|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
Cytat:
Albo może poprostu te konkretne nie dla Ciebie, albo krem nie zgrał się z nimi....no bo przeciez z EDM też chyba nieżle Ci coś podeszlo, no i ta Hera co kiedyś teściłaś nie była najgorsza, tylko odcień nie bardzo....czyli w sumie nie jest tak najgorzej. |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój plan zakłada dużo więcej, niż robić swoje (czyli zlecenia i malowanie dla siebie) - ziścić może się myslę za parę lat w rzeczywistości, ale w rzeczywistości wirtualnej - dużo szybciej
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coś w tym jest, kluczem są składy, a co za tym idzie koegzystencja Im płynniejasza, cieńsza tym lepiej dla mnie. Wkurza tylko fakt, że po raz kolejny krem dedykowany do moich potrzeb jest nie wart złotówki. No ale bywa. Absolutnie nei będzie mi to spędzało snu z powiek, choć w sumie, zważywszy na moje sny, to może byłoby lepiej ![]()
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Macham znad chałwy ![]() I padam na cyc! Po dzisiejszym dniu w pracy
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#4025 |
|
Spod wody.....
|
Napisane przez rachell111:Widuję lekkie zwiewne pastele na ślubach i zaiste jesli nie jest się brunetką o oliwkowej cerze wszystkie te brzoskwinki i mięty wyglądają tanio, tandetnie, niemodnie.
Dlatego napisałam, że nie znając Jej urody typuję w ciemno , i nie zgodzę się, że "bladziochy" nie wyglądają dobrze w pastelach (poniżej przykłady jak dla mnie obłędneUważam, że teraz jest już inny dress code weselny niż tylko koronki i żorżety, zrobiło się nowoczesniej, i przede wszystkim gustowniej . Ale co najważniejsze, należy ubrać się tak jak sie wygląda dobrze. Są sylwetki i typy urody, które potrzebują ciemnej oprawy - moi Dobrze ubrana kobieta, czyt, stosownie do swego typu urody, figury, zawsze będzie wyglądać dobrze.Akurat koronki i szyfon nigdy nie są demode, to jest klasyka z którą się nie dyskutuje - tak jak "mała czarna". Inna sprawa, że nie każdemu musi się podobać ![]() Czerń już jest nasza masowo. Pogrzeb jest przeciwieństwem narodzin A cel Neski to zakasaować - czyli biel pasuje jak ulał (tylko będzie w niej źle wyglądać ![]() A jeśli chcemy być już takie skrupulatne, to pogrzeb jest przeciwieństwem chrzcin , bo przeciwieństwem narodzin jest śmierć---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Nie wiedziałam, że tu się tak łapie za słówka ![]() Ja chciałam tylko pomóc, nie zaszkodzić Dobranoc Bladolice i Oliwki ![]() I nie mogłam sobie odmówić wstawienia jeszcze jednego zdjęcia mojej ukochanej Bladolicej Tildy ![]()
"Gdy długo patrzysz w otchłań, otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie" Edytowane przez HABANITA 72 Czas edycji: 2014-02-07 o 00:37 |
|
|
|
#4026 |
|
Nindżopesz
|
Ja mam jeszcze ślubnosukienczane przemyślenia dla Neski ale już dziś nie napiszę bo idę poćwiczyć. Tak czy siak przydała by się fota jeśli mamy z sensem doradzić
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rili. To jest wszystko - dalej ręczę tylko za siebie - mówione lekko, z uśmiechem, z przymrużeniem oka. Wiem, że chciałaś dobrze. Ja też. Każdy mówi co myśli i tak być powinno i basta. Cóż w tym złego ? Nic - miejmy różne zdania, gusta, i nie zacietrzewiajmy się niepotrzebnie To jest bardzo proste. Luuuuuuuuz. (Wiem, że kiepska jestem w emotkach, i owszem, pisemnie czasem można źle zinterpretować intencje, to jest jakby z założenia trudniejsze niż na żywo, zatem rozumiem, ale proszę zrozum, że ja to mówię z całkowitym luzem, dystansem, przymrużeniem oka, no słowem lekko. Jak gdyby na babskich ploteczkach przy herbatce -Coś jak Nie, mnie sie własnie podoba ciemne. A pitolisz, białe jest be. Jesne jest rozmywające ... etc etc etc. A co do bledziochów wyglądających dobrze w bladych kolorach - zanim jeszcze dotarłam do załącznika, wiedziałąm, że pewnie albo fotka modelki albo celebrycka. Otóż, oświetlenie i sytuacja kamer tivi robi swoje. To nie jest laska na weselu. I to jest zasadnicza różnica. Niemniej, Gliwa ma coś w sobie tak oryginalnego, że przyznam stylizują ją doskonale. Na tej fotce to ma ręce i nogi. ) Bardzo sie cieszę, że ją wstawiłaś - Tildę - jest moją ukochaną również fotka Tildy to już masterpiece cyfrowej fotografii i obróbki , gra światła. Kontrastu - to wciąż nie wesele, jak mniemam. I jej odcień kiecy, jak również mniemem, to nie pastele? Ale tu mogę się mylić.I się mylę - to pewnie pastelowa szarość, którą ja widzę na monicie jako zimno-niebieską biel.A przy naszaniu pasteli ważny jest kontrast, by wyglądać żywo. Tildy ciałko ożywili/ocieplili na fotce. Jak ktoś tego nie ma, nie zrobi bo nie może, nie lubi, nie chce, to będzie Gliwą, co akurat na żywo wyglądać może ekstrawagancko, niekorzystnie, acz przyznaję, na tej fotce - czadowo. Ale to jest CHARAKTERYZACJA. Do tivi. Niemniej najważniejsza jest swoboda. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-07 o 01:17 |
|
|
|
|
#4028 | |
|
Spod wody.....
|
Cytat:
Dodałam Ją jako symbol Bladolicych ![]() Lecę pod pierzynkę, pobudka 5.30
|
|
#4029 |
|
To ja :)
|
Pax, Pax między chrześcijany...
Miałam dość nieciekawy dzień, coś chyba wisi w powietrzu... Jakieś nerwy wszędzie... No ale już jestem spakowana i gotowa
|
#4030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak czuję, że nie Ale reszta all true Swoją drogą stylizują ja na Tildę troszku, czyż nie? Jak sądzisz? Niedoścignioną i wyjatkową Tildę, ale jednak ma się wrażenie chęci Sylwii deptania po Tildowych piętach? 2. Rispeeeeeeect - absoluuutny szacunek Jesteś silna. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
No słowem szczęśliwej podróży i wycieczki - ależ Wam faaaaaaajnieeeeeeeeeee Czekam na foty i niepsodziewanki Have Fun |
||
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze ze piątek
|
|
|
|
|
#4032 |
|
Nindżopesz
|
Ad sinupret kiecek.
Nesko, wg mnie odpada co następuje: - biel - bo to będzie prostackie i ostentacyjne "ubrałam się na biało bo nie miałam lepszego pomysłu jak zakasować PM" - czerń - ok, możesz w niej wyglądać super i w ogóle czerń rzondzi ale wszystkie pociotki spojrzą "się ubrała jak na pogrzeb a taka ładna dziewczyna..." Wszak chodzi o robienie szału, czerń na weselach szału nie robi, jedynie wzbudza kontrowersje zamiast zazdrości itp. - wszystkie 3 kiecki z H&M. Pierwsza jest zaledwie poprawna ale zwykła, druga biurowa i szpile nie pomogą, trzecia najfajniejsza jeśli chodzi o krój ale również codzienna. Widząc ją pomyślałam "o, chciałabym taką na lato do pracy ale nie noszę kolorów". Czyli żaden szał. Co do kolorów, materiałów i fasonów: - bladolicym i jasnowłosym pięknie jest w równie jasnych kolorach (mi się podoba jasny stalowy, srebrzysty, beżowy, kawowy) ALE to wszystko wygląda super na modelkach i na podrasowanych zdjęciach a na żywo jeszcze nie widziałam nikogo, kto by wyglądał w tym zachwycająco - podobają mi się bladolice w kolorach: szmaragdowy, śliwkowy, czerwone wino, kobaltowy (ale ten ostatni sobie daruj bo jest wyeksploatowany do bólu) - wydaje mi się, że szyfon i koronki (od siebie dodam aksamit) nie wychodzą z mody. Ostatnio jest szał na ten szyfon ale zazwyczaj w postaci źle uszytej asymetrycznej sukienki z odstającym szwem na brzuchu - ble, to tylko robi szyfonowi koło ogona - fason wiadomo, zależy od figury ale baby zazdroszczą innym babom: cycków, talii i nóg więc lepiej nie brać wora a coś dopasowanego odsłaniającego kończyny. Długie kiecki ponownie wyglądają oszałamiająco na modelkach a na żywo różnie to bywa. Jeśli figura jest super to ja osobiście najbardziej zwracam uwagę na panny ubrane w dopasowane, wąskie sukienki. I na koniec kilka sukienek, które IMO mogłyby zakasować pospólstwo: Trochę kijowy materiał Ponownie długa I znowu... Krótka, kolor taki se Gdyby nie miała cekinów Gdyby nie miała diamentów Ciężka sprawa, w każdej coś nie pasuje. Sory, że same zielone
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wam powiem...odbarwiacz już kupiony
Chcę rozjaśnić o 2 tony i nawet nie czuję, jak mi się rymuje ![]() W każdym razie z szatę mam zamiar przejść do brązu, nasyconego I chciałabym sprzedać Muchę z Zupie (Nietoperza też) - idę czarować rzeczywistość (czyli robić zdjęcia fragmentów i wstawić na fb) ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Poza tą z cekinami wszystkie takie jakieś jak zasłona I drapowanie na cycu to, co piszesz, całkowicie do mnie przemawia
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej na szybciocha
Odpisze pobieżnie na szybciocha bo lecę do sklepu Habanito Tilda wcale wbrew pozorom nie jest aż tak bardzo biała , i dzięki temu można uzyskać mały kontrast miedzy pastelem a nią. Gliwa również nie jest biała, na dodatek ma czarne brwi co bardz du żo zmienia , ja mam białe I takie zostaną to mój znak rozpoznawczy Wklejam obiecane zdjęcie wakacji. Na zdjęciu jestem z chłopakiem kuzynki i podkreślam on wcale nie był bardzo ciemny ![]() śmiał się że jestem wampirem a on wilkołakiem Mówił że nie będzie siadał obok mnie przy stole bo boi się wampira A na jego pytanie dlaczego nie piję alkoholu ,z przemiłym uśmiechem powiedziałam mu że przecież ja piję tylko krew ![]() Ps. włosy wyszły jak zwykle na zdjęciach obrzydliwie żółte, nie są takie w rzeczywistości, po prostu balans kolorów jak zwykle wariuje jak aparat ma na celu białą istotę ![]() Redziu W pierwszej bym się widziała i to bardzo chętnie
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:03 |
|
|
|
#4035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 Zgadzam się ze wszystkimi kolorami poza kobaltem jest dla mnie za mocny a niby powinien być ok ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
No nie idę do sklepu bo o 14 mam gości
|
|||
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym wyjątkiem co do koronek i szyfonów, które z kolei mnie sie wydają również zbytnio wyeksploatowane. Pewnie jednak sporo zalezy od jakości i fasonu. Pogrubione - Otóż to ! Bingo!. Cytat:
![]() Niemniej, gratuluję zmyłkowego doboru nicka ![]() Jakbyś powrzucałą fotki w jakiś ciuchach kolorystycznych? Jesli Ci sie chce of kors. Wydaje się, że faktycznie najodpowiedniejsza zimna, szmaragdowa zieleń, albo taka flamastrowa - jaskrawsza. Jako rasowy wampir widzę Cię w wizji Redziowej, w kolorze czerwonego wina. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:55 |
||
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię widzę w chłodnym graficie wpadającym nieznacznie w lekki fiolet
|
#4038 |
|
Nindżopesz
|
Ju, co do zasłon i marszczeń to jeśli kiecki czegoś takiego nie mają to mają dla odmiany cekiny, brokat, diamenty, kurze pierze, sztywny taftowy materiał, rozpierdasek do pasa - w myśl zasady, że przecież musi się coś dziać
Ogólnie nie bardzo jest w czym wybierać.Neska, to będzie ślub eksżeta? ![]() Jeszcze a propos sukienek, przeglądając na modowym lub na Szafie wklejane kreacje jestem zazwyczaj załamana a) modą b) gustem c) jakością szycia tzn. to, co w teorii ma ładnie leżeć na człowieku wygląda w większości jak kompletnie niedopasowane i źle skrojone. Dlatego najbardziej lubię elastyczne lub lejące materiały, przynajmniej nie robią człowiekowi "zbroi". Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-02-07 o 11:06 |
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotki bym powrzucała jakbym miała niestety na większości imprez ja robię zdjęcia i siłą rzeczy nie mam mnie na zdjęciach... Mam jeszcze jedno z wakacji gdzie kolor włosów mniej więcej jest przybliżony ...Tyle że u mnie bardzo duże znaczenie ma światło włosy sa raz bardziej złote raz bardziej popielate ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() 2 Coś w tym jest Rachelo To była moja pierwsza myśl że by tak sukienka czerwona była
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-07 o 13:58 |
||
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tilda Swinton jest boska
Cytat:
Cytat:
![]() mne najbardziej wkurza, jak na zdjęciu w sieci wyfotoszopowana modelka, a w rzeczywistości byle jak uszyta chińszczyzna. Dlatego boję się kupować kiecki w sieci ![]() na przykład z tą kiecką tak mam http://allegro.pl/sukienka-mala-czar...952195829.html
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:16 |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 Coś w tym jest Rachelo To była moja pierwsza myśl że by tak sukienka czerwona była
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:12 |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tak bardzo przemawiała do mnie ta szara nr 2 - ale to był mysi-siwy szary biurwowy. Taka wersja jaką proponujesz jest bardzo elegancka i taka hmmm gładka, wypolerowana, śliska. Ale może to dlatego, że widziałam tylko w wersji grubej mięsistej sztywnej satyny? Widziałam na kimś, nie w sklepach, bo po nich nie chodzę Moja Mama ma taki lakier do paznokci. I podkładki pod talerze, też szklące. Fajny zimny kolor. Wyrachowany) Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-07 o 11:33 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
budynie popsuli!
Przez tyle lat robiłam masy do ciast z kupnych budyni, a teraz zaczynają mieszać w składzie i zamiast masy wychodzi ciapa pierwsze zepsuły się delecta parę lat temu, potem winiary ("Nowa aksamitna konsystencja" job ich mać ), kupowałam tylko najtańsze marketowe, a ostatnio budyń z kauflanda też mi się nie zsiadł mimo, że gotowany w połowie ilości mleka Dziś robię z biedronkowego, a tu widzę nowe opakowanie i boję się, że też go spaprali I co tu robić? Umiem zrobić tylko masę z mąki, ale taką do ucierania z margaryną, a ja najczęściej robię tak, że zagniatam kruchy placek, na to daję ciepły budyń (ugotowany w połowie mleka), na wierzch drugi kruchy placek i sru wszystko do pieca ![]() Poza tym sobie jeszcze ponarzekam, że w sklepach pełno kiecek we wszelkich kolorach, ale wszystkie mają modny teraz malutki półokrągły dekolt pod samą szyję, co przy dużych cyckach wygląda i leży fatalnie w tym jedna czarna kiecka z bokach ze sztucznej skórki ech...
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:03 |
|
|
|
#4045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
W sumie to zalezy, z ktorej strony na to patrzeć ![]() 2. No i tak powinno być. Znaczy olać, no ale fakt że to wkurzające i utrudnia życie. Ja już się auczyłam,ze czytam co z tylu napisane , nie na froncie opakowania...i koleżanki też mi się zaczynają powoli uczyć....wreszcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Lejace, zwiewne są super Elastyczne, to jak ktoś ma Twoją figurę. Jak ma jakieś waleczki gdziekolwiek to masakra , wygląda się w elastycznym jak parowka....przynajmniej ja tak mam.... Cytat:
Nie rozumiem kompletnie tych zachwytow nad urodą Tildy. Jako aktorka jest super. No zoperowana nie jest. Nie jest silikonowa. Oryginalna. Ale ładną trudno ją nazwać....tymbardziej ,że chyba na wszystkich fotach jest zrobiona, umalowana, wystylizowana.... Ale to to, co było wyżej, każdy ma inny gust, każdemu podoba się co innego... Na tych zdjęciach co Habanita wkleila wygląda przerażająco...jak trup poprostu... Nie bić
|
||||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama ubolewam, że moja blada cera latem się błyskawicznie opala i zamiast bladolicej cmentarnej zjawy robi się ze mnie cyganka ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:19 |
|
|
|
|
#4050 |
|
Nindżopesz
|
Ja się cieszę, że nie trafiają mi się imprezy, na których miałabym ambicje olśniewać i przyćmiewać inne baby, nawet jakby mi coś takiego wypadło to i tak bym nie poszła bo nie dałabym rady się tak odstawić
A iść jako szara mysza byłoby mi fstyd... Co by nie mówić ciężkie jest życie kobiety
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

w złym stanie 

Dobrze ubrana kobieta, czyt, stosownie do swego typu urody, figury, zawsze będzie wyglądać dobrze.

Jesteś silna. 

Umiem zrobić tylko masę z mąki, ale taką do ucierania z margaryną, a ja najczęściej robię tak, że zagniatam kruchy placek, na to daję ciepły budyń (ugotowany w połowie mleka), na wierzch drugi kruchy placek i sru wszystko do pieca