|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
taaaa tylko maż wydaje mi sie ze średnio chce jechać...
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Rybko odpisałam
![]() A proszę powiedz jeśli moge spytać, skąd u Was taki pomysł wyjazdu? pytam, bo ja tez bym chciała wyjechać, jedyne co mnie trzyma to to, że nie chce odseparowywać dziadków od bliźniaków- oni by się załamali jakbym im ich zabrała i gdzieś daleko wyjechała. |
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT Rybko wprowadzilam Cie w blad. Rozpakowalam i te puzzle sa z roznymi obrazkami. Wieczorem pokaze Ci zdjecie ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-05 o 16:09 |
|
|
|
|
#3904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziś przespał 9h byłam w szoku jak obudziłam się o 6 a on sobie gaworzył cichutko w łóżeczku. Ale cycki mi prawie wybuchły Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.A macie fotkę ![]() Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej. Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2014-02-05 o 15:58 |
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajna dzis,pogoda!
2 godziny chodzilam.z,mama tez bylam i przy okazji kupilam sobie kozaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
My się dziś kisimy w chacie bo siąpi ![]() Majka drzemie od 10 min...ciekawe ile jeszcze da mi luzu ![]() Maja póki co nie chwyta sama zabawek, a jak jej włożę do rączki to chwilkę potrzyma ![]() Kociak - super, że rehabilitacje za free Rybka - poświęć mężowi trochę czasu, bo czuje się odrzucony a pranko czy prasowanko nie ucieknie...i nie myśl tak ciągle o tym co musisz, bo się tylko nakręcasz, głowa Cie boli i źle się czujesz...trzymam kciuki za Was ![]() Cytat:
Fajne te puzzle, też muszę kupić ![]() Weronisiek - śliczny Misiek Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-02-05 o 16:00 |
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44995577]Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny...
[/QUOTE] A kiedy traktujesz płacz jako płacz a nie marudzenie? Moja tak płacze marudząco i nie wiem czy to już moment w którym trzeba utulić czy jeszcze nie... U mnie dziwne to wszystko, bo wieczorami Iga zasypia sama w łóżeczku bez problemu - problem mamy ze spaniem w ciągu dnia.
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Helou
![]() Nanusia, Agnieszka - gratulacje Kociak- fajnie że z tymi lekarzami się powyjaśniało, a co to za masaż, znaczy się co on powoduje i jaka jest różnica w działaniu masażu i ćwiczeń? My jutro idziemy na lekcję masażu, ale to chyba taki relaksacyjny, ciekawa jestem jak to będzie wyglądać . Ryba - zaintrygowałaś mnie, o co chodzi z tym paszportem- chodzi o niemiecki dowód? Ale co on tak w ogóle ci daje skoro na polskim dowodzie możesz legalnie pracować ? I nie przejmuj się nieznajomością języka, szczególnie w Niemczech, bo tam wiele osób mieszka dziesięcioleciami, słowa po niemiecku nie mówiąc.. No nie mówię, że to popieram, bo ja się od początku ucze ale taka rzeczywistość
|
#3909 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Od paru dni Natalia budzi się w nocy co dwie godziny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rybko musisz troszeczkę sobie odpuścić, i przestać myśleć tylko o obowiązkach. Czas troszkę sobie odpuścić tych nerwów i stresów, robota nie zając-nie ucieknie.A chwile z mężem są bezcenne. Nic się nie stanie jak nie zetrzesz kurzy albo nie pozmywasz podłogi, nikt tego od Ciebie nie wymaga.Daj mężowi troszkę więcej siebie a zobaczysz że wszystko się ułoży Bardzo dobry pomysł z tym wyjazdem taki krok na przód dla Was, przede wszystkimz dala od T. Cytat:
![]() U mojej Natalii zauważyłam jakąś białą kropkę na dziąsłach, no tak sobie wszystko wkłada do tej buzi że postanowiłam że zajrzę...ciekawe czy to ząb? ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44995577]Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny... Dziś przespał 9h byłam w szoku jak obudziłam się o 6 a on sobie gaworzył cichutko w łóżeczku. Ale cycki mi prawie wybuchły Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.A macie fotkę ![]() Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej.[/QUOTE] słooooodziak Cytat:
![]() Dobra, dziś zaczynam naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku, a nie na rączkach, aż się boję ![]() Czasami zadziała samodzielne spanie jak włączę suszarkę oczywiście
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga świetne wiesci!!!! Anulka jest śliczna i jak pięknie patrzy!
Rybka rozumiem twoje problemy z mężem, ja też nie ogarniam za dnia obowiązków i chce wszystko nadrobić wieczorem i jak najszybciej iść spać bo Mikołaj budzi się po 2,5-3h po zaśnięciu. Kociak super ze ta rehabilitacja będzie, mam nadzieje ze po tej wizycie konsultacyjnej nie będziecie długo czekać. Ja płaciłam 100 zł prywatnie za rehabilitacje Mam ten sam problem ze spaniem małego w dzień, najlepiej to iść na spacer. Parę razy udało się ze zasnal sam ale musiałam w odpowiednim momencie go odłożyć, po 3 ziewnieciu i owinąć kocykiem. Ale jak tak zasnie to max 40 min....i to przy dobrych wiatrach. A wieczorem po kąpieli szybko zasypia sam... Jedyny problem, ze na krotko
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko z racji swojego swieta jest marudna i obslinia mi co chwile cale ramie i sobie bluzke...a najgorsze jest to ze zje i od razu wsadza raczki do buzi i sie ulewa :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Taszanta, te ćwiczenia dzisiaj to właśnie wyglądały jak masaż. Masowałyśmy tak od ucha do barku i uciskając na końcu bark. I tak z przodu, później w pozycji na brzuszku. To ma na celu rozluźnienie tego barku, coby spięty nie był.
Dzisiaj za to pediatra mi powiedziała, że czasami jako rehabilitację uważa się nawet masaż Shantala - bo często wystarczy dziecko rozluźnić po prostu. ktosiula, szczepiłam Igę na wzw i rota. 5w1 mam odroczone i neurolog to teraz potwierdził, żeby jeszcze nie szczepić. A co do zasypiania - ona na spacerze to śpi. Ale ona popołudniu jest już zmęczona (tak w okolicy 16-17). I wtedy chciałabym żeby spała w łóżeczku. Ani tetra (pomysł rybki) nie działa ani owinięcie kocykiem, ani gadanie do niej ani głaskanie. W rezultacie dzisiaj od 15 nie śpi. Po wielkim marudzeniu na chwilę udało jej się zasnąć w łóżeczku, już już myślałam, że się udało- ale niestety to było tylko na 10 min. Oczy ma zmęczone ale usnąć w łóżeczku niet. A ja nie chcę jej kolejny raz usypiać na rękach bo tak to się nigdy nie nauczy... Brak mi już pomysłów na nią.
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też od 14 nie śpi... Nawet na rękach nie dało rady...a taki jz zmęczony i marudny. Do tego smok jest be...nie wiem też sama co robić. Położyłam się z nim i ssie cyca...tylko co to za metoda...bledne koło. Ratunku
Zaluje ze na drugi spacer go nie wzięłam choćby połazić w kolko po tarasie... Weronisiek fajny ten twój Michałek ![]() Tak w ogóle to miałam wam pisać, położyłam dzisiaj małego na kanapie i się oddalilam na chwilkę, ja patrzę a on się na bok obrócił!!!! Kurcze dobrze ze blisko byłam bo na takim wąskim skrawku na rogowce leżał...teraz już go nie spuszcze z oka, chyba ze będzie leżał na środku naszego łóżka w sypialni... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Lineczka najlepszego dla Nelki!!! Ryba chyba zabki u was idą, ale to mogą iść i iść i wyjść za 2 miesiące :P
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-02-05 o 18:57 |
|
|
|
#3914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czy Wasze dzieci też tak często mają czkawke?
Cytat:
moja to samo wciska te piąstki i powoduje odruch wymiotny. Cytat:
Ooo już nie ma co zostawiać nasze dzieci będą ćwiczyły już akrobatyczne sceny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
A my bylysmy na drugim spacerze
![]() poszlysmy do mojej siostry, mala troche spala po drodze,troche plakala( w,obie strony), a,u niej grzeczna jak aniolek:p no i w domu zasnela,teraz sie obudzila. chcielismy wykapac,ale byl ryk juz przy rozbieraniu... teraz karmie. fajnie,,ze wasze dzieciaczki umieja same zasypiac...moja tylko przy cycu alvo na rekach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Kyte moja ma czkawke dwa razy dziennie co najmniej:p w brzuchu tez miala tak samo ![]() Ktosiula no trzeba uwazac moja mam mnie od samego poczatku uczulala,na to,wiec tak nie klade.ulamek sekundy i moze byc tragedia...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte u nas też często jest czkawka, 2 razy, czasem wiecej
|
#3917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wściekne się dziewczyny.Znowu na kompie nan to samo co poprzednio.Będę kazała jutro im wymienić router i tyle niech spadają z nim! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Booosssh jak moje dziecie marudzi... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do czkawki - Iga też ma bardzo często. No i bądź tu mądry i pisz wiersze... Nie zasnęła do kąpieli. Zrobiliśmy jej kąpiel ciut wcześniej i possała cyca i co? Poszła spać jak zawsze - zasnęła już sama w łóżeczku. To dlaczego w ciągu dnia nie chce? Fakt, że ten wieczorny rytuał to wprowadzaliśmy od samego początku jak się urodziła. No, ale przecie nie będę jej kąpać w ciągu dnia żeby spać poszła
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to byla tylko pierwsza noc po powrocie ze szpitals,a tak to lipa... no ale trzymam kciuki,zeby nauczyla sie sama zasypiac i w ciagu dnia. Kyte powodzenia ![]() ja jeszcze karmie.. i ogladam Na wspolnej:p a moj M. juz poszedl spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka drzemie a ja oglądam seriale przy herbatce i czekoladzie |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kroliczego miesa to ja mieszkam we wloszech i tutaj czesto podaje sie zupki na miesie wczesnie. Tez mnie to szokowalo na poczatku, ale dzieciom nic sie. nie dziejexazwyczaj, wiec jak chca to niech tak robia. Podziwiwam was kobietki ze potraficie sobie tak czas zorganizpwac zeby na forum sie udzielac. Ja ledwo nadazam czytacwasze posty a co dopiero odpisywac. Ania |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Ja,czytam z telefonu,jak karmie- a,ze karmoe dlugo to mam czas...
a ja,musze miec teraz,nieograniczome poklady cierpliwosci- do malej i do meza.wlasnie poszlam sie wykapac,a mala nie spala jeszcze- maz juz tak- wiec polozylam ja kolo niego i poprosilam,zeby ja zagadal albo cos...oczywiscie byl ryk,bo on czekal jak zacznie marudzic zamiast wczesniej juz gadac do niej. no i zamiast ja uspokoic ja przekrzyliwal,super metoda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3923 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecko w dzień bywa ostatnio bardzo markotne, a dziś to już na maksa, ale za to od kilku dni zasypia około 20 sam w łóżeczku, wcześniej też zasypiał sam ale zajmowało mu to nawet 1,5 godziny, a teraz około 15 min.
|
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ania |
|
|
|
|
#3925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
![]() Maluch śpi standardowo od 20.00.Pocycał,polulałam,o dłożyłam do koszyka i zasnął. Oglądnęłam seriale a teraz czas na wizaż ![]() Może to dla Was i przede wsztystkim da Kacperka szansa na lepsze życie.Zawsze mozna wrócić.No i mama byłaby blisko nie? A mąż czemu sie tak wzbrania? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44995577]Sposób ten sam co przy Oli- po kąpieli karmię, kładę, wychodzę, płacze, wracam za 2 minutki, utulam, pokołysze, odkładam, płacze, itd. Po kilku dniach cała akcja trwa już 15minut. Na początku 1,5 godziny... Dziś przespał 9h byłam w szoku jak obudziłam się o 6 a on sobie gaworzył cichutko w łóżeczku. Ale cycki mi prawie wybuchły Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.A macie fotkę ![]() Aaa i zapomniałabym- mamy ślinotok i opuchnięte dziąsła w miejscu dolnych jedynek, moje pale są gryzione nagminnie. Olce zęby wyszły w kilka dni w 7 miesiącu, tu coś czuję, że wyjdą wcześniej.[/QUOTE] Fajniutki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czkawka zdarza się,na pewno nie tak często jak na początku ale nieraz 2x na dzień pojawia się Fajne te puzzle Tymek tez od kilku dni ślini sie niesamowicie.Jak robię mu np samolot to ślina mu leci aż na podłogę.Ssie piąstki,wkłada sobie tetrę do buziaka i paluszki. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko tak jak obiecalam wklejam zdjecie puzzli piankowych
przepraszam za telefonowa jakoscWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dodalo sie wiec probuje jeszcze raz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Te puzzle pewnie od 6 miesiąca?
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
napisze ogólnie. Własnie wróciliśmy do domu
Taszaanta- mój maż ma podwójne obywatelstwo, stąd paszport niemiecki. Mając ten paszport, jakieś półtora roku temu babka w konsulacie powiedziała zę mając go ze sobą, ma sie łatwiejszy start w życie . Dlatego te chcę wyrobic no i PODOBNO ale tego nie wiem na 100%. obywatelstwo moze dziedziczyć Kacper jako dziecko, ja nie. No chyba ze bede mieszkac i pracować tam 5 lat to wtedy dostanę, o ile nic nie pokiełbasiłam. NO a skoro mam już tam jechać to chcę skorzystać z tego ze to obywatelsto niemieckie też ma, podobno łatwiej o takie mieszkanie z przydziału czy o pracę czy o jakąś pomoc. Ile w tym prawdy to nie wiem, bo jeszcze nie pojechaliśmy. No a jezyk... hm moja mama była podpytać co i jak w urzędach i babka jej powiedziała ze lepiej zeby choć w stopniu dobrym znać język.. dlatego chciałabym sie nauczyć. Znam podstawowe słowka, ale 5 lat bez jezyka i nie pamiętam nic. A uczyłam sie i naprawdę dużo umiałam . [nawet zajelam w konkursie niemieckim 27miejsce na 1377! w polsce ] Nemosek- w sumie nie wiem, on nie pewny, wydaje m isie ze boi sie ze podzieli losy brata[żyje z socjalu, nie pracuje, nie ma tam nikogo, rodzina sie odsunęła... zreszta sytuacja jak u nas podobna... żona go zostawiła i zabrała dziecko jak tylko sobie podszkoliła jezyk i znajomości miała....] ale myślę ze mogę na niego jakoś wpłynąć tylko póki co chce poprawić nasze stosunki Powiem Wam co ja w tych 4 miesiacach stosowałam na zasypianie : - tetre, -śpiewanie -WARCZENIE - -rrrrrrrrrrrrrrrrrrr- działą jak wyyżej - robienie szumu - szzzzzzzzzz i coraz ciszej. - karuzelka- tez działą zawsze, nawet w dzień ale w dzien dłuzej bo nie widać swiatełek bo jest za jasno. - na usypianie zawijałam w rożek, potem jak odkładałam to sie nie zbudzał bo nie było to tak wyczuwalne w rozku ze zmienia pozycje. Zawsze jak widzę że mały zaciera oczko albo ziewa wiem ze zaraz drzemka- teraz już tylko 10minutówki ale tak ma, kiedys zasypiał na 45minut.. jak ziewnie 2 raz, biore na ręce, albo do łózeczka zanosze. Na rękach- smoczek, tetra blisko buźki, tak żeby miał jak złapać rączkami też, lekko kołyszę, jak jest rozdrażniony to robie rrrrrrrrr,/wrrrrrrrrr/,szzzzzzzzz i już. Jak do łóżeczka to tetrę daje pod policzek, i róg daje przy nosku [on tak lubi,] i kawałek tetry trzyma w rączce. Włączam karuzelkę,daje smoczek, mówię cichutko do niego ze teraz drzemka, włączam na 10minut karuzelke na najcichszy poziom i odchodze. Jak ma gorszy dzień, a zdarza sie zwłaszcza teraz.... to siedze przy łózeczku i rękę mam na jego klacie tak jakby, on trzyma mnie za palec, albo kladzie swoją rękę na mojej. Zasypia. Jak jest marudny to musze przy nim posiedziec, musi mnie widziec. Kacper czkawki ma często i oczywiście wina gdzie? JEST MU ZA ZIMNO. wszyscy mi mówią ze jak ma czkawkę to mam go ubrać grubiej... a on rozpalony.. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() Nemosek- mama mieszka teraz niedaleko Szwajcarii, my mieszkalibyśmy bardziej przy Austrii, ale niedaleko siebie, chyba ze cos by sie zmienio w tym temacie.
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
U nas super promocja na pampki zielone - buy 1 get 1 free
w sumie jeszcze na 2 jesteśmy ale gdzieś za 2 tygodnie pewnie przeskoczymy na 3 Aaa i z kąpielą już nie ma problemów ![]() Cytat:
![]() Oj tatuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrej nocy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

ja myślałam o takich :
Bo wcześniej spał 3,4h, a nad ranem to już tak po 1,5h i ciągle jadł.

poświęć mężowi trochę czasu, bo czuje się odrzucony a pranko czy prasowanko nie ucieknie...i nie myśl tak ciągle o tym co musisz, bo się tylko nakręcasz, głowa Cie boli i źle się czujesz...trzymam kciuki za Was