|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Kocur, ja bym starała się, aby jak stół będzie drewniany to i nogi od tych krzeseł też - lepiej by to współgrało i wyglądało jak dla mnie, żeby nie było za dużo materiałów zestawionych razem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Zjadłam matjasa, zapomniałam, że to surowe!
![]() Teraz będę mieć schizy ![]()
#753 |
Zakorzenienie
|
Nie schizuj nam tu
![]() ![]() jaki tu spokój.. na na na na.... nic się nie dzieje... na na na na... Właśnie dowiedziałam się, że moja znajoma ma depresję poporodową. Jej córa ma chyba 4,5 miesiąca a ona chce wracać do pracy bo nie może z nią w domu wytrzymać... smutne to... |
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W weekend robię badania na toxoplazmozę, też już świruje, bo dwa koty w domu ![]() Ciekawe, dlaczego niektóre kobiety mają depresję poporodową, a inne nie.
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie wiem jak z tą depresją jest i od czego zależy... Moja rodzicielka mi opowiadała, że jej koleżanka po drugim dziecku też miała depresje ale do tego stopnia, że dziecka na oczy widzieć nie chciała i nie chciała go dotykać... Długo chodziła na terapię. hehehe.. http://demotywatory.pl/4285296/Rozmo...ra-na-Touretta Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-02-06 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czubek ze mnie... jak byłam w ciąży to chłonęłam różne głupie historie.. a, że na wsi się mieszka to takowych nie brakuje ![]() Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-02-06 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Psychika kobiety jest tak szalona ,a do tego hormony ze czekająca latami na dziecko moze miec depresje poporodowa..
Strasznie mnie jajniki rozbolaly. Chyba już czas odpuścić intensywne ćwiczenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#761 |
Zakorzenienie
|
Tż przyniesie mi dziś z pracy żebym sobie coś wybrała kuferek markowych kosmetyków 50 % taniej
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Elunka ja zdecydowanie chce mieszkac w Polsce,aczkolwiek poznalam juz przez 2.5 roku dobre uroki zycia w De i najwiekszy bol o ktorym mysle jest opieka zdrowotna.Tutaj dzieci do 14 roku maja prawie wszystkie leki za friko,placisz czaem tylko groszowe sprawy,a po 14 roku do 18 cos tam juz wiecej ale nie calosc.Jak sobie pomysle o mojej Siostrze,ktora ma 3 dzieci i jak jedno zachoruje to za chwile wszyscy chorzy i idzie do apteki i zostawia tam 200-300 zl to mnie az ![]() a wiadomo,ze jak dzieci chodza do przedszkola to bardzo czesto chore. Ogolnie do specjalistow szybciej sie dostaniesz niz w Pl,ale oczywiscie nie ze wszystkim jest tak rozowo.w czasie ciazy czekalam prawie 3 miesiace na termin do endokrynologa. Kolejny jest taki,ze Dusseldorf jest jednym z europejskich miast,ktory ma swietnie zorganizowana komunikacje miejska.Metro,tramwaje i pociagi poporstu super.Wszedzie dojedziesz i nie masz problemu jak ja wejde z wozkiem do tramwaju etc. rowne chodniki,pelno autostrad itd itp. Duzo jest plusow,no ale mimo wszystko jestem za Polska.Tylko jakos nie szczegolnie za Katowicami ![]() ![]() Kocur ja odradzam Ci szklany stol,mialam taki w kuchni w spadku i szlag mnie trafial.Brudzi sie makabrycznie i jest mega zimny,polozysz dlonie i chwila moment zimne,a dwa przy dzieciach niebezpieczny tez.I to byl punkt zwrotny u nas,ze Tz wkoncu zdecydowal sie kupic inny i chwala Bogu ![]() Luna fajnie,ze wizyta u logopedy udana.ale mam male ale.. wydaje mi sie,ze Kamil ma jeszcze czas na mowienie.Nie ma jeszcze roku i wg mnie ma jeszcze czas na rozwiniecie mowy.Moj Szonus nie wiele mowi. Tato,kaka albo koko nauczyl sie sam od siebie,Mama powie jak jest zmeczony albo glodny i czasem powie baba i ostatnio nauczyl sie mowic mnim mniam.I to wszystko,pozatym poporstu sobie niesmialo gaworzy,ale to tez zaczelo sie pozno.Wiem,ze niektore dzieci o wiele szybciej od Niego zaczynaja sobie gaworzyc. Pamietaj,ze na sile nie wiele zdzialasz.Moja siostra ma 3 dzieci i niewiadomo dlaczego ale nastarszy zaczal mowic jak skonczyl 4.5 roku,mlodszy jak mial 4,a coreczka ma teraz 4 lata i 3 miesiace i tez nie mowi.Oczywiscie mowia czy mowili swoim jezykiem.Siostra chodzila do logopedy jak pierwszy mial 3 lata,bo wczesniej nikt nie chcial ruszac tego problemu. Fakt,ze Kamil tak jak piszesz ma krotkie wędzidełko,to z tym mozesz cos podzialac.Tak sobie mysle tylko ja i mam nadzieje,ze Cie nie urazilam. Cebula super,ze Antonio zakumal sprawe i wie,ze z Mamusia nie ma co igrac ![]() ![]()
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale mam nadrabiania... ![]() ![]() ja ostatnio mało zaglądałam bo musiałam znów poogarniać pare domowych czynności, a wizja perfekcyjnej pani domu mającej czas na wszystko niestety mi nie wyszła ![]() będę nadrabiać na raty bo mój smyk bawi się na macie ale nigdy nie wiadomo jak długo będzie to trwać ![]() o i wykrakałam ![]()
#764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po tym remoncie to się chyba nie odsprzątam... wszędzie kurz i pył, muszę wszystko z półek wywalać... W dodatku Igor jakiś dziś marudny, a pierwszy raz w nocy na jedzenie obudził się o 4... to już sukces ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jeszcze z niczym, ale zaraz będzie herbatka ![]()
#766 |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() No wiesz, z niczym do nas przychodzisz? ![]() Ja z białą herbatą, rzuciłam czarną herbatę i kawę prawie też i od razu mniej brzuch mnie boli. Niestety cos słyszałam o syberysjkich mrozach pod koniec miesiąca ![]()
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm .. może to od niej mam te moje .. problemy .. Piję sporo herbaty, czarnej i zielonej. Kawę raz dziennie, to chyba nie za dużo akurat.
![]() |
#768 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teo ja miałam kota w domu, rodzice moi mają kota w domu (podwórkowego) i nie miałam toxo. Także narazie się nie stresuj, bo nie masz czym. Cytat:
![]() Zrobiłam sobie kawkę i przyszłam do Was. Tylko mi ta kawa nie smakuje, bo jakiego czasu robię sobie z ekspresu albo z zaparzaczki(tak to się nazywa?), a teraz z lenistwa i zmęczenia poszłam na łatwiznę i piję parzoną zrobioną w tradycyjny sposób ![]() ![]() Agacia śpi, zresztą jak się wstaje o 6 rano to ile można wytrzymać ![]() No i na dzień dobry pożarłam się z tż o wstawanie do Małej. Ja nie wyobrażam sobie, że jak wrócę do pracy to będę musiała wstawać do niej z taką częstotliwością jak teraz. Będzie musiał mnie trochę dociążyć odciążyć i się przemęczyć razem ze mną, aż Ona zacznie przesypiać nocki. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Praca, dom dziecko..... W ogóle to rozmowa przebiegła tak, że miałam go ochotę ![]() Co Ty tu piszesz ![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2014-02-07 o 08:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć i czołem!
Cytat:
Brawo. Spełniło się Twoje marzenie. Cytat:
Ja tak jak Anti, biszkopt robię dzień przed, żeby sobie trochę postał, a nasączyć możesz herbatą, kompotem... Cytat:
Uuuu, to masz tak jak ja, też za miesiąc do pracy. Cytat:
O kurcze. Biedne dziecko i biedna matka... Moje słonko wstało dziś chwilę po 6 a teraz odsypia. Jeju, gdzie te czasy, że budziła się o 8??? I zamiast 3 drzemek w ciągu dnia są dwie.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś na 13:10 idziemy na szczepienie.
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pijesz w ogóle sporo płynow? Ja za jednym zamachem rzucilam właśnie czarną i codzienną kawę, a jednocześnie zaczełam jeść minimum 2 jabłka i jakiś jeszcze owoc. Słodyczy nie dam rady ostawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czytałam, że najgroźniejsze jest zakażenie w I trym, a poźniej może, lecz nie musi, dziać się coś złego. No nic, jutro idę na krew i glukozę, bleee. ![]()
![]() |
#773 |
Zakorzenienie
|
Hejo
u nas pobudka o 7, ale od 4-5 próbowaliśmy uśpić młodego...o Jezuu śmiechu było na maksa. Po czym o 5 dałam butle. wydoił 200 ml, przeciągnął się i poszedł w kime... ![]() ![]() ![]() ![]() Z tym stolikiem laski to kłopot taki, że ja mam taka brzydka kuchnie (w spadku po byłej Tż), że tam się nie da nic ładnego dopasować.. Stoliki szklane mam dwa w domu...brudzą się okrutnie ![]() Już wściekła jestem na ta kuchnie tak, że chyba wyrzucę to co stoi i będzie bez stołu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja śpi od 1 godz do 1,5 h. A wieczorem efekt taki, że o 18 ledwo na oczy patrzy. Przewraca się o własne nogi, marudzi i trze oczy. Nie mam serca przetrzymywać jej do 19, więc od 3 dni ma kąpiel o 18.20 i ok 18.40 śpi. No a potem wstaje o 6 i kółko się zamyka ![]() Iza, to pierwsze szczepienie??? Bym musiała iść z małą do lekarza, ale mi się nie chce przepychać na drugi koniec miasta autobusem. Zrobiło jej sie coś na "kokosi", takie czerwone krostki i nic nie pomaga. Najpierw miała 1 a teraz jest ich juz całkiem sporo. Rozmnażają się. Nie wiem co to ani czym to zwalczyć.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy to ją swędzi albo piecze? Może to być też od moczu. Jak byłam mała to często miałam takie problemy w związku z tym, że zawsze miałam bakterie w moczu i chorą nerkę, więc to była wina moczu. Ale też gdzieś czytałam, że u małych dziewczynek mogą pojawiać się takie problemy jak u dorosłych kobiet... najlepiej iść do lekarza... Wywalam dziś z jadłospisu Igora marchewkę... kurde od miesiąca walczę z uczuleniem i nie wiem od czego może być... zostaje sam ziemniak ![]() Następny pójdzie proszek do prania... Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-02-07 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
dziewczyny wczoraj wieczorem Kamil zaczął gaworzyć bababa abbaaba ![]() musiałam trzymać żeby nie ryczeć, to jeden z najszczęśliwszych wieczorów w moim życiu! Dziś od rana też chodzi i babuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ah.. miałam już wcześniej pytać... kiedy zaczęłyście podawać gluten? Edytowane przez mamaszkrabka Czas edycji: 2014-02-07 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
Trzymajcie kciuki laski, zeby nas dzis wypisali. Lekarz badal malego i stwierdzil, ze sie trzesie i musza mu zbadac cukier i cos tam jeszcze. Pyta sie mnie czy on tak caly czas sie trzesie. Mowie ze nie, ze teraz przeciez rozebrany jest to moze z zimna drzy. No ale chca spawdzic. Na wadze ubytek 200g wiec w normie. A Antos tak zalapal cyca od wczoraj wieczorem, ze cala noc praktycznie na nim wisial. Juz mnie sutki bola, ale twarda jestem.
No to czekamy na wyniki... ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Luna, gratuluje postepow! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.