|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Cytat:
napiłam się łyka i bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie pije więcejDziewczyny gratuluje zaśnieć w łożeczkach. Pochwale się nieskromnie, że u nas nie ma tego problemu, już nie ma. Godzina 18.30 kąpiel, do 19.30 schodzi z karmieniem, o 20 już spią, same w łożeczkach. Czasami mam wyrzuty czy to nie za wczesnie je kłade, ale uznalam, że jednak należy mi sie chwilka odpoczynku. W ogole z małym muszę isc do poardni rehanilitacyjnej, ma skręcone cialko na prawo, tzw asymetrie, ale malutkąja w domu widzę, u pediatry nie bylo widać, więc idziemy sie skkonsultować, ma któras z Waszych pociech asymetrie? Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-02-07 o 23:05 |
|
|
|
|
#4082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowia dla taty i udanej operacji ![]() Cytat:
Cytat:
Podajesz Dicoflor raz dziennie? |
|||
|
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Kociak- a z jakiego powodu USG główki?
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jaka będzie nocka.Tylko żebym nie musiała w środku nocy go zabierać do naszego łózka Różnie może być.Jednak bez porównania prywatna wizyta to jednak najlepszy wybór.Tylko skad na to kasę brać. Sama nie wiem czy jeszcze nie wylądujemy prywatnie u ortopedy. bo ci lekarze to---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Tylko nie wiem czy chodzi o ten rodzaj asymetrii,pamiętam że Anulka miała na asymetrię Hani zalecone ćwiczenia. |
||
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku super! Trzymam kciuki żeby dobrze spala. Ja bad ranem biorę Mikiego do łóżka, czasem o 5 czasem o 6 zależy jak się obudzi i karmie na leżąco ale chyba będę się z tego wycofywać.
Angievduzo zdrowia dla taty!!!! Kociak ja też tego mleka nie ogarniam, raz z prawej piersi sciagne 90 a raz 50 Pozdrawiam z pierwszego nocnego karmienia. Donosze ze lateksowego nuka Miki też nie chce....oduczyl się ssania smoka i juz...
|
#4086 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heej ja już po spotkaniu.Fajnie było.A jutro całe towarzystwo ma się przenieść do nas więc też będę miała wesoło
Natalia u dziadków była grzeczna,później zaczęła płakać na mleczko a z butelki zassać nie chciała. Ściągnęłam z jednej piersi 60 ml coś mało bie wiem jak to moje dziecko sie najada![]() Cytat:
już też się boję co to będzie na samą myśl o tym skoku.A jak pokołyszesz w wózeczku? Cytat:
hej u Natalii też zauważyłam dwa dni temu taką kropkę białą na dziąsłach ale podobno to nie jest ząbek ![]() Cytat:
hehe już ja się domyślam czego chce w zamian ale nie chciałam już głośno o tym pisać:p Cytat:
moja jakoś tam niby się stara, choć widzę że ciężko jej z tym idzie. Cytat:
Ale fajnie, bardzo przydatne informacje.Sama bym chciała to wszystko wiedzieć ![]() Cytat:
SUPER! Jesteśmy z Natalią bardzo dumne ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze ja to sie jeszcze nie połozyłam nawet ![]() Kurcze co te dzieciaki mają z tym smokiem a wcześniej zassał jakiegos jak dobrze pamietam?A miałam pytać dlaczego dziewczyny ściagacie mleko a nie karmicie piersia?Zeby na wyjście butla była?Kociak,Ktosiula,Kyte jak to jest? Cytat:
![]() Własnie mój małżonek kima chyba zbiera siły na to coś w zamian Dobranoc Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-02-07 o 23:48 |
||
|
|
|
#4088 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
grzeczny synuś teraz njech tatuś się nacieszy mamusią ![]() Cytat:
Ładnie rośnie Majeczka ![]() My się dziś bawiłyśmy na macie i Majce się spodobało przewracanie z brzuszka na plecki Zazwyczaj na brzuszku jest be i tylko chwilę poleży a teraz tak fajnie się rozglądała i gibała raz w jedną a raz w drugą stronę ![]() Idę spać, bo już ledwo widzę na oczy
|
|||||
|
|
|
#4089 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku wcześniej ssal smoka jak mu dawałam, np przy zasypianiu lub jak go ubralam w kombinezon czy zapakowalam do fotelika i był wkurzony. Później zaczął co raz częściej wypychać a teraz nie ma mowy żeby zassal.
Odkrył za to ze ma paluszki i pcha je do buzi. Ja ssałam kciuka, nie mogli mnie oduczyć, az taki ropień mi się zrobił ze musieli usuwać paznokieć chirurgicznie - boje się powtórki bo ciężko jest oduczyć dziecko ssania palca... Co do mleka to ja z rana muszę rozpuścić żelazo i mu podać dlatego odciagam ale i tak daje mu z butli tyle ile się uda odciągnąć - raz 50, raz 100 a jak zje to dostaje cyca. odciagam zwykle raz dziennie tylko jak mały zje z jednej piersi i siup do lodowki zeby bylo na rano. Chciałabym zrobić sobie też zapas do zamrożenia ale nie mam kiedy odciągać i w efekcie mam tylko dwie porcję zmrożone.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2014-02-08 o 03:35 |
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Witam się na nocnym karmieniu
![]() Komorowska witaj ! Ja pierwszą ciążę też niestety poroniłam, ale dwa miesiące później już zaszłam ponownie. A teraz mam już swoje dwa małe szczęścia ![]() Angie dużo zdrówka dla taty! Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,raz. witam sie na nocnym karmieniu ![]() ja mam nadzieje,ze mala teraz juz,zassie,smoka,bo odkryla,paluszki i kciuka wpycha.jak ma cala piastke to nic,ale kciuka sie,boje,ze sie przyzwyczai. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zadomowienie
|
Mała przy wypisie miała robione i wyszły jej jakieś zmiany. Później miała robione po wyjściu-też były jeszcze te zmiany. A tydzień temu już nie było. Także za miesiąc już ostatni raz kontrolnie
Cytat:
Co do ściągania mleka- u mnie długo Iga nie chciała pić z butelki. Albo raz piła a drugi nie. Więc raz dziennie jej chcę dawać żeby nie zapomniała jak to jest Skończyłyśmy się karmić to idziemy spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mam od wczoraj okropnego dola :/ az sie wieczorem mezowi poplakalam... Przy okazji dostalam drugi okres i zwijam sie z bolu. Nigdy nie mialam tak bolesnego okresu jak dzis, z bolu az kreci mi sie w glowie ![]() Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmie małego w łóżku i zwijam się z głodu...
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Hehe, no w końcu widać, że ładnie przybiera
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz pisze skad ten dol. 3 lata temu od mojej bylej pani ginekolog dowiedzialam sie ze jestem bezplodna, wtedy strasznie plakalam, przezywalam bo jak kazda kobieta (no moze nie kazda) chcialam miec kiedys dziecko. Jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to nie moglam sie nacieszyc i Jasiem nie moge nacieszyc sie do dzis. A to co napisze teraz zabrzmi moze troche egoistycznie no ale... jak dowiedzialam sie o ciazy szwagierki to az mnie stelepalo choc zycze jej z calego serca jak najlepiej a stalo sie tak poniewaz jak bylam w ciazy i nie moglam doczekac sie mojego "malego szczescia" to tesciowa rzucala mi tekstami "to nie Ty powinnas byc teraz w ciazy tylko moja B" albo "Ty dziecka nie chcesz a miec je bedziesz a B bardzo chce a nie moze" - choc nigdy nie przeszlo mi nawet przez mysl ze nie chce tego dziecka. Wczoraj Damian powiedzial mi ze u B wszystko w porzadku i choc ciesze sie bardzo to za kazdym razem kiedy slysze o niej to wracaja do mnie te gorzkie slowa ktorych uzyla kiedys tesciowa. Dzis leze, patrze na Jasia, trzymam go i placze bo jak tesciowa mogla mi powiedziec ze jego mialo nie byc, ze to nie byl jego czas... Z reszta drazni mnie to ze zawsze bylam porownywana przez tesciowa do tej szwagierki... wszystko co robila B bylo wspaniale a wszystko co robie ja jest przeciwienstwem jej i jest zle stad tez moze to ze tak bardzo tej szwagierki nie lubie. Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-02-08 o 08:50 |
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
o matko.
![]() przepraszam pisałam z telefonu i nie zauważyłam Angie_gg za operację i szybki powrót do zdrowia dla Taty
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jejku jak mnie wczoraj głowa bolała, ale nie chciałam TŻ ściągać z pracy, bo po to przyjechaliśmy, żeby mógł trochę zarobić. Skończyli dopiero około 21, wzięliśmy Natalię do kąpieli i poprosiłam TŻ, żeby się nią zajął, bo się chciałam położyć. Na leżąco wydawało mi się, że jest mi jeszcze gorzej i zaczynało mi się robić niedobrze. Jak wstałam do toalety to aż mi się w głowie kręciło... |
||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
A my pospalysmy do 10
![]() w nocy tylko dwa karmienia, i jedna kupa rano,wiec wychodzimy na prosts chyba. karmimy sie i zaraz na spacer idziemy. M.jak zwykle w pracy... Domi jestem w szoku...jak tak mozna komukolwiek powiedziec,a co dopiero synowej ![]() ale szwagierka niczym nie zawinila,ze ma taka mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Na razie tylko o sobie - musze was nadrobic bo z tydzien mnie tu nie bylo - bardzo duzo sie dzialo i na nic nie mialam czasu. A wy tyle piszecie... ![]() Dwa dni temu zaczal nam sie skok rozwojowy. Mala jest marudna, ale jakos sobie radzimy. Za to nocki sa kiepskie. Przebudza sie dosc czesto i marudzi. Plus tak dziwnie zatyka sie jej nosek - w ciagu dnia nie ma katraku ale nad ranem nie wscieka sie bo jej cos w nochalu przeszkadza. Dziwne... Uciekam na razie. Bede czytac wieczorem. Buzka
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
acha,pochwale sie jeszcze jaka spodniczke dla corci upolowalam
do tego jeszcze plaszczyk na wiosne z Next,obie rzeczy na 68![]() edit: widze,ze znow nie moge dodac zdjec, sprobuje z lapropa pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się,
dziecko nie chciało sobie uciąć drzemki, to się wyszykowałam i już zbierałam ją na spacer a ta jak mi padła że szok, taki psikus zrobiła mamusi Nemosku karmię tylko piersią, a że zostawiałam ją na troszkę u teściowej to chciałam żeby w razie czego miała moje mleczko odciągnięte w buteleczce. Rusałko współczuję skoku... Luesita koniecznie wstawiaj foty bo żem ciekawa ![]() anoula też się ból przyplątał..oby już nie wrócił domii olej teściówke głupia i tyle a co do zazdrości to chyba teraz musisz uzbroić się w dużo cierpliwości bo teraz najmłodszym dzieckiem i najbardziej rozpieszczanym przez teściową będzie dziecko szwagierki,taka kolej rzeczy Ale masz plus, teraz na siłę poić mlekiem będzie jej dziecko,a nie Twoje
|
|
#4103 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ale super, że nowe mamusie jeszcze dołączają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas ni da rydy, jak odkładam to oczy jak pięć zł. Ale ostatnio zauważyłam, że jak odłożę gdy trze oczkami i ziewa i tetrę podsunę to czasami uda się zasnąć jej , a czasami odkurzaczem się wspomagam![]() Cytat:
a przespał długo, bo nie doczytałam![]() Cytat:
|
|
|
#4104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas coraz lepiej. Ulkę męczą kolki/bąki. Już staram nie pomagać się jej w kupie, ale wczoraj musiałam dac czopka, bo aż się zanosiła płaczem. Brat mi dzisiaj powiedział, że moja bratanica miała identycznie i że to przejdzie Ogólnie coraz lepiej się z moim dzieciem rozumiemy Już wiem czego zazwyczaj chce podczas poszczególnych płaczy. Karmię ją na żądanie, bo nadal z niej chudzinka, ale i tak mieści się w normie z jedzeniem, bądź zjada ciut mniej. Dzisiaj ważyłam się z nią i bez niej i około 5kg aży, a więc szczupaczek z niej wysoki będzie![]() Z zasypianiem różnie u nas, noce najgorsze są, bo jest zmęczona bączkami i zasnąć nie może. Aktualnie koło 21.30 dmuchamy ją suszarką, aż się uspokaja i niemal zasypia, wsadzamy ją do wózka uprzednio ocieplając go suszarką, aby się nie obudziła czy nawet wzdrygneła potem ja wyjeżdżam z pokoju wózkiem i tż wyłącza suszarkę, potem ja wjeżdżam wózkiem i spadamy, zamykając drzwi. Ogólnie Ulka śpi w osobnym pokoju, bo każdy szmerek ją budzi... Ale jak już zaśnie to śpi do rana. Wczoraj spała od 22-8![]() Ogólnie to postaram się na bieżąco udzielać, bo czytam regularnie a nie chce mi się pisać ![]() A co do Ryby i osoby kablującej - spokojnie kochana, Rybka i tak wróci a Ty jesteś zwykłym tchórzem skoro nie potrafisz napisać co Ci nie pasuje. Więcej nie piszę, bo też mam już ostrzeżenie. ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- A u nas dzisiaj tak pieknie tż wziąl Ulijkę na spacer, a ja się byczę przed tv z gazetą w łapce
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawusią
![]() Majka śpi w wózku już 1, 5h Zaraz tatuś wraca z pracy Rano małż był po świeże pieczywko i dostałam żółte tulipany Wiosennie się zrobiło w salonie...mimo, że za oknem jesień, pada i wieje Znów dziś jesteśmy bez spacerku buuu...Domi - współczuję bolesnej @ ![]() Anoula - dobrze, że mąż się zajął Natalką i mogłaś poleżeć.Czarownico - super, że z Uleńką lepiej się dogadujecie ale ze spaniem to cyrki odstawiacie hehe, najważniejsze jednak że działa i malutka ładnie przesypia nocki
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Wow wątek się ożywił, bo tak cicho ostatnio było ![]() Witam nowe mamusie Domi Angie zdrówqka dla Taty Nemosek brawa za postępy w łóżeczkowaniu Córko aż się uśmiałąm jak sobie Was z tym wózkiem i suszarą wyobraziłąm |
|
|
|
#4107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do usypiania - to taki balet w zwolnionym tempie
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my po dwóch spacerkach i wizyta u rodziców
|
||
|
|
|
#4109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tym spaniem to zacznie może już wynagradzać te nie przespane nockiCytat:
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wasze dzieci tez preferuja jedna piers ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

napiłam się łyka i bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie pije więcej

bo ci lekarze to

grzeczny synuś teraz njech tatuś się nacieszy mamusią

a przespał długo, bo nie doczytałam