|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Iwantyou
Mój ulewa i rzyga nawet jak je z piersi, często jeszcze w trakcie jedzenia. Wczoraj nie dawaliśmy, bo mial po nim biegunkę, kupsko wielkie i rzadkie że aż wylewalo się z pieluchy, ale nieulewanie (wczoraj ulalo mu sie tylko 3 czy 4 razy)utrzymało się wczoraj mimo tylko 2 dawek z czwartku i to mniejszych niż piszą na opakowaniu. Dzisiaj klub nic nie daje. Musimy mu jednak dawać choć te 2-3 dawki mimo biegunki. A co do pytania o ubranie na spacer to zależy od pogody. Jak jest cieplej to: - body z długim rekawem, spiochy, rozpinana bluzka i cienszy kombinezon Albo zamiast spiochow i bluzki- pajac. A jak jest zimno to na nogi jeszcze spodnie i grubszy kombinezon.
#4803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak z przybieraniem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przebieram go po każdym ulaniu bo bym nic innego nie robiła. Mniej więcej 3 razy go przebieram, w nocy nie.
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
noc u nas wesolutka, wiec Migotko lacze sie w bolu. dzien poki co o wiele lepszy. odbylismy dlugi spacer po naszych lasach, umazalismy sie cali blotem wiec pelnia szczecia, mam co myc popoludniu
![]() Magnusiu ja na Twoim miejscu wylazlabym z mlodym choc na 15 min, dobrze mu to zrobi. Mala na spacer ubieram w body dl rekaw i polspiochy, polarowy pajac i kombinezon z h&m co udaje spiwor w gondoli jest pzykryta ciekim kocykiem. Gosiu zdrowka dla Twojej wesolej ekipy! Ejani hmm w sumie nie mam spadkow nastroju, moze troche boje sie ze m sie wtedy laktacja pogorszy, ale tak szczerze to staram sie szukac pozytywow i codziennie choc na chwile wyjsc z domu i zrobic cos dla siebie, np. maske na wlosy albo twarz. aa kompot ze sliwek pilam i nie zrobilo to zadnej zrnicy
#4812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Poki co to mielismy dzisiaj wyjsc do domu ale mala ma taka pokrzywke ze pediatra nas nie wypuscila. Kazala mi kupic tanno hermal lotio i tym wysmarowalam mala, potem tez wieczorem mam posmarowac. Pobrali jej tez krew do badan i jezeli wyniki beda ok to wyjdziemy jutro. Ma taka reakcje na proszek do prania wiec TZ zjechal dzisiaj pol miasta bo jak na zlosc nigdzie nie bylo platkow mydlanych a to nam kazali kupic ...
No i popoludniu przywiezie mi masc bo jest katastrofa na jednym sutki mam juz jakies ropne zmiany i zastanawiam sie czy moge posmarowac go sudocremem ?? Send from my IPhone ![]()
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wychodzimy od 4 doby i jesteśmy na dworze praktycznie codziennie (były moze ze 2 dni kiedy mi sie nie chciało). Do tej pory zakładałam body+polspiochy albo pajacyk, do tego bluzę, ciepłą czapkę i ładowałam do śpiwora polarowego, dzisiaj jest tak ciepło, ze założyłam body+polspiochy, polarkowy kombinezon, bawełnianą czapeczkę i nakrylam kocykiem. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- ejani chyba każda z nas ma gorsze dni. Ja jak mantrę powtarzam sobie "to minie" oraz "one daty at a time" ![]() Staram się dużo wychodzić z domu, po pierwsze dobrze mi to robi, a po drugie Emil jest zawsze spokojny. I znajduje sobie jakies rzeczy do załatwienia (choćby głupoty typu iść do sklepu 3 km od domu po żarówkę, bo tam na pewno maja lepsze niz wszędzie indziej ![]() W przyszłym tygodniu planuje pójść na zajęcia z salsy w chustach, mam nadzieje, ze mi się spodoba. A cos czuje, ze dobrze mi to zrobi.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-02-08 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Rozeznanie
|
Ejani, ja bym poszła na stronę zdrowa z dzieckiem, bo po co ryzykować, ze złapie jakieś choróbsko.
Kukurydziana, współczuje problemów z kp. Dla mnie to tez było bardzo trudne na początku i wiele razy tutaj prosiłam o pomoc. Najpierw myślałam, ze sutki sobie wyrwę po karmieniu, bo tak bolały. Wietrzylam kiedy sie dało, smarowalam bepanthenen i nosilam wkładki medeli. Teraz sutki sie zachartowaly i właściwie tylko używam juz wkładek Johnsona. Karmie nieco ponad tydzien. Pózniej miałam nawal i uratował mnie laktator. Obecnie jakos juz idzie. Odnośnie kp mam znów pytanie do doświadczonych mam - karmie troche ponad tydzien, nawal sie chyba skończył i juz mi tak piersi nie rozsadza. Zastanawiam sie nad odciaganiem mleka na noc żebym mogła przynajmniej jedna turę karmienia przespać. Kiedy zatem najlepiej odciągnąć pokarm? Miedzy karmieniami czy np gdy mały ssie z lewej to odciągnąć z prawej od razu? I jeszcze jedna sprawa - od 2 dni Igor po karmieniu pręży sie i czerwieni do prykania. Wcześniej pykał sprawnie w trakcie karmienia. To mogą byc juz kolki? Mały przed wczoraj skończył tydzien. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4816 |
Zakorzenienie
|
My wlasnie wróciliśmy z 2 godzinnego spaceru po mieście
![]() Kawa w dłoni, słońce, mąż obok, dalej niz promieniu paru kilometrów od domu - fajnie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- sweet vintage ja cały czas mam spory problem z tym kiedy ściągać. Emil najcześciej je z 2 piersi, wiec jesli zdarzy mu się nie dojesc, to odciagam z tej, która jeszcze jest pełna. Jesli potrzebuje na już, to ściągam jakies 1,5 godziny po karmieniu z obu piersi, ale wtedy wyciągam mniej. W Twojej sytuacji chyba sciagalabym z tej piersi, z której aktualnie nie karmisz.
#4817 |
Zakorzenienie
|
Co do odchowalni i pierwszych postow to mysle ze mozna zostawic czesc linkow np o karmieniu piersia itp o szczepieniach info i tego typu rzeczy
![]() Send from my IPhone ![]()
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sudocream pewnie nie zaszkodzi (chociaż z drugiej strony wyrusza, a sutki potrzebują nawilżenia ![]()
![]() |
#4819 | |||
Gang Iren
|
Muminku i Ejani współczuję ciężkich nocek!
Ejani spadki nastroju miewam,ale to raczej ze zmęczenia,tak jak dzisiaj. Do tego Eryk wyje,bo go nos drażni,a zrobić sobie nic nie chce dać i koło się zamyka. Dziękujemy za wszystkie życzenia zdrowia ![]() Body z krótki,pajac,kombinezon i kocyk. Cytat:
Śmigaj śmiało. Ja z dzieciakami wszystkimi wychodziłam od 3 doby i od razu na 1-2 godziny,chyba że brzydka pogoda. Cytat:
Ale jak jest mokry czy taki brzydko pachnący od ulania to nie przebierasz? Cytat:
Jak pije z jednej to odciągnij z drugiej. Ja z odciąganiem mam małe doświadczenie,ale u mnie np Kacper śpi po 4-5 godzin,ja bym z 2 godz po karmieniu odciągała,żeby więcej odciągnąć za jednym zamachem. A u ciebie mały dłużej sypia czasem?
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
Lolita gratulacje!
![]() Nie nadążam nadrabiać, ale spróbuję się powpisywać dla odmiany ![]() Najpierw na wesoło - odkryłam nowy gatunek - żarłacz różowy! ![]() ![]() Teraz na pożalenie - nocami ktoś podmienia mi dziecko ![]() ![]() ![]() Gdzieś mi się rzuciło pytanie o pierwsze czynności po wejściu do domu. U mnie to rozpakowanie małego z za dużego kombinezonika, żeby się nie udusił taki utopiony w foteliku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
Gosia
Nie smiedzi po ulaniu. Jak bardzo chlusnie, że aż na wersalke to przebieram,ale jak mniej to nie. Wycieram pielucha, reszta Szybko wysycha, a przebieram po kolejnej serii ulan. Inaczej musialabym i co pół godziny przebierać.
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ze smoczkiem było to samo - wytrzymałam 2 tygodnie wieczornego mietolenia sutków i z radością powitalam dzien, kiedy dał sobie wcisnąć smoczka ![]() A ze woli smoczek to nic nadzwyczajnego - jest opity pod korek, a chce sobie possac, a tu mu jakies głupie mleko leci ![]() Emil przybiera aż nadto, wiec nie mam już najmniejszych wyrzutów sumienia dając mu smoczek.
![]() |
#4823 |
Gang Iren
|
Inw niektóre dzieci mają dużą potrzebę ssania.
Te smoczki teraz są dobrze robione i używane z głową,nie do zatkania dziecka przy byle okazji,a wtedy kiedy dziecko odczuwa potrzebę ssania nie wyrządzą złego. Uśmiałam się z opisu żarłacza ![]()
#4824 |
Zakorzenienie
|
Emil śpi gdzieś od 10h45
![]() ![]()
#4825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Pokazalam poloznej powiedziala ze to nie ropne zmiany tylko mala tak jakos krzywo zlapala i faktycznie sie wchlonelo juz. Mam smarowac mlekiem i mascia jak dostane no i wietrzyc. Tylko ze do sasiadki z lozka obok co chwile ktos przychodzi i nawet nie ma jak...
Send from my IPhone ![]()
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4828 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj mój tp
![]() ![]() W sumie to chyba nawet ja sama jeszcze nie jestem gotowa żeby rodzić ![]() Z jednej strony chciałabym, a z drugiej jak czytam co Wy tutaj piszecie o imprezowiczach to mogłaby sobie siedzieć do kwietnia ![]()
![]() |
#4829 |
Wtajemniczenie
|
Marcelowi znów ropieją oczka, przemywam wacikami i przegotowaną wodą. Musze chyba iść z tym w poniedziałek do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Gang Iren
|
Shiloh masujesz kanalik?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.