Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 09:52   #3661
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Endżi graty dla Julka!11

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wiem ze tak mozna z kluczem ale ja nie chcialam go zamknac
wrocil o 2 30 ale nic wiecej nie napisze
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia
oczywiscie wroci do domu ale wysylam go do mamusi na przemyslenia bo nie mam sil na niego patrzec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jesteś mym guru.mojemu też zdarzalo się spóźniać, ale w końcu wymiękałam, jakoś nie umiem się gniewać długo. No i co?i się mnie nie boi. Muszę być bardziej wredna.

A nie, czekaj! Ostatnio zamknęłam drzwi sypialni i napisałam smsa, że śpi na kanapie. No ale do domu wszedł

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:00   #3662
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypowiedzcie sie co myslicie na ten temat.Dać smoczek czy nie? Czy nie jest na niego za pozno?Moja mała nigdy smoczka nie miała, nie chciała go a moze i by sie przyzwyczaila ale jakos jak wypluwała wiecej jej nie wsadzalam juz.
A teraz ma juz skonczone 4 miesiace i odkad jest juz samo mm to jakos chyba ma straszną potrzebe ssania bo za kazdym razem jak ją usypiam w ciągu dnia to strasznie ciumka i potrzebuje sie uspokoic i mamle koc albo otulaczek.W nocy tez jak sie przebudzi to ciumka koc.
Ale i tak najbradziej mnie martwi ze ostatnio w ciągu dnia NON STOP trzyma w buzi i mamle palec wskazujący.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

no niby nie chcialam byc teraz w ciazy ale jednak smutno
ja gdybym wiedziała że u nas skończy się ssaniem kciuka to od razu po wyjścia ze szpitala dawałabym smoczek
ale Igor nie miał potrzeby smoczka wiec nie dawałam od grudnia zaczął ssać palec i jest coraz gorzej... ja go próbuje oduczyć a on jeszcze bardziej, taki smoczek owaki sraki wszystkie wypluwa jak zaśśpie to na 5min wypluje i znowu palec... albo ciągnie smoczek i próbuje wcisnąć palucha
jak nie chce spać to idzie go czymś zająć zabawić i nie pozwalać mu wkładać palca i jest w miare ok... gorzej jak chce się zdrzemnąc lub wieczorem zasnąć no jest taka jazda jakby go ze skóry obdzierała on chce włożyć palec ja mu nie pozwalam daje smoczek a on zero reakcji na niego i się tak wydziera... czasami aż się zanosi i potrafi taką jazdę przez godzine urządzać że się dłowi robi cały czerwony
ja już nie wiem co mam robić... rękawiczki zakładam ale to też nic nie daje
a boje się że sobie 'wyciągnie' palec i będzie miał krzywy zgryz :/
jak już zaśnie to potem wyciągnie palec i śpi, ale jak się przebudza to od razu go wkłada znowu pociumka i wyjmie, czasami na śnie uda się go oszukać i włożyć smoczek ale musi byc baaardzo zaspany i nieświadomy w innym wypadku zaraz się budzi i awantura...
już nawet myślałam nad kupieniem gorzkiego paluszka - ale nie wiem czy to dobry pomysł takie coś 5 miesięcznemu dziecku ?
czuje się totalnie bezsilna w tym

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
wrocil ale zamknelam drzwi od srodka
i polazl gdzies
w ogole to nie wiedzialam ze da sie tak ze on nie noze kluczem otworzyc
ale sie udalo
a ze karmilam Macka to trudno
taka karma

ja z moim miałam miesiąc temu takie jazdy że nie wpuściłam go do domu powiedzialam że ma wypieprzać spać do mamusi
i T. zadzwoniła do mojej mamy! że mam go wpuścić do domu bo to jest też jego dom i co ja sobie wyobrażam
w efekcie spał tam ale niczego to nie zmieniło ale u nas jest taki problem że mój tż to maminsynek a mieszkamy zaraz obok teściów dom obok domu więc mam prze☠☠☠ane na maxa....

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:07   #3663
butterfly20
Zakorzenienie

http://9gag.com/gag/6466041?ref=mobile

Stary 2014-02-08, 10:09   #3664
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

do tego firma nierzetelna, naciągają klientów... no ale ogólnie niezły tam mobbing i cisnienie, to pewnie dlatego
ryczałt?A BZ WBK?pamiętam,że dawałam gotówki na ryczałt, może hipki tez dają?nie pamiętam tego

tak. i ciągnie się też za włosy
jeszcze nie sprawdzalam, najpierw chce znalezc mieszkanie. mamy jeszcze goscia ktory sie kredytami zajmuje, ale to znajomy wiec moze az tak nie skroi hehe no kurcze kompletnie nie mam jak po bankach biegac i samej szukac

hehe co do wloskow, Blanka sie tak miziala po wlosach, a jak pare razy zlapala to maskara, tak ciagnela ze az wyla a puscic nie chciala a miala je dosyc dlugie.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja gdybym wiedziała że u nas skończy się ssaniem kciuka to od razu po wyjścia ze szpitala dawałabym smoczek
ale Igor nie miał potrzeby smoczka wiec nie dawałam od grudnia zaczął ssać palec i jest coraz gorzej... ja go próbuje oduczyć a on jeszcze bardziej, taki smoczek owaki sraki wszystkie wypluwa jak zaśśpie to na 5min wypluje i znowu palec... albo ciągnie smoczek i próbuje wcisnąć palucha
jak nie chce spać to idzie go czymś zająć zabawić i nie pozwalać mu wkładać palca i jest w miare ok... gorzej jak chce się zdrzemnąc lub wieczorem zasnąć no jest taka jazda jakby go ze skóry obdzierała on chce włożyć palec ja mu nie pozwalam daje smoczek a on zero reakcji na niego i się tak wydziera... czasami aż się zanosi i potrafi taką jazdę przez godzine urządzać że się dłowi robi cały czerwony
ja już nie wiem co mam robić... rękawiczki zakładam ale to też nic nie daje
a boje się że sobie 'wyciągnie' palec i będzie miał krzywy zgryz :/
jak już zaśnie to potem wyciągnie palec i śpi, ale jak się przebudza to od razu go wkłada znowu pociumka i wyjmie, czasami na śnie uda się go oszukać i włożyć smoczek ale musi byc baaardzo zaspany i nieświadomy w innym wypadku zaraz się budzi i awantura...
już nawet myślałam nad kupieniem gorzkiego paluszka - ale nie wiem czy to dobry pomysł takie coś 5 miesięcznemu dziecku ?
czuje się totalnie bezsilna w tym

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

ja z moim miałam miesiąc temu takie jazdy że nie wpuściłam go do domu powiedzialam że ma wypieprzać spać do mamusi
i T. zadzwoniła do mojej mamy! że mam go wpuścić do domu bo to jest też jego dom i co ja sobie wyobrażam
w efekcie spał tam ale niczego to nie zmieniło ale u nas jest taki problem że mój tż to maminsynek a mieszkamy zaraz obok teściów dom obok domu więc mam prze☠☠☠ane na maxa....
kolezanka z poprzedniego mamusiowego watku ma corke ktora ssie kciuka do teraz, a ma 3,5 roku. naprawde ciezko jest dziecko oduczyc , tym bardziej jak wszelkie sposoby zawodza :/

mieszkania obok tesciow nie zazdroszcze
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:13   #3665
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam poruszyć taki temat.. mianowicie - czy matce wypada ubrać się tak by wyglądała sexi ? Nie mam na myśli wulgarnego ubioru rodem z nocnych klubów, ale np. mini do połowy ud, wysokie szpilki, wyraźniejszy makijaż.. co myślicie?
ja bym się ubierała nawet codziennie jeśli miałąbym lepsza figure szpilki uwielllllbiam ale przez tą ciąże totalnie się odzwyczaiłam
Cytat:
krosno
nie nadrobie bonie mam czasu jeśli nei naskrobiecie dużo to moze wieczorkiem mi się uda zobaczyłam krosno i musiałam napisac
mieszkam ok 30 km od krosna a 15 od jasła
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:17   #3666
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!
Wystarczy kilka dni nie pisać i nikt nawet "cześć" nie powie
U nas noc ok Julek zjadł o 19.30 i zbudził się o 3.15. Wzięłam go do siebie i mówię, że musi spać, bo jemy dopiero o 5 - tak, jak przez ostatnie tygodnie I Julek zasnął, a obudził się - uwaga! - o 7.40 Mam wyrzuty sumienia Co ze mnie za matka, co dziecku jedzenia odmawia?

Ps. Dziś mamy gości Julek od rana jęczy

Cytat:
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia
oczywiscie wroci do domu ale wysylam go do mamusi na przemyslenia bo nie mam sil na niego patrzec

Tassia, gorrąco....

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Inwersja już nie kupuję takich piżam bo ostatnio TZ się pultał, że są antykoncepcyjne

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:22   #3667
misia332
Zakorzenienie

bajka mój TŻ też mało romantico, ale w te urodziny mnie zaskoczyła, nie dość, że kupił mi kurtkę, to pojechał 5 km w jedną stronę na rowerze po kwiatki, a wieczorem poprosił moją mamę, żeby została z małym, a mnie zaprosił na tańce

papuga ja bardzo często chodzę w sukienkach i spódnicach, nawet po domu, jestem jedyną osobą w naszym domu, która nie chodzi w dresie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:30   #3668
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
bajka mój TŻ też mało romantico, ale w te urodziny mnie zaskoczyła, nie dość, że kupił mi kurtkę, to pojechał 5 km w jedną stronę na rowerze po kwiatki, a wieczorem poprosił moją mamę, żeby została z małym, a mnie zaprosił na tańce

papuga ja bardzo często chodzę w sukienkach i spódnicach, nawet po domu, jestem jedyną osobą w naszym domu, która nie chodzi w dresie.
no to sie chlopak poprawil
moj to nieogar tzn ogar ale niestety o ile Blanke mozemy zostawic u jego siostry tak Amelke niestety nie, po ostatnim razie jak ja zostawilam na godzine jak jechalismy na budowe mieszkanie ogladac i jak ja slyszalam juz na klatce to wiem ze moje mlodsze dziecko nie nadaje sie poki co do zostawania z kimkolwiek
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-08, 10:31   #3669
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
wpadam tylko na chwilkę bo dziś jedziemy na urodziny do 3 letniego Jasia

teraz będzie mnie dużo mniej ,mąż wziął urlop ojcowski 2 tygodnie i najpierw czeka nas załatwianie spraw tu na miejscu,szczepienia,usg bioder,moi lekarze a później jedziemy na tydzień do rodziców na ferie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:36   #3670
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Wow
Ale tańce to nie dla nas, bo my zgredy jesteśmy, nie lubimy takich rzeczy

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-08 o 11:36
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:47   #3671
angelikada
Wtajemniczenie

Witam nowa mamusie

Moja też podczas karmienia glaszcze cyca

Dzisiaj jedziemy na sesję małej aż nie mogę się doczekać jak wyjdą zdjęcia
Stary 2014-02-08, 10:48   #3672
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!
Wystarczy kilka dni nie pisać i nikt nawet "cześć" nie powie
U nas noc ok Julek zjadł o 19.30 i zbudził się o 3.15. Wzięłam go do siebie i mówię, że musi spać, bo jemy dopiero o 5 - tak, jak przez ostatnie tygodnie I Julek zasnął, a obudził się - uwaga! - o 7.40 Mam wyrzuty sumienia Co ze mnie za matka, co dziecku jedzenia odmawia?

Ps. Dziś mamy gości Julek od rana jęczy

Tassia, gorrąco....

cze!!

Cytat:

ja w dresie tylko jak sprzątam,a tak to legginsy,tuniki,sukienki; )

Stary 2014-02-08, 10:54   #3673
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas druga noc z rzędu kiedy Jaś bardzo intensywnie protestuje przed zaśnięciem. Nie wiem chyba padł koło 1???, potem obudził się o 3, o 5 i o 8

ale poza tym mamy weekned, piękną pogodę wiec nie jest źle

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Widziałyście jakie fajne rzeczy dla maluszków będą od poniedziałku w Lidlu???
Pewnie wadziłyście...
króraś już ostatnio wklejała fajne rzeczy beda tyle ze nia mam się jak wyrawac z rana a po południu u mnie juz w lidlu nigdy już nic nie ma

Cytat:
dużo ludzi mówiło mi "ciesz się , że Antek nie chce smoczka bo to zło", a ja uważam, że wręcz przeciwnie, wolałabym dać mojemu dziecku smoczek by spokojnie spał niż przystawiać do piersi za każdym razem gdy się przebudzi by znowu zasnął, to czasem męczące
mam to samo
próbowałm Jaśka nauczyć smoczka od urodzenia i nie załapał;/
na początku nawet się cieszyłam, bo myślałam że będę miała mniej oduczania. ale tak jak piszesz przydałby się czasem smok zamiast piersi do pociumkania i po drugie, Jasiek zaczyna ssać kciuka;/

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie, podczytuje juz od kilku dni i udalo mi sie w koncu przeczytac caly watek szkoda ze tak pozno was odkrylam ale pozwolicie ze sie przylacze moj najwiekszy skarb urodzil sie 3 wrzesnia Izabela 59cm i 3800g sn. Jutro postaram sie napisac wiecej) witam serdecznie wszystkie mamusie

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2

witamy
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Monie27 wyslij mi pw, toCię do listy dopisze

Beznadzieja tz sypia już tylko na kanapie u Edzika. Tak po prostu, przestał przychodzić że mną spać. Bo w nocy jak coś, to nie musi do młodego biec tylko jest obok szkoda, że nie ma takiego myślenia, że jak go nie widzę całe dnie, to chociaż noce moglibyśmy spędzać razem

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Ja się pytam na co mi taki mąż??

porozmawiaj z nim szczerze
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No to u mnie tak samo,trzyma rączkę na piersi lub głaszcze, albo uderza piacha i drapie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
haha u nas identycznie alebo jest milutki albo drapie i bije

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Witam się z moim 5-miesięcznym synkiem!

Papuga, Snow, m.a.r.t.a - uściski również dla Waszych pociech z tego samego dnia
wszytskiego najleszego

Cytat:
dzis sie pakuje.
zrobie mu szkole zycia

ojoj ale nawywijał

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
wpadam tylko na chwilkę bo dziś jedziemy na urodziny do 3 letniego Jasia

teraz będzie mnie dużo mniej ,mąż wziął urlop ojcowski 2 tygodnie i najpierw czeka nas załatwianie spraw tu na miejscu,szczepienia,usg bioder,moi lekarze a później jedziemy na tydzień do rodziców na ferie

udanego odpoczynku

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 10:56   #3674
MsLullaby
Zakorzenienie

Serio tak jest

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:00   #3675
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez uwielbiam pobieranie krwi....
a najbardziej lubie straszyc pielegniarki wychodzi na to ze one bardziej sie boja ode mnie, a to dlatego ze mam mega niewidcoczne zyly i zadko udaje sie za pierwszym razem a "moj rekord" to 13 wkłuc na jednym pobieraniu
po 12 wkluciach zaczeli mi cisnac z palca, az przyszedl sanitariusz z karetki i sie zlitował
jesteś hardkorem

Cytat:
Dziewczyny wypowiedzcie sie co myslicie na ten temat.Dać smoczek czy nie? Czy nie jest na niego za pozno?Moja mała nigdy smoczka nie miała, nie chciała go a moze i by sie przyzwyczaila ale jakos jak wypluwała wiecej jej nie wsadzalam juz.
A teraz ma juz skonczone 4 miesiace i odkad jest juz samo mm to jakos chyba ma straszną potrzebe ssania bo za kazdym razem jak ją usypiam w ciągu dnia to strasznie ciumka i potrzebuje sie uspokoic i mamle koc albo otulaczek.W nocy tez jak sie przebudzi to ciumka koc.
Ale i tak najbradziej mnie martwi ze ostatnio w ciągu dnia NON STOP trzyma w buzi i mamle palec wskazujący.
podobno od dojenia palca ciężko oduczyć, więc jeśli ssie go często to bym spróbowała ze smokiem, ale jeśli go nie chce to na siłę też nie nauczysz;
mój syn załapał i ja się akurat z tego cieszę, bo często w kryzysowych sytuacjach pomaga i smok pozwala mu też samemu zasypiać martwić się będę jak przyjdzie do oduczania, choć u Dawida poszło bardzo szybki, w sumie w ciągu jednego dnia się udało

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie co mam zapłon ale zamieszczam opis moich dwóch kreseczek które właśnie sobie śpi
Dnia (dopisze na końcu muszę sprawdzić w kalendarzu ) jechaliśmy na zakupy do Doncaster a ja dziwnie się czułam bo już 3 dni spóźniał mi się okres a miałam zawsze bardzo regularny. Z zakupów wracaliśmy już z testami w torbie pamiętam że z tego wszystkiego zostawiłam czapkę w autobusie bo ciągle o tym myślałam. W domu pierwsze co to poszłam zrobić test. Zostawiłam go w łazience i mówię do TŻta że idę spać uznał że jestem nienormalna i kazał iść po ten test bo był ciekawy. No i poszłam a tam wynik pozytywny, bardzo wyraźny. Zaczęłam się panicznie śmiać a potem płakać bo się bałam że będziemy musieli wracać do Polski i ogólnie milion zmartwień. TŻ zaczął mnie przytulać i powtarzać że będziemy mieć dziecko. Później do końca dnia leżałam i trzymałam się za brzuch i się śmiałam później że chyba jednak moja dieta nie ma sensu bo teraz to już będę tylko tyć. Długo nikomu nie mówiłam o ciąży, moja mama chyba dowiedziała się tydzień przed usg czyli jakoś początek marca a siostrze się wcale nie przyznałam tylko dowiedziała się od mamy.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

16 stycznia
ale fajnie tak powspominać

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No włąsnie wiem, powtarzam się,ale też się boję,że zakończę kp,dlatego się tak wstrzymuję.A Ty też sie nie odważysz podać nawet na noc?
od jednego razu nie zakończysz kp, więc jesli chcesz to spróbuj

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Rehabilitacja na NFZ już w najbliższą środę na 8 rano. Udało się

fajnie, że udało się tak szybko

Cytat:
a tak wogole to są tu jakies dziewczyny z podkarpacia?
a Ty skąd jesteś? ja nie z podkarpacia ale pochodzę powiedzmy z okolic

Cytat:
musiałam Mikiego przesunąć bo śpi ze mną i zajął 70% łóżka

mam pytanie, czy Wasze dzieci też zaczęły Wam tak mocno łapać cyca, kurcze on jak był noworodkiem to mnie tak nie bolało, a teraz czasem tak chapnie, karmiłam go o 20:30 i do teraz czuję

Papuga zazdroszczę włosów- ja ma kręcone
jak je to może nie ściska jakoś mocno, ale bawi sie tak że zgniata sutek, wyciąga na maksa i puszcza póki co nie boli

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:34   #3676
mariiasia
Zadomowienie

witam się z rańca!
dopiero zwlekłam się z łóżka, bo dzielny tż zajął się Szymkiem od rana

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:34   #3677
inwersja
dryfuję słowami

Bosz, już wiem skąd mój "uroczy" nastrój.. Jak mogłam się nie domyślić.. nadciąga wyczekiwana @

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-08 o 11:38
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 11:39   #3678
butterfly20
Zakorzenienie

Oj Dżastina

Stary 2014-02-08, 11:41   #3679
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a czy wasze dzieci smyraja sie po uszkach podczas karmienia? jak Amelka je to reka automatycznie wedruje ku uszku i sie po nim mizia
Tak, a później ma albo zadrapane albo czerwone.
Cytat:

Witam się z moim 5-miesięcznym synkiem!

Papuga, Snow, m.a.r.t.a - uściski również dla Waszych pociech z tego samego dnia
Dziękuję i nawzajem .

Z utęsknieniem czekam na męża, który jest dzisiaj w robocie . Mała ciągle mi jęczy, wszystko jej się nudzi w tempie ekspresowym: leżenie na pleckach, na brzuchu, na boczku, na bujaczku, w rożku, na naszym łóżku, na rączkach, wszystkie zabawki zaliczone, nakarmiona, przebrana, wyspana a jej ciągle źle . Cholerne ząbkowanie.
Stary 2014-02-08, 11:56   #3680
butterfly20
Zakorzenienie

i jak zwykle ubrałam jej piękne,białe ażurowe body,takie eleganckie od mojej koleżanki (pożyczone).wczoraj robiła kuku to pomyślałam,że bezpiecznie...taaaa kupa taka,że oczywiście wylazła.i ja się pytam gdzie tu logika,czemu zawsze narobi w jasne ciuchy od tej koleżanki?

Stary 2014-02-08, 12:08   #3681
niebede
Raczkowanie

Cytat:

oddaj trochę jak masz za dużo chętnie przyjmę by wzbogacić moją łysinę

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Ale przyznaję się, że mam zakola :O No dobra, tam są takie baby hair , już dłuższe, ale wygląda to dziwnie czasem na zdjęciach
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Monie27 wyslij mi pw, toCię do listy dopisze

Beznadzieja tz sypia już tylko na kanapie u Edzika. Tak po prostu, przestał przychodzić że mną spać. Bo w nocy jak coś, to nie musi do młodego biec tylko jest obok szkoda, że nie ma takiego myślenia, że jak go nie widzę całe dnie, to chociaż noce moglibyśmy spędzać razem

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ----------

Ja się pytam na co mi taki mąż??
U mnie podobnie. Przychodzi do domu i odpala konsolę Kiedyś zaczęłam się przymilać, to powiedział, że nie ma ochoty, więc poczułam się odepchnięta i milion myśli, że znów coś się święci. I tak nie ma ochoty już prawie tydzień. Gra na konsoli non stop. W końcu zap ytałam go, kiedy znów zacznie się mną interesować. Ale chyba gry są bardziej fascynujące. Nie mówiąc już o tym, że czasem padam na twarz po całym dniu z małym, to jego opieka nad nim polega na tym, że albo go sadza w bujaczku przed grą albo bierze go na kolana i grają
Więc zbieram małego. Najlepszy tekst z poranka kiedy mały się budzi po 6 - Może włączymy mu tv, to będzie siedział grzecznie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ja ostatnio też to rzadko robię. W niedzielę na basen, to odpada. Zimno jest, to na dwór ubieram czapkę. Ostatni raz wystroiłam się i włosy zrobione 15 stycznia. Wychodziliśmy na urodziny.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ja bym tak się nie wystroiła, chyba, że to bardzo krótki spacer. Bardziej tak posiedzieć.
Po akcji mojego tż, czułam się jak ostatni paszkwil, a dodatkowym utrudnieniem było to, że mam duże lustro w łazience na przeciw klopa. Także zawsze siebie widziałam i stwierdziłam, że muszę się ogarniać, bo inaczej dramat, będę się tylko dobijać. Chociaż fakt po domu się nie wiadomo jak nie stroję i nie maluję, bo po co skoro czasem nie da się wyjść nawet z domu. Od dresów wole leginsy.
Cytat:
Serio tak jest
Mój tż ostatnio stwierdził, że zgrubł sasasasa
Cytat:
i jak zwykle ubrałam jej piękne,białe ażurowe body,takie eleganckie od mojej koleżanki (pożyczone).wczoraj robiła kuku to pomyślałam,że bezpiecznie...taaaa kupa taka,że oczywiście wylazła.i ja się pytam gdzie tu logika,czemu zawsze narobi w jasne ciuchy od tej koleżanki?

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:18   #3682
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to jest błąd żywieniowy jeśli moje dziecko nie je kleików/kaszek? Wazy sporo, jakoś ponad 9kg, przesypia mi cale noce, w południe dostaje cały słoiczek obiadku, popołudniu deserek (owoc) a tak to tylko mm. Czy to źle?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Moj za to uwielbia robic kupe tylko i wylacznie w foteliku samochodowym

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:29   #3683
czaszka_
Zakorzenienie

ciagle tylko te paluchy mamle i mamle

zaraz pocytuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010447.jpg (94,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010451.jpg (80,4 KB, 37 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:39   #3684
Malinka_gosiaczek
BAN stały

cześć Dziewczyny, przejrzałam wątek i chciałabym dołączyć, mama 16 miesięcznego szkraba.
Malinka_gosiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:00   #3685
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy to jest błąd żywieniowy jeśli moje dziecko nie je kleików/kaszek? Wazy sporo, jakoś ponad 9kg, przesypia mi cale noce, w południe dostaje cały słoiczek obiadku, popołudniu deserek (owoc) a tak to tylko mm. Czy to źle?
En nie je, dopiero glutenowe chyba wprowadzę, dobrze mi śpi, to po co ją zapychać Mam kupione, ale nie widzę sensu dawać.

Cytat:
Napisane przez Malinka_gosiaczek Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny, przejrzałam wątek i chciałabym dołączyć, mama 16 miesięcznego szkraba.
My tu mamy dzieci z sierpnia, września i października 2013, proponuję poszukać wątku, gdzie dzieci mają tyle, co Twój maluch

Wrzesień 2012 urodzony? Poszukaj mam IX-X 2012

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:16   #3686
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Serio tak jest
hehe prawda

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ale przyznaję się, że mam zakola :O No dobra, tam są takie baby hair , już dłuższe, ale wygląda to dziwnie czasem na zdjęciach

U mnie podobnie. Przychodzi do domu i odpala konsolę Kiedyś zaczęłam się przymilać, to powiedział, że nie ma ochoty, więc poczułam się odepchnięta i milion myśli, że znów coś się święci. I tak nie ma ochoty już prawie tydzień. Gra na konsoli non stop. W końcu zap ytałam go, kiedy znów zacznie się mną interesować. Ale chyba gry są bardziej fascynujące. Nie mówiąc już o tym, że czasem padam na twarz po całym dniu z małym, to jego opieka nad nim polega na tym, że albo go sadza w bujaczku przed grą albo bierze go na kolana i grają
Więc zbieram małego. Najlepszy tekst z poranka kiedy mały się budzi po 6 - Może włączymy mu tv, to będzie siedział grzecznie

Po akcji mojego tż, czułam się jak ostatni paszkwil, a dodatkowym utrudnieniem było to, że mam duże lustro w łazience na przeciw klopa. Także zawsze siebie widziałam i stwierdziłam, że muszę się ogarniać, bo inaczej dramat, będę się tylko dobijać. Chociaż fakt po domu się nie wiadomo jak nie stroję i nie maluję, bo po co skoro czasem nie da się wyjść nawet z domu. Od dresów wole leginsy.

Mój tż ostatnio stwierdził, że zgrubł sasasasa

i o tym wlasnie kiedys pisalam, ze to bedzie pierwsza mysl gdy cos bedzie wg ciebie nie tak.

Cytat:

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Moj za to uwielbia robic kupe tylko i wylacznie w foteliku samochodowym
daj spokoj, nie ma sensu pchac zapychaczy

Cytat:
ciagle tylko te paluchy mamle i mamle

zaraz pocytuje
hehe te dwa paluszki sa de best
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-02-08, 13:25   #3687
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Inwersja już nie kupuję takich piżam bo ostatnio TZ się pultał, że są antykoncepcyjne

mam zupkę z królikiem i się boję podać
a moj tz uwaza ze wlasnie takie sa najbardziej sexi

Cytat:
Inwersja ja ma hello kitty najwięcej, myszka miki, małpki i inne sexi stwory

Tasia co to on nawywijał on się pakuje, czy Ty?

no przeciez ja sie wyprowadzac nie bede! on i pies
ale juz 3godziny negocjuje ze mna zostanie w domu bo jak twierdzi "jesli mam cos naprawiac to musze byc blisko"
pierdu pierdu
generalnie ma.przesrane i wspolczuje mu bardzo bo ja bym z kims takim jak ja w ataku zlosci nie wyyrzymala

Cytat:
Dziękuję za graty kochane

Chyba dziś z tej okazji wystroję i siebie i dziecko w koszule w kratę

dodinha, jasne, spróbować możesz. U mnie mm specjalnie nie podziałało, było to samo.
Ale włączyłam teraz niedawno kaszkę na kolację. Wymiennie - raz mannę, raz ryżową. Powolutku zwiększam ilość i wczoraj było 2/3 porcji (czyli 3 łyżki stołowe kaszki), do tego herbatka na popicie i na tym planowałam zakończyć, ale mały patrzał na mnie pytająco gdzie jego cycek więc dałam jeszcze pociumkać. I tak jak miałam ostatnio zawsze pobudkę po 2 godzinach od karmienia, tak dziś w końcu były już 4 godziny.
Po kaszce koniecznie musi coś wypić, bo go suszy i po 2 godzinach jest ryk z pragnienia.
kochana a co z ekspzycja na gluten jak podajesz duza porcje kaszki manny?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:43   #3688
passion80
Zakorzenienie

Larysa, jak się trzymasz?

Niebede, lipnie z tym Twoim mężem, chce Ci się to ciągnąć?

ja bym nei założyła szpilek plus miniówki nigdy

Kaśka, pytanie o Na Wspólnej Zuza z Kamilem daoptowali dziecko, jak ona przeszła te badania(hiv) że dostali zgodę

MsLullaby, w takiej sytuacji pewnie bym nie dawała kleiku
Stary 2014-02-08, 13:48   #3689
kaska87
Zakorzenienie

Passion a nic nie było w sumie, bo ta mała też ma przewlekłą chorobę (cukrzycę chyba)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:51   #3690
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Larysa, jak się trzymasz?

Niebede, lipnie z tym Twoim mężem, chce Ci się to ciągnąć?

ja bym nei założyła szpilek plus miniówki nigdy

Kaśka, pytanie o Na Wspólnej Zuza z Kamilem daoptowali dziecko, jak ona przeszła te badania(hiv) że dostali zgodę

MsLullaby, w takiej sytuacji pewnie bym nie dawała kleiku
ja odpowiem w sprawie na wspolnej
poszla do lekarza ktoremu nie powiedi a on wystawil jej zaswiadczenie

byla sytuacja w szpitalu ze zuza powiedziala tej dziewczynce ze ona tez jest powaznie chora i rozumie ze jej ciezko z cukrzyca
wiec ciekawe czy jeszce to wyjdzie jakos

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości