|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Ja właśnie też chcę już powoli kupować jakieś inne rzeczy z wyprawki tylko ciągle mi się wydaje, że to jeszcze tyle czasu ale później jak patrzę, że tyle rzeczy trzeba kupić to jednak wolę po trochu wcześniej. Tak więc mam ambitny plan zrobić sobie w przyszłym tygodniu listę zakupów
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
![]() Zubi za 23 tydzień U nas dziś ostatni dzień 26
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na zakupy
mąż ma wolne więc mi będzie towarzyszył chciałabym kupić koc z biedry a mąż potrzebuje nowe spodnie Mam nadzieje, że jak wrócę będzie coś do nadrabiania :p |
|
|
|
#3154 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż był na usg genetycznym, na połówkowe idę teraz ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dalej czekam z zakupami Cytat:
[QUTE=zubi89;45010423]Oo ja też bym zjadła truskawki ![]() gratuluje ![]() Bardzo ładne ciuszki ![]() Ja też się szykuję na zakupy w Lidlu oby brat chciał ze mną pojechać ![]() Wita się w 23 tc czyli zaczynamy 6 miesiąc [/QUOTE] za 23 tc i 6 miesiąc To już z górki! No u mnie leci 21 tc ![]() Cytat:
![]() A moje maleństwo trochę szalone jest, bo co chwilę mi się kręci w brzuszku, a jak coś zjem to już w ogóle zaczyna tańczyć Ale w nocy jeszcze mnie nie budzi kopniaczkami
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Ja tak naprędce po wizycie, ponad 2,5 h obsuwy, ładnie się naczekałam Miałam badane tylko serduszko na szybko (bije jak dzwon), szyjka się nie pogarsza i odstawiam luteinę ![]() Zubi gratuluję 23 tc czyli 6 miesiąca!! ![]() A ja dziś w takim razie 24
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też w nocy nic nie budzi, chociaż jak sama się obudzę na wizytę w WC to czasem czuję, że Młody nie śpi ![]() No i czasem puka jak za długo nie jem, jakby się upominał ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Ale się naczekałaś No ale czego się nie robi...
|
||
|
|
|
#3157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to max 10 minut obsuwy. No i oczywiście za wizytę byłaś już na glukozie ? czy teraz masz zrobić ?Byłam w biedrze i u mnie też nie ma tych chusteczek z dady :/ Gratuluję każdej kolejnych tygodni ciąży do porodów coraz bliżej Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-06 o 15:18 |
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zubo gratuluję 6go msc ![]() a jakie kocyki miały być w biedrze bo byłam wczoraj jak rozkładali nowy towar i nie wiedziałam ![]() ka mam co prawda już kupione jeden duży to będize na zimę na pół się złoży i będize ok ![]() a drugi mały cienki fioletowy w słoniki Zubi poprosiła bym o dopisanie na listę 17.03.2014 16:00 USG 3D/4D ja dziś doświadczyłam czegoś dziwnego w brzuszku takie poruszanie się jakby takie dziwne noo i nie wiem co to było bo raczej nie jelita ![]() ale w sumie na ruchy to raczej za wcześnie
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest cienki więc na lato jak znalazł ![]() Zaraz dopiszę ![]() A co do tego dziwnego poruszania w brzuchu to mi lekarz mówił, że to jelita bo dziecko ma za dużo miejsca, żeby już je czuć na takim etapie. |
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no mowie Ci mnie az zebra bolaly ![]() Cytat:
zubi89 gratulacje ![]() ![]() Ja juz po dentyscie dostalam plyn na te moje krwawiace dziasla, bo az dostalam jakiegos zapalenia, dlatego tez bola jak nie pomoze to bedziemy myslec dalej...zrobilam obiadek wzielam prysznic, zaraz lece suszyc wloski i sie dalej szykowac ale jestem podekscytowana tymi pierwszymi zajeciami w szkole rodzenia
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocyki fajne ale bardzo pod dziewczynki, fajna cena bo ja taką samą kupiłam dziecięcy 75x100
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda z kocykiem. Zastanawiałam się czy nie wziąć jeszcze jeden. |
|
|
|
|
#3164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super czas coraz szybciej leci niedługo będziemy po kolei lądować na porodówce ![]() Cytat:
a ja cały cza myślę że ty mas termin wcześniejszy niż ja.Co mi się w tej łepetynie przestawia??Cytat:
dlatego ja u gina biorę zawsze pierwszy bądź drugi numerek ![]() Dziewczyny dzisiaj byłam u babci i wiecie co mi powiedziała?? Że ona jest przekonana że urodzę chłopca. To juz enta osoba z rzędu która mi to mówi. Nie mogę się doczekać kolejnego usg żeby mi gin powiedział już tak na 1000% kto tam się chowa.
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodziu a ja mam też na odwrót niż lekarz spekulował nadal mam wrażenie że jednak będzie babeczka
jeszcze ponad msc muszę czekać mam nadzieję że na 3d ładnie rozłoży nóżki
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że u ciebie to bardzzo wcześnie powiedział a u mnie był już 23tc tylko ze dzidzia nie chciała współpracować wiec wiesz moja frustracja jest jeszcze większa. Bo tyle czekałam na to usg a tu dupka blada.
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u mnie wcześnie powiedział ale widzisz ja teraz u niego do 22 tyg nie będę miała już usg wiec gdyby nie to 3d to więc wolała bym żeby nie mówił ![]() już nie długo i będziesz wiedziała już bliżej niż dalej
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
Nie będę cytować bo małż okupuje lapka więc mi pozostaje telefon. Widziałam że pisałyście o tych kocykach z biedry. Zaopatrzyłam się w jeden i jestem zadowolona. Zaszłam też całkiem przypadkiem do lumpka i kupiłam jeden ciuszek. Ale już tak na 6-9 miesięcy.Jutro też idę bo będzie po 1 zł no i teściówka też chce pójść. Miałam też kolejną wizytę położnej. Ale to jutro wam opowiem o tym bo na telefonie to będę pisać i pisać Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-06 o 20:01 |
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że ich nie ma, mogły być fajne... Ja wczoraj otworzyłam te różowe z netto, póki co nie leży mi zapach, ale nie jest jakiś intensywny dopiero jak się przyłoży do nosa to czuć Zapomniałam o wizycie, jak możesz to dopisz mi kolejną na 28.02 Jeeeej!!! Za miesiąc już będziesz wiedziała kto tam mieszka Cytat:
![]() Kuruj swoje dziąsła, oby szybko przeszło ![]() Cytat:
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3d można i później ja robię teraz bo właśnie teraz miałam usg w 13 i dopiero następne w 22 choć i tak 3d bedzie w 20 to taka mała różnica. i to pryz prywatnych wizytach to mnie trochę drażni ale lekarza nie zmienię bo jest spoko. Najwyżej go przycisnę ![]() ja 3d bardziej robię ze względu na to że wydruki od mojego gina są kijowe nawet nie ma jak dziadkom pokazać bo ledwie co widać
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamusie
ja już nie mogę sobie znaleźć miejsca przed dzisiejszą wizytą a to dopiero o 17 ![]() Nie wiem czy widziałyście ale od 10. lutego w Lidlu ma być oferta różnych dzieciowych rzeczy: http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-07A92...rta.htm?id=195 i tak mi się ten śpiworek spodobał. Chyba się przejdę w poniedziałek go obejrzeć. |
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a ja już byłam dzisiaj w biedronce i kupiłam ten kocyk. Bardzo mi się podobał ten z różowymi napisami
|
#3176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mówicie, że w biedrze takie fajne kocyki? To chyba się przejdę dzisiaj
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zdaje Wam pełną relację z wizyty ![]() Wczoraj gdzieś ok 20:30 wizyta się zaczęła najpierw przeprowadzony wywiad, czy na coś choruje no to jedynie niedoczynność i lekarz zabronił jeść kapustę bo ona wyłapuje jod z organizmu co przy niedoczynności jest niedobre. Cofnęłam się nieco jak już zauważyłyście, wg USG jest to 7t1d a wg ostatniej miesiączki 8t0d (wczoraj) więc dopiero 8 tydzień. Maluch ma ok półtora centymetra Powiedział, że norma dla I trymestru TSH < badz równe 2 biorę już leki jak wiecie więc mam skontrolować wynik koniecznie. Mam zrobić wymaz z kanału szyjki na posiew ale powiedział, że szyjka jest bardzo ładna po tym zabiegu co miałam w listopadzie i tak czy siak nic z nią robić nie będziemy ![]() Wypisał mi skierowanie na: morfologie, mocz, glukoza na czczo, VDRL, TSH i mogę zrobić ale nie muszę: HIV, Chlamydia, HBsAg, HCV, poziom przeciwciał IgG i IgM w kierunku toxoplazmozy. Nie wiem na które badania z tych dodatkowych się zdecydować bo domyślam się, że są drogie jak diabli....? Dostałam receptę na luteinę plus nospę forte jakby coś się działo ![]() Co do witamin to powiedział, że nie ma potrzeby zażywać witamin teraz jedynie kwas foliowy jest ważny (tak jak zubi kiedyś tłumaczyła). Gin powiedział, że nie ma nic przeciwko witaminom ale w chwili obecnej nie ma potrzeby brać, zobaczymy później czyli w II trymestrze USG prenatalne mam mieć między 10-15.3.2014 i mój gin nie wykonuje go. Mam 3 opcje: pójść po skierowanie na NFZ i wykonają mi w szpitalu za darmo, zgłosić się do gina (polecił mi kilku) z długoletnim stażem i on wykona w granicach 100zł, pojechać do Rzeszowa do Profamilii tam ponoć są specjaliści ale koszt 400zł więc podziękuję. Wybiorę raczej drugą opcję Wizyty co 4 tygodnie jakbym miała jakieś pytanie o cokolwiek jak to powiedział, czy pomalować włosy czy coś to mam dzwonić i pytać zawsze (choć zaznaczył, że włosów malować nie można ) Dał mi ulotki, bajery, witaminy prenatal, prenatal na przeziębienie. Co do USG to trwało dość długo bo mierzył dokładnie długość macicy, długość kanału, sprawdzał jajniki. Nasz maluszek ujawnił się bardzo szybko i od razu było widać jak mu serduszko bije pięknie. Potem mierzył dzidzie, pęcherzyk i takie tam standardowe serducho bije 170 uderzeń na minutę i powiedział, że nie ma powodów do obaw, wszystko jest super Zgrał mi zdjęcia na pendriva i mam ich bardzo dużo, do tego wydrukował też więc full wypas. Dostałam takie kółeczko wg którego się wizyty wyznacza-jeszcze go nie obczaiłam Jeśli chodzi o współżycie to oczywiście tak ale bardzo delikatnie a na razie powiedział, żeby sobie odpuścić. Co by tu więcej nie wiem ... Pewnie to nieskładnie napisałam, przepraszam ale zbyt długa relacja
|
|
#3178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam za wizytę ![]() Cytat:
gratulacje no no to już kawał dzieciątkafajnego masz gina co do badań bo u mojego nie było czegoś takiego że mogę ale nie muszę Ja mam pytanko co do prenatalnych Bo znowu usłyszałam opinie jak to ja mogłam w 12 tyg nie pójść na oddzielne usg prenatalne więc chciałam zapytać dziewczyn które takowe miały oddzielnie za dodatkową opłatą itp co Wam lekarze na tym oddzielnym usg badali. Bo u mnie normalnie na usg zmierzył przezierność, zmierzył dzieciątko, kości nosowe, obejrzał mózg żołądek serduszko rączki nóżki. I cały czas zastanawiam się co takiego jest w tych usg prenatalnych innego? Jak dla mnie to usg co miałam było prenatalne tylko nie płaciłam za nie dodatkowo
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2014-02-07 o 10:50 |
||
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Kolejna wizyta położnej za nami Na dzień dobry zapytała mnie o czym bym chciała z nią porozmawiać i ja wtedy do niej, noooo yyyyy ![]() i zonk. No więc poopowiadała mi o karmieniu maluszka piersią. Co do tego jak to robić to ciężko mi to opisać. Bo takie suche informacje to chłonęłam ale jakoś nie umiem tego opisać. Jak bym może kiedyś karmiła to było by łatwiej a że to pierwsze dzieciątko będzie to niestety. Poza tym jak to robić powiedziała że będę potrzebowała rogala, albo np. jakiś koc zwinięty bo będzie wygodniej. Co do pokarm to może się zdarzyć że pojawi się np za jakiś czas, jeszcze przed urodzeniem małej i może się lać a może pojawić się dopiero w 3 dobie po urodzeniu. W każdym bądź razie powiedziała żebym zaopatrzyła się w laktator. Mówi że może się zdarzyć już np. w szpitalu że trzeba będzie małą dokarmić i wtedy idę do pielęgniarek i tu zależy na jaką trafię. Dostanę do swojej sali laktator elektryczny i będę musiała odciągnąć albo będą mi kazały siedzieć u siebie w dyżurce i tam odciągać. No ale po powrocie do domu też muszę mieć. No i może się zdarzyć że będę go używać a może też być tak że nie użyję ani razu. Więc powiedziała do mnie że jak będę kupować to jak najprostrzy (no i ręczny). No i zanim go kupię to mają mi go w sklepie złożyć i mam przyłożyć tą końcówkę ssącą do wewnętrznej strony dłoni i jak ciągnie mocno (będzie to czuć) to brać a jak tak sobie i słabo to szukać innego. I tak zawsze, poprosić o zmontowanie żeby kota w worku nie kupować. Mówi że nie muszę kupować od razu. Powiedziała idź z chłopem do sklepu, potestuj na ręce jak ciągną i jak będziesz wiedziała który jest dobry to sobie go zapamiętaj, zapisz na kartce. A jak okaże się naprawdę potrzebny to chłopa wysłać do sklepu żeby ten zapisany właśnie kupił. Mówi do mnie że miała takie dziewczyny które kupiły nawet jakieś za ok. 20 zł i były podobno meeega zachwycone. I w sumie tyle. Tam jeszcze takie ogólne jak moje ciśnienie (lekko podwyższone). Serduszko malutkiej, waga. No i po niedzieli kolejne spotkanie. Tylko nie wiem o co mogłabym ją pytać. Jak byście miały jakieś propozycje to przyjmę wszystkie
|
|
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że można ewentualnie iść na takie oddzielne prenatalne jak faktycznie jakieś wskazanie do tego jest ale tak to wydaje mi się, że nie ma sensu. God, super że wizyta udana
Edytowane przez krusia83 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

I zastanawiam się czy opłaca się kupować te duże płatki kosmetyczne 60 szt/4,99 
Miałam badane tylko serduszko na szybko (bije jak dzwon), szyjka się nie pogarsza i odstawiam luteinę
No ale czego się nie robi... 

jak nie pomoze to bedziemy myslec dalej...

18.08.2010 - zaręczyny

trzymam za wizytę