Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 12:36   #4561
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dzisiaj wieczorem wezmę się za założenie 6 części. Jak coś sknoce to zezwalam na lincz ale dopiero po porodzie No więc bierzemy się powoli za konczenie 5
Mam pytanie.

KOZIEMLEKO, MMHYM, KATE możecie dalej prowadzić swoje części wątku czy robimy jakieś zmiany?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak będę dostępna to mogę dalej działać, jakby mnie nie było to spokojnie możesz to za mnie zrobić bo u mnie nie trzeba nic dopisywać

Cytat:
Napisane przez shonyen Pokaż wiadomość
nie przesadzajcie z tymi "prawami autorskimi" - sama Trisdom przecież napisała, że znalazła pana brokuła w internecie
Pojawił się jako kolejna emotka - o to chyba prosiłyście?
Inne użytkowniczki niech go sobie używają, tutaj on ma zupełnie inne znaczenie
Ja tam się cieszę z popularności brokuła i będę go promować

Chwilę posiedziałam i wracam do sprzątania

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:40   #4562
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że jak w szpitalu szczepią, to trudno zmienić szczepionkę i zaszczepić inną. z pierwszej przyczyny - na drugą trzeba mieć receptę na konkretne dziecko, a każdy lekarz powie, że przecież w szpitalu szczepią, więc nie będzie chciał wypisać recepty. przynejmniej tak słyszałam

czy Wy nie przesadzacie z tym przywłaszczaniem? Brokuł pojawił się jako kolejna emotka dostępna dla wszystkich, więc jak? chcecie zabronić innym używania jej? no bez przesady..
Cytat:
nie przesadzajcie z tymi "prawami autorskimi" - sama Trisdom przecież napisała, że znalazła pana brokuła w internecie
no przeciez to taka żartówka... Ja absolutnie nie czuje jakichkolwiek praw autorskich w stosunku do Pana Brokuła- znalazłam go w poście na innym forum- odnośnik był w wklejonym obrazku...

U nas ma znaczenie i zawsze będzie naszym Panem Brokułem.

Odkurzyłam, umyłam łazienkę, piorę chodniczki, kuchnia ogarnięta.... i sie zastanawiam, czy nie umyć okien...
Stary 2014-02-06, 12:40   #4563
marima
Raczkowanie

chyba na pewno nie zapowiada się u mnie poród, bo poodkurzałam tylko 38m2 a czuję się już zmęczona, a przed porodem podobno wstępuje wielka moc i siła do sprzątania
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 12:41   #4564
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Brokuł jest nasz. Innym może się podobać, ale u nas ma znaczenie i sens
I to jaki sens

Cytat:
Jestem pewna że możesz podać swoją. Znaczy ty kupujesz w aptece a w szpitalu ją podają. To jest szczepionka podawana w szpitalu w ciągu 12h po porodzie i trzeba tylko na IP poinformować że będzie się miało Engerix. Engerix jest bez recepty. Kosztuje jakieś 60 zł.

Tylko ponoc trzeba miec lodoweczke zeby ja przetransportowac z apteki do szpitala.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No cóż, napisałam swoje zdanie, do którego mam prawo zaproponowałam brokula jako maskotkę, Tris wynalazla jego facjate, dziewczyny zajęły się sprawami technicznymi... Brokul nie powstal jako kolejny emotikon ot tak i może mi się coś nie podobać, choć nie zamierzalabym zabraniac... Zresztą nie mamy takich możliwości nie ma się co oburzać, że mam swoje zdanie

No ale skoro chcialysmy zeby byl w emotkach to z gory bylo wiadomo ze cale forum bedzie z niego korzystalo
Gdybysmy chcialy go zatrzymac tylko dla siebie to trzeba by go bylo za kazdym razem wklejac, nie korzystajac z emotek...
Stary 2014-02-06, 12:43   #4565
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
chyba na pewno nie zapowiada się u mnie poród, bo poodkurzałam tylko 38m2 a czuję się już zmęczona, a przed porodem podobno wstępuje wielka moc i siła do sprzątania
Upps ja odkurzyłam 90.... i mam ochotę na mycie okien...
Stary 2014-02-06, 13:00   #4566
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

A w ogóle ja nie wiem jaki termin porodu mój gin uznaje - na karcie ciąży mam wpisane (według mnie z du.py sobie to wymyślił) 20.03, według OM jest to 14.03, według USG tego w 13tc jest to również 14.03, a ostatnio wyszło 07.03
Ja się boję że ten - nazwijmy go - niezbyt mądry lekarz, przyjmie datę 20.03 bo sam sobie taką wymyślił i jak do tego dodamy jeszcze tydzień to Kacper o 2 tyg będzie przenoszony
Oby sam wyszedł, bo strasznie się boję
mi sie wydaje, ze ta z Om najbardziej wiarygodna i tej nalezy sie trzymac

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Od najmłodszych lat stara się wywierać wrażenie swoją osobą
widac, ze ma charakterek

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Wiem że te moje wizyty nie są tanie, jednak wiem że mam najlepszego lekarza w Lublinie tylko czasem mam wrażenie, że troche przesadza. Jest ordynatorem na najlepszej porodówce w Lublinie (moim zdaniem i ma bardzo dużo świetnych opini) uczestniczył w rozdzielaniu bliźniaczek syjamskich i jest ich ojcem chrzestnym i jest całym tym 'wojewódźkim' lekarzem od ginekologii i położnictwa.
Długo szukałam dobrego lekarza po tym jak jeden do którego chodziłam mieszkajac w Lbn na nfz stwierdzil zebym sie zastanowila bo on mi nie da skierowan na badania dopoki nie wiem gdzie chce rodzic bo to sa koszty a ich z tego nfz rozlicza! Słabo mi sie wtedy zrobiło.
Na tego dała mi namiar koleżanka Mamy której ciąże prowadził (pierwsze dziecko zmarło przy porodzie) jej córa jest rok ode mnie młodsza
Daje skierowania na IP bez żadnych problemów jak trzeba szybko zrobić USG czy badania i na same badania też kieruje co chwila, lubi mieć wszystko pod kontrolą i dba o pacjentki. Tylko ta cena i odległość - ale coś za coś, chociaż jestem spokojna.
no to jak jestes zadowolona i w pelni ufasz swojemu lekarzowi to nie ma rady, musisz jezdzic

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:06   #4567
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi
Wlasnie czekam na wizyte to zapytam jak lekarz to widzi...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 13:17   #4568
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj wieczorem wezmę się za założenie 6 części. Jak coś sknoce to zezwalam na lincz ale dopiero po porodzie No więc bierzemy się powoli za konczenie 5
Mam pytanie.

KOZIEMLEKO, MMHYM, KATE możecie dalej prowadzić swoje części wątku czy robimy jakieś zmiany?
Spoko, ja mogę wrócić do wag, chyba że się Koziemumleku (?) spodobało, to proszę bardzo

Cytat:
Jestem pewna że możesz podać swoją. Znaczy ty kupujesz w aptece a w szpitalu ją podają. To jest szczepionka podawana w szpitalu w ciągu 12h po porodzie i trzeba tylko na IP poinformować że będzie się miało Engerix. Engerix jest bez recepty. Kosztuje jakieś 60 zł.
Nam też na SR mówili, że trzeba receptę dostać i najlepiej w szpitalu poprosić o lodóweczkę przenośną do transportu, choć ponoć w zimie pół godziny trasy od apteki do szpitala jest w porządku.

Cytat:
Nie no, chyba nikt na poważnie nie chce zabronić użytkowania takiej fajnej emotki? Jeszcze raz bardzo dziękujemy za brokuła

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ostatnio mówiłyście o jakichś krostkach, z których się robią rozstępy. Śniło mi się, że wstaje rano i mam cały brzuch i nogi w wielkich, czerwonych syfach i zaraz panika
Cholercia, co ten wizaż robi z naszą biedną, obCiążoną psychiką

Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi
No właśnie, miałam radzić, żebyś przycineła lekarza do muru i dopytała skąd mu się ten 20.03 wziął

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:30   #4569
bejb200
Raczkowanie

ale pędzicie z tymi postami, jak wejdę raz na 3 dni to zdąże tylko przeczytać, nadrobić, ale już nic od siebie napisać;-( Chciałabym się pochwalić, że wózek w końcu kupiony! padło na Mutsy 4 rider, czy któraś z Was ma? jakie opinie? ?
Chciałam Was też zapytać u kogo najlepiej na Allegro zrobić zakupy, taką większą wyprawkę, którą osobę polecacie jaką tą, która ma najwięcej rzeczy do wyprawki, dla mamy i dziecka;-)
bejb200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:34   #4570
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
I to jaki sens

Tylko ponoc trzeba miec lodoweczke zeby ja przetransportowac z apteki do szpitala.

No ale skoro chcialysmy zeby byl w emotkach to z gory bylo wiadomo ze cale forum bedzie z niego korzystalo
Gdybysmy chcialy go zatrzymac tylko dla siebie to trzeba by go bylo za kazdym razem wklejac, nie korzystajac z emotek...
Jejusiu, myślę, że temat można zamknąć i nie rozkminiac więcej pozartowalysmy

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Skąd Ty masz siłę? Przepisujesz sama sobie? Przepisz i mi ja leżę jak zwłoki drugi dzień i nie mam sił nawet do toalety iść..

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:36   #4571
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
No właśnie, miałam radzić, żebyś przycineła lekarza do muru i dopytała skąd mu się ten 20.03 wziął
On ma swoj swiat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 13:45   #4572
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
dziękuję Wam wszystkim za troskę. niestety jeszcze lepiej się nie czuję, ale mam nadzieję, że kiedyś to nastąpi. skurcze i twardniejący brzuszek jakby mniejszy - i to bardzo pozytywne. Asieńka, pytałaś, czy oprócz twardnienia boli - niestety bolało. tak od krzyża mi szedł ból. na myśl od razu bóle okresowe albo porodowe mi przychodziły...
teraz przynejmniej troszkę lepiej jest. jutro gin sprawdzi jak szyjka trzyma.
wczoraj rano mocno się wystraszyłam, bo normalnie to Kornelka wierci się non stop. jak śpię to czuję, rano tak samo.. generalnie w ciągu godziny to spokojnie mogę naliczyć te 10 ruchów. a wczoraj do 10 nic. cisza. gładzenie brzuszka, mówienie nie dawał nic. (a na moje dotykanie brzucha i słowa zawsze reagowała). dzwoniłam do męża, żeby przyjeżdzał i na ip. ale poleżałam godzinę, zjadłam coś słodkiego i mała znów się rozkręciła. uf... wieczorem strzeliłam jej umoralniającą mowę, więc dziś już całe szczęście wierci się standardowo.
Oj biedna
Dobrze, że mała jednak postanowiła się pokręcić

Cytat:
A w ogóle ja nie wiem jaki termin porodu mój gin uznaje - na karcie ciąży mam wpisane (według mnie z du.py sobie to wymyślił) 20.03, według OM jest to 14.03, według USG tego w 13tc jest to również 14.03, a ostatnio wyszło 07.03
Ja się boję że ten - nazwijmy go - niezbyt mądry lekarz, przyjmie datę 20.03 bo sam sobie taką wymyślił i jak do tego dodamy jeszcze tydzień to Kacper o 2 tyg będzie przenoszony
Oby sam wyszedł, bo strasznie się boję
Skoro z USG wychodzą wcześniejsze daty to miejmy nadzieję, że poród będzie przed 20.03
A jak nie to wykurzymy malucha brokułem

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Powinno się brać termin z OM i wg niego 7 dni po terminie do szpitala. Może jednak weźmie ten termin z OM, a może jednak Kacperek szybciej wyjdzie
Ooo w końcu jakaś konkretna informacja

Cytat:
Ja mogę oddać jedną część

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj też 37t0d a termin z OM na 28.02 więc 2 dni przed Bają i 1 przed Tobą i też nie wiem jak to możliwie
Mój ciążowy mózg tego nie ogarnia

Cytat:
Spoko, ja mogę wrócić do wag, chyba że się Koziemumleku (?) spodobało, to proszę bardzo
Zgadzam się
Masz moje błogosławieństwo
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:45   #4573
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Mamy mamy. Jestem "mamą chrzestną"- wyczaiłam w necie i napisałam do meoderatorki za namową Side (druga mama chrzestna).
ja tylko sprzedałam swoje know how na szybki poród czyli technikę brokuła.To prawie jak koktajl położnych Matek chrzestnych marudzących wstrętnych ciążowych bab jest tu znacznie więcej
Stary 2014-02-06, 13:47   #4574
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam co kupić synkowi- ma 10 lat na prezent od braciszka może coś podpowiecie? On jest fanem Lego, z tym, że dostaje je na urodziny, święta itp. Chociaż z drugiej strony zawsze jest zadowolony z takiego prezentu. Może ładne pióro do pisania
ojj ja to sie nie znam na chlopakach zreszta sama bede miec z tym problem co wybrac dla corci Zalezy mi tylko na tym, zeby to byla taka symboliczna rzecz, a nie jakies drogie cuda Ale Lego to fajny pomysl, sa ponadczasowe

Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi
full serwis zrobiony
ja juz sie doprowadzilam do porzadku, teraz idziemy z mala na dwor U nas piekna pogoda i slonce

W ogole zerknelam na 1 strone i dzis sie tych wizyt nazbieralo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:48   #4575
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
zamówiłam pościel w sówki i rogala do karmienia, też w sówki
a w ogóle to myślałam, żeby uszyć pościel dla małej, ale kurcze, taniej wychodzi kupić gotową pościel, niż zamawiać materiał i szyć,
też będę zamawiać sówki

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
dawaj Emilka, dawaj

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 13:49   #4576
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
On ma swoj swiat
Teqiba ten Twoj gin to w ogóle ewenement.
Mi ostatnio na usg wyszedł tp 22.03czyli już mam sporą rozbieżność od 10do 22-prawie dwa tygodnie. A i tak pewnie przed terminem urodze.
Przeraża mnie to że porodu nie można zaplanować. Lubię mieć wszystko jak w zegarki. Z zuzia to nawet dobrze wyszło jak gin mi dał skierowanie do szpitala. Dwa dni i poród wywoływany. A teraz?.. Co zrobimy z córi jak np w nocy wody mi odejdą?..

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:49   #4577
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
ja ufam najbardziej usg z racji tego,że moje @ były cholernie nieregularne

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
ale pędzicie z tymi postami, jak wejdę raz na 3 dni to zdąże tylko przeczytać, nadrobić, ale już nic od siebie napisać;-( Chciałabym się pochwalić, że wózek w końcu kupiony! padło na Mutsy 4 rider, czy któraś z Was ma? jakie opinie? ?
Chciałam Was też zapytać u kogo najlepiej na Allegro zrobić zakupy, taką większą wyprawkę, którą osobę polecacie jaką tą, która ma najwięcej rzeczy do wyprawki, dla mamy i dziecka;-)
zobacz sobie sprzedawcę rodzyneczki ja ostatnio tam zamawiałam takie higieniczne rzeczy

Bąbelek
Stary 2014-02-06, 13:51   #4578
maggie123
Zakorzenienie

Oho.. Idź matko do wc z tel i odpisuj na wątku. Zu weszła na krzesło i do mojej kawy sie dobrała.. A teraz 'kawa picha,daj daj.'

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:52   #4579
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
nie zgadzam się - koleżanka rodząc drugą córkę zastrzegła, że mają jej w szpitalu nie szczepić (na nic), potem przy pierwszej wizycie w przychodni o tym poinformowała i zaszczepili bez problemu.
Jej pierwsza córa złapała w szpitalu gronkowca i dlatego ona bała się, żeby z drugą nie było tak samo. Do końca nie było ustalone skąd ten gronkowiec, ale koleżanka wolała na zimne dmuchać.

zamówiłam pościel w sówki i rogala do karmienia, też w sówki
a w ogóle to myślałam, żeby uszyć pościel dla małej, ale kurcze, taniej wychodzi kupić gotową pościel, niż zamawiać materiał i szyć,
a gdzie zamawiałaś pościel? ja mam kocyk w sówki i tak myslę by dokupic komplet, czyli pościel tez w sówki;-)[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------
Stary 2014-02-06, 13:52   #4580
wewillrockyou
Rozeznanie

o mamo, dziewczyny.. zrobiłam pizze na obiad z mega dużą ilością sera normalnie wyszła jak z pizzerii nie mogłam się najeść, a to tyle kalorii a teraz teściowa przyniosła gofry z bitą śmietaną
no i rośnie..

Bąbelek
Stary 2014-02-06, 13:53   #4581
bejb200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
ja ufam najbardziej usg z racji tego,że moje @ były cholernie nieregularne

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

zobacz sobie sprzedawcę rodzyneczki ja ostatnio tam zamawiałam takie higieniczne rzeczy
dzięki;-) już przeglądam sobie, zawsze to sprawdzony allegrowicz i pewniejszy!
Stary 2014-02-06, 13:53   #4582
teQiba
Moderator

Cytat:
full serwis zrobiony
ja juz sie doprowadzilam do porzadku, teraz idziemy z mala na dwor U nas piekna pogoda i slonce
A jak
Jeszcze troche mi brzuch urosnie i nog nie dosiegne
Zazdroszcze pogody - u mnie chlapa...
Stary 2014-02-06, 13:55   #4583
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Mi ostatnio na usg wyszedł tp 22.03czyli już mam sporą rozbieżność od 10do 22-prawie dwa tygodnie. A i tak pewnie przed terminem urodze.
Przeraża mnie to że porodu nie można zaplanować. Lubię mieć wszystko jak w zegarki. Z zuzia to nawet dobrze wyszło jak gin mi dał skierowanie do szpitala. Dwa dni i poród wywoływany. A teraz?.. Co zrobimy z córi jak np w nocy wody mi odejdą?..
A ja właśnie wolę nie wiedzieć Chyba nigdy nie będzie idealny moment na poród, a tak złapie - i jakoś pójdzie.
Jakbym znała datę to odliczałabym i chyba bardziej panikowała

Cytat:
o mamo, dziewczyny.. zrobiłam pizze na obiad z mega dużą ilością sera normalnie wyszła jak z pizzerii nie mogłam się najeść, a to tyle kalorii a teraz teściowa przyniosła gofry z bitą śmietaną
no i rośnie..
Ja miałam wczoraj, ale staram się nie dawać dużo sera
A na jutro planuję gołąbki, bo całą ciążę nie mogę się nimi najeść
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 13:57   #4584
teQiba
Moderator

Cytat:

Ja tez bym chciala znac dokladny termin...
A tak w ogole to ja juz chcialabym byc po - strasznie mnie ta ciaza stresuje

Cytat:
Oho.. Idź matko do wc z tel i odpisuj na wątku. Zu weszła na krzesło i do mojej kawy sie dobrała.. A teraz 'kawa picha,daj daj.'

He,he - a ja myslalam ze dzieci kawy nie lubia
Stary 2014-02-06, 14:01   #4585
nadzwyczajna
Rozeznanie

Widzę że panuje sówkowy szał Ja też jestem w tym fanklubie

TŻ maluje a ja idąc za słowami "w mojej kuchni nic się nie marnuje" z 4 dag drożdży które mi zostały w lodówce z ostatniego pieczenia pizzy upiekłam drożdżówki: część z cebulą i część z jabłkiem.

A i zdążyłam już ugotowac krupnik TŹtowi.

Ja zamiast sprzątać przed porodem jak walnięta ja chyba wydam kolację dla 12 osób

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-02-06 o 14:04
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:02   #4586
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Ja miałam wczoraj, ale staram się nie dawać dużo sera
A na jutro planuję gołąbki, bo całą ciążę nie mogę się nimi najeść
dobrze, że mój tż tego nie widzi
od dwóch tygodni męczy, żeby gołąbki zrobić.. a ja nie umiem

Bąbelek
Stary 2014-02-06, 14:03   #4587
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Tak. U nas, tzn u mnie, jest jeszcze DMowskie Babylove. Ja mam 4 paczki zielonych pampwrsow jedynek- czyli 100 na poczatek.
Potem sprawdze dwojki z pampersa i babylove wlasnie.

A USG niezapomnijki przypomnialo mi moje usg w szpitalu na samym poczatku... Rozmarzylam sie...
Pisze z fona, bo skurcze delikatne sa i na pollezaco troche wygodniej.
Ja mam pampersy Babylove 2 paczki rozm2 i 2 paczki rozm3, moze powinnam dokupic jakies 1? te Baby love sa troche sztywne, i maja malo rozciagliwe zapiecie. Sama bym ich chyba nie kupila, ale to mama kupowala wiec nie narzekam
W ogole mam tez dwie butelki NUK jedna duza jedna mala, ciekawe jak sie sprawdza, wiekszosc z Was chyba kupowala jakichs lepszych firm typu Avent, nie?

Cytat:
nadal 5 część? o jak dobrze
śniło mi się, że założyłyście kolejną część, była cała zielona i miała już 15 stron tak pod brokuła chyba

Cytat:
no i rośnie..
alle bym zjadla gofra Mniam

No i obczajka suwaczka 32 tc!!
Za tydzien mam wizyte 14.02

:brokol: dla Majki i Wikinga

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-06 o 14:05
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:06   #4588
teQiba
Moderator

Gofry
No i teraz bede musiala gdzies isc na gofry
Stary 2014-02-06, 14:06   #4589
pola_m
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Widzę, że nocka ogólnie jakaś słaba... Współczuję dziewczyny strasznie. ja śpię jak kamień. (poza wstawaniem na siku i poza nocami, kiedy Antek wyżyna zęby)

ja po wizycie. Wszystko w najlepszym porządku, przytyłam 9kg, Skrócona szyjka, ale zwarta i ładnie trzyma, więc mam się nie przejmować, bo w tym momencie już ma prawo do tego, zwłaszcza że niunia główką w dól (a z Antkiem w ósmym m-cu musiałam leżeć, właśnie ze względu na skróconą szyjkę. Która zresztą w trakcie porodu się nie rozwarła)

Cytat:

Sprawa identyczna jak u mnie. I z myciem i wypadaniem. I teraz jak czytam o tym wzmożonym wypadaniu po 3 miesiącu, to już cykora mam...
z tym wypadaniem niestety jest tak, że w ciązy nie wypadają za bardzo, a potem wszystko się nadrabia - i po prostu w jednym momencie zaczynają wypadać, te które były oszczędzone przez ciąże.

Znacie bloga Anwen - o włosach? Bardzo przydatne porady

Cytat:
To powodzenia
A wlasnie - jak to jest jezeli Majka nie wyjdzie do 10.? Do szpitala sie chyba wtedy trzeba udac, czy nie?
Generalnie rodzenie w terminie, to dwa tygodnie przed i dwa po. i Maja równie dobrze mogła się urodzić pod koniec stycznia, co w drugiej połowie lutego.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Świętuję dziś donoszoną ciąże stawiam Piccolo

Gratulacje!!!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 14:07   #4590
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Ja mam pampersy Babylove 2 paczki rozm2 i 2 paczki rozm3, moze powinnam dokupic jakies 1? te Baby love sa troche sztywne, i maja malo rozciagliwe zapiecie. Sama bym ich chyba nie kupila, ale to mama kupowala wiec nie narzekam
W ogole mam tez dwie butelki NUK jedna duza jedna mala, ciekawe jak sie sprawdza, wiekszosc z Was chyba kupowala jakichs lepszych firm typu Avent, nie?

No i obczajka suwaczka 32 tc!!
Za tydzien mam wizyte 14.02
a co to za firma, to Babylove?
ja mam tylko jedną butelkę, małą z LOVI
za tydzień!

Bąbelek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości