|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Wstaję a tu już taka produkcja stron...
![]() Opiumalfa piękne wieszaki! Ja uwielbiam decoupage! ![]() Kaigara A tam każdy firmę podaje! Nie ma co się stresować ![]() Chciałabym, żeby flaszka się zmieściła , ale niestety nie mogę takich dużych znaleźć... za to na herbatę jest tego pełno!Linaewen piękna skrzynia i pomysł mega. Wkońcu kiedyś posag pannie młodej dawano w takiej skrzyni ![]() 21klaudyna klimat lekko zimowy, ale moje wrażenie? Mega! Nie wiem skąd to wytrzasnęłaś, ale zaczęłam żałować, że jednak nie zgodziłam się na propozycję wcześniejszego ślubu w zimie... ![]() swiat_katarzyny lecisz do sklepu kupujesz i próbujesz! ![]() anka1897 gratuluję zakupu sukni !;D hihihi Zdasz! Trzymam kciuki! ![]() alloffkowa coraz bliżej! ![]() Lemon_Drop To dobrze, że jakoś sensownie się podzielą i nikt nie będzie poszkodowany ysia Mam taki sam pogląd! Po co ma być ktoś kto nie chce ze mną mieć kontaktu? Niby, że się zmienią nasze relacje? Nie sądzę... Agnessssa Czy on chce się z nimi pogodzić przy tej okazji czy po prostu by nie wyglądało to dziwnie? Porozmawiaj z nim szczerze. justynkie haa widzę to samo co u mnie ![]() rabbitka Uwielbiam stare fotografie! Piekna ta sukienka... ślicznie się układa, prosta i delikatna. Powoli wraca taka moda. Moja babcia ma odnaleźć zdjęcie ze ślubu swoich rodziców czyli moich pradziadków. Tata skanuje stare fotografie powiększa, poprawia niedoskonałości i drukuje na papierze do fotografii. Dzięki temu mam bardzo dużo zdjęć. Polecam! Świetna pamiątka! Ines3037200 ja miałam 16 lat a Tż 15 jak powiedział mi, że zostanę jego żoną... Pamiętam to do dziś a tu zaraz ślub!Dziewczyny!! ))) idziemy dziś z tej okazji do teatru...
|
|
#3092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My wybraliśmy fotoksiążkę. Tzn. mój narzeczony jak zobaczył albumy u fotografa w 3 czy 4 opcjach a potem fotoksiążkę, to już po błyskach w oczach wiedziałam, że nie ma co dyskutować. Może dlatego mu się podobała, że na 2 karcie była PM w bieliźnie i welonie. Tylko w Bieliźnie i welonie (pewnie nie wspominałam, że nasz fotograf specjalizuje się w aktach? xD)Nam za tą przyjemność (przygotowania +plener + ślub+wesele do oczepin+fotoksiążka) wyszło 2,5 tys. tylko zdjęcia musimy sami sobie wywołać, ale za to fotoksiążka jest wg projektu fotografa, a nie na szablonie.
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ze tak post pod postem, ale wlasnie rozmawialam z mama i wyszlo tak, ze u nas w stronach kolo mlodych siadaja rodzice, a swiadkowie gdzies z mlodzieza badz kolo rodzicow... wiec teraz troche zglupialam, fakt bedac na weselu 2 kolezanek, zawsze rodzice kolo nich siedzieli... i teraz nie wiem sama co zrobic
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przez kilka dni jakoś tak nie wchodziłam na forum. Jak tak czytam ile Wam jeszcze zostało do ślubu, ze około 100dni to mam lekkiego doła, tak z dnia na dzień czekam aż te dni upłyną żeby nadszedł ten dzień ślubu a to się tak ciągnie Wszyscy ,i mówili, że po nowym roku to już zleci, a mi jakoś nie leci Czy któraś z Was też ma takie gorsze dni? Ostatnio przygotowania ślubne stanęły w miejscu bo jak się wkurzałam na wszystkich, że mówią że jeszcze tyle do ślubu to teraz tak myślę jak mówili, że jeszcze tyle czasu
|
#3095 |
|
BAN stały
|
Nie nadrabiam, siedzę w pracy i nie mam czasu czytać
![]() Wczoraj zamówiłam sukienkę na poprawiny, jak przyjdzie to się pochwalę jeśli będzie czym Przeceniona z 440 na 369, a jeszcze dostałam od zalando 40 zeta rabatu Będę happy jesli nie będę musiała jej odsyłać, bo jest długa i mam nadzieję na ukrycie brzydkich nóg |
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
docik10
Głowa do góry! Pamiętam jak było 10/9 miesięcy do ślubu to aż ściskało mnie w środku, że to jeszcze tyle czasu bo i tak czekałam długo (musiałam przekładać ślub i to czekanie wydłużyło się jeszcze bardziej...) a teraz? Teraz leci jak głupie! Ja aby sobie umilić czas zaczęłam czytać, oglądać i powoli coś kupować z do ślubu. Zobaczysz, że obudzisz się i powiesz: ojej to już zaraz!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Warszawie obok PM siadają rodzice? Ja jestem z Warszawy i pierwsze słyszę ![]() U mnie na weselu obok nas usiądą świadkowie. Jeśli będę miała okrągłe stoły, to rodzice będą siedzieć razem gdzieś niedaleko nas.
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Już od jakiegoś czasu was podczytuję, ale na fali pojawiania się nowych PMek w wątku, postanowiłam się ujawnić i ja
Przygarniecie mnie? Nie mam z kim pogadać o planowaniu, a nie chcę już zamęczać tym wszystkim TŻta
|
|
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy ślub? Jak z przygotowaniami ?
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
annic Witaj
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Czy mogę zapytać czemu ślub w piątek
?
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Sunrise28, mieszkam na wsi, no i Rodzice chodzili na wesela sąsiadów
iza1336, ta jest właśnie opcją. Bo ma przyjechać do mnie TA, jeszcze jej nie kupiłam. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Tym akurat się nie przejmuję, bo (jesli o mnie chodzi) najlepiej wyjdzie jak będziemy z młodymi, a Rodzice ze swoimi znajomymi
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
Z TŻ jesteśmy razem ponad 7 lat, bierzemy ślub 27 września. Stuknie nam tego dnia równo rok od zaręczyn i tego samego dnia 8 rocznica bycia razem. Zawsze marzył mi się majowy ślub, ale spojrzeliśmy na kalendarz i jak zobaczyliśmy, że nasza rocznica wypada w sobotę to już nie było gadania
Jakoś tak dziwnie byłoby mi świętować inny dzień po tylu latach obchodzenia rocznic.Z przygotowaniami to trochę w polu jesteśmy, mieszkamy 400 km od miejsca w którym będzie ślub, ale parę spraw załatwiliśmy. Mamy salę, fotografa, dj. Za kiecką dopiero zaczęłam się rozglądać, mam na oku dwie i nie mogę się zdecydować. Najważniejszego - kościoła (daty, godziny) nie mamy jeszcze załatwionego, ale planujemy wybrać się w przyszłym tygodniu jak będziemy odwiedzać rodziców. Trochę mnie to przeraża, bo nie wiem z czym się to je. Poprosić o udzielenie ślubu tego i tego dnia i jakie godziny są wolne? Bo formalności chyba załatwia się dopiero przed samym ślubem? |
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
Mieliśmy mieć ślub w czwartek 14-stego sierpnia przed świętem, bo nie było wolnej soboty w sierpniu tam gdzie chcieliśmy wesele, a tylko ten m-c braliśmy pod uwagę. Po paru m-cach znaleźliśmy inną salę, ładniejszą i musieliśmy zmienić termin aby zgrać z orkiestrą, kamerzysta bo umowy mieliśmy już podpisane na 14.08. a tylko w piątek mieli jeszcze wolny termin, żeby tak wszystko zgrać
|
#3107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idziesz do kościoła i rezerwujesz dzień i godzinę Nic strasznego :P nie martw się ![]() Na 3 miesiące przed ślubem przychodzisz z dokumentami,żeby spisać protokół (przynajmniej u mnie tak jest )Ps. zadzwoń do Kancelarii Kościoła i zapytaj którą godzinę mają jeszcze wolną na ten dzień. Ps2. zazdroszczę, że wam się tak ładnie z datą złożyło...
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140726310214.html Edytowane przez Sunrise28 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:28 |
|
|
|
|
#3108 |
|
Wtajemniczenie
|
annic, witaj!
Miło zobaczyć kolejną wrześniówkę ![]() Co do gości, to my zapraszamy tylko "naszych", nie ma tak, że teściowa albo moja mama kogoś chcą i my ich zapraszamy. To nasze wesele i głównie nasza decyzja. W ogóle od TŻta może się sporo osób wykruszyć, bo od jego strony to co chwilę afery, kłótnie, wyprowadzki i ciąże równocześnie :/ U nas będą podłużne stoły chyba 10-cio osobowe i przy naszym stole będą siedzieć nasze siostry z partnerami i nasi rodzice - akurat 5 par. Rodzice nie mają żadnych bardzo bliskich znajomych, którzy będą na naszym weselu, więc mogą siedzieć przy nas. Myślę, że też najbliższej naszego stołu usadzimy naszych przyjaciół, bo chcemy ich mieć blisko siebie, a dalszą rodziną czy po prostu osoby starsze, przy stołach w nieco dalszej części sali. |
|
|
|
#3109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
annic witaj! Skoro podczytywałaś to powinnaś wiedzieć o dodaniu o was paru słów ![]() Cude twoja suknia jest śliczna! Zobaczysz, że jak ją przymierzysz to tylko się upewnisz Sama chciałam w takim stylu tylko mi nie pasowały
|
|
#3110 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Co do zapraszania - my pytaliśmy singli czy chce przyjść z kimś czy mamy się nastawiac na podwójne zaproszenie. Ale nie wiem jak i czy w ogóle mojego brata zapraszać, bo będzie miał 18 skończone, ale ostatnio przegial na całej linii w stosunku do nas i nie wiem czy jako jedyna z rodziny nie powinnam konsekwencji wobec niego wyciągnąć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
CUDE Obie są piękne! Ja też mam Nable. Nie możesz przymierzyć obu i podjąć decyzji?
26.06.2011 26.08.2013 27.09.2014 Edytowane przez iza1336 Czas edycji: 2014-02-06 o 13:32 |
|
|
|
#3112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pochwal się jaką zamówiłaś Juz teraz, bo nie wytrzymam !
|
|
|
#3113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My też zmienialiśmy datę ze względu na salę. Miało być 02.08, a jest 26.07, bo sala jest tak extra, że szkoda było by nie mieć tam wesela
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
enzunio Ciekawa jestem sukienki
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Witam nowe PMki!!! |
||
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Pochwalisz się salą?
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam tylko ostatnią stronę, reszty nie dam rady...
U nas mielismy problem z usadzeniem (niektore z Was może pamietają) - oboje świadkowie mają rodziny wielodzietne i gdybyśmy usadzili ich koło siebie to rodzce znaleźliby się gdzieś z tyłu a oni dla nas są bardzo ważni, wiele im zawdzięczamy. Dlatego koło nas beda siedzieć wlasnie oni , a dopiero dalej świadkowie ze swoimi rodzinami czyli do każdego świadka będzie 6 osób. Już ich o tym poinformowaliśmy, nie obrazili sie a nawet ucieszyli, że nie beda odizolowani od swoich najbliższych i reszty rodziny.
|
|
#3120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Generalnie to z tego co słyszałam w tym kościele nie ma jakiegoś niesamowitego obłożenia, bo to malutki kościółek, kilka ławek na krzyż, może z piętnaście metrów długości max, w wiosce pod miastem. Jeden ksiądz i świeccy szafarze do pomocy. Zdziwię się, jak ktoś będzie miał tego samego dnia ślub. Po prostu byłam tam raz na święta Bożego Narodzenia, bo rodzice dopiero co się tam przeprowadzili i nie oswoiłam się z nim. Dlatego jakoś się stresuję, bo nie znam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

, ale niestety nie mogę takich dużych znaleźć... za to na herbatę jest tego pełno!

Wszyscy ,i mówili, że po nowym roku to już zleci, a mi jakoś nie leci
Czy któraś z Was też ma takie gorsze dni? Ostatnio przygotowania ślubne stanęły w miejscu bo jak się wkurzałam na wszystkich, że mówią że jeszcze tyle do ślubu to teraz tak myślę jak mówili, że jeszcze tyle czasu

Pochwal się jaką zamówiłaś
Juz teraz, bo nie wytrzymam !