|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Witam
Cytat:
O 11:30 przychodzi mama do Domisia.Przed kinem idziemy jeszcze coś zjeść,seans mamy na 13:15.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2492 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Heja
![]() Kucyku ciąża to bardzo dobry czas na zgłebienie kulinarnej wiedzy Agacia jak tam dzisiaj? Cytat:
czasami śmiejemy się, że minął się ze swoim powołaniem i powinien zostać "panem -złota rączka". Barbi - Syneczek - Cytat:
![]() Cytat:
Bo po prostu prędzej lub później żałowałabyś tego pewnie. Ale może warto odpuścić takie dokładne planowanie, co do dnia. Bo to nie jest dobre i wiadomo, że życie rzadko nam pozwala zrealizować takie plany. Zazwyczaj to jest tak, że dzieciątka pojawiają się w najmniej oczekiwanym przez nas momencie. A co na tą całą sytuację mówi Twój tż?Dziewczyny dzisiaj po południu mam wychodne - idę na mega imprezkę - urodziny 5latka - będzie się działo |
|||
|
|
|
#2493 |
|
Konto usunięte
|
mój TZ nic nie mówi.... raczej z psychologiem o tym musze pogadac, bo nie mam wspracia w TZcie...
on sie zamknal w sobie |
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś z rana wysłuchałam, gdzie to ma zamiar tuja zasadzić, oczko wodne zlikwidować na kilka lat dla bezpieczeństwa itp. ale składanie mebli to k0szmar. ma czas, aby choć wypakował mi ją z samochodu, bo będę z nią jeździć nie wiadomo ile ![]() co do imprezy, super. mnie też w lutym czekają urodziny siostrzenicy w sali zabaw. tylko tym razem nie poskaczę już z maluchami jak co roku
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
Esesiu
no zobacz w śnie nauczyłaś się porody odbierać Jasne, że może wyjść tyłem, tylko może bardziej kopytkami niż samym tyłkiem. A u mnie akurat taki poród był złą wróżbą. Chyba jak zaszłam w ostatnią ciążę taki się urodził. Wiedziałam wtedy, że coś może być nie tak
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Ja znowu z doskoku, więc nie pamiętam, co komu... Dziękujemy z Artkiem za komplementy Pikaso Twoja córka naprawdę jak księżniczka! Śliczna Monia pośmiałam się z Twojego sprzątacza I pośmiałam się, jak czytałam o tym, jak Wasze dzieci jedzą, choć Wam pewnie do śmiechu nie jest... A i ja wkrótce zobaczę, jak to będzie... Berbie dobrze, że już w domu! Gratuluję chłopca ![]() Edyta dobrze, że się odezwałaś ![]() Mlebi ciężki dylemat z pracą... Ale ja bym chociaż na rozmowę poszła.. A potem - niech się dzieje wola nieba ![]() Iza udanego seansu. Zeberko zdrówka dla Kasi! A staraczki oczywiście mocno mocno przytulam.... Dziewczyny kiedy zaczęłyście podawać nabiał, tj. masło itd.? I co to znaczy masło dobrej jakości? Ja nie mam dostępu do wiejskiego, a w sklepie dla siebie zawsze kupuję 82%, ale przyznaję, że zawsze najtańsze (choć kostka za 4 zł to nie jest tanio wg mnie:/). Co w takim razie dla dziecka? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-02-08 o 10:03 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Perse ja kupuje osełkę w Biedronce(sama śmietanka w niej niby) tą dużą kostkę za 9,99. Marcel jadł już ziemniaka z masełkiem z mojego talerza. Tylko po czymś Go wysypało i nie wiem, czy po maślę czy po jajku
![]() Obstawiam masło Wczoraj spotkałam sąsiadke. Jest położną. Mówi, żeby Marcelowi dawać to co sami jemy, tylko bez soli... ![]() Mądra z Niej kobitka, wiekowa i z doświadczeniem, ale ja się boje dawać Mu to samo co jem ja ![]() Dziś pierogi z mięsem i ruskie....heh |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurek My kupujemy masło w Biedrze, ale za około 5 zł, jest w niebieskim opakowaniu, Stasio uwielbia na nim jajecznice. Potrafi zjeść 2 jajka na raz
![]() Pani Lepiej nie rób takich testów, bo dzieci szybko łapią.. S. zjada wszystko z podłogi i co znajdzie, a teraz kontrolować go nie jest tak łatwo.. Iza Baw się dobrze na seansie Zeberko Widzisz ja też myślałam, że na powiększający się brzuszek jest czas, ale widzę, że u nas szybciej rośnie.. Jak Kasia Ma w miarę apetyt przy tej chorobie![]() Barbie Dobrze, że jesteś Perse Pozwalasz spać Artkowi ze smoczkiem Artuś ślicznie wygląda zaspany |
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedomoga jest wtedy, kiedy od owulacji do @ minie mniej niż 10 dni. a u kogo??? no to trzeba zaryzykować skoro tam Ci się będzie lepiej pracowało! a co do ciąży, to pomyślisz jak zajdziesz...kochana jak będziesz dobrym pracownikiem, to po ciąży z otwartymi ramionami przyjmą Cię z powrotem! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty na tej imprezie nie szalej za mocno ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45043877]A staraczki oczywiście mocno mocno przytulam....[/QUOTE]
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie też brzuszek się pojawił? jak się czujesz? chyba będzie Krzyś. Czas pokaże kiedyś nie byłam zbyt przekonana do tego imienia, ale przy ciągłym powtarzaniu tż tak się osłuchałam, że na chwilę obecną nie ma innego imienia, które je może wyprzeć.
|
|
#2501 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny dziękuję za wsparcie - macie racje pójdę na rozmowę i zaryzykuję jak mnie będą chcieli- po prostu spanikowałam, bo nie sądziłam, że tak super mi pójdzie na rozmowie; zresztą nie wiadomo kiedy zajdę w ciążę
|
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
Perse, jakie konkretnie maslo to nie mam pojęcia
Ale oglądałam kiedys program "wiem co jem" Bosackiej i z tego wynikało, ze najlepsze sa masła EXTRA, drugie miejsce stołowe a na koncu śmietankowe. Fiolusiek, a smażyć sie na maśle ponoć nie powinno, jak juz to na klarowanym. |
|
|
|
#2503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co jakies bociany widziałaś? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() PERSE!!!!!!!!!!!!! ja nie pamiętam kiedy ale dość szybko bo ja najpierw do zupek czasami olej (na początku) a potem zamiennie olej i masło. Ja kupuje takie 82 % - Zosia bardoz lubi ostatnio dałam jej chałkę z masłem to zdarła samo maslo a chałke zostawiła ![]() KOCCUR! o to wpraszam Zosie na pierogi ruski uwielbia i dość szybka zaczęła jej jesc!!!!!!!!!!!!! a jak miała 8 miesięcy to ziemniaki z naszego obiadu musiały być zjedzone- jak byliśmy na urlopie to specjalnie zamawialiśmy takie obiad by ziemniaki były ( a zazwyczaj wszędzie frytki - żywiliśmy się w stołówce szkolnej- smacznie, domowo i tanio) |
|||||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko dziś wizyta???
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jadam masła w ogole od daaawwnnaa... Kupiłam Je Marcelowi do ziemniaczków... Mój Tż też je wcina, więc dlatego takie dużę To mniejsze to chyba to samo? Cytat:
Za pół roczku pewnie i Marcello wszystko będzie zajadła to co mamusia Jednak zauważyłam, że ziemniak z mojego talerza jest mniammm a z Jego beee Zeberko kochana 3 mam kciuki z całych sił.....
|
||
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
Esesiu a co do naprotechnologii to czytałam o kilku klinikach, ale wydaje mi się, żo to bardziej dla tych, którzy nie mogą zajść w ciążę...
A chrzestną oczywiście możesz zostać, mogę nawet którąś cieliczkę nazwać Twoim imieniem jak chcesz ![]() Przepraszam, że nie cytuję i jakoś do wszystkich się nie odnoszę, ale strasznie wypruta się czuję. I śpiąca niesamowicie. A co do maleństwa to nie wczytywałam się dokładnie, ale już wcześniej lekarze byli przygotowani. Dziś to już ponad miesiąc jak się urodził. Sam oddycha Mogłabym wstawić tutaj link do jej bloga, ale nie wiem czy tak można
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-08 o 12:44 |
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się tego nasłuchać - piękne wykonanie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ua-hWyY92C4
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek Próbowałam klarowanego i nie smakuje mu, wtedy nawet pół jajka nie chce. Mam nadzieję, że nic nie będzie mu od takiego smażonego na maśle raz na 2 tygodnie..
Koocur Być może to to samo, nigdy nie kupowaliśmy takiej dużej osełki. Barbie U mnie już od jakiegoś czasu widać powoli brzuszek. A czuję się dobrze, choć czasem ''czuję'' ranę po cc. |
|
|
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko jak wizyta???????
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, nie odniosę sie, od rana znowu bol7 mnie żołądek, a tak w ogole od środy, mam nadzieję ze to niestrawność, albo od nadmiaru lekow, albo ze od ucisku rzeber od lezenia, cokolwiek, byle nie znowu krwawienie wewnętrzne
![]() Wybaczcie nie mam siły
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
Film mocny ale ja lubie takie.Generalnie wyjście udane
Mama była z Domisiem na spacerze,mówiła że cały czas był grzeczny
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
Jana
Iza nie tęskniłaś? Rena jak Twoja dzisiejsza temp.? ![]() A ja zaczęłam szpachlowanie na górze. Może zaczęłam to za dużo powiedziane, bo ledwo zsunęłam meble do środka i nakryłam je folią, ale zawsze coś ![]() I zamarzyły mi się skrzynie na balkonie i takie ozdobne przed domem. A ja nigdy kwiatów doniczkowych nie lubiłam, jak to się człowiek zmienia ![]() I już zaplanowałam co, gdzie i jak
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja lubię kwiatki w donicach na tarasie, ale tż nie więc poszliśmy na kompromis i zasypał oczko wodne (obok tarasu) a ja tam nasadziłam kwiatów
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45043877]Dziewczyny kiedy zaczęłyście podawać nabiał, tj. masło itd.? I co to znaczy masło dobrej jakości? Ja nie mam dostępu do wiejskiego, a w sklepie dla siebie zawsze kupuję 82%, ale przyznaję, że zawsze najtańsze (choć kostka za 4 zł to nie jest tanio wg mnie:/). Co w takim razie dla dziecka?[/QUOTE]
masło to już dawno, chociaż do zupy np. dawałam olej z holle, więc jako takiego do posiłków nie daję wcale, ale jadł chleb z masłem ode mnie, jakimkolwiek, jakie akurat mieliśmy. a nabiał typu twarożek/jogurt po 7/8 m-cu dopiero jakoś... |
|
|
|
#2516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
y nas na podwórku z roku na rok kwiatów w donicach i skrzyniach coraz więcej. ja kiedyś nie lubiła pelargonii, teraz cały podwórek.rozumiem, że coś zaczynacie na górze robić? ja dziś igłę i nitkę wprawiłam w ruch
|
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro postaram się wrzucić meble z kuchni, bo samej kuchni to na razie jeszcze nie ma ![]() A kwiaty to będzie nowe, pierwszoroczne doświadczenie, zobaczymy, co będzie dalej. A co szyjesz?
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
uszyłam misia i kostkę/grzechotkę, tzn. jestem w trakcie. przymierzam się też do kołderki, ale brakuje mi jednego materiału. chyba będzie się tzreba przełamać i pójść do pasmanterii
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczę ńa foto! Tez nie lubiłam kiedys pelargonii a teraz co roku mam w skrzynkach i lubię, bardzo A Tymon dzisiaj jakis ch... dzien ma ![]() Na spacer poszliśmy i w drodze powrotnej syrena, trzeba go było z wozka wyciągnąć i nieść dobrze, ze było ciepło i byliśmy we trójkę a ńie tylko ja i on...Po kapieli tez sie tak rozdarl, ze myślałam ze mi serce pęknie...
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-02-08 o 18:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

[COLOR=Silver]

.japonki gumowe, z motylem na przedzie . Wygladalam i czułam sie jak pacjentka opuszczająca oddział psychiatryczny a nie patologie ciąży 
Bo po prostu prędzej lub później żałowałabyś tego pewnie. Ale może warto odpuścić takie dokładne planowanie, co do dnia. Bo to nie jest dobre i wiadomo, że życie rzadko nam pozwala zrealizować takie plany. Zazwyczaj to jest tak, że dzieciątka pojawiają się w najmniej oczekiwanym przez nas momencie. A co na tą całą sytuację mówi Twój tż?

y nas na podwórku z roku na rok kwiatów w donicach i skrzyniach coraz więcej. ja kiedyś nie lubiła pelargonii, teraz cały podwórek.