|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
Ty sie denerwujesz, ze on placze, on to wyczuwa i placze bardziej, a Ty sie denerwujesz jeszcze bardziej i tak w kolko. Alek tez czasem bardziej sie uspokaja u mojego meza na rekach, moze to inny sposob noszenia, inny zapach, nie wiem, ale nie ma sie co nakrecac. Spokojnie. Moze zanim go wezmiesz na rece sprobuj wyjsc do drugiego pokoju, uspokoj sie i dopiero idz do niego
20.12.2013 - Alek Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-06 o 11:15 |
|
|
|
|
#4352 |
|
Konto usunięte
|
Senira Wow to się nazywa akcja. Rach-ciach-ciach i dzieć na świecie, do tego niemal live relacja
GRATULACJE Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie szybko poszlo Send from my IPhone
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki moje!
ja juz pisze ze szpitala, dziś o 7 wstawiłam sie na czczo, ulokowali mnie, zrobili serie badań a jutro na świat poprzez cesarskie cięcie przyjdzie mój pierwszy synek Gustaw i w końcu mam czas zeby was nadrobić Po badaniach ktg kobieta sie zaskoczona mnie pyta czy mam regularne skurcze bo taki jest zapis, a uśmiałam sie bo Gutek nie lubi jak cokolwiek kładzie mu sie na brzuch i zwyczajnie cały czas kopał w to urządzenie Choc lepsze było badanie mi szyjki macicy - jeden starszy doktor badał a w tym samym czasie i pokoju na wprost mojego wystawionego krocza było 6 innych osob (policzyłam) niestety lub stety nikt nie zwrócił nawet uwagi na mnie i moją atrakcyjną rozklapiochę Obok dwie kobiety rodzą naturalnie - ja jescze poł godziny temu bałam sie cewnikowania - DAWAJCIE TEN CEWNIK, ja chce cc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- cebulova, senira gratulacje!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4355 | ||
|
Zadomowienie
|
Wow
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u Emila może to chwilowe? czasami jelita produkują po prostu za dużo gazów. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej u niego.
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to u nas to samo, kilka dni byko fajnie. Obstawiam ze ciezko.mu kupki ida. Zjadlam kilka piernikow wczoraj, moze to od tego.... Cytat:
![]() Cytat:
Senira gratuluje !!Dalej nie widze wiadomosci po moim poscie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2014-02-06 o 11:36 |
|||
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dobra, kopie sie w dupe biore sie w garsc i koniec histeri.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy 5 cm wzięłam zzo bo dodatkowo moja szyjka była jak z wszytą żyłką- nie chciała się rozwierać- pewnie jakaś blizna po nadżerce została i trzymała
|
|
|
#4360 | ||
|
Zadomowienie
|
senira666 GRATULACJE! poród marzenie!
Cytat:
dla Doris!Cytat:
Migotko jak pisały dziewczyny, spokój do podstawa. No i dobrze, że Mały uspokaja się tylko z tatą, bo u mnie Marysia uspokaja się przy mnie i nie jest to latwe bo czasem nawet nie mam jak się wysikać. a co da gazów- u córy idą łatwiej jak się dobrze rozgrzeje przed jedzeniem. a i zauważyłam, że problematyczne jest surowe jabłko.
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Qhmoo...wlh0Tj&index=2 A tu nieco dłużej o tej metodzie: http://www.youtube.com/watch?v=L0js5...-BMRvfKHwlh0Tj Najlepiej zawija się w coś co jest kwadratowe. Ja używam ręcznika, bo kocyki są za małe
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Senira wow ale poszło szybko GRATULUJĘ
![]() Ja po kolejnym ktg, dziś pokazały się skurcze na ktg po czym stwierdzili ze jest przedbieg przed jutrzejszym wywoływaniem więc od rana na porodówkę...jejku oby się udało bo nie chce cc.
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gadałaś może z pediatrą czy można jakoś ulżyć małemu? no i zgadzam się z dziewczynami- Twój nastrój jest wyczuwalny przez małego
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-02-06 o 11:50 |
|
|
|
|
#4364 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za inne pomysły także dziękuję Wyślę później męża do apteki, mże sprzedadzą mu bez recepty... ![]() Cytat:
Od 6 trzeba pod przychodnią stać, i to nie gwarancja że dostanie się w ogóle numerek ![]() Ale jak będzie mnie dalej męczyć... będę musiała iść ![]() Cytat:
A podkłady, może połóż dwa.A w ogóle czemu nie ma/było ZZO? Cyzby brak anestezjologa?
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Moja nie lubiła się zawijać przez pierwsze 2 dni. A teraz jak już ją kładę to się rozluźnia i sama układa łapkę wzdłuż ciała
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() od kilku dni zasypiam próbując nadrobić.. przydała by się ojcowska pomoc w temacie zajmowania się i wychowania naszych wspólnych dzieci ![]() gratuluję nowym mamusiom Senira wyznaczyła nowe standardy i ramy czasowe dla porodów ![]() Migotko nie wiem czy dostałaś na wyjściu ze szpitala niebieskie pudełko, wśród gadżetów była "przeterminowana" gazeta mam dziecko chyba i obszerny artykuł o kolce, może znalazłabyś w nim coś przydatnego, jeśli nie masz gazety to postaram się ją odszukać i wrzucę skany, może akurat Ci się przyda. I nie łam się!!! To naprawdę kiedyś mija, a za myśli że małemu źle z Tobą dostajesz mówiłaś że zaczynamy bieganie co? ![]() upsss.. widzę że przenosimy się na odchowalnie a ja nie zdążyłam opisać porodu jeszcze ![]() ściskam Was coraz lepiej mi idzie opieka nad moimi maluchami więc postaram się byc częściej ![]() idę nadrabiać bo mam 30 stron a drzemka moich maluchów niestety ma ograniczone ramy czasowe
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawia mnie czemu moje dziecko nie chce już być w chuście ;( dwa razy się udało a teraz masakra
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Zzo nie bylo bo nie zdazyli
a podklady juz mi malz kupil wieksze i mam juz na doopie te siateczkowe gacie Gorzej ze po porodzie mam 6h zeby siku zrobic a mi sie nie chce jak na zlosc Send from my IPhone
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do chusty to jeszcze za mało mam wprawy żeby coś doradzić. Za krótko u nas.
|
|
#4371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Chorzowie trzeba było udami ściskać ![]() to teraz doping - żeby siku zrobić ![]() siii siii
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Senira to seksapil pelna geba...
Pij duuuzo idz na wc i czekaj. Ja tak zrobilam tez mi sie nie chcialo juz mnie chcieli cewnikowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
miłośnik cycoli i jego główne zajęcie zaraz po fascynacją cycusiami
![]() tak na niego patrzę i cały czas się zastanawiam jak on się w tym brzuchu zmieścił, caly czas nie wierzę, że tam siedział co do wagi- 9 dni po porodzie mam 6,5 kg do tyłu, myślicie, że to prawidłowo? zostało mi jeszcze jakieś 8 kg...
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziu...ale mózg dziwnie działa..aż mi sie zachciało
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Magnusiu każda z nas jest inna i nie ma sensu się zastanawiać czy prawidłowo gubisz wagę...moja siostra tydzień po porodzie wróciła do wagi sprzed ciąży, a ja po ponad 2 miesiącach.
|
|
#4375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zaczynam bieganie za tydzien, jak dostane zielone swiatlo. To mi pomoze dac upust zlym emocjom. Ahh ja niewiem skad u nnie takie mysli, tzn wiem, domyslam sie ale to nie na forum :/ Teraz wycalowalam malego i obiecalam mu ze bede szukac lepiej co go boli. Cytat:
Tak tak, teraz pamietam ze czytalam o tym o metodach dr karpa, ale nie widzialam filmikow.... Wrzask jednak oznaczalo jesc... teraz zasnal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Jozefina nie mialam gazety :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4376 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazwyczaj pomaga.Cytat:
Ale i tak ciężko jakoś sobie wytłumaczyć, że taki człowieczek przed chwilą był w innym organiźmie, dla mnie to jest ciągle niepojęte![]() A co do wagi to jest sprawa bardzo indywidualna, jak dla mnie to dosyć dużo spadło jak na 9 dni. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() noo
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=senira666;45010704
Gorzej ze po porodzie mam 6h zeby siku zrobic a mi sie nie chce jak na zlosc Send from my IPhone [/QUOTE]mi się chciało od razu, już przy kąpieli po porodzie od razu zrobiłam bo myślałam, że mi pęcherz pęknie, no ale coś grubszego to się bałam....
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Miałam iść na spacer ale Doris zasnęła i nie chce jej budzić
może jak wstanie i zje to jeszcze uda nam się pójść.Gotuję rosół...byłam pewna że z zamrażalki wyciągnęłam udko...patrzę a rosół gotuje się na piersi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

Ty sie denerwujesz, ze on placze, on to wyczuwa i placze bardziej, a Ty sie denerwujesz jeszcze bardziej i tak w kolko. Alek tez czasem bardziej sie uspokaja u mojego meza na rekach, moze to inny sposob noszenia, inny zapach, nie wiem, ale nie ma sie co nakrecac. Spokojnie. Moze zanim go wezmiesz na rece sprobuj wyjsc do drugiego pokoju, uspokoj sie i dopiero idz do niego 

ja juz pisze ze szpitala, dziś o 7 wstawiłam sie na czczo, ulokowali mnie, zrobili serie badań a jutro na świat poprzez cesarskie cięcie przyjdzie mój pierwszy synek Gustaw
niestety lub stety nikt nie zwrócił nawet uwagi na mnie i moją atrakcyjną rozklapiochę 

Ale poszło migiem! 
16.06.2012 

przydała by się ojcowska pomoc w temacie zajmowania się i wychowania naszych wspólnych dzieci