Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 10:39   #3031
ysia
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Nie, nie jest chora. Jest jedynaczką, jej mama popełniła samobójstwo jak moja kuzynka miała kilka miesięcy i od tego czasu wujek jest bardzo przewrażliwiony na punkcie jej bezpieczeństwa.
A to się nie dziwi, że tak się o nią martwi

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:40   #3032
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
A Ty w Sercu czy w innym kościele?
Ślub na Nagórkach. Moja świadkowa prawdopodobnie będzie z LW Mam wielki sentyment do Lidzbarka , kiedyś często tam bywałam.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:47   #3033
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Mieliśmy obie te opcje do wyboru, ale wolimy standardowe fotografie, więc będziemy mieli klasyczny album.
my od fotografa fotoksiązkę, ale na takiej zasadzie - mniej znaczy wiecej - to znaczy dużo mnie zdjęć ale za to w dużym formacie sami zrobimy sobie album ze wszystkich zdjęć, mniejsze dla naszych rodziców

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

witam wszystkie nowe PMki
ja mam egzamin w piątek, taka kobyła, że szok
za to jak wrócę do domu to w poniedziałek idę umówić się na fryzurę próbną, bo dostałam od koleżanki namiary ona się czesała na ślub tam i bardzo zadowolona była. a dziewczyna młoda, mam nadzieję, że się dogadamy
hihihi ale o ile dobrze kojarze to ty miałaś już przepiekną fryzure ślubną! czemu chcesz zmienić fryzjera?
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam urodziny i dostałam od tż bilety do teatru także jutro też czeka nas randka Do tego mój niewiarygodny narzeczony upiekł mi ciasto! Jestem dla niego pełna podziwu!
Od mamy dostałam kaskę na wymarzone ślubne buty -także mogę poszaleć. Od przyjaciółek karnet na masaże relaksacyjne - to czego mi trzeba
Ogółem wszyscy tak miło mnie wczoraj zaskoczyli, że prawie się poryczałam ze wzruszenia. Kochani są
ale masz fajnieeee super mieć takich bliskich
ja sie zastanawiam nad prezentem dla Tż bo zliżają się jego urodziny i imieniny.... pomyślalam aby kupić mu spinki na ślub, na poprawiny już dostal ode mnie spinki (I love my wife) i czy to nie bedzie przesada?

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
śliczne! może się tak zdarzyć, że pomysł ukradnę

święta racja! moja mama (miłośniczka tańca) mi o tym zawsze mówiła- but nie tylko się nie zgina ale i parkietu się tak nie czuje pod stopami. Ostatnio (3m-ce temu ) tańcowałam kilka godzin na 1cm platformie, i po imprezie stwierdziłam, że na wesele sobie takiej krzywdy już nie zrobię
kurde no co wy gadacie! przecież ja każde wesele hulam w butach na platformach i jest dobrze bez platformy nie moge przezyc bo mnie podpicie zaraz boli

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Przepraszam dziewczyny, że tak wyskakuję jak filip z konopii, ale nerw mnie rusza od wczorajszego wieczora i nie puszcza.

Sprawa jest następująca.
Moja mama już nie ma rodzeństwa..... (...) .................

To już tyle, chciałam Wam się wylać i wyżalić.
ja troche rozumiem to, ze ludzie pytają o nich, bo jednak w polsce wciąż wesele robi się w myśl zasady - bo wypada...gdybym mogła zaprosilabym tylko przyjaciół
moja mama zaprasza taką rodzine na ślub ktorej ja 15 at nie widziałam, ale dla niej to jest najblizsza rodzina z racji tego ze dziadkowie nie zyją i brat nie zyje. Rodzice finansują nam wesele dlatego nie moge za bardzo marudzić. Ja wychodze z założenia że moze moje wesele pozwoli nam troche odnowić kontakt z rodzinką

u mnie na ślubie chrzestnych też nie będzie - wuja nie żyje, a ciocia... szkoda gadać. Od 18 lat nie utrzymuje z nami kontaktu.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

A ja się wczoraj dowiedziałam, że w naszym terminie ma wesele ktoś z bliskiej rodziny kuzynostwa które zapraszamy. Chyba będzie tak, że się podzielą, bo "młodzi" chcą do nas, a rodzice tam
i tego boje sie najbardziej że ktoś mi gości podkradnie

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:49
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:50   #3034
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Co do decoupage ja dzis skonczylam ostatni wieszak na naszes stroje, mozna zobaczyc w linku w moim podpisie jak ktos chce
super wieszaki

Cytat:
Chcialabym sie z wami podzielic spostrzezeniem: tanczenie w butach na platformie nawet takiej malej jak moja -1cm- jest mega ciezkie.
dzięki za spostrzeżenia, rozważałam zakup butów na platformie. Teraz wiem,żeby ich unikać

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
gratuluję sukni!!!! i która to w końcu?

zależy jaka będzie dopłaca to fotoksiążki, choć mi się chyba tradycyjny albumik bardziej widzi
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25334.html

koszt foto książki - 400 -500 zł. Ewentualnie możemy wziąć droższy pakiet (2900) i wtedy mamy album z 15 kartami w cenie. Nie opłaca się nam to bo w naszym pakiecie (2500) mamy wydrukowane 100 zdjęć w formacie 15x23. Najwyżej foto książkę sami zrobimy

Cytat:
Wczoraj miałam urodziny i dostałam od tż bilety do teatru także jutro też czeka nas randka
Wszystkiego najlepszego, aby wszystko układało się po Twojej myśli, wymarzonego ślubu i cudownego życia z przyszłym mężem

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Edit : mamy możliwość wynajęcia takich drzewek na stoły Strasznie mi się to podoba ,tylko to chyba bardziej pasuje do zimowego wesela.Co myślicie?
Jestem na nie Poszłabym w okrągłe bukiety na stołach, ewentualnie kompozycje z kwiatów i świec.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Super!!!
Widziałam na lubelskim że chcesz sprzedać swojego foto - znaleźliście lepszego? My będziemy mieć album, fotoksiążkę planujemy zrobić sobie sami
Fotografowi, którego chcieliśmy (a zgapiliśmy się wcześniej) zwolnił się nasz termin

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Dziecko nam się urodzi za kilka miesięcy i mam ważniejsze wydatki niż fundowanie imprezy kuzynce, z którą rozmawiam raz na 10 lat.
Zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Ja stawiam na album!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

gratuluję !!!! czekamy na fotki
my stawiamy na klasyczny album

Zdjęcie na mnie później dodam na chwilę

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! My mamy w ofecie album ślubny od fotografa, a fotoksiążkę zrobimy sobie na własną rękę

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:51
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:50   #3035
rabbitka
Rozeznanie

Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Klaudyna fajne, te drzewka, ale mi też kojarza sie z zimowym ślubem

Opium świetne wieszaki koleżanka mamy robi decoupage rzeczy hobbystycznie i nam zrobi podobne bo ja to beztalencie jestem :p
Anka no to super, ze suknia zamowiona! I gratulacje za foto my będziemy mieć fotoksiążkę

Swiat_Katrzyny suknia ładna, ale Twoja ładniejsza!!!! więc nie marudź
Co do sukni właśnie, wczoraj oglądaliśmy ślubne zdjęcia moich rodziców i tak mi się mojej mamy suknia spodobała, bardzo prosta, moja babcia szyła, szkoda, że nie zachowała
Wkleje Wam zdjęcie na chwilkę

Dziś ostatni dzień w Pl, troche mi szkoda wracać , wszystkie zaproszenia rozdane, no i teraz czekamy na potwierdzenia

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-02-06 o 13:36
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:54   #3036
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
moja mama zaprasza taką rodzine na ślub ktorej ja 15 at nie widziałam, ale dla niej to jest najblizsza rodzina z racji tego ze dziadkowie nie zyją i brat nie zyje. Rodzice finansują nam wesele dlatego nie moge za bardzo marudzić. Ja wychodze z założenia że moze moje wesele pozwoli nam troche odnowić kontakt z rodzinką
Mam dokładnie taką samą sytuację i to samo zdanie

Cytat:
Wczoraj miałam urodziny
Przegapiłam
Spóźnione życzenia urodzinowe! Wszystkiego najlepszego, pięknego ślubu i cudownych chwil z TŻ

Stary 2014-02-06, 10:54   #3037
madzixx88
Zakorzenienie

U nas jak Tesciowa sie dolaczyla do listy to mamy +10 osob ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci

Przy ostatnim zapraszaniu mnie lekko wkurzyla, pojechala z nami i namieszala. Wreczalismy zaproszenie wujkowi Tz z zona i ich corce (16 lat), przyjelismy zasade, ze zapraszamy od 18 lat z osobami tow, wiec jej imie bylo dopisane przy rodzicach. Wujek wyskoczyl z tekstem 'a Patrycja to ma narzeczonego', na co Tesciowa 'no to zapraszamy z narzeczonym ' i teraz niby co? Mamy tego 'narzeczonego' tez uwzgledniac?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2014-02-06 o 10:55
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:55   #3038
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ale super to zdjęcie, lubię oglądać, szczególnie jak mężczyźni tak wygladaja oldschoolowo a suknia fajna. Moja rodzicielka pierwsza miała koronkowa a druga jakąś wypozyczana (ponoć), ale żadna z nich mi się nie podobala

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 10:59   #3039
Dotka90
Zakorzenienie

Zakręcona kropka - widzisz, a tak sie bałaś, że nic nie pomierzysz )

Kishlaczkowa, my chcemy wino/książki i właśnie się zastanawiam nad jakimś kufrem/koszykiem, no bo przecież w rękach tego trzymać nie będziemy...

Atomoowka, super, że się wszystko udało!

Karen - long lashes kosztuje w rossie 68zł

Puchaczu - my w dniu ślubu będziemy ze sobą właśnie 3.5 roku i prawie 2 lata po zaręczynach i wcale nie uważam, że to za wcześnie
Może inaczej by było, gdybyśmy oboje mieli po 24 lata, ale ja mam 24, TŻ 28, kochamy się szalenie, jesteśmy siebie pewni, mieszkamy ze sobą 1.5 roku, więc moim zdaniem nie ma na co czekać

No i my, jak wiele dziewczyn, też poznaliśmy się przy pomocy internetu, dzięki naszej pasji - przez forum motoryzacyjne

Elrosa, piękne te Twoje pudełka!
Ach, czemu ja nie mam talentu do takich rzeczy

Kasia - piękna ta sukienka, co Ci zawróciła w głowie!!!

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
PIĘKNE masz te zaproszenia- tylko mnie ich waga zastanawia :conf used: co to znaczy 13g? do tej pory szukałam: 246g. Nie za cieniutkie są Twoje??
Ale 13g to ich WAGA, a nie gramatura

Anka - my będziemy mieć album, nie chcieliśmy fotoksiążki
gratki za kieckę i fotografa (a czemu zmieniliście? )

Ines - olej i tyle, nie ma co zrobić
Ja też nie zapraszam np. kuzynek itd. Nie zapraszam nawet chrzestnej, bo ma mnie głęboko w de i od lat jej nie interesuje, co u mnie.

U nas nikt do listy gości się nie wcina, więc mamy spokój
Mama TŻta tylko ostatnio pytała, czy zapraszamy taką ciocię Marysię (to jej wieloletnia przyjaciółka), więc mówimy, że tak No i się ucieszyła, bo ta Marysia to dla niej jak siostra, taki przyjaciel domu.My ją znamy, bardzo ją lubimy, więcnie wyobrażamy sobie, żeby jej nie zaprosić

Dziewczyny z 6.09
7 miesięcy do ślubu!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:02   #3040
Ines3037200
Rozeznanie

Dziękuję za odniesienie się do mojego poprzedniego posta.

Powiedziałam mamie, że jak jeszcze raz ktoś zapyta, czemu ich nie zapraszamy, to niech nagada, że ja się uparłam i nie chcę, niech zwali na mnie, ja i tak już tam nie mieszkam Ona mnie popiera, ale widzę, że po prostu jej głupio odpowiadać na te niewygodne pytania i zaczyna się łamać

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedźcie mi jak to zorganizować. Mój tata ma małą rodzinę w sumie dwóch braci z czego jeden kawaler, a drugi ożeniony, ale bez dzieci. Z jego strony ja liczyłam tylko 4 osoby (babcie, 2 braci i żonę-ciotkę). On chce prosić dodatkowo rodzinę z którą jest pokłócony (oni się gniewają o spadek). Ja z nimi żadnego kontaktu nie mam. W sumie tamtych "gniewających" jest ponad 10 osób. No i teraz zaczyna sie kłótnia ja uważam, że nie ma sensu ich zapraszać, a tata oczywiście chce bo jakto będzie tylko niby 4 osoby od niego, a tak byłoby 15. Tylko wiem, że oni nie przyjdą, no to po co ich prosić? Tylko po to, że tak wypada? I jest wielka kłótnia o to.
Kochana, miałam Ci pisać, żebyś absolutnie nie poddawała się i nie zapraszała tych, co się gniewają, bo się z wesela stypa zrobi. I dalej serce mi podpowiada, że jak TY nie masz z nimi kontaktu, to nie masz obowiązku, jednakże przypomniała mi się jedna sytuacja z mojej rodziny.

2 siostry mojego Taty, wraz z mężami, były w wielkim konflikcie od wielu lat, nieważne o co, w każdym razie było grubo. 6 lat temu żenił się syn jednej z nich, byłam świadkową na tym ślubie. Moja mama podpowiedziała mu, jak pytał ją o zdanie, jak się wahał czy zaprosić ciocię i wujka czy nie, że to jest konflikt między jego rodzicami, a nie jego sprawa i nie namawia go, ale niech zrobi jak uważa. I zaprosił ich.
Mama znowu nagadała cioci, że skoro zaprosił, to niech idą na ślub chociaż, bo to jest Krzysia dzień, a nie jego rodziców.
I wiecie co?
Bańka pękła, obie rodziny pogodziły się na tym weselu, wieloletni konflikt został zażegnany i po dziś dzień wszyscy są szczęśliwi!

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
dziewuszki, ale pęęędzicie z tymi postami..

mam do Was przeogromną prośbę.. wiem, że zawsze służycie pomocną radą, więc chciałabym i ja skorzystać z Waszej pomocy

a chodzi o biżuterię
wklejam zdjęcie mojej sukni i kilka propozycji biżuterii z pytaniem, która według Was jest najładniejsza/najbardziej będzie pasować?

1. http://allegro.pl/swarovski-komplet-...923659112.html
2. http://allegro.pl/bizuteria-slubna-k...897837859.html
3. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp11.html
4. http://allegro.pl/ekskluzywny-komple...907146447.html
5. http://allegro.pl/bransoletka-slubna...870024819.html sama bransoletka

do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje
Wszystkie piękne i podobne, ale pierwszy komplet najbardziej do mnie przemawia

aaaaa i PRZEPIĘKNA SUKNIA!!!!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
zastanawiam się, czy u ktorejś z Was ( wesele z dziecmi) jest też zwyczaj taki, że na kaczuszkach dzieciom daje się cukierki ?

u nas tak jest, i zastanawialam sie nad woreczkami z organzy zeby do nich wlozyc cukierki no ale nie wiem sama .
Nie ma takiej tradycji w moich okolicach, ale nieraz się spotkałam, gdy dużo dzieci jest na weselu, to zespół/DJ robi taki mini-program dla dzieci i są wtedy grane właśnie najczęściej kaczuchy, i na koniec rzuca się dzieciom cukierki i je zbierają

Cytat:
Witaj Ewaden!

Wrocilismy z lekcji tanca - pierwszej. Bedziemy tanczyc latwego foxtrota do L-O-V-E Michaela Buble. Pani jest rzeczowa i fajnie tlumaczy abylismy na kilku kursach juz. Szkoda ze to tylko takie drogie:/ ale podoba nam sie i bedziemy pewnie z 8 razy musieli isc zeby to cos fajnego z tego wyszlo. Ogolnie pozytywne wrazenia i niedaleko od nas wiec w ogole spoko!

Co do decoupage ja dzis skonczylam ostatni wieszak na naszes stroje, mozna zobaczyc w linku w moim podpisie jak ktos chce
'
Opiumalfa, jesteś genialna z tymi wieszakami!
Chyba już wiem, na co wykorzystam czas na moim L4
Podziwiam za zapał do tańca i życzę powodzenia!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:04   #3041
ysia
Zadomowienie

rabbitka piękna suknia! Perełka w tych czasach, kiedy inspiracją była bufiasta suknia Księżnej Diany Masz bardzo stylową Mamę!

Za to mój stylowy Tatuś do ślubu przywdział białe buty oraz figlarnie wystające spod spodni białe skarpety frotte. Pierwszy hipster po Panu Tik-Tak

Profil FB
Stary 2014-02-06, 11:05   #3042
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy ostatnim zapraszaniu mnie lekko wkurzyla, pojechala z nami i namieszala. Wreczalismy zaproszenie wujkowi Tz z zona i ich corce (16 lat), przyjelismy zasade, ze zapraszamy od 18 lat z osobami tow, wiec jej imie bylo dopisane przy rodzicach. Wujek wyskoczyl z tekstem 'a Patrycja to ma narzeczonego', na co Tesciowa 'no to zapraszamy z narzeczonym ' i teraz niby co? Mamy tego 'narzeczonego' tez uwzgledniac?

wybacz.
Porozmawiałabym z teściową przy takim podejściu liczba gości Wam może znacznie wzrosnąć.

Stary 2014-02-06, 11:06   #3043
madzixx88
Zakorzenienie

W temacie drzewek takie laczone z kwiatami bardzo mi sie podoba

1391681073890.jpg

Stary 2014-02-06, 11:09   #3044
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
U nas jak Tesciowa sie dolaczyla do listy to mamy +10 osob ale i tak trzeba wziac poprawke, ze nie wszyscy przyjda wiec ostatecznie mam nadzieje, ze bedzie jak na poczatku ustalalismy-120 os plus 7 dzieci

Ale lipa
No nic, liczcie na to, że się opamiętają. Przy potwierdzeniu gości się okaże, czy przyjdzie z gachem czy nie.

Ja tam się z 16-latek mających narzeczonych nie śmieję, bo 16 urodziny świętowałam już z moim przyszłym mężem
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:17   #3045
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Ja wychodze z założenia że moze moje wesele pozwoli nam troche odnowić kontakt z rodzinką
(...)
i tego boje sie najbardziej że ktoś mi gości podkradnie
To jest właśnie moja rodzina której za bardzo nie znałąm, ale mój ojciec utrzymuje z nimi b. dobry kontakt (to jego stryjeczny brat). Jako że mieszkamy niedaleko siebie panowie postanowili poznać ze sobą swoje dzieci, czyli m.in. mnie Oni byli już na weselu u mojej siostry, potem my u jednej z dziewczyn i teraz ja ich zapraszam
To wesele jest u dziecka siostry żony tego wujka więc oni na pewno pójdą na to drugie wesele, natomiast "młodziez" chce iść do nas I mam nadzieję że się nie rozmyślą bo się polubiliśmy
Stary 2014-02-06, 11:18   #3046
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja teściowa z kolei chce zapraszać wszystkich nastolatków bez dziewczyn, jeśli jakiś 18-latek obecnie nie ma dziewczyny to ona już ustaliła z jego rodzicami że mamy wpisywać razem z nimi. Ona nie chce płacić za przypadkowych znajomych. Jedna tylko ciocia TŻ powiedziała że jej niespełna 18-letnia córka od 3 miesięcy!!! ma chłopaka i chce z nim przyjść, to teściowa zadzwoniła i kazała wpisać "Izę ze szturchańcem"

Stary 2014-02-06, 11:21   #3047
Kaigara
Rozeznanie

A co jak znamy i rodziców i córkę, która ma już 18 lat. Normalnie byśmy jej nie zapraszali, ale wpisaliśmy ją z rodzicami. Nie ma żadnego chłopaka, myślicie, że to duże faux pas?

A co do teściowej, która chce zapraszać z narzeczonymi... Cóż ja bym powiedziała narzeczonemu, żeby z nią pogadał. A jak to by nic nie dało to... to nie wiem co. Narzeczony by pewnie suszył jej głowę tak długo, aż przestałaby się wtrącać.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:21   #3048
swiat_katarzyny
Zadomowienie

rabbitka ale twoja mama była stylowa jak na tamte czasy to miała klase

ja wiem dziewczyny że cuduje z tą sukienką, obie mi sie podobają, ale no.... jak nie sprawdze to nie będę spać w nocy

Cytat:

ja już nie raz pisałam tutaj na wątku moje zdanie na ten temat. Byłam na weselu zaproszona jako 17 latka (a 16 lat niedaleko) jako dodatek do moich rodziców, bez osoby towarzyszącej. Siedzialam z dzieciakami po 8,10,12 lat, czułam sie jak niania, a moje niewiele strasze kuzynostwo (18,19 lat) siedziało z dorosłymi i oczywiscie bawilo się z swoimi osobami towarzyszącymi. Skoro oni mieli os. towarzyszące to ja siedzialam prawie calą noc za stołem uspakajając dzieciarnie. Dodam że wtedy byłam z kimś. Także akurat troska wujka jest uzasadniona.
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:22   #3049
madzixx88
Zakorzenienie

Rabbitka-Twoja mama miala super suknie ! moja miala tez prosta, z dlugim koronkowym rekawem. A do cywilnego krotka, rozkloszowana jak bede u Rodzicow to wezme zdjecia

Anka-to byla pierwsza taka sytuacja, bo tylko raz z nami pojechala, cale szczescie sie okazuje zapraszalismy juz rodziny z taka mlodzieza 16-17 lat i nigdzie nie bylo zamieszania z osobami tow. musze wybadac teraz co z tym gimbazowym narzeczonym, bo jak faktycznie by przyszedl a my bysmy go nie uwzglednili to by srednio wyszlo

Ale kusicie ta odzywka !!!! Ona dziala jak revitalash?
W sumie to mam dlugie rzesy, ale z jasnymi koncami i bez tuszu wychodze tylko na basen albo do spozywczaka na osiedle
Btw to polecam Wam bardzo bardzo tusz z eveline volumix fiberlast(zlote opakowanie) dotad moim nr 1 byl lash wings z loreala ale eveline daje podobny efekt, jak nie lepszy a cenowo b.korzystnie

Stary 2014-02-06, 11:28   #3050
ysia
Zadomowienie

Dziewczyny, jakby wam się gdzieś w szale poszukiwania dodatków rzuciła w oczy figurka baletnicy taka do postawienia na tort to dajcie znać Bo szukam szukam i nie mogę nic znaleźć

Profil FB
Stary 2014-02-06, 11:31   #3051
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
rabbitka ale twoja mama była stylowa jak na tamte czasy to miała klase

ja wiem dziewczyny że cuduje z tą sukienką, obie mi sie podobają, ale no.... jak nie sprawdze to nie będę spać w nocy

ja już nie raz pisałam tutaj na wątku moje zdanie na ten temat. Byłam na weselu zaproszona jako 17 latka (a 16 lat niedaleko) jako dodatek do moich rodziców, bez osoby towarzyszącej. Siedzialam z dzieciakami po 8,10,12 lat, czułam sie jak niania, a moje niewiele strasze kuzynostwo (18,19 lat) siedziało z dorosłymi i oczywiscie bawilo się z swoimi osobami towarzyszącymi. Skoro oni mieli os. towarzyszące to ja siedzialam prawie calą noc za stołem uspakajając dzieciarnie. Dodam że wtedy byłam z kimś. Także akurat troska wujka jest uzasadniona.

Ja też mam z tym problem Bo jakby tak zapraszać wszystkich z osobami towarzyszącymi to się strasznie duża liczba gości robi... ale z drugiej strony chciałabym uniknąć sytuacji, że 17-latka siedzi z dzieciarnią...

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakby wam się gdzieś w szale poszukiwania dodatków rzuciła w oczy figurka baletnicy taka do postawienia na tort to dajcie znać Bo szukam szukam i nie mogę nic znaleźć
Z czego chciałabyś taką figurkę?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:32   #3052
gornek
Zakorzenienie

Co do zapraszania gosci, to u mnie bylo cale szczescie bez stresow, bo to ja i TZ robilismy liste, mimo, ze moi rodzice placa nam za talerzyk i noclegi, w ogole nie ingerowali w liste, jedynie pytali czy nie zaprosimy kogos tam jak nam sie sporo osob wykruszylo, ale po fakcie stwierdzili, ze bedzie tyle osob ile bedzie, na chama nikogo zapraszac nie ma co bo koszty i tak wiele sie nie zmiejsza, bo zespol, fotograf i kamera wezmie tyle samo

Co do fotoksiazki, to my mamy ją w cenie fotografa, jezeli bysmy chciali dodatkowo dla rodzicow mniejszy format to 350 zl, ale stwierdzilam, ze po slubie sama zrobie album dla rodzicow, kupie pusty, zdjecie sie wywola i bedzie cos od nas

P.S co myslicie o takim albumie http://allegro.pl/drewniany-album-sl...908803529.html , miala ktoras do czynienia z drewnianym w ogole ?

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2014-02-06 o 11:53
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:33   #3053
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
TU są różne figurki. Troszkę drogie, ale może coś Ci się spodoba.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:39   #3054
Agnessssa
Rozeznanie

Ines3037200 Dziękuję, za odpowiedź Ja postanowiłam na razie przy swoim i nie proszę ich, będzie obraza całkowita, ale mam ich w nosie I tak ze wstępnych list wyszło mi 90 osób z mojej strony dlatego redukcja poszła do 70 osób z mojej i tż strony. Sale zamówiliśmy na 140 osób, z czego liczę, że przyjdzie 120. Dla mnie to i tak o wiele za dużo.

Dla nas najlepiej byłoby zorganizować wesele na 60-80 osób i tak myśle, że byłoby super, ale za przyjęcie płacą nam rodzice i niestety pod tym względem nic nie zadziałamy
Stary 2014-02-06, 11:40   #3055
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz rację, ale my jako organizatorzy nie chcemy też zapraszać przypadkowych osób. Jeśli ktoś miałby chłopaka/dziewczynę dłużej to jasne że bym zaprosiła nawet 16-latkę z chłopakiem. Albo gdyby taki przypadek był jeden. Ale jak 18-latka ma chłopaka od miesiąca a wcześniej miała pięciu innych, to do naszego wesela kandydat na towarzysza może się zmienić 3 razy. A takich nastolatków od strony TŻ mamy trochę. Doszłoby nam ok 12 przypadkowych osób a to już spory koszt. Trudno, będą się bawić w swoim gronie.

Stary 2014-02-06, 11:42   #3056
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Anka - my będziemy mieć album, nie chcieliśmy fotoksiążki
gratki za kieckę i fotografa (a czemu zmieniliście? )

Dziewczyny z 6.09

7 miesięcy do ślubu!
gratuluję

Ten poprzedni był tak na szybko rezerwowany, nie widziałam innych ofert wtedy a jak obejrzałam Waszych to stwierdziłam, że nie bardzo mi się podoba. Chciałam zmienić wcześniej, ale Ci wybrani mieli zarezerwowane. Teraz zwolnił im się termin (para chciała bardzo okrojony reportaż) i my wskoczyliśmy na ich miejsce

Zastanawiam się na TYMI butami do ślubu. Macie jakieś doświadczenia z butami tej firmy, wygodne są?

Stary 2014-02-06, 11:45   #3057
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
piękne
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
7 miesięcy do ślubu
Graty! u nas za 5dni bedzie 200dni
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Moja teściowa z kolei chce zapraszać wszystkich nastolatków bez dziewczyn, jeśli jakiś 18-latek obecnie nie ma dziewczyny to ona już ustaliła z jego rodzicami że mamy wpisywać razem z nimi. Ona nie chce płacić za przypadkowych znajomych. Jedna tylko ciocia TŻ powiedziała że jej niespełna 18-letnia córka od 3 miesięcy!!! ma chłopaka i chce z nim przyjść, to teściowa zadzwoniła i kazała wpisać "Izę ze szturchańcem"

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
A co jak znamy i rodziców i córkę, która ma już 18 lat. Normalnie byśmy jej nie zapraszali, ale wpisaliśmy ją z rodzicami. Nie ma żadnego chłopaka, myślicie, że to duże faux pas?

A co do teściowej, która chce zapraszać z narzeczonymi... Cóż ja bym powiedziała narzeczonemu, żeby z nią pogadał. A jak to by nic nie dało to... to nie wiem co. Narzeczony by pewnie suszył jej głowę tak długo, aż przestałaby się wtrącać.
My od 18 zapraszamy z os.tow. Ja w wieku 15lat juz miałam powaznego chłopaka i dostawałam zapro z osobą

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-02-06 o 11:47
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:46   #3058
Dotka90
Zakorzenienie

Ja miałam JEDNE buty z Ryłko i od tej pory omijam je szerokim łukiem, po tym, jak poszłam w nich na piwo z przyjaciółką, a do domu z przystanku do domu szłam na boso Bo nie dałam rady w butach iść - stopy mi krwawiły, bo tak mnie buty obtarły
Stary 2014-02-06, 11:50   #3059
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuje w imieniu mamy wczoraj właśnie mówiłam jej wczoraj, że w dzisiejszych czasach jeszcze by można ją spokojnie założyć
Cytat:

Ysia Ty koty lubisz, to może taka:

http://www.etsy.com/uk/listing/11881...n=holidays_mid

A tak serio ciezko cos fajnego znalezć
http://www.etsy.com/uk/listing/15024...aper_goods_low
Nie balerina, ale w temacie baletu:

http://www.etsy.com/uk/listing/15302...n=weddings_low

No i duzo jest takich na torty urodzinowe ale to raczej dzieciece
http://www.craftcompany.co.uk/index....FdShtAodAG4Acw
http://en.dawanda.com/product/354547...=en_GA2-PLA-C8
http://www.ebay.co.uk/itm/like/13080...f13=80&ff14=95

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 11:52   #3060
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Ysia Ty koty lubisz, to może taka:

http://www.etsy.com/uk/listing/11881...n=holidays_mid
Ahahaha, oplułam monitor Najlepsza!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości