|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Witam
Cytat:
Dziś na 13:10 idziemy na szczepienie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Będę pamiętać o tym syropie To jest na receptę? Wiedziałam, że któraś wreszcie wrzuci tutaj link do tych kosmetyków.... :pala :
|
||
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezła z Ciebie zadymiara ![]() Cytat:
Edytte coś się nie odzywa???któraś ma z nią kontakt???
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, a jaki masz kolor oczu? jak dla mnie nie ma ryzykownych kredek zawsze kredka może być bazą pod cień i mogą wychodzić piękne (lub przynajmniej ciekawe ) odcienie![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45027048]Co do kosmetyków, ja nie pamiętam, kiedy kupiłam cokolwiek z kolorówki [/QUOTE]hehh... stan idealny...
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Zebra dobra jesteś i to nasłuchiwanie odgłosów rodziców, zupełnie jakbyś była nastolatką ![]() Faktycznie coś dawno jej nie było... Kiedy pisała ostatni raz? A u mnie dzisiaj niespodzianka. Same w nocy urodziły się dwa cielaki, jeden zawędrował aż do chłodni i teraz nie wiadomo który jest od której krowy. Może badanie DNA by pomogło?
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa zapomiałam Wam napisać
![]() Kolega tak mi policzył po znajomości obiad po chrzcinach, że w restauracji 300m bez żadnych koligacji dalej mamy 10zł/osobę taniej Albo chciał skorzystać, że "znajomym się nie odmawia" (w sensie, że jak go zapytałam, to już nie będę pytała gdzie indziej i przyjmę każdą cenę podaną), albo chciał mieć mnie z głowy ![]() Cóż, ja odmówiłam, powiedziałam, że gdzie indziej zaproponowali 10zł taniej - nie walczył o klienta ![]() Więc chrzciny 23.02, nawet sobie farbę do włosów kupiłam na tą okazję - w zyciu nie farbowałam, ale przez tą ciążę mam mnóstwo siwulców ![]() BTW: TŻ kiedyś pracował w hurtowni alkoholi i często mówił o "promocjach" i "rabatach" dla stałych klientów - mówili, że cena specjalna, z rabatem, klient się cieszył a liczyli tak samo ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Wczoraj Kacper prawie usnął w kąpieli Tak mu się błogo zrobiło, że odpłynął Tak się cieszę, że lubi się kąpać Czy takim malutkim dzieciom coś się śni? Wczoraj Kacper spał mi na rękach i nagle taki krzyk wydał (bez wcześniejszego przebudzania się czy kwilenia jak budzi się np. głodny), że aż mi serce prawie stanęło. Z zewnątrz nie miało co go przestraszyć. Długo nie dał się ululać.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-02-07 o 10:40 |
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te oczka ![]() Jana ciesze się że wizyta udana. I że z Tobą i dzieciątkiem ok Jestem po wizycie. Jeszcze o nic nie zdążyłam spytać a lekarz sam odrazu że tarczyca się "rozjechała" i Euthyrox mi przepisał. Dał mi najmniejszą dawkę i mam zgłosić się do endokrynologa bo pewnie zechce dać mi ednokrynolog większa dawkę. Znowu kasa na wizyte.... Prywatnie oczekiwania w mediconcepcie 2 tygodnie. Ciekawe jak na nfz...Może znacie jakiegoś lekarza we Wrocławiu (endokrynologa) co potrfai zająć się problemami z tarczycą w ciąży? ![]() Zrobił mi też połókowe ale czuje duży niedosyt W dodatku zalecił usg serca u dr Kukawczyńskiej...Niby nic się nie dzieje ale tak "w razie czego..."![]() I co mnie najbardziej smuci to że mały spadł z 95 centyla na poniżej 50.... Przez dwa tygodnie urósł o tydzień Mam się tym narazie nie martwić. Boje się że ta moja tarczyca mu tak wzrost spowolniła...A na buźce miał pępowine, potem zasłonił się łapkami a na koniec podniósł nogi do góry i zarzucił na twarz...Więc prawie nic nie widziałam. Ale to mniej ważne. W środę mam ponowne usg połókowe u dr Florjańskiego. Dobrze że zaklepałam sobie wizyte, bo po tym badaniu czuje niedosyt i mam jeszcze więcej obaw. Myśleliśmy z mężem że najwyżej dr Florjańskiego się odwoła, jakby dzisjesze połókowe było super dokładnie zrobione ale to nie to samo co u dr F. Wadera nieźle z tymi cielaczkami ![]() A tak w ogóle podziwiam Cię za to jaki zawód wykonujesz ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- A i zapłaciłam dzisiaj 230zł z 50% zniżką..... |
|
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli wierzyć mojej Babci- to dziecku śni się całe życie ![]() (tak mi odpowiadała, gdy będąc mała pytałam "Dlaczego niemowlęta tak dużo śpią?" )jak Kasia śmiała się przez sen to mówiłam, że śni się jej "rzeka mleka"
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-02-07 o 11:21 |
||
|
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domiś też tak czasem robi. Cytat:
Nie martw się na zapas,zobaczysz co powie drugi lekarz. Bardzo dużo zapłaciłaś ze zniżką...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2410 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku na pewno wszystko jest OK
Ale dobrze, że idziesz na drugie USG, uspokoisz się.Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty.. |
|
|
|
#2411 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() No właśnie - gdzie Edyta???? Agatko no i jak spałaś?? Zeberko to niezłą zadymę zrobiłaś a jakie ciasto pieczesz? I bardzo, ale to bardzo duże za wiarę w maleństwo!!! Pokaż Kasię w nowej fryzurce.Pani, Kubku jakie wy jesteście fajne z tymi zakupami kolorowych kosmetyków rasowe babeczki. Ja mam jedną brązową kredkę do brwi, którą używam chyba już 3 rok, tusz, bezbarwnym błyszczyk i 3 pudełeczka cieni do powiek Kucyku, jeśli lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego należy wykonać dodatkowe badanie i do tego dał namiar na tego który je wykona to bym nad tym się nie zastanawiała i spokojnie poczekała na wizytę u tego speca co masz w przyszłym tygodniu. Co do wagi maluszka, to dzieciaczki rosną skokowo - raz szybciej, raz wolniej, więc nic sobie nie wmawiaj. Choć mój tż od razu powiedziałby, że na pewno to dlatego że za mało jesz - dla niego kobiety w ciąży zawsze za mało jedzą a więc białko, białko i jeszcze raz białko Jak tż idzie do kuchni to nigdy nie wraca z pustymi rękami i zawsze mówi: proszę to dla Was - a ja mówię - nie jestem głodna - na co tż prawie zawsze - ale moje dziecko na pewno jest głodne i chętnie to zje ![]() Dobrze, że masz już leki na tarczycę, teraz umów się szybko do endo i będziesz na bieżąco kontrolować. Cytat:
![]() A co do żywienia w ciąży i przed ciążą to kiedyś znalazłam taki poradnik, może którąś zainteresuje: http://www.imid.med.pl/klient1/uploa...t_w_ciazy4.pdf ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011] To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty.. [/QUOTE] Jaki cudny ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Monika jak przetrwałaś wczorajszą wizytę teściów?? obeszło się bez rękoczynów
|
|
|
|
|
#2412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no, ale pokażesz fotę z USG czy nie pokażesz ![]() ![]() Gdy masz takie odczucia, to super, że masz jeszcze jedną wizytę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011] To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE]wcale się nie dziwię że ulubiony Cytat:
heh. kilka lat temu miałam tylko podkład, puder i tusz. a potem sytuacja życiowa mnie zmusiła do zgłębienia tematu. no i popadłam w kosmetykoholizm (wyznanie jak na AK). a ten bronzerek... no musiałam kupić. dostałam taki fajny pędzel na Gwiazdkę, a tu bronzerka (w kamieniu
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Iza dobrze, że dostałaś leki i wiesz na czym stoisz, a maluszek jeszcze nadgoni wagę
Zeberko zadymiara z ciebie .Ja też chciałam upiec coś dla małża, bo on z kolei ma urodziny w niedzielę, ale ja muszę robić bezmleczne i mi nie wychodzi. Chociaż dzielnie zjada wszystkie zakalce .Perse Artuś jest mega słodki I obiecane wyroby z wikliny papierowej - podkładki pod szklanki, wymagają jeszcze trochę obróbki. I mój najukochańszy skarb,z pozdrowieniami dla cioć wizażowych. |
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Iza patrze na paragon a tam: wizyta ginekologiczna 120 zl, usg 3D 220 zl - 50% zniżki razem 230zl... Czyli jakbym karty stałego klienta nie miała to bym 340zl zapłaciła hahaha. Powariowali...
W dodatku zdjęć z usg nie mogę z płyty odtworzyć... ![]() Dziękuję dziewczyny za uspokojenie. Ale chyba i tak to usg serduszka zrobię... No chyba że dr F mnie przekona że nie trzeba. Ale nie chciałabym żałować, że chciałam zaoszczędzić na dziecku Te kilkaset złotych to i tak żadna różnica przy tym ogromie wydatków.... Nie wiem co by było gdyby mój tż nie zarabiał w miarę dobrze... Zaraz ide do fryzjera. Chyba wrócę do mojego boba. Będzie mi wygodniej. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Księżniczka Śliczna dziewczynka.
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
jaka Księżniczka. Różowa
![]() Kucyk,
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jaaaki słodziak!! Piękny jest!!
Anita ja prawie w ogóle białka nie jem Może takie w proszku dla sportowców zacznę pić . Mój ulubiony smak czekoladowy hahaPani jak odczytam płytę z usg to wrzucę... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Jakub pełza po mieszkaniu i na każdym kroku pokazuje mi paluchem paprochy |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
noo. sama rozumIsz
![]() to ja łeiting Cytat:
teraz ten paproch jest dodatkowo ekspresowo zjadany. i dlatego jadę na szmacie dwa razy dziennie a t. pachniała?! :brzy dal:
|
|
|
#2420 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc wracając od fryzjera zrób białkowe zakupy Cytat:
![]() A z Jakuba to prawdziwy pedancik
|
||
|
|
|
#2421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Perse, Pikaso - śliczne Wasze pociechy
Cytat:
Cytat:
![]() U nas to nie takie proste, bo oborę mamy uwięziową. Mało. Mleczaków 24, młodzieży 18.
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
ok, ale dziś to spać napewno nie będę
Przepraszam że nie odnoszę się do postów ale nie mam głowy .... ani za bardzo czasu....
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
Hej
własnie wrocilam ze spotkania o prace zaczynam od poniedzialku. Nic ciekawego praca fizyczna ale blisko od domku i z małą iloscia osobnikow w zakladzie. Co mi bardzo pasuje. Perse Artus taki slodziak. Za taki widok to by mi nawet tabuny kurzu nie przeszkadzaly. Pikaso sliczna ksiezniczka I Twoje wyroby rowniez. Kucyku to jest czad z tymi kwotami. Dziwny ten lekarz po co mowi o badaniu jak nie widzi wskazan. Mam nadzieje ze dr F lepiej Cie zbada I maluszka. A propo zdania Zeberki ze krowia mama wie ktore dziecie jej przypomnialo mi sie jak kiedys moj kolega sie pytal "skad kura wie ktore jajko jest jej". Na co moja siostra odpowiedziala "nosi flamaster pod skrzydlem jak zniesie robi krzyzyk i mowi moje" Anitko moja siostrzenica kiedys stwierdzila ze ona jak byla w brzuchu u mamy to caly czas ja kopala ze chce jesc. Lubi jesc ma niestety figure ojca I tendencje do brzuszka. Na stwierdzenie mojej siostry ty to jestes wykapany tata odpowiedziała "co ja niechce mieć włosòw na plecach" ja padłam. Ale sie rozpisałam. Buziaki.
|
#2424 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Melb trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę
Co do braku snu po wiadomości o prolaktynie to pamiętaj, że chodząc zestresowana i zmęczona nie wcale nie pomożesz swojemu organizmowi w jej obniżeniu Zeberko no to nieźle z tym pieczeniem wyszło ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana najważniejsze, że lekarz przepisał leki. I pójdziesz do endo na konsultację - jak trzeba będzie to dobierze dawkę leku jaką trzeba Fajnie, że idziecie na to drugie usg, na pewno wszystko jest dobrze ale przynajmniej będziesz spokojniejsza i mam nadzieję, że bardziej zadowolona z samego badania.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011] Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
Jaka śliczna Królewna Cytat:
![]() a to dlaczego? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2425 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
foty, foty, foty Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011] To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE] cudo Cytat:
czym malowałaś?Cytat:
nadrabiałam, ale nie zacytowało mi wszystkiego ![]() zeberko fajne lampy. czekam na foty domku. a co do lekarza, to nie rodzinny mnie nastraszył tylko ginekolog z poradni. waderko dobrze, że dziewczyny ustawiły cię do pionu. perse jesteś super mama! ja już w domku choć nie powiem, że źle mi było w szpitalu. czułam się tam bardzo dobrze. trafiły mi się na sali fajne kobitki, wszystkie ciężarówki. każda z czymś... ale śmiałyśmy się cały czas. zobaczyłam jak funkcjonuje szpital. pielęgniarki były do rany przyłóż. na lekarzy też nie mogę narzekać. jedzenie może być. porobili mi badania, wszystko ok poza tym, że w posiewie wyszły mi drożdżaki
|
|
#2426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011]Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE] piękniusi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mało Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy któraś ma kontakt (inny niż forum) z Edytte????? strasznie się martwię...
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2428 |
|
Wtajemniczenie
|
Berbie dobrze, że już jesteś z nami!
To mało. Marzy mi się co najmniej 50 mlecznych, w tym chociaż kilka jerseyek ![]() Ja też zaczęłam się martwić o Edytte
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-07 o 15:56 |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011]
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE] Cudny Cytat:
![]() My już po.Domiś był bardzo dzielny Przed szczepieniem zgłodniał i po musiałam go karmić w poczekalni.Kupiłam mu paracetamol w czopkach na wszelki wypadek jakby na wieczór miał gorączke.Waży 5580 g,lekarka powiedziała że tyje jak smok
|
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Berbie-super, ze juz jestes! I super, ze wszystko ok!
Goniądz. To Twoje rejony? Perse- Artek słodziak! Pani- jaki kolor? Nie wiem ciemne sa, w dowodzie piwne ale wpadają czasem w brąz czasem w zieleń. Kucyk- zobacz co dr F. powie, jak bedzie uważał ze trzeba zrobić echo to tez Cie do dr K. wysle. Ona jest mistrz A co do endo nie bardzo kojarzę, ktory sie ciezarnymi zajmuje... Moze podpytaj dr F., pewnie wie Iza- super, ze Dominik dzielnie zniósł szczepienie.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-07 o 16:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

klask i:
jest to syrop przeciw refluksowy - moze warto zebys sprobowala !?
:pala :
- miała bardzo cieniutkie i łamiące się

W dodatku zalecił usg serca u dr Kukawczyńskiej...Niby nic się nie dzieje ale tak "w razie czego..."

Fajnie, że idziecie na to drugie usg, na pewno wszystko jest dobrze ale przynajmniej będziesz spokojniejsza i mam nadzieję, że bardziej zadowolona z samego badania.
) i łosiowych (