|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Berenika_26 widzę, że mąż z tatusiem mają świetny kontakt, pewnie jeszcze chce żebyś Ty prowadziła w drogę powrotną ![]() A ja już po badaniu glukozy ![]() ![]() W każdym razie zrobili mi ta miksturę i powiem, Wam że bardzo smaczna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
pater86
o masakra z tym czekaniem ![]() nie wytrzymałabym do 13 bez jedzenia, mnie już o 11 ssało w żołądku, musiałam natychmiast na mieście kupić sobie bułkę i zjeść ![]() wyniki na pewno będa w porządku ![]() i jeszcze na dodatek była słodka, no to zestaw piękny miałam wczoraj po tej glukozie, bo jeszcze siostra mnie na kawe zaprosiła i mega słodkie ciasto kawowe miała, to już sie nie dziwię, czemu ta moja mała kluska tak fikała wieczorem ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-08 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zadomowienie
|
Mam wyniki
![]() glukoza na czczo 71,00 mg/dl, norma: 70,00 — 99,00 glukoza po 2H 75g 112,00 mg/dl, nie podali normy i nie wiem ile powinno być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tak, to wyniki super ![]() ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-02-08 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mi się coś kojarzy, że wynik po godzinie to do 140, a po dwóch do 160 więc raczej nie masz co się martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Przy obciążeniu 75 g po 2 godzinach norma jest do 140 (tak jak po godzinie przy 50 g)
#4507 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() porażka z tą położną z tego co piszesz ![]() ![]() My też byliśmy dziś na pierwszych zajęciach SR i mi się podobało Cytat:
![]() Doczytałam że wyniki ok więc ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam tych wyników ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Witam Was wieczornie,
jesteście chwilą relaksu po męczącej uczelni. ![]() No i rozniosło się po roku, że rośnie nowy optyk w buszku i ogólnie łapie z tego same przywileje. ![]() Na dobrą sprawę, jakbym się nie przyznała to mało kto by zauważył. Choć brzusio już znacząco do przodu. ![]() No i na wykładzie mały mnie skopał, że hej. W ciągu godziny 3 razy wc zaliczyłam.. Co do imion, u nas na 99% będzie zmiana. Miał być Karol, ale po większych przemyśleniach z Tż, podjeliśmy decyzję, że będzie to ewentualnie drugie imie. A to właściwe, hm.. mi się podoba Ignacy, Tż-towi w sumie też i się śmieje, że jak będę się często i ładnie przytulać, to się zgodzi ![]() ![]() Dobrze, uciekam spać. Jutro czeka mnie wesoły dzień - jadę do tych małych brzdąców. ![]()
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ----- Rozmawiałam z mamą chyba przyjedzie do mnie na dwa tygodnie przed terminem. Okazało się, że ma więcej urlopu niż myślałam. Także mała będzie miała czas, żeby się przyzywczaić, a babcia też się wdroży w opiekę, a ja będę spokojna, że jakby coś zadziało się wczesniej to jest ktoś na miejscu do opieki. -- Co do ruchów to ja też nieraz czuję nisko, ale to nie jest nic złego, przynajmniej w moim przypadku. Jest tam miejsce to dziecię korzysta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie imię Karol kojarzy się z Adamczykiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Mimo że Karol bardzo mi się podoba to kojarzy mi się z familiadą
![]() A u mnie już cisza, znajomi śpią, mąż też, wszystko pomyte i posprzątane ![]() ![]() Szukałam tych norm glukozy i tak jak piszecie powinna być chyba mniej niż 140, jeśli to prawda to wyniki mam dobre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Współczuję czekania, ale sądzę, że ja nie będę mieć lepiej... U mnie badania robią od 10 i jeśli nie będzie kolejek to wyjdę po 12 i tak dopiero. Ale co jeśli będą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też ![]() ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Dzisiaj tak wgl zaczynam 25 tc !!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Ignacy przecudowne imię
![]() ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45056156]Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak ![]() Współczuję czekania, ale sądzę, że ja nie będę mieć lepiej... U mnie badania robią od 10 i jeśli nie będzie kolejek to wyjdę po 12 i tak dopiero. Ale co jeśli będą ![]() moim zdaniem wyniki w normie, choć ta na czczo znowu przy dolnej granicy ![]() no to super ![]() Wacek to w dzisiejszych czasach kojarzy sie raczej z jednym ![]() Co do mamy to u mnie jest troche inna sytuacja, bo moja mieszka w innym miescie i jakby cos sie zadzialo to nie mamy z kim zostawic nawet na czas zawiezienia do szpitala a moze to byc srodek nocy. Znajomi sie nie pala - zreszta maja prawo, nie kazdy moze czuc sie na silach zostac z malym dzieckiem, a z drugiej strony dziecko to nie mebel, tez musi sie przyzwyczaic. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie, ponuro a i nastrój też jakiś nie bardzo
![]() ![]() Dziewczyny orientujecie się może czy przepuklina ma wpływ na poród, w sensie czy jest przeciwwskazaniem do sn? już chyba za dużo o tym myślę, zresztą ostatnio odezwała się moja przepuklina (przełyku) i martwię się, bo bardzo bym chciała jednak sn rodzić, wolałabym już wiedzieć... Co do zostawiania starszych dzieci z mamą na czas porodu, jeszcze mnie ten problem nie dotyczy, a jakby mnie dotyczył, to nie wiem co bym zrobiła, chyba prosiłabym teściową żeby wzięła urlop... Niestety mama jest daleko i musiałabym nieźle kombinować żeby ją to ściągnąć... W ogóle uświadamiam sobie jakie wydatki nas teraz czekają i pomału się załamuje. Wszystko nam siada pomału, ostatnio laptop siadł i pewnie nie ma sensu pchać kasę w naprawianie go bo nie jest tego wart, dobrze że mamy jeszcze kompa więc źle nie jest... No i postanowiliśmy że zamiast kupować nowy laptop za 800 euro kupimy sobie pralkę i lodówkę nową, są dobre promocje a akurat przy dziecku pralkę potrzebuję lepszą niż mam teraz ![]()
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45056156]I stwierdzili, że powinnam dać na imię Józek albo Wacek ![]() Dzisiaj tak wgl zaczynam 25 tc !!! ![]() ja miałam na studiach kolegę o tym imieniu, wszyscy jak go chcieli wkurzyć, to mówili per 'Wacek' ![]() choć wykładowcy to ogólnie 'Wacław' żeby się właśnie nie kojarzyło źle ![]() ale nie dałabym dziecku tak na imię, moim zdaniem trochę w dzisiejszych czasach to krzywdzące by było ![]() gratuluję rozpoczętego tygodnia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() mnie straszyli kiedyś, że moje tyłozgięcie nie pozwoli mi urodzić naturalnie, ale ginka mi powiedziała, że to nie jest wskazanie do cc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Witam się po męczącym tygodniu remontu, kłótni, znowu remontu i ogólnego rozgardiaszu ![]() Nawet nie mam jak zacytować, ale pamiętam, że: NecroKitty na szczęście się odezwałaś i mam nadzieję, że już będzie dobrze po szpitalu ![]() Chocolate w końcu dałaś znać ![]() ![]() Witam nową mamusię u nas Ramona_85 ![]() ![]() Berenika spóźnione ![]() ![]() współczuję Ci przejść na uczelni... Mam nadzieję, że dziś wszystkie wpisy uzyskasz na czas ![]() ja niestety mam problemy z zaliczeniem jakiś debilnych zajęć, na które po szpitalu nie dotarłam. Dostawałam takie maile od szanownej Pani Profesor, że z nerwów aż się popłakałam. Czasami brakuje mi słów do tego jacy ludzie potrafią być nietolerancyjni i nieczuli... ![]() Prowansja z tą szkołą rodzenia niezły cyrk. Oby następne spotkanie było rzetelniej zorganizowane i żebyś w końcu czegoś ciekawego się dowiedziała ![]() Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i badań (a w szczególności glukozy, na którą sama z ciekawości czekam, boza bardzo coś ostatnio lubię słodkie), w końcu poznanych płci ![]() ![]() Bazile widziałam, że macie plany przenieść się na Śląsk. Znawcą to ja nie jestem i wiadomo, że każdy ma swoje "widzi mi sie", ale BB ma się nijak do Katowic więc nie wiem od czego uzależniacie wybór miasta. Katowice są duże, dużo się dzieje, lokalizacja (lub bliska lokalizacja) wszystkich wielkich firm i tym samym dużo korków i smrodków ![]() ![]() ![]() W razie czego mieszkam przy Katowicach więc jak coś służę pomocą ![]() ----- a mój Maluszek rozgościł się już w brzucholu na dobre ![]() ![]() ![]() Dziś jeszcze trwa remont, ale już mi bokiem wychodzi. A jak pomyślę ile trzeba jeszcze zrobić to na samą myśl mam dreszcze... Kuchnia, drugi pokój, co nie co w łazience... Mam nadzieję, że starczy mi sił, bo póki co kłócimy się przy tym wszystkim niemiłosiernie... ![]() ---- Swoją drogą ciekawa jestem co u Rybki, nic się nie odzywa od dawna - mam nadzieję, że u niej wszystko OK no i Dotk4, która kiedyś obiecała, że będzie częściej wpadać ![]() Zapomniałam dodać, że witam się dziś w 23 tygodniu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-02-09 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Mała wczoraj miała za dużo energii wieczorem. Cały czas kopała, pukała, przekręcała się ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45056156] Dzisiaj tak wgl zaczynam 25 tc !!! ![]() Gratulacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
Witam! U nas znowu pięknie dzisiaj
![]() ![]() Ignacy bardzo mi się podoba ![]() ![]() A przy rodzinie czy znajomych to najlepiej mówić, że imię jeszcze niewybrane i święty spokój będzie ![]() Co do remontów to wczoraj widziałam taki urywek z Rodzinki.pl gdzie powiedzieli, "że remonty to druga przyczyna kłótni i rozwodów" czy jakoś tak i od razu skojarzyło mi się z naszym wątkiem, bo coś w tym jest ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45056156] [/COLOR]Dzisiaj tak wgl zaczynam 25 tc !!! ![]() Super ![]() Super ![]() Anteria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Raczkowanie
|
Nadrabiam was od wczoraj i już wczoraj nawet odpisywałam, ale niestety komputer odmówił mi posłuszeństwa :/
Cytat:
Chyba, że: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki ![]() Cytat:
![]() ![]() zazdraszczam wam remontów i wogóle ogarniętych spraw mieszkaniowych, u mnie z tym ciężko, że szkoda gadać, ale mam nadzieje, że do czerwca spokojnie ogarniemy temat, jestem dobrej myśli ![]() też od marca zaczynam SR i mam nadzieje, że będzie lepiej niż u ciebie ![]() A i postanowiłam sobie, że będę się tu częściej odzywać ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Ja się dziś mocno zastanawiam czy wszystko jest w porządku. Od piątku mała jest strasznie spokojna. Dziś tylko 1 raz ją czułam a i tak nie jestem tego pewna na 100% bo może mi się tylko wydawało bo tak się skupiałam na tym aby coś poczuć. Już nawet 3 batony zjadłam i cisza totalna Niepokoi mnie to trochę bo w tygodniu to wręcz szalała a od 3 dni aż za spokojna. No ale dziś to już zaczynam się martwić. Tak długiej ciszy nawet po słodkim to nie było No i zaraz na późny obiadek do rodziców. Będą gołąbki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||||||
Zakorzenienie
|
witajcie weekendowo, trochę się pogościłam i powoziłam po sklepach i dopiero dzisiaj odpoczywam a od jutra znów do pracy
![]() Na początek łącze się z Wami w bólu z remontami co prawda u nas się jeszcze na całego nie zaczęło ale w tym tygodniu mąż zaczyna remont naszego gniazdka, później domu i tak pewnie skończymy w marcu-kwietniu ![]() Wszystkiego dobrego dla Adasia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciężko powiedzieć kiedy się urodzi, to że pierwszy poród był przed terminem to nie koniecznie musi znaczyć, że drugi też tak bedzie ![]() ![]() Cytat:
porażka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i kolejne dobre wyniki super, ![]() Zazdroszcze Wam tej glukozy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak mi mama mówiła. Bo ja tez jak 2 dni temu poczułam tak do dzis cisza.. a może leniuchuja przez weekend? Ale jak cie cos niepokoji to zadzwoń do lekarza i dopytaj,powiedz jaka jest sytuacja. Lepiej skonsultowac choc by telefonicznie,może cie to uspokoi
![]() |
#4528 | ||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Na tą glukozę trzeba pojechać jak najwcześniej, żeby właśnie nie siedzieć bez jedzenie do 13... A kobieta od pobierania krwi, oczywiście jak już się wyczekałam swoje, uświadomiła mnie, że ciężarne są przyjmowane bez kolejki, ale oczywiście nigdzie nie było to napisane, to skąd ja miałam wiedzieć jak byłam pierwszy raz? Poza tym ludzi była masa, w tym małe nudzące się dzieci itd, chyba by mnie zjedli jakbym weszła bez kolejki ![]() Berenika_26 gratuluję kolejnego tygodnia ![]() ![]() ![]() eweden trzymamy Cię za słowo, że będziesz się częściej udzielać ![]() Cytat:
A gołąbki uwielbiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Alingles moze i to dobrze,ze zmieniliscie kolejnosc imion.Twoj Brat byl wyjatkowy i zasluguje aby o Nim pamietac,ale tak jak pisalas,ze Twojej Mamie nie bardzo ten pomysl sie spodobal,dlatego moze lepie,nie bedzie zawsze kojarzyc Twojego Synka z Twoim Bratem.
Troppo dzieki za info,wlasnie dlatego jakos nie bardzo przekonuja mnie Katowice.Mieszkalismy juz tam przez rok i wiemy czym to " pachnie".No ale BB juz odpadla,potem byly Tychy,a teraz sa juz Katowice.Szukamy mieszkania na Kostuchnie.Mamy kilka ciekawych ofert,jutro bedziemy dzwonic i sie umawiac. Eweden gratki dla Corusi,ze sie pieknie zaprezentowala Mamusi i pieknie rosnie.A tytul tez mi sie podoba. U mnie w labku w Pl ciezarne na badanie cukru ida bez kolejki,bo wiadomo,ze musza potem dlugo czekac i nieraz smiac mi sie chce jak starsze towarzystwo sie oburzalo,ze pcha sie bez kolejki ![]() Dziewczyny podajcie jakies propozycje jeszcze na tytul,a ja zrobie sonde,jak wybierzemy tytul,to zrobie kolejna na prowadzaca ![]()
#4530 |
Rozeznanie
|
NecroKitty gratulacje dla tż
![]() Pater zazdraszczam wypadu do Mielna ![]() Beat@ może dzidziuś się rozleniwił na week ![]() Bazile dobry pomysł z sondą ![]() A ja wklejam zdjęcia brzuchola i kupionych ostatnio ciuszków: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.