![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co noszę w torebce?
Matko dziewczyny a ja myślałam że mam w torebce wszystko
![]() Notes z Twojego stylu (uwielbiam go ![]() Dokumenty a w środku WSZYSTKIE papiery, legitymacja z podstawówki, bilety z ostatnich czterech lat, wszelkie ulotki, wyciągi z bankomatu, rachunki, papierki po gumach, złote myśli koleżanki ze szkoły średniej zapisane na chusteczce higienicznej ![]() ![]() Kupon konkursowy drogerii natura stary pokrowiec na klucze w którym noszę różaniec babci i bransoletkę od Skarba, która się ciągle zrywa klucze (luzem) puste opakowanie po tic tacach długopis pół gumy orbit (różowej) bransoletka kupiona na straganie przez tatusia dla mnie ![]() miniaturka perfum Hugo boss krem do rąk szczotka do włosów tabletki anty ładowarka do komórki lusterko i jeszcze więcej różnych papierów A jak wychodzę na dłużej to dorzucam jeszcze pędzel do pudru, puder,róż, błyszczyk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
A to zawartośc mojej torebki
![]() ![]() http://p1tel.wnoz.us.edu.pl/~galeria...um30&id=0375_G http://p1tel.wnoz.us.edu.pl/~galeria...um30&id=0374_G |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Moze jeszcze ktos się odważy POKAZAĆ zawartość swojej torebki
![]() Swoją drogą... Mozna by wprowadzic w zycie haslo "pokaz mi swoja torebke a powiem Ci kim jestes" ![]() ![]()
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam taką samą kosmetyczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
ja tradycyjnie
-bilety -cos do pisania -krople do oczu(nie wychodzę bez nich z domu ![]() -2 szminki -błyszczyk -portfel -puder z lusterkiem i krem nawilzający -tik taki -chusteczki,wizytówki i kalendarzyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie skład torebki zmienia się z dnia na dzien ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja codzienne nosze inna torebkę
![]() A to co zawsze znajduję się w mojej torebcę: portfel, dokumenty, pomadka ochronna, lusterko, kluczę, telefon, chusteczki, długopis, jakieś pargony A jak idę na zajęcia to wiadomo zeszyt, jakieś kserówki, no i pare ściąg ( w coniektórych torebkach, mam ściągi jeszcze z tamtej sesji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
No niby ja też nosze prawie codzień inna torebke, ale zawartość jej przesypuje codziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Hmm, z moimi torebkami jest tak, im wieksze tym ciezsze
![]() ![]() Teraz zamienilam na mala a mieszcze w niej: - duuuuzy portfel, a w nim (paragony, karty kredytowe, prawko, dowod, zdjecie narzeczonego, stare karty do bankomatow, forsa, monety z roznych krajow itp) - legitymacje studencka - chusteczki higieniczne - komorka - krem do rak - balsam do ust - blyszczyk do ust - dlugopis na sciage (studiuje.... ![]() - 5 roznych dlugopisow - gumka do mazania - łoś z kluczami (dobry patent zeby kluczy nie szukac, jesli trafie na pluszaka wiem ze mam klucze) ![]() - okulary - dyskietka - grzebien - badge z moja podobizna - podpaska always - wyniki badan laboratoryjnych - eyeliner i chyba kupie wieksza torbaske, bo ta sie zaczyna nie domykac ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja nosze niewiele, moze dlatego, ze czesto sie przepakowuje z jednej do drugiej torebki, a wiec:
-husteczki -legitymacja -bilet miesieczny -portfel -klucze -lusterko -blyszczyk -okulary -pojemnik na soczewki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, a potem wśród nich nie mogę znaleźć tego, co jest akurat pilnie potrzebne. Stan torebki zmienia się z dnia na dzień, co jest efektem dokładniania tam mnóstwa rzeczy. Stan na dzień dzisiejszy: telefon, portfel, klucze, błyszczyk, podkład, korektor, tusz do rzęs, cień do powiek, lusterko, chusteczki, guma do włosów, dezodorant, książka,spinka do włosów, pilniczek do paznokci, sok Kubuś, długopis. Ło matko, ile ja tego dźwigam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
jej alez wy macie skarbów w tych waszych torebeczkach.... zawartosc mojej zalzy od wilkosci torebki ktora akurat biore, od dnia i pd tego gdzie ide
![]() lusterko... a nawet 2 ![]() chusteczki tabletki od gardła długopis gumka do włosów kosmetyczka a w niej 2 błyszczyki, pomadka, perfumetka, pilniczek, wsówki do włosów, próbki pomadek(????), czasami puder tabletki od biegunki(???????) telefon portfel(dokumenty, pieniazki, fotki znajomych i rodzinki ![]() klucze kupa smieci(paragony, bilety, papierki po gumach do zucia, zuzyte chusteczki... trzeba posprzatac:/) czasem organizer lub jakis notes podziwiam dziewczyny ktore nosza ze soba parasolki, nie wiem w ktora torebke bym ja wcinęła... :P pozdrawiam wszystkie posiadaczki pojeeeeeeeeeeeemnych torebek ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
![]()
Ho ho, widzę, że nie tylko moja torebusia jest w stanie pomieścić więcej niż na to wygląda
![]() Mieści w sobie obecnie: * komórka w pokrowcu, nie chcemy żeby się śliczny ekranik porysował ![]() * dokumenty (legitymacja, dowód, karty do biblioteki - bo przecież nigdy nie wiadomo czy coś się człowiekowi nie przypomnie, karta do bankomatu) * portmonetka * chusteczki * ibuprom (jak go ze sobą nie wezmę to na bank rozboli mnie głowa ![]() * puder, błyszczyk * klucze * discman - bez muzyki nie żyję ! * całkiem sporo biletów autobusowych * kilka paragonów * jakaś mała reklamóweczka * bilon rozsypany na dnie * notesik i długopis, a nóż coś mnie natchnie ![]() I tak to wyglada na parę dni po generalnym porządku! Ale pocieszające jest to, że nie tylko ja tak mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
A oto zawartość mojej torebki:
1. klucze (od mieszkania i od biura) 2. bilet miesięczny 3. komórka 4. ok. 10 długopisów i korektor 5. dokumenty w okładce (dowód, kartę bankomatową, wizytówki oraz kilka fotek - mojego chłopaka i znajomych) 6. notatnik A6 7. notatnik A5 8. odtwarzacz MP3 9. kanapki do pracy 10. antyperspirant 11. perfumy 12. okulary 13. chusteczki 14. portfel 15. cień do powiek 16. błyszczyk 17. pomadkę ochronną 18. żeton do koszyków sklepowych 19. tampony 20. dyskietki 21. czystą CD 22. lusterko 23. gumkę do włosów 24. plastry opatrunkowe To jest stały skład wyposażenia mojej torebki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
kolej na mnie
![]() 1.grzebień 2.portfel 3.okulary w pokrowcu 4.chusteczki 5.gumka do włosów 6.opaska(???) 7.klucze 8.komórka 9.guma do żucia/tic tac`i 10.puder+lustereczko 11.korektor 12.pilnik 13.2 błyszczyki nivea i glam shine 14.pomadka nivea classic 15.mini krem nivea 16.no-spa 17.krem do rak ...chyba o niczym ne zapomniałam ![]() Edytowane przez cappucino Czas edycji: 2005-08-27 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
a ja w torebce nosze:
- komórke - 2 lusterka - puder matujący i pędzel - tusz do rzęs - pomadka nivea - błyszczyk - korektor (taki do twarzy) - gumy BigRed (cynamonowe ![]() - 2 długopisy - parasol - reklamówke - klucze - portfel (który ma więcej zawartości niż torebka ![]() - chusteczki higieniczne i rzeczy które mogą się przydać w konkretnym dniu (np. książa kiedy będę jechała pociągiem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
każda moja torebka kryje asortyment ilościowo zgodny co do jej wielkości
![]() najczęściej: -telefon+pokrowiec (niekoniecznie jedno w drugim ![]() -potfel -klucze -mała wersja balsamu beyond paradise Estee Lauder (jako krem do rąk ![]() -puder -kilka błyszczyków (w różnych odcieniach ![]() -okragła szczotka -grzebień -długopis -gumki do włosów -parasolka -papierki po wszystkim co się da (jak nie ma kosza, to robie śmietnik z torebki ![]() -tik-taki a no i lusterko oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Mogę nie mieć w torebce:
- kluczy, - dokumentów, - notatnika, w którym i tak nie ma już miejsca na żaden wpis do końca roku, - aktualnego telefonu przyjaciela z ABW, który służbowo przechodzi na innego oficera co miesiąc i zawsze dodzwaniam się do jednego z jego miłych kolegów, wskutek czego mam coraz szersze grono znajomych ze strzelnicy, - adresu i telefonu mojej matki (zawiadomić w razie wypadku), - grupy krwi (potrzebna w razie wypadku), - wizytówki pewnego ministra, bez której zawsze zapłacę mandat jak nic - zaświadczenia, że Porucznik Zubek to naprawdę mój wujek, za co na już na pewno nie zapłacę mandatu i jeszcze wydam autograf, - zdjęcia z babcią z III klasy, - gumki do włosów i do majtek, - zapasowych fleków, - pudru, bo i tak nie udało mi się jeszcze trafić w odpowiedni odcień - prezerwatywy, - kwitka z pralni z 1987 roku, - czytnika do wejścia do Kancelarii (i tak zawsze wchodzę na gębę), - przepustki sejmowej (wchodzę przez pogotowie), - zaświadczenia, że Cezar naprawdę jest szczepiony i nie czeka Pani syna seria bolesnych zastrzyków, - próbek kremów dla Palomino, - rozkładu pociagów z Ełku do Piszu, - świadectwa homologacji telefonu, który mi już dawno ukradli, - zaproszenia na ślub kuzynki, która się właśnie rozwiodła. Ale zawsze mam w torebce Niezbędnik Polityczno-Administracyjno-Wizażowy wypełniony do pełna Kosmetykiem Wszech Czasów ![]() oto on: Edytowane przez Helena Czas edycji: 2005-07-25 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
To ja moze powiem co nosze w plecaku (oprocz ksiazek oczywiscie) lub w torebce, kiedy nie musze nosic ksiazek
![]() ![]() *krem do rak; *moje perfumy; *chusteczki; * podpaski ![]() * jakies stare bilety, paragony ![]() * portfel; * komorka; * szczotka do wlosow + lusterko * blyszczyk; * jakąs gazete * legitymacje, karte rowerowa * no-spa * kupa smieci, jakies foliowe torebki :| * guma do zucia albo cukierki ![]() Nie jest tego wcale tak duzo ![]()
![]() |
#140 |
Mrs Mrau
|
Heleno...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Chyba nie wyrobie normy
![]() Ale zobaczmy... tym razem sprobuję się dogrzebać do dna ![]() Kolejność wybrała grawitacja ![]() - telefon - drugi telefon - portfel w 90% wypchany wizytówkami i kartami stałego klienta (z czego 50% przeterminowane lub wykorzystane) - plastry na obtarcia - mnóstwo skasowanych biletów autobusowych - mnóstwo wykorzystanych biletów PKP - paczka chusteczek higienicznych - klucze do 3 mieszkań - jakieś kartki z niezidentyfikowanymi w wiekszości numerami telefonów tudzież adresami - gumka do unieszkodliwiania ołowkowych błedów - 2 saszetki z brązowym cukrem z coffee heaven - lusterko - błyszczyk bezbarwny - długopis - czysta karteczka na wypadek, gdybym musiała zaraz natychmiast coś zanotować - paski testowe z perfumerii, sztuk dużo - cukierek - gumy do żucia - miniaturka perfum - chusteczki do hig. int. Wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja nosze:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie a o to co ja mam w swojej torebce:
- dowód osobisty; - klucze od pracy; - klucz od domu; - portfel; - błyszczyk; - bezbarwna pomadka; - lusterko; - długopis; - komórka; - broszka w kształcie czterolistnej koniczyny; - pilniczek; - chusteczki higieniczne; - kalendarz; - guma do żucia; - kilka cukierków czasami; To chyba wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to się dzieje,ale nie nosze dużych toreb,raczej małe,a mimo to mieszczę w nich wszystkie moje skarby.Podobnie jak inne dziewczyny codziennie mam inna torebkę(mam na tym punkcie świra
![]() portfel(a tam pieniądze,prawko,dowód rejestr.,jakies stare paragony,wizytówki,karta do bankomatu,stare bilety z kina,chyba z przed dwóch lat-pamiątka z pamietnego wyjazdu z moim chłopakiem ![]() notatnik-notes dowód legitymacja studencka dwie komórki gumy miętowe plastry tabletki (nowe opakowanie i stare,już puste, którego nie mam kiedy wyrzucić) panadol opakowanie po globułkach wkładki podpaski długopis kosmetyczka (a w niej błyszczyk,szminka,puder,k orektor,czarna i brązowa kredka do oczu) klucze w wielkim pokrowcu grzebień I to by było na tyle.Jakoś tego mało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja preferuję małe torebeczki,ale mieści się w nich wszystko co potrzebne
![]() *błyszczyk *pomadka ochronna *portfel *chusteczki higieniczne *pełno paragonów *telefon komórkowy *lusterko *guma do żucia *czasem puder w kamieniu *klucze od domku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
telefon, chusteczki, portfel (nie zawsze tak pełny jak bym chciała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
generalnie patrzac na zewnatrz to zadna z moich torebek nie wyglada na jakas torbe podrozna
![]() ![]() portfel upchany do granic mozliwosci kartami biletami i innymi dokumentami organizer rowniez tak upchany ze mam problemy z domknieciem go ![]() telefon klucze z misiem (zeby bylo latwiej je znalezc w tym balaganie) lusterko 2 blyszczyki pomadka ochronna nivea 2 paczuszki husteczek (bo maja takie ladne opakowania ze nie wiedzialam ktore wybrac ![]() tusz do rzes krem nivea obecne opakowanie tabletek anty opakowanie po "zuzytych" tabletkach ktore jakis czas temu mialam wyrzucic 3 dlugopisy zdjecie mojego TŻ ( a nawet kilka) pilniczek tabletki od bolu glowy wyciagi z banku i inne smieci kilka sciag jeszcze z zimowej sesji ![]() scyzoryk a wlasciwie to jakis nozyk to raczej jest dyskietka plyta gumki do wlosow wsowki 2 klamry do wlosow 3 pary kolczykow i luzem zapiecia do 4 pary troche rozpuszczony batonik ![]() opakowanie gum do zucia pol butelki 0,5 litra coca-coli Sklad mojej torebki raczje sie nie zmienia bo gdy zminiam torebke to poprostu wszystko przesypuje dlatego znalezienie w niej czegos niemalze graniczy z cudem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Ja chyba nie bede oryginalna jak powiem co mam w torebce ale co tam
![]() Portfel, komórka, klucze od domu, bilet miesieczny, długopis, jakies karteczki, kosmetyki w kosmetyczce a czasami lataja luzem - puder, tusz do rzęs, kredka, korektor, błyszczyk, perfumy, wlasnie zagladnelam do torebki -juz sporo czasu nosze tam zdjecia moje i mojego TŻ ktore wywolalam juz dawno,nie wiem po co ja je ciagle nosze, sluchawki do radia w komorce, lusterko i troche śmieci, papierkow etc. ![]()
![]() |
#149 |
🦄
|
Komórka, portfel (a w nim zdjęcia, bilety, pieniądze, legitymacja i dowód, plik wizytówek, karty stałego klienta, jakieś stare bilety z dyskotek i tego typu bzdety), długopis, kosmetyki- często latają luzem, krem do rąk, klucze, chusteczki, czasem soczek albo batonik, guma do żucia, śmiecie... Czasem jak mi się nie zapomni to mam lusterko i gumkę do włosów.
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Obfotografowalysmy juz i swiatu pokazalysmy swoje zbiory kosmetyczne, swoje pulpity, widoki z okna, polki w lazience, zaanalizowalysmy avatarki pod podejsciem psychologicznym, pochwalilysmy sie swoimi pazurami i makijazami - ot fenomen ery REALITY SHOW - jestem, bo mnie widac.
![]() Wiec pomyslalam - MOZEMY POKAZAC TEZ ZAWARTOSC SWOICH TOREBEK! (Mezczyzni wizazowi tez niewykluczeni z zabawy - na pewno maja jakies "nosidelka" swoich szpargalow). Bo tu wlasnie o te szpargaly chodzi najbardziej. ![]() Pokaz mi swoja torebke, a powiem ci kim jestes! ![]() Niedawno NAN zalozyla podobny watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56011&hi ghlight=pokaz+swoja+toreb ke Pisalysmy tam CO mamy w torebkach, ale tego nie pokazywalysmy... ![]() A w tej zabawie chodzi o to, zeby BEZ OSZUKIWANIA ![]() Nie uwierze, poki nie zobacze - jakby powiedzial Niewierny Tomasz i jemu podobni... ![]() No dziewczyny - uzewnetrzniac mi sie tu, ale juz! Poogladamy sobie, kolejne WIZAZOWE REALITY SHOW! :p PS Oczywiscie zaczne. Moja terazniejsza torebka - bialoczarna, letnia, trojkatna. Zawartosc widac na fotce- klucze karta do dzwonienia do Polski karta czlonkowska supermarketu BENNET (jej miejsce w portfelu, ale wymsknela sie) torebka cukru ze smiesznym rysunkiem (spodobala mi sie w pewnym barze) dwie probeczki perfum, ktore dostalam w perfumerii portfel komorka szminkoblyszczyk PUPY dwa cienkopisy breloczek (co on tam robi?) pol opakowania cukiereczkow probka kremu paletajace sie monety polskie (wysypalam je z portfela, bo mi sie mylily z euro)... Czekam na Wasze fotki! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.