|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
posikał nieeee
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam, by coś się kleiło.
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie nadrobie nie ma szans ![]() Moj TZ wzial sobie tydzien urlopu specjalnie dla nas W koncu mam troche czasu dla siebie wiec fruwam sobie ile tylko sie da ![]() Co do detysty to mnie dawala normalnie znieczulenie. Pytalam i powiedziala mi ze nie ma zadnych przeciwskazan. Te znieczulenia ktore teraz sa w zaden sposob nie wplywaja na dziecko.
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Mąż powiedział, że był zażenowany, jak naprzeciw niego babka karmiła z piersi.
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Pola próbuje się obkręcić na brzuszek ale utyka w 2/3 drogi i nie wie co dalej. Chwile popróbuje a pozniej krzyk i wycie z nerwow. Powinnam jej pomagac czy na plecki i niech sama probuje jeszcze raz? Bo juz nie wiem
|
|
|
|
#3277 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekujemy bardzo no generalnie są, chociaz tez zależy od miasta, u nas (miasteczko ok..20 000) akurat nie slyszalam o takim zresztą chodziło mi o to, ze skoro juz rok temu byly takie problemy z przedszkolem, ze dziecko wręcz zostało z niego "wyrzucone" to musialy byc jakieś widoczne sygnaly, ze cos może byc nie tak i dlatego zdziwila mnie pozna diagnoza (chociaż Tassia juz pisala ze wcale to nie jest późno) no i w szoku bylam ze dziecko niby zdrowe tyle lat a tu taka informacja, wspolczuje im bardzo ![]() Cytat:
![]() jeśli tak to okaze sie wkrotce ![]() Cytat:
![]() Edit: teraz dotarlo do mnie, ze nie pośpi tych 2-3 godz w lozeczku, mój mózg ma opóźniony zaplon
Maksyś Edytowane przez Little_Spark Czas edycji: 2014-02-06 o 19:49 |
|||
|
|
|
#3278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super jak świadomie mądrale te dzieci ![]() hahaha u nas to samo, chce żeby wietrzyła dupkę a tu psikusa zawsze mamy Cytat:
korzystaj!!! ![]() ![]() Cytat:
będzie próbowała próbowała i w końcu się uda, a czy pomagać, no ja czasem moją popchnęłam ale tak delikatnie że pewnie nie czuła tego nawet a przynajmniej się nie złościła
|
|
#3279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć już teraz chodzimy po 2h ale teraz nie mogę posiedzieć w parku i poczytać ![]() Cytat:
Mnie na to szkoda czasu i szkoda płaczu i nerwów dziecka. W końcu zacznie zasypiać sam U nas z Zuzią były etapy zasypiania samej w łóżeczku, leżenie z nią, leżenie przy łóżeczku. Nie było nerwów, krzyku i szybko zasypiała. Najzwyczajniej pozwalałam jej zasypiać tak jak tego potrzebowała.Teraz jak Miłosz był chory i siedzieliśmy w domu to w ciągu dnia musiałam chwilę pobujać na rękach, żeby odłożyć do łóżeczka. Chwila i spał zaoszczędziłam i sobie i jemu nerwów. Jasne, że próbować warto ale ja bym nie wytrzymała długiego płaczu dziecka. I nie robiłabym nic za wszelką cenę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3280 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcieliśmy go wykąpać, przy rozbieraniu się chichrał, a po włożeniu do wanienki tak zaczął płakać, że na TŻ wyskoczyłam, że pewnie woda za gorąca, no ale była ok. Tak strasznie krzyczał i się zanosił, że aż sino-czerwony się zrobił. Odpuscilismy kąpiel, przy ubieraniu krzyczał aż padł i śpi. Ciekawe ile pośpi... Cytat:
hm... Nie zauważyłam, wiec chyba nie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
No na nic Twoje modły bezbożnico
![]() Ja fajnie to załatwiłaś z Polą chciałam do mojej tak pogadać ale juz śpi i pewnie będzie kilka pobudek w nocy. Zaraz idę na spacer odświeżyć umysł. Dobrze mi to robi przed ciężkimi nocami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jezeli faktycznie zajmie to kilka dni jestem w stanie sie poswiecic ale jak nadal tak bedzie to odpuszczam...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też często dwa razy
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mogłabym policzyć na palcach jednej ręki ile razy zsiusiał się Filip gdy leży na golaska
Słucha mamy i nie siusia 'byle kiedy'
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
padam na twarz.. pogoda była super więc byliśmy dziś na dwóch spacerach ![]() kochany Antoś nie spał, podziwiał widoki z wózka i gadał do drzew ![]() nadrabiam ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Czy gdy nie śpi zachowuje się jakby brakowało mu snu? Nie wkręcaj sobie ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę o pijanych kierowcach
|
|
|
#3286 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Witam się wieczorową porą
Niemoc mnie dziś ogarnęła. Gratulacje za wszystkich maluszków w dniu ich miesięcznic ![]() I dla Mikusia ![]() Bartuś osikał dziś tatusia. I pewnie dlatego że tatuś jak go rozebrał żeby się wietrzył to specjalnie mówił do synka że teraz ma zamknąć zaworek
|
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
za zębula i wagę
|
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale pomagam w koncu, bo tak sie zlosci ze to nie na moje nerwy I przez ten tydzien ma dni robienia jakiejs rzeczy - np. wczoraj był dzień śpiewów, przedwczoraj dzień gryzaków (wreszcie pokochała żyrafkę ), a dziś dzień próby przekręcania na boczek. A filmiku od Natali nie widziałam, zaraz wyśle jej pw ![]() Co do siedzenia w parku z ksiażką to też to lubie ale nawet tutaj pogoda zimowa się zrobiła i się już nie da ![]() Cytat:
A rehabilitacja na pewno pomoże w mig! ![]() Cytat:
A ona na dowód zrozumienia strzeliła taką kupę, że przeciekło przez 2 warswty ubranka i śpiworek
|
||||
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
U nas znów lipa. Wczoraj zasnął pięknie a dziś awantura
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Chłopcy śpią a ja już w łóżku leżę i czekam na tz jak wróci z pracy i piec uruchomi bo chyba wygasło i zimna woda... Ja nie umiem pieca uruchomić i siedzę pod kołderką
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrej nocy, lece do łóżka. |
|
|
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja masz rewelacyjny kontakt z córcią. Pozazdrościć
![]() Muszę spróbować się tak z moim dogadać
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio też rano TZ mi ją przyniósł do łóżka i mówie jak w tym komiksie co tu ktoś wrzucał - dam Ci stówe jak szybko zaśniesz. 30 sekund i jej nie ma ![]() Wiem, że zbieg okoliczności ale śmiesznie to wyszło, bo zazwyczaj 5 minut trzeba ją polulać ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Dzięki! Tak właśnie robię od 2 tyg kiedy to znalazłam ten filmik. Tyle, ze Pola jeszcze tak fajnie nie fika jak ten chłopczyk. Ale czekamy cierpliwie, ma czas jeszcze
|
|
|
|
|
#3295 | |
|
czyli Endżi
|
Tak, ja zawsze patrzę na skład tego, co kupuję dziecku
![]() Ja wzięłam jakieś jabłuszka, gruszki, morele, brzoskwinie - one są bez cukru. Cytat:
Też poszłam w Twoje ślady ![]() Mądra Pola ![]() Nakupowałam se butów na wyprzy w Deezee - 5 par i dałam za to 150zł - coś mi się chyba należy od życia, nie ?Idę spać
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak przeszły gerberki z MOM? Cytat:
powiem Wam, że coś powoli idzie nam to rozszerzanie diety... dziś np Hania w ogóle nie miała ochoty nic zjeść, no oprócz ( . )( . ) - tego nigdy nie odmawia ![]() staram sie nie frustrować, nie denerwować, no ale kurde, mogłaby tego dzióbka otwierać a nie machać łapkami wytrącając mi wszystko z łyżeczki ![]() może to przez ząbki? bo jak zaczynałam jej dawać tą kaszkę glutenowa to bardzo ładnie jadła, a teraz nawet tego nie chce ![]() jak się będzie to przedłużać to chyba odpuszcze na jakiś czas i znów spróbuję
|
||
|
|
|
#3297 | |||
|
Zadomowienie
|
:partytime: buziaki dla wszystkich świętujących swoje miesięcznice dzieciaczków
i dla tych co odkryły pierwsze ząbki też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szymuś obraca się na jeden boczek- na lewą stronę i jak śpi to główkę też kładzie na lewą stronę. Czy to w wieku niespełna 4 miechy jest normalne czy już sobie wkręcam, że nie jest? Naprostujcie mnie proszę, bo zaczynam schizować..... Cytat:
![]() że tak to ujmę STANDARD ![]()
|
|
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisuje się po weekendzie ale dopiero na za 2 tyg bo dziecko musi mieć minimum 4 miesiące. Tez mamy pierwsze zajecia darmowe ![]() Cytat:
![]() Moj wujek przez cale zycie (ma 58 lat teraz) był u dentysty raz Wszystkie zeby a swoje. Jak mu plomba z tego jednego zeba wypdła z 5 lat temu, to przykleił ją na kleju i trzyma się do tej pory serio I gartuluje wszystkim dzieciaczkom skończonych miesięscy! 100 lat ![]() I oczywiście pierwszych ząbków też
|
||
|
|
|
#3299 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu co za zabiegany dzień.
Przyjechała moja mama i pojechaliśmy do Tesco, półtorej godziny nas nie było a jak wróciliśmy to wielki płacz, NIGDY nie widziałam Tusi tak płaczącej, w ogóle ona płacząca to rzadkość, a tu histeria ze łzami w oczach. Od razu ją przystawiłam i się uspokoiła, może głodna była, chociaż jadła 2,5 godziny wcześniej to nigdy nie płakała po takim czasie. Albo to te lęki?Rano się kwasiła na widok T. , potem u mojej koleżanki to samo. Ale na mamę od początku jak przyszła tak nie reagowała, może po czasie dopiero się zorientowała,że mnie nie ma... no nic, dziwne... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
tak mummy love. Różiowy w kwiatki i motylki (te przynajmniej są fioletowe ). Dzisiaj przyszło, mamy rozłożone. Naprawdę fajnie i wygląda całkiem porządnie Przynajmniej nie będzie tak żal jak się zabrudzi![]() Cytat:
I mam tez pytanie za 100 pkt- dzisiaj pies koleżanki wsadził mordkę do mojej torby.I polizał mi Żyrafkę Zośkę. Moczyć jej nie można, żeby piszczek nie zamókł Jak mam ją dobrze umyć?Jakoś spróbuję płynem,którym myję naczynia Natalki i co?Zalać tylko wrzątkiem?Cytat:
Hehe my wczoraj po tym dłuższym spacerku w nosidle daliśmy Tuśkę gołą do turystycznego i podłożyliśmy pod nią ręczniki. Ależ była szczęśliwa, naprawdę Ale oczywiście zsikała
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Snow, tanią aptekę znalazłam z możliwością odbioru osobistego gdzieś chyba niedaleko Ciebie
![]() http://www.aleleki.pl/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Chcieliśmy go wykąpać, przy rozbieraniu się chichrał, a po włożeniu do wanienki tak zaczął płakać, że na TŻ wyskoczyłam, że pewnie woda za gorąca, no ale była ok. Tak strasznie krzyczał i się zanosił, że aż sino-czerwony się zrobił

to nie myśl, troszku problemow jest ale nie przezywaj" 
Wróciłam wieczorem i niestety kanałowe, ale na szczęście boleć już przestało. 
Też poszłam w Twoje ślady