|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Mamy tą samą datę ślubu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja stawiam na album!
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2014-02-06 o 08:32 |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Ines ja bym powiedziała że na wesele są zaproszeni najbliżsi ludzie dla PM i tyle. Co to ma być w ogóle? Jakieś wpraszanie się na siłę...
![]() A ja się wczoraj dowiedziałam, że w naszym terminie ma wesele ktoś z bliskiej rodziny kuzynostwa które zapraszamy. Chyba będzie tak, że się podzielą, bo "młodzi" chcą do nas, a rodzice tam
|
#3003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() co do ćwiczeń, to dokładnie tak jest! przepisałam się na 18:00wracać o 22 mi się nie uśmiecha :/ śniła mi się dziś ta odżywka też się na zumbę przepisałam ![]() i jeszcze mam wejściówkę na 1 zajęcia body step i fat burner w prezencie formo nadchodz ![]() Cytat:
![]() czekamy na fotki ![]() ![]() my stawiamy na klasyczny album Cytat:
![]() i u fryzjerki ![]() Cytat:
Cytat:
choć do mnie bardziej kwiaty przemawiają ![]() Opium-super te wieszaki ![]() ![]() też jakieś zrobie ![]() Inspirujecie Dziewczyny
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe PMki
Elrosa fantastyczne są te Twoje pudełka! Opium genialne wieszaki! Skąd Wy wszystkie macie tyle talentów? ![]() Cytat:
My mamy w ofecie album ślubny od fotografa, a fotoksiążkę zrobimy sobie na własną rękę
|
|
#3005 | |||||
|
Rozeznanie
|
ale super!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pracę zespołową
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Kishlaczkowa ja realizuje pogląd, że jeśli z kimś nie utrzymuję kontaktu to jego na moim ślubie nie ma. Nie zapraszam nawet mojego chrzestnego , który przez 20lat mieszkał ze mną w jednym mieście , a ostatni raz widziałam go tylko na mojej komunii (i to tylko w kościele, bo na przyjęcie "nie miał czasu przyjść") żadnego telefonu, kontaktu, ani na urodziny ani na osiemnastkę. Nikt mnie normalnie siłą nie zmusi żebym go zaprosiła, i jeszcze na daj panie Boże dziękowała chrzestnym ( z chrzestną mam dokładnie taki sam kontakt)
Więc nic się nie przejmuj, zawsze są tacy to to uważają że ich wypada zaprosić, bo przecież rodzina sratatatat. Cieszę się że nie jestem sama z tej nieszczęsnej fotki.pl, bo nam trochę nawet wstyd było, że się poznaliśmy na takim portalu ![]() Iza, ja też musiałam opuścić ukochany Wrocław Strasznie szkoda, ale Warszawiak przebąkiwał, że może kiedyś wrócimy....
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle na szybko bo nie mam czasu, pedze do pracy zaraz
Cytat:
![]() Kwiaty zywe tez nie sa jakies najtansze wiec wole dolozyc drugie tyle i miec bukiet z broszek i zostawic go na pamiatke Cytat:
to byly moje kryteria a te spelniaja je w 100%. Duzo bardziej podobaja mi sie czólenka na 10cm obcasie jakies szalowe, ale trzeba mierzyc sily na zamiary ![]() Swiat Katarzyny faktycznie ta sukienka co wkleilas jest sliczna ale Twoja tez jest extra juz nie matudź ![]() My tez sie z TZ przez internet poznalismy a dokladnie przez ilove.pl, ktore juz nie istnieje no i tak juz zostalismy Slub bedziemy miec krotko po 6rocznicy bycia razem, i po niecalych dwoch latach od zaręczyn ![]() Tż jutro jedzie do Wawy, do tej pracy....zobaczyc co mu tam zaproponują
|
||
|
|
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() za Tżtową pracę i dobre warunki
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
Pobieżnie przejrzałam zaległości, ale albo Wy przyspieszacie, albo ja mam coraz mniej czasu
![]() Co do Olsztyna- do mieszkania nie jest złe, ja nawet go lubię. Mieszkam tu z przerwami już 10 lat. Odnośnie zapraszania gości i ich doboru. Ja bardzo walczyłam o to, żeby zaprosić tych, którzy w tym dniu będą się ze mną cieszyć, a nie marudzić czy wręcz czepiać i wytykać błędy- czyli chciałam "ominąć" połowę najbliższej rodziny od strony ojca. Niestety, moi rodzice twardo walczyli i wciąż wydzwaniali i szarpali mi nerwy, że "jak to nie zaproszę rodziny"! Tym bardziej, że mój ojciec jest poważnie chory i raczyli odwiedzić go w szpitalu i już rodzice wzięli się za kombinowanie przy liście gości. Ile to ja się nasłuchałam, że powinnam być bardziej rodzinna, a nie zapraszać przyjaciół ze studiów czy współlokatorów.... Czuję osobistą porażkę, że zgodziłam się na zaproszenie całego rodzeństwa mojego ojca (najchętniej żadnego z nich bym nie zapraszała), chyba lepiej czułabym się zapraszając ludzi z ulicy. Nawiasem dodam, że stanowią aż 1/5 wszystkich gości... Z drugiej strony udało mi się powstrzymać ich zapędy na zapraszanie jakiś kuzynów czy dalszych pociotków tylko dlatego że np. ich zaprosili na wesele. Dodam, że w większości są to osoby, które najprawdopodobniej nawet nie znają mojego imienia, już nie mówiąc o tym, żeby kiedykolwiek porozmawiać... W o ile lepszej sytuacji jesteś, że Twoja mama się z Waszymi wyborami gości zgadzała. Teraz tylko trzeba pracować na pozytywach i podkreślać, że już to ustaliliśmy, zgodziliśmy się co do tego, już omówiliśmy listę gości... a ja już nawet dałam szybciej zaproszenia do produkcji, żeby mieć spokój. Powtarzam też, że nie możemy ciągle wracać do spraw, które ustaliliśmy, bo są kolejne zadania do realizacji. Ja tak robię i dzielnie się bronię przed "szwagra kobity męża bratem"... A... wczoraj oglądaliśmy obrączki. Zależało mi, by obejrzeć na żywo ter, które znalazłam w internecie. Niestety, nie mieli ich. Poza tym wkurza mnie mój narzeczony. Ma pretensje, że siedzę przy projektach winietek, etykiet itp. ( robię je we własnym zakresie) czy siedzę na Allegro i przeglądam oferty a to serwetek, a to kolczyków, a to jakiś innych drobiazgów. Przyznam szczerze, że czuję się sfrustrowana, przemęczona i poważnie mam dość. W sobotę pierwsza przymiarka sukni ślubnej, może jak będzie już wyglądać, to poczuję się jakoś tak... Panno-Młodziej.
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i zapytałam mamy czy muszę też zaprosić wujka, jej ojca, z którym nie utrzymuję szczególnych kontaktów. Na co moja mama odp że absolutnie nie, bo będzie całą noc strofował moją kuzynkę (która ma 25 lat) żeby nie piła, żeby za dużo nie tańczyła bo się spoci i przeziębi i przed 22 każe jej wracać do domu On ma takie dziwne fazy i nieszczególnie dogaduje się z córką (np. zabronił jej przyjazdu na panieński mojej siostry, no chyba że będą moi rodzice na tej imprezie !). Więc go nie zaprosimy. A moj Tż nie zaprasza swojego chrzestnego, bo ostatni raz go widział na komunii i tak naprawdę to nawet nie wiemy gdzie aktualnie mieszka.
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ja nadal w klimacie ślubnokolczykowym.
![]() ![]() ![]() Ta dziewczyna jest genialna ![]() Nie otwierajcie jej galerii, bo się zakochacie i nie będzie odwrotu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet moja mama pożyczyła je ode mnie na wesele chrześniaka "na wejście". Miała przebrać sandałki, ale tańczyło się jej bardzo wygodnie i teraz mnie męczy, żebym Jej też takie kupiła, ale w innym kolorze. Może to kwestia butów.Te mnie zachwyciły! |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wróciłam dziś z pracy szybciej niż poszłam. Dostałam kataru i powiedzieli, że lepiej jak pójdę do domu, bo mogę pozarażać dzieci. No to zaglądam do Was.
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja się cieszę że do cywilnego ani rodziece, ani teściowie się nie wcinają. Pewnie z kościelnym będzie co innego. Trzymam kciuki za Ciebie żebyś miała taki skład gości jak sobie wymarzyłaś, może faktycznie się wycofają...
|
|
#3019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My jesteśmy razem od ponad 10 lat - z małą przerwą. Zaręczyliśmy się w 2011, i w 2014 bierzemy ślub. ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Witaj
|
|
#3020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wysłałam zapytanie o wycenę i projekt pasującego do nich grzebyka. Obawiam się, że cena zbije mnie z nóg i zmasakruje założony budżet, ale są tego warte Wiadomo Gdyby każdy miał taki sam to byłoby słabo trochę, bo ceny byłyby niebotyczne na niektóre produkty...Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też wychodzę za mąż 26 lipca 2014 r. ![]() W ogóle to dziwne... Bo wydawało mi się, że jednak miesiące z literą "r" będą bardzo oblegane, a tu 26 lipca jest równie popularny jak czerwiec czy sierpień
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedźcie mi jak to zorganizować. Mój tata ma małą rodzinę w sumie dwóch braci z czego jeden kawaler, a drugi ożeniony, ale bez dzieci. Z jego strony ja liczyłam tylko 4 osoby (babcie, 2 braci i żonę-ciotkę). On chce prosić dodatkowo rodzinę z którą jest pokłócony (oni się gniewają o spadek). Ja z nimi żadnego kontaktu nie mam. W sumie tamtych "gniewających" jest ponad 10 osób. No i teraz zaczyna sie kłótnia ja uważam, że nie ma sensu ich zapraszać, a tata oczywiście chce bo jakto będzie tylko niby 4 osoby od niego, a tak byłoby 15. Tylko wiem, że oni nie przyjdą, no to po co ich prosić? Tylko po to, że tak wypada? I jest wielka kłótnia o to.
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
dziewuszki, ale pęęędzicie z tymi postami..
![]() mam do Was przeogromną prośbę.. wiem, że zawsze służycie pomocną radą, więc chciałabym i ja skorzystać z Waszej pomocy ![]() a chodzi o biżuterię ![]() wklejam zdjęcie mojej sukni i kilka propozycji biżuterii z pytaniem, która według Was jest najładniejsza/najbardziej będzie pasować? 1. http://allegro.pl/swarovski-komplet-...923659112.html 2. http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...897837859.html 3. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp11.html 4. http://allegro.pl/ekskluzywny-komple...907146447.html 5. http://allegro.pl/bransoletka-slubna...870024819.html sama bransoletka ![]() do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje
Edytowane przez anusia4u Czas edycji: 2014-02-06 o 10:16 |
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Nie, nie jest chora. Jest jedynaczką, jej mama popełniła samobójstwo jak moja kuzynka miała kilka miesięcy i od tego czasu wujek jest bardzo przewrażliwiony na punkcie jej bezpieczeństwa.
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie dlatego, że więcej czytam niż piszę
Ślub będzie pod Lidzbarkiem Warmińskim, skąd pochodzę. Przede wszystkim ze względu na to, że wszystko załatwiamy trochę na wariata (zaręczyny 18 grudnia 2013 r., a ślub już 28 czerwca 2014 r.). Nie, nie jestem w ciąży :pDzięki temu nauki przedmałżeńskie ograniczą się do max. 2 spotkań z księdzem, z terminem datą i godziną też nie ma problemów, bo w małej parafii nie ma kolejek ![]() A Ty w Sercu czy w innym kościele?
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie widzę, że u Was generalnie jak się włączają rodzice to jest na odwrót. U nas TŻ zrobił listę zgodnie z zasadą-rodzina to rodzina, do tego doszli znajomi z dzieciństwa. A jego mama namówiła go, żeby jednak tylko najbliższych i takich, z którymi utrzymuje kontakt, a nie tych, których wypada...
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój faworyt nr 2 ![]() Co do listy. Zanim zaczęliśmy cokolwiek organizować ja palnęłam, że będę miała z 50 osób, TŻ też. Usiedliśmy i zaczęliśmy spisywać i wyszło 105 osób + dzieci i tak zostało
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-02-06 o 10:26 |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Haha
Za dużo o niej myślałaś ! To znak, że musisz kupić. I to na promocji ! Ja wczoraj po raz pierwszy zaaplikowałam i torchę piekła mnie powieka, ale tylko w prawym oku. Ale może przez to, że miałam te oko podrażnione. Cytat:
![]() A po ślubie zawsze możemy zrobić sobie sami taki album. Dla mnie te drugie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

Ona też robi żurawie, które mnie kiedyś tak zauroczyły 

to co... teraz czas na winko 
no ale nie wiem sama .
Strasznie szkoda, ale Warszawiak przebąkiwał, że może kiedyś wrócimy....

to byly moje kryteria a te spelniaja je w 100%. Duzo bardziej podobaja mi sie czólenka na 10cm obcasie jakies szalowe, ale trzeba mierzyc sily na zamiary