Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-07, 23:03   #4081
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Basia, z tego co pamiętam to dzidzia pisała coś o 3 godzinach.

Nemosek, gratulacje za zaśnięcie w łóżeczku! I to tak bez niczego? Masz farta tak samo jak z porodem

Ktosiula, wiesz co ja myślę że opinia lekarza zależy też od humoru dziecka. U tamtego państwowego ona była już marudna a i on nie zagadał jej to była spięta. Dziś prywatnie była rozluźniona, babka do niej spokojnie podeszła,zagadała. A poza tym oni dmuchają na zimne. Ale ona znowu zaleciła zrobić jeszcze jedno usg główki tak dla pewności zanim się zaszczepimy. Także dużo później dostanie 5w1. A wy do kiedy macie odroczone?

Wczoraj ściągnęłam laktatorem jedyne 40 ml. Dziś 130. I o co tu chodzi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziekuje napiłam się łyka i bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nie pije więcej

Dziewczyny gratuluje zaśnieć w łożeczkach. Pochwale się nieskromnie, że u nas nie ma tego problemu, już nie ma. Godzina 18.30 kąpiel, do 19.30 schodzi z karmieniem, o 20 już spią, same w łożeczkach. Czasami mam wyrzuty czy to nie za wczesnie je kłade, ale uznalam, że jednak należy mi sie chwilka odpoczynku.

W ogole z małym muszę isc do poardni rehanilitacyjnej, ma skręcone cialko na prawo, tzw asymetrie, ale malutkąja w domu widzę, u pediatry nie bylo widać, więc idziemy sie skkonsultować, ma któras z Waszych pociech asymetrie?

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-02-07 o 23:05
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 23:04   #4082
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
długo nie odzywałam się, bo mój tata miał udar i to akurat dostał, kiedy Maja kończyła miesiąc...14 lutego ma operację, więc jestem nie do życia.
Postaram się zaglądać i udzielać się częściej.

W 14 tygodniu życia ważyła 5800.

Pozdrawiamy;-)

Zdrowia dla taty i udanej operacji
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczyny zaraz nadrobie, ale prosze powiedzcie mi, sciagnelam mleko, a teraz pije piwko, za ile powinnam sciagnac mleko do wylania?
Jak dobrze pamietam to chyba do 2-3 godzin po wypiciu.niech mnie ktos poprawi jak sie mylę.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
super!

zdrowia dla taty,kciuki za udana operacje!!!
i brawa za wage

na.urodzinkach bylo fajnie,mala zaciekawiona wszystkim
ale widac bylo,ze co,jakis czas meczyl ja brzuszek.
zrobila jeszcze dwie kupy.

a w domu zasnela mi na klacie,i co jakis czas z takim krzykiem,placzem i prezeniem sie budzila.

wzielam ja.teraz do lozka,nie mam serca odkladac do lozeczka...
niech skoncza sie juz nam te brzuszkowe problemy to zaczniemy nauke zasypiania...

dzis w domu zassala pieknie smoka Lovi
Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
I może nadmiar wrażen miała dlatego taka rozdrażniona.
Podajesz Dicoflor raz dziennie?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 23:06   #4083
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Kociak- a z jakiego powodu USG główki?
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 23:21   #4084
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Basia, z tego co pamiętam to dzidzia pisała coś o 3 godzinach.

Nemosek, gratulacje za zaśnięcie w łóżeczku! I to tak bez niczego? Masz farta tak samo jak z porodem

Ktosiula, wiesz co ja myślę że opinia lekarza zależy też od humoru dziecka. U tamtego państwowego ona była już marudna a i on nie zagadał jej to była spięta. Dziś prywatnie była rozluźniona, babka do niej spokojnie podeszła,zagadała. A poza tym oni dmuchają na zimne. Ale ona znowu zaleciła zrobić jeszcze jedno usg główki tak dla pewności zanim się zaszczepimy. Także dużo później dostanie 5w1. A wy do kiedy macie odroczone?

Wczoraj ściągnęłam laktatorem jedyne 40 ml. Dziś 130. I o co tu chodzi?

Nakarmilam,włączyłam karuzelę,chwilę posiedziałam bo mu smok wypadał i po 15 minutach juz spał.W szoku jestem że tak latwo poszło.Naprawdę jest taki grzeczny jak w brzuszku.
Zobaczymy jaka będzie nocka.Tylko żebym nie musiała w środku nocy go zabierać do naszego łózka Różnie może być.

Jednak bez porównania prywatna wizyta to jednak najlepszy wybór.Tylko skad na to kasę brać.
Sama nie wiem czy jeszcze nie wylądujemy prywatnie u ortopedy. bo ci lekarze to

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

Dziewczyny gratuluje zaśnieć w łożeczkach. Pochwale się nieskromnie, że u nas nie ma tego problemu, już nie ma. Godzina 18.30 kąpiel, do 19.30 schodzi z karmieniem, o 20 już spią, same w łożeczkach. Czasami mam wyrzuty czy to nie za wczesnie je kłade, ale uznalam, że jednak należy mi sie chwilka odpoczynku.

W ogole z małym muszę isc do poardni rehanilitacyjnej, ma skręcone cialko na prawo, tzw asymetrie, ale malutkąja w domu widzę, u pediatry nie bylo widać, więc idziemy sie skkonsultować, ma któras z Waszych pociech asymetrie?
Ja zauważyłam jakis czas po urodzeniu że mały kładl główke tylko na prawo i ciałko też wyginał w tą stronę.U ortopedy jak bylismy w grudniu okazało sie że jest to asymetria ułożeniowa miednicy i główki i było to związene z nieprawidłowym odwodzeniem lewego bioderka.Bo to wszystko jest wiadomo połączone-główka miednica i bioderka w jednej linii.Tak nam wytłumaczyła lekarka.Po szerokim pieluchowaniu mały zaczał obracać też glówkę na lewo i wszystko sie wyrównało.I przestał sie wyginać w jedna stronę.

Tylko nie wiem czy chodzi o ten rodzaj asymetrii,pamiętam że Anulka miała na asymetrię Hani zalecone ćwiczenia.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2014-02-07, 23:29   #4085
ktosiula
Wtajemniczenie

Nemosku super! Trzymam kciuki żeby dobrze spala. Ja bad ranem biorę Mikiego do łóżka, czasem o 5 czasem o 6 zależy jak się obudzi i karmie na leżąco ale chyba będę się z tego wycofywać.

Angievduzo zdrowia dla taty!!!!

Kociak ja też tego mleka nie ogarniam, raz z prawej piersi sciagne 90 a raz 50 dziwne to to wszystko.

Pozdrawiam z pierwszego nocnego karmienia.
Donosze ze lateksowego nuka Miki też nie chce....oduczyl się ssania smoka i juz...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-07, 23:32   #4086
kyte
Wtajemniczenie

Heej ja już po spotkaniu.Fajnie było.A jutro całe towarzystwo ma się przenieść do nas więc też będę miała wesoło Natalia u dziadków była grzeczna,później zaczęła płakać na mleczko a z butelki zassać nie chciała. Ściągnęłam z jednej piersi 60 ml coś mało bie wiem jak to moje dziecko sie najada
Cytat:
Napisane przez lubiewiedziec Pokaż wiadomość
Omg, jestem w panice troszke. Moje dziecko chyba zaczelo ten 4 skok i doslownie znienawidzilo kolysanie. Juz rozpoznaje ze biore go na rece zeby uspic i krzyczy jak zaczne kolysac. Jak go nie kolysze to placze ze zmeczenia. Nie wiem jak go uspic. Zalamka. Dzisiaj plakal nawet w nosidelku, gdzie zazwyczaj zasypia momentalnie. Help dziewczyny. Co byscie mi doradzily? usnal teraz przy cycku, po calym dniu. Masakra!!!

Ania

już też się boję co to będzie na samą myśl o tym skoku.A jak pokołyszesz w wózeczku?

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuski. Dawno tu nie pisałam, bo mały pochłania mnie całkowicie. W dzień mi prawie nie śpi. Nic nie mogę zrobić. Na brzuszku leżeć mi nie chce. A teraz chyba zaczął zabkowac, tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie bo ma 2,5mies. Ma też na dziaselku biała, twardą kropkę.
A i chyba pójdę z nim do neurologa bo jak płacze to zaraz mi się zanosi. Czy którąś z was ma też takie problemy?
Łącze się również w bólu kręgosłupa.

hej u Natalii też zauważyłam dwa dni temu taką kropkę białą na dziąsłach ale podobno to nie jest ząbek

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
I do kwiatków mężul dorzucił bony sodexo z pracy /Zachomikuję
Dobry człek z niego

Heja heja ale mały ma udeczko

Co masz zrobic dziś zrób jutro będzie Ci lżej

Tylko pytanie co chce w zamian

hehe już ja się domyślam czego chce w zamian ale nie chciałam już głośno o tym pisać:p

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o kontakt na priv mamusie, której dziecko nie podnosi główki leżąc na brzuszku.

moja jakoś tam niby się stara, choć widzę że ciężko jej z tym idzie.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
To co Kyte pisałam czyli jak rozmasować brzuszek, a oprócz tego np. na stawy biodrowe ćwiczenia nóżkami. Albo dociąganie lewej stopy do prawej dłoni i odwrotnie, przekładanie dziecka za nóżkę na boczek. Ćwiczenia symulujące na brzuszku tak żeby dziecko leżące na brzuszku zachęcić do wyciągnięcia rączki po coś i różne takie Pokazała nam też jak prawidłowo podnosić , nosić i przekładać niemowlę - niby każda z nas to wie ale powiem Ci że nie znałam tych wszystkich chwytów. Taka bardziej pewna siebie i z nową energią wyszłam z tego spotkania

Ale fajnie, bardzo przydatne informacje.Sama bym chciała to wszystko wiedzieć

Cytat:
Dobrze że sie zrehabilitował no!Bo inaczej to pewnie byłaby

UWAGA !!!!Nasz mały sukces-chwalę się Tymek zasnął sam w łóżeczku,po raz pierwszy od 3 miesięcy spędzi nockę w swoim łożu!!!!I obyło się bez żadnych ceregieli.Jestem dumna

SUPER! Jesteśmy z Natalią bardzo dumne

Cytat:
Cześć dziewczyny,
długo nie odzywałam się, bo mój tata miał udar i to akurat dostał, kiedy Maja kończyła miesiąc...14 lutego ma operację, więc jestem nie do życia.

Pozdrawiamy;-)
Zdrowka dla taty będziemy trzymały kciuki aby operacja się powiodła.Brawa dla Majeczki za wagę

Stary 2014-02-07, 23:47   #4087
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nemosku super! Trzymam kciuki żeby dobrze spala. Ja bad ranem biorę Mikiego do łóżka, czasem o 5 czasem o 6 zależy jak się obudzi i karmie na leżąco ale chyba będę się z tego wycofywać.

Angievduzo zdrowia dla taty!!!!

Kociak ja też tego mleka nie ogarniam, raz z prawej piersi sciagne 90 a raz 50 dziwne to to wszystko.

Pozdrawiam z pierwszego nocnego karmienia.
Donosze ze lateksowego nuka Miki też nie chce....oduczyl się ssania smoka i juz...
Też lubię karmić na leżąco i właśnie rano jak nie chce mi się wstać to tak sie cycolimy.
O kurcze ja to sie jeszcze nie połozyłam nawet
Kurcze co te dzieciaki mają z tym smokiem a wcześniej zassał jakiegos jak dobrze pamietam?

A miałam pytać dlaczego dziewczyny ściagacie mleko a nie karmicie piersia?Zeby na wyjście butla była?Kociak,Ktosiula,Kyte jak to jest?

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Heej ja już po spotkaniu.Fajnie było.A jutro całe towarzystwo ma się przenieść do nas więc też będę miała wesoło Natalia u dziadków była grzeczna,później zaczęła płakać na mleczko a z butelki zassać nie chciała. Ściągnęłam z jednej piersi 60 ml coś mało bie wiem jak to moje dziecko sie najada

już też się boję co to będzie na samą myśl o tym skoku.A jak pokołyszesz w wózeczku?

hej u Natalii też zauważyłam dwa dni temu taką kropkę białą na dziąsłach ale podobno to nie jest ząbek

hehe już ja się domyślam czego chce w zamian ale nie chciałam już głośno o tym pisać:p

moja jakoś tam niby się stara, choć widzę że ciężko jej z tym idzie.

Ale fajnie, bardzo przydatne informacje.Sama bym chciała to wszystko wiedzieć

SUPER! Jesteśmy z Natalią bardzo dumne

Zdrowka dla taty będziemy trzymały kciuki aby operacja się powiodła.Brawa dla Majeczki za wagę

Dzisiaj imprezka jutro imprezka he fajnie tak
Własnie mój małżonek kima chyba zbiera siły na to coś w zamian

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2014-02-07 o 23:48
Stary 2014-02-08, 01:06   #4088
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam u neurologa prywatnego, który nie stwierdził żadnego napięcia, ani przepięcia ani niczego podobnego. Mówiła, że ona ma jeszcze nieskoordynowane ruchy, ale to jeszcze nic niepokojącego nie jest. Ale powiedziała, że na rehabilitację Bobotha i tak możemy iść, bo tam nas nauczą jak nosić, jak pokazywać dziecku po co ma rączki i nóżki
Więc co lekarz to opinia.
No to świetnie

Cytat:
He a Tobie to też nie za dobrze sie pytam.No wiesz co Ty wykorzystywaczu!
Walentynek nie obchodzimy ale za bukiecik się nie obrażę
Oj tam, ona tak sama z siebie lubi sprzątać, to co jej będę zabraniać

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
To co Kyte pisałam czyli jak rozmasować brzuszek, a oprócz tego np. na stawy biodrowe ćwiczenia nóżkami. Albo dociąganie lewej stopy do prawej dłoni i odwrotnie, przekładanie dziecka za nóżkę na boczek. Ćwiczenia symulujące na brzuszku tak żeby dziecko leżące na brzuszku zachęcić do wyciągnięcia rączki po coś i różne takie Pokazała nam też jak prawidłowo podnosić , nosić i przekładać niemowlę - niby każda z nas to wie ale powiem Ci że nie znałam tych wszystkich chwytów. Taka bardziej pewna siebie i z nową energią wyszłam z tego spotkania
Bardzo fajne i przydatne takich wieści nigdy dość

Cytat:
UWAGA !!!!Nasz mały sukces-chwalę się Tymek zasnął sam w łóżeczku,po raz pierwszy od 3 miesięcy spędzi nockę w swoim łożu!!!!I obyło się bez żadnych ceregieli.Jestem dumna
grzeczny synuś teraz njech tatuś się nacieszy mamusią

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Pozdrawiamy;-)
Dużo zdrówka dla taty
Ładnie rośnie Majeczka

My się dziś bawiłyśmy na macie i Majce się spodobało przewracanie z brzuszka na plecki Zazwyczaj na brzuszku jest be i tylko chwilę poleży a teraz tak fajnie się rozglądała i gibała raz w jedną a raz w drugą stronę
Idę spać, bo już ledwo widzę na oczy
Stary 2014-02-08, 03:29   #4089
ktosiula
Wtajemniczenie

Nemosku wcześniej ssal smoka jak mu dawałam, np przy zasypianiu lub jak go ubralam w kombinezon czy zapakowalam do fotelika i był wkurzony. Później zaczął co raz częściej wypychać a teraz nie ma mowy żeby zassal.
Odkrył za to ze ma paluszki i pcha je do buzi. Ja ssałam kciuka, nie mogli mnie oduczyć, az taki ropień mi się zrobił ze musieli usuwać paznokieć chirurgicznie - boje się powtórki bo ciężko jest oduczyć dziecko ssania palca...

Co do mleka to ja z rana muszę rozpuścić żelazo i mu podać dlatego odciagam ale i tak daje mu z butli tyle ile się uda odciągnąć - raz 50, raz 100 a jak zje to dostaje cyca. odciagam zwykle raz dziennie tylko jak mały zje z jednej piersi i siup do lodowki zeby bylo na rano. Chciałabym zrobić sobie też zapas do zamrożenia ale nie mam kiedy odciągać i w efekcie mam tylko dwie porcję zmrożone.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2014-02-08 o 03:35
Stary 2014-02-08, 04:01   #4090
dizi
Zadomowienie

Witam się na nocnym karmieniu

Komorowska witaj ! Ja pierwszą ciążę też niestety poroniłam, ale dwa miesiące później już zaszłam ponownie. A teraz mam już swoje dwa małe szczęścia

Angie dużo zdrówka dla taty!

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 04:49   #4091
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowia dla taty i udanej operacji

Jak dobrze pamietam to chyba do 2-3 godzin po wypiciu.niech mnie ktos poprawi jak sie mylę.

I może nadmiar wrażen miała dlatego taka rozdrażniona.
Podajesz Dicoflor raz dziennie?
byc moze,bo noc spokojna...uff!
tak,raz.

witam sie na nocnym karmieniu

ja mam nadzieje,ze mala teraz juz,zassie,smoka,bo odkryla,paluszki i kciuka wpycha.jak ma cala piastke to nic,ale kciuka sie,boje,ze sie przyzwyczai.

Stary 2014-02-08, 06:18   #4092
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Kociak- a z jakiego powodu USG główki?
Mała przy wypisie miała robione i wyszły jej jakieś zmiany. Później miała robione po wyjściu-też były jeszcze te zmiany. A tydzień temu już nie było. Także za miesiąc już ostatni raz kontrolnie

Cytat:
Jednak bez porównania prywatna wizyta to jednak najlepszy wybór.Tylko skad na to kasę brać.
Sama nie wiem czy jeszcze nie wylądujemy prywatnie u ortopedy. bo ci lekarze to
No my dostaliśmy trochę od rodziców i dziadków na urodzenie się Igi więc z tej kupki bierzemy. A co się da to na NFZ

Co do ściągania mleka- u mnie długo Iga nie chciała pić z butelki. Albo raz piła a drugi nie. Więc raz dziennie jej chcę dawać żeby nie zapomniała jak to jest

Skończyłyśmy się karmić to idziemy spać

Stary 2014-02-08, 08:13   #4093
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry
Mam od wczoraj okropnego dola :/ az sie wieczorem mezowi poplakalam...
Przy okazji dostalam drugi okres i zwijam sie z bolu. Nigdy nie mialam tak bolesnego okresu jak dzis, z bolu az kreci mi sie w glowie

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:29   #4094
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Przy okazji dostalam drugi okres i zwijam sie z bolu. Nigdy nie mialam tak bolesnego okresu jak dzis, z bolu az kreci mi sie w glowie

Biedna, jak kp to weź apap chociaz, nie mecz się. A dół czemu się przyplątał?

Karmie małego w łóżku i zwijam się z głodu...

Stary 2014-02-08, 08:33   #4095
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:

Witam!
Hehe, no w końcu widać, że ładnie przybiera
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:36   #4096
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Biedna, jak kp to weź apap chociaz, nie mecz się. A dół czemu się przyplątał?

Karmie małego w łóżku i zwijam się z głodu...
Wzielam paracetamol i niestety nie pomaga.

Juz pisze skad ten dol.
3 lata temu od mojej bylej pani ginekolog dowiedzialam sie ze jestem bezplodna, wtedy strasznie plakalam, przezywalam bo jak kazda kobieta (no moze nie kazda) chcialam miec kiedys dziecko. Jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to nie moglam sie nacieszyc i Jasiem nie moge nacieszyc sie do dzis. A to co napisze teraz zabrzmi moze troche egoistycznie no ale... jak dowiedzialam sie o ciazy szwagierki to az mnie stelepalo choc zycze jej z calego serca jak najlepiej a stalo sie tak poniewaz jak bylam w ciazy i nie moglam doczekac sie mojego "malego szczescia" to tesciowa rzucala mi tekstami "to nie Ty powinnas byc teraz w ciazy tylko moja B" albo "Ty dziecka nie chcesz a miec je bedziesz a B bardzo chce a nie moze" - choc nigdy nie przeszlo mi nawet przez mysl ze nie chce tego dziecka. Wczoraj Damian powiedzial mi ze u B wszystko w porzadku i choc ciesze sie bardzo to za kazdym razem kiedy slysze o niej to wracaja do mnie te gorzkie slowa ktorych uzyla kiedys tesciowa. Dzis leze, patrze na Jasia, trzymam go i placze bo jak tesciowa mogla mi powiedziec ze jego mialo nie byc, ze to nie byl jego czas...

Z reszta drazni mnie to ze zawsze bylam porownywana przez tesciowa do tej szwagierki... wszystko co robila B bylo wspaniale a wszystko co robie ja jest przeciwienstwem jej i jest zle stad tez moze to ze tak bardzo tej szwagierki nie lubie.

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-02-08 o 08:50
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:02   #4097
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre pytanie

Sory fajnie mi nick zmieniłaś
o matko.
przepraszam
pisałam z telefonu i nie zauważyłam

Angie_gg za operację i szybki powrót do zdrowia dla Taty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:41   #4098
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
A miałam pytać dlaczego dziewczyny ściagacie mleko a nie karmicie piersia?Zeby na wyjście butla była?Kociak,Ktosiula,Kyte jak to jest?
Nie zostałam wywołana ale też odciągam mimo karmienia kp. U nas to po to, żeby było kiedy wychodzę, bo nie chcę dokładać jej mm.

Cytat:

Juz pisze skad ten dol.
3 lata temu od mojej bylej pani ginekolog dowiedzialam sie ze jestem bezplodna, wtedy strasznie plakalam, przezywalam bo jak kazda kobieta (no moze nie kazda) chcialam miec kiedys dziecko. Jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to nie moglam sie nacieszyc i Jasiem nie moge nacieszyc sie do dzis. A to co napisze teraz zabrzmi moze troche egoistycznie no ale... jak dowiedzialam sie o ciazy szwagierki to az mnie stelepalo choc zycze jej z calego serca jak najlepiej a stalo sie tak poniewaz jak bylam w ciazy i nie moglam doczekac sie mojego "malego szczescia" to tesciowa rzucala mi tekstami "to nie Ty powinnas byc teraz w ciazy tylko moja B" albo "Ty dziecka nie chcesz a miec je bedziesz a B bardzo chce a nie moze" - choc nigdy nie przeszlo mi nawet przez mysl ze nie chce tego dziecka. Wczoraj Damian powiedzial mi ze u B wszystko w porzadku i choc ciesze sie bardzo to za kazdym razem kiedy slysze o niej to wracaja do mnie te gorzkie slowa ktorych uzyla kiedys tesciowa. Dzis leze, patrze na Jasia, trzymam go i placze bo jak tesciowa mogla mi powiedziec ze jego mialo nie byc, ze to nie byl jego czas...

Z reszta drazni mnie to ze zawsze bylam porownywana przez tesciowa do tej szwagierki... wszystko co robila B bylo wspaniale a wszystko co robie ja jest przeciwienstwem jej i jest zle stad tez moze to ze tak bardzo tej szwagierki nie lubie.

Twoja teściowa jest nierozumna i chyba sobie sprawy nie zdaje jaki to ból musiało Ci sprawiać. Normalne, że chciała, żeby jej córka zaszła w ciążę skoro tak się starała, ale takie komentarze mogła zachować dla siebie. Nie przejmuj się jej słowami. Najważniejsze, że to Ty mimo, że nie planowany to z radością oczekiwałaś Jasia i teraz jesteś dla niego cudowną mamą. A teściowej

Jejku jak mnie wczoraj głowa bolała, ale nie chciałam TŻ ściągać z pracy, bo po to przyjechaliśmy, żeby mógł trochę zarobić. Skończyli dopiero około 21, wzięliśmy Natalię do kąpieli i poprosiłam TŻ, żeby się nią zajął, bo się chciałam położyć. Na leżąco wydawało mi się, że jest mi jeszcze gorzej i zaczynało mi się robić niedobrze. Jak wstałam do toalety to aż mi się w głowie kręciło...
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:52   #4099
lusesita23
Zakorzenienie

A my pospalysmy do 10

w nocy tylko dwa karmienia, i jedna kupa rano,wiec wychodzimy na prosts chyba.
karmimy sie i zaraz na spacer idziemy.
M.jak zwykle w pracy...

Domi jestem w szoku...jak tak mozna komukolwiek powiedziec,a co dopiero synowej
ale szwagierka niczym nie zawinila,ze ma taka mamusie
Stary 2014-02-08, 11:54   #4100
rusalka12
Zadomowienie

Hej dziewczynki.
Na razie tylko o sobie - musze was nadrobic bo z tydzien mnie tu nie bylo - bardzo duzo sie dzialo i na nic nie mialam czasu. A wy tyle piszecie...
Dwa dni temu zaczal nam sie skok rozwojowy. Mala jest marudna, ale jakos sobie radzimy. Za to nocki sa kiepskie. Przebudza sie dosc czesto i marudzi. Plus tak dziwnie zatyka sie jej nosek - w ciagu dnia nie ma katraku ale nad ranem nie wscieka sie bo jej cos w nochalu przeszkadza. Dziwne...
Uciekam na razie. Bede czytac wieczorem.
Buzka
Stary 2014-02-08, 11:54   #4101
lusesita23
Zakorzenienie

acha,pochwale sie jeszcze jaka spodniczke dla corci upolowalam do tego jeszcze plaszczyk na wiosne z Next,obie rzeczy na 68
edit: widze,ze znow nie moge dodac zdjec, sprobuje z lapropa pozniej
Stary 2014-02-08, 12:45   #4102
kyte
Wtajemniczenie

Hej witam się,
dziecko nie chciało sobie uciąć drzemki, to się wyszykowałam i już zbierałam ją na spacer a ta jak mi padła że szok, taki psikus zrobiła mamusi Tak mi jej szkoda było wybudzać tym ubieraniem, i tak pewnie długo nie pośpi w domu, więc niech się zdrzemnie a na spacer ją później zabiorę.
Nemosku karmię tylko piersią, a że zostawiałam ją na troszkę u teściowej to chciałam żeby w razie czego miała moje mleczko odciągnięte w buteleczce.
Rusałko współczuję skoku...
Luesita koniecznie wstawiaj foty bo żem ciekawa
anoula też się ból przyplątał..oby już nie wrócił
domii olej teściówke głupia i tyle a co do zazdrości to chyba teraz musisz uzbroić się w dużo cierpliwości bo teraz najmłodszym dzieckiem i najbardziej rozpieszczanym przez teściową będzie dziecko szwagierki,taka kolej rzeczy Ale masz plus, teraz na siłę poić mlekiem będzie jej dziecko,a nie Twoje
Stary 2014-02-08, 14:10   #4103
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe powitanie
Ale super, że nowe mamusie jeszcze dołączają Witaj
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej mamusie pamiętacie mnie jeszcze????

podczytuje was na biezaco ale jakos weny brak na pisanie....

u na wszystko ok niunia rosnie......jedziemy na samym cycusiu.....nocki mała przesypia od jakiegos miesiaca.....

kociak wysłałam ci priv doszedł????
Pewnie, że pamiętamy, a weny na pisanie nie tylko Tobie brakuje
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
witaj!

u mnei za to słońce było, ani jednej chmury i 7 stopni na termometrze!

Nela się budzi a ja zamiast poprasować/ obrać ziemniaki/ poodkurzać i pomyć podłogi siedziałam i nic nie zrobiłam
Wiossssnaaaa idzie
Cytat:
I do kwiatków mężul dorzucił bony sodexo z pracy /Zachomikuję
Dobry człek z niego

Co masz zrobic dziś zrób jutro będzie Ci lżej

Tylko pytanie co chce w zamian
bony sodexo są super często udaje nam się w konkursach je zgarniać
Cytat:
Cześć dziewczyny,

Pozdrawiamy;-)
Ojej, dużo zdrówka dla Twojego taty. Że też akurat takie rzeczy chodza po ludziach
Cytat:
Witajcie

Dziewczyny zaraz nadrobie, ale prosze powiedzcie mi, sciagnelam mleko, a teraz pije piwko, za ile powinnam sciagnac mleko do wylania?
Dzidzia pisała, że to po 3h trzeba wylać ale doczytałam, że na tym łyku się skończyło
Cytat:

Kurcze, ale zazdroszczę Ci tego zasypiania u nas ni da rydy, jak odkładam to oczy jak pięć zł. Ale ostatnio zauważyłam, że jak odłożę gdy trze oczkami i ziewa i tetrę podsunę to czasami uda się zasnąć jej , a czasami odkurzaczem się wspomagam
Cytat:
Nakarmilam,włączyłam karuzelę,chwilę posiedziałam bo mu smok wypadał i po 15 minutach juz spał.W szoku jestem że tak latwo poszło.Naprawdę jest taki grzeczny jak w brzuszku.
Zobaczymy jaka będzie nocka.Tylko żebym nie musiała w środku nocy go zabierać do naszego łózka Różnie może być.

Sama nie wiem czy jeszcze nie wylądujemy prywatnie u ortopedy. bo ci lekarze to[COLOR="Silver"]
Mam nadzieję, że będzie tak spał cały czas a przespał długo, bo nie doczytałam
Cytat:
Dzien dobry

Stary 2014-02-08, 15:05   #4104
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Juz pisze skad ten dol.

Twoja teściowa to niech spada już. Jak można tak powiedzieć... Mnie to zawsze wkurza w tym wszystkim to, że nikt nie liczy się z dzieckiem tylko z uczuciami matki... Ale jak można powiedzieć że dziecka powinno nie być?!?!

U nas coraz lepiej. Ulkę męczą kolki/bąki. Już staram nie pomagać się jej w kupie, ale wczoraj musiałam dac czopka, bo aż się zanosiła płaczem. Brat mi dzisiaj powiedział, że moja bratanica miała identycznie i że to przejdzie

Ogólnie coraz lepiej się z moim dzieciem rozumiemy Już wiem czego zazwyczaj chce podczas poszczególnych płaczy. Karmię ją na żądanie, bo nadal z niej chudzinka, ale i tak mieści się w normie z jedzeniem, bądź zjada ciut mniej. Dzisiaj ważyłam się z nią i bez niej i około 5kg aży, a więc szczupaczek z niej wysoki będzie

Z zasypianiem różnie u nas, noce najgorsze są, bo jest zmęczona bączkami i zasnąć nie może. Aktualnie koło 21.30 dmuchamy ją suszarką, aż się uspokaja i niemal zasypia, wsadzamy ją do wózka uprzednio ocieplając go suszarką, aby się nie obudziła czy nawet wzdrygneła potem ja wyjeżdżam z pokoju wózkiem i tż wyłącza suszarkę, potem ja wjeżdżam wózkiem i spadamy, zamykając drzwi. Ogólnie Ulka śpi w osobnym pokoju, bo każdy szmerek ją budzi... Ale jak już zaśnie to śpi do rana. Wczoraj spała od 22-8

Ogólnie to postaram się na bieżąco udzielać, bo czytam regularnie a nie chce mi się pisać

A co do Ryby i osoby kablującej - spokojnie kochana, Rybka i tak wróci a Ty jesteś zwykłym tchórzem skoro nie potrafisz napisać co Ci nie pasuje. Więcej nie piszę, bo też mam już ostrzeżenie.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

A u nas dzisiaj tak pieknie
tż wziąl Ulijkę na spacer, a ja się byczę przed tv z gazetą w łapce
Stary 2014-02-08, 17:00   #4105
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam z kawusią
Majka śpi w wózku już 1, 5h Zaraz tatuś wraca z pracy
Rano małż był po świeże pieczywko i dostałam żółte tulipany Wiosennie się zrobiło w salonie...mimo, że za oknem jesień, pada i wieje Znów dziś jesteśmy bez spacerku buuu...

Domi - współczuję bolesnej @ a teściową olej i jej głupie gadanie

Anoula - dobrze, że mąż się zajął Natalką i mogłaś poleżeć.

Czarownico - super, że z Uleńką lepiej się dogadujecie ale ze spaniem to cyrki odstawiacie hehe, najważniejsze jednak że działa i malutka ładnie przesypia nocki
Stary 2014-02-08, 17:45   #4106
anulka2205
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Wow wątek się ożywił, bo tak cicho ostatnio było

Witam nowe mamusie

Domi olej i ciesz się Jaśkiem

Angie zdrówqka dla Taty

Nemosek brawa za postępy w łóżeczkowaniu

Córko aż się uśmiałąm jak sobie Was z tym wózkiem i suszarą wyobraziłąm

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 18:08   #4107
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Witam z kawusią
Majka śpi w wózku już 1, 5h Zaraz tatuś wraca z pracy
Rano małż był po świeże pieczywko i dostałam żółte tulipany Wiosennie się zrobiło w salonie...mimo, że za oknem jesień, pada i wieje Znów dziś jesteśmy bez spacerku buuu...

Domi - współczuję bolesnej @ a teściową olej i jej głupie gadanie

Anoula - dobrze, że mąż się zajął Natalką i mogłaś poleżeć.

Czarownico - super, że z Uleńką lepiej się dogadujecie ale ze spaniem to cyrki odstawiacie hehe, najważniejsze jednak że działa i malutka ładnie przesypia nocki
uwielbiam takie popijanie kawki, gdy mała śpi
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Wow wątek się ożywił, bo tak cicho ostatnio było

Witam nowe mamusie

Domi olej i ciesz się Jaśkiem

Angie zdrówqka dla Taty

Nemosek brawa za postępy w łóżeczkowaniu

Córko aż się uśmiałąm jak sobie Was z tym wózkiem i suszarą wyobraziłąm
musi się ożywić coby niektórzy nie mięli satysfakcji z donoszenia

A co do usypiania - to taki balet w zwolnionym tempie
Stary 2014-02-08, 18:11   #4108
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej witam się,
dziecko nie chciało sobie uciąć drzemki, to się wyszykowałam i już zbierałam ją na spacer a ta jak mi padła że szok, taki psikus zrobiła mamusi Tak mi jej szkoda było wybudzać tym ubieraniem, i tak pewnie długo nie pośpi w domu, więc niech się zdrzemnie a na spacer ją później zabiorę.
Nemosku karmię tylko piersią, a że zostawiałam ją na troszkę u teściowej to chciałam żeby w razie czego miała moje mleczko odciągnięte w buteleczce.
Rusałko współczuję skoku...
Luesita koniecznie wstawiaj foty bo żem ciekawa
anoula też się ból przyplątał..oby już nie wrócił
domii olej teściówke głupia i tyle a co do zazdrości to chyba teraz musisz uzbroić się w dużo cierpliwości bo teraz najmłodszym dzieckiem i najbardziej rozpieszczanym przez teściową będzie dziecko szwagierki,taka kolej rzeczy Ale masz plus, teraz na siłę poić mlekiem będzie jej dziecko,a nie Twoje
proszę-wszystko niecale 30 zl bedziemnie kosztowac

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
Twoja teściowa to niech spada już. Jak można tak powiedzieć... Mnie to zawsze wkurza w tym wszystkim to, że nikt nie liczy się z dzieckiem tylko z uczuciami matki... Ale jak można powiedzieć że dziecka powinno nie być?!?!

U nas coraz lepiej. Ulkę męczą kolki/bąki. Już staram nie pomagać się jej w kupie, ale wczoraj musiałam dac czopka, bo aż się zanosiła płaczem. Brat mi dzisiaj powiedział, że moja bratanica miała identycznie i że to przejdzie

Ogólnie coraz lepiej się z moim dzieciem rozumiemy Już wiem czego zazwyczaj chce podczas poszczególnych płaczy. Karmię ją na żądanie, bo nadal z niej chudzinka, ale i tak mieści się w normie z jedzeniem, bądź zjada ciut mniej. Dzisiaj ważyłam się z nią i bez niej i około 5kg aży, a więc szczupaczek z niej wysoki będzie

Z zasypianiem różnie u nas, noce najgorsze są, bo jest zmęczona bączkami i zasnąć nie może. Aktualnie koło 21.30 dmuchamy ją suszarką, aż się uspokaja i niemal zasypia, wsadzamy ją do wózka uprzednio ocieplając go suszarką, aby się nie obudziła czy nawet wzdrygneła potem ja wyjeżdżam z pokoju wózkiem i tż wyłącza suszarkę, potem ja wjeżdżam wózkiem i spadamy, zamykając drzwi. Ogólnie Ulka śpi w osobnym pokoju, bo każdy szmerek ją budzi... Ale jak już zaśnie to śpi do rana. Wczoraj spała od 22-8

Ogólnie to postaram się na bieżąco udzielać, bo czytam regularnie a nie chce mi się pisać

A co do Ryby i osoby kablującej - spokojnie kochana, Rybka i tak wróci a Ty jesteś zwykłym tchórzem skoro nie potrafisz napisać co Ci nie pasuje. Więcej nie piszę, bo też mam już ostrzeżenie.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

fajny sposób

my po dwóch spacerkach i wizyta u rodziców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1624252_470260266411300_2099825145_n.jpg (21,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1624667_470259119744748_1839878308_n.jpg (17,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1800870_470263913077602_1521565956_n.jpg (19,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1899106_470590289711631_1846862136_n.jpg (24,3 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-02-08, 18:19   #4109
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

Super że lepiej się dogadujecie A tym spaniem to zacznie może już wynagradzać te nie przespane nocki
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
proszę-wszystko niecale 30 zl bedziemnie kosztowac

fajny sposób

my po dwóch spacerkach i wizyta u rodziców
wooww ekstra a spódniczka mam podobną ale jasno różową
Stary 2014-02-08, 18:31   #4110
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny wasze dzieci tez preferuja jedna piers ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości