|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
![]() z salą umowy nie mamy, ale jej właściciel jest tak wspaniały, powszechnie znanym i szanowanym człowiekiem, że nawet nie pomyślałam o tym wpłacając zaliczkę w każdym razie nie spotkałam się z ani jedną negatywną opinią o nim, wszyscy, którzy organizowali swoje wesele w dworku byli zachwyceni gratki za gajerek!
|
|
#3452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam diamenciki.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetnie wygląda ta pieczątka ![]() Gratulacje Nam stuknęła 24 grudnia.Cytat:
|
||||
|
|
|
#3453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możesz powiedzieć ile mniej więcej czeka się na taki garnitur? Muszę zmotywować TŻ, bo dla niego kupowanie jakichkolwiek ubrań to mordęga (mierzy jedną koszulkę i jak pasuje to bierze 10 takich samych na zapas bo nie znosi zakupów).
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
laski znalazłam chyba TĄ JEDYNĄ
mam do wyboru dwie, ale bardziej jestem za TĄ co dziś mi wpadla w oko tylko ma jeden mankament.. jest za droga tzn miałam w myślach mniejsza kwote przeznaczyć na suknie.. jeszcze zapytam u nas w salonie zaile by mi ją sprowadzili , może cos taniej będzie, aczkolwiek siostra w tym salonie co u nas sprowadzala miała 600 zł tansza niż tam gdzie jej się spodobała, czyli w tym salonie co mi dziś wlasnie ![]() edit : fotki wrzuce jak będę mieć czas, dziś nie bardzo ponieważ zaraz będą"zmówiny"
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-02-08 o 17:00 |
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Udało mi się załatwić fryzjerkę
szukałam takiej z dojazdem i co się okazało? Że mieszka piętro pode mną
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem podjarana ta sukienka , slinie sie na nia jak lysy na grzebien
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3459 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na naszych terenach wiejski stół jest wszędzie i jakoś tak się przyzwyczaił każdy , że on jest.Cytat:
![]() Cytat:
![]() justynkie graty, pokaż jaki
|
|
|
#3460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Jak bardzo można oszaleć na punkcie swojego wesela, żeby już nawet komórkę "ubrać"? ![]()
|
|
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
ja za swoją też zapłaciłam więcej, niż miałam w planie
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada czekamy na zdjęcie / stronę sukni !!
![]() A ja dzisiaj w końcu umówiłam się na z babką na makijaż próbny. Już nie mogę się doczekać
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszło w prawdzie minimalnie drozej niz myslalam bo promocja -20% byla tylko do końca stycznia, ale -15% to i tak bardzo duzo ![]() Zdecydowalismy sie tez na barmana (mamy go w gratisie), tyle, ze musimy mu dokupic kolorowe alkohole ![]() Ale wiecie co...zamiast jakiegos stanu euforii to ogarnęło mną dziwne uczucie, ze juz nie ma odwrotu nie wiem czemu tak, dziwne to jakieś nawet nie mowię tego TŻ bo by powiedział, ze mam sie isc leczyc dlatego nawet ciesze sie, ze w umowie jest zapis, ze do miesiaca tylko mozna zrezygnowac (bez zwrotu zaliczki), a po miesiacu to juz trzeba płacic 40% wartosci wesela. Gdyby mozna było rezygnowac w kazdej chwili do woli to znajac mnie jeszcze bym milion razy zmienila zdanie. A tak, koniec, po ptokach
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-02-08 o 18:08 |
|
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Say ale fajnie! Cieszę się, że udało Wam się dogadać w tej kwestii
czekolada skoro tak Cię "trafiło", to wybór już chyba dokonany Gratuluję No i chwal się koniecznie, czekamy na foto
|
|
|
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
Im bliżej ślubu tym bardziej się denerwuje. Jutro idziemy rozdać trochę zaproszeń, coś mi się wydaje, że to długo potrwa, bo mamy jeszcze całe pudełko zaproszeń!
Zostało 77 dni do ślubu! Wybaczcie, że tak ciągle o tym piszę, ale im bliżej ślubu tym bardziej się ekscytuję! Już niedługo też będę przymierzać swoją suknię! |
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że się tak cieszysz
|
|
#3468 |
|
BAN stały
|
Justynkie, Pysia - gratuluję załatwionych spraw
![]() Aneczka, no ja dzisiaj gadałam z mamą, powiedziała, że wykorzysta w pracy urlop okolicznościowy (dziewczyny!! pamiętajcie, że wasi rodzice mogą dostać jeden dzień takiego urlopu w pracy!!) i będzie pichciła ![]() Pojutrze mam przymiarkę sukni!! |
|
|
|
#3469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę przymiarki!! |
|
|
|
|
#3470 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Dzisiaj zaczęliśmy temat na florystyce odnośnie bukietów ślubnych, butonierek i ubierania sali, kościoła! Jestem mega nakręcona pozytywnie! Przy omawianiu technik wykonywania bukietów wyszła sprawa jednej z koleżanek.... Pewna kwiaciarka (florystką to jej nie nazwę...) ułożyła taki bukiet młodej, że kwiaty zaczęły wypadać z wiązanki w momencie kiedy wychodziła już po mszy z kościoła... ;/ szukajcie sprawdzonych osób by uniknąć takiej "miłej" atrakcji... wybaczcie podczytam was później
|
|
#3471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Charakter, kompetencje, chęć nauki i poczucie humoru! torują drogę do sukcesu ( powiedziała szamanka - ewaden która nieraz lądowala sama na budowie z dziesiątkami facetów )Mój maż jest z innej branży, ale to dobrze w naszym przypadku, bo z naszymi charakterami moglibyśmy sie pozabijać pracując wspólnie starcie tytanów ![]() Jestem wiecej niż zadowolona jestem bardzo szczęśliwa z powodu dokonanego wyboru, uważam ze jest to jeden z najlepszych zawodów na świecie ! i potrafi przynosić wiele satysfakcji Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem w domu średnio raz na miesiąc to nie wiem jak załatwię kwiaciarkę
|
|
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy zrobisz jej może zdjęcie i mi pokażesz? Tak ze względu, na starą znajomość ![]() A czemu tak cienka? Domyślam się, że chodzi o to, by pasowała do pierścionka zaręczynowego? ![]() czeko czekam na zdjęcia !!
|
|
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3477 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama jest trochę przy kości, a przy tym ma problemy skórne i chce mieć sukienkę z rękawkiem minimum do łokcia, a do tego długość do pół łydki. Znalazłyśmy kilka świetnych sukienek, ale wszystkie do kolan... Jeśli Twoja mama nie ma tak wygórowanych oczekiwań, to możecie zerknąć tutaj http://modbis.pl/ Komentarze klientek bardzo dobre.Cytat:
![]() Cytat:
Takie szyte na miarę muszą genialnie leżeć ![]() Super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wcale się nie dziwię Twojej ekscytacji
|
||||||
|
|
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
Nie mogę uwierzyć, że dopiero teraz trafiłam na ten wątek! 25 części w życiu nie zdążę przeczytać
![]() Ślubuję 16 sierpnia i widziałam w kalendarzu, że na tą datę jest Nas całkiem sporo Lokal, orkiestra, foto, video - załatwione. Suknia kupiona (KLIK), bukiet (KLIK), chyba że uda się znaleźć holenderskie piwonie w sierpniu to będzie taki: KLIK. Moim zmartwieniem na teraz jest, czy do mojej sukni będzie pasował dłuugi prosty welon (KLIK) Jak myślicie?
|
|
|
|
#3479 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Moja mama znowu szuka czegoś do połowy łydki/do kolan, na ramiączkach albo bez, rękawków nie chce, niekloszowanego tylko przy ciele, jasnego (z tym jest największy problem), nic nie ma!! |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moją mamą z koleji był ten problem, że ma super figurę i wygląda młodo i też nie mogła znaleźć sukienki, bo chciałą wyglądać, młodo (nie jak babcia), ale też gdodnie jak przystało na mamę PM, a nie jak podfruwajka. Najpierw znalazłyśmy sukienkę ładną w HEXELINE, ale cena + żakiet nas wmurowała. Potem znalazłyśmy bardzo podobną w BOLERO (cena z żakietem, tyle co za samą sukienkę w poprzednim sklepie) enzunio moja mama właśnie taką ma, ze 2cm za kolano, na grubych zamiączkach, z dekoltem w serek w jaśniutko szare i srebrne mazgańce do tego biało-perłowy żakiecik
Razem od 08.03.08 Zaręczeni od 29.08.12 Ślub 17.05.14 Edytowane przez adziia13 Czas edycji: 2014-02-08 o 19:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

tzn miałam w myślach mniejsza kwote przeznaczyć na suknie.. jeszcze zapytam u nas w salonie zaile by mi ją sprowadzili , może cos taniej będzie, aczkolwiek siostra w tym salonie co u nas sprowadzala miała 600 zł tansza niż tam gdzie jej się spodobała, czyli w tym salonie co mi dziś wlasnie
szukałam takiej z dojazdem i co się okazało? Że mieszka piętro pode mną 

, mama chyba pójdzie nago...

nie wiem czemu tak, dziwne to jakieś