|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Say, kurde ja rozumiem, że to jest ciężkie, no ale sorry, mnie to nie interesuje.
Ja nie mieszkam na 10 piętrze bez windy, tylko na 2. Jak nie może nosić, to trzeba było inną prace wybrać. Mnie się podobało, jak mieli inną firmę kurierską, bo kurier dzwonił zawsze o 7 rano (czasem przed, to mnie wkurzało, ale suma sumarum było ok ) jak odebrał paczki z bazy i ustalał sobie, o której kto jest w domu. Jak mówiłam, że popołudniu, to sobie jechał najpierw do tych, którzy są w domu.I dobrze, nie tracił mnóstwa czasu, tylko jechał, zostawial i jechał dalej. A nieraz w ciągu dnia byłam w domu (wtedy studiowałam dziennie), to mówiłam, że np. jestem do 11 w domu i może przyjechać. A tu ciągle problem, wielka łaska itd. Ale spoko, bo mówiłam, że jak dziś przyjedzie po paczkę to po 16:30, a jak chce wcześniej to niech zadzwoni 15 minut wcześniej, to ja tam podjadę do mamy i mu dam paczkę (bo mam wolne dziś). Znając życie zadzwoni stojąc pod drzwiami, że nikogo nie ma ![]() Nie offotpuję już, bo zaraz mnie któraś ochrzani |
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotka to wszystko zależy od firmy, ja np. jestem zadowolona z UPS, DPD, a GLS już nie bardzo.
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-02-07 o 10:08 |
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
LG Ago, z mojej perspektywy Targi są dobre dla ludzi, którzy NIC nie mają. Mogą sobie wybrać salę, DJa/orkiestrę, fotografa, video, florystę, zamówić tort, umówić się na przymiarkę sukienki i garniaka itd.
Ale jak ktoś ma dużo, jak m wszystkie, to niezbyt to pomocne. Co do zniżek: zazwyczaj jest to 10%. Więc policz sobie, czy opłaca Ci się jechać w sumie 160km, żeby mieć zniżkę 10%... czasem jest tak, że jak na Targach zamówisz, to np. w Red Rubinie było 10% + w dzień Targów dodatkowe 20%, razem 30. Ale nie wiem, jak oni to liczyli, bo jak poszliśmy potem do salonu, to cena wyszła praktycznie taka sama... No i ja np. nie lubię na hop siup czegoś wybierać My bylismy 3x na Targach, ale tylko dlatego, że 3x wygraliśmy wejściówki. Say, to niestety był K-ex (a to chyba to samo, co Siódemka, która jest tragiczna). Z kolei w pracy mamy UPSa i jest wszystko idealnie. Z DPD mieliśmy trochę przebojów (zaginione paczki, dostawa rozlożona na 2 dni, bo kurier nie wziął paczki z sortowni; dostawa o 18 - gdzie zawsze nam paczki zostawiają przed 10, żebym przez cały dzień to sobie ogarnęła). Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:09 |
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli to nie jest tak, że dostaję zniżkę 20 %, ważną do kiedyś tam. I przychodzę sobie do salonu w jakiś tam dzień i wybieram? Kupuję już po prostu na targach? Mamy właściwie już wszystko. Jedynie florystka. Ale szukam czegoś na miejscu/w małej odległości, żeby koszty dojazdu nas nie zjadły. Więc raczej nic na targach nie znajdziemy.
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
positive rebel na tej stronie znalazlam idealną fryzurę dla mnie
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
czekooczekolada
a może cupcake? coś takiego w stylu wyspy i w to dodatkowo parasolkę |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na targach dają czasem coś ekstra, ale musisz zamówić JUŻ TERAZ. Co do florystek, to ja u nas oglądałam, u kogo by bukiet zamówić i nic mnie nie zachwyciło... |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
madzixx88 ale miałaś cudowneeee zaręczyny!!! Super TŻ to wszystko zaplanował i zorganizował!
Cytat:
Mi się podoba iza trzymam kciuki by "Twoje" maluchy szybko wydobrzały! Kurcze od wczoraj nasze obrączki są do odbioru, ale jubiler ma tak beznadzejne godziny otwarcia tj. 11-17 a w weekend nieczynne że nie mamy jak pojechać, TŻ musi zakombinować by wcześniej wyrwać się z pracy. Chce tylko przed odbiorem zadzwonić i podać jeszcze jaki chcemy grawer żeby nie jeździć bez sensu tyle razy. Co Wy będziecie grawerować? Ja chyba się zdecyduje na "Moja miłość, mój przyjaciel" a TŻ chce moje imię zdrobniale i datę ślubu.
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kobiety
![]() u nas przygotowania w toku i okazuje się, że dość późno bo te sale które nas interesują od 20 kwietnia do połowy listopada mają pełne obłożenie także nawet już nie mamy co myśleć o zmienie terminu byłam wczoraj w sali wymarzona której jedynym minusem były kwadratowe stłoy (noo prostokątne w rzędach ) i co się okazało? od tego sezonu robią okragłe ) koszt to 192 pln z ciastami (na stoły i paczki) albo 170 bez ciasta. Szkoda tylko, że mama TŻ coś jeszcze kombinuje... było wpłacać zaliczkę i miałabym z głowy
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Cashmere, a jaki masz rozmiar obrączki? 24 znaki, to bardzo dużo.
Mi babka powiedziała, żebym nie szalała i coś krótkiego machnęła, mam rozmiar 11. Ona mówi, że imię+data się zmieści i w tyle znaków mam celować. Ja nie chcę imienia i daty
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcemy poogladac itp. bo my mamy swoje złotomy będziemy miec grawer " I ślubuje Ci miłość.." + data jak sie zmiesci
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:25 |
|
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jako mloda osoba wynudziłabym sie przy wiecznie pustym stole, a rodzice sobie poradzą![]() trzymam kciuki za egzamin Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3284 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W takim razie nie jedziemy. Jeszcze nie mamy obrączek wybranych. Wiemy miej więcej co chcemy, ale nic konkretnego. Zresztą chcieliśmy jak najpóźniej je kupować, żeby nie leżały. A jeszcze te niecałe 5 miesięcy mamy. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() A Ty jesteś z samych Katowic? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka Przegapiłam zdjęcie Waszych obrączek - są świetne, na pewno też będą dobrze wyglądać na dłoni
![]() A przejścia z kurierem - mimo iż jestem ugodowa, to w takiej sytuacji bym nie odpuściła. czekooczekolada Mamy tak z czterema parami, trzy z nich to osoby bardzo młode (tzn. 18-20 lat, więc możliwe, że trafią się dość wstydliwe osoby towarzyszące). U nas jest do wyboru pokój z łożem małżeńskim (czyli oficjalnie jednoosobowy) lub dwuosobowy z oddzielnymi łóżkami. Jak za dużo o tym myślę, to sobie powtarzam, że przecież nie wszyscy zadeklarowali przyjazd albo że pryz zapraszaniu gości się wyjaśni. missmalezji Trzymam kciuki ![]() myboyismine Ciekawa jestem ostatecznego projektu, ale tył boski Nie wiem, czy widziałyście ten reportaż, ale bardzo mnie urzekła stylizacja PM-ki, wygląda bardzo uroczo. Bardzo sympatyczny konkurs ślubno- walentynkowy- może któraś z Was się skusi ![]() I inspiracje z figurkami na torty - Ysia - jest też baletnica
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł!
![]() My na targi się nie wybieramy, bo prawie już wszystko mamy i też uważam, że to bez sensu. Do Katowic nie mamy daleko, ale szkoda nam pieniędzy chociażby na bilety dostaniemy zniżkę, ale tak czy siak wyjdziemy na tym podobnie byliśmy na targach w Spodku 2 lata temu, wtedy się nam opłacało, poznaliśmy tam naszego fotografa ![]() Obrączki już mamy, a na nich wygrawerowane imiona i datę ślubu ![]() Co do rozsadzenia gości to jeszcze nad tym nie myśleliśmy Wczoraj byliśmy na pierwszy spotkaniu nauk przedmałżeńskich, było ok a potem na pierwszej lekcji tańca towarzyskiego, było bombowo! A wcześniej oglądaliśmy garniaki, tzn. TŻ chce smoking za jakieś dwa tygodnie będą mieć nową kolekcję i wtedy pójdziemy mierzyć ![]() Ciągle szukam butów, zielonych chyba nie kupię, bo nie mogę znaleźć! nadal nie mam fryzjerki
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-02-07 o 10:35 |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serduszko wyszło z drugiej strony obok kamienii no ale rozumiem że na rozmiarze 12 cudów sie nie zrobi i cięzko tak utrafiś w środek
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2014-02-07 o 10:47 |
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super! Nie mogę się doczekać fotek Waszych, bo w białym złocie i bez kamyczków będą zdecydowanie ładniej wyglądać moim zdaniem ![]() Ja chyba wyciągnę mojego do Red Rubina... wiem, że to idiotyczne, ale "kupili mnie" trochę tym rubinem, który dają w środku Cytat:
13.09.2013r. był tragiczny, więc 13.09.2014r. musi być piękny! Cytat:
![]() Iza, najważniejsze, że mała jest już pod opieką lekarską, bezdech niestety często się zdarza, ale najważniejsze, żeby się dobrze skończyło! Dotka, sprawa z kurierem - masakra :/ Nie cierpię takich. U nas na szczęście 24/24 ktoś jest, ale też najbardziej lubię tych kurierów, którzy dzwonią rano, żeby rozplanować sobie dowóz. Ja mam wyjątkowo dobry nastrój pierwszy raz od kilku dni Pogadałam wczoraj z moimi przyjaciółkami o ślubie, o odchudzaniu i znów jest podekscytowana i zmotywowana, ech
|
||||
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fryzura PMki totalnie nie w moim stylu, jakiś taki chełmofon ma z tych włosów, ale to tylko moja osobista opinia Zdjęcia piękne
|
|
#3294 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Znam ten ból, nowe auto=nowa miłość. Dobrze, że to mija, bo inaczej byłabym o samochód zazdrosna. ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Zgadzam się. Pan młody też wygląda jakby go piorun trzasnął, taka szopa. Chociaż oboje są bardzo ładni i świetna stylizacja i zdjęcia to te fryzury... słabe. |
||||||
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
to prawda, fryzura tej PMki jest słaba, ale jakoś jej pasuje i całość prezentuje się dobrze
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, magdalenka, swiat_katarzyny no to się załamałam z tym napisem, bo mój rozmiar obrączki to 9, czyli tak jak piszecie to sobie nie poszaleje
|
#3298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dotka90 , Say, ja kiedyś nawet u mnie na blogu pisałam, że kurier BEZ MOJEJ ZGODY, zostawił paczkę dla mnie u sąsiadki której w życiu na oczy nie wiedziałam. Byłam tak wkurzona że myślałam że ich tam rozszarpie, więc znam ten ból, od tego czasu co mogę i sam radę przynieść zamawiam do paczkomatu, bo to jest szkoda moich nerwów.
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-02-07 o 11:29 |
|
|
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

) jak odebrał paczki z bazy i ustalał sobie, o której kto jest w domu. Jak mówiłam, że popołudniu, to sobie jechał najpierw do tych, którzy są w domu.

nadal nie mam fryzjerki
Nie mogę się doczekać fotek Waszych, bo w białym złocie i bez kamyczków będą zdecydowanie ładniej wyglądać moim zdaniem
Także prezent zawsze skondensowany dostaje. W tym roku kupie mu chyba zawieszkę zapachową do auta w kształcie serca