Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 12:22   #4801
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mogę prosić o namiary? Bo właśnie szukam jakiś bo nam się kończą.
Tylko, że to 4,8 funta

To Polska apteka w UK jest, a Ty w UK mieszkasz?

moge podac jak ktoś chce adres tej apteki
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:25   #4802
Hosenka*
Zakorzenienie

Iwantyou
Mój ulewa i rzyga nawet jak je z piersi, często jeszcze w trakcie jedzenia.

Wczoraj nie dawaliśmy, bo mial po nim biegunkę, kupsko wielkie i rzadkie że aż wylewalo się z pieluchy, ale nieulewanie (wczoraj ulalo mu sie tylko 3 czy 4 razy)utrzymało się wczoraj mimo tylko 2 dawek z czwartku i to mniejszych niż piszą na opakowaniu. Dzisiaj klub nic nie daje.
Musimy mu jednak dawać choć te 2-3 dawki mimo biegunki.

A co do pytania o ubranie na spacer to zależy od pogody.
Jak jest cieplej to:
- body z długim rekawem, spiochy, rozpinana bluzka i cienszy kombinezon
Albo zamiast spiochow i bluzki- pajac.
A jak jest zimno to na nogi jeszcze spodnie i grubszy kombinezon.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:26   #4803
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Iwantyou
Mój ulewa i rzyga nawet jak je z piersi, często jeszcze w trakcie jedzenia.

Wczoraj nie dawaliśmy, bo mial po nim biegunkę, kupsko wielkie i rzadkie że aż wylewalo się z pieluchy, ale nieulewanie (wczoraj ulalo mu sie tylko 3 czy 4 razy)utrzymało się wczoraj mimo tylko 2 dawek z czwartku i to mniejszych niż piszą na opakowaniu. Dzisiaj klub nic nie daje.
Musimy mu jednak dawać choć te 2-3 dawki mimo biegunki.

A co do pytania o ubranie na spacer to zależy od pogody.
Jak jest cieplej to:
- body z długim rekawem, spiochy, rozpinana bluzka i cienszy kombinezon
Albo zamiast spiochow i bluzki- pajac.
A jak jest zimno to na nogi jeszcze spodnie i grubszy kombinezon.
Hmmm a dajesz nutritrion? Bo my to dajemy raz dziennie wlasnie na zagęszczenie kup

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 12:33   #4804
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość

A jaka macie pogodę ze jeszcze niewychodzisz?
Ja zakładam body długi rękaw pajacyk welurowy i kombinezon jak było minus 10 to na pajaca dodawalam dresik polarowy
.
tak ok 4 stopni ale zimno a Adaś po tej żółtaczce dopiero co doszedł do wagi urodzeniowej. Poza tym on ma 10 dni i tak mi się wydawało że za malutki jest
Stary 2014-02-08, 12:37   #4805
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tak ok 4 stopni ale zimno a Adaś po tej żółtaczce dopiero co doszedł do wagi urodzeniowej. Poza tym on ma 10 dni i tak mi się wydawało że za malutki jest
Myśle ze jak nie jest wilgotno i wsadzisz go w gondolę to spokojnie możecie isc nawet 40-60 minut. Chociaz z drugiej strony to ja chyba przesadzam z ta wilgotnoscia w Anglii jest ciagle wilgotno a dzieci maja sie swietnie.

Stary 2014-02-08, 12:40   #4806
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm a dajesz nutritrion? Bo my to dajemy raz dziennie wlasnie na zagęszczenie kup

Pisałam o nutritonie wyżej że mial po nim biegunkę, ale wczoraj mimo nie podania nie ulewal, więc mimo tych kup będziemy mu dawać 2-3 dawki, ale bardziej rozcienczone i mniej proszku niż na opakowaniu.

Instagram

Stary 2014-02-08, 12:42   #4807
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Pisałam o nutritonie wyżej że mial po nim biegunkę, ale wczoraj mimo nie podania nie ulewal, więc mimo tych kup będziemy mu dawać 2-3 dawki, ale bardziej rozcienczone i mniej proszku niż na opakowaniu.
Hmm kurczę no wlasnie mnie to dziwi bo u nas kupy sie zagęściły po tym. Ale tak myśle moze Kacper sie przyzwyczaji i bedzie ok ?
A jak z przybieraniem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 12:45   #4808
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Myśle ze jak nie jest wilgotno i wsadzisz go w gondolę to spokojnie możecie isc nawet 40-60 minut. Chociaz z drugiej strony to ja chyba przesadzam z ta wilgotnoscia w Anglii jest ciagle wilgotno a dzieci maja sie swietnie.
Jak tylko nie pada to zawsze wychodzę z Marcelem na spacer chyba, że wieje tak, ze łeb urywa. Bo tutaj to częste.
Stary 2014-02-08, 12:49   #4809
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jak tylko nie pada to zawsze wychodzę z Marcelem na spacer chyba, że wieje tak, ze łeb urywa. Bo tutaj to częste.
No wlasnie. także to taka moja osobista paranoja

Stary 2014-02-08, 12:52   #4810
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm kurczę no wlasnie mnie to dziwi bo u nas kupy sie zagęściły po tym. Ale tak myśle moze Kacper sie przyzwyczaji i bedzie ok ?
A jak z przybieraniem?

Z przebieraniem w jakim sensie?
Nie przebieram go po każdym ulaniu bo bym nic innego nie robiła. Mniej więcej 3 razy go przebieram, w nocy nie.

Instagram

Stary 2014-02-08, 12:53   #4811
forester
Zadomowienie

noc u nas wesolutka, wiec Migotko lacze sie w bolu. dzien poki co o wiele lepszy. odbylismy dlugi spacer po naszych lasach, umazalismy sie cali blotem wiec pelnia szczecia, mam co myc popoludniu
Magnusiu ja na Twoim miejscu wylazlabym z mlodym choc na 15 min, dobrze mu to zrobi.
Mala na spacer ubieram w body dl rekaw i polspiochy, polarowy pajac i kombinezon z h&m co udaje spiwor w gondoli jest pzykryta ciekim kocykiem.
Gosiu zdrowka dla Twojej wesolej ekipy!
Ejani hmm w sumie nie mam spadkow nastroju, moze troche boje sie ze m sie wtedy laktacja pogorszy, ale tak szczerze to staram sie szukac pozytywow i codziennie choc na chwile wyjsc z domu i zrobic cos dla siebie, np. maske na wlosy albo twarz. aa kompot ze sliwek pilam i nie zrobilo to zadnej zrnicy
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 12:55   #4812
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
No wlasnie. także to taka moja osobista paranoja

Generalnie tutaj dzieci sie bardzo hartuje. Angielki ubierają dzieci od pierwszych dni bardzo cienko, niejednokrotnie spotykam dzieci małe w wózkach bez czapek z rozpiętą kurtką, bez bucików, czy w samych rajstopkach. Na początku byłam w szoku jak zobaczyłam np. jesienią dziecko z gołymi nóżkami w wózku, nieubrane odpowiednio. Teraz już to dla mnie normalny widok. Jak przyszła polożna do mnie i zobaczyła Marcelka w beciku, to powiedziała, że za ciepło go ubrałam i przykryłam
Stary 2014-02-08, 12:56   #4813
senira666
Zakorzenienie

Poki co to mielismy dzisiaj wyjsc do domu ale mala ma taka pokrzywke ze pediatra nas nie wypuscila. Kazala mi kupic tanno hermal lotio i tym wysmarowalam mala, potem tez wieczorem mam posmarowac. Pobrali jej tez krew do badan i jezeli wyniki beda ok to wyjdziemy jutro. Ma taka reakcje na proszek do prania wiec TZ zjechal dzisiaj pol miasta bo jak na zlosc nigdzie nie bylo platkow mydlanych a to nam kazali kupic ...
No i popoludniu przywiezie mi masc bo jest katastrofa na jednym sutki mam juz jakies ropne zmiany i zastanawiam sie czy moge posmarowac go sudocremem ??

Send from my IPhone
Stary 2014-02-08, 13:05   #4814
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
ja zakładam body z krótkim rękawem, bawełniany pajac (ew body długi rękaw i śpiochy) i kombinezon, ładuję do fotelika i w razie czego mam jeszcze kocyk aby małego nakryć ale że jak na razie "spacery" ograniczały się do przejścia do i z samochodu to nie nakrywam. Planuję w przyszłym tygodniu spacer taki normalny i właśnie zastanawiam się na ile minut wyjść 20 minut będzie oK? Dodam, że nie weranduję małego
Śmigaj na dwór! Piękna pogoda przecież jest
My wychodzimy od 4 doby i jesteśmy na dworze praktycznie codziennie (były moze ze 2 dni kiedy mi sie nie chciało).

Do tej pory zakładałam body+polspiochy albo pajacyk, do tego bluzę, ciepłą czapkę i ładowałam do śpiwora polarowego, dzisiaj jest tak ciepło, ze założyłam body+polspiochy, polarkowy kombinezon, bawełnianą czapeczkę i nakrylam kocykiem.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

ejani chyba każda z nas ma gorsze dni. Ja jak mantrę powtarzam sobie "to minie" oraz "one daty at a time"
Staram się dużo wychodzić z domu, po pierwsze dobrze mi to robi, a po drugie Emil jest zawsze spokojny. I znajduje sobie jakies rzeczy do załatwienia (choćby głupoty typu iść do sklepu 3 km od domu po żarówkę, bo tam na pewno maja lepsze niz wszędzie indziej ). Wiem, ze to głupie, ale naprawdę mi pomaga.
W przyszłym tygodniu planuje pójść na zajęcia z salsy w chustach, mam nadzieje, ze mi się spodoba. A cos czuje, ze dobrze mi to zrobi.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2014-02-08 o 13:00
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:06   #4815
sweet_vintage
Rozeznanie

Ejani, ja bym poszła na stronę zdrowa z dzieckiem, bo po co ryzykować, ze złapie jakieś choróbsko.

Kukurydziana, współczuje problemów z kp. Dla mnie to tez było bardzo trudne na początku i wiele razy tutaj prosiłam o pomoc. Najpierw myślałam, ze sutki sobie wyrwę po karmieniu, bo tak bolały. Wietrzylam kiedy sie dało, smarowalam bepanthenen i nosilam wkładki medeli. Teraz sutki sie zachartowaly i właściwie tylko używam juz wkładek Johnsona. Karmie nieco ponad tydzien. Pózniej miałam nawal i uratował mnie laktator. Obecnie jakos juz idzie.

Odnośnie kp mam znów pytanie do doświadczonych mam - karmie troche ponad tydzien, nawal sie chyba skończył i juz mi tak piersi nie rozsadza. Zastanawiam sie nad odciaganiem mleka na noc żebym mogła przynajmniej jedna turę karmienia przespać. Kiedy zatem najlepiej odciągnąć pokarm? Miedzy karmieniami czy np gdy mały ssie z lewej to odciągnąć z prawej od razu?

I jeszcze jedna sprawa - od 2 dni Igor po karmieniu pręży sie i czerwieni do prykania. Wcześniej pykał sprawnie w trakcie karmienia. To mogą byc juz kolki? Mały przed wczoraj skończył tydzien.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:12   #4816
perfuzja
Zakorzenienie

My wlasnie wróciliśmy z 2 godzinnego spaceru po mieście Planowaliśmy pojechać do lasu, ale w te roztopy chyba utopilibysmy się po pas.
Kawa w dłoni, słońce, mąż obok, dalej niz promieniu paru kilometrów od domu - fajnie było Gdyby ktoś mi powiedział, ze kiedyś bede sie cieszyć z takich rzeczy to bym się roześmiala .

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

sweet vintage ja cały czas mam spory problem z tym kiedy ściągać. Emil najcześciej je z 2 piersi, wiec jesli zdarzy mu się nie dojesc, to odciagam z tej, która jeszcze jest pełna. Jesli potrzebuje na już, to ściągam jakies 1,5 godziny po karmieniu z obu piersi, ale wtedy wyciągam mniej.
W Twojej sytuacji chyba sciagalabym z tej piersi, z której aktualnie nie karmisz.
Stary 2014-02-08, 13:15   #4817
senira666
Zakorzenienie

Co do odchowalni i pierwszych postow to mysle ze mozna zostawic czesc linkow np o karmieniu piersia itp o szczepieniach info i tego typu rzeczy

Send from my IPhone
Stary 2014-02-08, 13:19   #4818
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Poki co to mielismy dzisiaj wyjsc do domu ale mala ma taka pokrzywke ze pediatra nas nie wypuscila. Kazala mi kupic tanno hermal lotio i tym wysmarowalam mala, potem tez wieczorem mam posmarowac. Pobrali jej tez krew do badan i jezeli wyniki beda ok to wyjdziemy jutro. Ma taka reakcje na proszek do prania wiec TZ zjechal dzisiaj pol miasta bo jak na zlosc nigdzie nie bylo platkow mydlanych a to nam kazali kupic ...
No i popoludniu przywiezie mi masc bo jest katastrofa na jednym sutki mam juz jakies ropne zmiany i zastanawiam sie czy moge posmarowac go sudocremem ??

Send from my IPhone
Kurcze, a pokazywalas lekarzowi/położnej te zmiany? Bo ropa to już nie brzmi dobrze.
Sudocream pewnie nie zaszkodzi (chociaż z drugiej strony wyrusza, a sutki potrzebują nawilżenia ), ale raczej wiele nie pomoże...
Stary 2014-02-08, 13:34   #4819
gosia261282
Gang Iren

Muminku i Ejani współczuję ciężkich nocek!

Ejani spadki nastroju miewam,ale to raczej ze zmęczenia,tak jak dzisiaj. Do tego Eryk wyje,bo go nos drażni,a zrobić sobie nic nie chce dać i koło się zamyka.

Dziękujemy za wszystkie życzenia zdrowia

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
A swoją drogą w ile warstw ubieracie dzieci na spacer?
Body z krótki,pajac,kombinezon i kocyk.

Cytat:
. Planuję w przyszłym tygodniu spacer taki normalny i właśnie zastanawiam się na ile minut wyjść 20 minut będzie oK? Dodam, że nie weranduję małego

Śmigaj śmiało. Ja z dzieciakami wszystkimi wychodziłam od 3 doby i od razu na 1-2 godziny,chyba że brzydka pogoda.

Cytat:
Z przebieraniem w jakim sensie?
Nie przebieram go po każdym ulaniu bo bym nic innego nie robiła. Mniej więcej 3 razy go przebieram, w nocy nie.

Ale jak jest mokry czy taki brzydko pachnący od ulania to nie przebierasz?

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

Odnośnie kp mam znów pytanie do doświadczonych mam - karmie troche ponad tydzien, nawal sie chyba skończył i juz mi tak piersi nie rozsadza. Zastanawiam sie nad odciaganiem mleka na noc żebym mogła przynajmniej jedna turę karmienia przespać. Kiedy zatem najlepiej odciągnąć pokarm? Miedzy karmieniami czy np gdy mały ssie z lewej to odciągnąć z prawej od razu?
.

Jak pije z jednej to odciągnij z drugiej. Ja z odciąganiem mam małe doświadczenie,ale u mnie np Kacper śpi po 4-5 godzin,ja bym z 2 godz po karmieniu odciągała,żeby więcej odciągnąć za jednym zamachem.
A u ciebie mały dłużej sypia czasem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 13:41   #4820
Inw
Raczkowanie

Lolita gratulacje!

Nie nadążam nadrabiać, ale spróbuję się powpisywać dla odmiany

Najpierw na wesoło - odkryłam nowy gatunek - żarłacz różowy! Atakuje na obszarach obfitujących w mleko, rzucając się na ofiarę szybciej niż gepard i z paszczą rozwartą szerzej niż węże ze szczękami na zawiasach

Teraz na pożalenie - nocami ktoś podmienia mi dziecko Dni miewa mniej lub bardziej marudne, ale noce (definicja nocy: 18-7 rano) to makabra. Ciągle woła jeść, konkretnym sygnałem na mleko, zanim skończy jeść pielucha do zmiany, zanim skończymy zmieniać krzyk na mleko. Gdzieś nad ranem sam był już chyba tak zmęczony, że zapuszczał mleczną syrenę, a potem wypluwał cycka, aż sprawdzałam laktatorem czy nie wyssał mleka do sucha. W końcu dałam smoka i co? Żarł aż siorbało A miał być bezsmoczkowy, gotowa byłam nawet siedzieć z nim całą noc i dawać sobie masakrować brodawki, a tylko i wyłącznie smok go uspokoił - żadne lulanie, przewijanie, karmienie, nic. No żeby prawdziwego cyca odrzucać, wyć o mleko i ssać tylko smoka???

Gdzieś mi się rzuciło pytanie o pierwsze czynności po wejściu do domu. U mnie to rozpakowanie małego z za dużego kombinezonika, żeby się nie udusił taki utopiony w foteliku Potem przewijanko z mini-sesją foto (dziecko jeszcze z metką, dowód że nówka sztuka ), a potem nie pamiętam
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 13:46   #4821
Hosenka*
Zakorzenienie

Gosia
Nie smiedzi po ulaniu. Jak bardzo chlusnie, że aż na wersalke to przebieram,ale jak mniej to nie. Wycieram pielucha, reszta Szybko wysycha, a przebieram po kolejnej serii ulan. Inaczej musialabym i co pół godziny przebierać.

Instagram

Stary 2014-02-08, 13:49   #4822
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Lolita gratulacje!

Nie nadążam nadrabiać, ale spróbuję się powpisywać dla odmiany

Najpierw na wesoło - odkryłam nowy gatunek - żarłacz różowy! Atakuje na obszarach obfitujących w mleko, rzucając się na ofiarę szybciej niż gepard i z paszczą rozwartą szerzej niż węże ze szczękami na zawiasach

Teraz na pożalenie - nocami ktoś podmienia mi dziecko Dni miewa mniej lub bardziej marudne, ale noce (definicja nocy: 18-7 rano) to makabra. Ciągle woła jeść, konkretnym sygnałem na mleko, zanim skończy jeść pielucha do zmiany, zanim skończymy zmieniać krzyk na mleko. Gdzieś nad ranem sam był już chyba tak zmęczony, że zapuszczał mleczną syrenę, a potem wypluwał cycka, aż sprawdzałam laktatorem czy nie wyssał mleka do sucha. W końcu dałam smoka i co? Żarł aż siorbało A miał być bezsmoczkowy, gotowa byłam nawet siedzieć z nim całą noc i dawać sobie masakrować brodawki, a tylko i wyłącznie smok go uspokoił - żadne lulanie, przewijanie, karmienie, nic. No żeby prawdziwego cyca odrzucać, wyć o mleko i ssać tylko smoka???

Gdzieś mi się rzuciło pytanie o pierwsze czynności po wejściu do domu. U mnie to rozpakowanie małego z za dużego kombinezonika, żeby się nie udusił taki utopiony w foteliku Potem przewijanko z mini-sesją foto (dziecko jeszcze z metką, dowód że nówka sztuka ), a potem nie pamiętam

U mnie ze smoczkiem było to samo - wytrzymałam 2 tygodnie wieczornego mietolenia sutków i z radością powitalam dzien, kiedy dał sobie wcisnąć smoczka
A ze woli smoczek to nic nadzwyczajnego - jest opity pod korek, a chce sobie possac, a tu mu jakies głupie mleko leci
Emil przybiera aż nadto, wiec nie mam już najmniejszych wyrzutów sumienia dając mu smoczek.
Stary 2014-02-08, 13:49   #4823
gosia261282
Gang Iren

Inw niektóre dzieci mają dużą potrzebę ssania.
Te smoczki teraz są dobrze robione i używane z głową,nie do zatkania dziecka przy byle okazji,a wtedy kiedy dziecko odczuwa potrzebę ssania nie wyrządzą złego.
Uśmiałam się z opisu żarłacza
Stary 2014-02-08, 13:53   #4824
perfuzja
Zakorzenienie

Emil śpi gdzieś od 10h45 Co prawda ze 2 godziny z tego na spacerze, ale śpi twardo cały czas. Zaraz mi piersi eksplodują
Stary 2014-02-08, 14:02   #4825
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Gosia
Nie smiedzi po ulaniu. Jak bardzo chlusnie, że aż na wersalke to przebieram,ale jak mniej to nie. Wycieram pielucha, reszta Szybko wysycha, a przebieram po kolejnej serii ulan. Inaczej musialabym i co pół godziny przebierać.
Matko musiałabys ciagle prac masakra. A jak z waga? Przybiera?

Stary 2014-02-08, 14:08   #4826
senira666
Zakorzenienie

Pokazalam poloznej powiedziala ze to nie ropne zmiany tylko mala tak jakos krzywo zlapala i faktycznie sie wchlonelo juz. Mam smarowac mlekiem i mascia jak dostane no i wietrzyc. Tylko ze do sasiadki z lozka obok co chwile ktos przychodzi i nawet nie ma jak...

Send from my IPhone
Stary 2014-02-08, 14:11   #4827
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Pokazalam poloznej powiedziala ze to nie ropne zmiany tylko mala tak jakos krzywo zlapala i faktycznie sie wchlonelo juz. Mam smarowac mlekiem i mascia jak dostane no i wietrzyc. Tylko ze do sasiadki z lozka obok co chwile ktos przychodzi i nawet nie ma jak...

Send from my IPhone
spróbuj może pieluszką się zakryć- tetra przepuszcza powietrze
Stary 2014-02-08, 14:14   #4828
Akkma
Zadomowienie

Dzisiaj mój tp A moje dziecię szczęśliwie hasa sobie w brzuchu
W sumie to chyba nawet ja sama jeszcze nie jestem gotowa żeby rodzić
Z jednej strony chciałabym, a z drugiej jak czytam co Wy tutaj piszecie o imprezowiczach to mogłaby sobie siedzieć do kwietnia
Stary 2014-02-08, 14:18   #4829
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Marcelowi znów ropieją oczka, przemywam wacikami i przegotowaną wodą. Musze chyba iść z tym w poniedziałek do lekarza martwię się...poradźcie coś.
Stary 2014-02-08, 14:21   #4830
gosia261282
Gang Iren

Shiloh masujesz kanalik?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości