Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 11:41   #3301
kaszuszka
Raczkowanie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Hejka
Dawno się nie udzielałam ale dzielnie poczytywałam Nareszcie już po sesji i obiecuję będę częściej zaglądać.

Ze spraw załatwionych:
-sala
-kamerzysta
-foto
-zespół
-godzina w kościele
-kupiona suknia
-obrączki
-fryzjer, make up
-pudło na koperty
-zaproszenia w trakcie drukowania

A tak poza tym ,, jeszcze tyle mamy czasu".... jak to ciągle powtarza mój TŻ

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:42   #3302
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
czasem jest tak, że jak na Targach zamówisz, to np. w Red Rubinie było 10% + w dzień Targów dodatkowe 20%, razem 30. Ale nie wiem, jak oni to liczyli, bo jak poszliśmy potem do salonu, to cena wyszła praktycznie taka sama...

No i ja np. nie lubię na hop siup czegoś wybierać Muszę się zastanowić, przemyśleć, przespać z tym..
Zwłaszcza z czymś, co trzeba potem nosić całe życie

Dotka, prosta sprawa wygląda tak, że pewnie ceny na targach całkiem przypadkiem są podwyższone, że nawet jak dostaniesz rabat to oni zarobią.
Po jednym wyjściu na targi turystyczne, gdzie wystawcy bardziej byli zainteresowni sobą niż kimkolwiek innym (jeden w trakcie rozowy ze mną się nagle odwrócił i poszedł do znajomego z innego stoiska...) odpuszczam sobie targi wszelakie.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Co Wy będziecie grawerować? Ja chyba się zdecyduje na "Moja miłość, mój przyjaciel" a TŻ chce moje imię zdrobniale i datę ślubu.
Wciąż i niezmiennie "ubi tu, ibi ego+imię(opcjonalnie)+dat a". I mnie to rybka czy moja obrączka nie będzie za mała, i czy będzie ściśnięty grawer i czy będzie widać. Ja to MUSZĘ mieć na obrączce, koniec dyskusji

Cytat:
Dotka, magdalenka, swiat_katarzyny no to się załamałam z tym napisem, bo mój rozmiar obrączki to 9, czyli tak jak piszecie to sobie nie poszaleje No i się załamałam bo jakoś imię + data to oklepane, a na inny krótki tekst póki co nie mam pomysłu. Będę musiała szybko poszukać jakiejś inspiracji.
Cytat:
Cashmere, a jaki masz rozmiar obrączki? 24 znaki, to bardzo dużo.
Mi babka powiedziała, żebym nie szalała i coś krótkiego machnęła, mam rozmiar 11.
Ona mówi, że imię+data się zmieści i w tyle znaków mam celować.

Ja nie chcę imienia i daty Właśnie zaraz będę szukać inspiracji
Nam powiedzieli, że optymalnie to 21, ale jak będzie więcej to też jak się uprzemy to wygrawerują, ale nie odpowiadają za to, czy przypadkiem nie trzeba będzie czytać z lupą.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
kurcze, sama juz nie wiem to lepiej świadków tak urządzić? ja jako mloda osoba wynudziłabym sie przy wiecznie pustym stole, a rodzice sobie poradzą
trzymam kciuki za egzamin sama walcze z sesją jeszcze
Świadkowie też raczej będą latać z Wami, rodzice niekoniecznie. U nas rodzice idą do stołów, świadkowie będą z nami. Innej opcji sobie nie wyobrażam. Pytanie tylko brzmi, czy rodziców posadzić po jednej stronie i pomieszać tam rodziny, czy po obu stronach i wtedy rodziny rodzielić, a dalej przyjaciół( stoły są w podkowę, a stół młodych oddzielnie [= | mniej więcej w ten sposób ). Ale to jak nam zaczną spływć potwierdzenia to ssię zaczniemy martwić.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
czekooczekolada Mamy tak z czterema parami, trzy z nich to osoby bardzo młode (tzn. 18-20 lat, więc możliwe, że trafią się dość wstydliwe osoby towarzyszące). U nas jest do wyboru pokój z łożem małżeńskim (czyli oficjalnie jednoosobowy) lub dwuosobowy z oddzielnymi łóżkami. Jak za dużo o tym myślę, to sobie powtarzam, że przecież nie wszyscy zadeklarowali przyjazd albo że pryz zapraszaniu gości się wyjaśni.
Ja bym wyszła z założenia, że jeśli są na tyle blisko, że ciągną drugą osobę na wesele w rodzinie to mogą przespać się te kilka godzin w jednym pokoju na dwóch łóżkach. No sorry, ale chyba na wesele nie bierze się osób kompletnie z łapanki...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
dla mnie ta PMka ma za duza szope na glowie
Masakryczna szopa. Fuj.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:47   #3303
cude
Zadomowienie

swiat_katarzyny, z podlaskiego. Jeśli dobrze kojarzę, to trochę daleko

Dotka90 bardzo ładne

anka1897, świetny wybór, gratuluję

coffee lover, jeśli chociaż przez chwilę się sobie bardzo spodobałaś, to bierz

czekooczekolada, ja kupiłam w biedrze po 2 zł/szt. Może jeszcze są?

madzixx88, piękna story

cornflower_girl

kasia1201, ładne zaproszenia
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:48   #3304
Waniliova
Zakorzenienie

kaszuszka witaj no tak, jeszcze TYLE czasu naszczęście mój TŻ już tak nie myśli zostały 4 miesiące i tydzień

TŻ chce smoking myślicie, że smoking można później wykorzystać czy nie bardzo?
Stary 2014-02-07, 11:53   #3305
Dotka90
Zakorzenienie

My chyba się zdecydujemy na:
Ubi tu Ibi ego - gdzie Ty, tam ja. Tylko chyba podzielimy na 2 cześci, na mojej Ubi Tu + data, na TZtowej Ibi ego + data

ysia, jak dam radę przynieść to spoko, ale tutaj karma waży 15kg, więc to niemało. Poza tym oni nie wysyłają do paczkomatów (gabaryty), jest do wyboru K-ex/Siódemka i odbiór osobisty. Odbiór niedaleko, ale na kompletnym zapupiu, a poza tym potem nie będę tachać tego na II piętro jak głupek, skoro powyżej 100zł mam kuriera za darmo (a karma kosztuje 150zł).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:13   #3306
kaszuszka
Raczkowanie

Do tej pory jak byłam na ślubach przy PM siedzieli świadkowie u nas też tak będzie. Dopiero później rodzice wraz ze swoim rodzeństwem.

Jestem teraz na etapie szukania fioletowych butów. Jak mi się coś ubzdura to już koniec. Tak musi być i już. Ale nigdzie ich nie ma A mam niewymiarową stopę i boję się zamówić z allegro!! ehhhhh

30/40
kaszuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:18   #3307
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wciąż i niezmiennie "ubi tu, ibi ego+imię(opcjonalnie)+dat a". I mnie to rybka czy moja obrączka nie będzie za mała, i czy będzie ściśnięty grawer i czy będzie widać. Ja to MUSZĘ mieć na obrączce, koniec dyskusji
Cytat:
My chyba się zdecydujemy na:
Ubi tu Ibi ego - gdzie Ty, tam ja. Tylko chyba podzielimy na 2 cześci, na mojej Ubi Tu + data, na TZtowej Ibi ego + data
Bardzo fajny pomysł. My już mamy grawer, wysłaliśmy informację do jubilera, więc raczej nie będę zmieniać, ale Wasz pomysł jest ekstra.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:20   #3308
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Co Wy będziecie grawerować? Ja chyba się zdecyduje na "Moja miłość, mój przyjaciel" a TŻ chce moje imię zdrobniale i datę ślubu.
U nas jest tak trochę standardowo: MK, 5 lipca 2014. Przed chwilą pani z salonu zadzwoniła, że możemy je odebrać - już tupię nóżkami i najchętniej uciekłabym po nie z pracy
(zamiast listu ma być serduszko, ale Wizaż uparcie mi je wycina)

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Ogólnie trochę jestem zmęczona sprawami ślubnymi, dopadł nas problem noclegów i nagimnastykowania się, żeby znaleźć dobrą ofertę i w jednym miejscu. No i ta moja polityczna poprawność, czyli "co zrobić z osobami towarzyszącymi, które nie pozostają w związku z osobami zaproszonymi i będą zbyt skrępowane, by dzielić z nimi pokój"
Hm, a ktoś z tych osób pytał, czy może mieć oddzielny pokój z towarzyszem? Bo jeśli nie, to nie ma się co martwić na zapas ja u siebie walczyłam z podobnym problemem - wszystkie dwuosobowe pokoje przy naszej sali okazały się wyposażone w podwójne łóżka. Jest chyba 5 "jedynek", ale w pokojach trzyosobowych. A do tego kandydatów do pojedynczych łóżek naliczyłam chyba siedmiu. Ja już wpadłam w panikę, ale teściowa kazała mi się nie przejmować, stwierdziła, że ona ułoży tak, żeby mi nic nie brakowało skoro ona nie widzi problemu, to co ja się będę przejmować?
Stary 2014-02-07, 12:24   #3309
ysia
Zadomowienie

Cytat:

ysia, jak dam radę przynieść to spoko, ale tutaj karma waży 15kg, więc to niemało. Poza tym oni nie wysyłają do paczkomatów (gabaryty), jest do wyboru K-ex/Siódemka i odbiór osobisty. Odbiór niedaleko, ale na kompletnym zapupiu, a poza tym potem nie będę tachać tego na II piętro jak głupek, skoro powyżej 100zł mam kuriera za darmo (a karma kosztuje 150zł).
Nie no, jasne że nie, zresztą nie po to płacisz tyle za przesyłkę żeby potem tachać taką pakę...

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:29   #3310
say-hello
Zakorzenienie

Ysia , Posivite Rebel wrzuciła dziś tą stronkę z fryzurami : http://Tanyaborisova.com
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:31   #3311
Opiumalfa
Zakorzenienie

w Brukseli otworzyli butik Louboutina!!! aaaaaaaaa
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:41   #3312
asia1206
Raczkowanie

Nadrobiłam uff
Ostatnio mam mało czasu i przyznaję się,że tylko podczytuje - wybaczcie
Co do graweru to ja mam rozmiar 12 i zmieściło się i imię i data oraz skrót listu do Koryntian który jest czytany na większości ślubów(jubiler narzekał że nie da rady i w ogóle,ale ja uparta i jakoś dało radę i zostało troszkę wolnego miejsca)
Walentynki?My idziemy 15 na koncert a 14 pewnie spędzimy w domku-winko,jakieś dobre jedzonko i ... wiadomo
Wczoraj dostałam z akces 2 wiadomość,że moje butki ślubne zostały wysłane-już się nie mogę doczekać
ok uciekam do pracy-byłam już rano i teraz mam drugie wejscie-a w przyszłym tygodniu czeka mnie masakra-ale co tam dam rade
Miłego dnia
Postaram się jeszcze zajrzeć

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:51   #3313
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Ja mam wyjątkowo dobry nastrój pierwszy raz od kilku dni Pogadałam wczoraj z moimi przyjaciółkami o ślubie, o odchudzaniu i znów jest podekscytowana i zmotywowana, ech
najlepiej pogadać z życzliwymi osobami i poprawić sobie humor i siły wracają

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
my spontanicznie podjelismy decyzje o napisie Całym Sercem a na przeciwko znak - <3 u Tż wyszło to genialnie, symetrycznie a u mnie mam diamenciki, czyli pod spodem widać ich mocowanie, obok zaraz jest próba i już zaczyna się napis serduszko wyszło z drugiej strony obok kamienii no ale rozumiem że na rozmiarze 12 cudów sie nie zrobi i cięzko tak utrafiś w środek
nie dawno marudziłam ze mam taką grubą kostkę w palcach że nosze rozmiar 24/25 no ale teraz widzę że to atut i mogę sobie nawet jakiś dłuższy cytat walnąć:P
Stary 2014-02-07, 12:51   #3314
sweetsunday
Raczkowanie

swiat_katarzyny makijaż przepiękny chowam go też taki chcę

positive rebel te dwie fryzury na górze są cudne!! już zapisane

anka1897 gratuluję idealnej sukni

say-hello jestem jak najbardziej za pomysłem na walentynki

namisek1990 do takich czekoladek można włożyć co dusza zapragnie np. jakiś owoc kandyzowany albo żelkę

Waniliova Mój TŻ był przeciwnikiem smokingu dopóki znajomy nie dał mu do przymierzenia swojego ślubnego. Od tamtej pory TŻ jest pewny, że chce smoking Ten znajomy już wykorzystywał swój smoking na wesela innych więc jak widać przydaje się

A tak poza tym: gości usadzamy (byłam już na weselach gdzie goście polecieli zaklepywać sobie miejsca i orkiestra kilka razy musiała prosić żeby przyszli na przywitanie Pary Młodej ), teściowa gości konsultowała ze mną i z części zrezygnowała, bo stwierdziła, że będzie ich za dużo , świadkowie będą siedzieć koło nas. Uff, więcej nie pamiętam
Stary 2014-02-07, 12:55   #3315
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
nam siadanie z rodzicami odradzal kamerzysta.mowi ze mlodych ciagle nie ma,gdzies chodza,gadaja i tancuja,a rodzice siedze biedaki przy tych stolach jak wazony..ze lepiej rodzicow posadzic z osobami z ktorymi beda sie dobrze bawic

bardzo bardzo mi sie podobaja

my walentynek nie obchodzimy zawsze z tz uznajemy ze kochamy sie na codzien i nie bedziemy sie poddawac amerykanizacji mamy swoje polskie swieto zakochanych w czerwcu o wdziecznej nazwie noc kupaly

a powiedz..rodzice mieli jakies przejscia wczesniej ze zdecydowali sie na monitorowanie oddechu? niezwykly zbieg okolicznosci, duzo szczescia mieli.

dziewczyny za 6h mam najkoszmarniejszy ustny egzamin z przekroju calych studiow.. trzymajcie kciuki...

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app

u nas rodzice będą siedzieli koło nas ale i koło osób w swoim wieku więc nie będą się nudzić. A jako dziewczyna świadka gdzie siedzieliśmy między młodymi a rodziną młodych... koszmar... Sami sobie polewalismy a raczej ja sama sobie, bo tz jako świadek nie pił do 12.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
kaszuszka witaj no tak, jeszcze TYLE czasu naszczęście mój TŻ już tak nie myśli zostały 4 miesiące i tydzień

TŻ chce smoking myślicie, że smoking można później wykorzystać czy nie bardzo?
Na Sylwestra

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:57   #3316
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
A tak poza tym: gości usadzamy (byłam już na weselach gdzie goście polecieli zaklepywać sobie miejsca i orkiestra kilka razy musiała prosić żeby przyszli na przywitanie Pary Młodej ), teściowa gości konsultowała ze mną i z części zrezygnowała, bo stwierdziła, że będzie ich za dużo , świadkowie będą siedzieć koło nas. Uff, więcej nie pamiętam
My z kolei gości nie usadzamy. Sama nie lubię jak ktoś mnie usadza
Byliśmy tylko na jednym weselu z winietkami, w tym jeszcze nazwisko TŻ napisano z błędem Na pozostałych nie było winietek, nikt nie rzucał się, nie biegał z torebkami, żeby gdzieś zajmować miejsce. Obojętnie gdzie usiedliśmy dobrze się bawiliśmy, niezależnie od wieku gości. Były tematy do rozmowy i bardzo miło.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-02-07 o 12:59
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:01   #3317
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ysia , Posivite Rebel wrzuciła dziś tą stronkę z fryzurami : http://Tanyaborisova.com
Jakie piękne foty Cały dzień dzisiaj myślę na fryzurą, ale jak zobaczyłam to:

tu jeszcze suknia podobna do mojej!
to już chyba zostanę przy tym kucyku na bok.

Chociaż jeszcze ta mi się podoba, i wtedy już bez welonu

Profil FB
Stary 2014-02-07, 13:03   #3318
AniaPova
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
My z kolei gości nie usadzamy. Sama nie lubię jak ktoś mnie usadza
Byliśmy tylko na jednym weselu z winietkami, w tym jeszcze nazwisko TŻ napisano z błędem Na pozostałych nie było winietek, nikt nie rzucał się, nie biegał z torebkami, żeby gdzieś zajmować miejsce. Obojętnie gdzie usiedliśmy dobrze się bawiliśmy, niezależnie od wieku gości. Były tematy do rozmowy i bardzo miło.
My gości też nie usadzamy. Zresztą nawet dostawaliśmy takie sugestie od rodziny, bo jesteśmy na etapie zapraszania i każdy prosił, żeby nie usadzać i że każdy sobie sam dobre miejsce znajdzie I to w sumie fakt, bo jak zapraszamy paczkę dobrych znajomych to wiadomo, że będą robić tak, żeby usiąść razem, nie trzeba im tego wypisywać na kartkach
Ja byłam w swoim życiu na trzech weselach i na dwóch nie było winietek i było świetnie, bo każdy się ze swoim towarzystwem dogadał i było miło, a na tym jednym co były winietki to nie dość, że dużo nazwisk było źle napisanych to jeszcze wielu gości było niezadowolonych ze swoich miejsc i w trakcie się przesiadali
AniaPova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:05   #3319
say-hello
Zakorzenienie

Ysia piękne te fryzury, do Twoich włosów akurat. ta ostatnia najbardziej mi się podoba.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:10   #3320
ysia
Zadomowienie

say-hello właśnie cały czas się zastanawiam co zrobić z tym welon, bo z jednej strony kupiłam i chciałabym założyć(bo do kościelnego na pewno nie będę miała welonu) a z drugiej tyle się nasłuchałam że welon bez sensu, że się boje że będę się źle czuła w nim. W najgorszym wypadku założę na sesje, a do urzędu odpuszcze...

Profil FB
Stary 2014-02-07, 13:13   #3321
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć dziewczyny!

czekooczekolada
Zabawy będzie dużo, ale ja jestem cierpliwa!Obiecałam to wstawiam fotki tych foremek:

Ad rem,
mysza93,
Dziękuję

kulbensikowa
gratulacje! My też już po trzeciej rocznicy zaręczyn...

sweetsunday, Lg_ago
Dziękuję za rady! Skorzystam, popróbuję! Te kandyzowane owoce kuszą

kaszuszka
Sporo załatwione już a TŻy tak mają, że ciągle tak gadają... oni mniej się stresują

say-hello
siedzę i przeglądam te fryzury... cudne! dlaczego ja nie mam gęstych włosów

Miałam koszmar ślubny! Śniło mi się, że moja suknia ślubna pożółkła! brrrrrrrrrr...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11108.jpg (78,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11109.jpg (72,3 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-02-07, 13:16   #3322
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprawdź regulamin firmy kurierskiej. W niektórych kurier NIE MA obowiązku wniesienia przesyłki do domu. Dostarcza tylko do budynku. Wiem bo interweniowałam po przeprowadzce jak kurier zostawił mnie pod blokiem z materacem 150x200. Wtedy dowiedziałam się że nie każdy kurier musi wnieść przesyłkę, a termin "ponadgabaryt" jest ruchomy.
Kurier nie wnosił mi mebli, dywanów, a nawet karniszy!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:19   #3323
Dotka90
Zakorzenienie

Justynkie, ale tutaj nie było problemu, że on mi powiedział, że mi nie wniesie Więc nic nie muszę sprawdzać
Stary 2014-02-07, 13:21   #3324
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynkie, ale tutaj nie było problemu, że on mi powiedział, że mi nie wniesie Więc nic nie muszę sprawdzać
A to chyba coś pomieszałam - tak jo jest jak się czyta w pracy po łepkach byłam święcie przekonana że kurier nie chciał tej karmy wnieść na górę

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:43   #3325
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
dla mnie ta PMka ma za duza szope na glowie
hełmofon :p

przy mojej gęstości włosów to cudów nie zdziałamy , wiec chyba jakaś dopinka mnie tylko ratuje :p

Dziewczyny jadę na weekend do Białki więc będę podczytywać bo odpisywać z tego tapa coś nie umiem :/ . Jeszce tylko błagam o coś sprawdzonego na katar bo od 4 dni mnie tak męczy i nic mi nie pomaga...zasmarkam się chyba na tym stoku
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:51   #3326
misia880
Zakorzenienie

21klaudyna ja polecam tabletki CIRRUS - są super na katar !! opakowanie koło 20 zł (dość drogo) ale mi i całej mojej rodzince pomagaja

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:53   #3327
Dotka90
Zakorzenienie

Na katar polecam tabletki Sudafed.
Stary 2014-02-07, 14:03   #3328
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
hełmofon :p

przy mojej gęstości włosów to cudów nie zdziałamy , wiec chyba jakaś dopinka mnie tylko ratuje :p

Dziewczyny jadę na weekend do Białki więc będę podczytywać bo odpisywać z tego tapa coś nie umiem :/ . Jeszce tylko błagam o coś sprawdzonego na katar bo od 4 dni mnie tak męczy i nic mi nie pomaga...zasmarkam się chyba na tym stoku
Ja polecam krople xylometazolin:
https://www.google.pl/search?q=xylom...37%3B300%3B300
U mnie w mieście kosztuje kilka złotych, ale wiem, że w większych może być nawet i 3 krotnie wyższy.
Na mnie działa super

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:04   #3329
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
21klaudyna ja polecam tabletki CIRRUS - są super na katar !! opakowanie koło 20 zł (dość drogo) ale mi i całej mojej rodzince pomagaja
Ostrzegam przed Cirrusem - wylądowałam po nim w szpitalu z tachykardią zatokową. Miałam tętno 180! Ten lek zawiera pseudoefedrynę a ona mocno podnosi ciśnienie krwi. Także ostrożnie.

A co do stronki - na zdrowie Dla tych które mają Insagrama : tanya_wedstylist. To ta sama babeczka a zdjęć nieco więcej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-07, 14:17   #3330
wenedka
Zakorzenienie

Rozmowa z moją świadkową

ŚWIADKOWA: I co, stresujesz się ślubem już?
JA: Czy ja wiem? Raczej nie... Do maja i tak niewiele mogę pozałatwiać.
ŚWIADKOWA: ALE JA SIĘ STRESUJĘ TAK BARDZO, ŻE AŻ CHYBA NIE WYTRZYMAM!!!

Biedna

Co do winietek, to my jak najbardziej będziemy gości usadzać tak, żeby osoby mówiace po angielsku siedziały razem.
A przy naszym stole będą siedzieli tylko świadkowie z osobami towarzyszącymi.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2014-02-07 o 14:20
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości