forum sie udzielac. Ja ledwo nadazam czytacwasze posty a co dopiero odpisywac.

Ania
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 21:47   #3922
lusesita23
Zakorzenienie

Ja,czytam z telefonu,jak karmie- a,ze karmoe dlugo to mam czas...

a ja,musze miec teraz,nieograniczome poklady cierpliwosci- do malej i do meza.wlasnie poszlam sie wykapac,a mala nie spala jeszcze- maz juz tak- wiec polozylam ja kolo niego i poprosilam,zeby ja zagadal albo cos...oczywiscie byl ryk,bo on czekal jak zacznie marudzic zamiast wczesniej juz gadac do niej.
no i zamiast ja uspokoic ja przekrzyliwal,super metoda
Stary 2014-02-05, 21:51   #3923
ania_cz79
Raczkowanie

Moje dziecko w dzień bywa ostatnio bardzo markotne, a dziś to już na maksa, ale za to od kilku dni zasypia około 20 sam w łóżeczku, wcześniej też zasypiał sam ale zajmowało mu to nawet 1,5 godziny, a teraz około 15 min.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:06   #3924
lubiewiedziec
Raczkowanie

Cytat:

a ja,musze miec teraz,nieograniczome poklady cierpliwosci- do malej i do meza.wlasnie poszlam sie wykapac,a mala nie spala jeszcze- maz juz tak- wiec polozylam ja kolo niego i poprosilam,zeby ja zagadal albo cos...oczywiscie byl ryk,bo on czekal jak zacznie marudzic zamiast wczesniej juz gadac do niej.
moj tz tez tak robil, ale raz tak sie mlody rozplakal zebuczal 45 min a ja sie relaksowalam w lazience i ignorowalam blagania o. pomoc. teraz to on namnie zazwyczaj krzyczy ze za wolno reaguje.

Ania
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:36   #3925
nemosek
Zakorzenienie

Witam wieczornie

Maluch śpi standardowo od 20.00.Pocycał,polulałam,o dłożyłam do koszyka i zasnął.
Oglądnęłam seriale a teraz czas na wizaż

Cytat:
Może to dla Was i przede wsztystkim da Kacperka szansa na lepsze życie.Zawsze mozna wrócić.No i mama byłaby blisko nie?
A mąż czemu sie tak wzbrania?

A macie fotkę

Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej.[/QUOTE]
Fajniutki

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Taszanta, te ćwiczenia dzisiaj to właśnie wyglądały jak masaż. Masowałyśmy tak od ucha do barku i uciskając na końcu bark. I tak z przodu, później w pozycji na brzuszku. To ma na celu rozluźnienie tego barku, coby spięty nie był.
Dzisiaj za to pediatra mi powiedziała, że czasami jako rehabilitację uważa się nawet masaż Shantala - bo często wystarczy dziecko rozluźnić po prostu.

ktosiula, szczepiłam Igę na wzw i rota. 5w1 mam odroczone i neurolog to teraz potwierdził, żeby jeszcze nie szczepić.

A co do zasypiania - ona na spacerze to śpi. Ale ona popołudniu jest już zmęczona (tak w okolicy 16-17). I wtedy chciałabym żeby spała w łóżeczku. Ani tetra (pomysł rybki) nie działa ani owinięcie kocykiem, ani gadanie do niej ani głaskanie. W rezultacie dzisiaj od 15 nie śpi. Po wielkim marudzeniu na chwilę udało jej się zasnąć w łóżeczku, już już myślałam, że się udało- ale niestety to było tylko na 10 min. Oczy ma zmęczone ale usnąć w łóżeczku niet. A ja nie chcę jej kolejny raz usypiać na rękach bo tak to się nigdy nie nauczy... Brak mi już pomysłów na nią.
A próbowałas mała kłaść w wózku?Tak samo nie chce spać?

Cytat:

Podobno dzieciaki wkładając piąstki do buziola ćwiczą odruch wymiotny.
Cytat:
Nie przejmuj się moja też sama nie zasypia.Ale dziś będzie nauka.Zobaczymy.
Wściekne się dziewczyny.Znowu na kompie nan to samo co poprzednio.Będę kazała jutro im wymienić router i tyle niech spadają z nim!

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Powodzonka
Czkawka zdarza się,na pewno nie tak często jak na początku ale nieraz 2x na dzień pojawia się

Fajne te puzzle

Tymek tez od kilku dni ślini sie niesamowicie.Jak robię mu np samolot to ślina mu leci aż na podłogę.Ssie piąstki,wkłada sobie tetrę do buziaka i paluszki.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Moje dziecko w dzień bywa ostatnio bardzo markotne, a dziś to już na maksa, ale za to od kilku dni zasypia około 20 sam w łóżeczku, wcześniej też zasypiał sam ale zajmowało mu to nawet 1,5 godziny, a teraz około 15 min.

Cytat:

he he faceci

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 22:38   #3926
domii29
Zakorzenienie

Rybko tak jak obiecalam wklejam zdjecie puzzli piankowych przepraszam za telefonowa jakosc

Stary 2014-02-05, 22:39   #3927
domii29
Zakorzenienie

Nie dodalo sie wiec probuje jeszcze raz

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1391636344969.jpg (75,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-02-05, 22:42   #3928
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Te puzzle pewnie od 6 miesiąca?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-05, 23:17   #3929
ryba91
Zakorzenienie

napisze ogólnie. Własnie wróciliśmy do domu mieliśmy być o 20 maks ale sie nie wyrobiłam wiec kąpiel dopiero o 22:30 była, teraz mały zasypia przy karuzelce.

Taszaanta- mój maż ma podwójne obywatelstwo, stąd paszport niemiecki. Mając ten paszport, jakieś półtora roku temu babka w konsulacie powiedziała zę mając go ze sobą, ma sie łatwiejszy start w życie . Dlatego te chcę wyrobic no i PODOBNO ale tego nie wiem na 100%. obywatelstwo moze dziedziczyć Kacper jako dziecko, ja nie. No chyba ze bede mieszkac i pracować tam 5 lat to wtedy dostanę, o ile nic nie pokiełbasiłam. NO a skoro mam już tam jechać to chcę skorzystać z tego ze to obywatelsto niemieckie też ma, podobno łatwiej o takie mieszkanie z przydziału czy o pracę czy o jakąś pomoc. Ile w tym prawdy to nie wiem, bo jeszcze nie pojechaliśmy. No a jezyk... hm moja mama była podpytać co i jak w urzędach i babka jej powiedziała ze lepiej zeby choć w stopniu dobrym znać język.. dlatego chciałabym sie nauczyć. Znam podstawowe słowka, ale 5 lat bez jezyka i nie pamiętam nic. A uczyłam sie i naprawdę dużo umiałam . [nawet zajelam w konkursie niemieckim 27miejsce na 1377! w polsce]

Nemosek- w sumie nie wiem, on nie pewny, wydaje m isie ze boi sie ze podzieli losy brata[żyje z socjalu, nie pracuje, nie ma tam nikogo, rodzina sie odsunęła... zreszta sytuacja jak u nas podobna... żona go zostawiła i zabrała dziecko jak tylko sobie podszkoliła jezyk i znajomości miała....] ale myślę ze mogę na niego jakoś wpłynąć tylko póki co chce poprawić nasze stosunki

Powiem Wam co ja w tych 4 miesiacach stosowałam na zasypianie :
- tetre,
-śpiewanie
-WARCZENIE działą do dzisiaj i jak płacze bo przegapie moment zasypiania to zrobie : wrrrrrrrrr i dziecka nie ma.
- -rrrrrrrrrrrrrrrrrrr- działą jak wyyżej
- robienie szumu - szzzzzzzzzz i coraz ciszej.
- karuzelka- tez działą zawsze, nawet w dzień ale w dzien dłuzej bo nie widać swiatełek bo jest za jasno.
- na usypianie zawijałam w rożek, potem jak odkładałam to sie nie zbudzał bo nie było to tak wyczuwalne w rozku ze zmienia pozycje.

Zawsze jak widzę że mały zaciera oczko albo ziewa wiem ze zaraz drzemka- teraz już tylko 10minutówki ale tak ma, kiedys zasypiał na 45minut.. jak ziewnie 2 raz, biore na ręce, albo do łózeczka zanosze. Na rękach- smoczek, tetra blisko buźki, tak żeby miał jak złapać rączkami też, lekko kołyszę, jak jest rozdrażniony to robie rrrrrrrrr,/wrrrrrrrrr/,szzzzzzzzz i już. Jak do łóżeczka to tetrę daje pod policzek, i róg daje przy nosku [on tak lubi,] i kawałek tetry trzyma w rączce. Włączam karuzelkę,daje smoczek, mówię cichutko do niego ze teraz drzemka, włączam na 10minut karuzelke na najcichszy poziom i odchodze. Jak ma gorszy dzień, a zdarza sie zwłaszcza teraz.... to siedze przy łózeczku i rękę mam na jego klacie tak jakby, on trzyma mnie za palec, albo kladzie swoją rękę na mojej. Zasypia. Jak jest marudny to musze przy nim posiedziec, musi mnie widziec.

Kacper czkawki ma często i oczywiście wina gdzie? JEST MU ZA ZIMNO. wszyscy mi mówią ze jak ma czkawkę to mam go ubrać grubiej... a on rozpalony..

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

ooooo teraz widze. Fajne, włsnie cos takiego myślałam tylko z samochodami, ale zwierzątka też fajne.

Nemosek- mama mieszka teraz niedaleko Szwajcarii, my mieszkalibyśmy bardziej przy Austrii, ale niedaleko siebie, chyba ze cos by sie zmienio w tym temacie.
Stary 2014-02-05, 23:54   #3930
paulinaizabela
Zakorzenienie

U nas super promocja na pampki zielone - buy 1 get 1 free od rozmiaru 3 i już się zaopatrzyłam w 280szt narazie ale jeszcze podjadę po więcej w sumie jeszcze na 2 jesteśmy ale gdzieś za 2 tygodnie pewnie przeskoczymy na 3

Aaa i z kąpielą już nie ma problemów Dziś nawet nie trzeba było zabawiać, wpatrywała się we mnie zaciekawiona jak dawniej

Cytat:

Skąd tą cierpliwośc brać ja się pytam??

Oj tatuś

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
brawo

Cytat:

Fajowe

Dobrej nocy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości