|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Cytat:
Cytat:
Na gardełko polecam ciepłe mleko z miodem. Nawilża i niweluje ból, choć na troszkę.Cytat:
Zazdroszczę kijków, nienawidzę zimna, ale chętnie bym pochodziła. Może na wiosnę też sobie sprawie ale na początku będą to rolki |
|||
|
|
|
|
#3632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
Ja też chcę przepis na te kokosowe smakołyki Jeździliśmy dziś cały dzień za płytkami do łazienki, wybraliśmy konkretną kolekcję i teraz mamy problem bo znaleźliśmy dwa sklepy w jednym droższe ale do tego jest projekt, w drugim same płytki ale dużo tańsze myślałam że łatwiej nam to pójdzie....Jeżeli chodzi o dietę to się dzisiaj w miarę trzymam . Zabrałam do Lublina drożdżóweczkę i tym samym uchroniłam się od zjedzenia kebaba . W końcu zrobiłam zakupy i dziś na kolację jem tuńczyka Pasowało by odnotować jutro jakiś spadek, choćby tyci, tyci
|
|
#3634 |
|
Przyczajenie
|
Jak narazie udaje mi się juz od tygodnia nie jadłam słodyczy
a zawsze tabliczka czekolady musiała być zamiast słodyczy jem owoce . Na początku ćwiczeń miałam straszne zakwasy ale już o wiele wiele lepiej . Zaczełam jeść sńiadania a skończyłam podjadać w nocy ale tydzien wysiłku a waga taka sama ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- macie jakieś pomysł co by można było kupić facetowi na walentynki ?? Boże nie mam pojęcia jest strasznie wybredny to co mi się spodobało spytałam ukratkiem czy fajne jest to zawsze słysze , że to złe to nie dobre a nie chcem kupić czegoś z czego bedzie niezadowolony pomuście |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pij dużo płynów jak chcesz to napisz nam twój jadłospis dzisiejszy może jesz coś co przeszkadza w zrzucaniu wagi a wydaje się że nie powinno....A co do prezentu to może: rękawiczki, jak pali to jakaś fajna zapalniczka, może jakiś sweterek albo bluza, może jakieś Twoje zdjęcie w ramce.... Mój mąż najbardziej był zadowolony jak zamówiłam mu kubek na którym pod wpływem gorącego napoju pojawiały się zdjęcia moje i naszej córeczki, dostał go 3 lata temu i do tej pory pije tylko z niego
|
|
|
#3636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Konwalia dam przepis dam..jak bede miała chwile kiedy to odpisze albo polece wam ksiązke może gdzies dostaniecei..sa w niej superowe ciastka..inne niz wszystkie..ksiązka sie nazywa "Ciasteczka" z serii Vademecum konesera..warto ją miec ja kserowałam..od siostry. A u mnie jutro bedzie wzrost wagi..bo pomimo starań waga przed@ idzie do góry..ale nie czuje się tak opuchnięta jak zawsze przed @ miesiąc temu. Dziewczyny a szczególnie Konwalia dzięki za ten pomysł z ćwiczeniami w domu z chodakowską..może kiedys o niejk słyszałam ale nie pomyslałam zeby znia cwiczyc w domu przed kompem. Dzisiaj ćwiczyłam z nią 1/2 godziny i ledwo co stałam..rewelacja na pewno skuteczne..a ćwiczyłayscie te cwiczenia na jędrną pupe brazylijską? Naprawdę rewelką..ćwicze od dzisiaj z Panią chodakowska i z kijkami..jak pogoda pozwoli..pozdrawiam wszystkich ćwiczących.
|
|
|
#3637 |
|
Przyczajenie
|
Świetny pomysł z tym kubkiem gdzie moge go kupic ??
. Co do ćwiczeń to ćwicze z chodakowską w dzien a o 19 Z Mel B 20 minutowy trening całego ciała . Co do diety to nie mam zadnej jem dalej to co lubie tylko nie jem tłustego ani smażonego moj jadłospis na dziś to :pierwsze śniadanie zdjadłam 2 duże jabłka a na objad kasza gryczana z drobiem GOTOWANYM i ogorkiem kiszonym i to tyle od kąd dziennie jem mniej odrzuca mnie od kawy . Pije dużo mleka ok 4 , 5 litra dziennie dzięki czemu oszukuje żałądek |
|
|
|
|
#3638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Jakbyś sie zdecydowała to mam kilka ramek w png. takich specjalnych na taki kubeczek , wiec mogłabym Ci zdjecia podłożyć, no chyba że sama potrafisz ....A co do twojego jadłospisu, to nie pij tyle mleka Jedz sniadania konkretne,np. owsianka na mleku albo jakieś kanapeczki na chlebie razowym, a na drugie sniadania polecam owoce, jogurty z owocami.... obiadek masz jak najbardziej dietetyczny a kolacje postaraj się jeść takie bez węglowodanów czyli jajka, twaróg, serek wiejski, warzywa, moze byc mięsko drobiowe i ryby....Takie moje zdanie a i dodam że 4 litry mleka tego 0,5 % to ok. 1600 kcal....
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-02-07 o 20:35 |
||
|
|
|
|
#3639 |
|
Raczkowanie
|
Oj . Widzę dyskusje walentynkowe. ja tez nie mam pomysły na prezent, chyba kupie nowa wodę toaletowa dla Męża , bardzo mi się podoba jej zapach, a lubię jak mój facet ładnie pachnie czyli to będzie też prezent dla mnie
.byłam dzis na spotkaniu klubu kreatywnych mam i zrobiłam kolczyki wrzucam foto tylko wyszły jakieś niewyrażne. Dieta ok tylko płynów mało , ale jeszcze postaram sie uzupełnić.Monia musisz jeśc 5x dziennie w małych porcjach .Jak będziesz jadła tylko 2 posiłki to rezultaty nie beda oszałamijace i z nauka cienko .Rano musisz dać zastrzyk energi więc jeśli lubisz mleko to musli z mlekiem beda ok. To da kopa twojemu mózgowi do pracy. A taka ilość wypijanego mleka też ma sporo kalorii. Jedz wieczorem produkty białkowe( jogurty). Uczysz sie i musisz miec energie do nauki( odezwała sie we mnie mamuska maturzystów ). Konwalia masz racje błedne podejście Moniczko do tematu , to nie tylko ilość, ale jakość ma znaczenie
Edytowane przez Wioletta 098 Czas edycji: 2014-02-07 o 20:44 |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Przyczajenie
|
i teraz sie załamałam zawsze myślałam , że mleko jest zdrowe , mogłabym je pic cały dzień . A co do tylu dań to jem już 2 razy dziennie . Siostra ma konto na allegro powiedziała , że mi zamowi też jej się bardzo spodobał ten pomysł z tym kubkiem .---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Śliczne koczyki no tak co do 5 posiłków to troche trudno spróbuje może mi się uda wcześniej nie jadłam śniadań ani objadów bo rano nic nie chce mi przejsc przez gardło za to w nocy mam wielki apetyt ale od kiedy powiedzialam sobie , że chcem schudnąc zaczełam jesć śniadanie ale jedno bo wiecej nie moge sprobuje jeśc 5 posików najbardziej bedzie trudno zrobic to rano---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
To się nazywa TALENT ![]()
|
|
|
|
|
|
#3641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już miesiąc na diecie ![]() Dziękuję dziewczyny za wsparcie, możność wygadania się i dobre rady Łącznie za mną 8 kg... czego niestety wcale nie widać (bo w brzuszku nadal tyle samo cm ). 4 kg straciłam z Wami na najlepszym wątku "odchudzającym" Wioletko! Jaka z Ciebie kreatywna mama! Prześliczne kolczyki, cudo po prostu ♥ Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-07 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#3642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie tez kiedyś 5 posiłków było nie do pomyślenia a teraz co dwie godziny bym jadła, także to kwestia przyzwyczajenia.... A mleko jest zdrowe ale w odpowiednich ilościach, dieta ma być zróżnicowana a nie monotonna....rano szklanka mleka, wieczorem szklanka mleka jak najbardziej ale nie więcej i nie co dziennie ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
świetne kolczyki, też kiedyś tworzyłam takie rękodzieła ale gdy Lenka podrosła spodobało jej się to za bardzo i musiałam zamknąc interes ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
teraz już będzie z górki 8 kg, to już dużo
|
|
|
#3643 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje za wsparcie i porady
Słyszałam że jedząc kwaśnie zupy mozna też szybko zejsc z wagi kupiłam przepis gdzie jest podana ta zupa i wypowiada się jedna pani , żejadła ją kilkanaście razy dziennie przez tydzień i były wielkie efekty teraz pytanie czy to prawda ?? może ktoś z was wie coś o tym ?? jutro ją zrobie może faktycznie coś w tym jest .---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- cieszę się , że moge się kogoś poradzić spytac bo w domu nie ma mowy tata w żartach ciągle śmiejąc się mowi , że tłuszczyk mi się odkłada . Strasznie zawracam głowe ale mam jeszcze wielki problem i kompletnie nie wiem cco robić mam dopiero 20 lat a mam straszne roztępy na boczkach i piersiach a nie byłam w ciązy a to przez to , że gwałtownie przytyłam choć też nie mam pojęcia dlaczego codziennie robilam to co zawsze a waga skoczyła w gore . Można się jakoś pozbyć bo widzę , że jest tu dużo pań , ktore maja swoje pociechy moze maja jakieś złote rady??
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Słuchajcie dziewczyny , na rozstępy nie ma żadnych sposobów, jak już są to zawsze bedą, można jedynie zmniejszyć ich widoczność stosując różne kremy i ćwicząc.... Dziś dzień ważenia moj wynik to - 0.7kg, czyli na wadze 67.6
|
|
#3646 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() coraz lepiej ci idzie . Czyli dopiero jak uda mi się pozbyć nie miłych gości ( chodzi o tłuszczyk ) to wtedy nie będą takie widoczne te roztepy . Myślałam , że są jakieś domowe sposoby bo te kremy to tylko szkoda pieniędzy nie dość , że drogie to nic nie daja probowałam tylko 2 nie wiem jak z reszta . Dziś pije samą wode bez mleka aaa rano zjadłam musli było ciężko ale dałam rade .![]()
|
|
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli chciany spadek odnotowanyCytat:
Waga pokazała 85,6 kg |
||
|
|
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, a u mnie +0, 3 , ale zero ćwiczeń, zero diety tyle że słodyczy nie jem .. a w dodatku Ada przeziębiona, w nocy nawet nie gasze małej lampki bo co chwile ją katar krztusi przebudza się.. ściagac kataru nie chce.. normalnie mam dość :/
Konwalia pochwal się jakie płytki wybraliście?? a te z projektem to casto.ramie?? bo u nas tak jest, że jak kupisz u nich płytki to projekt za darmo.
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do ćwiczeń to pamietam jak mnie zawsze motywowałaś do skalpela może znowu byś zaczeła?bo mi samej jakoś cięęężko...W castoramie też robią projekty? Pytalismy w obi i tam nie robią wiec myślałam że w tych sieciówkach wszedzie też tego nie robią.... byliśmy tylko w Salonice, niewiem czy kojażysz, ale w poniedziałek przejedziemy się jeszcze po kilku salonach, może znajdziemy coś podobnego... Wstawiam zdjęcia wybranych płytek, bo aranżacja producenta jest do du....y Izdjecia gotowych wizualizacji ktore przedstawiają łazienkę która mi się podoba....
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:11 |
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze te dwie
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Mam problem z ich wstawieniem
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:11 |
|
|
|
|
#3653 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na wadze pokazuje dzisiaj 90 kg czyli jednak troszkę do przodu , poćwiczone w tym tygodniu 2 razy. U nas śliczna pogoda oby już tak było zawsze
![]() Konwalia śliczne kafelki i śliczny projekt łazienki Edytowane przez maudy Czas edycji: 2014-02-08 o 11:51 |
|
|
|
|
#3654 |
|
Przyczajenie
|
cięzki trening za soba
i drugie śniadania same owoce . Pogoda jest przepiękna aż nie chce się siedzieć w domku ide z moim ukochanym na spacerek bo szkoda nie skorzystać z takiej pogody a spacerek na świeżym powietrzu dobrze mi zrobi w końcu trzeba się dotlenic . Mój chrześniak zrobił dziś ze mną pierwsze kroki zaczął chodzić ale jeszcze upada to takie cudowne przeżycie .
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Melduję dzisiejszą wagę jest 75.6 czyli 0.6 kg mniej niz w zeszłym tyg. Ćwiczenia 3x. Gratulacje za spadki. Loca
, wiosna idzie.W czwartek spadek był większy bo waga pokazywała 75,2 ale jestem na lekach(grypsko) i to zapewne ma wpływ na wagę. Ważne ,że w dół .Uciekam do garów, zajrzę pózniej |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
rewelacja teraz bedzie mieć pani piękna łazienke moim zdaniem brakuje paru kwiatków wzorkow w kształcie kwaitkow ale bez tego pieknie bedzie . Mi się strasznie podoba jak w łazience są motywy morskie ![]() |
|
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też chciałby kwiatki w łazience, i dlatego ich nie bedzie hehe... ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
idziemy pełną parą na tą wiosnę hehe, bez kitu za oknem wiosennie aż chce się żyć ahhhh ....posiedziałabym z kawką na tarasie, ale za zimno i nie mam tarasu :-( . Kuruj się ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Brawo za ćwiczenia i wagę też
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny na rozstępy..ćwiczenia Chodakowskiej jak najbardziej wskazane..ćwiczmy razem jej ćwiczenia i zobaczymy..do tego dieta ruch na wiosne i efekty beda w lecie widoczne..ĆWICZENIA NA YOU TUBIE cz.I<II<III itd. Ja wczoraj zrobiłam chyba 4 części a dzis mnie wszystko boli. Ale czuję ze działają.
U mnie waga jak tydzien temu..77,400 kg wiec rewelacji nie ma..ale mysle ze po @ nardobie spadki. Zapowiadam sobie tydzien z kijkami i chodakowską..ale nie wiem jak bedzie jak bedzie@. Gratuluję pięknych spadków. Miłego odpoczywania w weekend wszystkim życze.
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj nic nie piekłam, więc żeby nie było że odwykłam dzis wam przedstawiam tarte jabłkowo-budyniową
![]() ![]() ciekawe jaki rachunek za prad mi przyjdzie ...![]() tarta: Ciasto: 150g. maki (pół na pół zwykła i razowa) 75g. margaryny 2 żółtka łyzeczka cukru waniliowego łyżeczka słodziku szczypta soli Zagnieść i wyłożyć formę. Zapiec 10 min. w 180st. 3 Jabłka pokroić w plasterki i wyłożyć na podpieczone ciasto. budyń ugotować wg. przepisu na opakowaniu oczywiście mniej cukru, i część zastapić słodzikiem. Gorący wylać na jabłka. Zrobić kruszonkę z margaryny, maki razowej i słodzika i posypać. Piec 40 min.
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
Piękna ta łazienka.. tez myslałam o czerwieniach, ale trochę boję się że mi się szybko opatrzy taki zdecydowany kolor, a nieststy płytki to nie ściana, że można przemalować
.. więc raczej postawie na brązy i beże, ewentualnie szarości. W takich można zmienić dodatki i łazienka nabiera innego charakteru. Białe też mi sie podobają, tyle że teraz mam w swojej białą podłoge i każdy pyłek, krople, włos wiać :/.. Zresztą sama nie wiem, tyle rzeczy mi się podoba, że jak przyjdzie do konkretnego wyboru to bede miała problem wklejam zdjęcia łazienek z netu, kótre mi się podobaja ![]() A co do tego skalpela to już sie zbieram drugi tydzień
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

przecież ja innych nie jem hehe 
Na gardełko polecam ciepłe mleko z miodem. Nawilża i niweluje ból, choć na troszkę.
Zazdroszczę kijków, nienawidzę zimna, ale chętnie bym pochodziła. Może na wiosnę też sobie sprawie 

). Konwalia masz racje błedne podejście Moniczko do tematu , to nie tylko ilość, ale jakość ma znaczenie

Łącznie za mną 8 kg... czego niestety wcale nie widać
, wiosna idzie.W czwartek spadek był większy bo waga pokazywała 75,2 ale jestem na lekach(grypsko) i to zapewne ma wpływ na wagę. Ważne ,że w dół
.. więc raczej postawie na brązy i beże, ewentualnie szarości. W takich można zmienić dodatki i łazienka nabiera innego charakteru. Białe też mi sie podobają, tyle że teraz mam w swojej białą podłoge i każdy pyłek, krople, włos wiać :/.. Zresztą sama nie wiem, tyle rzeczy mi się podoba, że jak przyjdzie do konkretnego wyboru to bede miała problem