|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi odkąd minęły mam normalny apetyt a dzięki temu zróżnicowaną dietę. Byłam na wizycie. Pani dr na moje wyniki moczu powiedziała, że tragedii nie ma i bez sensu mnie faszerować antybiotykiem. Zleciła zrobić posiew i jeśli wyhodują mi bakterie to dopiero mam przyjść po receptę na antybiotyk. Poza tym, ponieważ miałam ślad białka, zaleciła zażywać już do końca ciąży ProUro (wyciąg z żurawiny). Z reszty wyników była zadowolona. Zbadała mnie na fotelu. Szyjka twarda, zamknięta, macica miękka czyli super Dostałam pozwolenie a nawet zalecenie ćwiczeń pilatesowych Za 4 tygodnie mam wizytę i pani dr obiecała podglądanie maluszka
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kochane
![]() dawno nie pisałam ale czytam Was regularnie i cieszę się że jest nas aż tyle. Właśnie skończyłam oglądać cudowny film - jeśli nie widziałyście to polecam gorąco ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mAZ4uvQx3tk kobiety w ciąży i porody w różnych częściach świata, w tle przepiękna muzyka. Na końcu jak zwykle poryczałam się ![]() u mnie 13 tydzień, na usg widziałam maluszka ale modela z niego nie bedzie tak się kręcił i wiercił że początkowo lekarz stwierdził, że to chłopiec ale szybko zmienił zdanie Za wcześnie jeszcze na takie wiadomości. Dzidzia ma 6,5cm, serducho bije jak dzwon, wiec następna wizyta za 5 tyg ![]() Zdrówka życzę dziewczynki, trzymajcie się ciepło ![]() I miłego oglądania
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja wlasnie wróciłam z pracy. Padam.
Twin - made usg nie jest szkodliwe bo to nie są naświetlania tylko dźwięki nie slyszalne dla ludzkiego ucha ktore odbijają się od np maluszka i wracaja. Więc możesz podglądać tylr razy ile będzie potrzeba. My też walentynek nie obchodzimy , moze TZ kupi mi kwiatuszki ![]() Super dziewczyny ze wizyty udane a maluszki rosna.:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2585 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Anaforko, nie potrafię nawet napisać, jak bardzo mi przykro!!! Cytat:
Cytat:
A teraz Tż pyta mnie, czy mam jakieś życzenia z okazji walentynek, bo chciałby mi kupic prezent ![]() Nie mam ostanio weny na pisanie, mam kiepski humor i nerwy o wszystko, może to hormony a może pogoda, bo ciagle leje no i wizyta teściowej się zbliża a to nastraja mnie jak płachta na byka ![]() Ugotowałam wczoraj rosół a dziś fasolkę po bretońsku i już obmyślam co nowego jutro, wypróbowałam też patent na połączenie awokado z pomidorem na kanapce i nie żałuję, dobre było. W sprawie tuńczyka, ja słyszałam od lekarza że można jeść nawet i 2 puszki w tygodniu, ale od dobrego producenta. Pozwalam sobie na tuńczyka od czasu do czasu, ale od początku ciąży zjadłam może ze 2-3 male puszki, bo wole ryby świeże, pieczone w piekarniku. |
|||
|
|
|
#2586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śluz zawsze miałam i nigdy lekarz mi nie mówił, że to źle. Natomiast bakterie nieliczne są ok ale ja miałam ich dużo. Ważne, co Ci mówi lekarz. Cytat:
Cytat:
Nie będę taka i dmuchnę trochę słońca do Was ![]() Fasolka po bretońsku
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam smaka na zupy cały czas, nic innego może dla mnie nie istnieć... Dzisiaj ugotowałam buraczkową mniam mniam
i surowke zrobiłam z pomidorów papryki cebuli i ogórków kiszonych chodziły za mną tez truskawki i dzis zjadłam ale nie było rewelacji nie ma to jak truskawki w sezonie....no i sok pomidorowy z "fortuny" poprostu nie mogę bez niego żyć :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-08 o 02:32 |
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
No ja tez jakos wole ostatnio jesc zupki, dzis w planach spagetti ale jutro zrobie pyszny rosolek mmmmm
![]() Dzis mialam dziwny sen, mialam dwa razy wiekszy brzuszek niz mam teraz czyli nie taki wielki i mama moja przygotowala mi łóżko na porod.. wokol niego stala cala rodzina, nawet dziadka tam widzialam i czekali az zaczne rodzic, mowilam mamie ze to dopiero poczatek ciazy, ze rodzic bede jak bede miala taaaki brzuch i przy tym jej pokazalam, a ona swoje ze mam lezec i czekac az zaczna mi sie skurcze.. niewiem co taki sen moze oznaczac. Ale kiedys sie obudzilam i opowiedzialam TZ to sie smialam z tego hihi ale musze przyznac ze lozko mialam fajne.. takie wielkie okragle.
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak odnośnie tego tuńczyka i ryb w ogóle. W książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane: "należy unikać mięsa rekina, miecznika, makreli królewskiej oraz ryby o nazwie tilefish, a także steków z tuńczyka. W mięsie dużych ryb jest bowiem duże stężenie metylu rtęci, substancji chemicznej szkodliwej dla rozwijającego się układu nerwowego płodu. Dotyczy to jednak częstego spożywania tych ryb (...). Powinnaś także ograniczyć - do około 20 dag (po przyrządzeniu) tygodniowo - spożycie tuńczyka z puszki". Potem jeszcze piszą, żeby nie jeść za dużo tego co ktoś złowił hobbystycznie, bo te hodowlane są mniej zanieczyszczone, oraz że bezpiecznie jest jeść ogółem ok. 40 dag przyrządzonej ryby tygodniowo - czyli na tym tle ten tuńczyk z puszki wcale tak źle nie wypada
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-02-08 o 08:34 |
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny. Jakie u Was brzuszki? Ja jestem teraz w 15 tygodniu i prawie po mnie nic nie widać (tzn. my z Mężem widzimy, niewtajemniczeni nie widzą
). Waga nadal ok +2kg. Oczywiście zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie OK. USG genetyczne miałam ponad 2 tyg. temu, teraz kolejna wizyta za 10 dni.
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was w tym pięknym słonecznym dniu.
Wyszłam ze szpitala. Uf! USG przed wyjściem wyszło ok. Bobas zdrowy. Oczywiście zapomniałam zapytać o wymiary maluszka. 17 lutego mam prywatną wizytę i może wtedy dowiemy się kto mieszka w brzuszku, na sprzęcie szpitalnym niestety się nie dało. Bóle nieco zelżały. Czuję się lepiej. Antybiotyki, globulki mam dalej kontynuować. W środę badania moczu i krwi i z nimi do gina. Rozpoczynamy dziś z Bąbelkiem 16 tydzień Nadrobię Was dziewczyny w wolnej chwili. Pozdrawiam i życzę spokojnego i przyjemnego weekendu.
|
#2593 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
moze to skutek tego, ze nie ciagnie mnie do slodyczy, bo wszystkiego innego sobie nie zaluje ![]() U nas na obiad bedzie dzis makaron z brokulem i ricotta, a oprocz tego planuje pieczone ziemniaki plus leczo. Jak starczy mi sily to na deser chetnie wszamalabym szarlotke
|
||
|
|
|
#2594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też 2 tyg temu mialam genet. Ale 10 .02 mam wizyte ale pewnie bez usg ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() Brawo za 16 tydz jestesmy na podobnym etapie ja mam tylko plus 5 dni:thumbup: Wam rowniez zycze spokojnego weekendu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo dużo się można z tych wątków dowiedzieć. Cytat:
odpoczywaj sobie A ja spędzam dziś dzień w kuchni robię pierożki z mięsem dla TŻ i ruskie dla mnie, tak za mną chodziły, a że dziś wolny dzień to będę sobie lepić. Później ciacho zrobię i sałatkę, bo jutro mamy gości. Lubię takie dni A poza tym to znów mnie przeziębienie dopadło, ale ratuję się syropem Prenalen i owockami. Przesiedzę weekend w domu i mam nadzieję, że mi przejdzie. Miłego dnia dziewczynki
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Na dworze taka piekna pogoda ze szkoda siedziec w domku, wiec mimo ze glowa boli, mdlosci i brak apetytu to wybieram sie z pieskiem na spacer .. jakbym mieszkala w domu to bym siedziala teraz na kocyku i rozkoszowalabym sie sloneczkiem.. pieknie.
Zuken ma idealna pogode na slub.
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie po spacerku, cudownie było
|
|
#2598 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Cytat:
Cytat:
Wczoraj nie miałam czasu się odezwać, ale nadrobiłam wszystko co napisałyście. Byłam wczoraj u gina po receptę i udało mi się go namówić żeby zobaczył czy wszystko w porządku. Niezbyt był chętny ale ostatecznie uległ mi i przyłożył głowicę dosłownie na 5 sekund. Pokazał mi bijące serduszko i zaznaczył że dzidziuś się rusza. Szkoda że tak ciężko mu zrozumieć że po tym co przeszłam denerwuję się bardziej niż powinnam.. Powiedzcie mi dziewczyny czy bierzecie duphaston? Ja biorę 3x1 i zastanawiam się jak długo jeszcze będę go brać? Kolejną wizytę na 21 lutego, to za dwa tygodnie i tyle chyba wytrzymam bez większych nerwów ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Byłam dziś z pieskiem u weterynarza i ze względu na piękną pogodę poszliśmy pieszo kilka kilometrów do pobliskiej wioski i pierwszy raz widziałam tak blisko sarny, dosłownie przebiegły kilka metrów przed nami. Do tej pory tak blisko widziałam tylko z samochodu. Pies stał jak wryty bo nie wiedział pewnie co to za dziwadła
|
|||
|
|
|
#2599 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj na obiad był: rosół z lany jajkiem (będzie jeszcze na jutro), a na drugie: piersi indyka, kasza jaglana i szpinak + kompot brzoskwiniowy ![]() Robiłam jeszcze dzisiaj sernik na zimno; sałatkę z selerem (ze słoiczka), rzodkiewki i zielonego ogórka z odrobiną majonezu. Do upieczenia mam przygotowane piersi kurczaka w przyprawie (upiekę w piekarniku pod przykryciem) i będą jeszcze frytki Czekamy na gości Dom posprzątany - z ogromną pomocą TŻ - sama bym nie ogarnęła wszystkiego.
|
|
#2600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, szczęście bo miałabym problem, pewnie szybko by nie wrócił. Musieliśmy zrobić standardowe szczepienia wścieklizna itp.Rozumiem że Twoja psinka to dziewczynka, mój to samiec, kundel, znajda- Kuba ![]() Teraz cały czas śpi, odsypia stres. Lekarz mówił żebym przez tydzień- półtora nie chodziła na długie spacery żeby nie miał okazji się rozchorować bo może być osłabiony, wielka szkoda bo ostatnio jak się ładnie zrobiło dużo chodzimy. |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój też jak jest w domu to tylko śpi, a na dworze diabeł w niego wstępuje ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Muszę wyjść z nim jeszcze na spacer tym razem krótki i zbieram się bo zaraz jedziemy z Tż do kina na Robocopa. Miłego wieczoru życzę
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie przy najbliższej okazji "uderzy ze zdwojoną siłą" Wyszło mi za niskie tsh, dostałam skierowanie do endokrynologa Czytałam natomiast na necie i wg kilku podanych tu norm to się w nich mieszczę, więc nie wiem, czy ta moja ginka dmucha na zimne, czy faktycznie coś jest nie teges ;/
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-02-08 o 18:27 |
|
|
|
|
#2605 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Jak wam minął tak piękny dzionek ? Ja dziś na uczelni byłam, więc dzięń szybko zleciał Zaliczonka do przodu Pierwszy rozdział pracy mgr zaliczony Ciekawe jak nasza koleżanka i jej wyjątkowy dzień Pogodę miała piękną, to i z pewnością ślub się udał ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
najważniejsze że maluszek zdrowy Gratki za 16 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
w tedy się uspokoję, jak chociaż z jeden mi przybędzie Zastanawiam się jak to mozliwe, że brzuszek już spory a mi kg lecą w dół , jakieś cuda ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Super że zobaczyłaś maluszka Mój lekarz przyznam że usg zawsze mi robi i bardzo długo...i nic nie mówi przy tym, że aż czasem się zastanawiam ...po czym pyta czy widziałam, dziecko...i czy wg mnie się ruszało, czasem to aż mnie zatyka , bo nie wiem czy on jaja sobie ze mnie jakieś robi ....Jednak prawda jest taka że dla nas to cudowne chwile, a dla nich kolejna pacjentka i dziecko...ale fakt jak za pieniążki to i wsparcie potrafią wykszesić...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-08 o 19:11 |
|||
|
|
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. U mnie też dziś spaghetti ![]() A tak w ogóle to jutro tato robi imieniny więc wczoraj upiekłam troszkę placusiów, dziś pospzrątaliśmy i uż mi się nic nie chce. Ide się kąpać i spać
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia poczekaj poczekaj zaraz będziesz plakac ze ci kg rosna
![]() A dzien minął super, byliśmy na spacerze w lesien A teraz odpoczywamy bo pizze robiliśmy z brokulem. W kauflandzie fajna promocja byla po 1.99 a ja uwielbiam je.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Dziś bardzo źle się czuję. Siedziałam na tronie.. i czuję się jakoś odwodniona a wodę piję jak głupia mam silne mdłości ( że mimo iż ani razu nie rzygałam podczas ciąży) to miska obok stoi łóżka, osłabiona jestem, głowa też pobolewa.. masakra jakaś
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz to jest inny rodzaj przytycia, który cieszy a zawsze miałam fioła na punkcie swojej wagi Mąż sie ze mnie śmieje, jak dumnie pokazuje mu ze mi gdzie nie gdzie przybywa To super że dzionek udany oby jutro też była taka piękna pogoda to wybiorę się na spacerek z kumpelą może bo mąż w pracy , dzionek ma ;( To pewnie pyszna była
|
|
|
|
|
#2610 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas to na slodko zupy sa bo ziemniaki z cebula na slono mi sie kojarza...Cytat:
Cytat:
![]() Duphaston biore, zobaczymy co powie gin po wizycie za tydzien. Miałam dziś USG genetyczne. Dzidziuś duży 67mm oczywiscie TP mi przesuneli o 5 dni na 17go...Na poczatku Ludzik tak szalal ze nie dalo sie nic zmierzyc a potem...poszedl spac ukladajac sie na boku z przechylona glowka i nie dalo sie zmierzyc przeziernosci karkowej. Nie udalo sie Szkraba obudzic, spal jak ja czyli jak kamien Ale w pozycji identycznej jak TŻ W koncu, jakos , w przyblizeniu niby wyszlo 1,5mm ale nie jest dokladnie bo dziecko bylo tak ulozone ze lekarz powiedzial iz nie da sie zmierzyc. Teraz nie wiem czy jak pojde do mojego gina poprosic o 2gie skierowanie lub isc prywatnie zmierzyc![]() Kosc nosowa widoczna pieknie. Doplacilismy 35zl i mamy 17minut nagrania, zrobilam chyba ze 40 zrzutow ekranu i mam bossssskie foty. Ale rączka z 5 paluszkami to hit Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-08 o 21:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

tak się kręcił i wiercił że początkowo lekarz stwierdził, że to chłopiec ale szybko zmienił zdanie 

Nie będę taka i dmuchnę trochę słońca do Was

za wizytę
Pewnie przy najbliższej okazji "uderzy ze zdwojoną siłą"