Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 15:26   #2101
shizaxa
Wtajemniczenie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
Laseczki macie może doświadczenie w kupowaniu spódniczek tego typu?

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3919542167

czy pas to jest tam gdzie najwęziej, czyli koniec żeber, czy to jest na wysokości pępka? kurcze, bo mam klopoty z rozmiarówka a nie mam zadnej takiej na porownanie... a u mnie bylby rozmiar M albo L i nie wiem...
i lepsza np tamta czarna z linka wczesniej czy taka:?

http://allegro.pl/spodniczka-pepitka...935428598.html

ja mam chyba 1 czy 2 tego typu, bardzo lubię, pas w pasie/talii musisz mierzyć
ta pierwsza bardziej mi się podoba bo pepitki nie lubię

Bunny powiedz mi odnośnie szamponów, bo mam j&j lawendowego, pinio (bardzo rzadko nim myję) i malwę. Czy jakiś jeszcze potrzebuję?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:29   #2102
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
kurcze znalazlam ze pas i talia to nie to samo.
i dobrze myslalam ze pas to tam gdzie pepek.
a u mnie to jest roznica blisko 8cm wiec wiesz...
chyba wezme wieksza ze wzgl. ze i tak przeciez jeszcze bluzka musi mi wejsc spokojnie do srodka...
tylko ktora obu nie wezmie bo mnie tz zabije
Jakbym brała dla siebie to wzięłabym w pepitkę, bardziej mi się podoba tylko się tak zastanawiam czy do Twojego stylu będzie pasować jakoś bardziej widzę Cię w jednokolorowych

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:35   #2103
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
ja mam chyba 1 czy 2 tego typu, bardzo lubię, pas w pasie/talii musisz mierzyć
ta pierwsza bardziej mi się podoba bo pepitki nie lubię

Bunny powiedz mi odnośnie szamponów, bo mam j&j lawendowego, pinio (bardzo rzadko nim myję) i malwę. Czy jakiś jeszcze potrzebuję?
ale pas i talia to nie jest to samo
raczej wiecej nie potrzebujesz...dzieciecy farby nei wyplukuje, pinio raczej tez- nie zauwazylam to np do farbowanych ci nei potrzebny...
Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Jakbym brała dla siebie to wzięłabym w pepitkę, bardziej mi się podoba tylko się tak zastanawiam czy do Twojego stylu będzie pasować jakoś bardziej widzę Cię w jednokolorowych
problem w tym ze ja najczesciej chodze cala na czarno- bo np torebka i buty mam zawsze czarne- innych kolorow jakos nei uznaje...
kurtka/plaszcz czarny...
wiadomo rajty czarne...
i jak smierc wiec tak sie do tej pepitki sklanialam- bo ja lubie ten desen i byloby ciut bialego zawsze juz nie sama czern...

ekhem... a co z moim stylem nie tak?
przeciez jak sobei walne jednokolorowe pazury to bez roznicy jaki kolor jesli jestem ubrana czern-biel i mam blond wlosy...???
makijaz tez mam raczej stonowany- czarno-szary jak juz...
mozesz rozwinac swa mysl?

Edytowane przez blond bunny
Czas edycji: 2014-02-06 o 15:36
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 15:57   #2104
shizaxa
Wtajemniczenie

Chodziło mi o najwęższe miejsce pomiędzy cyckami a biodrami
miara.jpg
Jak pepitka Ci się podoba to bierz. A jak jednolita to może nie czarna tylko inny kolor?

a familijny zamiennie z pinio/j&j może być?
zastanawiam się jeszcze czy płukanka na ten dół włosów coś by mi dała? lekko pojaśniła? bo do farbowania jeszcze trochę a różnica mnie wkurza

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-06, 16:05   #2105
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
raczej wiecej nie potrzebujesz...dzieciecy farby nei wyplukuje, pinio raczej tez- nie zauwazylam to np do farbowanych ci nei potrzebny...

problem w tym ze ja najczesciej chodze cala na czarno- bo np torebka i buty mam zawsze czarne- innych kolorow jakos nei uznaje...
kurtka/plaszcz czarny...
wiadomo rajty czarne...
i jak smierc wiec tak sie do tej pepitki sklanialam- bo ja lubie ten desen i byloby ciut bialego zawsze juz nie sama czern...

przeciez jak sobei walne jednokolorowe pazury to bez roznicy jaki kolor jesli jestem ubrana czern-biel i mam blond wlosy...???
Ze stylem wszystko jest ok, tylko właśnie zawsze kojarzy mi się tak jednokolorowo i nie mam tutaj na myśli tylko czarnego po prostu nie pamiętam, żebym widziałam Cię choćby w paskach myślałam, że nie lubisz. Jak Ci się podoba ta druga, to bierz, zawsze ożywisz resztę stroju

Blog

Stary 2014-02-06, 16:31   #2106
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o najwęższe miejsce pomiędzy cyckami a biodrami
Załącznik 5572391
Jak pepitka Ci się podoba to bierz. A jak jednolita to może nie czarna tylko inny kolor?

a familijny zamiennie z pinio/j&j może być?
zastanawiam się jeszcze czy płukanka na ten dół włosów coś by mi dała? lekko pojaśniła? bo do farbowania jeszcze trochę a różnica mnie wkurza
ja sie sugerowalam tym:

http://2.bp.blogspot.com/-z6O053yzOO...s/s1600/ad.JPG

a jak mowie u mnie talia a pas to blisko 8cm roznicy! ja mam dosyc krotka talie ze tak to nazwe i potem idzie w klepsydre.
wzielam mke... wieksza.
pepitke jednak

nie wiem tylko czy familijny plus j&j bardzo wlosow nie bedzie koltunic na dluzsza mete taka kombinacja...
chociaz ja tez je mam i do tego timotei pure- juz przywlaszczylam od tz

plukanka jak juz to ci wlosy przyciemni do tego dolu ale jak sie wymyje to mozliwe ze roznica bedzie mniejsza...

Cytat:
Ze stylem wszystko jest ok, tylko właśnie zawsze kojarzy mi się tak jednokolorowo i nie mam tutaj na myśli tylko czarnego po prostu nie pamiętam, żebym widziałam Cię choćby w paskach myślałam, że nie lubisz. Jak Ci się podoba ta druga, to bierz, zawsze ożywisz resztę stroju
ufff... bo juz sie balam ze zabijesz mnie tekstem o rozowej barbi
nie, ja ubrana raczej stonowanie choc czesto w mini
mam w paski, tuniczki do legginsow czarnych ja lubie i jednokolorowki i wzory, bo dzieki temu ozywiam wiekszosc czarnej szafy

i kupilam jeszcze stanik na jaki od dawna polowalam no to mam dzien zakupowy.

ej w mailu od allegro nie przyszlo mi konto sprzedawcy niby jakis blad maja mi wyslac wieczorem, ze tez nigdy nie moge miec za łatwo...
Stary 2014-02-06, 16:38   #2107
shizaxa
Wtajemniczenie

ja takie spódnice to na wysokości pępka po prostu noszę, chyba, że za krótka jest to opuszczam na biodra (jak mam gumkę )
to nie kombinuję nic z tą płukanką bo myślałam że jak tylko końce zanurzę to coś to da pomęczę się do farbowania i wyrównam

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-06, 17:24   #2108
Lavia15
Wtajemniczenie

Zdycham bo "ciotka" mnie dziś odwiedziła i brzuch mnie strasznie boli

Dziewczyyny chcialabym zbadać sobie wszystkie hormony ale nie wiem co i jak.....Do kogo mam sie zglosić, kto mógłby mi dać takie skierowanie>? Endokrynolog czy lekarz pierwszego kontaktu?
I czy da sie na NFZ zbadac wszystkie hormony?

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Moje włosy aktualnie, by tż Sorka za jakość. Fale przeczesane jedynie szczotka pneumatyczna z ross. W połowie włosów mam odrastające końcówki po tych które mi się wykruszyły a potem sama jako tako ścięłam.
ale pięknie lśnią dawaj z pyszczkiem

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Ee tam, 6 rano też dobra pora
ja o 6stej rano to mysle tylko o tym czy zdąże na autobus i oczy mam małe jak kret ale w nocy poszalelismy troche nie powiem wszystko przez Was- nakręciłyście mnie

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:

kurtka/plaszcz czarny...
wiadomo rajty czarne...

ja kupilam sobie ostatnio sukenke w pepitke taka do chodzenia na codzen i uwielbiam ją poza tym pepitka jest teraz na czasie - brałabym taki wzór na twoim miejscu
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:02   #2109
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Zdycham bo "ciotka" mnie dziś odwiedziła i brzuch mnie strasznie boli

Dziewczyyny chcialabym zbadać sobie wszystkie hormony ale nie wiem co i jak.....Do kogo mam sie zglosić, kto mógłby mi dać takie skierowanie>? Endokrynolog czy lekarz pierwszego kontaktu?

ale pięknie lśnią dawaj z pyszczkiem

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

ja o 6stej rano to mysle tylko o tym czy zdąże na autobus i oczy mam małe jak kret ale w nocy poszalelismy troche nie powiem wszystko przez Was- nakręciłyście mnie

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

ja kupilam sobie ostatnio sukenke w pepitke taka do chodzenia na codzen i uwielbiam ją poza tym pepitka jest teraz na czasie - brałabym taki wzór na twoim miejscu

Musiałabys najpierw sie dostac do endo, bo raczej zwykły lekarz nie wiem czy da. Musisz próbować.
Ale nie wiem czy wszystkie hormony na nfz sie da.

Kurcze powiem wam ze mam kryzys włosowy.
Zaczynam sie zastanawiac czy wogóle przy mojej nędznej gęstości zapuszczac ;/ Czy nie lepiej je teraz ściąć, odswiezyc, zmienic coś.
Zastanawiam sie czy one im dłuższe to nie wygladaja gorzej
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 18:29   #2110
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Musiałabys najpierw sie dostac do endo, bo raczej zwykły lekarz nie wiem czy da. Musisz próbować.

Zaczynam sie zastanawiac czy wogóle przy mojej nędznej gęstości zapuszczac ;/ Czy nie lepiej je teraz ściąć, odswiezyc, zmienic coś.
no tez tak mysle że pierwszego kontaktu mi nie da ;/
a do endo u nas są strasznie dlugie terminy. W koncu wyjdzie na to ze pojde sobie prywatnie jak sie wkurze - i zbadam przynajmniej niektóre hormony.... bo za wszystkie to bym kupe kasy musiala wydać eh.
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2014-02-06, 18:31   #2111
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
ufff... bo juz sie balam ze zabijesz mnie tekstem o rozowej barbi
nie, ja ubrana raczej stonowanie choc czesto w mini
mam w paski, tuniczki do legginsow czarnych ja lubie i jednokolorowki i wzory, bo dzieki temu ozywiam wiekszosc czarnej szafy

i kupilam jeszcze stanik na jaki od dawna polowalam no to mam dzien zakupowy.

ej w mailu od allegro nie przyszlo mi konto sprzedawcy niby jakis blad maja mi wyslac wieczorem, ze tez nigdy nie moge miec za łatwo...
No proszę cię, coś Ty a ta spódniczka w petitkę jest śliczna, z Twoimi nogami będziesz super wyglądać

Jaka ja dzisiaj rozbita jestem, głowa mnie boli, katar ciągle, zatoki zatkane, oby to nie zbliżające się przeziębienie.

Blog

Stary 2014-02-06, 18:38   #2112
olala22
Rozeznanie

Cytat:

Witaj Lavia
Z hormonami to jest tak że lekarz pierwszego kontaktu może ci dać skierowanie bodajże na TSH i da ci skierowanie do endokrynologa. No chyba że idziesz prywatnie to nie trzeba skierowania.
Ale nawet endokrynolog bardzo rzadko daje skierowania z NFZ na badanie hormonów..... Więc się nastaw na spore koszty Ja za pierwszy pakiet badań płaciłam ok 200 zł + wizyta u endo 130 bo na fundusz czekam na endo już od października i poczekam jeszcze do maja.... Takie niestety są kolejki w naszym kochanym kraju

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:28   #2113
Lavia15
Wtajemniczenie

Czeko
co do twoich włosów to moim zdaniem przesadzasz troszkę - wcale nie masz aż tak cienkich włosów abyś musiała koniecznie ścinać, zeby dodać im objętości. Uwierz mi mam sporo koleżanek, które maja o wiele cieńsze niż Ty.
Taka długość jaka masz teraz jest idealna- przynajmniej według mnie Ewentualnie kupiłabym coś na zwiększenie objętości - tak żeby podnieść je od nasady

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Witaj Lavia
Z hormonami to jest tak że lekarz pierwszego kontaktu może ci dać skierowanie bodajże na TSH i da ci skierowanie do endokrynologa. No chyba że idziesz prywatnie to nie trzeba skierowania.
Ale nawet endokrynolog bardzo rzadko daje skierowania z NFZ na badanie hormonów..... Więc się nastaw na spore koszty Ja za pierwszy pakiet badań płaciłam ok 200 zł + wizyta u endo 130 bo na fundusz czekam na endo już od października i poczekam jeszcze do maja.... Takie niestety są kolejki w naszym kochanym kraju
200zł dalas za zbadanie wszystkich hormonów?
No ja chyba nie widze innej opcji jak pojsc prywatnie bo nie ukrywam, że zalezy mi na czasie i nie mam zamiaru czekac na badanie pare miesięcy.
dzięki za opinie przynajmniej wiem co i jak
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2014-02-06 o 19:37
Stary 2014-02-06, 19:33   #2114
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Czeko
co do twoich włosów to moim zdaniem przesadzasz troszkę - wcale nie masz aż tak cienkich włosów abyś musiała koniecznie ścinać, zeby dodać im objętości. Uwierz mi mam sporo koleżanek, które maja o wiele cieńsze niż Ty.
Taka długość jaka masz teraz jest idealna- przynajmniej według mnie Ewentualnie kupiłabym coś na zwiększenie objętości - tak żeby podnieść je od nasady
Tylko problem w tym,że ja chce jeszcze dłuższe I zastanawiam sie czy wogóle jest sens je zapuszczać.

A na zwiększenie objętości to mało co pomaga u mnie akurat. Mam juz takie włosy z natury ze są proste, gładkie i ciezko im nadac objętości bez ingerencji suszarki itd.
Prędzej myślałam, żeby robić sobie falki tak jak kiedyś robiłam.
Stary 2014-02-06, 19:46   #2115
olala22
Rozeznanie

Za wszystkie które kazał mi endo zrobić a niektóre musiałam badania powtórzyć. I ceny badań różnią się w różnych laboratoriach więc poszukaj najtańszego. I najlepiej będzie jak przy rejestracji się już spytasz jakie badania zrobić żeby później przyjść już z wynikami
Ja dziś byłam na kontroli i mi lekarz powiedział że jest spora poprawa i zmniejszył mi dawkę leków Ale zabronił mi jeść słodyczy.. A za żelki to dałabym się pokroić

Ostatnie farbowanie 18.09.2014 - wracam do naturalnych włosów - wróciłam
olala22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 19:55   #2116
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

wg mnie masz sliczne wlosy, zazdroszcze ci gladkosci najwyzej bym podciela, ale to juz ty musisz wiedziec jak dlugie chcesz miec, bo nie oszukujmy sie... dlugie wlosy męczą i to czasem bardzo ;/

Cytat:
No proszę cię, coś Ty a ta spódniczka w petitkę jest śliczna, z Twoimi nogami będziesz super wyglądać

Jaka ja dzisiaj rozbita jestem, głowa mnie boli, katar ciągle, zatoki zatkane, oby to nie zbliżające się przeziębienie.
dziekie wielkie
moze wez sobie cos na wzmocninie, jakis rutinoscorbin? mnie to czesto pomaga...
Cytat:
Tylko problem w tym,że ja chce jeszcze dłuższe I zastanawiam sie czy wogóle jest sens je zapuszczać.

A na zwiększenie objętości to mało co pomaga u mnie akurat. Mam juz takie włosy z natury ze są proste, gładkie i ciezko im nadac objętości bez ingerencji suszarki itd.
wg mnei jest sens, jak uznasz ze jest ble to obetniesz
cos za cos- albo wlosy gladkie i proste o mniejszej objetosci, albo falujace i podpuszone nieraz jak moje- czyli lwia grzywa
Stary 2014-02-06, 19:59   #2117
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie masz sliczne wlosy, zazdroszcze ci gladkosci najwyzej bym podciela, ale to juz ty musisz wiedziec jak dlugie chcesz miec, bo nie oszukujmy sie... dlugie wlosy męczą i to czasem bardzo ;/

dziekie wielkie

wg mnei jest sens, jak uznasz ze jest ble to obetniesz
cos za cos- albo wlosy gladkie i proste o mniejszej objetosci, albo falujace i podpuszone nieraz jak moje- czyli lwia grzywa
Generalnie uparłam sie żeby miec włosy do talii
Ale wiem też że przez hormony i stres duzo włosów mi poleciało. No i boje sie ze bede wygladała jak kundel
Podcinac i tak bede bo chce je wyrównać, tylko ze mam czasem ochote je obciac tak porzadnie, do ramion

No i masz racje, albo gładkie i mała objetosc albo na odwrót.

A mam prośbe - mogłabyś mi polecić twoim zdaniem taką najlepszą maske ktora w wiekszosci bedzie pasować? Chce kupić przyjaciółce na urodziny a ma włosy mocno zniszczone. Prostowaniem, farbowaniem też troche chociaz farbuje juz teraz rzadko, raz na 2-3 miesiace, czasem nawet dłużej.
Myślałam nad l'orealem jakimś, tylko który bedzie najlepszy?
Stary 2014-02-06, 20:03   #2118
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie uparłam sie żeby miec włosy do talii
Ale wiem też że przez hormony i stres duzo włosów mi poleciało. No i boje sie ze bede wygladała jak kundel
Podcinac i tak bede bo chce je wyrównać, tylko ze mam czasem ochote je obciac tak porzadnie, do ramion

No i masz racje, albo gładkie i mała objetosc albo na odwrót.

A mam prośbe - mogłabyś mi polecić twoim zdaniem taką najlepszą maske ktora w wiekszosci bedzie pasować? Chce kupić przyjaciółce na urodziny a ma włosy mocno zniszczone. Prostowaniem, farbowaniem też troche chociaz farbuje juz teraz rzadko, raz na 2-3 miesiace, czasem nawet dłużej.
Myślałam nad l'orealem jakimś, tylko który bedzie najlepszy?
color vive albo extreme
Stary 2014-02-06, 20:08   #2119
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
color vive albo extreme
Ołkej to wyrusze na zakupy i kupie którąś z nich
Ja z mojej color vive jestem zadowolona bardzo Ale extreme nie miałam
Stary 2014-02-06, 20:12   #2120
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chcesz pomoc jej wlosom to kup extreme, a jesli chcesz by byla zachwycona efektami i miala kosmetyk na wyjscia to vive
Stary 2014-02-06, 20:19   #2121
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chcesz pomoc jej wlosom to kup extreme, a jesli chcesz by byla zachwycona efektami i miala kosmetyk na wyjscia to vive
Biore extreme, bo wiem, że sama sie powoli załamuje stanem włosów
A ma gęste, grube, falowane Tylko sobie poniszczyła
Stary 2014-02-06, 20:25   #2122
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

mam to samo w chacie- tz jedno gniazdko zrobil, ale w laziemce sie nei dalo i nie mam pradu- jak pralka ma chodzic to ciagne przedluzacz z pokoju

zadzwoniłam dziś do elektryka w spółdzielni i przyjdzie na dniach obadać co się stało oczywiście pewnie będzie mnie to troche kosztować ale muszę to naprawić bo zwariuje
Cytat:
ja takie spódnice to na wysokości pępka po prostu noszę, chyba, że za krótka jest to opuszczam na biodra (jak mam gumkę )
też tak robię
Cytat:

o tak też było Ci pięknie
Cytat:
ja z mojej color vive też

ależ jestem ściorana ledwo żyję po aero dzisiejszym niezły był wycisk

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 20:37   #2123
milka_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olala22 Pokaż wiadomość
Za wszystkie które kazał mi endo zrobić a niektóre musiałam badania powtórzyć. I ceny badań różnią się w różnych laboratoriach więc poszukaj najtańszego. I najlepiej będzie jak przy rejestracji się już spytasz jakie badania zrobić żeby później przyjść już z wynikami
Ja dziś byłam na kontroli i mi lekarz powiedział że jest spora poprawa i zmniejszył mi dawkę leków Ale zabronił mi jeść słodyczy.. A za żelki to dałabym się pokroić
Ja popytałabym raczej gdzie DOBRZE wykonują badania. Lavia zorientuj się czy wysyłają próbki do badania np. do szpitala, wtedy masz większą pewność, że badania będą dobrze wykonane niż w jakimś małym laboratorium, które oczywiście nie musi być złe, musi mieć przede wszystkim dobrą opinie. Piszę to dlatego, że moja Mama miała robione badania w przychodni i zostały wysłane do jakiegoś podrzędnego laboratorium, z którego jak przyszły wyniki, to lekarka się za głowę złapała, że takie złe wyszły. Kazała zrobić jeszcze raz, Mama sobie dodatkowo sama zrobiła badania prywatnie w dwóch innych miejscach i wyniki wyszły świetne. Później poszła znowu do tej lekarki i te powtórne wyniki były jeszcze gorsze niż poprzednie a jak pokazała jej te ze szpitala i z prywatnego dobrego laboratorium to tamtej się tak zrobiło głupio, nie wiedziała jak się tłumaczyć a wcześniej chciała już przepisywać Mamie jakiś mocne leki. Nie chcę wiedzieć to by wtedy było. Także nie warto sugerować się tylko ceną a opiniami. Popytaj, gdzie warto zrobić badania i dopiero wtedy idź

Cytat:

dziekie wielkie
Biorę różne specyfiki, Rutinoscorbin też, piję herbatę z miodem, Fervex, Teraflu Zatoki, może dadzą radę

Blog

Stary 2014-02-06, 20:58   #2124
shizaxa
Wtajemniczenie

maska extreme jest boska i chyba każdej pasowała

za to ta odżywka timotei...dla mnie za lekka jest, włosy wyschły same i są lekkie jak piórko, a, że ja mam takie cienkie włosy to wygląda to troche jakby piorun we mnie strzelił bo loki są na całej głowie zobaczę jeszcze jak się będzie spisywać do suszarki

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2014-02-06, 21:40   #2125
Absurdalna07
Zadomowienie

Cytat:
Laseczki macie może doświadczenie w kupowaniu spódniczek tego typu?

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3919542167

czy pas to jest tam gdzie najwęziej, czyli koniec żeber, czy to jest na wysokości pępka? kurcze, bo mam klopoty z rozmiarówka a nie mam zadnej takiej na porownanie... a u mnie bylby rozmiar M albo L i nie wiem...

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

powiedz ze zadnego cieniowanai i ma byc ciezka forma.

zazwyczaj zniszczone partie sie podcina, z innej strony zeby to jakos wygladalo to trzebaby je podcieniowac zeby sie łaczyly z reszta wlosow a nie wygladaly jak wychapane nie wiem... zrobisz jak uwazasz. mozesz i teraz sie przemeczyc, a potem sensownei ostrzyc raz a dobrze.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

i lepsza np tamta czarna z linka wczesniej czy taka:?

http://allegro.pl/spodniczka-pepitka...935428598.html

Zależy z czym chcesz łączyć te spódniczki. Nosiłabym na wysokości pępka. Ta w pepitkę jest fajna
Chyba się przemęczę z tymi włosami, aż tak tragicznie nie jest.

Absurdalna07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:29   #2126
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dziewczyny zakochałam się w tej sukni ślubnej http://www.youtube.com/watch?v=YIvvRgATPoI gdyby któraś z Was widziała ją gdzieś w necie byłabym wdzięczna za linka
jest przecudowna

A na naszym ukochanym forum wyczytałam, że jak mogłam pomyśleć, że one mogą jechać w czepku z olejem na głowie KOMUNIKACJĄ MIEJSKĄ przecież one są dorosłe i stać je na auta ja bym nawet nie poszła w czepku na głowie do piwnicy no sorrrryy
wchodzą na basen w czepku na głowie i może już w stroju kąpielowym i "poproszę na godzinkę"
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-06, 22:42   #2127
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny zakochałam się w tej sukni ślubnej http://www.youtube.com/watch?v=YIvvRgATPoI gdyby któraś z Was widziała ją gdzieś w necie byłabym wdzięczna za linka
jest przecudowna

A na naszym ukochanym forum wyczytałam, że jak mogłam pomyśleć, że one mogą jechać w czepku z olejem na głowie KOMUNIKACJĄ MIEJSKĄ przecież one są dorosłe i stać je na auta ja bym nawet nie poszła w czepku na głowie do piwnicy no sorrrryy
wchodzą na basen w czepku na głowie i może już w stroju kąpielowym i "poproszę na godzinkę"
A ja myślałam, że żeby jeździć samochodem to trzeba nie tylko być dorosłym i móc je kupić ale jeszcze umieć nim jeździć
Stary 2014-02-06, 22:51   #2128
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
A ja myślałam, że żeby jeździć samochodem to trzeba nie tylko być dorosłym i móc je kupić ale jeszcze umieć nim jeździć
widocznie źle myślałaś
Stary 2014-02-06, 22:52   #2129
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
widocznie źle myślałaś
Blondynka ze mnie
Stary 2014-02-06, 23:02   #2130
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Blondynka ze mnie
Tylko rozjaśniacz Ci w głowie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości