Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 09:36   #2401
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Witam
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A ja bym dostała chyba fisia, jakbym miała odciagac i podawać w butelce.
Mam tak samo.
Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość

Ja dostałam @ I tak sie zle czuje.

Dziś na 13:10 idziemy na szczepienie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 09:48   #2402
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Zatkało mnie z lekka. Wstaje rano i w "salonie" taki obrazek... Tz z dzieckiem Czeresniowa dorwali
A mówiłam, ze na wyrost

Wrzucam na chwile.

klask i:

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Kocur u nas od poczatku byl refluks, w grudniu Tosia zaczela kaslac myslelismy ze przeiebienie poszlismy do lekarza, przepisala leki, syropy, inhalacje i nic, zostal kaszel w nocy. Jak T. byla mala pediatra zaproponowal nam Gastrotuss baby syrop na ulewanie, nie kupilismy, ostatnio o nim sobie przypomnialam i od 3 dni dajemy Tosi na noc i nie kaszle (odpukac w niemalowane) tylko rano jej sie teraz zdarza jest to syrop przeciw refluksowy - moze warto zebys sprobowala !?
Wiesz co pójde do pediatry i się jeszcze raz zapytam...

Będę pamiętać o tym syropie

To jest na receptę?

Wiedziałam, że któraś wreszcie wrzuci tutaj link do tych kosmetyków....:pala :

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:07   #2403
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
w niedzielę obcięliśmy Kasi włosy maszynką- miała bardzo cieniutkie i łamiące się
teraz na pytanie o włoski pokazuje na głowę i mówi "brum...."
pokaż
niezła z Ciebie zadymiara

Cytat:
Zatkało mnie z lekka. Wstaje rano i w "salonie" taki obrazek... Tz z dzieckiem Czeresniowa dorwali
A mówiłam, ze na wyrost
piękny widok

Edytte coś się nie odzywa???któraś ma z nią kontakt???

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:24   #2404
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam @ I tak sie zle czuje.

Cytat:
Ryzyk fizyk- nigdy zielonej nie uzywalam.
hehe, a jaki masz kolor oczu?
jak dla mnie nie ma ryzykownych kredek zawsze kredka może być bazą pod cień i mogą wychodzić piękne (lub przynajmniej ciekawe ) odcienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45027048]Co do kosmetyków, ja nie pamiętam, kiedy kupiłam cokolwiek z kolorówki [/QUOTE]hehh... stan idealny...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To jest na receptę?

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
niezła z Ciebie zadymiara

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:26   #2405
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziś na 13:10 idziemy na szczepienie.

Zebra dobra jesteś i to nasłuchiwanie odgłosów rodziców, zupełnie jakbyś była nastolatką

Cytat:
Edytte coś się nie odzywa???któraś ma z nią kontakt???
Faktycznie coś dawno jej nie było... Kiedy pisała ostatni raz?

A u mnie dzisiaj niespodzianka. Same w nocy urodziły się dwa cielaki, jeden zawędrował aż do chłodni i teraz nie wiadomo który jest od której krowy. Może badanie DNA by pomogło?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 10:38   #2406
Hosenka*
Zakorzenienie

Aaaa zapomiałam Wam napisać

Kolega tak mi policzył po znajomości obiad po chrzcinach, że w restauracji 300m bez żadnych koligacji dalej mamy 10zł/osobę taniej

Albo chciał skorzystać, że "znajomym się nie odmawia" (w sensie, że jak go zapytałam, to już nie będę pytała gdzie indziej i przyjmę każdą cenę podaną), albo chciał mieć mnie z głowy

Cóż, ja odmówiłam, powiedziałam, że gdzie indziej zaproponowali 10zł taniej - nie walczył o klienta

Więc chrzciny 23.02, nawet sobie farbę do włosów kupiłam na tą okazję - w zyciu nie farbowałam, ale przez tą ciążę mam mnóstwo siwulców

BTW:
TŻ kiedyś pracował w hurtowni alkoholi i często mówił o "promocjach" i "rabatach" dla stałych klientów - mówili, że cena specjalna, z rabatem, klient się cieszył a liczyli tak samo

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Wczoraj Kacper prawie usnął w kąpieli Tak mu się błogo zrobiło, że odpłynął Tak się cieszę, że lubi się kąpać

Czy takim malutkim dzieciom coś się śni? Wczoraj Kacper spał mi na rękach i nagle taki krzyk wydał (bez wcześniejszego przebudzania się czy kwilenia jak budzi się np. głodny), że aż mi serce prawie stanęło. Z zewnątrz nie miało co go przestraszyć. Długo nie dał się ululać.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:40
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:06   #2407
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
A ja karmić uwielbiałam, baaaa tęsknię za tym zwłaszcza za tum jak słodko odpływał przy piersi te oczka ACH
własnie z tym kojarzy mi się karmienie Te oczka Mam nadzieje że wynagradzają pogryzione sutki

Jana ciesze się że wizyta udana. I że z Tobą i dzieciątkiem ok

Jestem po wizycie. Jeszcze o nic nie zdążyłam spytać a lekarz sam odrazu że tarczyca się "rozjechała" i Euthyrox mi przepisał. Dał mi najmniejszą dawkę i mam zgłosić się do endokrynologa bo pewnie zechce dać mi ednokrynolog większa dawkę. Znowu kasa na wizyte.... Prywatnie oczekiwania w mediconcepcie 2 tygodnie. Ciekawe jak na nfz...Może znacie jakiegoś lekarza we Wrocławiu (endokrynologa) co potrfai zająć się problemami z tarczycą w ciąży?
Zrobił mi też połókowe ale czuje duży niedosyt Mam wrażenie że bardziej się skupił na 3D i zdjęciu twarzy niż badaniu narządów W dodatku zalecił usg serca u dr Kukawczyńskiej...Niby nic się nie dzieje ale tak "w razie czego..."
I co mnie najbardziej smuci to że mały spadł z 95 centyla na poniżej 50.... Przez dwa tygodnie urósł o tydzień Mam się tym narazie nie martwić. Boje się że ta moja tarczyca mu tak wzrost spowolniła...
A na buźce miał pępowine, potem zasłonił się łapkami a na koniec podniósł nogi do góry i zarzucił na twarz...Więc prawie nic nie widziałam. Ale to mniej ważne.
W środę mam ponowne usg połókowe u dr Florjańskiego. Dobrze że zaklepałam sobie wizyte, bo po tym badaniu czuje niedosyt i mam jeszcze więcej obaw. Myśleliśmy z mężem że najwyżej dr Florjańskiego się odwoła, jakby dzisjesze połókowe było super dokładnie zrobione ale to nie to samo co u dr F. Dziękuje Kubeczku za polecenie dr Florjańskiego. Zobaczymy co on na serduszko powie i czy zaleci dodatkowe usg serca płodu.

Wadera nieźle z tymi cielaczkami
A tak w ogóle podziwiam Cię za to jaki zawód wykonujesz

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

A i zapłaciłam dzisiaj 230zł z 50% zniżką.....
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:19   #2408
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Zebra dobra jesteś i to nasłuchiwanie odgłosów rodziców, zupełnie jakbyś była nastolatką
a nie jestem?

Cytat:
A u mnie dzisiaj niespodzianka. Same w nocy urodziły się dwa cielaki, jeden zawędrował aż do chłodni i teraz nie wiadomo który jest od której krowy. Może badanie DNA by pomogło?
Mamy - krowy- same poznają swoje dzieci, które czyje

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czy takim malutkim dzieciom coś się śni?
Jeśli wierzyć mojej Babci- to dziecku śni się całe życie
(tak mi odpowiadała, gdy będąc mała pytałam "Dlaczego niemowlęta tak dużo śpią?")

jak Kasia śmiała się przez sen to mówiłam, że śni się jej "rzeka mleka"

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-02-07 o 11:21
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 11:46   #2409
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Czy takim malutkim dzieciom coś się śni? Wczoraj Kacper spał mi na rękach i nagle taki krzyk wydał (bez wcześniejszego przebudzania się czy kwilenia jak budzi się np. głodny), że aż mi serce prawie stanęło. Z zewnątrz nie miało co go przestraszyć. Długo nie dał się ululać.
Wydaje mi się że tak

Domiś też tak czasem robi.
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Jestem po wizycie. Jeszcze o nic nie zdążyłam spytać a lekarz sam odrazu że tarczyca się "rozjechała" i Euthyrox mi przepisał. Dał mi najmniejszą dawkę i mam zgłosić się do endokrynologa bo pewnie zechce dać mi ednokrynolog większa dawkę. Znowu kasa na wizyte.... Prywatnie oczekiwania w mediconcepcie 2 tygodnie. Ciekawe jak na nfz...Może znacie jakiegoś lekarza we Wrocławiu (endokrynologa) co potrfai zająć się problemami z tarczycą w ciąży?
Zrobił mi też połókowe ale czuje duży niedosyt Mam wrażenie że bardziej się skupił na 3D i zdjęciu twarzy niż badaniu narządów W dodatku zalecił usg serca u dr Kukawczyńskiej...Niby nic się nie dzieje ale tak "w razie czego..."
I co mnie najbardziej smuci to że mały spadł z 95 centyla na poniżej 50.... Przez dwa tygodnie urósł o tydzień Mam się tym narazie nie martwić. Boje się że ta moja tarczyca mu tak wzrost spowolniła...
A na buźce miał pępowine, potem zasłonił się łapkami a na koniec podniósł nogi do góry i zarzucił na twarz...Więc prawie nic nie widziałam. Ale to mniej ważne.
W środę mam ponowne usg połókowe u dr Florjańskiego. Dobrze że zaklepałam sobie wizyte, bo po tym badaniu czuje niedosyt i mam jeszcze więcej obaw. Myśleliśmy z mężem że najwyżej dr Florjańskiego się odwoła, jakby dzisjesze połókowe było super dokładnie zrobione ale to nie to samo co u dr F. Dziękuje Kubeczku za polecenie dr Florjańskiego. Zobaczymy co on na serduszko powie i czy zaleci dodatkowe usg serca płodu.

Wadera nieźle z tymi cielaczkami

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dobrze że dał ci leki.

Nie martw się na zapas,zobaczysz co powie drugi lekarz.

Bardzo dużo zapłaciłaś ze zniżką...

Stary 2014-02-07, 12:05   #2410
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kucyku na pewno wszystko jest OK Ale dobrze, że idziesz na drugie USG, uspokoisz się.

Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:23   #2411
anitaxas
Zadomowienie

Cześć

No właśnie - gdzie Edyta????

Agatko
no i jak spałaś??

Zeberko to niezłą zadymę zrobiłaś a jakie ciasto pieczesz? I bardzo, ale to bardzo duże za wiarę w maleństwo!!! Pokaż Kasię w nowej fryzurce.

Pani, Kubku jakie wy jesteście fajne z tymi zakupami kolorowych kosmetyków rasowe babeczki. Ja mam jedną brązową kredkę do brwi, którą używam chyba już 3 rok, tusz, bezbarwnym błyszczyk i 3 pudełeczka cieni do powiek

Kucyku, jeśli lekarz nie potrafił powiedzieć dlaczego należy wykonać dodatkowe badanie i do tego dał namiar na tego który je wykona to bym nad tym się nie zastanawiała i spokojnie poczekała na wizytę u tego speca co masz w przyszłym tygodniu. Co do wagi maluszka, to dzieciaczki rosną skokowo - raz szybciej, raz wolniej, więc nic sobie nie wmawiaj.
Choć mój tż od razu powiedziałby, że na pewno to dlatego że za mało jesz - dla niego kobiety w ciąży zawsze za mało jedzą a więc białko, białko i jeszcze raz białko Jak tż idzie do kuchni to nigdy nie wraca z pustymi rękami i zawsze mówi: proszę to dla Was - a ja mówię - nie jestem głodna - na co tż prawie zawsze - ale moje dziecko na pewno jest głodne i chętnie to zje

Dobrze, że masz już leki na tarczycę, teraz umów się szybko do endo i będziesz na bieżąco kontrolować.

Cytat:
Jeśli wierzyć mojej Babci- to dziecku śni się całe życie
(tak mi odpowiadała, gdy będąc mała pytałam "Dlaczego niemowlęta tak dużo śpią?")

jak Kasia śmiała się przez sen to mówiłam, że śni się jej "rzeka mleka"
Nie słyszałam o takich cudach, ale teoria Twojej babci bardzo mi się spodobała

A co do żywienia w ciąży i przed ciążą to kiedyś znalazłam taki poradnik, może którąś zainteresuje: http://www.imid.med.pl/klient1/uploa...t_w_ciazy4.pdf

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011]
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..
[/QUOTE]
Jaki cudny

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Monika jak przetrwałaś wczorajszą wizytę teściów?? obeszło się bez rękoczynów
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:38   #2412
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Same w nocy urodziły się dwa cielaki, jeden zawędrował aż do chłodni i teraz nie wiadomo który jest od której krowy.
ile masz krów?

Cytat:
Kolega tak mi policzył po znajomości obiad po chrzcinach, że w restauracji 300m bez żadnych koligacji dalej mamy 10zł/osobę taniej
tja. "znajomości".

Cytat:
własnie z tym kojarzy mi się karmienie Te oczka Mam nadzieje że wynagradzają pogryzione sutki
hehe. kp nie jest dla mnie jakieś mityczne i mistyczne. uważam, że to dobra/praktyczna/wygodna forma karmienia. ale oczka są faktycznie i nie mam pogryzionych sutków (może z raz mnie dziabnął). Czego i Tobie życzę
no, ale pokażesz fotę z USG czy nie pokażesz

Gdy masz takie odczucia, to super, że masz jeszcze jedną wizytę

To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE]wcale się nie dziwię że ulubiony wygląda uroczo. i ten przekrzywiony smok

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
mam jedną brązową kredkę do brwi, którą używam chyba już 3 rok, tusz, bezbarwnym błyszczyk i 3 pudełeczka cieni do powiek
genialny minimalizm.
heh. kilka lat temu miałam tylko podkład, puder i tusz. a potem sytuacja życiowa mnie zmusiła do zgłębienia tematu. no i popadłam w kosmetykoholizm (wyznanie jak na AK).

a ten bronzerek... no musiałam kupić. dostałam taki fajny pędzel na Gwiazdkę, a tu bronzerka (w kamieniu ) brak

Stary 2014-02-07, 12:39   #2413
pikaso
Zadomowienie

Iza dobrze, że dostałaś leki i wiesz na czym stoisz, a maluszek jeszcze nadgoni wagę. Trzymaj się cieplutko.

Zeberko
zadymiara z ciebie.
Ja też chciałam upiec coś dla małża, bo on z kolei ma urodziny w niedzielę, ale ja muszę robić bezmleczne i mi nie wychodzi. Chociaż dzielnie zjada wszystkie zakalce .
Perse Artuś jest mega słodki dla niego.

I obiecane wyroby z wikliny papierowej - podkładki pod szklanki, wymagają jeszcze trochę obróbki.

I mój najukochańszy skarb,z pozdrowieniami dla cioć wizażowych.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0633.jpg (22,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0634.jpg (23,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0639.jpg (22,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0642.jpg (14,0 KB, 26 załadowań)
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 12:47   #2414
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Iza patrze na paragon a tam: wizyta ginekologiczna 120 zl, usg 3D 220 zl - 50% zniżki razem 230zl... Czyli jakbym karty stałego klienta nie miała to bym 340zl zapłaciła hahaha. Powariowali...
W dodatku zdjęć z usg nie mogę z płyty odtworzyć...

Dziękuję dziewczyny za uspokojenie.
Ale chyba i tak to usg serduszka zrobię... No chyba że dr F mnie przekona że nie trzeba. Ale nie chciałabym żałować, że chciałam zaoszczędzić na dziecku Te kilkaset złotych to i tak żadna różnica przy tym ogromie wydatków.... Nie wiem co by było gdyby mój tż nie zarabiał w miarę dobrze...

Zaraz ide do fryzjera. Chyba wrócę do mojego boba. Będzie mi wygodniej.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-07, 12:48   #2415
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a ten bronzerek... no musiałam kupić. dostałam taki fajny pędzel na Gwiazdkę, a tu bronzerka (w kamieniu ) brak
Nie no wiadomo - jak mus to mus

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Księżniczka Śliczna dziewczynka.
Stary 2014-02-07, 12:49   #2416
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jaka Księżniczka. Różowa ale widać, że charakterna

Kucyk,

Stary 2014-02-07, 12:52   #2417
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Perse jaaaki słodziak!! Piękny jest!!

Anita ja prawie w ogóle białka nie jem Może takie w proszku dla sportowców zacznę pić . Mój ulubiony smak czekoladowy haha

Pani jak odczytam płytę z usg to wrzucę...

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-02-07, 13:03   #2418
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika jak przetrwałaś wczorajszą wizytę teściów?? obeszło się bez rękoczynów
tak tylko jak przyjechali razem z tż to my spaliśmy, o czym pisałam chłopu w smsie. posiedzieli trochę, ponudzili się, aż.... chłop przyszedł do nas poinformować, że za długo śpimy i może byśmy wstali bo oni czekają(!!!). mały szczegół, że usypiałam J. ponad godzinę i mimo, że spał prawie godzinę dalej był zmęczony i chciał spać, w końcu rano prawie nie spał. poza tym ok

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Jakub pełza po mieszkaniu i na każdym kroku pokazuje mi paluchem paprochy przed nim nic się nie ukryje. wypatrzy rzesę na ciemnym prześcieradle, każdy najmniejszy pyłek na dywanie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:11   #2419
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no wiadomo - jak mus to mus
noo. sama rozumIsz

Cytat:
Pani jak odczytam płytę z usg to wrzucę...
to ja łeiting

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Jakub pełza po mieszkaniu i na każdym kroku pokazuje mi paluchem paprochy przed nim nic się nie ukryje.
lubiłam ten etap teraz ten paproch jest dodatkowo ekspresowo zjadany. i dlatego jadę na szmacie dwa razy dziennie

a t. pachniała?!:brzy dal:

Stary 2014-02-07, 13:14   #2420
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Anita ja prawie w ogóle białka nie jem Może takie w proszku dla sportowców zacznę pić . Mój ulubiony smak czekoladowy haha
Kucyku to trzeba urozmaicić jadłospis ale takie proszki to na pewno nie jest dobry pomysł. Z tego co kojarzę to w ciąży dwukrotnie zwiększa się zapotrzebowanie na białko i wapń, więc trzeba jeść żeby Tobie ani Maluszkowi nic nie zabrakło. Białko to jeden z najważniejszych składników dla rosnącego dziecka. Także pamiętaj o mięsku (czerwonym i białym), rybach, jajkach no i mleku i przetworach mlecznych, bo to zwierzęce białko jest efektywniejsze niż roślinne. Choć sporo białka jest też w płatkach owsianych, ryżu, pieczywie pełnoziarnistym i różnych strączkach.
Więc wracając od fryzjera zrób białkowe zakupy

Cytat:

Jakub pełza po mieszkaniu i na każdym kroku pokazuje mi paluchem paprochy przed nim nic się nie ukryje. wypatrzy rzesę na ciemnym prześcieradle, każdy najmniejszy pyłek na dywanie.
To dobrze, że jakoś przeżyłaś a raczej "przespałaś" wizytację
A z Jakuba to prawdziwy pedancik
Stary 2014-02-07, 13:24   #2421
wadera4
Wtajemniczenie

Perse, Pikaso - śliczne Wasze pociechy

Cytat:
BTW:
TŻ kiedyś pracował w hurtowni alkoholi i często mówił o "promocjach" i "rabatach" dla stałych klientów - mówili, że cena specjalna, z rabatem, klient się cieszył a liczyli tak samo
Skądś to znam

Cytat:

Cytat:
a nie jestem?

Mamy - krowy- same poznają swoje dzieci, które czyje
Jesteś jesteś małolatą

U nas to nie takie proste, bo oborę mamy uwięziową.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ile masz krów?
Mało. Mleczaków 24, młodzieży 18.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-02-07, 13:28   #2422
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko[/B] no i jak spałaś??
ok, ale dziś to spać napewno nie będę

Przepraszam że nie odnoszę się do postów ale nie mam głowy .... ani za bardzo czasu....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:30   #2423
ciociami
Raczkowanie

Hej

własnie wrocilam ze spotkania o prace zaczynam od poniedzialku. Nic ciekawego praca fizyczna ale blisko od domku i z małą iloscia osobnikow w zakladzie. Co mi bardzo pasuje.

Perse Artus taki slodziak. Za taki widok to by mi nawet tabuny kurzu nie przeszkadzaly.

Pikaso sliczna ksiezniczka I Twoje wyroby rowniez.

Kucyku to jest czad z tymi kwotami.
Dziwny ten lekarz po co mowi o badaniu jak nie widzi wskazan.
Mam nadzieje ze dr F lepiej Cie zbada I maluszka.

A propo zdania Zeberki ze krowia mama wie ktore dziecie jej przypomnialo mi sie jak kiedys moj kolega sie pytal "skad kura wie ktore jajko jest jej".
Na co moja siostra odpowiedziala "nosi flamaster pod skrzydlem jak zniesie robi krzyzyk i mowi moje"

Anitko moja siostrzenica kiedys stwierdzila ze ona jak byla w brzuchu u mamy to caly czas ja kopala ze chce jesc.
Lubi jesc ma niestety figure ojca I tendencje do brzuszka.
Na stwierdzenie mojej siostry ty to jestes wykapany tata odpowiedziała "co ja niechce mieć włosòw na plecach" ja padłam.

Ale sie rozpisałam.
Buziaki.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 13:46   #2424
jojla
Zakorzenienie

Melb trzymam kciuki za dzisiejszą rozmowę Co do braku snu po wiadomości o prolaktynie to pamiętaj, że chodząc zestresowana i zmęczona nie wcale nie pomożesz swojemu organizmowi w jej obniżeniu

Zeberko no to nieźle z tym pieczeniem wyszło

Cytat:
A mówiłam, ze na wyrost

Cytat:
ale niespodzianka

Cytat:
Aaaa zapomiałam Wam napisać

No to się kolega nie postarał

Cytat:
Jestem po wizycie.
Kochana najważniejsze, że lekarz przepisał leki. I pójdziesz do endo na konsultację - jak trzeba będzie to dobierze dawkę leku jaką trzeba Fajnie, że idziecie na to drugie usg, na pewno wszystko jest dobrze ale przynajmniej będziesz spokojniejsza i mam nadzieję, że bardziej zadowolona z samego badania.

Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu [/QUOTE]

rozbrajający uśmiech

Cytat:
Choć mój tż od razu powiedziałby, że na pewno to dlatego że za mało jesz - dla niego kobiety w ciąży zawsze za mało jedzą a więc białko, białko i jeszcze raz białko Jak tż idzie do kuchni to nigdy nie wraca z pustymi rękami i zawsze mówi: proszę to dla Was - a ja mówię - nie jestem głodna - na co tż prawie zawsze - ale moje dziecko na pewno jest głodne i chętnie to zje

Cytat:
I obiecane wyroby z wikliny papierowej - podkładki pod szklanki, wymagają jeszcze trochę obróbki.

super wyroby
Jaka śliczna Królewna Pięknie!

Cytat:

kontrola jakości

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ok, ale dziś to spać napewno nie będę
a to dlaczego?

Cytat:
własnie wrocilam ze spotkania o prace zaczynam od poniedzialku. Nic ciekawego praca fizyczna ale blisko od domku i z małą iloscia osobnikow w zakladzie. Co mi bardzo pasuje.
Gratuluję nowej pracy - mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Cytat:
Na stwierdzenie mojej siostry ty to jestes wykapany tata odpowiedziała "co ja niechce mieć włosòw na plecach" ja padłam.
uwielbiam tą dziecięcą szczerość

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 14:23   #2425
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
nie robił. Może dlatego ze nie mamy problemow z zajściem, a jakieś takie ogólne przekonanie panuje u nas że jak zapładniają to jest ok. Mamy zlecone kariotypy.
Ale ja tak jak i ty patrzę podejrzanym okiem na te suplementy. Kto wie co w nich tak naprawdę jest, albo jak to działa.
co do lekarzy to też się konsultuję z dwoma i z żadnej nie chcę rezygnować, i sie zastanawiam co gdy w ważnej kwestii będą mieli różne poglądy. Zgłupieje pewnie zostanie mi google
HOPE co do badań nasienia. nam lekarz koniecznie kazał zrobić mimo, że 2 razy zaszłam w ciążę w 2 cyklu starań. mówił o nieprawidłowej budowie i tak było. 3 miesiące przed tymi staraniami tż odstawił alko i kawę. brał witaminy, zaczął ćwiczyć. żeby polepszyć wyniki nasienia.
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Od wczoraj robi siku na nocnik. Jestem z niej dumna. Mówi coraz więcej
zuch dziewczyna. pisz częściej

Cytat:
zjem w kwietniu ( o ile moja dieta kp pozwoli). zapisałam sie wlasnie na konferencje, ktora bedzie w sękaczowych ( ) i łosiowych () rejonach.
Jadę z TZ i Tymkiem. Oby tylko pogoda była, bedą mieli gdzie spacerować.
a gdzie dokładniej? może się dołączę do spaceru?
Cytat:
A jednej dziewczynie pipetka się przypchała i ciut za mocno zassała...
Jej mina - bezcenna

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
p.s. zamontowałam kojec...jest wiiieeeelllkkkiiiii
foty, foty, foty
Cytat:
mam nadzieję, że kolejna wizyta poprawi ci humor. a ceny powalające.
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE]
cudo
Cytat:
świetne. podziel się instrukcja czym malowałaś?
Cytat:
po takiej zmianie musi być fota.

nadrabiałam, ale nie zacytowało mi wszystkiego
zeberko fajne lampy. czekam na foty domku. a co do lekarza, to nie rodzinny mnie nastraszył tylko ginekolog z poradni.
waderko dobrze, że dziewczyny ustawiły cię do pionu.
perse jesteś super mama!

ja już w domku choć nie powiem, że źle mi było w szpitalu. czułam się tam bardzo dobrze. trafiły mi się na sali fajne kobitki, wszystkie ciężarówki. każda z czymś... ale śmiałyśmy się cały czas. zobaczyłam jak funkcjonuje szpital. pielęgniarki były do rany przyłóż. na lekarzy też nie mogę narzekać. jedzenie może być. porobili mi badania, wszystko ok poza tym, że w posiewie wyszły mi drożdżaki popytałam o szkołę rodzenia itp.
Stary 2014-02-07, 14:51   #2426
rena5
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45030011]Ciocie, dziękujemy jeszcze raz za akcję pocieszenia wczoraj i przesyłamy moc uśmiechu
To mój ulubiony moment w ciągu dnia, jak Artek się budzi po porannej drzemce, w czasie której zwykle śpi na brzuszku i jest zaspany i uśmiechnięty..[/QUOTE]
piękniusi

Cytat:

wyglądają świetnie a Twoja córcia - skarb

Cytat:
pokaż i siebie i dzidzię

Cytat:
porządek musi być

Cytat:
Mało. Mleczaków 24, młodzieży 18.
mało

Cytat:

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja już w domku choć nie powiem, że źle mi było w szpitalu. czułam się tam bardzo dobrze. trafiły mi się na sali fajne kobitki, wszystkie ciężarówki. każda z czymś... ale śmiałyśmy się cały czas. zobaczyłam jak funkcjonuje szpital. pielęgniarki były do rany przyłóż. na lekarzy też nie mogę narzekać. jedzenie może być. porobili mi badania, wszystko ok poza tym, że w posiewie wyszły mi drożdżaki popytałam o szkołę rodzenia itp.
najważniejsze, że wszystko jest dobrze

czy któraś ma kontakt (inny niż forum) z Edytte????? strasznie się martwię...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 15:05   #2427
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
czy któraś ma kontakt (inny niż forum) z Edytte????? strasznie się martwię...
ja niestety nie
Stary 2014-02-07, 15:54   #2428
wadera4
Wtajemniczenie

Berbie dobrze, że już jesteś z nami!

Cytat:
mało
To mało. Marzy mi się co najmniej 50 mlecznych, w tym chociaż kilka jerseyek

Ja też zaczęłam się martwić o Edytte

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-02-07 o 15:56
Stary 2014-02-07, 16:03   #2429
iza243
Zakorzenienie

Cudny
Cytat:
Hej

Zawsze coś

My już po.Domiś był bardzo dzielnyPrzed szczepieniem zgłodniał i po musiałam go karmić w poczekalni.Kupiłam mu paracetamol w czopkach na wszelki wypadek jakby na wieczór miał gorączke.
Waży 5580 g,lekarka powiedziała że tyje jak smok

Stary 2014-02-07, 16:19   #2430
Kubek29
Zadomowienie

Berbie-super, ze juz jestes! I super, ze wszystko ok!
Goniądz. To Twoje rejony?

Perse- Artek słodziak!

Pani- jaki kolor? Nie wiem ciemne sa, w dowodzie piwne ale wpadają czasem w brąz czasem w zieleń.

Kucyk- zobacz co dr F. powie, jak bedzie uważał ze trzeba zrobić echo to tez Cie do dr K. wysle. Ona jest mistrz jak echo we wro to tylko u niej.
A co do endo nie bardzo kojarzę, ktory sie ciezarnymi zajmuje... Moze podpytaj dr F., pewnie wie Moze dr Tupikowska? tylko ona teraz prof jest i ciekawe jak z terminami.

Iza- super, ze Dominik dzielnie zniósł szczepienie.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-02-07 o 16:25
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości