Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 13:42   #3121
iza1336
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Niestety nie. Najpierw zobaczyłam Nablę, przymierzałam podobną, ale śmietankową. Ta, która przyjdzie jest biała i pójdzie na przeróbki. A Mon Cheri tutaj nigdzie nie dostane, dopiero w Wawce. Na usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że w obu będę wyglądała pięknie[COLOR="Silver"]
No to ja już nie pomogę obie są BOSKIE! Wybór należy do Ciebie Starałam się, ale się nie udało doradzić
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:45   #3122
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Na ukrycie czego???!!!
Ładnych, zgrabnych nóg!! (tylko grubych i krótkich )

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Witaj

O matulku, jak mnie się podobają takie długie sukienki Pochwal się jaką zamówiłaś Juz teraz, bo nie wytrzymam !
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Witaj

enzunio
Ciekawa jestem sukienki

Boję się, że może mi robić "ciązowy" brzuszek Ale może nie... Zobaczymy jak wróci, ostatnio jestem mistrzem w zwracaniu wszytkiego co kupię

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Przeczytałam tylko ostatnią stronę, reszty nie dam rady...

U nas mielismy problem z usadzeniem (niektore z Was może pamietają) - oboje świadkowie mają rodziny wielodzietne i gdybyśmy usadzili ich koło siebie to rodzce znaleźliby się gdzieś z tyłu a oni dla nas są bardzo ważni, wiele im zawdzięczamy. Dlatego koło nas beda siedzieć wlasnie oni , a dopiero dalej świadkowie ze swoimi rodzinami czyli do każdego świadka będzie 6 osób. Już ich o tym poinformowaliśmy, nie obrazili sie a nawet ucieszyli, że nie beda odizolowani od swoich najbliższych i reszty rodziny.
U nas to normalne, że rodzice siedzą koło młodych
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:46   #3123
myboyismine
Zakorzenienie

my mamy okrągłe stoły, ale komibujemy cos, bo wolelibyśmy sami siedzieć na wszystkich, a przynajmniej większości weselach na których byliśmy PM siedziała przy własnym stole
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:47   #3124
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
No z datą to mieliśmy farta
Generalnie to z tego co słyszałam w tym kościele nie ma jakiegoś niesamowitego obłożenia, bo to malutki kościółek, kilka ławek na krzyż, może z piętnaście metrów długości max, w wiosce pod miastem. Jeden ksiądz i świeccy szafarze do pomocy. Zdziwię się, jak ktoś będzie miał tego samego dnia ślub. Po prostu byłam tam raz na święta Bożego Narodzenia, bo rodzice dopiero co się tam przeprowadzili i nie oswoiłam się z nim. Dlatego jakoś się stresuję, bo nie znam
Ja też myślałam, że będę jedyna na ten dzień w malutkim kościele pod Wrocławiem, a tu psikus i ktoś jest na 15 :P więc lećcie czym prędzej
Stary 2014-02-06, 13:48   #3125
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Niestety nie. Najpierw zobaczyłam Nablę, przymierzałam podobną, ale śmietankową. Ta, która przyjdzie jest biała i pójdzie na przeróbki. A Mon Cheri tutaj nigdzie nie dostane, dopiero w Wawce. Na usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że w obu będę wyglądała pięknie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Też zmieniliśmy na 26.07 głównie przez salę. Mogliśmy wszystko spasować jeszcze na 9.08, ale 26 to nasz dzień

Witam nowe PMki!!!
Oooo W naszej sali 26.07 to był jedyny dzień kiedy ktoś miał wstępna rezerwację i była jeszcze nadzieja. Na szczęście się udało

Przerażające są ceny w Warszawie - a jak już się coś znajdzie taniej to wygląda jak domem Królewny Śnieżki :P

I te dodatki... korkowe itp.
Na szczęście na tej sali nie ma żadnych dodatkowych opłat.
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:49   #3126
iza1336
Raczkowanie

enzunio Piękna ta sukienka!
Stary 2014-02-06, 13:50   #3127
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
my mamy okrągłe stoły, ale komibujemy cos, bo wolelibyśmy sami siedzieć na wszystkich, a przynajmniej większości weselach na których byliśmy PM siedziała przy własnym stole
Na większości wesel na jakich byłam z okrągłymi stołami Państwo Młodzi mieli swój prostokątny stół - oni plus świadkowie.
Stary 2014-02-06, 13:51   #3128
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
W Warszawie obok PM siadają rodzice?
Ja jestem z Warszawy i pierwsze słyszę

U mnie na weselu obok nas usiądą świadkowie.
Jeśli będę miała okrągłe stoły, to rodzice będą siedzieć razem gdzieś niedaleko nas.

Nie jestem z Warszawy, slub robie w mojej rodzinnej miejscowosci w wlkp tylko tu mieszkam dlatego pytam, jak jest gdzie indziej.
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:52   #3129
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U nas to normalne, że rodzice siedzą koło młodych
Zazdroszcze U nas się przyjęło, że świadkowie z rodzinami chociaż pare lat temu jeszcze byli rodzice obok.

Piękna sukienka

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:55   #3130
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Nie cytujcie
w odp na moje życzenia noworoczne napisał, że mój Narzeczony jest dupkiem i że go nie dziwi że za nim idę. I twierdzi że on już nie ma siostry A był niestety trzeźwy, w domu. Także tego, nie umiem znalezc usprawiedliwienia dla takiego tekstu, wiem że to najpewniej wpływ mojej rodzicielki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:56   #3131
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Nie jestem z Warszawy, slub robie w mojej rodzinnej miejscowosci w wlkp tylko tu mieszkam dlatego pytam, jak jest gdzie indziej.

Aaaa ok, szczerze powiem, że gdzie nie byłam na weselu - to nie spotkałam się z sytuacją, że Młodzi siedzą z rodzicami, a świadkowie gdzieś hen hen :P
Za mało wesel chyba widziałam :P

U mnie będzie tak, że My siedzimy ze świadkami - a rodzice razem stolik dalej
Stary 2014-02-06, 13:58   #3132
Lemon_Drop
Zadomowienie

Enzunio suknia jest bosssska!

Co do stołu PM to u nas siedzi się ze świadkami obok, potem znajomi/rodzeństwo. Rodziców posadzimy w niedalekiej odległości z rodziną
Stary 2014-02-06, 14:03   #3133
swiat_katarzyny
Zadomowienie

enzunio jaka piękna! Idealna dla PM

U mnie jest problem z dogadaniem się z Tz kto koło nas bedzie siedział. Ja nie mam siostry ani kuzynki bliskiej, swiadkowa bedzie moja koleżanka, dlatego chce aby obok nas siedzieli rodzice. Tz nie chce o tym słyszeć i chce posadzić swojego brata. Chyba dojdzie do tego ze po mojej stronie będą siedzieli rodzice a po jego brat z zona i synkiem
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:03   #3134
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

enzunio
Piękna sukienka, czekamy na fotki jak przyjdzie

U nas nie ma problemu, bo w moich stronach jest tradycja, że młodzi siedzą ze świadkami i ich połówkami Na każdym weselu, na którym byłam, tak po prostu jest.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-02-06 o 14:05
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:07   #3135
Magheru
Raczkowanie

annic koniecznie skontaktuj się z proboszczem, bo może się okazać, że będzie chciał zgodę na ślub.

My bierzemy ślub w parafii, z której pochodzi mój ojciec i musieliśmy przedstawić zgodę jednego z "tych właściwych miejscowo", żeby w ogóle rozmawiać o terminie.

Warto też pamiętać, że co najmniej miesiąc przed ślubem trzeba złożyć zapewnienie w USC ( przy cywilnym i konkordatowym). No i nauki...

Enzunio śliczności

antonina_bielska Mam podobnie. Moja młodsza siostra jest w permanentnym stanie nienawiści do mnie. Trudno powiedzieć o co jej chodzi. Mojego narzeczonego też ledwo co toleruje. Zapraszamy ją, ale zrobiłam wszystko, by nie była moją druhną, chociaż były bardzo mocne naciski ze strony rodziców i robili wszystko, żeby pourażać dziewczyny z mojej rodziny, by się nie zgodziły świadkować. Po prostu bałam się, że coś odwali w ostatniej chwili.

Niemniej zapraszam ją z os. towarzyszącą. Niech ona decyduje czy przyjdzie czy nie. (Chociaż zapowiada, że nie przyjdzie) Ja będę mieć czyste sumienie i spokój.

Edytowane przez Magheru
Czas edycji: 2014-02-06 o 14:13
Magheru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:08   #3136
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Ja też myślałam, że będę jedyna na ten dzień w malutkim kościele pod Wrocławiem, a tu psikus i ktoś jest na 15 :P więc lećcie czym prędzej
rany, nie strasz mam nadzieję, że nikogo nie będzie, a nawet jak będzie to pewnie się jakoś wpasujemy. I tak się wyrwałam, bo jak ciocia (jego znajoma z podstawówki) składała mu życzenia na święta i napomknęła, że chrześniaczka będzie wychodzić za mąż to powiedział, że jak na wrzesień to żeby w maju przyjść pogadać ale chyba bym na zawał zeszła jakbym nie miała tego do maja załatwionego
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:08   #3137
justynkie
Wtajemniczenie

Enzunio sukienka świetna!

U nas też młodzi siedzą ze świadkami i ich partnerami. U nas akurat świadek i świadkowa będą sami, więc nasz stół będzie czteroosobowy.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:12   #3138
zakrecona_kropka
Raczkowanie

U mnie będzie tak że obok nas rodzice a na przeciwko rodziców (stoły prostokątne) świadkowie z partnerami. Nie wyobrażam sobie żeby rodzice siedzieli gdzieś dalej co jest związane poniekąd z tradycją

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Witam
Przez kilka dni jakoś tak nie wchodziłam na forum.
Jak tak czytam ile Wam jeszcze zostało do ślubu, ze około 100dni to mam lekkiego doła, tak z dnia na dzień czekam aż te dni upłyną żeby nadszedł ten dzień ślubu a to się tak ciągnie Wszyscy ,i mówili, że po nowym roku to już zleci, a mi jakoś nie leci Przez to straciłam wenę i radość z oczekiwań tak się już nie mogę doczekać tego ślubu, że mnie to wypala. Mam nadzieję, że to przejściowe Czy któraś z Was też ma takie gorsze dni? Ostatnio przygotowania ślubne stanęły w miejscu bo jak się wkurzałam na wszystkich, że mówią że jeszcze tyle do ślubu to teraz tak myślę jak mówili, że jeszcze tyle czasu
Mam dokładnie tak samo jak ty.. jak sie ciesze i coś robię, wybieram to ktoś mi powie że jeszcze dużo czasu i potem mnie ogarnia czarna rozpacz i wszystkiego się odechciewa

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-02-06 o 14:15
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:18   #3139
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
annic koniecznie skontaktuj się z proboszczem, bo może się okazać, że będzie chciał zgodę na ślub.

My bierzemy ślub w parafii, z której pochodzi mój ojciec i musieliśmy przedstawić zgodę jednego z "tych właściwych miejscowo", żeby w ogóle rozmawiać o terminie.

Warto też pamiętać, że co najmniej miesiąc przed ślubem trzeba złożyć zapewnienie w USC ( przy cywilnym i konkordatowym). No i nauki...
no właśnie z tym też do końca nie wiadomo, bo być może wrócimy niedługo na stare śmieci i wyląduję jeszcze przed ślubem u rodziców, czyli de facto to będzie moja parafia. Zobaczymy co ksiądz powie
Stary 2014-02-06, 14:25   #3140
Magheru
Raczkowanie

annic to zależy, co mają w księgach... lepiej się zorientować odpowiednio wcześnie, żeby potem nie denerwować się.

Ja mieszkam w Olsztynie, ale nadal jestem "przypisana" w parafii rodziców.
Stary 2014-02-06, 14:29   #3141
ysia
Zadomowienie

enzunio piękna ta suknia

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:31   #3142
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
antonina_bielska Mam podobnie. Moja młodsza siostra jest w permanentnym stanie nienawiści do mnie. Trudno powiedzieć o co jej chodzi. Mojego narzeczonego też ledwo co toleruje. Zapraszamy ją, ale zrobiłam wszystko, by nie była moją druhną, chociaż były bardzo mocne naciski ze strony rodziców i robili wszystko, żeby pourażać dziewczyny z mojej rodziny, by się nie zgodziły świadkować. Po prostu bałam się, że coś odwali w ostatniej chwili.

Niemniej zapraszam ją z os. towarzyszącą. Niech ona decyduje czy przyjdzie czy nie. (Chociaż zapowiada, że nie przyjdzie) Ja będę mieć czyste sumienie i spokój.
No my do kompletu mamy jeszcze starsza siostrę K. która też ma coś od początku do mnie (pewnie to, że zabralam jej z mieszkania darmową nianke do dziecka 24/7 i że jest szczesliwszy niż ona), ale oboje musimy dla spokoju zaprosic

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:33   #3143
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
annic to zależy, co mają w księgach... lepiej się zorientować odpowiednio wcześnie, żeby potem nie denerwować się.

Ja mieszkam w Olsztynie, ale nadal jestem "przypisana" w parafii rodziców.
ja właśnie jestem, razem z rodzicami i bratem, przypisana do parafii znajdującej się 7 km od tej w której chcemy ślubować. Rodzice też jeszcze się nie przepisali. Mam brata robiącego w tym roku bierzmowanie w tym wcześniejszym kościele i dlatego się jeszcze nie przyznali (jakieś spotkania, przygotowania, cuda na kiju i nie chcieli problemu z pozwoleniem). Na msze tez jeżdżą do starego kościoła. Powiem jak wygląda sytuacja i się wyjaśni, jak zechce licencji ze starego to pójdziemy pogadać, to w końcu niedaleko. Muszę być dobrej myśli i tak jestem zestresowana, więc póki co nie będę sobie dokładać - za tydzień wszystko się wyjaśni
Stary 2014-02-06, 14:41   #3144
swiat_katarzyny
Zadomowienie

dla zainteresowanych makijażem ślubnym - wrzucam zdjecie oka wyfotoszopowane na blogu bez obróbki

postanowione - będę się sama malowała na ślub
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:50   #3145
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Nie ma takiej tradycji w moich okolicach, ale nieraz się spotkałam, gdy dużo dzieci jest na weselu, to zespół/DJ robi taki mini-program dla dzieci i są wtedy grane właśnie najczęściej kaczuchy, i na koniec rzuca się dzieciom cukierki i je zbierają

'

o to to. o to mi chodzi. u nas tak jest na kazdym weselu, ale ja chce powkładac cukierki do woreczkow i dac kazdemu dziecku indywidualnie - jako swiadkowa robilam tak na siostry weselu. bynajmniej dzieci nie rzucaja sie na cukierki jak psy na kości, tylko kazde dostaje dla siebie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
To jest podstawowe pytanie! My na jednym weselu bez winietek tak usiedliśmy, że obok nas siedziały dzieciaki i mimo że byłam z TŻ to i tak czuliśmy się źle - sami sobie musieliśmy wódkę polewać.
My posadzimy całe kuzynostwo wiekowo. 8-latek jest już na tyle duży, że nie musi siedzieć z rodzicami. Nastolatki będą siedziały razem, a osoby pow 18 lat przy stole naszych znajomych - ze względu na pozwolenie picia wódki. Nie chcemy ich sadzać z 15-latkami bo wtedy nie przypilnujemy kto pije i czy mu wolno.
tez bylam raz na takim weselu, przy stoliku bylo wiekszosc osob niepelnoletnich ktorzy bali sie pic ' bo rodzice zobacza'. wypadaloby zebym ja nalewala Tzztowi a on mi i bysmy se walili tak kielichy. ale naszczescie wyruszylismy w podroz po innych stolikach

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Dziewczyny!!
100 dni do ślubu! )))
idziemy dziś z tej okazji do teatru...
gratki

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tak post pod postem, ale wlasnie rozmawialam z mama i wyszlo tak, ze u nas w stronach kolo mlodych siadaja rodzice, a swiadkowie gdzies z mlodzieza badz kolo rodzicow... wiec teraz troche zglupialam, fakt bedac na weselu 2 kolezanek, zawsze rodzice kolo nich siedzieli... i teraz nie wiem sama co zrobic
u nas w sumie najczesciej sie spotykalam ze mlodzi siedzieli ze swiadkami, czasami z rodzicami. my zamierzamy siedziec sami z Tztem i bardzo sie z tego powodu ciesze

rodzice beda siedziec z najblizszymi, a swiadkowie w sumie to gdzie beda woleli, bo to nie problem sie dowiedziec z kim chca

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-06, 14:50   #3146
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dla zainteresowanych makijażem ślubnym - wrzucam zdjecie oka wyfotoszopowane na blogu bez obróbki

postanowione - będę się sama malowała na ślub
gdybym tak umiała się malować, pewnie też bym się zdecydowała.
I w związku z tym mi się przypomniało - makijażystkę też mam już załatwioną jako że mam dwie lewe ręce do malowania się
Stary 2014-02-06, 14:50   #3147
Dotka90
Zakorzenienie

Pięknie Kasiu!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:53   #3148
justynkie
Wtajemniczenie

Świat Katarzyny piękny ten makijaż. Uwielbiam takie oko i kolory cudne! Ja bym się w życiu nie zdecydowała na samodzielny make up, czasem jak idę na większą imprezę to maluję się 3 razy bo coś pójdzie nie tak, a na własny ślub? No way!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:58   #3149
Kishlaczkowa
Zadomowienie

swiat_katarzyny nie dziwię się, że nie zapraszasz... Nie ma co, naprawdę czasem żal tyłek ściska gdy widzi się takie zachowanie...

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Te kolczyki są tak bardzo "moje", że się dziwię, że ich jeszcze nie mam. A że mają to coś czego szukam będą idealne
Ważne by Tobie się podobały!

Cytat:
Wczoraj zamówiłam sukienkę na poprawiny, jak przyjdzie to się pochwalę jeśli będzie czym
Przeceniona z 440 na 369, a jeszcze dostałam od zalando 40 zeta rabatu Będę happy jesli nie będę musiała jej odsyłać, bo jest długa i mam nadzieję na ukrycie brzydkich nóg
Cytat:
Ładnych, zgrabnych nóg!! (tylko grubych i krótkich )
Kochana, czy Ciebie ktoś dawno nie kopnął w ?!?!?! MASZ IDEALNE NOGI!!! I ani słowa więcej bo będzie wpie...

ach... i sukienka piękna!

antonina_bielska
przykro mi Kochana, że musisz przechodzić przez coś takiego .

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:03   #3150
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Tak, z Olsztyna. Masz coś wspólnego z Olsztynem?
Mamy tą samą datę ślubu
Nie, nie mam, nigdy tam nawet nie byłam :/ Wujek Google mnie do niej zaprowadził po zapytaniu o papierowe żurawie A Ty stamtąd?
Co do daty- wygląda rzeczywiście na to, że dokonałaś równie dobrego wyboru co ja

Sent from my iPhone using Tapatalk
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości