|
|
#991 |
|
BAN stały
|
Dot.: Psychiatra
Brawo
Bess,za cywilną odwage,tam na dobry początek.Fajnie,że robisz krok w przód i chcesz coś dla siebie zrobić. ![]() Ja właśnie,jeszcze nie byłam,zastanawiam się czy iśc najpierw do psycho z NFzu,bo mam telefon też do dobrego lekarza,który przyjmuje prywatnie ale chyba najpierw pójde z NFZ-u sprawdzić,jak to będzie.A powiedzcie mi jak to jest,musze iśc do swojego lekarza pierwszego kontaktu i on/ona napisze mi skierowanie do przychodni pyschologicznej,czy moge isc sama do tej przychodni się zarejestrować???? Z moimi humorami jest różnie,mam huśtawki nastrojów.Dzisiaj jest ok,chociaż przez jakąś chwilke miałam doła,bo jechałam samochodem deszcz padał i leciała smętna muzyka w radiu,a potem jak byłam na miejscu było ok. Jak mam złe humory,to rycze,chodze zdołowana,nawet mam myśli,że moje życie jest bezsensu. |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Atko,na jednej ze stron www jest lista ośrodków na NFZ wg województw.Ale też nie we wszystkich przyjmuje psycholog,w niektórych tylko psychiatra,musiałabyś się dowiedzieć.Ja tak właśnie znalazłam wcześniejszego psychologa.Zaraz znajdę i podam Ci linka.
Edit: proszę,to tu http://www.insomnia.pl/LISTA_PORADNI...O-t188925.html
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
No i jestem .Mialam isc jeszcze umowic sie na badania diagnostyczne ale juz nie mialam siły.
Czekalam 3 h na wizyte ,jakos inaczej to sobie wyobrazalam??nie wiem Dostalam to co tu juz zostało wymienione Cloranxen.Asentre,pełno Deprimu(nie wiem czemu bo mowilam ,ze bralam i nie dziala) i wit B6 Za miesiac musze isc znowu ,no i te badania ![]() W sumie w trakcie tej rozmowy myslałam,ze nic nie dostane ale jednak. Ludzi bylo duzo,płakac mi sie nie chcialo.Jakos sie nie zlozylo i nie powiedzialam o tych najgorszych myslach,bo pani zmienila temat no ale ![]() Dziwny mam nastroj po tej wizycie ,nieokreslony ps.bałam sie przeokropnie ps2 postanowilam przeszukac net i znalezc info o tych lekach.1 strona na ktora weszłam,opisane dzialanie z autopsji http://neurotomania.blog.pl/archiwum...p?nid=10503981 http://www.forum.nerwica.com/viewtopic.php?t=168 Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-06-04 o 11:42 |
|
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno tu nie pisałam...może dlatego,że podświadomie boję się,że jak tak ten wątek będę dalej czytać to to wszystko wróci...wiem,to głupie.
bess napisałaś wcześniej,że masz taki dzień w tygodniu,kiedy czujesz się gorzej,i,że jest to niedziela.Ja mam podobnie,też u mnie jest to niedziela.I chyba coś w tym jest,bo to ostatni dzień tygodnia i czuję się jakby wyczerpana w ten dzień,tak jakby całe te myśli,nerwy z tygodnia kumulowały się w ten dzień.Dlatego zawsze czekam na poniedziałek,bo czuję,jakby miał sie zacząć nowy,lepszy tydzień,tak jakbym znów zaczynała od nowa coś. A co do DEPRIMU to już pisałam wcześniej.że brałam Deprim Forte,przez około miesiąc i naprawdę mi pomógł.Sama niewiem czemu,ale miałam wrażenia,jakby sprawiał,że byłam w stanie wszystko zrobić,nie było dla mnie rzeczy niemożliwych.
|
|
#995 |
|
BAN stały
|
Ja biore od piątku efectin.Podobno dobry,mam nadzieje,że mi pomoże...
|
|
|
|
#996 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz,nie musiałam sprawdzać,bo wiem że Poradnia Zdrowia Psychicznego jest w moim miescie,ale weszłam i jest na liście,czyli gitara gra. To w takim razie co musze zadzwonić do tej przychodni się spytać tak czy przyjmuje psycho czy psychiatra i będe mogła się umówić??Sorki,że tak głupio pytam,ale nie znam się na tym. Cytat:
Dzisiaj akurat dobrze mi się tydzień zaczął(zazwyczaj niecierpie zaczynającego się nowego tygodnia),dostałam nowe 2 wiadomosci,które troszke mnie ucieszyły,jedna się nie sprawdziła,z drugą jeszcze nie wiem jak będzie,ale jak tak poniedziałek mi się zaczyna,to mam nadzieje że cały tydzień będzie ok.
|
||
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
jest bez recepty,to poprostu ziółka-wyciąg z dziurawca,który właśnie podobno ma działanie przeciwdepresyjne.Wyciąg z dziurawca zawiera też REMOTIV, PERHIP, Turineurin
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zadzwoniłam i spytałam czy przyjmuje psycholog (w niektórych przyjmował sam psychiatra)i recepcjonistka umówiła mnie na kiedy tam pasuje. Nie taki diabeł straszny ![]() Bess,widzisz-przeżyłaś,nie było tak źle.Ja po swoim leku też oczekiwałam cudów,na początku czułam się inaczej,czułam że działa.Na tej stronce znalazłam lek,który brałam tylko parę razy(na szczęście).Ludzie po nim mieli podobne "wrażenia" .Teraz wiem już jak się czuje narkoman i jak to jest mieć "odlot".O matko ![]() Tripko,witaj
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bylam, zobaczylam i uwierzylam ze ktos ma szczere checi by mi pomoc
radzic sobie ze stresem. Od razu lepiej czlowiek sie czuje jak sie komus wygada
|
#1000 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
, tak myślałam,ale wolałam się upewnić.To się jeszcze zapytam ile kosztuje???Cytat:
![]() Jak nie taki diabeł straszny,to niech mnie ktoś kopnie w zad,żebym zadzwoniła bo zwlekam,tłumacząc się że właśnie mam dobry dzień. Dzięki Klarisko za PW. Na którego nie odpisałam,ups. |
||
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
atka83 nic sie nie stalo ze nie odp.
Wazne ze przeczytalas ![]() PS.Musze sobie Ava zmienic...
Edytowane przez Klariska Czas edycji: 2007-06-04 o 20:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z autopsji poradzę Ci-dzwoń,póki nie jest naprawdę źle,bo tym zwlekaniem możesz popaść w taki stan,że do wyjścia na prostą będzie dłuuuuuga droga,więc czym prędzej tym lepiej.No,pesymistycznie trochę,ale może skutecznie.Jak tylko tam wejdziesz,to już połowa drogi będzie za Tobą.Bo najtrudniej jest wejść i zamknąć za sobą drzwi.A dalej lekarz tak pokieruje rozmową,będzie zadawać takie pytania,że opowiesz wszystko nawet nie wiedząc kiedy,bez zbytniego wysiłku i "układania monologu"
|
|
#1003 |
|
BAN stały
|
Atko,zgadzam się z Nemnezją.Ja żałuje,że zgłosiłam się do psychologa tak późno,w sumie ponad 2 miesiące męczyłam się w fatalnym stanie nim się zdecydowałam.Im prędzej tym lepiej.
|
|
|
|
#1004 |
|
Wtajemniczenie
|
Atka widzisz wszyscy Cie namawiaja. Chcemy dla ciebie jak najlepiej. Dlatego dostajesz wielkiego KOPA od nas wszystkich
|
#1005 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrawiam was wszystkich jestem nad morzem w kafejce inernetowej pozdawiam was cieplutko trzymajcie sie odpisze jak bede w domu bo teraz mam malo czasu
|
|
#1006 | |
|
BAN stały
|
Dzięki dziewczyny: Klarisko,Madziu,Nemezejo.
![]() Ja wiem,że musze pójść dla swojego dobra,bo im będe dłużej zwlekać tym gorzej.Od wczoraj mam paskudny dzień,bo ktoś mnie to takie stanu doprowadził,że szkoda gadac. Pójde się zarejstrować w następnym tygodniu,bo chec wyjśc tego psychicznego doła i tej beznadziejności. Cytat:
A gdzie dokładnie jesteś nad morzem??Eh,takiej to dobrze. ![]() Miłego odpoczynku.
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
W Jastzebiej Gorze z klasa i wychowaca i z pania z chemi troche glupio bo nie moge sama nigdzie wychodzic aleogolnie jest ok bede w niedziele w domku
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
bini odpoczywaj sobie- rozniez Pozdrawiam Cie
a ja nie wiem co ze mna ogolnie jest zle- najgorsze jest chyba to- ze z ta mysla musze zyc i nie pozbede sie jej to mni edorpowadza prawie do depresji- nie moge sie z czyms pogodzic i ta mysl rzucila mi sie na psychike - mysle o tym codziennie dzis jest lepiej bo bylam z ludzmi i mysli nie krazyly ciagle w tamtym miejscu ,no ale co zrobic by wogole juz o tym nie myslec- nawet snie o tym do teraupetki bylam umowione ale przelozylam wiztye wsumie sama nie wiem czy mi kasy nie szkoda na wizyte czy to jest sens isc jak mi nie wyjmie tego z glowy
|
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
Tylko dziewczyny nie bierzcie pod żadnym pozorem Deprimu i leków antydepresyjnych, musicie odczekac conajmniej dwa tygodnie...
|
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret jakie sa przeciwskazania???Ja mam brac Deprim przez tydz 3 r.dziennie ,pozniej 2 razy i do tego Asentre raz i Cloranxen 1 .Te leki mam na miesiac wiec nawet nie mam jak zrobic przerwy
cholera Jako ze mam problemy z pamiecia i nie moge sie skupic mysle teraz czy dobrze zapamietalam jak mi kazala to brac i pokreslila na tej kartceZyje oczywiscie wiem ,ze na efekty za wczesnie ale brak juz skurczu zoladka ,ciekawe czy nastpi efekt usmiechnietego robota,bo brak apetytu juz jest
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz,że żaden psycholog nie jest cudotwórcą i nie ma możliwości zawiadowania czyimiś myślami.Może jedynie pokazać drogę,jak je uporządkować,pogodzić się z czymś.To tylko Twoja własna praca,psycholog jedynie kieruje. Ale jednak idź,może akurat Ci pomoże.Nie przekonasz się,jeśli nie spróbujesz. (moje nowe motto chyba...) Bessku,trzymaj się.Szkoda,że Cloranxen to tylko na krótką metę,zawsze chciałoby się być tak spokojnym (chociaż jeśli chodzi o TEN spokój to na razie Xanax jest u mnie zbędny <odpukać> )
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Margaret widze,ze jestes modem na forum o nerwicy
Jeszcze sie tam nie zarejestrowalam,ale jak tak czytam niektore tematy to cholernie mi ulżyło ,bo myslalam ze tylko ja mam takie dziwaczne zycie i to w tym wieku.A tu jednak sa podobne jednostki,nieliczne ale jednakPani doktor tez nie przyjela do wiadomosci ile mam lat z jednej str pocieszajace -mlodo wygladam ale z drugiej wydaje mi sie ze TO coraz bardziej mi nie przystoi z racji wieku-te problemy i brak umiejetnosci rozwiazania.To chyba wynik tego wpajanego przez lata "nie rozczulaj sie nad sobą,inni maja gorzej" nawet ost tez to uslyszalam.A nawet nic na swoj temat nikomu nie mowilamNie cierpie tego kiedy czuje sie słaba,zalezna PS i jeszcze cos o Deprimie Cytat:
Nie wolno sie opalac i dodatkowo zabezpieczac przy pigulkach anty. Czy ktos zazywal ta Asentre??bo po niej mam takie mdlosci jak wlasnie po pigulkach ![]() Dzis na pytanie "jak sie czujesz"odp "dobrze,bo jeszcze nie bralam leków"HAHa
Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-06-06 o 23:46 |
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
wiem ze nie wyjmie Namezja- pojde co mi szkodzi
za was tez 3mam kciuki |
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Nemezja troche jestem zdziwiona, że lekarz kazał brac Ci tyle Deprimu a do tego jeszcze lek na lęki ( który cholernie uzależnia) i Asentre... dużo czytałąm o środkach antydepresyjnych i wszędzi piszą że nie wolno ich przyjmować wraz ( A Deprim to właśnie to zielsko) trzeba conajemniej odczekac dwa tygodnie aby wziąć leki. Nie wiem jak to jest z Twoim, musisz przeczytać na ulotce, moze coś napisali
ale jak dla mnie to jest głupie brac środek anty i dziurawiec :| bo jedno z drugim wylucza się. Nie chcę nic mówic, ale powinnaś zrezygnować z ziółka. Ono i tak Ci nic nie pomoże. Dziurawiec się pija jak brzusio boli a jak ktoś cierpi na średnia bądź głęboka depresję to niestety tylko chemia pomoże. A no tak jestem moderatorem forum, tak jakoś się złożyło, fajna fucha cieszę się, że znalazłaś tam zrozumienie, zapraszam częściej
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam wczoraj trochę tematy na tamtym forum i jakoś tak zaczęłam nie za dobrze się czuć.Że ludzie też mają to samo,że wracało,że leczą się latami,że okaleczają się i nie mogą przestać.Czytając to,traciłam nadzieję,że z tego można wyjść i zapomnieć.Jakoś tak zaczęło mnie to przerażać,ta depresja,nerwica,to jak było kiedyś,że w ogóle takie coś miało miejsce,że dlaczego w ogóle takie coś się przyczepiło,że jestem już na to skazana,że ... A po tym leku to i tak kiedy się czuję dobrze to dobrze,kiedy źle to źle,tak jak i bez niego się czułam.Jak na razie.
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście tak jest. Depresja głównie to choroba nieuleczalna. Większość ludzi kłóci się ze mną, ale ona zawsze powraca. Lekami ją zaleczymy tylko do pewnego stopnia, że nie będziemy tak na co dzień odczuwali głębokiego bółu, ale wytarczy mały impuls, coś nas zdenerwuje, zasmuci i depresja potrafi wrócic ze zdwojoną siła. Mi równiez trundo jest się pogodzić z faktem iż będe musiała żyć z nią do końca, że nie wiadomo kiedy będzie nawrót. Dlatego musimy nauczyć się korzystać z ''remisji'' depresji i nie zamartwiać się tym kiedy przyjdzie ponownie. Rozumiem Cie, ja tez mam takie stany zwątpienia...
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez to przerazilo ile lat ludzie sie z tym borykaja.A ja dopiero zaczelam:/ No ale oby nam sie udało.
Zielsko odstawilam i lepiej sie czuje,nieprzymulona.Nie bede tego brac bo tez nie widze sensu |
|
|
|
#1018 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemezjo ja też tak mam,że czuję sę gorzej jak czytam o tego typu problemach innych ludzi..wtedy łapią mnie też nerwy i nieraz wyszukują podświadomie sobie różne objawy u siebie..a to nie dobrze,bo w przypadku nerwicy bardzo dużo rzeczy można sobie wmówić,i wywołać dany objaw u siebie.
Dziewczyny ja się nie do końca zgadzam z tym,że depresja czy nerwica są nieuleczalne.Owszem moga powrócić,ale to nie jest powiedziane.Może poprostu powracają te nie do końca wyleczone..
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS.Ale nie bójta się,TO forum na mnie źle nie działa
|
|
#1020 |
|
Rozeznanie
|
Tripka nawet wyleczone depresje po miesiącach bądź latach powracają. Znam przykłady z życia wzięte i to nawet wmoim otoczeniu...a co do ludzi wypowiadających się na forum. Zauważ, że nawet w tym wątku wiele ludzi szukało i wmawiało sobie różne objawy, oni są zdesperowani bo nie wiedza co się dzieje niestety zachowania tego typu i nie sa normalne i budza niepokój. W tym moemncie jestem w stanie zrozumiec wszystko po przeczytaniu książki o schizofreni i po rozmowach z osobami cierpiącymi na tę przypadłość... nalezy byc cieprliwym bo złośc budzi w nas niechęć i agresję.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

Bess,za cywilną odwage,tam na dobry początek.Fajnie,że robisz krok w przód i chcesz coś dla siebie zrobić. 

Wazne ze przeczytalas 

Z autopsji poradzę Ci-dzwoń,póki nie jest naprawdę źle,bo tym zwlekaniem możesz popaść w taki stan,że do wyjścia na prostą będzie dłuuuuuga droga,więc czym prędzej tym lepiej.No,pesymistycznie trochę,ale może skutecznie.Jak tylko tam wejdziesz,to już połowa drogi będzie za Tobą.Bo najtrudniej jest wejść i zamknąć za sobą drzwi.A dalej lekarz tak pokieruje rozmową,będzie zadawać takie pytania,że opowiesz wszystko nawet nie wiedząc kiedy,bez zbytniego wysiłku i "układania monologu"
cholera Jako ze mam problemy z pamiecia i nie moge sie skupic mysle teraz czy dobrze zapamietalam jak mi kazala to brac i pokreslila na tej kartce
Jeszcze sie tam nie zarejestrowalam,ale jak tak czytam niektore tematy to cholernie mi ulżyło ,bo myslalam ze tylko ja mam takie dziwaczne zycie i to w tym wieku.A tu jednak sa podobne jednostki,nieliczne ale jednak