Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 15:18   #61
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Witam się w nowej części

A już myślałam Kate, że jednak urodzisz w piątej części Majka bawi się z nami w kotka i myszkę

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Jeju Dziewczyny bardzo dziękuje za wsparcie!

No i witam sie w nowym wątku, w którym pewnie i ja urodzę.
Nie ukrywam ze trochę rozbita jestem całą tą sytuacją Po badaniu rano rozwarcie po nocy mam na 2cm Byleby wytrzymać do poniedziałku, żeby celeston zadziałał! Dzisiaj wieczorem druga dawka.

Kompletnie nic mi sie nie działo! Przyszłam do kolegi na usg, aaa i jeszcze na poczatku było zabawnie, bo przed badaniem zapytałam czy by mi tego celestonu nie podał profilaktycznie w związku z poprzednim porodem, ze byłabym spokojna i dziecko zabezpieczone, on mowi że nie ma takiej potrzeby, ze mozna kontrolować szyjke dwa razy w tygodniu i jeśli cokolwiek zaczęloby sie dziać to dopiero wtedy, no i tak gadu gadu 15min po czym zaczęło sie badanie i juz nie było tak różowo. Stwierdził, ze owszem celeston dostanę ale natychmiast i bynajmniej nie profilaktycznie a ratujaco i ze do domu juz nie wracam. No to gwiazdki mi sie w oczach zaswiecily, w głowie zakrecilo i prawie tam zeszlam

Martwię sie o Olusię, tęsknię bardzo! Nie wiem czy w poniedziałek nie wypisać sie do domu i tam leżeć. Do szpitala mam 10min. Będę po sterydach, w poniedziałek wymaz mi zrobią. Nie wiem co zrobić Nie wyobrażam sobie nie widzieć jej tyle czasu!

Ach źle sie podziało Żebym jeszcze coś przeczuwala, jakoś sie oszczedzala? A tu nic

Jeszcze raz bardzo bardzo Wam dziękuje za wsparcie i zbieram te brokuly jak głupia, bo muszą pomóc - w końcu są od Najlepszej Grupy Wsparcia na Świecie (a juz na pewno na wizazu).
Nie zadręczaj się Trafiłaś w porę na badanie i teraz jesteś pod dobrą opieką Zobaczysz, wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To by było nawet logiczne - tylko wynikałoby z tego że dopiero od 33tc się pojawiła

A poważnie to same zobaczcie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Laski prasujecie pieluchy tetrowe? Czytałam, że nie wyprasowane lepiej chłoną
Ale takie nie wyprasowane licho wyglądają....
Kurna, mam 16 do wyprasowania i 10 flanelowych..
Ja prasowałam
Ale jakoś nie lubię tetrówek

Cytat:
A co do imienia, ślicznie dziękuję, że komuś się chce angażować ze mną..chętnie wybralabym imię Wiktor, serio... Z tym, że... Wiking na drugie będzie miał Krzysiu, po moim niedawno zmarłym tacie... Tata nazywał się (jako inną paniensko)...Wiktor więc byłoby Wiktor Krzysztof, a tata był Krzysztof Wiktor w jednej książce telefonicznej się walneli i wydrukowali go zamiast pod W, to pod K szkoda, bo mi imię Wiktor bardzo się podoba. Ale dla mnie to całe życie było nazwisko no i...Nie pisze Wam, ale mam naprawdę durna syt rodzinna, być może się rozwiode i wówczas wrócę do swojego nazwiska, wtedy Wiking też. Więc byłby Wiktor Krzysztof Wiktor
Ale sytuacja
To wołaj Wiking od nazwiska

U mnie dzisiaj 37t0d więc stawiam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:19   #62
nadzwyczajna
Rozeznanie

U mnie raz na jakiś czas trochę tej "galaretki" się urywało. Np jak się mocno zmęczyłam czy nachodziłam.
Ale nie przypuszczałam, że to mogą być fragmenty tego czopa.
Ale ostatnio śniło mi się, że mi odszedł i był mocno podbarwiony krwią. Może jak mi naprawdę odejdzie to tak właśnie będzie ale sądzę, że chyba nie da się przegapić bo tego nie jest wcale mało. A upławy w dużej ilości to normalne w ciąży. Ja muszę nosić dużą, porządnie chłonącą wkładkę, bo ciągle mi coś się z ci.ki ciągnie

Cayenne, no to rzeczywiście byłoby zabawnie. Bo drugiego imienia tak na codzień się nie używa i byłby Wiktor Wiktor.

A u mnie z imieniem to jest tak, że ja całe życie mówiłam, że będzie Antoni albo Antonina. No i oczywiście córeczka Antonina miała być, ale ten Antoni jakoś nie mógł trafić do nas jak przyszło co do czego i okazało się że będzie jednak syn.
W ogóle syn siostry mojej koleżanki ma Maksymilian i jakoś to imię mi się nie podobało. A tu moja mama i mój TŻ wymyślili. I jakoś tak Maksiu Maksiu i się przyjęło i polubiłam. I będzie Maksymilian Antoni.
A może za jakiś czas mi sie odmieni i będę chciała drugie dziecko i doczekam się tej Tosi
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:22   #63
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Czyli kazdy gin sobie sam wymysla jakies dziwne skroty
Dokladnie, ja mam wpisane "3"

kolba ja tez bym zostala w szpitalu...

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-08 o 15:24
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:25   #64
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
To już niech lepiej w samot wsiadzie
Laski, jak wygląda ten slawetny czop? Bo mi chyba jakaś dziwna galaretka wyszla..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
podobno to galareta właśnie, może być podbarwiona krwią

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
jest impreza! gratuluje donoszonej ciąży
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:27   #65
ag9
Zadomowienie

Ale zachrzaniacie z postami, ledwo zdążę poczytać i już nie wyrabiam z odpisywaniem...
Ale witam się w VI częśći

U nas dzisiaj intensywnie bardzo, junior się wreszcie jakoś przekręcił że nie wsadza mi głowy w szyjkę to od razu sił nabrałam. Rano fryzjer, potem pojechaliśmy z małżem do ciuchów, po drodze coś nam się popsuło w samochodzie, więc prosto do mechanika, z psem do weterynarza (znowu chora moja niunia a w poniedziałek będzie miała zabieg pod narkozą ), odebrać auto z naprawy, potem jeszcze skoczyliśmy na zakupy do marketu i chyba teraz do rana nie wstanę Brokuł chyba jednak mają moc, bo tyle rzeczy jednego dnia to ja zrobiłam może 3 miesiące temu

Wasze historie (Tequilla jesteś moją idolką ) są niesamowite, jak i wyroby handmadowe.
Wchodziłam tu z dzisiaj i szukam Cayenne, bo myślałam że już jednak rozpakowana, ale nie - uff.

Kolba - trzymam kciuki, może usg pomyliło się trochę z wagą maleństwa i w rzeczywistości będzie jednak większe... na wypadek gdybyś miała urodzić, chociaż oczywiście mam nadzieję że wytrzymasz jak najdłużej.

U mnie też dzisiaj 9 miesiący zaczęty .

Aaa fryzjerka mi dzisiaj opowiadała, że dla niej poród bolał mniej niż zrobienie sobie tatuażu, tak więc dziewczyny rodzące SN - takie pocieszenie dla was
Stary 2014-02-08, 15:32   #66
agayka111
Raczkowanie

Ja po pierwszym porodzie powiedzialam do poloznej ze wolalbym zrobic 100 tatuazy niz rodzic hahahha ale spoko teraz jestem dobrej mysli zero bolu zero stresu hihi

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
agayka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:41   #67
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
To by było nawet logiczne - tylko wynikałoby z tego że dopiero od 33tc się pojawiła

A poważnie to same zobaczcie
A tutaj to ja nie mam nic wpisane puste od pierwszej wizyty do samego końca

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

To ja mam 140 szyjek

Wróciłam z Ikei było tyle ludzi, że mój mąż sam kazał mi się upomnieć o swoje w kasie z pierwszeństwem trzeba korzystać póki mogę .Kupiliśmy dwa kocyki po 5zł dla Majki i jeden większy dla psa .Później zaliczyliśmy Mcdonald i zakupy w Lidlu
W Warszawie jest śliczna pogoda +8 stopni także, aż chciało się chodzić

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 15:53   #68
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Poza tym mały dostał od mojej sis kilka ogromnych pudeł ubrań i przyborów więc muszę to przejrzeć i zobaczyć co się przyda bo część jest po mojej siostrzenicy i TŻ nie pozwoli mi Sławciowi sukieneczek zakładać W każdym bądź razie to dopiero pierwsza dostawa z trzech
podziel się, podziel! mój tż nie ma nic przeciwko różowemu dla naszego synka ja tylko się nasłuchałam, że dostanę tyyyyyyyle rzeczy! 'nic nie kupuj, my ci damy' i tak parę razy,a teraz cisza sama się obkupiłam, niech się wypchają

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

Tez mi pepek wylazl a do czasu cieszylam sie ze to sie nie wydarzy tez byl gleboki i wyskoczyl.
ah te nasze pępki ja się po swoim ciągle macam, bo jakiś nieprawdopodobny mi się wydaje

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wróciłam z Ikei było tyle ludzi, że mój mąż sam kazał mi się upomnieć o swoje w kasie z pierwszeństwem trzeba korzystać póki mogę .Kupiliśmy dwa kocyki po 5zł dla Majki i jeden większy dla psa .Później zaliczyliśmy Mcdonald i zakupy w Lidlu
jak tu wchodzę to tylko szukam postu od ciebie, że jedziesz do szpitala, bo wody Ci odeszły

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ale zachrzaniacie z postami, ledwo zdążę poczytać i już nie wyrabiam z odpisywaniem...
Ale witam się w VI częśći

U nas dzisiaj intensywnie bardzo, junior się wreszcie jakoś przekręcił że nie wsadza mi głowy w szyjkę to od razu sił nabrałam. Rano fryzjer, potem pojechaliśmy z małżem do ciuchów, po drodze coś nam się popsuło w samochodzie, więc prosto do mechanika, z psem do weterynarza (znowu chora moja niunia a w poniedziałek będzie miała zabieg pod narkozą ), odebrać auto z naprawy, potem jeszcze skoczyliśmy na zakupy do marketu i chyba teraz do rana nie wstanę Brokuł chyba jednak mają moc, bo tyle rzeczy jednego dnia to ja zrobiłam może 3 miesiące temu
za intensywny dzień i na większego powera

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

teQiba mówiłaś że zaczęłaś 36 tc, a Twój suwaczek żyje swoim życiem? jak to liczysz? jak masz równo 35 tc to zaczynasz 36? bo ja nie wiem jak to liczyć

Kolba będzie dobrze!

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-02-08 o 15:54
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:55   #69
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

A u mnie z imieniem to jest tak, że ja całe życie mówiłam, że będzie Antoni albo Antonina. No i oczywiście córeczka Antonina miała być, ale ten Antoni jakoś nie mógł trafić do nas jak przyszło co do czego i okazało się że będzie jednak syn.
W ogóle syn siostry mojej koleżanki ma Maksymilian i jakoś to imię mi się nie podobało. A tu moja mama i mój TŻ wymyślili. I jakoś tak Maksiu Maksiu i się przyjęło i polubiłam. I będzie Maksymilian Antoni.
A może za jakiś czas mi sie odmieni i będę chciała drugie dziecko i doczekam się tej Tosi
Nadzwyczajna mi się Maksiu też bardzo podoba ale kurde mój piesek jest Max i wolamy Maksiu wiec głupio by było tak też na moje dziecko wołać. Chociaż przeszło mi chwilę przez myśl żeby zmienić szybko imię psa szkoda ze 11 lat temu o tym nie pomyślałam:p

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 15:56   #70
wewillrockyou
Rozeznanie

kuźwa, kupiłam w rossie krem dla dzieciorów za 4,99 a od poniedziałku będzie za 3,99. Przepłaciłam, nie lubię tego!
jeszcze tylko pampki, chusteczki nawilżane i torba kompletna, wystarczy poczekać do czwartku i ją spakować

Bąbelek
Stary 2014-02-08, 16:05   #71
Trisdom
Zadomowienie

Cayenne- :klaski: za czopusia. Dobrze, ze w pn masz termin cc, bo jak widzisz sie zaczyna powoli.

Ja co prawda czopusia nie mam, ale bolesne skurczybyki nie przeszly. Z tym, ze moga byc nawet tak przez 2 tygodnie przed porodem- jeszcze troche i bede sama chciala rodzic
Moze po hinduskim jedzeniu sie uda.
W sumie ja tez od dzis donoszona
Ciekawe co gin w srode wynajdzie.

Lóżeczko pasuje, jak sie je przystawi do naszego łóżka, więc ok.

Kate- jestem rozczarowana, ze nie urodzilas w Ikei a brokula nie kupilas??

U mnie okropna mzawka, ale 10 stopni za to. Zazdroszcze sloneczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 16:06   #72
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

ja się z chęcią napiję

Cytat:

Aaa fryzjerka mi dzisiaj opowiadała, że dla niej poród bolał mniej niż zrobienie sobie tatuażu, tak więc dziewczyny rodzące SN - takie pocieszenie dla was
No to dałas dzisiaj czadu, żebyś czasami z tego nie urodziła
za psinke
za 9 miesiąc
Lubię Twoją fryzjerkę

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Nadzwyczajna mi się Maksiu też bardzo podoba ale kurde mój piesek jest Max i wolamy Maksiu wiec głupio by było tak też na moje dziecko wołać. Chociaż przeszło mi chwilę przez myśl żeby zmienić szybko imię psa szkoda ze 11 lat temu o tym nie pomyślałam:p

Moja freta to Maksiu

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
kuźwa, kupiłam w rossie krem dla dzieciorów za 4,99 a od poniedziałku będzie za 3,99. Przepłaciłam, nie lubię tego!
jeszcze tylko pampki, chusteczki nawilżane i torba kompletna, wystarczy poczekać do czwartku i ją spakować
Możesz się szczycić, że masz droższe o 1zł więc i lepsze

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Cayenne- :klaski: za czopusia. Dobrze, ze w pn masz termin cc, bo jak widzisz sie zaczyna powoli.

Ja co prawda czopusia nie mam, ale bolesne skurczybyki nie przeszly. Z tym, ze moga byc nawet tak przez 2 tygodnie przed porodem- jeszcze troche i bede sama chciala rodzic

No to jak donoszona, to możesz już chcieć rodzić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 16:07   #73
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

masz za to słonecznego brokuła

Bąbelek
Stary 2014-02-08, 16:10   #74
teQiba
Moderator

Cytat:

[/COLOR]teQiba mówiłaś że zaczęłaś 36 tc, a Twój suwaczek żyje swoim życiem? jak to liczysz? jak masz równo 35 tc to zaczynasz 36? bo ja nie wiem jak to liczyć
35 tygodni jest skonczonych, a zaczety jest 36
Tak zeby bylo latwiej skojarzyc to na poczatku jak mialas np 0t3d to byl pierwszy tydzien, a nie zerowy

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Teraz sie chyba oplaca zrobic tak zeby kupic 1 rzecz, a potem cala wyprawke (bo na nastepne zakupy jest -10%). O ile dobrze maila zrozumialam...
Stary 2014-02-08, 16:22   #75
wewillrockyou
Rozeznanie

a w ogole Trisdom jak czujesz te skurcze? wysoko/nisko? twardnieje Ci przy tym brzuch?
bo ja nie wiem jak to ma wyglądać i ciekawa jestem

zrobiłam rano kawę i zostawiłam, bo mydłem nawalała, teraz smakuje normalnie

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Tak zeby bylo latwiej skojarzyc to na poczatku jak mialas np 0t3d to byl pierwszy tydzien, a nie zerowy

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Teraz sie chyba oplaca zrobic tak zeby kupic 1 rzecz, a potem cala wyprawke (bo na nastepne zakupy jest -10%). O ile dobrze maila zrozumialam...
aaaaa, takie buty
mówisz o zakupach z kartą rossnę?

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

rabat do -10% nalicza się dopiero wtedy jak już urodzimy, zależy jak tam w formularzu nakłamałaś tyle masz rabatu

Bąbelek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 16:23   #76
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
jak tu wchodzę to tylko szukam postu od ciebie, że jedziesz do szpitala, bo wody Ci odeszły
Też na to czekam

Cytat:

Oj chyba niedługo Emilka się z nami przywita

A wiesz że nigdzie go nie widziałam

Cytat:
a w ogole Trisdom jak czujesz te skurcze? wysoko/nisko? twardnieje Ci przy tym brzuch?
Podłączam się pod pytanie

Maja

Czytam
Stary 2014-02-08, 16:37   #77
teQiba
Moderator

Cytat:

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

rabat do -10% nalicza się dopiero wtedy jak już urodzimy, zależy jak tam w formularzu nakłamałaś tyle masz rabatu

A nie dostalas maila ze z okazji walentynek jak cos kupisz to na kolejne zakupy -10%?
Nic nie klamalam w formularzu
Stary 2014-02-08, 16:38   #78
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

No to dałas dzisiaj czadu, żebyś czasami z tego nie urodziła
za psinke
za 9 miesiąc
Lubię Twoją fryzjerkę
Nie strasz tym rodzeniem
Kurcze, strasznie się martwię tym moim psem, nie dość że już ma swoje lata, serce nie w pełni sprawne, wątroba też to teraz jeszcze jakieś zapalenie pochwy i prawie wypadająca macica

Cytat:
Też jestem ciekawa...
Stary 2014-02-08, 16:43   #79
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

aaaaa, takie buty

Twardnieje caly brzuch, jakby mocno zaciskać pasek. I boli szczegolnie w pachwinach i jakby szyjka od srodka.

Idziemy do tych znajomych- jakby co, to sie zwiniemy szybciej.

Milego wieczorka

Przyszla nakladka na przewijak- moge rodzic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 16:46   #80
wewillrockyou
Rozeznanie

side85 kupiłam baby szpinak i roszponkę mam zamiar zrobić sałatkę z Twojego przepisu ze szpinakiem i bekonem a masz jakiś ciekawy sposób na tą roszponkę?

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

A nie dostalas maila ze z okazji walentynek jak cos kupisz to na kolejne zakupy -10%?
Nic nie klamalam w formularzu
nie nie lubią mnie tam chyba

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Twardnieje caly brzuch, jakby mocno zaciskać pasek. I boli szczegolnie w pachwinach i jakby szyjka od srodka.
też tak mam od wczoraj

Bąbelek
Stary 2014-02-08, 16:51   #81
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Aha, to znaczy że jednak miałam skurcze w ostatnich dniach Czułam to jakby mi ktoś obręcz założył na brzuch, tylko bez żadnych dolegliwości bólowych.

A ja czekałam na skurcze B-H, bo wszędzie w necie piszą że te skurcze to jakby taki prąd przechodzący od dna macicy w dół - tego nie miałam.

Znowu jak zadzwoniłam któregoś razu spanikowana na oddział położniczy mojego szpitala to mi się kazali uspokoić, brać nospę forte co 6 godzin i powiedzieli że twardnienie brzucha, które występuje na stałe (takie też miałam, twardnienie nie mijało całe popołudnie) to nie są typowe skurcze... I bądź tu mądry
Stary 2014-02-08, 16:55   #82
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Idziemy do tych znajomych- jakby co, to sie zwiniemy szybciej.
To Ja u siebie tego nie zaobserwowałam

No to smacznego kto wie może rzeczywiście po takiej kuchni urodzisz niedługo

Maja

Czytam
Stary 2014-02-08, 16:56   #83
(t)asia
Zadomowienie

Witam się w 6 części!!!

Byłam dzisiaj na zakupach- z tym że nic nie kupiłam =) Odwiedziłam tylko babcię i kuzynkę. Trochę pochodziłam po centrum handlowym i na koniec miałam już dosyć. Brzuch zrobił mi się twardy jak kamień, ciężko mi się chodziło i zdecydowałam wrócić do domu. Jazda samochodem 100km dołożyła swoje i teraz jestem ledwo żywa...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-08, 17:04   #84
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Tak
No to za 9 miesiąc
Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

Martwię sie o Olusię, tęsknię bardzo! Nie wiem czy w poniedziałek nie wypisać sie do domu i tam leżeć. Do szpitala mam 10min. Będę po sterydach, w poniedziałek wymaz mi zrobią. Nie wiem co zrobić Nie wyobrażam sobie nie widzieć jej tyle czasu!
Zostań lepiej w szpitalu. Ola jest na pewno w dobrych rękach, nic jej nie bedzie, a o Maleństwo trzeba dbać
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Witamy się i my
Właśnie wstaliśmy Sobie troszkę pospaliśmy. Dzisiaj mamy dzień pakowania i przenoszenia. Do piątku musimy się przeprowadzić do (wreszcie) naszego własnego mieszkanka

Poza tym mały dostał od mojej sis kilka ogromnych pudeł ubrań i przyborów więc muszę to przejrzeć i zobaczyć co się przyda bo część jest po mojej siostrzenicy i TŻ nie pozwoli mi Sławciowi sukieneczek zakładać W każdym bądź razie to dopiero pierwsza dostawa z trzech
Udanej przeprowadzki
I przyjemnego przeglądania pudeł ja to lubiłam bardzo jak jeszcze dostawałam
Cytat:

Że masz szyjkę a tak szczerze nie mam pojęcia

Cytat:
Laski prasujecie pieluchy tetrowe? Czytałam, że nie wyprasowane lepiej chłoną
Ale takie nie wyprasowane licho wyglądają....
Kurna, mam 16 do wyprasowania i 10 flanelowych..

Prasowałam. I nie 16 tylko 30

Cytat:

Cytat:

za 9 m-c
i za załatwienie tylu spraw
a tu już dla psinki
Cytat:

Pokaż, które kocyki
Czaję się na McDonalda i muszę zaliczyć przed porodem konieczne
Sama się wepchałaś do kasy? Nie zabili Cię wzrokiem?
Cytat:

No bo mydło wywietrzało
Cytat:
side85 kupiłam baby szpinak i roszponkę -
Jak kupiłam ostatnio świeży szpinak w lidlu i o nim zapomniałam na 3 dni, to po otwarciu go wietrzyłam dom chyba pół godziny. Jak moje dziecko będzie robiło takie kupy to ja dziękuję

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 17:27   #85
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz tym rodzeniem
Kurcze, strasznie się martwię tym moim psem, nie dość że już ma swoje lata, serce nie w pełni sprawne, wątroba też to teraz jeszcze jakieś zapalenie pochwy i prawie wypadająca macica
No niestety jak się sypie coś ze zdrowiem, to wszystko na raz później

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Jak kupiłam ostatnio świeży szpinak w lidlu i o nim zapomniałam na 3 dni, to po otwarciu go wietrzyłam dom chyba pół godziny. Jak moje dziecko będzie robiło takie kupy to ja dziękuję
Miałaś przedsmak macierzyństwa
Może ja też sobie zacznę taką aromaterapię robić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 17:41   #86
estera85
Raczkowanie

Hej,
Witam sie i ja w nowym 6 watku.
Do TP który mi sie zmienił na 29 marzec zostało jeszcze ponad półtora miesiaca ale dzis kupiłam juz łózeczko.
Pochwale sie wam, bo męza nie ma a kontakty z tesciowa za sciana nie są najlepsze.
http://allegro.pl/klups-radek-lozecz...917769679.html

Wybrałam wzór z niebieskie paseczki Sweet Dreams
Dziś w jedno miesjce połozyłam wszystko do szpitala, moze to i wczesnie ale ja jakos czuje ze to dobre rozwiazanie. Spakuje sie z wami 13 w czwartek. Mam jeszcze kilka rzeczy do dokupienia ale z wiekszego jest.

Trzymajcie sie w dwupaku jak najdłuzej (te które muszą)
Dla reszty - przesyłam brokułka.

Pozdrawiam was serdecznie
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 18:00   #87
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Pokaż, które kocyki
Czaję się na McDonalda i muszę zaliczyć przed porodem konieczne
Sama się wepchałaś do kasy? Nie zabili Cię wzrokiem?
:
Kocyki o te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70242821/
Koniecznie trzeba McDonalda zaliczyć przed porodem
Sama się wepchnełam, zapytałam tylko tych na samym początku można ?
(Reszcie kolejki nie patrzyłam w oczy )
Po mnie jeszcze ze dwie ciężarówki się wepchneły. No ale to wina tych ludzi, że wybrali taką kasę jeszcze rok temu sama się tak załatwiłam i mściłam co za kasę wybrałam

Maja

Czytam
Stary 2014-02-08, 18:01   #88
martyna141
Raczkowanie

Cytat:

to ja już w sumie patrząc na te obliczenia zaczełam w poniedziałek 8 miesiąc 32 tydzien (dziś 31 tc i 5 dni) woow..

też dostałam tego maila i też już myślałam o zakupach

Cytat:
kurde też go kupiłam wcześniej ! nie wolno tu pisać takich rzeczy..

koziemleko
Stary 2014-02-08, 18:01   #89
nadzwyczajna
Rozeznanie

No a ja ma nerwa bo mi cukier po obiedzie skoczył do 160 a była kapusta kiszona.
No i tutaj przechwaliłam że po kiszonce mam zawsze dobry cukier i że nigdy mi nie przekroczył 150. No to mi przekroczył. Chce mi się płakać i mam dosyć ciąży.
I pokłóciłam się z TŻtem i najchętniej bym wyszła z domu i nie wróciła.
Dosć mam wszystkiego:mur :
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 18:05   #90
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej,
Witam sie i ja w nowym 6 watku.
Do TP który mi sie zmienił na 29 marzec zostało jeszcze ponad półtora miesiaca ale dzis kupiłam juz łózeczko.
Pochwale sie wam, bo męza nie ma a kontakty z tesciowa za sciana nie są najlepsze.
http://allegro.pl/klups-radek-lozecz...917769679.html

Wybrałam wzór z niebieskie paseczki Sweet Dreams
Dziś w jedno miesjce połozyłam wszystko do szpitala, moze to i wczesnie ale ja jakos czuje ze to dobre rozwiazanie. Spakuje sie z wami 13 w czwartek. Mam jeszcze kilka rzeczy do dokupienia ale z wiekszego jest.

Trzymajcie sie w dwupaku jak najdłuzej (te które muszą)
Dla reszty - przesyłam brokułka.

Pozdrawiam was serdecznie
piękny zestaw gdyby tylko było mnie stać

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:

weź nie strasz
i nie pitol nasze dzieci będą robić kupy o zapachu kokosa i wanilii!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
kurde też go kupiłam wcześniej ! nie wolno tu pisać takich rzeczy..
cieszę się, że nie ja jedna

Bąbelek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości