|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Dodinha sto latek.
I nie smutaj się już Kropla wszystkiego najlepszego dla Alicji ![]() ![]() I współczuję ząbkowania Motyl dobrze że mąż zachował zimną krew i wszystko skończyło się dobrze. Dzień dobry. Witamy się z katarkiem. Pobudki od 23 do 2 co godzinę. O 2 w nocy odciągnęłam Fridaą, porozwieszałam w pokoju mokre ręczniki i super. Pobudki co dwie godziny. Ale o dziwo jestem wyspana
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
W dzien bodziak z dlugim rekawem i półśpiochy lub spodnie cienkie i skarpetki. A najczęściej i tak jej ściągam gatki i jest w samym bodziaku bo ciepło. |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wyjście : jeansy, bluza, body z długim i bezrękwanik, wiadomo skarpetki itp. do spania: pół spiochy i body z krótki, lub same body i skarpetki.
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Dodinha - sto lat
Ladan ja i tak wyjde, mama zostanie to moje drugie wyjscie towarzyskie bez Filipa i TZa chyba cos mi sie nalezy ![]() Ide na rehabilitacje wychodze wczesniej zeby Filip przykimal w aucie i byl wyspany i samochod sie troche nagrzal bo mam 3 km do szpitala to nawet silnik sie nie nagrzewa :/
|
|
#3396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorgulku wczoraj wrzucałaś filmik od Natali z ćwiczeniami. Ćwiczę tak ze swoim już jakiś czas bo mi siostra pokazała po wizycie ze swoim synkiem. Tylko na filmiku jest odrobinkę inaczej i chyba lepiej. Muszę zmodyfikować swoje ćwiczenia. A i Bartuś ma na stopach łaskotki, ilekroć masuję mu rączką po stópce, ten chichra się w głos. Uwielbiam to
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodinha Sto lat, spełnienia wszystkich marzeń ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Witam z rana ![]() Dzisisaj dzieczyny dały mi pospać. Maja nie wychodziła z pokoju całą noc,a Julia zasnęła o 22.00, wstała przed 5.00 na mleko, wypiła i spi do teraz. Jem śniadanie i chyba zaraz zadzwonię do Mamy na skype,bo jakoś tak smutno mi samej z rana :P A właśnie,bo chyba nie pytałam. Dziewczyny, mam do sprzedania projekt domu parterowego z pełną dokumentacją. Jeśli któraś z Was będzie zainteresowana, to udziele konkretniejszych informacji
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2014-02-07 o 08:53 |
|
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
U nas skarpetki nie na długo są. Adaś jest taki ruchliwy, że zaraz ich nie ma.
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam w domu komandosa Dzis podsumowałam ile wczoraj spała to łącznie z nocą będzie 9 godzin z tym, że w nocy budziła się dwa razy na cyca A ona 30 min i już wstała....a potem znowu 5 godzin bez snu Powiem Wam, że jest ciężko...TŻ teraz ma drugą zmianę do 22 dobrze, że wczoraj mama przyjechała to ją trochę pozabawiała bo ja już z niewyspania nawet nie mam ochoty Dziś z rana skoczyłam na badania krwi - ciekawe jaki będę miała wynik TSH.....a no i Antosia jakoś nie bardzo chce teraz jeść...chyba właśnie te dziąsła ją bolą Smaruje Dentinoxem ale jakoś chyba nie działa![]() Dodinha - wszystkiego najlepszego!!!! Żeby dzieciaczek dał Ci pospać ![]() A tak w ogóle to kocham tą moją Antoninę bardzo!!!!! Teraz tak fajnie się śmieje no i słodko wygląda z tymi dolnymi jedynkami Ale jak chce ją nagrać - ten jej śmiech to skubana zachowuję taką powagę
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2014-02-07 o 09:07 |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat Dodinha ![]() Dzień dobry
|
|
#3401 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
okazalo sie ze to asymetria i cwiczymy wg Vojty Dodinha STO LAT Kropla.... Gratulacje dla Córuni ![]() Maciej robi sobie z dużego palca u stopy smoczka ... dzis znow zasnął z nogą w buzi
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.piękny dziś dzień! nadrabiam
przeczytałam "miesiączek"
|
#3403 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Jestem dziś w miarę wyspana, Miłek jadł w nocy tylko dwa razy i za każdym razem usypiałam w trakcie karmienia, więc większość nocy przespał w naszym łóżku. Cytat:
a właśnie dziś jest w domu i mamy parę rzeczy do załatwienia, a jeszcze siedzę w piżamie i nic mi się nie chceCytat:
Cytat:
Cytat:
za pół roczku, pięknie nadrobiła wagę i długośća ząbkowania współczuję, mam nadzieję, że to już długo nie potrwa ![]() Cytat:
Cytat:
na wyjścia - body z krótkim, bluzeczka, spodenki, skarpetki, na noc - pajac Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-02-07 o 09:16 |
||||||
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
W tym wieku miesiączki to byłby kiepski znak ![]() Tassia silny ten Maciej jak nawet z cukrem walczy moja bardziej lubi lewa stronę ale nie jest co do niej tak uparta ![]() 15 min po północy a ja nie śpię tylko testuje aplikacje na telefon. A pózniej marudzę.. Idę! Nie skrobcie tu za dużo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam!
Karolson, wczoraj śmiałam się z Ciebie a dziś sama piorę pościel |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie ze najstarsze dzieci watkowe zaczęły 8 miesiąc (nasze blizniaki-ciekawe co u nich
![]() a córka dirty za 10 dni skonczy 7 miesiecy>???? to jest kosmos jak ten czas ucieka ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
a on sie stara szybko zmężnieć dla Poli![]() jaka apke testujesz??? masz jakies fajne..??? tylko ja na androida
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dodinha- Wszystkiego Najpiękniejszego !!! Nie smutaj się Kropelko- gratulacje Pierwszy Półroczny Maluch na Wątku !!! No i tylko mogę wirtualnie przytulić jeśli chodzi o te ząbki...agusiowata- my jesteśmy uzależnieni od pajaców !!! Przeważnie body/kaftanik i na to pajac- albo bawełniany albo welurkowy.
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia.Jakoś nie czuję radości z tych urodzin,chyba ze zmęczenia.W ogóle to łapię jakiegoś egzystencjalnego dola.Tyle czekałam na tą moją Kruszynke,a teraz nawet nie umiem się w pełni cieszyć macierzyństwem.Natura to źle wymyśliła,dzieci powinny w nocy spać,żeby mamy mogły nabrać sił na dzień.Ech takie moje marudzenie.Smutno mi
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#3409 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle ostatnio ciągle śnią mi się słoiczki dla młodego. ![]() Poza tym zapomniałąm wczoraj pogratulować ząbków, kolejnych miesięcy ![]() Matall - jesteś najsilniejsza Dodi - wszystkiego naj
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tapatalk do obsługi wizażu miedzy innymi ![]() A oprócz tego mnóstwo o dzieciach - webmd baby, babynursing, babyroo i wszystkie po kolei z dużo ilością gwiazdek ![]() Quizup jest fajne. W sensie to gra ale jest spoko. Zainstaluj Tango! to moje drugie dziecko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Maciej mi paskudnie kicha.... moge cos z tym zrobic???/ kurcze...martwie sie zeby sie nie rozchorował...a jutro basen
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No natura lubi płakać figle. Nie martw sie kochana. Na pewno juz niedługo sie unormuje. Przecież taki stan nie moze trwać wiecznie. Gliwa do góry i ciesz sie z urodzin! Wykorzystaj tz niech sie zajmie mała a Ty zafunduj sobie jakieś spa w łazience dla relaksu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3413 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobryś
Witam się z nad szklaneczki złotego napoju (tigera), który mam nadzieję postawi mnie na nogi :ziewa: Alicja obudziła się dzisiaj o 4 rano i po 2 godzinach noszenia jej i masowania dziąseł w końcu padła...na 45 minut także ja nawet nie zdążyłam zasnąć, a ona się już obudziła Cytat:
![]() Cytat:
Ej muszę o takie coś zapytać, tym bardziej że wybieram się do dentysty. Ząb mi się ukruszyl Cytat:
Cytat:
moim zdaniem tak powinno być wszędzie A np we Włoszech jest tak, że na macierzyński przechodzi się będąc jeszcze w ciąży, ostatnie 2 miesiące ciąży to juz macierzyński urlop, a trwa on w całości 5 miesięcy - więc docelowo z dzieckiem jest się 3 miesiące Zazdroszczę Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
To za kilkanaście lat
I nie u wszystkich Tylko u połowy ![]() Ja się wreszcie wyspałam! Co prawda zasnęłam o 1, ale młoda się obudziła dopiero 7:30 więc ponad 6 godzin snu ciągiem.Za to śniło mi się jakieś strzelanie i uciekanie Zbieram się do ćwiczeń, niech no tylko En zaśnie. Edzikowi bajkę włączę, bo tż nie dał się obudzić, a tylko do 9 można do przedszkola przyjeżdżać, potem pozamykane. No i Edi ma dziś wolne A 4 razy tż budziłam
|
|
#3415 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co polecacie na wypadanie włosów?
I jaką kaszkę Holle kupowałyście? Robię zamówienie na mleko w aptece i przy okazji coś domówię
|
#3416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/holle-kas...ista-250g.html
|
|
#3417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
u nas basen dopiero od 6 miesiąca, także my chodzić nie będziemy, bo młody 6 skończy w kwietniu, a od czerwca będziemy chodzić na odkryty.
|
#3419 | |||
|
Zakorzenienie
|
niebede ja zamowilam pszeniczna zeby zrobic ekspozycje na gluten i jaglana zeby zagescic nia mleko na noc...
Cytat:
U mnie tez ostatnia byla ta przed ciaza i troche sie filmuje tym bardziej ze my czasami jedziemy na przerywanym. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w szoku....dziecko mi śpi już druga godzinę A ja oczywiście zamiast się przespać buszuje w necie
Edytowane przez agaabuu Czas edycji: 2014-02-07 o 09:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

,szkoda,że na żywo nie możemy posiedzieć razem,byłoby nam raźniej
to moje drugie wyjscie towarzyskie bez Filipa i TZa chyba cos mi sie nalezy
i to z płaczem! A co 3 godziny chce jeść

Powiem Wam, że jest ciężko...TŻ teraz ma drugą zmianę do 22 dobrze, że wczoraj mama przyjechała to ją trochę pozabawiała bo ja już z niewyspania nawet nie mam ochoty
Dziś z rana skoczyłam na badania krwi - ciekawe jaki będę miała wynik TSH.....a no i Antosia jakoś nie bardzo chce teraz jeść...chyba właśnie te dziąsła ją bolą 
ciekawe na jak długo. Ale mnie plecy bolą, już nie mam siły go nosić. Jakie są inne sposoby żeby dziecku się odbiło oprócz noszenia w pionie?

Nie smutaj się
Tylko u połowy