Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-08, 23:23   #4141
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Witam wieczornie.
Mała śpi koleżanki już sobie poszły a faceci siedzi imprezują dalej.A mi się zamykają oczy ide spać póki mogę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-08, 23:35   #4142
niunia32
Zakorzenienie

Dobranoc

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 00:48   #4143
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Prosze For you Załącznik 5575791

Piękności a jak główka zadarta

Dzisiaj mi zasnęły ok 20:30, tak samo jak wczoraj położone w łóżeczku ze smokiem. Do teraz śpią, czekam aż się obudza dam jeść i dopiero pójdę spać, bo tak to będę nie dożycia (zreszta nie wiem, czemu nie ide z nimi spać-ale nie chce mi się). Zaraz powinny się obudzić. Potem wstają ok 4-5. A potem jest hardcore, bo wstają ok 8-9 i jak małą ululam po karmieniu, tak mały nie ma zmiłuj, nie będzie leżał w łóżku, muszę wstać podnieść go i położyć w bujaczku. Nie chce skubany zostać w łóżku nawet ze mną i się przytulać

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
przelozylam do lozeczka,a ona od razu oczy jak 5 zloty.
Jezuuu....jaka dzis z niej terrorystka.musialam dac cyca o znow spi.
ale,bede przekladac.dluga noc przed nami

I jak?
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 00:52   #4144
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Znowu pozarlam się z Tz i mi jest niedobrze... Zaraz zwymiotuje...
Masakra jakąś.
Stary 2014-02-09, 00:54   #4145
paulinaizabela
Zakorzenienie

Majka spała w tym wózku 3, 5h A ja zamast coś porobić to sobie przebimbałam na kanapie
W kąpieli podłożyliśmy jej gąbkę, kiedyś kupiłam i żałuję, że wcześniej jej nie wyjęłam, bo tak fajnie sobie na niej leżała na pleckach, później na brzusiu i wymachiwała swobodnie rąsiami i nóziami zadowolona Tylko musimy więcej wody wlać, bo dużo wciągnęła

A i @ mi sie rozkręca

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość
uwielbiam takie popijanie kawki, gdy mała śpi
Ja też...taka chwila przyjemności i spokoju dla mnie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
proszę-wszystko niecale 30 zl bedziemnie kosztowac
świetne łowy

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nocka przespana raz tylko wstawalam zeby smoka dac i na karmienie.Takze awans lozeczkowy uwazam za udany
Tymuś grzeczny syneczek

Nasturcja - Miłek jest oryginalny i ma gdzieś kolej rzeczy ciekawe kiedy się ząbuś pojawi...a jak samopoczucie u niego? Jest bardziej marudny w związku z tym??

Trele - Majka gwiazdeczka

Spokojnej nocki, niech dzieciaczki ładnie śpią

Czarownico -

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-02-09 o 00:57
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 03:29   #4146
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam w porze karmienia drugiego juz...pierwsze było o 1 a teraz taki wyglodnialy jakby tydzień nie jadł... przeczytałam wszytko ale jakoś mało zarejestrowałam....

Trele dzięki za linka do smoczka, taki właśnie mam i nic z tego, Miki nie akceptuje. Muszę kupić jeszcze taki w kształcie kulki, może tego chwyci.

Nemosku daje żelazo bo miałam anemie przez całą ciążę i ponoc wtedy dziecko nie ma zapasów zmagazynowanych i trzeba dawać profilaktycznie. To zaleceni pediatrów, nawet dwóch. Ponoć czasem do 1 rż się daje.

U nas wczoraj znowu kiepskie popołudnie, mały nie chce zasnąć nawet na rękach,jeden wielki płacz i tyle, w końcu tak wyglodnial, ze dostal cyca i przyszła pora kąpieli. A na spacrze i po 3,5 h spal.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 03:42   #4147
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Dzisiaj mi zasnęły ok 20:30, tak samo jak wczoraj położone w łóżeczku ze smokiem. Do teraz śpią, czekam aż się obudza dam jeść i dopiero pójdę spać, bo tak to będę nie dożycia (zreszta nie wiem, czemu nie ide z nimi spać-ale nie chce mi się). Zaraz powinny się obudzić. Potem wstają ok 4-5. A potem jest hardcore, bo wstają ok 8-9 i jak małą ululam po karmieniu, tak mały nie ma zmiłuj, nie będzie leżał w łóżku, muszę wstać podnieść go i położyć w bujaczku. Nie chce skubany zostać w łóżku nawet ze mną i się przytulać

I jak?

udalo sie za drugim razem,ale po 1 juz pobudka...

Cytat:
Masakra jakąś.
oj

Kurcze,juz drugie karmienie zaliczamy...
brzuszek mi ja co 2 godziny wybudza
no i nadal zielone kupy
Stary 2014-02-09, 03:43   #4148
ktosiula
Wtajemniczenie

Basiula za uśmiechy w głos - to musi być piękne!

Nemosek muszę dopytać jak to było z tym kciukiem ale jyzvduza byłam wtedy, a zaczęłam ssać jak miałam 2 miesiące.

Nasturcja Miłosz postanowił Cię zaskoczyć. ciekawe kiedy mu ten ząbal wyjdzie.

Niunia podpierasz jakoś Hanie na tym boku??? Jutro sprobuje Mikokaja tak ułożyć do spania.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:14   #4149
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
piszę chyba setnego posta w ciągu tygodnia. 99% mi aplikacja w telefonie nie dodaje ciekawe,czy tego doda ...

U nas usypianie po kąpieli (ok. 21) wygląda tak : tatuś karmi, odbija,daje smoka,lula,wklada do łóżeczka, przytrzymuje główkę Miłka w dwóch dloniach jakieś pół minuty i Mały pada budzi się ok. 5 rano, tatuś go karmi i zabiera do nas do łóżka.

Witam nowe mamusie! Rzuciło mi się w oczy : komorowska Ty miałaś cc pod narkozą? To czemu Ci się do kręgosłupa wbijali? Ja miałam narkozę przy operacji oczu. Wziewną. Przy cc tez miałam mieć,ale miałam tal kiepskie wyniki badań, ze anestezjolog mimo przepukliny kręgosłupa i dyskopatii zdecydował się na pp. I zrobił je po mistrzowsku

UWAGA! MIŁOSZOWI WYŁONIŁA SIĘ GÓRNA JEDYNKA! BIAŁA KRESECZKA SIĘ PORZĄDNIE WYBRZUSZYŁA!
za to główki na brzuchu dźwigać nie chce. Noszony w pionie sztywno trzyma i rozgląda się na boki. Zabawki dziś zaczął łapać i do buzi pchać. On nic po kolei nie robi. Ciekawe po kim taki szalony

ja wiem po kim
Cytat:
Masakra jakąś.
ehh.. ten Twój TŻ..
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam w porze karmienia drugiego juz...pierwsze było o 1 a teraz taki wyglodnialy jakby tydzień nie jadł... przeczytałam wszytko ale jakoś mało zarejestrowałam....

Trele dzięki za linka do smoczka, taki właśnie mam i nic z tego, Miki nie akceptuje. Muszę kupić jeszcze taki w kształcie kulki, może tego chwyci.

Nemosku daje żelazo bo miałam anemie przez całą ciążę i ponoc wtedy dziecko nie ma zapasów zmagazynowanych i trzeba dawać profilaktycznie. To zaleceni pediatrów, nawet dwóch. Ponoć czasem do 1 rż się daje.

U nas wczoraj znowu kiepskie popołudnie, mały nie chce zasnąć nawet na rękach,jeden wielki płacz i tyle, w końcu tak wyglodnial, ze dostal cyca i przyszła pora kąpieli. A na spacrze i po 3,5 h spal.
a próbowałaś i lateksowego i silikonowego?

hej hej :P
wczoraj cały dzień poza domem więc nie zaglądałam a jeszcze TŻ zostawił mnie u teściowej i pojechał do gazownika a ja telefon zostawiłąmw samochodzie więc no :P
jak byliśmy teściowej do szwagierka podrzuciła Majke a sama pojechała do fryzjera, słuchajcie jak w pewnym momencie ta zaczęła wyć [nie płakać- wyć] to wyła równe 2 godziny jak wyszliśmy z domu na zakupy [teściowa chciałą żebyśmy Nele zostawili ale ją zabraliśmy bo Mała była taka nieswoja przy tym Majki płaczu że chcieliśmy ją zabrać żeby odpoczęła, a mi i TŻ normalnie głowa pękała
nie wspomnę o tym że dali jej usnąć w foteliku i siedziała tak grubo ponad 3 godziny i jeszcze podłożyli jej koc a gondola nasza stała i spokojnie mogli ją wykorzystać, mówiłam z 5 razy że nie powinni jej tak zostawiać na tyle godzin bo nie wolno, to stwierdzili- "nic jej nie będzie", dziecko ma stwierdzoną asymetrię, mają wizytę u neurologa i dodatkowo rehabilitacja ich czeka [swoją drogą w bujaczku, który jest takiś krzywy też ją sadzają i dają spać a ona siedzi w nim przekrzywiona] ale nic nie słuchają co my im dobrze radzimy.. zrobią kiedyś temu dziecku krzywdę:rolleyes i jak tak popatrzyłam na Majkę to doszliśmy z TŻ do wniosku że ona jest taka.. smutna, mało się uśmiecha, nie gada nic
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-02-09 o 09:17
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 09:44   #4150
Madzik 89
Zadomowienie

Witam
Cytat:

Ale śliczna Majeczka jak rasowa modeleczka Dziękuję!
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:18   #4151
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
za duużo piszesz

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

tak serio, to chyba tylko poprzez wyszukiwarkę na wątku wpiszesz swój nick i o.

"Przeszukaj ten wątek" - wpisujesz swój nick, a potem wyszukaj. Najpierw pokaże Ci posty w którym ktoś pisze Twój nick,a potem same Twoje Jestę geniuszę
Dziękuję geniuszu

Cytat:
Biedaku,lepiej już się czujesz?A przed ciąża też tak cierpiałaś?
Co do teściowej to totalny brak słów .Jak można takich słów użyć wobec swojego wnuka.
Szkoda gadać Jak czytam jakie macie problemy z teściówkami to szczerze współczuję bo ja sobie nie wyobrażam takich akcji

Spoko ja się nie obrażam.Uśmiałam się

No to tak jak myślałam
Może to migrena była?

Ale my ostatnio malutko piszemy
Współczuje skoku grunt żeby szybko minął

No się odezwaław końcu
A w jakich konkursach?

Kiedy te bączury przestana ją męczyć Bidulka mała.
A zasypianie to u WAs prawdziwy majstersztyk.
Teraz już mi zdecydowanie lepiej ale wczoraj rano jak wstałam to serio myślałam że zemdleje z bólu. Przed ciążą nigdy takich bolesnych @ nie miałam

Cytat:
Pozazdrściłaś to i Twój małzonek sie postarał Uwielbiam tulipanki.To takie wdzięczne kwiatuszki

Nie zauważyłam żeby jakąś konkretną ubóstwiał.Nieważne która ważne by leciało

Już mi mniej smutno jak się odzywacie

Lusesita Marysia będzie w tej spódniczce wyglądac jak prima balerina

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Iga juz niedługo też będzie takim 9 miesięczniakiem

Domi Ty lepiej uważaj! Dzisiaj wieczór wolny to wiesz wszystko może się zdarzyć
Chyba tylko wyszukiwarka tak jak córka pisała.

No nie może mieć satysfakcji wsumie nie wiem po co miałaby to robić ale mi to wsiora w nos.Mam powazniejsze rzeczy na głowie

Bo łatwiej straszyć,strofować niż powiedzieć dobre pozytywne optymistyczne słowo.

Jak brałam tabletki lata świetlne temu to często miałam takie plamienia na samym początku,potem przechodziło.
Co z tego że wieczór był wolny jak leci ze mnie jak z kranu

Cytat:
Basia a jak maluchy Ci długo spia? Tzn I ktorej rano sie budza I koniec spania?

Domi wez nie strasz ;/

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Domi kliknij w swòj nick. Wyskoczy Ci Twòj profil I tam powinnas miec pokaz wszystkie posty/watki uzytkownika I one leca wg daty

Nie chciałam straszyć napisałam tylko jak źle się czułam.
Dziękuję za pomoc
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 10:23   #4152
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
piszę chyba setnego posta w ciągu tygodnia. 99% mi aplikacja w telefonie nie dodaje ciekawe,czy tego doda ...

U nas usypianie po kąpieli (ok. 21) wygląda tak : tatuś karmi, odbija,daje smoka,lula,wklada do łóżeczka, przytrzymuje główkę Miłka w dwóch dloniach jakieś pół minuty i Mały pada budzi się ok. 5 rano, tatuś go karmi i zabiera do nas do łóżka.

Witam nowe mamusie! Rzuciło mi się w oczy : komorowska Ty miałaś cc pod narkozą? To czemu Ci się do kręgosłupa wbijali? Ja miałam narkozę przy operacji oczu. Wziewną. Przy cc tez miałam mieć,ale miałam tal kiepskie wyniki badań, ze anestezjolog mimo przepukliny kręgosłupa i dyskopatii zdecydował się na pp. I zrobił je po mistrzowsku

UWAGA! MIŁOSZOWI WYŁONIŁA SIĘ GÓRNA JEDYNKA! BIAŁA KRESECZKA SIĘ PORZĄDNIE WYBRZUSZYŁA!
za to główki na brzuchu dźwigać nie chce. Noszony w pionie sztywno trzyma i rozgląda się na boki. Zabawki dziś zaczął łapać i do buzi pchać. On nic po kolei nie robi. Ciekawe po kim taki szalony

Ciekawe kiedy mu ten ząbek wyskoczy

Cytat:

Nie mogę się napatrzeć na Majeczkę

Cytat:
Masakra jakąś.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja wiem po kim

ehh.. ten Twój TŻ..

wczoraj cały dzień poza domem więc nie zaglądałam a jeszcze TŻ zostawił mnie u teściowej i pojechał do gazownika a ja telefon zostawiłąmw samochodzie więc no :P
jak byliśmy teściowej do szwagierka podrzuciła Majke a sama pojechała do fryzjera, słuchajcie jak w pewnym momencie ta zaczęła wyć [nie płakać- wyć] to wyła równe 2 godziny jak wyszliśmy z domu na zakupy [teściowa chciałą żebyśmy Nele zostawili ale ją zabraliśmy bo Mała była taka nieswoja przy tym Majki płaczu że chcieliśmy ją zabrać żeby odpoczęła, a mi i TŻ normalnie głowa pękała
nie wspomnę o tym że dali jej usnąć w foteliku i siedziała tak grubo ponad 3 godziny i jeszcze podłożyli jej koc a gondola nasza stała i spokojnie mogli ją wykorzystać, mówiłam z 5 razy że nie powinni jej tak zostawiać na tyle godzin bo nie wolno, to stwierdzili- "nic jej nie będzie", dziecko ma stwierdzoną asymetrię, mają wizytę u neurologa i dodatkowo rehabilitacja ich czeka [swoją drogą w bujaczku, który jest takiś krzywy też ją sadzają i dają spać a ona siedzi w nim przekrzywiona] ale nic nie słuchają co my im dobrze radzimy.. zrobią kiedyś temu dziecku krzywdę:rolleyes i jak tak popatrzyłam na Majkę to doszliśmy z TŻ do wniosku że ona jest taka.. smutna, mało się uśmiecha, nie gada nic
Biedne dziecko... niestety rodziców się nie wybiera

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Teraz już na spokojnie...

Dzień dobry
Ale dzisiaj pospałam nabrałam sił na najbliższy tydzień i po obiedzie jedziemy po Jasia bo od kąd pojechał to aż mnie nosi z tęsknoty Wczoraj jak rodzice pojechali to weszłam do domu, porozglądałam się, cisza, spokój i aż mi się dziwnie zrobiło... ubrałam się z powrotem i wyszłam na podwórko, na powietrze ale to również nie to samo podwórko kiedy nie ma Jasia w pobliżu

Znalazłam wszystkie posty które pisałam do Was jeszcze w poczekalni i postanowiłam utworzyć Jasiowy pamiętnik ciąży do tego dodam opis porodu i będziemy sobie kiedyś z Damianem wspominać
Tak przy okazji aż mi się miło zrobiło jak przeczytałam że 20.05 poczułam pierwsze ruchy Jasia aż sobie przypomniałam jak to było
Stary 2014-02-09, 10:43   #4153
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dżem dobry
Majka właśnie pojadła i leżymy sobie w trójeczkę uwielbiam takie niedziele!
W nocy jak zwykle obudziła się o 4 na szamkę a rano przed 9
Niestety pogoda lipna i kolejny dzień będziemy bez spaceru

Lineczka - ehh szkoda dzecka tylko, jak widać nic nie dociera

Domi - fajny pomysł z tym pamiętnikiem
Stary 2014-02-09, 11:07   #4154
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dobry
my po karmieniu i mała nie może zasnąć trwa to już od tygodnia - od 7 rano do 13 nie może usnąć nawet po karmieniu.
domii29 jeśli chodzi o ból kręgosłupa to tylko czasem mąż pomasuje i to wszystko
Mam pytanie do mam, które karmią swoje maluchy mm. Jakie mleko podajecie? Jakie po nim są kupki?

24.12.2013 - Natalia

Edytowane przez kOmorowska
Czas edycji: 2014-02-09 o 11:09
kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 11:08   #4155
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula a pobieraliście Mikołajowi krew? Bo pamiętam właśnie, żę my się obie w ciąży z tą anemią bujałyśmy i u nas faktycznie u Hani hemoglobina na grancy (deko niżej nawet), ale lekarka stwierdziła, że to moment kiedy dziecko przestaje z zapasów korzystać i włączyła tylko B6, kwas foliowy i wit. c i za miesiąc do kontroli, bo żelazo niby obniża odporoność w najbliższym tyg. jest to za miesiąc, ciekawe czy się coś poprawiło czy też będziemy żelazo łykać

Domi,ale że jak pamiętnik ciązy dla Jaśka? No bo, że ruchy, że brzuszek i w ogóle- ok, nawet jak z reklamówką do porodu jechałaś- super, ale chcesz żeby się dowiedział kto mu tam tak co chwilę do jego domku pukał

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 11:13   #4156
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ktosiula a pobieraliście Mikołajowi krew? Bo pamiętam właśnie, żę my się obie w ciąży z tą anemią bujałyśmy i u nas faktycznie u Hani hemoglobina na grancy (deko niżej nawet), ale lekarka stwierdziła, że to moment kiedy dziecko przestaje z zapasów korzystać i włączyła tylko B6, kwas foliowy i wit. c i za miesiąc do kontroli, bo żelazo niby obniża odporoność w najbliższym tyg. jest to za miesiąc, ciekawe czy się coś poprawiło czy też będziemy żelazo łykać

Domi,ale że jak pamiętnik ciązy dla Jaśka? No bo, że ruchy, że brzuszek i w ogóle- ok, nawet jak z reklamówką do porodu jechałaś- super, ale chcesz żeby się dowiedział kto mu tam tak co chwilę do jego domku pukał
Chodzi o to że zapisuje datę i obok dopisuję np potwierdzenie ciąży, poinformowanie dziadków o ciąży, pierwsze ruchy, usg połówkowe i ile ważył wtedy, poznanie płci, pierwsze kopniaki które wyczuwał tata itd + chcę do tego dopiąć opis porodu
Stary 2014-02-09, 11:20   #4157
kOmorowska
Rozeznanie

nasturcja7667 co do znieczulenia to było tak, że miałam mieć normalnie w kręgosłup ale nie zadziałało-mogłam ruszać nogami i na brzuchu miałam czucie i anestezjolog zdecydował się na pełną narkozę
Trele_Morele Majeczka jest śliczna i jaka już duża

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 11:48   #4158
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
nasturcja7667 co do znieczulenia to było tak, że miałam mieć normalnie w kręgosłup ale nie zadziałało-mogłam ruszać nogami i na brzuchu miałam czucie i anestezjolog zdecydował się na pełną narkozę
Trele_Morele Majeczka jest śliczna i jaka już duża
O matko...

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 12:22   #4159
kyte
Wtajemniczenie

Majeczka cud miód i orzeszki

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

I jak?
Dalej nie potrafię sobie wyobrazić jak to jest mieć dwójkę tak małych dzieci jesteś mega dzielna i zorganizowana
Cytat:
Masakra jakąś.

Cytat:
ja wiem po kim

ehh.. ten Twój TŻ..

Aż mi się serce kraja...

witam niedzielnie
powoli się szykujemy i uciekamy w trójeczkę na spacer uwielbiam takie niedziele
Nagrałam dziś Natalię jak się śmiała w głos

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lusesita czadowa kieca

Córka właśnie ja po tej akcji z Rybką pomyślałam, że więcej tu nie piszę skoro tak, ale jak przemyslałam, to przecież nie dla tej jednej osoby tu jestem tylko dla całej reszty no i jestem

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Leon woli lewą , przy prawej mi normalnie cyrki robi musi być mega mega głodny żeby bez protestu ładnie zjeść
To niech protestuje ale nie daj się, niestety trzeba to przetrwać później się przyzwyczai
Cytat:
no ale najważniejsze, że działa

Też mnie cieszy to jej spanie

weeeźźźźźźźź

to trzeba zacząć sie znów udzielać, aby niektórzy mięli co donosić

a ja myślę, że właśnie o to chodziło tej osobie, aby te przeszkadzające i nie przytakujące jej nie pisały tutaj. A tu figa! I będziemy:d

Super, że nocka przespana, oby tak dalej. Mnie ciągle wszyscy strasza, że potem już tak Ulka spać nie bedzie
Ogólnie zauważyłam, że ludzie uwielbiają straszyć!!

A ja mam pytanie z tych intymnych: pierwszy raz biorę tabsy i odkąd zaczęłam brać to mam normalnie normalny okres fakt, ze coraz słabszy, ale to minie? Bo czytałam, że taki skutek uboczny leku jest, ale czytałam tez że po jakimś czasie organizm się przyzwyczaja...

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

jak wejdziesz na swój profil to masz posty napisane przez użytkownika.

jak ja Wam zazdroszczę tych smoków i zasypiania:<
Dokładnie też tak myślę!!!
I ja też
Stary 2014-02-09, 13:14   #4160
CorkaCzarownic
Zadomowienie

tż znów poszedł na spacer z Ulcią i byczę się. Myślałam, czy nie iść z nimi, ale nie mam ochoty Już mi przeszła złość na niego,a pokłóciliśmy się o to, że on lepiej Ulkę usypia. ma więcej cierpliwośći, bo mój mózg nie może ogarnąć tego, że ona chce spać, a nie może zasnąć. Ja usypiam ją 4h, a on pół i mnie wkurzył, bo kazał mi ją usypiać wczoraj na siłę... A mnie to tak wpienia... Do tego miała kolkę jeszcze i za każdym razem jak ją uśpiłam to budziła się... Ale w końcu usnęła koło 2... A dzisiaj od rana tż się nią zajmuje. Już jest ogólnie między nami o niebo lepiej.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziękuję geniuszu

Teraz już mi zdecydowanie lepiej ale wczoraj rano jak wstałam to serio myślałam że zemdleje z bólu. Przed ciążą nigdy takich bolesnych @ nie miałam

Co z tego że wieczór był wolny jak leci ze mnie jak z kranu

Nie chciałam straszyć napisałam tylko jak źle się czułam.
Dziękuję za pomoc
a po prostu długo siedzę już na wizażu
Stary 2014-02-09, 14:03   #4161
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Kyte- dziękuję, ale myślę, że każda która miałaby dwoje niemowląt na raz, musiałaby sobie poradzić i się zorganizować jestem całymi dniami z nimi sama, więc tym bardziej musiałam jakoś to poukładać

Zazdroszczę spaceru, mój mąż jeszcze w pracy- za to ja poodkurzałam i wyciągnęłam ubranka 62 z szafy, bo powoli w 56 nie wchodzą

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Dziewczyny czy jest jeszcze promocja na photo książkę, nie mogę znaleźć
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:36   #4162
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Basiula za uśmiechy w głos - to musi być piękne!

Nemosek muszę dopytać jak to było z tym kciukiem ale jyzvduza byłam wtedy, a zaczęłam ssać jak miałam 2 miesiące.

Nasturcja Miłosz postanowił Cię zaskoczyć. ciekawe kiedy mu ten ząbal wyjdzie.

Niunia podpierasz jakoś Hanie na tym boku??? Jutro sprobuje Mikokaja tak ułożyć do spania.
Nie podpieram. Leży zwinięta w kocyku na bok i spi

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:41   #4163
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Może to migrena była?
mozliwe chociaż nigdy nie miałam wcześniej

Cytat:
oj masakra z tą Twoją szwagierką jest biedna ta Majka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:19   #4164
lemonka
Zakorzenienie

Witam mamy mam do was prośbę.. za kilka dni będę miała gościa w postaci młodej mamy takiej jak wy.. macie jakieś smaczne propozycje na deser i kolację? słyszałam że nie wszystko można jeść gdy się karmi piersią.. z góry dzięki

...tylko oczy podkrążone i zgubiłam gdzieś koronę

nie lubię: zimnej herbaty, nijakich potraw, letnich uczuć
lemonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:25   #4165
paulinaizabela
Zakorzenienie

Jednak bylismy w trójeczkę na spacerze 1, 5h Jak tylko wróciliśmy to zaczął padać śnieg z deszczem...upiekło się nam
Kupiliśmy pysznosci do kawki i się teraz raczymy a mała słucha piosenek, zarazczas na drzemkę.

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
my po karmieniu i mała nie może zasnąć trwa to już od tygodnia - od 7 rano do 13 nie może usnąć nawet po karmieniu.
domii29 jeśli chodzi o ból kręgosłupa to tylko czasem mąż pomasuje i to wszystko
Mam pytanie do mam, które karmią swoje maluchy mm. Jakie mleko podajecie? Jakie po nim są kupki?
No to nieźle

Ja podaję Bebiko i mała robi kupki musztardowe co dwa dni a czasem się zdarza codziennie

Basia - ta promocja chyba nigdy się nie kończy chcę zrobić małej teraz książkę z chrztu

landings.photobox.pl/v3/pl/sem-fotoksiazka/?ps=1&kaClkId=14012716225 6378891#ectrans=1
Stary 2014-02-09, 17:59   #4166
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Była kupaaa, samoistnie wyciśnięta w łóżeczku przy zabawie karuzelką!!

A co do tych fotoksiążek, to mi na maila przychodzą od nich różne fajne promocje

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Ulka zasnęła na kocyku obok mnie
Stary 2014-02-09, 18:27   #4167
Kociak85
Zadomowienie

No bo to jest chyba stała promocja na tą fotoksiążkę - że po rejestracji pierwsza jest gratis.

Mojego dziecia dzisiaj NIE MA. Śpi, budzi się, zje coś, chwilę się pobawi i już ziewa znowu na spanie. Oczywiście ja, jak to ja - coś mi się wydaje, że śpi za dużo. No, ale to już norma jak to któraś stwierdziła. Nie śpi to źle. Jak śpi za długo też źle

Ale ogólnie to mamy sukcesy - Igunia od 4 dni nie spała ani razu u mnie na rękach, tylko u siebie w łóżeczku. Czasami trwa to dłużej, czasami krócej i zawsze ze smoczkiem i tetrą. Ale są postępy. Teraz to mi brakuje tego przytulania się z nią
I poza tym to namiętnie wkłada sobie rączki do buzi!
Stary 2014-02-09, 18:47   #4168
lusesita23
Zakorzenienie

A u nas srednia niedziela...M. przeziebiony wiec ja jak co dzien z mala- i na spacerze tez sama,smutno mi bylo bo same rodziny z dziecmi mijalam.
no ale M.posprzatal,zamowil na,obiad pizze,dla mnie suchy spod bez sosu,szynka i troche sera
ale jak smakowalo

mala zmeczona,jak nie wiem.juz przy cycu od 16 praktycznie non stop,bo marudna.
i znajomi wpadli...
ale ogolnie humor mam sredni,bo wkurza mnie ze mala zasypia,albo na rekach,albo przy cycu albo na spacerze...
i nadal zielone kupy, i marudna...ech
a zaraz kapiel,wiec histeria bedzie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

ale w Biedronce kupilam sobie na pocieszenie pizame z Garfieldem:p

a,no i smok dzis znow jest be:banghead:
Stary 2014-02-09, 19:27   #4169
anulka2205
Wtajemniczenie

Lemonka nie pomoge bo ja akurat nie stosuje ograbiczen przy kp

Kociak gratuluje postepow i ciagle rozwazam czy opkaca mi sie uczyc Hanie spac wcdzien w lozeczku bo raz ze sie wyprzytulamy wlasnie a dwa ze jak bede miala wolne rece to sie zaraz znajdzie cos do zrobienia

Lusesita zycze milej niespodzianki przy kapieli

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 19:35   #4170
lusesita23
Zakorzenienie

no niestety...znow histeria
w wodzie moze 10 sekund.
to juz 3 tyg...
jacys ulomni jestesmy chyba:banghead:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości