Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 22:23   #3781
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Michaś zasnął dziś o 19:40 ,przebudził się na jedzenie o 20:20 i dalej śpi
postarał się chłopak , wie że mamusia puściła tatę na wyjście to postanowił być grzeczny i dać matce obejrzeć ,,seks w wielkim mieście II"

ciekawa jestem jaka będzie noc

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:24   #3782
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któraś lub używa laktatora ręcznego tommee tippee.Proszę o opinie,bo zastanawiam się nad kupnem,może któras też poleci jakiś,będe wdzięczna
ja mam reczny avent
i elektryczny snow bear

obydwa sa godne polecenia
ale wygodniej jest snow bear.... niewiele rózni sie od medeli; a cena jak za reczny
zaplacilam 99zł za nówke

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:27   #3783
butterfly20
Zakorzenienie

Jeju jak myślę o tym żłobku to mi kiszki skręca i mnie naciąga. Masakra:/

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ani nie stęknął

pół godziny...mysle ze to optymalny czas

dziś pierwszy raz nurkował myslalam ze narobie w gacie ze strachu
ale fajnie
Tak myślę,czy nie kupić jednorazowego aparatu do zdjęć pod wodą, tylko nie wiem jakby to technicznie zrobić

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak gotuje to nie dodaje kleiku, ale marchwianka z kleikiem chyba dlatego ze sama to byla by zbyt rzadka
dzięki

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
ja robię na przykład tak, że gotuje ziemniaka, rozdrobniam widelcem, potem przecieram przez sitko i mieszam pół na pół z marchewką z gerbera albo bobovity. Albo marchewkę mieszkam z burakiem. Do tego trochę oleju rzepakowego.
Owoce daje jak narazie słoiczkowe.
Z kleikiem jeszcze nie eksperymentowałam, ale wydaje mi się, że taka mieszanka mogłaby nieźle zakleić kiszki

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

jak to nurkował ? skąd wiedział, że musi wstrzymać oddech?
też bym była pospinana
no tak, w sumie to i to zapierające.A jakie masz sitko?Chyba plastikowe trzeba, ,metalowe nie są polecane dla maluchów tak jak tarki?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
postarał się chłopak , wie że mamusia puściła tatę na wyjście to postanowił być grzeczny i dać matce obejrzeć ,,seks w wielkim mieście II"

no oby była spokojna

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:28   #3784
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
U mnie podobnie. Przychodzi do domu i odpala konsolę Kiedyś zaczęłam się przymilać, to powiedział, że nie ma ochoty, więc poczułam się odepchnięta i milion myśli, że znów coś się święci. I tak nie ma ochoty już prawie tydzień. Gra na konsoli non stop. W końcu zap ytałam go, kiedy znów zacznie się mną interesować. Ale chyba gry są bardziej fascynujące. Nie mówiąc już o tym, że czasem padam na twarz po całym dniu z małym, to jego opieka nad nim polega na tym, że albo go sadza w bujaczku przed grą albo bierze go na kolana i grają
Więc zbieram małego. Najlepszy tekst z poranka kiedy mały się budzi po 6 - Może włączymy mu tv, to będzie siedział grzecznie

TŻ przegina pałę

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że żartujesz
chodzi o jedzenie?
nie był głodny, skoro zaraz zasnął

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też tak się rwą do elektroniki? Komórki, komputery, szmery, bajery??
Miłosz właśnie kombinuje jak włączyć sobie muzykę z karuzelki....

Aa..No i udało mu się

Mąż mówił, że rano wyłączył,a potem wyłączył sobie szum lasu. Teraz pyknal "ode do radości"
Co do elektroniki to
A przełączanie muzyczki w karuzelce to wieczorny hit

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my już w domu

jaram się na ten film o Kuklińskim, ale TZ nie chce iść a nie pójdę z ojcem bo pomyślą, że ma młoda kochankę
a ja dziś wpadłam na pomysł, żeby w okolicy Walentynek pójść na tą pewnie durną komedię romantyczną z Czesławem Mozilem i moim krajanem Małaszyniakiem Pewnie pożałuję

Cytat:
przyjaciółka mi wysłała super ale cena kurde
http://www.mosquito-sklep.pl/pl/kids...heart-boy.html
super ta bluza

Cytat:
Ewa super!
najpiękniejszy Jezusek jakiego widziałam
nasza foto wstawiła nową sesję dzieciową- znowu Hania (aż musiałam skomentować- a ona zlajkowała ) że co druga się tak nazywać będzie w piaskownicy a też mi się to imię podoba

i gadałam wczoraj z żoną kuzyna P.- mają dwóch synów i mówi, że by chciała trzecie, ale nie ma szczęścia do dziewczynek chyba a ja się śmieję, że w rodzinie P. jest klątwa sisiorów ale jaja będą jak młodsza sis będzie miała córkę, bo ona chce chłopców jak już
u mojego A. też

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Z okazji 5 miesięcy podałam pierwszą marchewkę Mały zjadł słoiczek Bobovity, wypił 100ml herbatki Hippa i po 2 godzinach znów był głodny

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
yep, tell mi about it. Jeszcze zawsze jak dopije to ktoś mówi,że kolejny jeszcze rozchodniaczek i tak wychodzimy kolejne pół godziny. No ale, muszę być twarda w końcu, dla mojego dziecka! Muszę mieć twarde serce i twardą pupkę
zawsze w takich sytuacjach mam ochotę strzelić mego TŻ

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:29   #3785
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mnie by mogła pomóc tylko przeprowadzka na drugi koniec polski
Ja dzięki Bogu mieszkam w innym kraju, nie ma osoby która by mi bardziej grała na nerwach niż moja t. Ona nawet jak się nic nie odzywa to mnie denerwuje

Papuga piona! Moje druty jak się nakręci to może z 20 minut się trzymają. Kiedyś sobie nakręciłam, idę na randkę z TŻtem i byłam obrazona bo nie pochwalił mojej pięknej fryzury i mu mówię to i jego mina: bezcenna, bo włosy po wyjściu z domu zrobiły się jak zawsze proste jak patyki

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:29   #3786
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja używam i polecam nie wiem co byś konkretnie chciała wiedzieć :P
Czy jest wygodny,czy dobrze odciąga mleko i czy nie rozlewa się mleko wokoło,bo czytałam opinie i tak pisali użytkownicy
Stary 2014-02-08, 22:30   #3787
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
jak to nurkował ? skąd wiedział, że musi wstrzymać oddech?
też bym była pospinana
no do 6 miesiaca dzieci maja naturalny odruch ze nie otwioeraja buzi ani nic
Maciek kichnal pod woda, a i tak nic nie polknal
pisalas ze drogie sa takie zajecia i pojdziesz na zwykly basen... a na zwyklym basenie ile zaplacisz??? bo u nas zajecia wychodza 30zł...wydaje mi sie ze jakbym poszla z tz (chociaz druga osoba jest tylko do pomocy) to bym wiecej zaplacila

[/RIGHT]
Stary 2014-02-08, 22:31   #3788
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

też oglądam

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:32   #3789
jo_asiek
Zadomowienie

Nie wyrabiam.... Szymek takie koncerty płaczu daje, że chyba dwa bloki obok go słychać dziś było. Uspokaja się tylko i wyłącznie u mnie na rękach i to po wielu minutach. TŻ nie jest w stanie go ogarnąć... Ranne krzyki wyciszyl spacer, później koło 13 noszenie i bujanie (pospal wtedy całe 20 min). Później po dwóch godzinach przeraźliwego krzyku nie wytrzymałam, wpakowałam Szymusia w wózek i poszłam po 17 na spacer. Po chwili zasnął i spał do 20 jak kamień. Po 21 znów się zaczęło. Chwilę temu w końcu zasnął. Mam nadzieję, że to przejściowy etap Szymek momentami tak strasznie płacze, a ja nie jestem w stanie mu pomoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:33   #3790
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam reczny avent
i elektryczny snow bear

obydwa sa godne polecenia
ale wygodniej jest snow bear.... niewiele rózni sie od medeli; a cena jak za reczny
zaplacilam 99zł za nówke
Dzięki,sprawdzałam na ebayu i elektryczny rzeczywiście jest tani ,w porównaniu z innymi firmami
Stary 2014-02-08, 22:33   #3791
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
my już w domu

jaram się na ten film o Kuklińskim, ale TZ nie chce iść a nie pójdę z ojcem bo pomyślą, że ma młoda kochankę

leci w tv reklama ikea gdzie do rodziców przychodzą dzieci i pies i śpią w jednym łóżku i się na nie napaliliśmy z TZ, ale na stronie go nie widzę białe podwójne z szufladami z gałką
bardzo fajne to łóżko

ewacia piękne zdjęcia

Cytat:
(...)

Z okazji 5 miesięcy podałam pierwszą marchewkę Mały zjadł słoiczek Bobovity, wypił 100ml herbatki Hippa i po 2 godzinach znów był głodny
Szymcio za tydzień kończy 4 miesiące i chciałabym zacząć rozszerzanie diety ale poki co to nie wiem jak się do tego zabrać

Cytat:
Dziewczyny używała któraś lub używa laktatora ręcznego tommee tippee.Proszę o opinie,bo zastanawiam się nad kupnem,może któras też poleci jakiś,będe wdzięczna
ja mam medelę mini, elektryczny- ale ja dużo odciągam od początku i jestem mega zadowolona

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:34   #3792
tassia
Zakorzenienie

Motyl na pierwszych zajeciach nie nurkował bo sie tylko przygotowywał do nurkowania, dzisiaj to trwalo jakies 5 sekund i prowadzaca powiedziala ze wystarczy na pierwszy raz..
nastepnym razem bedzie wiecej i wiecej
jak mu sie spodoba i bedzie umial to rozwazam zkaup takiego aparatu szczegolnie ze widzialam pare takich zdjec i sa bajeczne

[/RIGHT]
Stary 2014-02-08, 22:34   #3793
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie wyrabiam.... Szymek takie koncerty płaczu daje, że chyba dwa bloki obok go słychać dziś było. Uspokaja się tylko i wyłącznie u mnie na rękach i to po wielu minutach. TŻ nie jest w stanie go ogarnąć... Ranne krzyki wyciszyl spacer, później koło 13 noszenie i bujanie (pospal wtedy całe 20 min). Później po dwóch godzinach przeraźliwego krzyku nie wytrzymałam, wpakowałam Szymusia w wózek i poszłam po 17 na spacer. Po chwili zasnął i spał do 20 jak kamień. Po 21 znów się zaczęło. Chwilę temu w końcu zasnął. Mam nadzieję, że to przejściowy etap Szymek momentami tak strasznie płacze, a ja nie jestem w stanie mu pomoc

Moja też dziś świruje,cały dzień kiepsko spała,a teraz jeszcze nie śpi i się nie zanosi na to,że zaśnie
Stary 2014-02-08, 22:36   #3794
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju jak myślę o tym żłobku to mi kiszki skręca i mnie naciąga. Masakra:/

ale fajnie
Tak myślę,czy nie kupić jednorazowego aparatu do zdjęć pod wodą, tylko nie wiem jakby to technicznie zrobić

dzięki

no tak, w sumie to i to zapierające.A jakie masz sitko?Chyba plastikowe trzeba, ,metalowe nie są polecane dla maluchów tak jak tarki?

no oby była spokojna
najzwyklejsze plastikowe takie większe bo przez małe ciężko przepchać ziemniaka. nawet nie wiedziałam, że metalowe nie są polecane, wiesz może dlaczego?
u nas sama merchewka zapiera aż strach pomyśleć co by było jakbym zmieszała z kleikiem

Stary 2014-02-08, 22:36   #3795
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:

mój dziś koncertował po południu, zaczął na spacerze nie wiem czemu, potem był etap "nieodkładalny" a wyciszył się dopiero w kąpieli i przy butli

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:38   #3796
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl na pierwszych zajeciach nie nurkował bo sie tylko przygotowywał do nurkowania, dzisiaj to trwalo jakies 5 sekund i prowadzaca powiedziala ze wystarczy na pierwszy raz..
nastepnym razem bedzie wiecej i wiecej
jak mu sie spodoba i bedzie umial to rozwazam zkaup takiego aparatu szczegolnie ze widzialam pare takich zdjec i sa bajeczne

tylko,że ty trzymając Maciusia pod wodą ich nie zrobisz raczej, więc kto?

Stary 2014-02-08, 22:39   #3797
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ewa, piękne zdjęcia!

U nas wieczór udany. Znajomi przyszli z synkiem miesiąc starszym od Julka, który będzie już niedługo jego przyjacielem Och, jakie spotkanie

Wkurzyłam się też, bo przygotowywałam kolację na oczach gości (mamy otwartą kuchnię), bo wcześniej nie da się tych dań robić i ich odgrzać, i tak się uwijałam, że stłukłam jedną z tureckich solniczek, które przywieźliśmy z podróży poślubnej W między czasie okazało się, że TŻ zużył wszystkie ostre przyprawy i do risotto posłużył jedynie pieprz

Moje dziecko mnie zdziwiło Po kąpieli i butli biorę się do lulania, a on jak zwykle się pręży, wygina, płacze itd. Odłożyłam Julka do łóżeczka z karuzelką i konikiem. Po kilku minutach słyszę kwękanie, więc znów na ręce. I znów fiasko. Więc położyłam Julka na środku naszego łóżka i odpaliłam konika. Dwie minuty i dziecko spało TŻ odniósł Julka do jego łóżeczka i ok

Stary 2014-02-08, 22:41   #3798
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Byliśmy u mojego brata od 16stej, o 19 mówiłam mężowi,że trzeba się zbierać, no ale oni musieli dopić drinki. Efektem tego o 19.20 moje dziecko rozdarło się jak nigdy, nawet cyc jej nie uspokoił, więc ubieraliśmy ją na alarmie. Moja biedna
No i łącząc to z wydarzeniami z czwartku wiemy,że ona jest już za mądra i ma ustalony rytm dnia i skoro kąpiemy się o 19 to o 19 i ani pół godziny później. Już nie popełnię tego błędu...

Moja jak zobaczy odpalony tv to jak zaczarowana. No ale ja cały dzien nie włączam tv, dopiero jak mąż przyjdzie z pracy to włącza, ale nie pozwalamy jej patrzeć.

Co do karuzelki to juz od dawna przełącza sobie nogą melodyjki, a od kilku dni też rączką. Nawet jak ją inaczej położę to się tak przekręca i przewraca aż będzie leżeć tak,żeby dosięgać przyciski rączką
ale ja nie mówię o oglądaniu, on się tak czynnie interesuje, jak pilota widzi to chce przyciskać wszystkie cyferki, jak komórkę to tez tam po swojemu ustawiać, a komputer to w ogóle hit. za klawiaturę się bierze, raz mi włączył jakiś program, który czyta zawartość strony, "lektor" czy coś wyłączyć tego nie umiałam

dziś z kolei chciał pić z normalnego kupka. mój tata trzymał, a ten hyc wziął za ucho, zaczął wychylać i buzię otwierać
Stary 2014-02-08, 22:42   #3799
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
tylko,że ty trzymając Maciusia pod wodą ich nie zrobisz raczej, więc kto?
spoko... instruktorka zrobi, albo ja zrobie a instruktorka bedzie nurkowac

[/RIGHT]
Stary 2014-02-08, 22:42   #3800
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
najzwyklejsze plastikowe takie większe bo przez małe ciężko przepchać ziemniaka. nawet nie wiedziałam, że metalowe nie są polecane, wiesz może dlaczego?
u nas sama merchewka zapiera aż strach pomyśleć co by było jakbym zmieszała z kleikiem

znalazłam tylko to,że wg badań produkty starte na metalowej tarce tracą część wartości odżywczych (chodzi głownie o witaminy)

ja mam takie coś http://allegro.pl/tarka-do-owocow-i-...911521350.html ale szklaną

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-08 o 22:46
Stary 2014-02-08, 22:43   #3801
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
no do 6 miesiaca dzieci maja naturalny odruch ze nie otwioeraja buzi ani nic
Maciek kichnal pod woda, a i tak nic nie polknal
pisalas ze drogie sa takie zajecia i pojdziesz na zwykly basen... a na zwyklym basenie ile zaplacisz??? bo u nas zajecia wychodza 30zł...wydaje mi sie ze jakbym poszla z tz (chociaz druga osoba jest tylko do pomocy) to bym wiecej zaplacila
super!
hmm myślałam, że więcej kosztują takie zajęcia. patrzę na cennik i w piekarach liczą sobie 18zl za godzine więc sporo a jakbyśmy mieli iść to z tż bo sama się cykam. nie opłaca się :/

Stary 2014-02-08, 22:45   #3802
angelikada
Wtajemniczenie

A ja włączyłam na końcówkę seksu w wielkim mieście no cóż.. Próbowałam uśpić moje dziecko i nic! Eh nie rozumiem zjadła butle 150 widziałam że była padnieta oczy czerwone i nic i tak i tak próbowałam żeby sama usnela może za szybko?jest przyzwyczajona że usypia przy cycu no i taki tego efekt że wylądowałam z nią przy cycu i ok myślałam że już śpi próbuje odłożyć a ta dalej otwiera oczy i marudzi i zaczyna płakać ręce opadają bo kręgosłup mnie znowu boli i sił brakuje już. Dzisiaj chciałam ja nauczyć trochę inaczej usypiac zwłaszcza że zmęczona ale to chyba nie dla mojego dziecka wiec do salonu i zadowolona bo położyłam na kocu na stole i ta do gadania się zabrała a oczy czerwone jak nie wiem już prawie padła mężowi na ramieniu ale bez sensu bo wiedziałam że jak usnie to i tak zaraz wstanie na jedzenie.. Może to moja wina bo może gdybysmy wstawały np o 7 czy 8 to by szła spać po kąpieli po 19???a tak idzie 23-24 i śpi zazwyczaj do 10.. Eh a co jak już nie będzie mleka w cycu to co wtedy? :/
Stary 2014-02-08, 22:45   #3803
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

o rany bidulek
może go coś boli? brzuszek, ząbki?

Stary 2014-02-08, 22:46   #3804
bajka1807
Zakorzenienie

zaraz nostalgia aniola, czytalam ksiazke i byla fajna, ciekawe jak film
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:47   #3805
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja dzięki Bogu mieszkam w innym kraju, nie ma osoby która by mi bardziej grała na nerwach niż moja t. Ona nawet jak się nic nie odzywa to mnie denerwuje

Papuga piona! Moje druty jak się nakręci to może z 20 minut się trzymają. Kiedyś sobie nakręciłam, idę na randkę z TŻtem i byłam obrazona bo nie pochwalił mojej pięknej fryzury i mu mówię to i jego mina: bezcenna, bo włosy po wyjściu z domu zrobiły się jak zawsze proste jak patyki
teściowe chyba już tak mają
moja ciągle powtarza jak to się w nic nie wtrąca nie ingeruje itd... yyyyhyyyym
najbardziej właśnie mi to przeszkadza że nie mamy swojego życia... tylko wiecznie ktoś coś

Cytat:
Czy jest wygodny,czy dobrze odciąga mleko i czy nie rozlewa się mleko wokoło,bo czytałam opinie i tak pisali użytkownicy
dla mnie jest wygodny trzeba go dobrze przystawić żeby zassał ale to nabierzesz wprawy, nic mi się nie rozlewa
ale szczerze jeśli masz zamiar dużo używać laktatora to ja bym inwestowała w elektryczny
jeśli się kiedyś pokusze o kolejne dziecko to zainwestuje w taki (bo niektóre wydatki już przy 2 dziecku odpadną), bo jednak po tych 5 miesiącach używania jak mam odciągać mleko to na samą myśl tego siedzenia i "dojenia" mam dość

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-08, 22:47   #3806
angelikada
Wtajemniczenie

Ewacia super fotki!!!

Rusalko jak będziemy mieć foty to się pochwalimy
Stary 2014-02-08, 22:49   #3807
butterfly20
Zakorzenienie

Tassia no tak, to jest pomysł

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ale ja nie mówię o oglądaniu, on się tak czynnie interesuje, jak pilota widzi to chce przyciskać wszystkie cyferki, jak komórkę to tez tam po swojemu ustawiać, a komputer to w ogóle hit. za klawiaturę się bierze, raz mi włączył jakiś program, który czyta zawartość strony, "lektor" czy coś wyłączyć tego nie umiałam

dziś z kolei chciał pić z normalnego kupka. mój tata trzymał, a ten hyc wziął za ucho, zaczął wychylać i buzię otwierać
a to nie wiem, bo jak pisałam ja nie oglądam tv i pilota mam w ręce rzadko, więc i tusia nie ma styczności. Przy kompie jej nie trzymam w ogóle, z komórki nie korzystam jak mam ją na rękach itp. więc nie wiem Moje dziecko będzie kiepsko rozwinięte elektronicznie

Stary 2014-02-08, 22:53   #3808
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam tylko to,że wg badań produkty starte na metalowej tarce tracą część wartości odżywczych (chodzi głownie o witaminy)

ja mam takie coś http://allegro.pl/tarka-do-owocow-i-...911521350.html ale szklaną
w życiu bym nie pomyślała

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
oglądałam kiedyś i pamiętam, że mi się podobał

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
A ja włączyłam na końcówkę seksu w wielkim mieście no cóż.. Próbowałam uśpić moje dziecko i nic! Eh nie rozumiem zjadła butle 150 widziałam że była padnieta oczy czerwone i nic i tak i tak próbowałam żeby sama usnela może za szybko?jest przyzwyczajona że usypia przy cycu no i taki tego efekt że wylądowałam z nią przy cycu i ok myślałam że już śpi próbuje odłożyć a ta dalej otwiera oczy i marudzi i zaczyna płakać ręce opadają bo kręgosłup mnie znowu boli i sił brakuje już. Dzisiaj chciałam ja nauczyć trochę inaczej usypiac zwłaszcza że zmęczona ale to chyba nie dla mojego dziecka wiec do salonu i zadowolona bo położyłam na kocu na stole i ta do gadania się zabrała a oczy czerwone jak nie wiem już prawie padła mężowi na ramieniu ale bez sensu bo wiedziałam że jak usnie to i tak zaraz wstanie na jedzenie.. Może to moja wina bo może gdybysmy wstawały np o 7 czy 8 to by szła spać po kąpieli po 19???a tak idzie 23-24 i śpi zazwyczaj do 10.. Eh a co jak już nie będzie mleka w cycu to co wtedy? :/
może spróbuj usypiać ją na leżąco u siebie w łóżku? odciążysz przynajmniej kręgosłup a jak zaśnie to spróbuj ją przenieść do łóżeczka.

Stary 2014-02-08, 22:53   #3809
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
w życiu bym nie pomyślała

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

oglądałam kiedyś i pamiętam, że mi się podobał

mi mama mówiła kilka miesięcy temu,że wydzielają jakieś substancje zwłaszcza w styczności z jabłkiem i kupiła mi właśnie taka tarkę, mi na takiej tarła owoce i warzywa jak byłam malutka.

Ha! Mój małż ma za swoje!
chyba się struł tym alko i teraz cierpi w łazience na parterze

Stary 2014-02-08, 23:00   #3810
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie też mnie zainteresował, a nie oglądałam będę zaraz buczeć laktatorem to i tak nic nie usłyszę a książkę chętnie bym przeczytała czyja to?

Cytat:
Ha! Mój małż ma za swoje!
chyba się struł tym alko i teraz cierpi w łazience na parterze
ma za swoje!
mój też często tak kończy... dziwne to, bo przecież to dorosły facet mi się nie zdarzyło od kilku dobrych lat, choć pamiętam tą pamiętną imprezę i dzień następny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości