|
|
#2551 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
dr. Tokarski pediatra neonatolog nie wiem czy da rade jeszcze dzisiaj podjechac. ile ma twoje dziecko????
|
|
#2552 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
żyrafka_19 w przysztym tyg. będę już miała autko więc możemy Was zabrać na zakupki
kasimarika spróbuj małej podłożyć pod nóżki kocyk zwinięty w wałek. Mojej to pomagało. Edytowane przez czarne Czas edycji: 2014-02-06 o 13:27 |
|
|
|
|
#2553 | ||
|
Przyczajenie
|
4 miesiace ma Marika
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
musze tu czesciej zagladac
|
||
|
|
|
|
#2554 |
|
|
Oczywiście,że zaglądaj
Nataszka pije od miesiąca Nan1 tylko,że ja już wcale nie karmię piersią
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czarne a sama wybralas mleko dla Nataszki czy konsultowalas z lekarzem? bo sie tak zastanawiam czy konsultowac czy po prostu próbowac jakie mu podejdzie oczywiscie nie teraz tylko jak przestane karmic, a gdzie wy tak na te zakupy pomykacie galerianki? ja byłam ostatnio z Kubą to nawet mi sie nie chcialo wejsc do sklepu tylko lazilam z nim holem jakos nie mam weny na zakupy w taka pogode i tak wszystko kurtka przykryje no chyba ze jakis kolejny dres po domu ale wiosna idzie latem do pracy wracam wiec bede sie musiala wziasc za siebie
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2014-02-06 o 15:27 |
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie zdazylam ci napisac tel bo szlam juz na spacer z mala bo mialam tragaza do wozka ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
nie zje raz a porzadnie tylko partiami. a gdzie najczesciej jezdzicie na zakupy?
|
|
|
#2557 |
|
|
becik_4my sami wybraliśmy mleko,kupiliśmy je bo miałam ulotki od położnej. My jesteśmy galerianki,właśnie wróciłyśmy z zakupów
ja też czekam na wiosnę ale zawsze cos upoluje do domku w tkmxie ![]() żyrafka_19nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tego karmienia cycem najczęściej jeździmy do echo.
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
moja małą coś znowu zsypało na buzi....pierwszym razem czekolada a teraz nie wiem co chyba nie zwykłe ciastka maślane(?).....wczoraj na spacerku byłyśmy z panem mężem a dziś pracuje długo więc kiblujemy w domu i jutro też bo jakoś tak samej mi się nie chce przez to taszczenie tego wózka na dól i do mieszkania.
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- a walentynkujecie sie w tym roku jakoś??? Bo ja to nie mam bardzo jak wyjść z domu więc mój mężo nic nie dostanie prócz buziaka od żony bo z gotowaniem czy pieczeniem przy małej dla niego też chyba będzie ciężko.
|
|
#2559 |
|
|
żyrafka_19 cześć dziewczyny
my z tż mamy w walentynki rocznicę zaręczyn więc coś pewnie wymyślimy w której części Kielc mieszkacie?
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
na os. sloneczne wzgorze
|
|
#2561 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, bardzo proszę o doradzenie dobrego ginekologa z Kielc.
|
|
|
|
|
#2562 |
|
|
abamaja swojego nie mogę polecić
![]() żyrafka_19 to macie gdzie spacerować
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Przyczajenie
|
ja tez mieszkam na slonecznym
moja mala wlasnie usnela,bol brzucha troche minal,lekarz przepisal nam kropelki i tylko tyle- poza tym Marika zdrowa tylko straszny lobuz, ale jak powiedzial lekarz taka jej uroda ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- ja polecam waldemara kowalskiego, lecze sie u niego juz kilka lat. Bardzo dobry specjalista, interesuje sie swoimi pacjentkami, nie ma co do niego zadnych zastrzezen
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakie kropelki???a karmisz piersią???Może coś jej zaszkodzilo tak jak mojej ostatnio ser zółty który zjadłam pozatym ma wzdecia i też nieraz płacze. Moja też spi.... [COLOR="Silver"][SIZE=1]---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- nie wypuszczam się daleko z nią bo zaraz kręci głową i zaczyna popłakiwać albo pamper do wymiany albo głodna a musze ją na śpiocha brać na spacer bo takto nie da czapy i kombinezonu założyć.Pozatym jakby zaczela bardzo plakac to trzeba szybko wracac:P jakaś chyba przewrażliwiona jestem bo to dopiero pierwsze nasze spacery
13.12.2013 Dariunia Edytowane przez żyrafka_19 Czas edycji: 2014-02-07 o 12:01 |
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dicloflor na przywrocenie mikroflory jelitowej... dokarmiam piersia juz tylko w nocy i na spaco bo inaczej nie chce, poza tym bardzo sie wierci przy jedzeniu, marudzi krzyczy dlatego od niedzieli podaje jej mm, podobno te bole brzucha moga sie stad brac, musi sie przyzwyczaic, lekarz powiedzial ze mam ja czasem przepajac piersia dopoki bedzie pokarm. tez bym poszla na spacerek ale marika tez sie nie lubi ubierac i zanim wyjdziemy z domu to juz cala mokra jest---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- mam jeszcze pytanie- chrzcilyscie juz swoje dzieciaczki? ja sie przymierzam po swietach wielkoanocnych, ale jeszcze nie zamowilam lokalu ani nic, nie ma czasu, maz caly czas w pracy a ja sama w domu |
|
|
|
|
|
#2566 |
|
|
kasimarika my jeszcze nie chrzciliśmy,nawet chrzestnych nie mamy wybranych
Co do ubierania to moja też nie znosi,kupiłam jej kombinezon i juz wyrosła pozwala sobie założyć tylko kurteczkę. Ja jak wprowadzałam mm to piersi zwariowały,w jednej wcale a druga pełna. Przepajałam koperkiem najpierw z hippa a teraz kupiłam w rossmanie ten koperek do zaparzania,jest dużo lepszy |
|
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
moja tez marudzi przy cycu je i wypuszcza i tak wkolko chyba ze na stojaco jej daje i ja bujam to zje wiecej i najlepiej jakby cyc byl caly czas "nabity " bo jak nie to tym bardziej nie chce.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- kasimarika my tez nie chrzcilismy mala bedzie miala 2 miesiace 13. ale zastanawiamy sie juz nad tym my robimy w domu obiad bo moi rodzice nie chca w lokalu a i tez bedzie duzo dzieci i sie beda nudzic a w domu damy im jeden pokoj i beda wariowac pozatym ja z tym cycem gdzie bede karmic w lokalu:P
|
|
#2568 |
|
Przyczajenie
|
czarne ja tez tak mialam na poczatku z piersiami, balam sie ze jakiegos zapalenia dostane, tez kupilam koperek ale nie chce pic wcale
mam nadziej ze jeszcze kilka dni i sie jakos przyzwyczai. zyrafka_19 Widze ze wszystkie te nasze male damy takie lozbuziaki, myslalam ze moja tylko tak cuduje moja po mm sie uspokoila troche, mleczko z butelki je pieknie, nawet czasem przysypia, a przy piersi nie zdarzylo sie zeby usnela
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Raczkowanie
|
kasimarika moja butli nie chce zlapac tak jak i smoka uspokajacza.odciagalam swoj pokarm i jej chcialam dac ale nie dalo rady. maz kupil teraz zwykla butle z nuka i bedziemy probowac jej dac.moja mala jak powiedzial dr tez nalezy do tych malo spokojnych dzieci. moja nawet usypia po cycu nieraz ale jak ja odkladam do spania to tak macha rekami bije sie po buzi drapie sie tarmosi ucho,mruczy caly czas ze za chwile sie wybudza.....
|
|
#2570 |
|
Przyczajenie
|
zyrafka_19 marika dopiero od miesiaca ma smoczek bo tez nie chciala, i od tego czasu zawsze z nim zasypia, a pozniej wypluwa. Z tego co piszesz to wyglada to tak samo jak u mnie- odkad nauczyla sie smoczka to minelo wszystko co piszesz, kupilismy wszystkie mozliwe rodzaje i odpowiadal jej tylko i wylacznie firmy lovi, inne wypluwala, troche czasu i sie nauczy tak jak moja, musisz probowac i na pewno sie nauczy i to ja uspokoi
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
ufff bo juz myslalam ze moja tylko taki ewenement. jak bedzie troche cieplej i moja bardziej bedzie spacery tolerowac to sie jakos zmowimy na wspolne spacerowanie po osiedlu
.
|
|
#2572 |
|
Przyczajenie
|
pewnie ze tak, bardzo chetnie
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co do jedzenia, moja Amanda ( wczoraj skończyła 4 miesiące
) od jakiegoś miesiaca strasznie marudzi przy butli ( od początku jest na mm) także wydaje mi się że to taki okres u maluszków że wszystko dookoła jest ciekawsze od cyca/butli i stąd to wiercenie, kręcenie główką przy jedzonku i takie tam . W kryzysowym sytuacjach (czytaj - mała mogłaby nie jeść cały dzień) pomagało jak karmiłam spacerując z nią po pokoju ale wiadomo, na dłuższą mete to bym się chyba zajechała karmiąc w ten sposób, wszak mała jest coraz cięższa .Ja wychodzę z małą tylko na taras bo koza mała ostatnio coś się złości na dworku i płacze a nie chcę żeby nałykała sie zimnego powietrza więc gdy nie mogę jej ululać to otwieram taras i już jesteśmy w domku . Choć przyznam szczerzę że czekam z utęsknieniem na wiosne i na " normalne" spacerki , może przerzucimy się na spacerówkę,podniosę delikatnie małej oparcie, będzie więcej widziała to i może beczeć nie będzie ![]() kasimarika - moją od bebilonu bolał brzuszek, po enfamilu zdecydowanie lepiej |
|
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko dziewczynki są takimi gagatkami :/ Mój Jacuś przy ubieraniu zawsze się drze okropnie (raz był wyjątek po tańcach naszych sobotnich), a najgorsze jest jak czapka idzie na głowę. Najgorsze jest jednak to, że Mały nie chce sam zasypiać i jak nie uda mi się, żeby zasnął przy cycu, to musi być uśpiony na rękach i na mamusi spać - albo na rękach, albo brzuchem do brzucha ;/ no i jestem udupiona. Nawet jak zaśnie na rękach, to odłożenie Go do spania graniczy z cudem, bo jak tylko poczuje, że jest w łóżeczku, czy na łóżku, od razu budzi się i krzyczy. Do tego ostatnio strasznie się bawi zamiast jeść :/ je po 3-4 minuty i baaardzo często woła jeść, nawet w nocy, więc jestem padnięta. Nawet już zaczęłam panikować, że może brakuje mi mleka i zaczęłam ściągać laktatorem i próbuję Małego nauczyć jeść z butelki, ale z marnym skutkiem, z resztą tak jak i ze smoczkiem. Mały na spacerze tylko potrafi zasnąć sam, więc łazimy po 2 godziny.
Macierzyństwo potrafi być przyjemne, ale lekkie nie jest!!!
|
|
#2575 | |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki dawno się nie udzielałam, ale na bieżąco Was śledzę
Moje dziecię ma już pół roku...zleciało nie wiem kiedy. Co do tematu ja też mordowałam się z małą bo cały czas na cycu wisiała i była bardzo niespokojna, a w domu miałam starszą córę która również wymagała zainteresowania. Wypróbowałam chyba z pięć modeli smoczków i dopiero firmy lovi (dynamiczny) sprostał oczekiwaniom od razu załapała i cały dzień dziecka nie było Miała wtedy 1,5 m-ca a ja odzyskałam poniekąd "wolność". Warto spróbować ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zadomowienie
|
u nas też sie sprawdził smoczek firmy lovi mysle ze jest najlepiej wyprofilowany i dobrze sie go trzyma dzieciom w buzi
chyba sie wiosna zaczyna robić a obawialm sie ze jak zima przyszla późno to zostanie do maja a tu taka niespodzianka
|
|
|
|
|
#2577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko co piszesz to tak jakbym pisała o sobie tez chodze po mieszkaniu i daje jej cyca. tez panikowałam,że pokarmu nie mam i mała dlatego placze.SSanie butli i smoka odpada(choc teraz jak jej wloze smoka to ssa go ale zaraz wypada jej i musze trzymac-co mnie tez nie rajcuje).Co do spacerów to u nas nie ma az tak dobrze pol godz to max bo zaraz kreci glowa, wierci sie i poplakuje. Od wczoraj od 14 u nas był bal.... mała spała tylko 3x 10 min usypiana na rekach,pozniej placz nieziemski nie do opanowania. I dzisiaj jest to samo mielismy jechac do rodziny ale nie dalo jej sie uspokoic ani ubrac ani nic.wszystko w samochodzie juz czekalo spakowane(nawet i placuszek od mamusi) i nic pan maz musial przyniesc wszystko od nowa do domu.i tyle bylo z wyjscia....
|
|
|
#2578 |
|
Raczkowanie
|
U nas też lovi ale ostatnio były w promocji z aventu i się przyjęły
![]() Mój też jak usypia chce być tulony. Zazwyczaj pomaga ułożenie go w kocyk czuje ciepło i zasypia. Becik karmisz jeszcze piersią? Jak Kubuś śpi w nocy?
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, na problemy z brzuszkiem dobrze jest dostawiac do cyca, dziecko się rozluznia wtedy. Mi na problemy lekarz zakazał jeść nabiału nawet masła , sera. Tydzień nie jadlam teraz znowu zaczynam jeść. Jem też dzem o smaku leśnych owoców, jabłko, banana, ale po pół dziennie.
Mój maluszek ma 3 tyg. Pogoda sprzyja więc też spacerujemy , godzinę lub dwie |
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widziałyśmy się ale i tak odpisuje karmie piersią tak na prawdę to odeszło nam jedno karmienie w poludnie wtedy je spory słoik warzyw wiec juz mu cyca nie daje wieczorem je kaszke i to dużą miskę z jablkiem ale po godzinie daje cyca i je ale z jednego a tak w ciagu dnia to z dwóch a noce w sumie ok bo dwa razy sie budzi i to na spiaco go karmie i zaraz zasypia wiec jest ok mial fazy ze budzil sie z placzem i nie moglam go uspokoic ale to minelo i oby nie wrociło ![]() a ostatnio daje mu flipsy te małe i super je sobie wcina sam
Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2014-02-09 o 15:42 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

nie zje raz a porzadnie tylko partiami. a gdzie najczesciej jezdzicie na zakupy?

najczęściej jeździmy do echo.

my z tż mamy w walentynki rocznicę zaręczyn więc coś pewnie wymyślimy 

.