|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
taka piłeczka a Ty spodziewasz się bliźniaków?? To nie masz dużego brzuszka, taki w sam raz, szczupła jesteś poza tym ![]() ok ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Słyszałam już, że w tym szpitalu się lubują w cesarkach ale nie sądziłam, że aż tak
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.
Same dobre wieści, chocolate się odezwała, żadna nie zwymiotowała po glukozie, imiona nowe wybrane, spotkania z położnymi już się zaczęły... Nic tylko się cieszyć ![]() A ja dziś zakupiłam polecanego przez którąś z Was Palmersa przeciwko rozstępom, była jakaś akcja w aptece, dali mi 15% rabatu i parę próbek, to wzięłam. Skład rewelacja, zapach taaaaki sobie. Ale zostawię go jeszcze przez miesiąc bo mam jeszcze pół opakowania Lirene Będę Mamą Nasz mini-remont wciąż się ciągnie, bo mężu ma na to tylko wieczory a w zasadzie co drugi bo albo musi przygotować się do sądu albo coś pisać... No ale jeszcze jeden dzień poświęci w całości na elektrykę i montaż koszów i w sobotę oficjalnie skończymy A z okazji półmetku ciąży postanowiliśmy zwiedzić sobie Kraków za tydzień, nigdy nie byliśmy tak turystycznie, jedynie przejazdem. A na walentynki poznamy płeć (mam nadzieję!) Tak więc same przyjemności, bo do marca z remontami koniec W przyszłym miesiącu z kolei remont dużego korytarza, już się boję, znowu syf
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta butelka z pompką, nie wiem ile ona ma 250 ml bodajże, starczyła mi na 2 miesiące równe, codzienne smarowanie brzucha + co drugie, trzecie smarowanie uda, pośladki, biust, także wydajnośc moim zdaniem ok ![]() cena 29,97 zł w aptece Bliska, taniej nigdzie nie znalazłam, także mogę polecić.... zapach mnie się akurat podoba póki co zero rozstępów, zobaczymy później ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
oby płeć się ujawniła ![]() co do remontu - coś o tym wiem, własnie w sylwestra zakończyliśmy I fazę - salon, została nam w tym roku sypialnia, znowu 2 tygodnie pylenia w chacie
|
||
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mala_Czarno_Biala u nas też remont łazienki już 3 tydzień się wlecze. Nie da się posprzątać i czysto mieszkać bo co sprzątne to zaraz kurzu pełno. Na szczęście już bliżej końca. W przyszłym tyg ma się to skończyć wszystko.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-07 o 19:07 |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj kolejna koleżanka urodziła i tak teraz zaczęłam się zastanawiać nad jedną rzeczą - bo może ktoś ma podobną sytuację. Chodzi o to, że moja mama powiedziała, że może przyjechać pomóc. O ile chodzi o opiekę nad dziećmi to myślę, że dam radę, ale chodzi o okres kiedy będziemy jechać do szpitala i żeby ktoś się moim starszakiem zajął jak mnie nie będzie, bo jednak chciałabym, żeby mąż był przy mnie. Moja mama pracuje także musi wziąć urlop i tak się zastanawiam kiedy najlepiej żeby przyjechała, a żeby też całego urlopu nie musiała zmarnować na czekanie, bo fajnie jakby też trochę nacieszyła się kolejną wnuczką. Pomyślałam, że może z tydzień przed terminem, ale nie wiem czy to nie za późno. Teraz urodziłam ponad tydzień wczesniej i może być tak samo, ale mogę też przenosić i urodzić po terminie. I teraz sama nie wiem - tak myślę i myślę
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
Berenika sto lat dla Solenizanta
Dziewczyny na pierwszej stronie zacieta walka 12 do 12.Takze beda piekne pary ,no i jedna niespodzianka.A moze Ktoras zapomniala powiedziec,zeby dopisac![]() A co do tygodni,to ja jednak licze inaczej niz wiekszosc.A u lekarza zawsze wpisuje mi dokladnie np. 21tydz i 5 dzien i po problemie dla mnie jest to 5 dzien trwajacego 21 tygodnia.Czyli w niedziele zaczne 22 tydz,a skoncze 21.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2014-02-07 o 20:56 |
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Czyli liczysz jak mój gin
|
|
|
|
#4480 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale śliczny brzusio I jaka figura z tego co widać na zdjęciu masz dość krótkie włosy, nie ma z takimi dużo roboty? Bo chciałam ściąć na coś takiego jak Ty masz, ale się boję Cytat:
|
||
|
|
|
#4481 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45032557]
[/COLOR]Aaaa i Adaś kończy dziś półtora roczku [/QUOTE] za wyniki ![]() ![]() Świetny brzuchol Fajnie, że macie już imiona wybrane My to nawet na jedno na razie nie możemy się zdecydowaćA moja koleżanka od bliźniaków to do 13 miesiąca karmiła więc wszystko możliwe Cytat:
Może ma skurcze, a nie ma rozwarcia Jakiś powód pewnie musi być. Do tego może po ostatniej aferze we Włocławku lekarze też się trochę boją zwlekać z ccCytat:
Sola1 a mama musi dużo wcześniej podać kiedy chce wziąć urlop? Czy może tak z dnia na dzień? Bo to teraz ciężko przewidzieć kiedy zaczną się skurcze i pojedziesz do szpitala, bo równie dobrze może być to 2 tyg. przed terminem jak i tydzień po ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4482 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No ale Bazile Ty juz wykroczylas poza moje pojmowanie matematyki 21 tygodni i (i- czyli dodatkowo, + ) 5 dni to nijak nie moze byc piaty dzien trwającego 21szego tygodnia. Bo on juz nie trwa, skonczyl sie, to jest ukonczonych 21 tygodni.No ale grunt ze to nie ma az tak istotnego znaczenia bo nasze dzieci rodza sie kiedy chca ![]() Z tymi szpitalami to w lublinie tez jest jeden gdzie cesarki robi sie na mase. Ja mimo wszystko uwazam ze sn to podstawa, a dopiero potem cc - koniecznosc, ratowanie zycia, ostatecznosc. Ja jak wybieralam szpital to bralam pod uwage zeby to nie byl taki w ktorym cesarki sa tak chetnie robione. Nie wiem czy to z wygody wynika, nie mam pojecia. Komplikacji po cesarce dla dziecka moze i statystycznie jest mniej - ale i samych cesarek jest duzo mniej (mimo wszystko) niz porodow naturalnych. A poza tym sama przezylam, to akurat na sobie wiec ze to zadna rewelacja...niestety :/ |
||
|
|
|
#4483 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
Cytat:
Cytat:
Przeciez to TYLKO łazienka!!! Szkoda zdrowia mojego i Dzidziolinka i relacji z Mężem. Musze pracowac nad emocjami. ------------------------------------------------------ Byliśmy dziś na pierwszych zajeciach w Szkole Rodzenia Mama Gaja. Powiem Wam szczerze, ze strasznie się rozczarowałam. Było mi wstyd, ze ciagnełam TŻ po całym dniu/tygodniu pracy tam. Położna, która prowadziła ma zerową wiedzę i doswiadczenie. Mładziutka dziewczyna. Takze zerowy talent to prowadzenia zajec, szkolen, czegokolwiek. Po prostu się załamałam wizją jesczze 3 kolejnych spotkan... Ze muszę zmarnowac czas, by sie tam pojawic. Na dodatek czytała z kartki ![]() To sie pozaliłam. Dobranoc
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mało to, jakiś znany onkolog z Poznania też tak radził swoim pacjentkom, zamiast żurawiny to cytrynę
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak się nie ma w głowie to się ma "gdzie indziej"
otóż ja dziś nie powiem, gdzie mam poza tym za niemyślenie się płaci ![]() Prowansja88 masakra jakaś z tą szkołą, ale to może miały być takie pierwsze zajęcia i jakąś młódkę dali, a pozostałe będą konkretniejsze i co najważniejsze nie będą się mijać z prawdą, bo jakby tak miało być to też bym wyszła, po co siedzieć i słuchać głupot... Najgorsze, że Ty wiesz, że to głupoty, ale niektóre dziewczyny tam pewnie nie wiedziały i stosowały się do zaleceń tej Pani... A poza tym robię dziś glukozę na czczo i po 2 godzinach, też mi się wydaje, że to za wcześnie, ale nie pójdę na następną wizytę do lekarza i mu nie powiem, że wszystko co zalecił zrobiłam, oprócz tej glukozy, bo mi się wydaje, że za wcześnie... Jakby co to powtórzę... Udanego dnia
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona widzę, że przyszłaś popchnąć trochę ten wątek, szalona
! Witaj i tutaj
|
#4487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj był równy 19 tydz dziś juz 19 i 1 dzień 20 ty stuknie mi w piątek Cytat:
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za gluko i za wyniki ![]() Mam już wyniki glukozy i tak: glukoza na czczo 4,71 mmol/L norma 3,89-5,56 glukoza po 2H 75g 6,13 mmol/L norma <7,78 Chyba dobrze jest?
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Mam stresa dzisiaj bo Tż idzie na ważną rozmowę kwalifikacyjną. Jakby załapał tę pracę na lotnisku to jedno zmartwienie by mi z głowy odeszło
Chyba nie, bo stwierdzili, że może jechać do drugiego szpitala jak się jej nie podoba Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 oj te remonty to faktycznie potrafią wykończyć człowieka nie tyle fizycznie co psychicznie. Ja zostałam z remontem na głowie sama, mąż 2 tyg w trasie był. To ile się przez ostatnie dni kłóciliśmy ile płaczu i nerwów mnie to kosztowało to wiem chyba tylko ja. Koszty ogromne, odpowiedzialność prawie tylko na mnie za dopilnowanie wszystkiego, ceny na każdym kroku trzeba po sklepach sprawdzać bo mam wrażenie że każy chce od człwieka jak najwięcej wydrzeć kasy. Wczoraj już powiedziałam że wolałabym nie robić tego remontu i mieć święty spokój.
No ale jak mąż wrócił, zobaczył efekt prac to nawet nie krytykował. A brak krytyki oznacza że jest dobrze ![]() A co do tej szkoły rodzenia to faktycznie ta prowadząca to jakieś nieporozumienie. Mam nadzieje że nie płacisz za te bzdury które Wam opowiadała. Ciekawe na jakiej podstawie wybierana jest taka prowadząca. Bo nie sądzę że na podstawie wiedzy i doświadczenia. Aż strach że taka osoba ma pod swoją "opieką" matki i dzieci. pater86 trzymam kciuki za badania, oby wszystko sprawnie poszło. A co do kubeczków na mocz, ja wiedząc że będę te badania częściej robić zaopatrzyłam się przy zamawianiu leków przez neta w większą ilość kubeczków jałowych, żeby nie jeździć w ostatniej chwili do apteki. A ja chyba za chwilę pojdę się położyć bo miałam ciężką noc. 10 min po tym jak poszłam spać, wrócił mąż z pracy, no to wstałam, pogadaliśmy. O 2 zadzwonił brat żebym po niego przyjechała na impreze bo nie ma jak do domu wrócić. O 3 włączył się alarm w samochodzie, o 3.30 to samo. Ledow co zasnęłam, była 6- dzieci wujka powstawały i na tym koniec spania.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-08 o 09:56 |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Przepraszam, że ja tylko z doskoku, ale zaczął się remont łazienki i widzę, że napięcie między TŻtami podczas remontu to standard ![]() Mieszkanie zrobiło się pobojowiskiem, wszystko jest wszędzie, a to przecież dopiero początek - fachowiec wchodzi w poniedziałek. I zaczyna kuć w ścianach. I tak 3 tyg syfu ehh. Ale kupiliśmy wczoraj piękne płytki, kabinę prysznicową i brązowe meble do łazienki ). Także będzie tak jak marzyłam - klasycznie, minimalistycznie i elegancko Bazile to jak jednak będą Katowice to tam wiele szpitali masz do wyboru - ja będę rodziła w Katowicach, ale jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie na szpital (mam 3 typy ). Może się na porodówce spotkamy ![]() Co do tytułu - mnie się bardzo podoba ten tytuł co mamy - bardzo się do niego przywiązałam więc może dopiszemy cz.II ? ![]() Chocolate bardzo ładne imiona i świetny brzusio! Witam nową mamusię ! A mnie się kończy 24 tc I zgaga się zaczęła ojejjjjjjj spać się nie da, bo aż żółć podskakuje
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-08 o 10:13 |
|
|
|
#4493 | |||
|
Konto usunięte
|
Mój Adaś chyba dziś dopiero odreagowuje tą szczepionkę, bo chodzi i krzyczy, tarza się po podłodze, no masakra jakaś
![]() Cytat:
... A ta dziewczyna to położną jest? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- A i dziękujemy z Adasiem wszystkim pięknie za życzenia ![]() :dzie kuje:
|
|||
|
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko możemy przegadać, skonsultować, mam też czas czytać podręczniki, mam zaufanego znajomego lekarza którego pytam a tam są kobietki, które pracują jeszcze, nie maja forum, czasu czytać, chciały przyjść po poradę a Pani nie wie czy można dostać znieczulenie u dentysty, ale zachęca do kontroli noszzzz... Nie pojelam. Zapisałam się tam tylko dla męża, by pochodził, posłuchał. Ja moge chodzić do lepszej przy szpitalu, gdzie prowadza doświadczone Panie. Ale teraz się zastanawiam czy warto marnować jego/ nasz czas na te zajęcia tu. Jak kolejne prowadzące miałyby być na tym samym- zerowym- poziomie.Co do tematu 2. części też jestem za czymś prostym! Rymy nie są konieczne. Bazile, świetnie Ci idzie prowadzenie
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
19 tydzień dopiero mi leci a ja juz powoli nie mam sie w co ubrać..
![]() wszystko robi sie ciasnawe,szczególnie spodnie buuu ;( w czym ja będe chodzic,nie mam w poblizu sklepu z ciążowa odzieżą a z neta boje sie zamawiać bo nie wiem jak z rozmierem trafie
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj moja dostała chyba ataku szału jakiegoś po tym dniu glukozowym, myślałam, ze nie zasnę, tak naparzała w pęcherz i przednią część macicy i w dodatku tak nisko strasznie, tuż nad wzgórkiem łonowym, oby czasem nie oznaczało to skrócenie szyjki, bo naprawdę mam wrażenie, ze czuję ją za nisko !! ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45044042] no jak dla mnie, w najlepszym porządku, super [/QUOTE] Ufff... to mogę spać spokojnie ![]() zobacze jeszcze co powie ginka, bo w normie się mieszczę, a mam w rodzinie cukrzyków po stronie mamy, więc się obawiałam tego badania ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
to mnie z ta wit. C uspokoiłaś, bo juz się bałam, ze jest odwrotnie i to nie prawda
|
||
|
|
|
#4497 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam i się wkurzyłam
Najpierw w szkole. Babka karze przyjść po wpisy na 12, niektórzy dojeżdżają specjalnie z poza miasta, a tu się okazuje, że ona na innym roku przeprowadza jeszcze egzamin ustny. I mówi nam, że mamy czekać sobie na nią do 14. Tyle, że na 14 wpisy ma inny kierunek, na którym ludzie są na serio jacyś ***, bo na siłę się przed nas zawsze wypychają i są tacy chamscy, że porażka... No dosłownie kpina jakaś ![]() I druga sprawa. Byłam w sklepie z bielizną damską, bo w żadne majtki się już nie mieszczę. Kupiłam kilka par, tylko głupia nie spojrzałam, co ta pani mi tam zapakowała. Wracam do domu i patrzę, a tu majtki, które najbardziej mi się podobały, są za małe - zły rozmiar mi dała Do tego wszystkiego mąż teraz wysłał mi smsa z pracy, że pisał sobie smsy z moim tatą (no pięknie, a ze mną to tatuś nie pisze smsów ![]() ) i umówił się z nim, że dziś wpadniemy. No ok, ale zaraz mi jeszcze napisał, że w sumie to on się zastanawia, bo wymyślił sobie ognisko... Szkoda tylko, że on nigdy nie pamięta wtedy o tym, że ma małe dziecko, które nie będzie po nocach siedziało zimą na dworze i żonę w ciąży, która w takich warunkach (czyt. ławce bez oparcia) za długo nie posiedzi, bo dziecko ją skopie, że je gniecie i kręgosłup siądzie.. Te chłopy...
|
|
|
|
#4498 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam w tą słoneczną piękną sobotę
Prowansja rzeczywiście strata czasu, skoro nic nowego się nie dowiedziałaś. Dobrze, że chociaż bezpłatna. Zobacz za tydzień jak będzie z inną babką, a jak znowu beznadzieja to sobie odpuść ![]() Berenika współczuję przejść na uczelni... Jak ja się cieszę, że ten etap mam za sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokażesz łazienkę plis ![]() Cytat:
no to już 6 miesiąc![]() Zgagi współczuję, też miałam w pierwszej ciąży i wiem jakie to okropieństwo ![]() Pater jak badanie poszło?
|
||||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona mi kilka tyg temu Dzidzia tak główką napierała na szyjkę że miałam skurcze macicy
lekarz po zbadaniu powiedział, że szyjka ładnie zamknięta i trzyma ale główka tak napiera że mam się oszczędzać i leżeć. Także na najbliższej wizycie powiedz gin. o tym, to zbada dokładnie Kamila ja w pierwszej ciąży miałam zgagę przez 42tc także teraz i tak jest lepiej że dopiero teraz dopadła. Ale nie da się ukryć jest strasznie uciążliwa i obrzydza jedzenie
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Jak będzie skończona to porobie zdjęcia i pokażę. W tym tyg mają skończyć.
Noc ciężka jeszcze mnie tak cholernie boli rwa kulszowa że ledwo z łóżka wstaje. Na początku lekko od czasu do czasu zabolało, ucisk na nerw. A od wczoraj to istna tragedia jest. Jak wstaje z łóżka to dość chwilę muszę kuleć na lewą nogę nim się wyprostuje i ból zelży.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

jak tak dalej pójdzie to niedługo kupie sobie balkonik czy coś żeby było mi lżej 

13.07.2013 

[/QUOTE]

i widzę, że napięcie między TŻtami podczas remontu to standard
... A ta dziewczyna to położną jest? 
wszystko możemy przegadać, skonsultować, mam też czas czytać podręczniki, mam zaufanego znajomego lekarza którego pytam a tam są kobietki, które pracują jeszcze, nie maja forum, czasu czytać, chciały przyjść po poradę a Pani nie wie czy można dostać znieczulenie u dentysty, ale zachęca do kontroli noszzzz... Nie pojelam. Zapisałam się tam tylko dla męża, by pochodził, posłuchał. Ja moge chodzić do lepszej przy szpitalu, gdzie prowadza doświadczone Panie. Ale teraz się zastanawiam czy warto marnować jego/ nasz czas na te zajęcia tu. Jak kolejne prowadzące miałyby być na tym samym- zerowym- poziomie.