Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 08:53   #3841
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cześć. I znowu dziecko mi spało do 7.30. Może to prawda co piszą w tym "W Paryżu dzieci nie grymaszą"?

Zastanawiam się,czy ona nie ma chorych zatok. Ma non stop katar, co bym nie robiła to go ma. I rano podkrążone oczy...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
no właśnie też mnie zainteresował, a nie oglądałam będę zaraz buczeć laktatorem to i tak nic nie usłyszę a książkę chętnie bym przeczytała czyja to?

ma za swoje!
mój też często tak kończy... dziwne to, bo przecież to dorosły facet mi się nie zdarzyło od kilku dobrych lat, choć pamiętam tą pamiętną imprezę i dzień następny
Wypili niewiele, ale skończyło się brandy to otworzyli whisky. Każdy głupi wie,że się nie miesza

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dobranoc....
po wczorajszej nocce pt"w oczekiwaniu na tz" ide odsypiac...
Pomyśleć,że kiedyś było " w oczekiwaniu na dziecko".Teraz w sumie tak samo,ale mamy tak z naszymi TŻami...

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

niestety nie mam kiedy Was nadrobic, tylko troszke podczytuje.
na szczescie jest weekend i duzo nie piszecie wiec jestem do tylu tylko 7 stron tyle ze jutro znowu Was nie poczytam, bo chrzciny

jestem tak zmeczona tymi przygotowaniami, ze nie wiem, jak jutro wytrzymam. ale tak to jest z robieniem imprez we wlasnym zakresie, i to pomimo, ze mamy kucharke do przygotowania jedzonka, ktora rowniez ma swoje pomoce. ale mimo wszystko jezdzenie, zalatwianie i kupowanie, ogarnianie sali tez bylo bardzo meczace.

poza tym malo nie zagryzlam sie dzis z tz. mam juz wszystkiego dosc i gdyby nie maly i dla niego to bym chyba juz nie wytrzymala dzis juz nawet poplakalam sie z tego wszystkiego, ale jego to i tak nie ruszylo nie wiem co sie z nami dzieje...

w kazdym razie bardzo Was prosze o kciuki, zeby sie wszystko udalo i zebym dala rade

a tak w ogole zatrzymalam sie Papuga na Twoim pytaniu, czy wypada ubrac sie ... ja uwazam, ze jak najbardziej. rola mamy nie skutkuje tym, ze jestesmy gorsze, brzydsze itp. moim zdaniem tym bardziej powinnysmy o siebie dbac i pokazac sie z jak nalepszej strony. przyajmniej ja tak robie. po pierwsze nie wychodze z domu bez makijazu , po drugie ostatnio ciagle chodze w butach na koturnie z 12 cm obcasami (przy moim wzroscie 178 ) a po trzecie na chrzciny zakupilam sobie sukienke, ktora jest jedynie nie co ponizej polowy uda i zastanawiam sie czy nie jest zbyt krotka ale teraz nie mam juz wyboru

uciekam spac bo juz pozno. slodkich snow
oj rozumiem CIę, my mieliśmy chrzciny z cateringiem ale u Teściów. Następnym razem restauracja i mam wszystko gdzieś

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Edi chory ((

My jak Eda byl mały też nurkowaliśmy na basenie
oj,zdrówka dla Edy!

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ewacia cudne foki. Świetną pamiątkę będziecie mieli

oj jak ja Cię rozumiem U nas to samo, nawet cyc nie pomaga. Może to faktycznie jakiś skok

1500zł za pół dnia? a gdzie jakiekolwiek inne wydatki?! Straszne są te ceny nianiek.

chciałam pytać i jak tam, ale przeczytałam kolejny post

wiesz co, chyba właśnie nie chodzi o to, że coś go boli, bo owszem ciągle musi mieć coś w buzi i jeździć sobie po dziąsełkach, ale jest ok. Jazdy zaczynają się przed i w trakcie zasypiania. Bidulek nie może zasnąć i się drze jak tylko potrafi, ale jak wyszłam z nim na dwór, to był cicho i po chwili zasnął. Próby wcześniejszego usypiania też nic nie dają, więc chyba po prostu muszę to przetrwać i przeczekać.

mam nadzieję, że nocka spokojna i odpoczniesz sobie

kciuki za chrzciny a co do Tż to przykro mi i mam nadzieję

, że to przejściowe kłopoty

o kurde, zdrowka dla Ediego

Mój Szymek też nie zawsze beknie, a ulac potrafi nawet i dwie godziny po jedzeniu. Też boję się o nocki, że się zakrztusi.

Była pobudka, było jedzenie, było usypianie na rękach i teraz kręci się w łóżeczku i śpi tak niespokojnie, że boję się ruszyć, żeby go nie obudzić. A TŻ coś chrapie i muszę co chwilę go trącać żeby przestał, bo nie dość, że obudzi Szymka, to i ja zasnąć nie mogę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Podejrzewam,że na cały dzień na pewno nie brałaby dwukrotności. Pewnie tak to jest ustalone, bo za mniej by się jej nie opłacało.

Mój też w nocy był strasznie głośny, myślałam,że go ubiję

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 08:58   #3842
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
A ja włączyłam na końcówkę seksu w wielkim mieście no cóż.. Próbowałam uśpić moje dziecko i nic! Eh nie rozumiem zjadła butle 150 widziałam że była padnieta oczy czerwone i nic i tak i tak próbowałam żeby sama usnela może za szybko?jest przyzwyczajona że usypia przy cycu no i taki tego efekt że wylądowałam z nią przy cycu i ok myślałam że już śpi próbuje odłożyć a ta dalej otwiera oczy i marudzi i zaczyna płakać ręce opadają bo kręgosłup mnie znowu boli i sił brakuje już. Dzisiaj chciałam ja nauczyć trochę inaczej usypiac zwłaszcza że zmęczona ale to chyba nie dla mojego dziecka wiec do salonu i zadowolona bo położyłam na kocu na stole i ta do gadania się zabrała a oczy czerwone jak nie wiem już prawie padła mężowi na ramieniu ale bez sensu bo wiedziałam że jak usnie to i tak zaraz wstanie na jedzenie.. Może to moja wina bo może gdybysmy wstawały np o 7 czy 8 to by szła spać po kąpieli po 19???a tak idzie 23-24 i śpi zazwyczaj do 10.. Eh a co jak już nie będzie mleka w cycu to co wtedy? :/
Może spróbuj wykluczyć ostatnią drzemkę, zabawić.
Stary 2014-02-09, 09:04   #3843
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

czesc laseczki
wiem ze za mna nie tesknicie ale zostawiam wam buziaka bo ostatnio totalnie zaniedbalam forum i mam 20 str do nadrobienia

milej niedzieli!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:13   #3844
Brydzia_
Zakorzenienie

My wlasnie wstalismy... tz oczywiscie spi :/ nigdy nie ogarne facetow.
Man pytanie kiedy +/- dziecko zaczyna siadac ?
Wim ze roznie moze byc w praktyce ale tak orientacyjnie :p

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:19   #3845
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
tak szybko? Ile razy był na basenie? Adaś też nurkował z instruktorką (raczej był pod wodą). Dziś my mamy go tak rzucić pod wodą.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

U nas wcześniej są ćwiczenia. Wie, że ma wstrzymać oddech, bo jest tak nauczony.
teraz drugi
u nas tez sa cwiczenia
robienie deszczyku, polewanie woda, patrzy jak rodzic nurkuje itp. ale podobno najwieksze znaczenie ma ten odruch naturalny

Cytat:
nie pocieszyłaś mnie

masz racje, czas leci jak szalony. Przedszkole, szkoły, osiemnastki... ale jak będziemy przeżywać pierwsze miłości naszych dzieciaków, ich dziewczyny i chłopaków

gratki za zdaną sesję a co do oleju, to nie mam pojęcia, bo jeszcze nawet się tym tematem jakoś zbytnio nie interesowałam

mam nadzieje ze jak bedziemy przezywac pierwsze milosci dzieci to nafal bedziemyvspotykac sie na forum

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

6,7miesiecy skonczonych

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:20   #3846
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

6-8 miesiąc życia siedzi samodzielnie
4-6 miesiąc życia siedzi podtrzymywane
Stary 2014-02-09, 09:22   #3847
tassia
Zakorzenienie

wlasnie mialam pytac bo boje sie ze ziecko zaraz zacznie mi raczkowac a wydaje mi sie tomorwdopodobne
maciek wczoraj odkryl pozycje na kolankach i na lokciach w podparciu
wystarczy ze odkryje ruch naprzemienny rece nogi i bedzie chodzil
to mozliwe czy mi sie wydaje? a moze wszystkie dzieci tak robia i.dopuero za.3miesiace odkryje raczkowanie?

[/RIGHT]
Stary 2014-02-09, 09:23   #3848
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
teraz drugi
u nas tez sa cwiczenia
robienie deszczyku, polewanie woda, patrzy jak rodzic nurkuje itp. ale podobno najwieksze znaczenie ma ten odruch naturalny
Adaś był pod wodą na 4 zajęciach. Tam są na 5 zajęciach, ale miał wcześniej, bo akurat było mało ludzi.
Stary 2014-02-09, 09:34   #3849
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ewacia super z Was rodzinka Śliczny Jezusek i król

Ja się pochwale, że wczoraj miałam ostatni egzamin, który zdałam i jestem po sesji zimowej

Mamuśki mam głupie pytanie Jeśli dodaje się oleju rzepakowego do obiadków, to czy można użyć oleju kujawskiego (bo on też rzepakowy) czy jest jakiś specjalny, zdrowszy olej rzepakowy dla dzieci?
klask i:

głupie pytanie ...vzym się różni jogurt naturalny od śmietany bo w smaku podobne wiem głupie ale nigdy nie jadła ww jogurtu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:38   #3850
tassia
Zakorzenienie

baby piszcie cos bo zostalo mi jeszcze 20min na orbi i nie mam xo czytac

[/RIGHT]
Stary 2014-02-09, 09:55   #3851
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Noc mineła nawet nieźle, Dawid padł o 22 i oczywiście spal do rana, a Miłek budził się w sumie chyba 3 razy. O 5 był znów płacz, ale na szczęście udało mi się go szybko uspokoić.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Z okazji 5 miesięcy podałam pierwszą marchewkę Mały zjadł słoiczek Bobovity, wypił 100ml herbatki Hippa i po 2 godzinach znów był głodny
ma chłopak możliwości

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Mój kochany synek skończył dziś 5 miesięcy! z tej okazji tak się dzisiaj chichrał, że aż się popłakałam ze wzruszenia [COLOR="Silver"]
wszystkiego najlepszego

Cytat:
ani nie stęknął

pół godziny...mysle ze to optymalny czas

dziś pierwszy raz nurkował myslalam ze narobie w gacie ze strachu
super sprawa, dzielnego masz syna

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny używała któraś lub używa laktatora ręcznego tommee tippee.Proszę o opinie,bo zastanawiam się nad kupnem,może któras też poleci jakiś,będe wdzięczna
ja mam ręczny tt, używam już przy drugim dziecku, generalnie jestem zadowolona tylko trzeba go dobrze dostawić i zassać żeby mleko trochę dołem nie uciekało gdybym jednak miała często odciagać to bym kupiła elektryczny, mieliśmy przez dwa miesiace problemy z jedzeniem, bo Miłek miał ciągle jakieś infekcje gardła i często chciał jeść tylko z butli, więc wtedy bardzo dużo odciagałam i ręczny laktator mnie dobijał, jakby to jeszcze chwilę potrwało to bym kupiła elektrycznego snow beara

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeju jak myślę o tym żłobku to mi kiszki skręca i mnie naciąga. Masakra:/
ej to ja jestem jakas nieczuła

Cytat:
chodzi o jedzenie?
nie był głodny, skoro zaraz zasnął
dokładnie o to chodzi i masz rację skoro zasnął to znaczy, że nie chciało mu się jeść, tylko napisałaś tam coś takiego, że jesteś niedobrą matką albo że masz wyrzuty, bo mu kazałaś iść spać

Cytat:
Ha! Mój małż ma za swoje!
chyba się struł tym alko i teraz cierpi w łazience na parterze
mój był wczoraj na kręglach z kumplami z pracy i pewnie miał później podobne atrakcje, ale jeszcze nie dzwonię zapytać, na pewno nie wstał do tej pory z łóżka

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-09 o 09:56
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:03   #3852
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mialam pytac bo boje sie ze ziecko zaraz zacznie mi raczkowac a wydaje mi sie tomorwdopodobne
to mozliwe czy mi sie wydaje? a moze wszystkie dzieci tak robia i.dopuero za.3miesiace odkryje raczkowanie?

moja też robi coś podobnego,ale pediatra mówiła,że to nie oznacza,że musi raczkowwać

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
klask i:

głupie pytanie ...vzym się różni jogurt naturalny od śmietany bo w smaku podobne wiem głupie ale nigdy nie jadła ww jogurtu

jogurt jest kwaśniejszy

Stary 2014-02-09, 10:06   #3853
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

wg vojty bodajże dziecko powinno usiąść do końca 8 miesiąca
a z reguły w 7-8 miesiącu

Motyl, a może to na tle alergicznym?

dupa bal podobno bardzo fajny był

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:11   #3854
butterfly20
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/63571/...w_35_miesiaca/ taaaa w 3, 5 miesiąca to powinno jej wszystko obwisnąć?

Stary 2014-02-09, 10:17   #3855
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

W końcu padliśmy z Jsiem ok. 23.30
dziś znów piękne słońce idziemy na spacer, ac wieczorem goście
Jasio pozna dziś koleżankę 11 miesieczną dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Hej

niestety nie mam kiedy Was nadrobic, tylko troszke podczytuje.
na szczescie jest weekend i duzo nie piszecie wiec jestem do tylu tylko 7 stron tyle ze jutro znowu Was nie poczytam, bo chrzciny

jestem tak zmeczona tymi przygotowaniami, ze nie wiem, jak jutro wytrzymam. ale tak to jest z robieniem imprez we wlasnym zakresie, i to pomimo, ze mamy kucharke do przygotowania jedzonka, ktora rowniez ma swoje pomoce. ale mimo wszystko jezdzenie, zalatwianie i kupowanie, ogarnianie sali tez bylo bardzo meczace.

poza tym malo nie zagryzlam sie dzis z tz. mam juz wszystkiego dosc i gdyby nie maly i dla niego to bym chyba juz nie wytrzymala dzis juz nawet poplakalam sie z tego wszystkiego, ale jego to i tak nie ruszylo nie wiem co sie z nami dzieje...

w kazdym razie bardzo Was prosze o kciuki, zeby sie wszystko udalo i zebym dala rade
powodzenia na chrzcinach

Cytat:
Edi chory ((

My jak Eda byl mały też nurkowaliśmy na basenie
zdrówka dla Ediego
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

RUSALKO widzę że możemy sobie podać rękę ja też się poddałam i dałam cyca
u nas skończyło się tak samo

Cytat:
E

Była pobudka, było jedzenie, było usypianie na rękach i teraz kręci się w łóżeczku i śpi tak niespokojnie, że boję się ruszyć, żeby go nie obudzić. A TŻ coś chrapie i muszę co chwilę go trącać żeby przestał, bo nie dość, że obudzi Szymka, to i ja zasnąć nie mogę

musimy to przetrwać mam tylko nadzieję że to rzeczywiście przejsciowe.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:18   #3856
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
wg vojty bodajże dziecko powinno usiąść do końca 8 miesiąca
a z reguły w 7-8 miesiącu

Motyl, a może to na tle alergicznym?

dupa bal podobno bardzo fajny był

jaki bal?

ech nie wiem...umówię się na wtorek do pediatry i może wezmę skierowanie do alergologa...tylko na co może się objawiać katarem?Może ma to co ja, bo ja też mam ciągle katar i mam uczulenie na kurz, roztocza...oby nie...

Stary 2014-02-09, 10:18   #3857
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Eda usiadł jak miał 6 mcy dokładnie 5.11
Ale chyba do końca 8 mca jest w normie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
6-8 miesiąc życia siedzi samodzielnie
4-6 miesiąc życia siedzi podtrzymywane
Ale podtrzymywać się nie powinno

Cytat:

A to możliwe, Eda ruszył, jak tylko 5 miesięcy skończył

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2014-02-09 o 10:30
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:18   #3858
Madziuchna27
Zakorzenienie

U nas pobudka o 5 i o 8 Llllubię to!
Jemy śniadanie: Julek w bujaczku obok mnie leży i jęczy, TŻ przestawił go obok siebie - dziecko wpatrzone w ojca leży cichutko

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:19   #3859
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.pudelek.pl/artykul/63571/...w_35_miesiaca/ taaaa w 3, 5 miesiąca to powinno jej wszystko obwisnąć?
Ale ona miała też chyba jakieś operacje na ilość skóry i po 7h treningów dziennie Masakra, co? Współczuję jej, jak jojo ją dopadnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-09, 10:22   #3860
policzanka
Wtajemniczenie

Witojcie słodziutkie me!

do nadrobienie mam jakies tylko 61 str ale co tam dam rade
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:27   #3861
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Eda usiadł jak miał 6 mcy dokładnie 5.11
Ale chyba do końca 8 mca jest w normie

Ale podtrzymywać się nie powinno :nonono:
Ja tylko napisałam z broszury. Też nie podtrzymuje i zwracam innym uwagę, by nie podawać paluszków do podpórki. W gościach zdarza się, że sadzamy go na kolanach w pozycji półleżącej. Na codzień nie.
Stary 2014-02-09, 10:29   #3862
kaska87
Zakorzenienie

hej
moje chłopaki na spacerku- mają podejśc na basen zapytać co i jak
ja już obiad mam zrobiony
Cytat:
Moja bratowa polecała mi żłobek u nas w mieście, ale jak patrzę na galerię to nie...nie mogłabym tam Tusi zostawić,. łeeeeeee jaka ja jestem miętka

A co do niani to mówiła,że oni płacą 1500 zł miesięcznie, a ona przecież jest z młodym zawsze pół dnia, bo pół on jest w przedszkolu i ona go potem zabiera do domu i jest z nim aż brat czy bratowa wrócą z pracy.

Ja się pytam, jak żyć?
ale cena dzięki bogu za teściową, która jest na emeryturze i pracowała na świetlicy i ma podejście do dzieci

Cytat:
a ja dziś wpadłam na pomysł, żeby w okolicy Walentynek pójść na tą pewnie durną komedię romantyczną z Czesławem Mozilem i moim krajanem Małaszyniakiem Pewnie pożałuję
ja od kilku lat zlewam polskie komedie, bo są debilne, nie to co kiler, chłopaki nie płaczą itd.
Cytat:
u mojego A. też
mój mi obiecał córkę, więc lepiej dla niego żeby dotrzymał słowa bo pożałuje
Cytat:
no do 6 miesiaca dzieci maja naturalny odruch ze nie otwioeraja buzi ani nic
Maciek kichnal pod woda, a i tak nic nie polknal
pisalas ze drogie sa takie zajecia i pojdziesz na zwykly basen... a na zwyklym basenie ile zaplacisz??? bo u nas zajecia wychodza 30zł...wydaje mi sie ze jakbym poszla z tz (chociaz druga osoba jest tylko do pomocy) to bym wiecej zaplacila
o! to jak coś to jeszcze zdążymy
Cytat:
Wkurzyłam się też, bo przygotowywałam kolację na oczach gości (mamy otwartą kuchnię), bo wcześniej nie da się tych dań robić i ich odgrzać, i tak się uwijałam, że stłukłam jedną z tureckich solniczek, które przywieźliśmy z podróży poślubnej W między czasie okazało się, że TŻ zużył wszystkie ostre przyprawy i do risotto posłużył jedynie pieprz
nie lubię jak ktoś mi patrzy na ręce jak gotuję, zawsze coś spieprzę

Cytat:
znalazłam tylko to,że wg badań produkty starte na metalowej tarce tracą część wartości odżywczych (chodzi głownie o witaminy)

ja mam takie coś http://allegro.pl/tarka-do-owocow-i-...911521350.html ale szklaną
ja szukam szklanej, jak coś to na allegro zamówię
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zaraz nostalgia aniola, czytalam ksiazke i byla fajna, ciekawe jak film
ja chciałam oglądać, ale zasnęłam już na SWWM ale dzisiaj może on-line poszukam i pooglądam
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja mam Medela Swing i bardzo polecam
mój mini electric chyba siada powoli, ale ja mam używany- swing też taki głośny? ile kosztuje?

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Za moment pół roczku, wtedy roczek i ani się obejrzymy będziemy wyprawiać osiemnastki
no

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
czesc laseczki
wiem ze za mna nie tesknicie ale zostawiam wam buziaka bo ostatnio totalnie zaniedbalam forum i mam 20 str do nadrobienia

Antosiu najlepszego

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:44   #3863
MsLullaby
Zakorzenienie

Witamy się z rana
Bartuś dziś kończy 5 miesięcy!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:46   #3864
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale cena dzięki bogu za teściową, która jest na emeryturze i pracowała na świetlicy i ma podejście do dzieci
Ja mam ambicję znaleźć za 1500-1600 zł znaleźć, ale na pełen etat To i tak MNÓSTWO kasy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-09, 10:48   #3865
Brydzia_
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:54   #3866
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Blanka miala rowno skonczone 8 miesiecy i wg neurologa to juz bylo dosyc pozno. ale za to miala 10 miesiecy jak sama chodzila.

Cytat:
ciekawe ile koksu przy tym wciagala

witam z rana jeszcze z wyra. dzieci me dzis laskawe pozwolily mi pospac do 10 Amelka jak poszla spac o 19 to wstala dopiero o 8 zjadla i dalej w kime poszla. mila odmiana bo ostatnio pobudki co 3-4 h byly
ale wstalam za to z mega bolem glowy
nostalgia aniola fajna ale ksiazka byla lepsza, jak to zazwyczaj bywa.

gratki dla dzisiejszych malych solenizantow i zdrowka dla chorowitkow!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:57   #3867
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Coś 6-8 miesięcy?
Np. mój siostrzeniec sam siedział jak miał 10 miesięcy.
Ostatnio moja rehabilitantka powiedziała, że Filip też prędko nie usiądzie sam.
Cytat:
jaki bal?

ech nie wiem...umówię się na wtorek do pediatry i może wezmę skierowanie do alergologa...tylko na co może się objawiać katarem?Może ma to co ja, bo ja też mam ciągle katar i mam uczulenie na kurz, roztocza...oby nie...
Może macie suche powietrze w domu? Mój Filip też często ma katarek i wydaje mi się, że właśnie przez to.

Kaśka a Ty możesz mi napisać jakiego oleju rzepakowego używasz? Jaka firma? Bo wiem, że robisz obiadki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:58   #3868
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Noc mineła nawet nieźle, Dawid padł o 22 i oczywiście spal do rana, a Miłek budził się w sumie chyba 3 razy. O 5 był znów płacz, ale na szczęście udało mi się go szybko uspokoić.

ma chłopak możliwości

wszystkiego najlepszego

super sprawa, dzielnego masz syna

ja mam ręczny tt, używam już przy drugim dziecku, generalnie jestem zadowolona tylko trzeba go dobrze dostawić i zassać żeby mleko trochę dołem nie uciekało gdybym jednak miała często odciagać to bym kupiła elektryczny, mieliśmy przez dwa miesiace problemy z jedzeniem, bo Miłek miał ciągle jakieś infekcje gardła i często chciał jeść tylko z butli, więc wtedy bardzo dużo odciagałam i ręczny laktator mnie dobijał, jakby to jeszcze chwilę potrwało to bym kupiła elektrycznego snow beara

ej to ja jestem jakas nieczuła

dokładnie o to chodzi i masz rację skoro zasnął to znaczy, że nie chciało mu się jeść, tylko napisałaś tam coś takiego, że jesteś niedobrą matką albo że masz wyrzuty, bo mu kazałaś iść spać

mój był wczoraj na kręglach z kumplami z pracy i pewnie miał później podobne atrakcje, ale jeszcze nie dzwonię zapytać, na pewno nie wstał do tej pory z łóżka
Dziękuję za odpowiedź.Chcer odciągać tylko od czasu do czasu,np.zm żeby zagęścić na noc

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-09, 11:07   #3869
matallewar
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o olej rzepakowy to w ogóle i dla dorosłych najlepiej nierafinowany i w szklanej butelce, np.

z Lidla

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-09, 11:07   #3870
83monia
Zakorzenienie

heja!!! wracam na net ponoc we wtorek bo jeszcze nam nie podlaczyli. mieszkamy juz na nowym miejscu, jest pelno kurzu i natalka ma fatalna skore przez to. przez to tez nie spi zbyt dobrze. ale powoooooli obrabiamy nowa chate i bedzie lepiej. tubka kremu ze sterydem prawie sie rozeszla a ona nadal sie łuszczy... jak wroce to moze jakies zdjecia wstawie. mam nadzieje ze nie ma zadnych przykrych informacji ale jestem tylko na chwile i melduje ze zyjemy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości