Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 08:02   #3631
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hmm za co???

kojarzy mi sie ewacia...
ja mam przyjaciólke z podkarpacia i kocham ją nad życie
Za informacje w sprawie smoczkow

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-08, 08:09   #3632
Agnieszka257
Raczkowanie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Nadrabiając

Papugo, mały nie jest niewyspany w ciągu dnia. Jak ma ochotę spać, to dość sprawnie usypia, raczej nie mam z tym problemu. Kłopot (dla mnie - dla niego raczej nie ) to to wybudzanie się w nocy co godzinę, dwie, trzy. Praktycznie w 98% mały woła o interwencję i na ogół idzie szybko - utulenie/napojenie/nakarmienie. Uwijamy się w 10-15 minut. Ale bywają też noce, że np od 2 do 4 nie śpi, bo sobie wkręci, że dookoła jest ciekawie i właśnie jest ekstra moment żeby się rozglądać - tak było dzisiaj

ja - wiesz co, chodzi o to, że w tej książce postawiono właśnie taką tezę, że to jest zachowanie kulturowe, robione instynktownie przez wszystkich rodziców i działa na wszystkie dzieci. Pewnie faktycznie niepotrzebnie tak w to uwierzyłam
Super, że znajomi zanegowali

tassia, dzięki za przypomnienie o tym pływaniu i naturalnym instynkcie do 6 miesiąca. Kurczę, bardzo bym się chciała uwinąć w tym czasie Oczywiście wypad to ekspedycja, bo do oddalonego miasta

dodinha, wszystkiego dobrego! Mam szczerą nadzieję, że maluszek z czasem się ustabilizuje i pozwoli mamie na dostrzeżenie kolorów Będzie dobrze i naprawdę w to wierzę, bo jedziemy na jednym wózku

Wygląda na to, że moje dziecko ma znów dzień na testowanie swojego głosu Wrzeszczy tak, że aż ściany chodzą Ale na szczęście tak pozytywnie, nie z rozpaczy
Tatuś chyba nie odeśpi nocki

Witam się z moim 5-miesięcznym synkiem!

Papuga, Snow, m.a.r.t.a - uściski również dla Waszych pociech z tego samego dnia

Gratulujemykla ski:

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja nie z podkarpacia, ale mój tz tak, wiec bywamy w Rze u teściów

My do rzeszowa jezdzimy na sklepy bo w mielcu to nic niema ciekawego,po zatym to tam rodziłam i z Mateuszem jeżdżę do lekarzy.Mogłam bym tam mieszkać
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:13   #3633
kaska87
Zakorzenienie

pospałam jeszcze do 7:45 Miki mnie obudził bo chciał jeść

zaraz zjem i idę do rodziców bo stary i tak śpi, wstanie pewnie ok 14 i na 16:00 znowu więc....

a dzisiaj na tvn o 20 sex w wielkim mieście 2

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:15   #3634
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a co do tej drzemki to ja tez tak zawsze chcialam zeby sie zdrzemnela jeszcze po poludniu ale jak probuje ją uspic to jest taki wrzask ze nie ma opcji zeby usnela, a znowu jak tej drzemki nie ma-bo prawie nigdy nie ma to mi ostatnie 3 godziny jęczy i placze i nic juz nie dziala, za to po kąpieli i jedzeniu o 19 pada jak mucha mi na ramieniu
Ja częściej spaceruje popołudniami. Czasem wychodzę dwa razy dziennie. Na spacerze mam spokój. Też zauważyłam, że Adaś popołudniu jest bardziej zmierzły.
Stary 2014-02-08, 08:16   #3635
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ahh te wspomnienia

dzięki za info
no właśnie u nas też z tą ręką ma problem. i jak jej pomagasz? poprawiasz rękę? Bo ja lekko 'popycham' za ramię i reszte daje radę sama, ale czasem to i rączkę jej muszę poprawić bo nie da rady jej postawić tam gdzie trzeba.

bajka, ale masz swiętowania i czas to prawda - gna jak szalony..

No jaha że wypada. Czemuż by nie?
Na plac zabaw może niekoniecznie ale na jakieś poważniejsze wyjście czemu nie? Nawet na spacer po rynku jak najbardziej. O ile czujesz się w takim stroju komfortowo bo ja np w szpilkach nie umiem zbyt długo wytzrymać, ale je uwielbiam i mam chyba z 15 par
Mamy zdecydowanie powinny o siebie dbać, żeby niszczyć stereotyp, że po dziecku się dziadzieje

Ja też. Tzn takie półkręcone i ich nie znosze i uparcie prostuje po każdym myciu

Nie, po dziecku się nie dziadzieje. Po prostu czasem jest się dziadem znaczy dziadówką z natury

Kaśka, dziś w Lidlu piżamy z myszką miki. Takie dla dorosłych.

Stary 2014-02-08, 08:21   #3636
kaska87
Zakorzenienie

Inwersja już nie kupuję takich piżam bo ostatnio TZ się pultał, że są antykoncepcyjne

mam zupkę z królikiem i się boję podać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-08 o 08:22
Stary 2014-02-08, 08:24   #3637
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to ja pierwsza dzisiaj nie mogę spać, Miki śpi
mój mnie chyba nie lubi bo mnie drapie a czasem bije z piąchy

ej! pisałam któreś, że każde drzwi się da zamknąć od środka wystarczy od strony domu włożyć klucz i delikatnie przekręcić
wiem ze tak mozna z kluczem ale ja nie chcialam go zamknac
wrocil o 2 30 ale nic wiecej nie napisze
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia
oczywiscie wroci do domu ale wysylam go do mamusi na przemyslenia bo nie mam sil na niego patrzec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:24   #3638
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja już nie kupuję takich piżam bo ostatnio TZ mnie się pultał, że są antykoncepcyjne

No ja innych nie mam.
Obecnie mam na sobie snoopiego
Lubię piżamy,a w innych jakoś się nie widzę

Stary 2014-02-08, 08:26   #3639
kaska87
Zakorzenienie

Inwersja ja ma hello kitty najwięcej, myszka miki, małpki i inne sexi stwory

Tasia co to on nawywijał on się pakuje, czy Ty?

Stary 2014-02-08, 08:27   #3640
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------

no wlasnie raz strasznie wrzeszczala i nie wiedzialam co juz robic i ją wsadzilam w srode do wozka o 17 i dawaj na spacer.Pol godzinki pospala ale mimo drzemki to do tej 19 dalej caly czas marudzila i tarła oczla
Ja wczoraj byłam na spacerze od ok16 do ok 18.
Stary 2014-02-08, 08:27   #3641
87czarna
Zakorzenienie

tassiaUuuuuu, gorrrrąco

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:36   #3642
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wogole to są tu jakies dziewczyny z podkarpacia?
Mam tam rodzinę. Rodzicę przyjadą z podkarpacia. My na wiosnę chcielibyśmy jechać, pokazać Adasia mojej babci.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam poruszyć taki temat.. mianowicie - czy matce wypada ubrać się tak by wyglądała sexi ? Nie mam na myśli wulgarnego ubioru rodem z nocnych klubów, ale np. mini do połowy ud, wysokie szpilki, wyraźniejszy makijaż.. co myślicie?
To zależy gdzie się wybiera. Jeśli do piaskownicy, to śmiesznie by tak wyglądała. A gdzie indziej, to jak najbardziej tak. Na spacery ja tak się raczej nie ubieram, bo mi niewygodnie. Często robię długie spacery.
Stary 2014-02-08, 08:40   #3643
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Inwersja ja ma hello kitty najwięcej, myszka miki, małpki i inne sexi stwory

Tasia co to on nawywijał on się pakuje, czy Ty?

No i mój mąż uważa, że snoopi jest ładny. Ale on sam lubi jakieś bajkowe motywy. Koszulka z papajem, krową i kurczakiem itd

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-08 o 09:25
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:44   #3644
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Dziewczyny chciałam poruszyć taki temat.. mianowicie - czy matce wypada ubrać się tak by wyglądała sexi ? Nie mam na myśli wulgarnego ubioru rodem z nocnych klubów, ale np. mini do połowy ud, wysokie szpilki, wyraźniejszy makijaż.. co myślicie?
No pewko, że to ok. Kobieta ma prawo być seksowna, zadbana i zrobiona - tylko wiadomo, że przesada - nawet jeśli to nie młoda mama - zawsze jest niepożądana

Wdg mnie kluczem jest tutaj kwestia wygody. Co z tego, że wyglądasz ekstra jak nie ma komfortu w funkcjonowaniu razem z dzieckiem.
Ja np prawie w ogóle nie noszę szpilek (miałam na Sylwestrach i na chrzcinach - i nie nosiłam wtedy dziecka na rękach, bo bałam się, że wypadku ). Ale sexy czasem lubię się zrobić. No i wtedy wpalam dekolt czy dżinsowe szorty.

Cytat:
Inwersja już nie kupuję takich piżam bo ostatnio TZ się pultał, że są antykoncepcyjne

To mój tż nie lubi jak kradnę mu do spania jego spodnie dresowe, które z resztą kiedyś sama mu kupiłam

Cytat:
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia
oczywiscie wroci do domu ale wysylam go do mamusi na przemyslenia bo nie mam sil na niego patrzec

Ojej.
Stary 2014-02-08, 08:44   #3645
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia

Widzę że mamy podobnie, u mnie też nigdy nie ma zmiłuj
TŻ się mnie wręcz chyba boi

Dzień dobry! u nas noc od 20.30 do 7 rano przespana cała teraz Bartek póki co leży cicho więc zobaczymy czy jeszcze pójdzie spać. To już czwarta taka noc pod rząd, może mu już tak zostanie?
Sto lat dla dzisiejszych solenizantow!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:48   #3646
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Przecież nadal jesteś kobietą. Dziecko nie zwalnia z dbania o siebie. Może jest mniej czasu, ale da się ogarnąć, chociaż mnie się ostatnio nie chce prostować włosów
Ja ostatnio też to rzadko robię. W niedzielę na basen, to odpada. Zimno jest, to na dwór ubieram czapkę. Ostatni raz wystroiłam się i włosy zrobione 15 stycznia. Wychodziliśmy na urodziny.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
na spacer gdzieś na miasto , z wózkiem

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

no nie do piaskownicy wiadomo że nie

ale np. na spacer na rynek, zjeść coś albo napić się na ogródkach

Bo ja osobiście chyba miałabym opory, choć wiem, że nie powinnam ich mieć
Ja bym tak się nie wystroiła, chyba, że to bardzo krótki spacer. Bardziej tak posiedzieć.
Stary 2014-02-08, 08:51   #3647
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wiesz co, mi mąż mówił że większość dzieci, które nie czworakują, to dzieci którym rodzice nieco przeszkadzają w ich naturalnym, fizjologicznym rozwoju, czyli to dzieci, które są sadzane, stawiane, prowadzane etc.
tzn mówi że zauważył taka zależność (na podstawie pacjentów w swojej firmie), że dzieci których rodzice się do tego przyznają z reguly nie czworakowały. oczywiście nie koniecznie odwrotnie, czyli rodzice moga rozwoju nie zaburzać a dziecko i tak nie czworakuje. tego się raczje nie przeskoczy ale warto pokazywać, ustawiać w czworakach
to nasz rehabilitant mówi dokładnie to samo, że jak dzieci nie czworakują to najczęściej przez rodziców

Cytat:
Dziewczyny wypowiedzcie sie co myslicie na ten temat.Dać smoczek czy nie? Czy nie jest na niego za pozno?Moja mała nigdy smoczka nie miała, nie chciała go a moze i by sie przyzwyczaila ale jakos jak wypluwała wiecej jej nie wsadzalam juz.
A teraz ma juz skonczone 4 miesiace i odkad jest juz samo mm to jakos chyba ma straszną potrzebe ssania bo za kazdym razem jak ją usypiam w ciągu dnia to strasznie ciumka i potrzebuje sie uspokoic i mamle koc albo otulaczek.W nocy tez jak sie przebudzi to ciumka koc.
Ale i tak najbradziej mnie martwi ze ostatnio w ciągu dnia NON STOP trzyma w buzi i mamle palec wskazujący.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

no niby nie chcialam byc teraz w ciazy ale jednak smutno
ja bym dała, ale on niekoniecznie może go chcieć, moje dziecie miało faze przez tydzien na smoczek a potem bee

Cytat:
Monie27 wyslij mi pw, toCię do listy dopisze

Beznadzieja tz sypia już tylko na kanapie u Edzika. Tak po prostu, przestał przychodzić że mną spać. Bo w nocy jak coś, to nie musi do młodego biec tylko jest obok szkoda, że nie ma takiego myślenia, że jak go nie widzę całe dnie, to chociaż noce moglibyśmy spędzać razem

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Ja się pytam na co mi taki mąż??
tez czasem w chwilach zlych zadaje sobie to pytanie, ale on mi nawet tak potrafi powiedziec że po co mi taki maż jak on jak ja wszystko ogarniam sama? Filip, auto, dom, praca że ja sobie bym dała rade ze wszystkim sama??

Cytat:

Kaska ja dałam i Filip lubi i nic mu po niej nie bylo

tassia widze że ostro
Stary 2014-02-08, 08:53   #3648
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też to rzadko robię. W niedzielę na basen, to odpada. Zimno jest, to na dwór ubieram czapkę. Ostatni raz wystroiłam się i włosy zrobione 15 stycznia. Wychodziliśmy na urodziny.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ja bym tak się nie wystroiła, chyba, że to bardzo krótki spacer. Bardziej tak posiedzieć.
A dlaczego nie? Co w tym złego? A jak byś nie miała dziecka to byś się wystroiła?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 08:55   #3649
kaska87
Zakorzenienie

dobra my z Mikim jedziemy do moich rodziców ale wezmę lapka

Stary 2014-02-08, 08:57   #3650
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
to nasz rehabilitant mówi dokładnie to samo, że jak dzieci nie czworakują to najczęściej przez rodziców

tez czasem w chwilach zlych zadaje sobie to pytanie, ale on mi nawet tak potrafi powiedziec że po co mi taki maż jak on jak ja wszystko ogarniam sama? Filip, auto, dom, praca że ja sobie bym dała rade ze wszystkim sama??\
Ja bym tu dodała non stop leżaczek albo łóżeczko, a przecież na podłodze dziecko ma dużo lepsze możliwości żeby się fizycznie rozwijać

Mój też tak gada

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:03   #3651
jo_asiek
Zadomowienie

dzień dobry! Szymuś postanowił wstać o 5, zjeść i się bawić (ale oczywiście nie sam, tylko ze mną), po 6 TŻ wziął go do łóżeczka żeby jeszcze trochę pospał i się zaczęła jazda. Musiałam wkroczyć do akcji, bo tak maleństwo płakało, że TŻta bezradność ogarnęła. Po 20 minutach Szymek usnął, a po kolejnych 15 obudził się z krzykiem. Chwilę przed 8 zasnął, a ja mam czas dla siebie.

Taaaa... pisząc do wyżej akurat się obudził

czaszka ja bym smoka chyba spróbowała. U nas smoczek dużo pomaga

Cytat:
Ja na szczęście nie muszę prostować bo prostszych się już chyba nie da mieć
zazdroszczę trochę, bo ja prostować muszę. Teraz trochę rzadziej, bo mi czasu brakuje i mocno włosy wypadają, więc chodzę w związanych (wtedy tylko grzywkę i z przodu trochę wyprostuję). Przed ciążą to dzień w dzień prostownica była w użyciu, bo bez niej to taka szopa na głowie, że szok.

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, podczytuje juz od kilku dni i udalo mi sie w koncu przeczytac caly watek szkoda ze tak pozno was odkrylam ale pozwolicie ze sie przylacze moj najwiekszy skarb urodzil sie 3 wrzesnia Izabela 59cm i 3800g sn. Jutro postaram sie napisac wiecej) witam serdecznie wszystkie mamusie

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
witaj

Cytat:

Beznadzieja tz sypia już tylko na kanapie u Edzika. Tak po prostu, przestał przychodzić że mną spać. Bo w nocy jak coś, to nie musi do młodego biec tylko jest obok szkoda, że nie ma takiego myślenia, że jak go nie widzę całe dnie, to chociaż noce moglibyśmy spędzać razem

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Ja się pytam na co mi taki mąż??
kurde, pogadaj z nim! Toć tak nie może być. Przecież poza byciem matką jesteś też kobietą i potrzebujesz swojego męża

Cytat:
wrocil ale zamknelam drzwi od srodka
i polazl gdzies
w ogole to nie wiedzialam ze da sie tak ze on nie noze kluczem otworzyc
ale sie udalo
a ze karmilam Macka to trudno
taka karma

też kilka razy tak zrobiłam miał pecha

Cytat:
doskonale wiedzial ze to sie tak skonczy bo tydzien temu sie spoznil dwie godziny
moze chora jestem
ale mial byc o 12. a nie o 1 40
wiec dla mnie nie ma dyskusji
i tel ma nadal wylaczony a jak wychodzil to prosilam zeby byl pod tel
ehhh chlopy

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
no ja Ci się wcale nie dziwię, że się wkurzyłaś. Mnie to w takich sytuacjach roznosi normalnie. Faceci

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kaśka ile bym dała, żeby przespać ciągiem min 6 godz.
U mnie standardowo pobudki o 12, 3, 4 i 6, a oprócz tego ciągłe bieganie i wsadzanie smoczka także jestem nie wyspana.
Dodinha a jak u Ciebie?

ojj

Cytat:

Papuga, Snow, m.a.r.t.a - uściski również dla Waszych pociech z tego samego dnia
wszystkiego naj dla dzieciaczków i gratki za skończone miesiące

kurde, znów pocytowałam i nie ma : papuga co do ubrania w kieckę i szpilki to jak najbardziej, z tym że tak jak dziewczyny pisały nie na plac zabaw czy do piaskownicy z dzieckiem A co do Szymka, to generalnie jest ok na ćwiczeniach, nawet mu się podoba na początku. Później jest coraz gorzej, bo po prostu jest zmęczony. Niektóre ćwiczenia sprawiają mu trudność i wtedy stęka i popłakuje i walczy, żeby zmienić pozycję, ale i tak jest bardzo dzielny.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:06   #3652
monie27
Raczkowanie

Dzień Dobry wszystkim
Napisze jak to było u nas. O maleństwo staraliśmy się bardzo długo i bezskutecznie w pażdzierniku 2011 poronilam i od tej pory to juz istny koszmar wszędzie na około dzieciaczki a u nas nic. strasznie przezywalam kazdy @ to był płacz- a mialam jak w zegarku :/. Bardzo dobrze zrobilo mi pójście do pracy, bo przestałam już tak obsesyjnie myśleć i ciut po Bozym Narodzeniu a jeszcze przed Sylwestrem nie mam @ , od razu test i dwie kreski radość ogromna pomieszana z lękiem i obawami aby było dobrze. Na szczęście ciążę zniosłam książkowa czułam się idealnie ( nie miałam nawet mdlosci). Momentami miałam ochotę tylko udusić mojego tża bo był wprost nadopiekuńczy Termin miałam na koniec sierpnia a Izabelka pojawiła się 3 września 2013 a wraz z nia milość nie do opisania...
monie27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:09   #3653
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
No cóż, piżamy mego męża uważam, że są gorsze.. te przynajmniej są słodkie. W sensie uważam, że każde męskie piżamy są jak antygwalty.
No i mój mąż uważa, że snoopi jest ładny, ale on ma gdzieś harce ze mną. Coś jak u Bajki.

Ej nie no u mnie tak nie jest ze ma gdzies. Ostatnio nawet mnie zaskoczyl ogolnie moj maz nie jest typem inicjatora aczkolwiek jak sie mu zdarzy to jest to do zapamietania na lata ale mi nie odmawia jak sie przymilam.

Tassia zyleta z ciebie

Matall dlatego wole tryb pracy mojego meza. Przerabialismy to co wy teraz i byla jedna wielka masakra. Bylam tak cholernie sfrustrowana ze pojawiała sie klotnia za klotnia i ciagle mialam pretensje o to ze go wiecznie nie ma.

Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:19   #3654
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadrabiając

Papugo, mały nie jest niewyspany w ciągu dnia. Jak ma ochotę spać, to dość sprawnie usypia, raczej nie mam z tym problemu. Kłopot (dla mnie - dla niego raczej nie ) to to wybudzanie się w nocy co godzinę, dwie, trzy. Praktycznie w 98% mały woła o interwencję i na ogół idzie szybko - utulenie/napojenie/nakarmienie. Uwijamy się w 10-15 minut. Ale bywają też noce, że np od 2 do 4 nie śpi, bo sobie wkręci, że dookoła jest ciekawie i właśnie jest ekstra moment żeby się rozglądać - tak było dzisiaj

ja - wiesz co, chodzi o to, że w tej książce postawiono właśnie taką tezę, że to jest zachowanie kulturowe, robione instynktownie przez wszystkich rodziców i działa na wszystkie dzieci. Pewnie faktycznie niepotrzebnie tak w to uwierzyłam
Super, że znajomi zanegowali

tassia, dzięki za przypomnienie o tym pływaniu i naturalnym instynkcie do 6 miesiąca. Kurczę, bardzo bym się chciała uwinąć w tym czasie Oczywiście wypad to ekspedycja, bo do oddalonego miasta

dodinha, wszystkiego dobrego! Mam szczerą nadzieję, że maluszek z czasem się ustabilizuje i pozwoli mamie na dostrzeżenie kolorów Będzie dobrze i naprawdę w to wierzę, bo jedziemy na jednym wózku

Wygląda na to, że moje dziecko ma znów dzień na testowanie swojego głosu Wrzeszczy tak, że aż ściany chodzą Ale na szczęście tak pozytywnie, nie z rozpaczy
Tatuś chyba nie odeśpi nocki

Dziękuję bardzo za życzenia i pocieszenie.Nic innego jak wierzyć w zmianę naszych dzieci nam nie zostaje,bo walczyć chyba nie ma sensu.Gratuluję pięciu miesięcy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-08, 09:19   #3655
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, znów jestem kilka stron do tyłu
Nie udało się wczoraj załatwić becikowego, zostawilismy część dokumentów, potem udało się resztę załatwić i mąż w poniedziałek dowiezie. Mam nadzieję, że bedzie komplet.
Wieczorem przyjechalismy do moich rodziców, niby mam zamiar zostać z dziećmi na cały tydzień, ale juz myślę jak się z tego wymiksowac zeby rodzicom nie bylo przykro. Jestesmy tu bardzo często, zawsze bardzo chętnie zostawałam na kilka dni a teraz już bym chciała wracać do siebie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
tak jak wyżej pisałam to by nie przeszło ze mną :/ nie dałabym się tknąć...a moja nie je regularnie co 3 - 4 godziny wiec musiałabym nie ratować mm a ona nie zawsze chce, ostatnio mi zrobila taka awanture ze nie wiem głodna była niesamowicie i nie chciała tknąć mm i tylko cyc ją ratował wiec nie mam gwarancji ze będzie mi chciała zjeść mm ehhh...
kilka dziewczyn pisało, że jednak można znieczulenie, więc może moja dentystka jest niedouczona albo ma jakies starego typu jesli cię boli ząb to może dopytaj u swojej

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Idziemy za ciosem, zapisałam Natkę na zajęcia basenowe na przyszłą niedzielę. Niestety mój mąż będzie musiał założyc obcisłe kąpielówki (a on w ogóle takich nie ma, bo nie znosi, zawsze ma takie surferskie szorty)- jak mu o tym powiedziałam,to się załamał
super my chcieliśbyśmy gdzieś za miesiąc
mój mąż też nienawidzi obcisłych kąpielówek i zawsze jak chodziliśmy na basen z Dawidem to zakąłdał szorty i nikt go na szczęście nie wygonił

Cytat:
U nas jest specjalna szatnia rodzinna z przewijakami i wszystkim dla dzieci, jedna osoba wchodzi pływać, a druga może do szatni przebrać dziecko i wejść popatrzeć Sama raz próbowałam wszystko ogarnąć i to była MASAKRA, nawet z jednym dzieckiem, z dwójką sama na basen bym nigdy nie poszła
zgadzam się, u nas na tych basenach na których byłam nie było takich specjalnych szatni, ale ja sama z dwulatkiem to jakaś masakra jak miałam drugą osobę, męża albo siostrę, to najpierw ogarniałam dziecko, przekazywałam tej osobie i dopiero ogarniałam siebie, z dwójką to w ogóle ciężko mi sobie to wyobrazić

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,tak się zastanawiam,czy to możliwe,że moje mleko się rozrzedza,bo piję dużo wody,zwłaszcza po południu i dlatego mała sie nie najada,bo nie jest wystarczająco sycące na wieczór?
to raczej tak nie działa
i wiedzę, że się zastanawiasz nad podaniem mm na noc, to Ci napiszę że u nas raz tak wypadło że dostał mm po kąpieli i nic to nie zmienilo, budził się tak samo jak po piersi

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
http://www.wykop.pl/link/1810562/rew...skimi-w-soczi/

czy was też wzrusza ta reklama?

A mój mąż, zapalony sportowiec, który chce też Tuśkę uczyć sportu to już w ogóle się rozkleił
no i sobie popłakałam z rana

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
A i moje kochane dziecko pierwszy raz przekręciło się z plecków na brzuszek . Walczył dzielnie i w końcu mu się udało . A tak się tym ucieszyłam że mój zabawny mąż chciał mi pampersa dać abym z radości nie popuściła
brawo

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:21   #3656
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Kaśka ile bym dała, żeby przespać ciągiem min 6 godz.
U mnie standardowo pobudki o 12, 3, 4 i 6, a oprócz tego ciągłe bieganie i wsadzanie smoczka także jestem nie wyspana.
Dodinha a jak u Ciebie?

U mnie standard,czyli częste pobudki,noc jak co noc

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-08, 09:29   #3657
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ej nie no u mnie tak nie jest ze ma gdzies. Ostatnio nawet mnie zaskoczyl ogolnie moj maz nie jest typem inicjatora aczkolwiek jak sie mu zdarzy to jest to do zapamietania na lata ale mi nie odmawia jak sie przymilam.

Tassia zyleta z ciebie

Matall dlatego wole tryb pracy mojego meza. Przerabialismy to co wy teraz i byla jedna wielka masakra. Bylam tak cholernie sfrustrowana ze pojawiała sie klotnia za klotnia i ciagle mialam pretensje o to ze go wiecznie nie ma.

No mój też typem inicjatora nie jest. Ale ja też nie jestem. Ta sama data urodzenia zobowiązuje.
Z resztą ostatnio to akurat najmniejszy problem. Jakoś się tak ogólnie porąbało.

Stary 2014-02-08, 09:32   #3658
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Wyspanam, dziecię me spało od 19.30 do 7.30, szama i spanko do 9

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Widziałyście jakie fajne rzeczy dla maluszków będą od poniedziałku w Lidlu???
Pewnie wadziłyście...
nie widziałam,ale zobaczę skoro tak mówisz

Cytat:
a gdzie mieszka Twoja przyjaciolka?
noo Ewacia z Jasła, to 60km ode mnie
i chyba Larysa ma w opisie ze jest z poludnia nie?

i chyba jednak tak zrobie ze dam smoka i zobaczymy jak to bedzie
ja jestem z południa,ale z innego południa:P

Cytat:
poprostu maja drogie kredyty hipoteczne, ale z drugiej strony wieksza mozliwosc uzyskania kredytu. moj maz jest na dzialalnosci, na ryczalcie i tez musimy znalezc taki bank ktory uwzglednia ryczalt najlepiej jak sie tylko da. dzisiaj dostalam info ze np polecany mi DB odpada bo w dupie maja ryczaltowcow i zostaje wlasnie getin w ktorym napewno kredyt dostaniemy albo Bre. do zadnego niestety nie jestem przekonana.

gratulacje za tak dlugi sen
do tego firma nierzetelna, naciągają klientów... no ale ogólnie niezły tam mobbing i cisnienie, to pewnie dlatego
ryczałt?A BZ WBK?pamiętam,że dawałam gotówki na ryczałt, może hipki tez dają?nie pamiętam tego

Cytat:
No pewka Może nie nachalnie krótka mini,ale tak to jal najbardziej Jesteś młoda, zgrabna to co tu ukrywasz? Ja już stara i pomarszczona,mini nie dla mnie,ale szpile noszę

Cytat:
dużo ludzi mówiło mi "ciesz się , że Antek nie chce smoczka bo to zło", a ja uważam, że wręcz przeciwnie, wolałabym dać mojemu dziecku smoczek by spokojnie spał niż przystawiać do piersi za każdym razem gdy się przebudzi by znowu zasnął, to czasem męczące
różne są sytuacje,czasem smoczek to jednak mniejsze zło.

Cytat:
musiałam Mikiego przesunąć bo śpi ze mną i zajął 70% łóżka

mam pytanie, czy Wasze dzieci też zaczęły Wam tak mocno łapać cyca, kurcze on jak był noworodkiem to mnie tak nie bolało, a teraz czasem tak chapnie, karmiłam go o 20:30 i do teraz czuję

Papuga zazdroszczę włosów- ja ma kręcone
nie,ale! Ostatnio tylko na początku daję nakładkę a potem bez i jakoś sobie radzimy

Cytat:
a czy wasze dzieci smyraja sie po uszkach podczas karmienia? jak Amelka je to reka automatycznie wedruje ku uszku i sie po nim mizia
tak. i ciągnie się też za włosy

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, podczytuje juz od kilku dni i udalo mi sie w koncu przeczytac caly watek szkoda ze tak pozno was odkrylam ale pozwolicie ze sie przylacze moj najwiekszy skarb urodzil sie 3 wrzesnia Izabela 59cm i 3800g sn. Jutro postaram sie napisac wiecej) witam serdecznie wszystkie mamusie

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
Cześć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 09:34   #3659
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A dlaczego nie? Co w tym złego? A jak byś nie miała dziecka to byś się wystroiła?
Też raczej nie, bo niewygodnie. Na krótkie wyjście, do konkretnego miejsca tak, czy autem. Na dłuższe spacery się nie stroję.
Stary 2014-02-08, 09:46   #3660
your Angel
czyli Endżi

Dziękuję za graty kochane

Chyba dziś z tej okazji wystroję i siebie i dziecko w koszule w kratę

dodinha, jasne, spróbować możesz. U mnie mm specjalnie nie podziałało, było to samo.
Ale włączyłam teraz niedawno kaszkę na kolację. Wymiennie - raz mannę, raz ryżową. Powolutku zwiększam ilość i wczoraj było 2/3 porcji (czyli 3 łyżki stołowe kaszki), do tego herbatka na popicie i na tym planowałam zakończyć, ale mały patrzał na mnie pytająco gdzie jego cycek więc dałam jeszcze pociumkać. I tak jak miałam ostatnio zawsze pobudkę po 2 godzinach od karmienia, tak dziś w końcu były już 4 godziny.
Po kaszce koniecznie musi coś wypić, bo go suszy i po 2 godzinach jest ryk z pragnienia.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości