|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
Cytat:
![]() Oj wiecej tu takich mamusiek bez weny wlacznie ze mna.Nieraz nie chce sie pisac:/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w piatkowe popoludnie
![]() Moje dziecko dzis strajkuje i u mnie placze jakbym mu krzywde robila a u mojego taty sie uspokaja :/ Witam nowe mamusie Ktoras z Was pisala ze urodzila 1.11 juz Cie lubie ! Mialam rodzic w tym samym dniu ale moj Jas postanowil wyskoczyc juz we wrzesniu ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Komorowska doczytalam ze masz problemy z kregoslupem. Mozemy podac sobie rece. Robisz cos z tym ?
Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze ale milo dostalam kwiaty 3 roze od meza.Drugi raz w tym miesiacu, a dopiero 7 luty.He podoba mi sie to
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4057 |
|
Zadomowienie
|
Witamy po kilkudniowej przerwie!
![]() Widzę, że rybka zbanowana ![]() Trele gaduło dobrze, że jesteś, bo dziwnie było bez Ciebie ![]() A my za tydzień kończymy 3 miesiące Witam nowe mamusie !
20.08.2005 14.11.2013 nasz maluszek <3 20.08.2014 20.08.2016 ![]() Edytowane przez Madzik 89 Czas edycji: 2014-02-07 o 16:50 |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Co do przewracania to u nas jedynie na boczki z brzuszka i plecków za to wyciąga już rączki do zabawek i trzyma zabawki w dwóch rączkach
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnei za to słońce było, ani jednej chmury i 7 stopni na termometrze! ![]() Nela się budzi a ja zamiast poprasować/ obrać ziemniaki/ poodkurzać i pomyć podłogi siedziałam i nic nie zrobiłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jaki słooodziak Cytat:
Zrobiłam za to już sałatkę więc mam z głowy.Mała śpi a ja sobie siedzę, piję kawkę jem ciasteczko i mam wszystko w
|
|
|
#4062 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Się wkurzyłam
Miało być ładnie cały dzień, ubrałam Majkę i tylko jak otworzyłam drzwi zaczęło padać Popadało chwilę tylko ale jest szaro to nie chciałam już drugi raz jej drażnić Siorka sprząta - żyć nie umierać ![]() Cytat:
![]() Jakie ćwiczenia Ci pokazała?? Cytat:
Na wizycie w 30tc wyszły słabe przepływy pępowinowe i mała prawie wcale nie przybierała to zadecydowali, że lepiej rozwiązać ciążę i podtuczyć ją już na zewnątrz. Przed porodem leżałam na patologii 3 tygodnie i co 2 dzień miałam usg dopplerowskie, żeby sprawdzać czy się aby nie pogarsza. Cytat:
miał być grudzień i był Fajnie, że tak od razu się udało. Cytat:
Cytat:
Fajnie, że się odezwałaś i super, że niuńka ładnie je i śpi ![]() Cytat:
![]() Nie za dobrze ci?? za chwilę walentynki i pewnie kolejny bukiecik wpadnie ![]() Madzik - ale się synus super bawi ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() tylko, że ja nawet sałatki nie poczyniłam :p Ale siorka jest ostatni dzień to wykorzystuję...od jutra nie bedzie tak dobrze
|
|||||||
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Omg, jestem w panice troszke. Moje dziecko chyba zaczelo ten 4 skok i doslownie znienawidzilo kolysanie. Juz rozpoznaje ze biore go na rece zeby uspic i krzyczy jak zaczne kolysac. Jak go nie kolysze to placze ze zmeczenia. Nie wiem jak go uspic. Zalamka. Dzisiaj plakal nawet w nosidelku, gdzie zazwyczaj zasypia momentalnie. Help dziewczyny. Co byscie mi doradzily? usnal teraz przy cycku, po calym dniu. Masakra!!!
Ania |
|
|
|
#4064 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuski. Dawno tu nie pisałam, bo mały pochłania mnie całkowicie. W dzień mi prawie nie śpi. Nic nie mogę zrobić. Na brzuszku leżeć mi nie chce. A teraz chyba zaczął zabkowac, tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo ma 2,5mies. Ma też na dziaselku biała, twardą kropkę.
A i chyba pójdę z nim do neurologa bo jak płacze to zaraz mi się zanosi. Czy którąś z was ma też takie problemy? Łącze się również w bólu kręgosłupa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4065 |
|
Zadomowienie
|
lubiewiedziec, niestety nie pomogę. Cierpliwość. A spacer?
nemosek, ale Ci dobrze. Mi ostatnio mąż kupił jakieś badylki, ale ja czekam na moje ukochane tulipany... Byłam u neurologa prywatnego, który nie stwierdził żadnego napięcia, ani przepięcia ani niczego podobnego. Mówiła, że ona ma jeszcze nieskoordynowane ruchy, ale to jeszcze nic niepokojącego nie jest. Ale powiedziała, że na rehabilitację Bobotha i tak możemy iść, bo tam nas nauczą jak nosić, jak pokazywać dziecku po co ma rączki i nóżki Więc co lekarz to opinia.
|
#4066 | |||
|
Zakorzenienie
|
I do kwiatków mężul dorzucił bony sodexo z pracy
/Zachomikuję ![]() Dobry człek z niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Walentynek nie obchodzimy ale za bukiecik się nie obrażę ![]() Cytat:
Dziewczyny pisały że u dzieciaków też takie białe kreski się pojawiły Zęby mogą iść kilka miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociak super wieści od neuro, często na wyrost się diagnozuje problemy z napięciem. Ja też uważam ze u nas to nic wielkiego.
Asist, malinka witamy spowrotem Malinka zdrowka dla was wszystkich!Domii dobrze ze tata jest pod reka i uspokoi Jasia ![]() Nemosek pozazdroscic meza, moj zapomnial o moich imienibach, jak przyszla kartka od rodzicow to sie ocknal i na drugi dzien dostalam bluze... Ma szczescie ze bardzo ladna i dobry rozmiar :P Komorowska cudownie że udało ci się tak szybko zajść znowu w ciążę i wszystko skończyło się pomyślnie choć tyle tygodni wcześniej urodziłaś. Nasza Trele też zaszła w ciążę zaraz po poronieniu, możecie sobie ręce podać. Za nami fajny dzień z wyjątkiem popołudniowego zasypiania. Przez godzinę odkladalam do łóżeczka i lulalam na zmianę, ryk był straszny aż się zanosil, wymeczylam go i nie zasnal, nakarmilam i dziecko anioł - teraz karmie po kąpieli i spac Rano za to Miki ładnie zasnal w łóżeczku, tylko mu trochę pomogłam bo zaczęłam odkurzać
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o kontakt na priv mamusie, której dziecko nie podnosi główki leżąc na brzuszku.
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokazała nam też jak prawidłowo podnosić , nosić i przekładać niemowlę - niby każda z nas to wie ale powiem Ci że nie znałam tych wszystkich chwytów. Taka bardziej pewna siebie i z nową energią wyszłam z tego spotkania
|
|
#4071 |
|
Rozeznanie
|
norma trzeba się przyzwyczajać, ale co tam roboty domowej się i tak nie przerobi
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() UWAGA !!!!Nasz mały sukces-chwalę się Tymek zasnął sam w łóżeczku,po raz pierwszy od 3 miesięcy spędzi nockę w swoim łożu !!!!
|
|
|
|
|
#4073 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny wogóle mam do oddania mleko Bebilon comfort , otwarte tydzień temu , zużyłam tylko 5 miarek - zamieniłabym się na jakąś grzechotkę lub zabawkę, albo książeczkę kontrastową. Jak któraś z was jest zainteresowana to proszę na priv
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starsza córka byla ciut spokojniejsza niż Hania. Kolki miala duzo słabsze, mimo idz te od Hani nie sa jakos straszne. Malwina zjadła i lasnie spała. Nie marudzila co chwile., njo ale teraz za top Malwina pokazuje swoj charakterek lobuza (po tatusiu :p) Nerkowej i za spokojna noc w łóżeczku
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszcie dziewczyny jak to u Was wygląda
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4077 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
długo nie odzywałam się, bo mój tata miał udar i to akurat dostał, kiedy Maja kończyła miesiąc...14 lutego ma operację, więc jestem nie do życia. Postaram się zaglądać i udzielać się częściej. W 14 tygodniu życia ważyła 5800. Pozdrawiamy;-) |
|
|
|
#4078 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny zaraz nadrobie, ale prosze powiedzcie mi, sciagnelam mleko, a teraz pije piwko, za ile powinnam sciagnac mleko do wylania? |
|
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! Cytat:
i brawa za wage ![]() na.urodzinkach bylo fajnie,mala zaciekawiona wszystkim ![]() ale widac bylo,ze co,jakis czas meczyl ja brzuszek. zrobila jeszcze dwie kupy. a w domu zasnela mi na klacie,i co jakis czas z takim krzykiem,placzem i prezeniem sie budzila. wzielam ja.teraz do lozka,nie mam serca odkladac do lozeczka... niech skoncza sie juz nam te brzuszkowe problemy to zaczniemy nauke zasypiania... dzis w domu zassala pieknie smoka Lovi ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
Basia, z tego co pamiętam to dzidzia pisała coś o 3 godzinach.
Nemosek, gratulacje za zaśnięcie w łóżeczku! I to tak bez niczego? Masz farta tak samo jak z porodem Ktosiula, wiesz co ja myślę że opinia lekarza zależy też od humoru dziecka. U tamtego państwowego ona była już marudna a i on nie zagadał jej to była spięta. Dziś prywatnie była rozluźniona, babka do niej spokojnie podeszła,zagadała. A poza tym oni dmuchają na zimne. Ale ona znowu zaleciła zrobić jeszcze jedno usg główki tak dla pewności zanim się zaszczepimy. Także dużo później dostanie 5w1. A wy do kiedy macie odroczone? Wczoraj ściągnęłam laktatorem jedyne 40 ml. Dziś 130. I o co tu chodzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

wlacznie ze mna.Nieraz nie chce sie pisac:/

ciekawe kiedy nasze bąble będą już miały sprecyzowane marzenia dot. prezentow.

? Miałam być mamusią lutową ale moja córcia postanowiła wyjść wcześniej i urodziła się 24.12.2013. Podczytuję Was co nieco i chciałabym z Wami dzielić się doświadczeniami i pytać w razie czego o rady.

Popadało chwilę tylko ale jest szaro to nie chciałam już drugi raz jej drażnić 

za spokojna noc w łóżeczku