Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 12:11   #4771
nadzwyczajna
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Nadzwyczajna dziękuję za przepis na drożdżówki
Proszę bardzo. Podobno wychodzą pyszne, bo dziś już mi od mamy z pracy donieśli bo zabrała koleżankom.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:14   #4772
monkaa321
Zakorzenienie

koziemleko a mieliłaś tą kapustę? Bo ja nie mam czym, macie pomysł jak je "pomielić" bo ja też bym mogła zjeść gołąbki

nadzwyczajna ja już nie wiem jak Cie pocieszyć same trudności w tej ciąży macie...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:15   #4773
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Też ostatnio grałam ale znowu mnie wciągneły książki także chyba zmykam do łóżka poczytać i może jakaś drzemka , a później plan dnia
Ja niestety w domu nie mam nic ciekawego, a do biblioteki daleko...
Więc trochę się odstresuję i pobiję paru gości

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale powiedział mi jeszcze wczoraj, że u nas w szpitalu była podobna sytuacja jak z tym Włocławkiem, ale 15 lat temu, że kobieta przyjechała, bo cukier jej skakał, trzymali ją nie wiadomo po co na obserwacji, co 2 godziny miała ktg, ale pomiędzy jednym a drugim dziecko zmarło więc może jednak skierowania na cc nie zbagatelizują w razie czego
No to dobrze, że pamięta sytuację z przed 15 lat
Niech się teraz Tobą właściwie zaopiekuje - ja też uważam, że już lepiej wyjąc wcześniej dziecko niż czekać niewiadomo na co i niepotrzebnie ryzykować.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
37t1d - zaczynamy 38 tydzień i jesteśmy donoszeni

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Barany są spoko, naprawdę ja się boję mieć ryby; ojciec i teść to 2 złośniki i uwielbiają się rządzić.
Ja barana żadnego nie znam, a ryby które znam są "do rany przyłóż" - więc jak widać każdy patrzy po otoczeniu
Stary 2014-02-07, 12:18   #4774
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
koziemleko a mieliłaś tą kapustę? Bo ja nie mam czym, macie pomysł jak je "pomielić" bo ja też bym mogła zjeść gołąbki
poszatkuj ją drobno, pierwsze słyszę żeby do takich gołąbków mielić kapuchę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:28   #4775
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No właśnie miałam pisać - poszatkuj
Ja sobie mielę, bo sama mielę też mięso i mi się już nie chce szatkować kapusty - wrzucam do maszynki i się mieli
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:34   #4776
wewillrockyou
Rozeznanie

dzień dobry
gratuluję udanych wizyt, pięknych wag Maluszków i uroczych szaf
no i dla wykurzających
ja dziś jestem nie dożycia.. też mam chyba kryzys końcówki już chciałabym tą ciążę i poród mieć za sobą, bo nie wyrabiam.
wieczorem wyżyłam się na biednym, niczemu nie winnym tżecie, a w nocy zaczęła boleć mnie głowa i boli do tej pory, dodatkowo strasznie twardnieje mi brzuch, dzieć jakoś mało się rusza i ciągle jest mi niedobrze.. jednym słowem masakra..

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:36   #4777
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

nadzwyczajna ja już nie wiem jak Cie pocieszyć same trudności w tej ciąży macie...
W sumie ja już nie narzekam tylko stwierdzam fakty więc ciężko tu pocieszać..
Niemniej jednak dzięki.
Tyle tego się ciągle dzieje, że już niemal nic mnie nie zaskoczy.
Liczę tylko na to, że to nas wzmocni i jakoś przetrwamy, choć nie ukrywam, że bywają bardzo trudne chwile.
Ja mam największy problem bo bardzo potrzebuję stabilizacji, pewności i poczucia bezpieczeństwa. A tego najbardziej mi w tej chwili brakuje.
Bo choć kochamy się niemożliwie, to proza życia nas przybija do ziemi i zdaje się, że sama miłość nie wystarcza by przeżyć.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 12:40   #4778
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A Ty nie rodzisz po mnie przypadkiem? może jednak będzie byk?
Moja siostra baran i tez trudna we współżyciu Marcel miał być baran, urodziłam go w znaku byka, ale ma sporo z barana
No teoretycznie powinien być byk, ale jakoś nie wierzę w to, że urodzę w okolicach terminu Córę rodziłam w 38tc, a teraz ta szyjka, więc obstawiam połowę kwietnia.

Pocieszyłyście mnie tym, że są też spokojne barany

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Lo jessu, ale milo * bo ja już w Agacie s.am, serio, serio, mam taką gonitwa myśli, że szok...co dopakowac, czego jeszcze nie zrobiłam a jest koniecznie do zrobienia, czy dociagne do poniedzialku, bo ledwo się kulam i te bole... No i o lewatywie mysle, która lekarz zalecił zrobić, nie jest obowiązkowa, ale może PO pomoc... A, i jeszcze ze mam 6 godz przed nic nie jeść i 2 nic nie pić, a po cc też się przecież nie je i ze będę głodna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale z drugiej strony przynajmniej na spokojnie możesz sobie dopakować rzeczy. Przy porodzie sn byś na szybko między skurczami dopakowywała

Cytat:

Super

Właśnie się umówiłam z położna na poniedziałek na szkołę rodzenia Nie chcę chodzić na takie normalne zajęcia, bo po co mi informacje o karmieniu piersią czy pielęgnacji noworodka. Tak więc ona przyjedzie do mnie i pogadamy jedynie o tym, co mnie interesuje

Lecę się kąpać i pakować,bo za 2h wyjeżdżamy do teściów
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:47   #4779
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
nie lubię jak nas przelatujesz pobieżnie
też nie lubię być pobieżnie przelatywana

magduś2 cudnie
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:48   #4780
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

tez już chce!!

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Odstawiłam potrójną dawkę i biorę tylko jedna tabletkę. Sama, bo mój gin stwierdził, ze sama jestem lekarzem i będę potrafiła tym posterować.
Pewnie dlatego mam taka ochotę na czekoladę...
tak na prawde magnez jest tylko na opanowanie twardnienia brzucha i na skurcze? Bo jak mnie położyli w szpitalu to dali mi pompę z magnezem i magnez w kroplówkach no i brałam po te 6 tabletek dziennie jak wcześniej, ale teraz półtorej tygodnia temu jak sama sobie luteinę odstawiłam i nospę to i magnez odcięłam: najpierw zeszłam na dwie dziennie, teraz już wcale nie jem i ani mi brzuch nie twardnieje ani nic się nie dzieje. Czyli wynikałoby z tego że mój organizm go już nie potrzebuje? Czy jednak jest jakieś drugie dno??
Stary 2014-02-07, 12:59   #4781
Ela87
Zakorzenienie

To i ja się wypowiem co do znaku zodiaku.
Na szczęście to tylko gadanie, bo każdy jest indywidualny.
Termin mam na ryby - znam dwie osoby i ich nie lubię. Ale wolę ryby niż Barany. Znam dużo baranów i chyba bym padła jakby moja córka miała być taka jak te barany, które znam Ale do 19 lutego jest wodnik, znam dwóch, są ok.
Na szczęście ja i siostra mamy te same znaki, a jesteśmy TOTALNIE różne, no bardziej różnych charakterów nie znam, więc jestem spokojna o znak zodiaku

Cytat:

To kiedy wraca tż, żeby zacząć brokuły posyłać?

Cytat:
Ale to jest wg mnie argument za tym też niestety, że można kontrolować, samemu liczyć ruchy itd, a i tak może stać się tragedia. Straszne to jest, że nie ma nikt na pewne rzeczy wpływu.

A chyba jak dostaniesz skierowanie na CC, to nie mogą po prostu powiedzieć, że im się zdaje, że nie, więc nie...?
Cytat:
Ela87 mam nadzieje, że Ciebie już tak nie potraktują i wszystko będzie tak, jak być powinno. Może właśnie po tej historii nie będą się ociągać
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No to dobrze, że pamięta sytuację z przed 15 lat
Niech się teraz Tobą właściwie zaopiekuje - ja też uważam, że już lepiej wyjąc wcześniej dziecko niż czekać niewiadomo na co i niepotrzebnie ryzykować.
Chciałam rodzić naturalnie, ale po wczorajszej rozmowie z lekarzem jest mi teraz wszystko jedno i szczerze nawet wolałabym szybciej i mieć stresy z głowy
Powiedział jasno i wyraźnie, że nie ma co czekać jak takie skoki mam, zobaczyć co powie diabetolog i jak co to wrócić, a on bez wahania wystawi skierowanie. Więc wierzę w to co mówi. Byłam spokojna wcześniej, bo czasami cukier mi podskoczył, ale od 2 tygodni nie jest dobrze...
Mało z tym lekarzem rozmawiałam przez całą ciąże, bo w sumie nie miałam nigdy żadnych pytań, ale wczoraj się rozgadał i ufam mu

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 13:04   #4782
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola
też nie lubię być pobieżnie przelatywana
wariatki

byłam na badaniach GLUKOZA = przeżyłam, nie zwymiotowałam i wyniki są wporządku cieszę się bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i musiałam dietkę stosować. A teraz mi się upiekło
Reszta wyników w poniedziałek a we wtorek będę malutką podglądywać oby szybko mi ten weekend zleciał, bo już się nie mogę doczekać

Ela87 JA JESTEM baran i jestem BAAAAARDZO FAJNA

Ale naskrobałyście od wczoraj mnie nie było, bo jakieś problemy miałam z internetem ale już wszystko ok. Byłam na zakupach wczoraj w lumpiku i zaszalałam. Zdjęcia dodam może zaraz i się pochwalę, jak mi aparat odpali. ciężko było czegoś NIE kupić, był taki śliczny kombinezonik i śpiworek ale kasy mi zabrakło a nie chciało mi się już wracać spowrotem więc następne zakupy będą jak tż przyjedzie. bo trzeba jechać 40 km a z domu to już mnie potem samą samochodem nie puszczą ... ale to nic idę zdjęcia robić

Szczęścia moje dwa plus Mąż

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2014-02-07 o 13:07
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:14   #4783
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Termin mam na ryby - znam dwie osoby i ich nie lubię. Ale wolę ryby niż Barany. Znam dużo baranów i chyba bym padła jakby moja córka miała być taka jak te barany, które znam Ale do 19 lutego jest wodnik, znam dwóch, są ok.

Chciałam rodzić naturalnie, ale po wczorajszej rozmowie z lekarzem jest mi teraz wszystko jedno i szczerze nawet wolałabym szybciej i mieć stresy z głowy
Powiedział jasno i wyraźnie, że nie ma co czekać jak takie skoki mam, zobaczyć co powie diabetolog i jak co to wrócić, a on bez wahania wystawi skierowanie. Więc wierzę w to co mówi. Byłam spokojna wcześniej, bo czasami cukier mi podskoczył, ale od 2 tygodni nie jest dobrze...
Mało z tym lekarzem rozmawiałam przez całą ciąże, bo w sumie nie miałam nigdy żadnych pytań, ale wczoraj się rozgadał i ufam mu
mam się obraić czy co? Ja jestem jak w mordę strzelił baran i to taki który czuje sie baranem a nie bykiem choć jestem z 20go i czasem to jest już baran czasem byk to na pewno bykiem nie jestem Kończę zatem z nami Obraziłam się

Ela lekarze teraz są przestraszeni wszędzie, kontrole na każdym kroku, działają bardziej ostrożnie niż kiedykolwiek i na pewno zrobią więcej dla ciebie niż nawet potrzeba. Dobrze że ufasz lekarzowi. Ja jestem dla ciebie pełna podziwu że nie przyszłaś i nie zrzędzisz tylko bierzesz byka za rogi i rozumiesz na czym stoisz i nie odstawiasz fochów i żali
Stary 2014-02-07, 13:16   #4784
teQiba
Moderator

Cytat:
Wiem
To tak jak ja się nastawiłam, a tu co innego się szykuje - ale najważniejsze żeby dzieciaki były zdrowe, co za różnica czy nam przetną krocze czy brzuch... będzie ok
Stary 2014-02-07, 13:16   #4785
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
no właśnie też o tym pomyślałam jak sprzątałam w łazience
dzięki
może w przyszłym tyg upichcę

wewillrockyou na poprawe humoru

Cytat:
to najważniejsze, ja się ciesze, że lekarz konkretnie podszedł do tematu i w razie czego będzie reagował więc będzie dobrze
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:17   #4786
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
wariatki

byłam na badaniach GLUKOZA = przeżyłam, nie zwymiotowałam i wyniki są wporządku cieszę się bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i musiałam dietkę stosować. A teraz mi się upiekło
Reszta wyników w poniedziałek a we wtorek będę malutką podglądywać oby szybko mi ten weekend zleciał, bo już się nie mogę doczekać

Ela87 JA JESTEM baran i jestem BAAAAARDZO FAJNA

Ale naskrobałyście od wczoraj mnie nie było, bo jakieś problemy miałam z internetem ale już wszystko ok. Byłam na zakupach wczoraj w lumpiku i zaszalałam. Zdjęcia dodam może zaraz i się pochwalę, jak mi aparat odpali. ciężko było czegoś NIE kupić, był taki śliczny kombinezonik i śpiworek ale kasy mi zabrakło a nie chciało mi się już wracać spowrotem więc następne zakupy będą jak tż przyjedzie. bo trzeba jechać 40 km a z domu to już mnie potem samą samochodem nie puszczą ... ale to nic idę zdjęcia robić
za dobre wyniki
Stary 2014-02-07, 13:22   #4787
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:

ja wam zazdroszczę tych szaf
my nie będziemy mieć
My tez niebedziemy miec, ja to sie w ogole zastanawiam gdzie ja to wszystko poukladam!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Lo jessu, ale milo * bo ja już w Agacie s.am, serio, serio, mam taką gonitwa myśli, że szok...co dopakowac, czego jeszcze nie zrobiłam a jest koniecznie do zrobienia, czy dociagne do poniedzialku, bo ledwo się kulam i te bole... No i o lewatywie mysle, która lekarz zalecił zrobić, nie jest obowiązkowa, ale może PO pomoc... A, i jeszcze ze mam 6 godz przed nic nie jeść i 2 nic nie pić, a po cc też się przecież nie je i ze będę głodna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeju jeju 3 dni!! Tylko ja bym wolala znac date i godzine, a nie siedziec i czekac az sie zacznie. W ogole to dowiedzialam sie, ze jak wezme swoja polozna i sie z nia umowie, ze chce miec cc to ona do tego doprowadzi, tylko to 500 zl koszt takiej imprezy. I sama nie wiem co tu robic... czy kombinowac, czy zdac sie na los...

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

No a ja jak zwykle po dobrej wiadomości musi być zła, dla równowagi.
Malowanie skończone! Dziś tylko sprzątanie i składanie komody i łóżeczka. W końcu będę mogła poprać ciuszki i poukładać wszystko w szufladach.
Ja wcześniej miałam kolor ciemno śliwkowy na ścianach i miałam dużo rózowych dodatków. Teraz muszę trochę powymieniać dodatków, bo mi się trochę gryzie, ale powoli.
No i od poniedziałku TŻ miał pracować w Łodzi. Dzwoni dziś i dupa kolejny tydzień do Warszawy bo budowa zaczyna sie niby od przyszłego tygodnia w Łodzi.
Ale powiem wam, że ja już temu gościowi nie wierzę. Co za szuja z tego szefa. I przelew w poniedziałek ma być. I w sumie też juz nie wiem czy będzie.
Co to za praca, że ja muszę się "modlić" czy będzie pensja czy nie. Z tych 300 zł co mu dał wczoraj zostało mi tylko 25 No ale co się dziwić.
Już nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Po tej rozmowie jak TŻ odłożył słuchawkę moja reakcja była bardzo emocjonalna:
Wydarłam się: "ch..., ch.... ch....,niech, spi....!" I wystawiłam w przestrzeń środkowy palec.
A mój TŻ po prostu poryczał się ze śmiechu. Normalnie nie mógł przestać się śmiać z tej mojej reakcji.
Pyta: "Nie mogłaś powiedzieć np. "Zając, zając, zając! Niech kica! tylko tak dosadnie?"
Ale nie mogłam. To było silniejsze. Jestem wściekła wam powiem. Już nie na to, że muszę wstać o 3 nad ranem, ale na to, że nienawidzę niesłownych ludzi.

Przeczytałam wczoraj, że chłopcy są w łonie matki odporniejsi na stres od dziewczynek. No to dobrze, bo ja w tej ciąży mam tyle stresów, że dobrze, że ten mój chłopczyk jest odporny.
takim ludziom to tylko
Dobrze, ze mowisz ze chlopcy bardziej odporni na stres, bo moj tez potrzebuje odpornosci.... strasznie, potwornie meczy mnie juz mieszkanie z ta moja babcia. ona ma chyba frajde z wku*** mnie!
Stary 2014-02-07, 13:26   #4788
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Na szczęście ja i siostra mamy te same znaki, a jesteśmy TOTALNIE różne, no bardziej różnych charakterów nie znam, więc jestem spokojna o znak zodiaku

Ela, a jakie masz wahania tego cukru, jeśli mogę zapytać. Bo mnie deczko to zaniepokoiło ze wzlgędu na moje własne skoki. Od dwóch, może 3 tygodni moje cukry sie bardzo pogorszyły.
I nawet mój gin kazał mi zwiększyć insulinę, bo go zaniepokoiły.
Do tej pory miałam go w miarę w ryzach i nie było mowy o żadnej cesarce.
Ale teraz to mi trochę stracha napędziłaś.
Stary 2014-02-07, 13:29   #4789
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
weź, bo mam już dość stania w kuchni, a narobiłaś mi jeszcze chęci na ciasto
Ja jestem anty-talent kuchenny, wiec to ciasto ,które robiłam zajmuje może góra pół godziny. I robię na siedząco
Cytat:

Mniej więcej za 2 tyg.
21.02 mam wizytę, będę wiedziała co u Młodego i potem moge już rodzić
Ja też chciałam naturalnie, ale jak usłyszałam o możliwości cc to chyba też bym wolała umawiasz sie na konkretny termin i wiesz czego sie spodziewać. A tak to żyję w niepewności - czy sn czy cc
Cytat:
byłam na badaniach GLUKOZA = przeżyłam, nie zwymiotowałam i wyniki są wporządku cieszę się bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i musiałam dietkę stosować.
Glukozę miałaś? Ja myślałam, że u nas na wątku juz wszystkie po

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:56   #4790
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
No to tylko dziękować, że masz lekarza, który jest doświadczony i pewny swego. Wie, co trzeba zrobić i pewnie też dzięki temu m.in. nie stresujesz się wizją CC. Brawa dla tego pana I dla Ciebie

Cytat:
byłam na badaniach GLUKOZA = przeżyłam, nie zwymiotowałam i wyniki są wporządku
Byłam na zakupach wczoraj w lumpiku i zaszalałam. Zdjęcia dodam może zaraz i się pochwalę, jak mi aparat odpali.
też jestem w szoku, że glukozę tak późno robisz
Brawa za zakupy - czekamy na zdjęcia

Cytat:
Wiem
To tak jak ja się nastawiłam, a tu co innego się szykuje - ale najważniejsze żeby dzieciaki były zdrowe, co za różnica czy nam przetną krocze czy brzuch... będzie ok
A właśnie zapomniałam wczoraj zapytać, czy macał Ci lekarz coś brzuch (napisałam najpierw biust - kiedy koniec mego celibatu?!) żeby spróbowac ocenić czy Kacper leży dalej dupeczką do świata?

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Jeju jeju 3 dni!! Tylko ja bym wolala znac date i godzine, a nie siedziec i czekac az sie zacznie. W ogole to dowiedzialam sie, ze jak wezme swoja polozna i sie z nia umowie, ze chce miec cc to ona do tego doprowadzi, tylko to 500 zl koszt takiej imprezy. I sama nie wiem co tu robic... czy kombinowac, czy zdac sie na los...
Nie pamiętam, czy już pisałaś, dlaczego chcesz to CC? Boisz się SN aż tak, masz złe doświadczenia?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Byłam w cukierni, za "namową" Bebe i miałam swój mały orgazm zakupiłam tartaletkę z kremem budyniowym i owocami, taką dużą jadłam ją z takim namaszczeniem, jakbym co najmniej z odwyku wróciła...
Co nie znaczy, że leń mi przeszedł... Dlatego robię dzisiaj na obiad tylko zupę cebulową z serem, bo za mną już długo chodzi i więcej już palcem nie kiwam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:58   #4791
Ela87
Zakorzenienie

Uparta, Side pisałam o baranach które znam osobiście, widocznie tak trafiłam :P Na szczęście nie jest to regułą

Cytat:
to najważniejsze, ja się ciesze, że lekarz konkretnie podszedł do tematu i w razie czego będzie reagował więc będzie dobrze
Cytat:
Wiem
Co będzie, to będzie, byleby było dobrze

Dzięki dziewczyny za wsparcie

Cytat:
Ela, a jakie masz wahania tego cukru, jeśli mogę zapytać. Bo mnie deczko to zaniepokoiło ze wzlgędu na moje własne skoki. Od dwóch, może 3 tygodni moje cukry sie bardzo pogorszyły.
I nawet mój gin kazał mi zwiększyć insulinę, bo go zaniepokoiły.
Do tej pory miałam go w miarę w ryzach i nie było mowy o żadnej cesarce.
Ale teraz to mi trochę stracha napędziłaś.
Ja tylko po obiedzie schodzę poniżej 120. Po kolacji zwykle 130 więc lekarz powiedział, że ok. Na czczo ok 110, więc też powiedział, że nie jest źle, ale po śniadaniu 150 to najmniej od dwóch tygodni, a bywało nawet 180
Na początku miałam cukry idealne, pochrzaniło się przy końcówce.

Cytat:
Mniej więcej za 2 tyg.
21.02 mam wizytę, będę wiedziała co u Młodego i potem moge już rodzić
Ja też chciałam naturalnie, ale jak usłyszałam o możliwości cc to chyba też bym wolała umawiasz sie na konkretny termin i wiesz czego sie spodziewać. A tak to żyję w niepewności - czy sn czy cc
Przy sn to nawet nie znasz dnia ani godziny a później i tak może skończyć się cc jedna wielka niewiadoma, a ja lubie zawsze wiedzieć co gdzie i kiedy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:59   #4792
uparta8210
Raczkowanie

jedno zdjęcie z wczorajszych zakupów a drugie z ciuszkami dla małej w rozm. 56-68, bez pieluszek , ręczników i pościeli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080748.jpg (107,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080744.jpg (131,9 KB, 47 załadowań)

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:04   #4793
marima
Raczkowanie

cześć
idę dzisiaj prywatnie do gina i zobaczę co tam z moim łożyskiem i co słychać u małego ciekawe ile urósł

zabieram się za prasowanie i dopakowywanie torby do szpitala, bo jak mężuś wróci to nic mi nie będzie kazał robić
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:13   #4794
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Ja tylko po obiedzie schodzę poniżej 120. Po kolacji zwykle 130 więc lekarz powiedział, że ok. Na czczo ok 110, więc też powiedział, że nie jest źle, ale po śniadaniu 150 to najmniej od dwóch tygodni, a bywało nawet 180
Na początku miałam cukry idealne, pochrzaniło się przy końcówce.
No powiem ci, że moje cukry też się pochrzaniły. Widzisz ja biorę insulinę ale jakbym nie brała to nie wiem jakie cukry bym miała
I tak ciężko utrzymać mi ten cukier w ryzach. Ostatnio na czczo też mi skakał powyżej setki i mi ginekolog kazał zwiększyć insulinę.
U mnie maksymalne cukry były ok 150 i powiem ci że większego nigdy nie miałam. Także rozumiem obawy.
Najgorzej jest po śniadaniu, to prawda.
Ja bym bardzo chciała rodzić sn, cesarki się boję, a raczej tego co po niej.
Ale tak naprawdę też do samego końca wiedzieć nie będę.
I wiem, że pod koniec ciaży wlaśnie cukry się chrzanią. Bo dziecko większe i obciążenie organizmu też większe.
Stary 2014-02-07, 14:16   #4795
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
tak na prawde magnez jest tylko na opanowanie twardnienia brzucha i na skurcze? Bo jak mnie położyli w szpitalu to dali mi pompę z magnezem i magnez w kroplówkach no i brałam po te 6 tabletek dziennie jak wcześniej, ale teraz półtorej tygodnia temu jak sama sobie luteinę odstawiłam i nospę to i magnez odcięłam: najpierw zeszłam na dwie dziennie, teraz już wcale nie jem i ani mi brzuch nie twardnieje ani nic się nie dzieje. Czyli wynikałoby z tego że mój organizm go już nie potrzebuje? Czy jednak jest jakieś drugie dno??
Jest głównie na skurcze i tak ogólnie na dobre funkcjonowanie układu nerwowego. Ale mozna go przedawkować i sobie zafundowac na przykład biegunki, więc bez wskazań typu przedwczesne skurcze lepiej nie przesadzac z mega dawkami typu 6x2 tabletki.

Cytat:

Co do znaków- my z TZ jestesmy typowymi rakami, mój tesc i mama to typowe skorpiony... Czasem sie pokryje charakter osoby z opisem znaku, a czasem nie ALe napisałam....

Ela- jak starzeje Ci sie łożysko, to oczywiście są wskazania do cesarki. Pisałam, że gin mądry Na ciążę powinno się patrzeć zawsze wieloaspektowo i indywidualnie.

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć
idę dzisiaj prywatnie do gina i zobaczę co tam z moim łożyskiem i co słychać u małego ciekawe ile urósł

zabieram się za prasowanie i dopakowywanie torby do szpitala, bo jak mężuś wróci to nic mi nie będzie kazał robić
Trzymam kciuki.

Widzę, że dziewczyny zaczęły zakładać nowy wątek- takze trzeba w tym nastukac jeszcze trochę wiadomości i ...
w nastepnym sie rozpakowujemy powolutku (na pewno Kate i Cayenne, jak z reszta, to zależy chyba od naszych postowych mozliwości... )
Stary 2014-02-07, 14:17   #4796
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
jedno zdjęcie z wczorajszych zakupów a drugie z ciuszkami dla małej w rozm. 56-68, bez pieluszek , ręczników i pościeli
wow sporo tego
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:18   #4797
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
To Ty chcesz cesarke?

Cytat:

Z tym konkretnym terminem to sie zastanawiam jak to jest - moj lekarz stwierdzil ze to przy zapisie do szpitala mi sprawdza jak maly lezy. No ale jesli miednicowo to po co mam czekac na skurcze i przenosic? Bo nic nie mowil konkretnie ze ja bede miala tylko jesli sie nie obroci to w takich przypadkach "sie robi cc"

Cytat:
A właśnie zapomniałam wczoraj zapytać, czy macał Ci lekarz coś brzuch (napisałam najpierw biust - kiedy koniec mego celibatu?!) żeby spróbowac ocenić czy Kacper leży dalej dupeczką do świata?
Niby macal, ale powiedzial tylko ze ladny, miekki - takze nie wiem czy w ogole sprawdzal ulozenie...
Po ruchach wydaje mi sie ze niestety wciaz na tyleczku sobie siedzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-07, 14:26   #4798
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

No to znowu pijemy Ale Ci zazdroszczę

Cytat:
No i od poniedziałku TŻ miał pracować w Łodzi. Dzwoni dziś i dupa kolejny tydzień do Warszawy bo budowa zaczyna sie niby od przyszłego tygodnia w Łodzi.
Ale powiem wam, że ja już temu gościowi nie wierzę. Co za szuja z tego szefa. I przelew w poniedziałek ma być. I w sumie też juz nie wiem czy będzie.
Co to za praca, że ja muszę się "modlić" czy będzie pensja czy nie. Z tych 300 zł co mu dał wczoraj zostało mi tylko 25 No ale co się dziwić.
Już nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Po tej rozmowie jak TŻ odłożył słuchawkę moja reakcja była bardzo emocjonalna:
Wydarłam się: "ch..., ch.... ch....,niech, spi....!" I wystawiłam w przestrzeń środkowy palec.
A mój TŻ po prostu poryczał się ze śmiechu. Normalnie nie mógł przestać się śmiać z tej mojej reakcji.
Pyta: "Nie mogłaś powiedzieć np. "Zając, zając, zając! Niech kica! tylko tak dosadnie?"
Ale nie mogłam. To było silniejsze. Jestem wściekła wam powiem. Już nie na to, że muszę wstać o 3 nad ranem, ale na to, że nienawidzę niesłownych ludzi.

Przeczytałam wczoraj, że chłopcy są w łonie matki odporniejsi na stres od dziewczynek. No to dobrze, bo ja w tej ciąży mam tyle stresów, że dobrze, że ten mój chłopczyk jest odporny.
a nie może Twój TŻ poszukać jakiejś innej pracy? 300 zł to trochę mało

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
dzień dobry
gratuluję udanych wizyt, pięknych wag Maluszków i uroczych szaf
no i dla wykurzających
ja dziś jestem nie dożycia.. też mam chyba kryzys końcówki już chciałabym tą ciążę i poród mieć za sobą, bo nie wyrabiam.
wieczorem wyżyłam się na biednym, niczemu nie winnym tżecie, a w nocy zaczęła boleć mnie głowa i boli do tej pory, dodatkowo strasznie twardnieje mi brzuch, dzieć jakoś mało się rusza i ciągle jest mi niedobrze.. jednym słowem masakra..
to faktycznie chyba kryzys końcówki

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:33   #4799
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Tez już bym urodziła.... Od wczoraj mam jakiś kryzys końca ciąży.
Masakryczny ten kryzys ,ale powiem Ci, że pomału przechodzi mi to w "już-mi-to-wisizm"

Cytat:
nie zazdroszczę ale jak piszesz że się postaracie szybko uciec to mam nadzieje że wam się uda, bo czasem jest z tym ciężko po za tym nie rozumiem zachowania kolegów
Wiesz koledzy zawsze są cwani i tlumaczą się że przecież ktoś mnie zawiezie w razie czego lub, że jeżdżą taksówki tyle że to tylko gadanie w grupie bo każdy z nich trzeźwiutki wiózł swoją żonę na porodówkę

Cytat:
Kolejny dzień wykurzania Majki

Pojedziecie tylko na chwilkę, zjecie wszystkie pizze i wyjdziecie
:
Będzie ciężko zjeść wszystkie bo mają festiwal pizzy

Cytat:
Idź, najedz się, powiedz że masz skurcze i jedźcie do domu
Oho to bym wtedy miała ciekawy wieczór, koleżanki by mnie zasypywaly telefonami jak się czuje i czy już jadę na porodówkę. Najem się i uciekniemy bo jestem zmęczona i tyle

Cytat:

Super kolejna donoszona

Cytat:
A ja nigdy nie byłam w pizzahut
:
Toż to grzech koniecznie idź ewentualnie zapraszam do mnie wtedy pójdziemy razem

Cytat:
Ja niestety w domu nie mam nic ciekawego, a do biblioteki daleko...
Więc trochę się odstresuję i pobiję paru gości
A w co grasz? Ja ostatnio w Need For Speed

Ja w domu też już prawie nie mam nic do czytania na papierze więc czytam na telefonie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:36   #4800
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Nie pamiętam, czy już pisałaś, dlaczego chcesz to CC? Boisz się SN aż tak, masz złe doświadczenia?

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Byłam w cukierni, za "namową" Bebe i miałam swój mały orgazm zakupiłam tartaletkę z kremem budyniowym i owocami, taką dużą jadłam ją z takim namaszczeniem, jakbym co najmniej z odwyku wróciła...
Co nie znaczy, że leń mi przeszedł... Dlatego robię dzisiaj na obiad tylko zupę cebulową z serem, bo za mną już długo chodzi i więcej już palcem nie kiwam
Boje sie porodu sn, mam zle doswiadczenia z poprzedniego, boje sie ze popekam i boje sie szycia... ewentualnego lyzeczkowania i ze bede sie tam dlugo meczyla. Synka Rodzilam z 5 godz i zrobili mi cc, bo zanikalo tetno i nie bylo postepu porodu.
CC to tak szybko bez stresu....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości