|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Mała nie słucha matki, miała na dupce siedzieć a tak fikała i się odwróciła. A tak liczyłam na cc Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-02-06 o 17:10 Powód: błąd |
||
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wizyty
|
|
#4623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i Cytat:
|
||
|
|
|
#4624 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja według tej metody Twojej ginki mam właśnie termin na 03.03.2014 - moja też mi tak policzyła, a wg OM na 28.02.2014, czyli jestem dzień za Tobą Cytat:
nie daj się, niech Ci sprawdzi to tetno! Powodzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() TeQiba przychodzi z tętnem a Ty z wagą! bo jak nie to robimy nalot waszym ginom
|
|
#4625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- maggie123 bylam w aptece i faktycznie trzeba miec recepte wiec albo moj mozg ciazowy cos przekrecil albo mozg polozmej. musze moja ginke wypytac o te szczepionke. jej ufam ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
|
#4627 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście że wszystko będzie OK! Cytat:
![]() ale czy wrześniówki miały skaczącą lodóweczkę ?Cytat:
to strasznie wcześnie? |
|||||||
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie z tym usg masz. ja juz do konca ciazy nie mam zadnego chyba ze prywatnie sobie pojde---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
za wizytę i czop
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- o właśnie zauważyłam na Piotrusiowym suwaczku że zostało mi 30 dni do końca
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Było rano
![]() Cytat:
.Ja sprzątam baaaaardzo rzadko, a jak już mnie najdzie to raz na sto lat
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
wstydź się...w menu tylko pasta z brokuła, brokuł w sałatce i zapiekany brokuł
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4635 | ||
|
Zadomowienie
|
Monka, brawo
Cytat:
Cytat:
za resztę wizyt - ale ich dzisiaj macie
|
||
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O kochana chcesz żeby mój mąż psychicznie nie wytrzymał i tak ma traume |
|
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz wychodzę do gina. Muszę autem pojechać sama a kiepski że mnie kierowca, więc się trochę stresuje...
Trzymajcie kciuki za moja szyjke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Helloł wszystkim mamusiom
![]() Trisdom mam pytanie, w związku z planowanym zzo do porodu sn lekarz zlecił mi badania układu krzepnięcia: wskaźnik protrombiny(PT INR) i APTT. O ile ten pierwszy parametr wyszedł w normie, to aPTT jest za niskie( 23s przy normie 26-38). Z tego co doczytałam w necie to przyczyną skrócenia czasu APTT mogą być stany nadkrzepliwości krwi , a także nieprawidłowo wykonane badanie. Trisdom wytłumacz mi tak "wprost" czy obniżone aPTT dyskwalifikuje mnie w jakikolwiek sposób ze zzo? Trochę się zmartwiłam
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale was ubiegłam, bo ja dziś jadłam gofra
ale był pysznyyy. Co nie przeszkodziło mi we wsunięciu połowy czekolady niedawno, widac, że gofr był za mało słodkiA w ogóle usnęłam po południu i śniło mi się, że mój mąż zrobił dziecko jakiejś babie. Ależ byłam wściekła i już miałam jechać do niej zrobić awanturę, gdy zadzwonił telefon i mnie zbudził, a to był właśnie mąż. Nie mogłam się opanować i warczałam na niego przez ten telefon ![]() Teqiba jakie wieści z gabinetu? mam nadzieję, że już weszłaś |
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
i właśnie dlatego nie rodzisz
Cytat:
Ale co do wyników to ci nic nie powiem...sama jutro albo pojutrze wybieram się w końcu na tę konsultację. Cytat:
|
||
|
|
|
#4641 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
mój lekarz mówił coś o 2 tygodniach jak będziesz po tej konsultacji z anestezjologiem to napisz koniecznie co i jak
|
||
|
|
|
#4642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za odbyte już wizyty
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalę się że nie wychodowali u mnie robaka więc jestem czysta jeśli chodzi o paciorkowca ![]() no i spytałam pani w rejestracji ile muszę znowu zostawić kasy na następnych badaniach (ostatnie do porodu bo kilka ich lekarz zalecił i wyszło ponad stówkę |
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi wynikami to sama nie wiem, jak teraz szukałam na necie info o tym zaniżonym aPTT to wyskakiwało wiele stron najróżniejszych szpitali gdzie w trakcie stawiania się do porodu obok badań na GBS, HBS, Grupy Krwi i całej tej reszty wymagali właśnie tych badań na krzepliwość (APTT, PT(INR), fibrynogen ) w sensie żeby mieć już to zrobione i wyniki przy sobie
|
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak obnizine aPTT moglo wyjsc przez blad lab. Jest ok- gorzej, gdyby sie bardzo od nirm roznilo. Wazniejszy do ZZO jest INR- nie masz sie czym martwic. Jutro napisze na ten temat wiecej
|
|
#4646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo nie i wszystko jasne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4647 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie daj się tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szybko mi przechodzi, ale głupie uczucie ![]() Cytat:
![]() no ale to już ostatnie wydatki, później to tylko pieluchy ![]() ------------- A teraz trochę o mnie ![]() Jestem po wizycie. Młoda w 35 t 5 d waży 2764 g ![]() Dostałam skierowanie na GBS, muszę dzwonić i się umówić z położną i mam zrobić to w przyszłym tygodniu najpóźniej, bo zegar tyka u mnie. Chyba przywitamy Olę w lutym ![]() Lekarz zapytał o moje cukry. Więc powiedziałam, że ostatnio mam problemy, ale wizytę u diabetologa mam dopiero w poniedziałek. Zapytał jakie to cukry i powiedział, że jeśli się to nie zmieni, to mam przyjść do niego bez rejestracji w przyszłym tygodniu, albo za dwa tygodnie, wcisnąć się w kolejkę, a on wyśle mnie na cięcie. Powiedział, że nie chce czekać, że woli wysłać mnie wcześniej, podać sterydy i niech wyciągną sobie to zdrowe dzieciątko w tym 37 tygodniu, niż czekać nie wiadomo ile i narażać dziecko na wysoki poziom glukozy. Jeśli będzie ok, to mam przyjść 25go lutego na zwykłą kontrolkę, bo łożysko już się starzeje, a z cukrzycą i tak nie mogę przenosić. No, ale jak znam mojego diabetologa, to pewnie nic nie powie, bo on jakiś dziwny jest Ja widzę, że mam teraz gorzej utrzymać cukry w ryzach, a bardziej jałowo to już jeść się nie da... Generalnie mojemu diabetologowi nie ufam, więc chyba wybiorę się do mojego gina wcześniej pogadać o tym i zobaczę, co on zadecyduje.Dla mnie najwazniejsze jest zdrowie Oli i jeśli lekarz powie, że lepiej wcześniej przez CC ją wyjąć, to niech tak będzie. Nie ukrywam, że wcześniejszy termin mi bardziej pasuje, bo mam już 21kg na plusie no i powiedziałam doktorowi, że 27go jest tłusty czwartek i mi to pasuje, a on powiedział, że może mi sie uda
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję cyrków z cukrami O coś czuję, że spotkamy się wcześniej z Olą |
|
|
|
|
#4649 | |||
|
Zadomowienie
|
i za piękną wagę!Skąd u Ciebie taka zima??? ![]() ![]() Cytat:
![]() A ten śledź z biedronki to jakikolwiek ma być, czyli nieważne czy w śmietanie czy koreczek po kaszubsku, byle z Biedronki był? Cytat:
![]() Cytat:
hahaha padłam jeszcze jeden brokuł ![]() no i na zdrowie, niech do woli sobie wymachują brokułem, szkoda tylko że nie znają jego historii ![]() Maggie skoro Zu jest po kawce, to nockę masz z głowy Moja też lubi kawę, zawsze kiedy widzi że piję to sterczy z nosem nad moim kubkiem i się aromatem zachwyca. Często pije inkę A ja wczoraj umierałam caly wieczór i pół nocy - bolał mnie żołądek, i to jak! Zaszkodził mi ostry kurczak, popchnięty kwaśną mandarynką . Dziś cały dzień dietka - kaszka manna, pszenna bułeczka, gotowana pierś z kurczaka... nuuuda . Brokuła się dziś bałam
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-06 o 18:47 |
|||
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam w biedronie i zapomniałam kupić, sorry jutro się poprawię, będzie brokuł
![]() A tak w ogóle to fajne te kocyki z biedronki są które od dziś mają w ofercie. Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-02-06 o 18:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

wizyty
a jak spytam o wage i mi powie, ze odpowiednia do wieku ciazy to przysiegam, ze go skrzywdze
i 

.Niesamowicie boli mnie od tego kręgosłup więc spacer sobie daruje na dzisiaj i zaraz przejdę do następnego punktu czyli prysznic
a i tak nie bede miala zadnych badan - zaraz zaczne tu plakac 
nie daj się, niech Ci sprawdzi to tetno! Powodzenia 

. Brokuła się dziś bałam